![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30-latki i starsze łączą się w grupę, żeby poklikać w wolnej minucie :)
Czołem dziewczynki
![]() Witam nowo przybyłych ![]() dzisiaj miałam zrobić mega szybki obiad - łazanki. Też mi szybki... Trzy godziny robiłam, bo tyle mi Tż szedł z kiełbasą i boczkiem ze sklepu ![]() ![]() ![]() ![]() Kocie już choinka tam stoi?? Szok. Nie dziwię się, że ludzi denerwują święta, jak taki widok mają już na początku listopada. Ja tam lubię święta, nie lubię tylko w trakcie ich jeździć do teściowej. Uwielbiam je spędzać z moją rodziną. Największą radochę mam, gdy moje dziecko otwiera prezenty i nie wie co ma chwycić, bo wszystkim zaskoczona ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
u mnie juz mikolaje od wrzesnia na polkach a kartki swiateczne od pazdziernika a dzis wchodze do centrum handlowego i co ? wszedzie wielkie choinki
![]() narobilas mi ochoty na lazanki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
yyyy wiesz nooo.... yyy... w sumie to się szybko robi, pod warunkiem, że się Tż nie każe iść do sklepu po składniki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i trzymajcie kciuki za jej egzamin, bo się strasznie boi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
z checia ale kurcze moj za bardzo warzyw nie jest a to jednak kapusta i zrobie ale jak wykorzystam conieco z lodowki
![]() wiecej dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3746804 5]zawsze zazdroszczę tym które potrafią się powstrzymac od jedzenia słodyczy albo wręcz ich nie lubią. Ja dziś mam orzeszki w czekoladzie, musli w jogurcie, nerkowce... dzisas.... niech mi to ktoś zabierze
![]() poza tym widziałam pierwszą świąteczną dekorację, a właściwie dwie - w Lisebergu stoi wielka choinka ze światełek a w porcie wielki billboard Ferry Christmas ![]() to mi przypomina, jak bardzo nie lubię świąt ![]() a ja nie zazdroszczę i jest mi z tym dobrze ![]() ![]() ![]() no właśnie, długo mnie nie było, miałam masakrycznego doła, mamy chwilowe (mam nadzieję) problemy finansowo-bankowe, oj długo by pisać... Powiem Wam że też chętnie bym wyjechała do kraju, w którym dwoje wydawało by się że dobrze zarabiający ludzie z dwójką dzieci nie muszą rezygnować z wszystkiego żeby jakoś przeżyć miesiąc. Niestety lub stety podobnie jak cinusiowa jesteśmy z mężem tak przywiązani do rodziny że mielibyśmy problem odnaleźć się w nowym miejscu zupełnie sami. Ale światełko w finansowym tunelu ciemności jest, więc mam nadzieję że będzie dobrze. Na razie muszę jechać na wspomagaczach żeby jakoś swoje nerwy okiełznać ![]() Co do dziewczyn niedzieciatych i nieplanujących - z tego co widzę to mamuśki na tym forum i ja też, należymy do tych normalnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
a ja mimo wszystko zazdroszcze, bo mam wrazenie ze nie umiem sie opanowac
![]() ![]() dzis mam glupi dzien w pracy, niby luzniejszy bo same biznesowe spotkania, ale jak potem wychodze do domu, to mam jakies takie poczucie ze nic nie zrobilam, tylko nagadalam sie z ludzmi. Spotkania tez sa wazne, zwlaszcza ze spotykam sie z masa fajnych ludzi, no ale jednak jak sobie popracuje z jakas dokumentacja czy czyms to mam wrazenie ze cos zrobilam, a tak to nie bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuje owszem ale jak sie do Francji wyprowadze bo to juz i stara bede ( nie tylko ja ale i tz troszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja córcia dzisiaj przyszła do mnie i powiedziała "wiesz mamo, wymyśliłam sobie, że będę grzeczna"..........:hahah a: Przespałam dzisiaj pół dnia... Miałam zalatane dwa dni, mało spałam i dzisiaj już nie wytrzymałam. Czułam, że jak nie położę głowy na poduszkę, to zasnę na stojąco. Oznajmiłam tylko Tż, ze zamykam się u małej w pokoju i niech na nią baczniej patrzy, bo mnie nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Różnie z tym bywa, cięzkie teraz są czasy, może przez to ![]() ciniusiowa jak tam egzamin koleżanki?
