![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Dot.: wyszed³ rudy odrost co robiæ?
mnie tak urzadzila fryzjerka w salonie bo nie uzyla rozjasniacza . Tez byly paskudne rude . Zostawilam je i tak chodzilam dopoki nie odrosly mi nowe odrosty i wtedy to sie jakos wyrównalo u innej fryzjerki. Jesli masz zdrowe wlosy to mozesz sprobowac jeszcze raz rozjasnic inna farba. Ja bym jednak uzyla szamponetki .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
witajcie Wiza¿anki.
Ja równie¿ zaliczy³am wtopê kurczakow±. Mam ciemne w³osy, od dawna rozja¶niane rozja¶niaczem - baleja¿. Teraz praktycznie ju¿ ca³e mam jasne i wymy¶li³am, ¿e chcia³abym je ujednoliciæ i z jasnego blondu zrobiæ troszeczkê ciemniejszy. Nic nie robiê sama, ze wszystkim chodzê do sprawdzonej fryzjerki. By³am u Niej wczoraj. Na odrost na³o¿y³a farbê z silniejsz± wod±, na resztê ze s³absz±. Efekt - odrost kurczakowy. Powiedzia³a, ¿e zaraz temu zaradzimy i na³o¿y³a farbê. W sumie wychodz±c od Niej by³am spokojna, bo kurczak znikn±³. Jednak T¯ stwierdzi³, ¿e jestem po prostu ruda i w ogóle nie pasuje mi to co mam na g³owie. Faktycznie, w zale¿no¶ci od k±ta padania ¶wiat³a i w zale¿no¶ci sztuczne czy naturalne - moje w³osy to ciemny zimny blond - za ciemny lub rudawe odrosty. Tak czy siak efekt koñcowy bardzo mi siê nie podoba. Nie wiem co z tym teraz zrobiæ, aby nie zniszczyæ w³osów. Dorad¼cie proszê. Szampon fioletowy, inny fryzjer? Ile odczekaæ przed kolenj± farb±? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 574
|
Mieszanka farb Joanna Naturia Go³êbi popiel i Szlachetna per³a dobrze usuwa ¿ó³ty kolor. Szamponetka nie rozja¶ni w³osów, co najwy¿ej nada im refleks, który i tak zniknie po kilku myciach, a na w³osach rozja¶nianych nawet po jednym myciu.
![]() |
#94 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 900
|
Te¿ taki problem mam, ale u mnie fryzjerka doda³a zbyæ du¿± wodê poniewa¿ 9 a mia³a byæ 6 na odrost i wyszed³ taki rudo midziany, ale idzie prze¿yæ. Wiêc mo¿e u ciebie te¿ by³a dodana zbyt du¿a woda i d³ugo trzymana farba i dlatego tak wysz³o.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
kupi³am farbe garnier odcieñ 111, mam zamiar zafarbowaæ te odrosty, mam tylko nadziejê, ¿e nie popsujê sobie bardziej tego koloru no ale.. najwy¿ej zamalujê na ciemno ( o nie!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
![]()
Witajcie drogie dziewczyny.
Wczoraj uzylam dekoloryzatora loreala eclair clair poniewaz stwierdzilam ze na wakacje chce miec wspanialy jasniejszy kolor wlosow, i to by³ impuls ktory mnie do tego zachecil . Polozylam go na wlasy braz farbowane tak na poziomie 5-4. Efekt rozjasnienia spektakularny musze przyznac, wlosy sa naprawde jasne, na szczescie w nienargorszej formie, lekko przesuszone ale z tym sie trzeba liczyc poddajac wlosy zabiegom chemicznym. O dziwo w miare rowno rozjasnilo mi wlosy na dlugosci. No i tak teraz sobie siedze, przeczesuje w±tki na forach, ogladam zdjecia innych dziewczyn z podobnym problemem, i w sumie nie znalazlam nic konkretnego. Dziewczyny czesto przerazone taka ¿arowka na glowie, farbuja wlosy na braz. Tyle ze ja nie chce wracac do brazu, gdyz po co byloby wydawanie nie ma³ej kasy na dekoloryzacje, i mêczenie wlosow ![]() ![]() ![]() ps. pierwsze zdjecia robione w pomieszczeniu, drugie w swietle dziennym w pochmurny dzieñ. Kolor w rzeczywistosci jasniejszy i bardziej intensywny ![]()
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 309
|
Dot.: 2 tygodnie do wyjazdu na wakacje, i wsciekle miedziano - ¿ó³te w³osy, pomocy!
Masz przepiêkny kolor w³osów ! Serio bardzo mi siê podoba. Faktycznie wyszed³ bardzo równo. Niestety nie mogê Ci nic doradziæ bo siê nie znam. Chcia³am tylko Ciê pocieszyæ, ¿e kolor na zdj wygl±da czadowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Dot.: 2 tygodnie do wyjazdu na wakacje, i wsciekle miedziano - ¿ó³te w³osy, pomocy!