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
u nas sie pojawily z poczatkiem wrzesnia wiec uwazam ze przesadzaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Cały nastrój zabijają a potem się dziwią że ludzie Świąt nie lubią
![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Niestety, poległa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() taaaak zgadzam się. Na szczęscie tu w Gbg to tylko na razie ta choinka, no i pierwsze kartki i dekoracje świąteczne można kupić ale sklepy jeszcze jakoś bardzo udekorowane nie są i całe szczęscie bo by to było kompletne wariactwo. a ja się w koncu zmobilizowałam i wróciłam do ćwiczeń które zarzuciłam kilka miesięcy temu z różnych powodów - przeprowadzki, braku czasu itp. Tego mi brakowało! Chociaż kondycja spadła i mimo że zestaw był banalny to czułam się zmęczona, ale tak przyjemnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście u mnie nic specjalnie rzucającego się w oczy związanego ze świętami nie widziałam. Jedynie na poczcie już pojawiły się jakieś 2-3 wzory pocztówek świątecznych. Oby tak dalej, niech czekają na ostatnią chwilę. poza tym dziwnie bym się z tym czuła, gdy teraz na dworze tak ciepło. Dzisiaj mam wyłączone w domu ogrzewanie, a termometr w przedpokoju pokazuje 22 stopnie
![]() ![]() Co do ćwiczeń, to ja chyba nigdy się porządnie nie zmobilizuję. Kondycja jest u mnie na poziomie zero, albo i minusowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Carpe Diem!
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3754740 6]schodząc z tematu świąt a nawiązując do sklepów, właśnie zdałam sobie sprawę że mieszkam w dosyć dużym mieście a wciąz Lidl, Netto czy okoliczne sieci sklepów Willy albo ICA to największe sklepy tutaj. Nie widziałam ani jednego tesco, leclerca, auchana, reala... nic! I szczerze powiem, że mimo to nie czuję żebym nie miała miejsca na porządne zakupy
![]() Mi, te sklepy które mam, w zupełności wystarczą na porządne zakupy. Znam je już na tyle, że w każdym z nich mam swoje ulubione produkty. Niekoniecznie firmowe produkty, bo np. w Biedrone mam wiele ulubionego towaru, który regularnie kupuję i nie zamienię na żaden inny. Przemawia nie cena, ale nawet też i jakość. Nie uważam, by wszystkie produkty Biedronki były gorszej jakości. Wiele jest świetnych i dobrych jakościowo. Np. wkładki higieniczne, tampony, płyn do naczyń kupuję tylko tam, bo bardzo odpowiada mi jakość. Nienawidzę chleba z Biedronki i tam nie wezmę nigdy. Mleko tam zawsze kupuję, bo nigdzie nie znajdę tańszego. Przepyszne i bardzo tanie są ich pasty rybne na chleb, w takich małych okrągłych pojemnikach. Moja córka jada wyłącznie biedronkowe serki homogenizowane i są dla niej tak syte, że jeden duży jej wystarcza, aby się najeść. W Lidlu za to mam swoją ulubioną herbatę. Poza tym lubię tam kupować owoce i warzywa, bo zawsze mają świeże. Poza tym kiedyś mój brat w Lidlu pracował i od niego wiem, ze o warzywa i owoce z tego sklepu nie ma się co bać, bo bardzo często mają świeże dostawy, nie ma żadnego przebierania, pryskania olejem, żeby ładniej wyglądały. Takie techniki stosuje inny sklep tzn. "Int...." - dalej można się domyśleć i wiem to od pracowników, którym autentycznie każą tak robić ![]() Oglądałyście walkę bokserską z Wachem i Kliczką?? ![]() Ja właśnie oglądałam sama, bo Tż z tej okazji z kumplami, a niech ma chłopina ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przeczytałam cały wątek i mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swojego grona. Jestem 34 letnią singielką, pracującą, nie mająca dzieci ( a kochającą je i pragnącą zostać mamą), zastanawiam się nad kupnem psa lub kota (he he pachnie troche staropanieństwem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Biedna, źle trafiła bo gdyby facet był w porządku to by Ją wysłuchał i się przynajmniej zastanowił
![]() Najbardziej dziwiło mnie w jakich godzinach jest otwarty dziekanat dla studentów wieczorowych i zaocznych ![]() ![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3754163 8] a ja się w koncu zmobilizowałam i wróciłam do ćwiczeń które zarzuciłam kilka miesięcy temu z różnych powodów - przeprowadzki, braku czasu itp. Tego mi brakowało! Chociaż kondycja spadła i mimo że zestaw był banalny to czułam się zmęczona, ale tak przyjemnie.[/QUOTE] Jak tyś to zrobiła ![]() ![]() Ale mieszkam na 4 piętrze bez windy, przynajmniej tyle tego ruchu mam no i dużo chodzę zamiast jeździć ![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3754740 6]I szczerze powiem, że mimo to nie czuję żebym nie miała miejsca na porządne zakupy ![]() Bo to jest tak że przyzwyczajasz się do tego co masz. Jakby w okolicy było np Tesco i się zamknął to by Ci brakowało. Ja się wkurzam jak mam jakiś ulubiony produkt i mi go wycofają ![]() Cytat:
![]() Ale z Ciebie dobra Żona ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja walki nie ogladalam
Jakos malo mnie ciagnie ten sport Tzn kiedys libilam owszem ale raz ze niemam polskiej tv a szukac gdzies w necie mi sie nie chcialo Witaj mww |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() poza tym mam fajne ćwiczenia, cwiczę z Jillian Michaels. Może ona nie wygląda jak moj ideał ale jej zestawy ćwiczen mnie przekonują bo mogę je robić w domu, nie muszę ganiać na siłownię, ogarniam je jakoś i mam na nie czas a to ważne, bo trwają ok 30 minut a dają efekty szczerze to nigdy nie chodziłam do tesco itp, nie cierpię tych sklepów zwłaszcza ze wybór tam czasami jest i tak pozorny. Masa albo takich najtańszych produktów słabej jakości (wg mnie) albo wszystko to co w innych sklepach. Lubiłam robić zakupy w Almie i Piotrze i Pawle. Wydaje mi się, że tutejsze sklepy są po prostu dobrze zaopatrzone, dlatego Szwedzi nie potrzebują sobie importować zagranicznych gigantów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Carpe Diem!
|
Ale nie masz polskiej tv bo nie chcesz czy nie możesz mieć? Ja mam dekoder polsatu.
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Jakos do szczescia mi pptrzebna nie jest facet francuz. Ogladamy I tak osobno na kompach on swoje ja swoje ( tv internetowe + wiadomosci w swoich jezykach. ) nie czuje potrzeby zeby brac dodatkowo decoder itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3755150 2]nie wiem, chyba obrzydło mi to, ze jestem szczupła a mam taki niefajny tłuszczyk
![]() szczerze to nigdy nie chodziłam do tesco itp,[/QUOTE] Mnie po ciąży dużo zostało ![]() ![]() ![]() W sumie to ja wielkich sklepów też nie kocham ale mam swoje produkty które są tylko w danym sklepie ![]()
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ściągnęłam konkretny program 12 tygodniowy, bo ja lubię miec wyznaczone terminy i daty, bardziej mnie to mobilizuje, jak mogę odliczać że jeszcze tylko x dni albo tygodni i koniec. A potem sobie znajdę coś nowego ![]() próbowałam się dopisać do wątku na fitnessie ale jakoś czuję się tam ignorowana - może nie umiem się wbić w już znającą się grupę - więc mam nadzieję że może od was motywację dostanę ![]() Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-11-11 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o walke to nie ogladałam, bo nie mam w domu tv od ponad roku i jest mi z tym dobrze. Kiedyś mój tv zaczął fiksować i przestał działać, nawet nie miałam ochoty zawozić go do naprawy i od tej pory jestem bez tego pudła. Ogladam w necie dwa seriale i na tym koniec.
A ja prawie 2 m-ce wstecz kupiłam płytę z ćwiczeniami Ewy Chodakowskiej- daje kobieta takiego czadu, ze ja szczupła i dość wygimnastykowana osoba po całej serii mam tak mokrą koszulkę jakby ktoś wylał na mnie wiadro wody. Jako studentka namietnie ćwiczyłam z kasetą Cindy Crawford i z efektów byłam bardzo zadowolona. Później przeżuciłam się na ośmiominutówki i powiem Wam, że po tym sa nawet szybsze efekty niż po CC. Przez pewien czas też biegałam, ale skręcona stopa unieruchomiła mnie na prawie 6 m-cy przy biegach, a dobre 4 przy ćwiczeniach (po m-cu robiłam jedynie przysiady żeby tyłeczek był jędrny) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
dla mnie chodakowska jest smiertelnie nudna. Nie kwestionuję skuteczności jej ćwiczen ale po prostu umieram z nudy na jej filmikach, nudzi mnie sposób w jaki są zrobione, no po prostu bez jaj zupełnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3755607 2]tez mialam dlugo takie podejście, że kondycja słaba, że nie mam mobilizacji itp, ale w pewnym momencie jak zobaczyłam że w mojej ulubionej sukience wyglądam brzydko to mobilizacja się znalazła. Niestety podczas przeprowadzki porzuciłam to a szkoda, no ale znow doszłam do tego punktu że się sobie nie podobam więc się pomierzyłam, zanotowałam co trzeba, ściągnęłam z chomika ćwiczenia i jedziemy, nie ma że boli
![]() ![]() ściągnęłam konkretny program 12 tygodniowy, bo ja lubię miec wyznaczone terminy i daty, bardziej mnie to mobilizuje, jak mogę odliczać że jeszcze tylko x dni albo tygodni i koniec. A potem sobie znajdę coś nowego ![]() próbowałam się dopisać do wątku na fitnessie ale jakoś czuję się tam ignorowana - może nie umiem się wbić w już znającą się grupę - więc mam nadzieję że może od was motywację dostanę ![]() Ode mnie dostaniesz motywację ![]() ![]() ![]() Jakbym miała z kim ćwiczyć byłoby lepiej no ale nie mam ![]()
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3755607 2]tez mialam dlugo takie podejście, że kondycja słaba, że nie mam mobilizacji itp, ale w pewnym momencie jak zobaczyłam że w mojej ulubionej sukience wyglądam brzydko to mobilizacja się znalazła. Niestety podczas przeprowadzki porzuciłam to a szkoda, no ale znow doszłam do tego punktu że się sobie nie podobam więc się pomierzyłam, zanotowałam co trzeba, ściągnęłam z chomika ćwiczenia i jedziemy, nie ma że boli
![]() ![]() ściągnęłam konkretny program 12 tygodniowy, bo ja lubię miec wyznaczone terminy i daty, bardziej mnie to mobilizuje, jak mogę odliczać że jeszcze tylko x dni albo tygodni i koniec. A potem sobie znajdę coś nowego ![]() próbowałam się dopisać do wątku na fitnessie ale jakoś czuję się tam ignorowana - może nie umiem się wbić w już znającą się grupę - więc mam nadzieję że może od was motywację dostanę ![]() Ode mnie też masz wsparcie ![]() ![]() ![]() ![]() A co do sklepów, jakiś czas temu wybudowali niedaleko mnie Auchan i powiem wam że uwielbiam ten sklep. Produkty własnych marek mają tanie i bardzo dobrej jakości, a przynajmniej kupię wszystko w jednym sklepie. Przez jakiś czas kupowałam w Biedronce, i nawet fajne mają te produkty, ale przy większych zakupach i tak nigdy nie zdarzyło mi się tam kupić wszystkiego, dlatego odwiedzam ten sklep tylko okazjonalnie, bo lubię te okazjonalne produkty, zwłaszcza zabawki i ubrania dziecięce mają tanie i bardzo dobrej jakości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.