Na zdjêciu jest do¶æ "zgaszony", ale na ¿ywo jest bardzo ¿arówkowy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Kto¶ moze mi pomóc?
![]() |
#99 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 336
|
mi sie tez bardzo podoba
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 309
|
Ja bym ju¿ nie cudowa³a przed wyjazdem bo zawsze mo¿e byæ gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Jak ja bym Cie zobaczy³a na ulicy pomy¶la³a bym sobie, ¿e farbujesz siê na naturalny rudy
![]() Je¶li nie chcesz br±zowych w³osów, mo¿esz po³o¿yæ sobie ciemny popielaty blond, lub ¶redni popielaty blond. Wa¿ne aby by³ popiel, bo popiel w³a¶nie 'zjada' rudo¶æ. Czyli farby z poziomu 6 (ciemny blond) lub 7 (¶redni blond) z 1 (popiel) po przecinku, kropce w numerku farby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Je¶li w³osy s± ¿ó³to- miedziane to najpro¶ciej och³odziæ je kombinacj±- szmpon typu silver plus od¿ywka zmieszana z kropl± gencjany i b³êkitem metylenowym (ma wyj¶æ kolor fioletowo- niebieski). Upierdliwe to trochê, ale nie zniszczy Ci w³osów.
Jak pokryjesz w³osy farb± popielat±, to ch³odny barwnik i tak sie wymyje i bêdziesz w punkcie wyj¶cia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
dziêki wielkie za rady!
![]() mysle ze poki co sprobuje zmieszac farbe 7 blond z 8.1 blond popielaty.. tak mysle ze bedzie to ok, bo nie przyciemni wlosow, a powinno zniwelowac ta rudosc. Zakupie takze plukanke lub szampon niebieska lub srebrna, bo zdaje sobie sprawe ze niestety ale farba sie mi w wlosow bedzie wyplukiwac.. szczerze mowiac bede zadowolona nawet z lekkiego ochlodzenia koloru, bo wierzcie ze jak sie stanie w sloneczku, to razi po oczach :P ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
O gencjanie cos mi sie kiedys o uszy obilo, o b³êkicie metylenowym pierwsze slysze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
pomocy! pomarañczowe w³osy po rozja¶nianiu!
Rêce opadaj±...
Nie takiego efektu siê spodziewa³am. Zale¿y mi na takim kolorze w³osów Garnier Color Naturals Farba do wlosow nr 102 Lodowy Opalizujacy Blond Po raz drugi rozja¶nia³am w³osy rozja¶niaczem z Joanny 5-6 tonów i wysz³y pomarañczowe/rude od po³owy d³ugo¶ci w³osów. Jestem za³amana. Ju¿ nie wiem co robiæ. W internecie du¿o siê naczyta³am i ju¿ sama siê w tym gubiê. P³ukanki, farby, szampony ;(( http://tinypic.com/r/igcduf/5 http://tinypic.com/r/2rdb4i9/5 http://tinypic.com/r/idug5l/5 Fryzjer odpada! Mo¿e która¶ z Was kochane mia³a ten sam problem? Czy na³o¿enie tego na w³osy co¶ poskutkuje? http://1.bp.blogspot.com/-Kt0WptSrfy...0/IMG_1387.JPG B£AGAM O POMOC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 47
|
Dot.: pomocy! pomarañczowe w³osy po rozja¶nianiu!
Ponoæ popielate blondy gasz± rudy odcieñ, ale na twoim miejscu odczeka³abym kilka dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 446
|
Mia³am identyczny problem rok temu.
Ja z tym posz³am do fryzjera, ale je¶li sama chcesz to "naprawiaæ" i zniwelowaæ te ¿ó³to-rude tony to p³ukanka/szampon niebieski. (U mnie rudo¶ci i tak pozosta³y). Pamiêtaj, ¿e teraz jakikolwiek kolor na³o¿ysz to szybko siê wyp³ucze, wiêc warto nawet na³o¿yæ trochê ciemniejszy ni¿ ten, który sobie upatrzy³a¶, bo po kilku myciach i tak z niego ma³o zostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Cytat:
a nie przyciemni znacz±co w³osów ten go³êbi popiel?wiem,¿e na³o¿ony sam wychodzi szaro,jak taki mysi ciemny blond ,a dziewczyny chc± jasny blond. Nie wiem jak to siê ma z mieszank± ze szlachetna per³±...zaciekawi³a¶ mnie tym,bo sama mam w³a¶nie ¿ó³to-rude. nie tak jakos znacz±co-bo nikt ze znajomych mi nie powiedzia³ ,,o ale¶ ruda,,ani nic w tym stylu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 208
|
Dot.: Rude pasemka pomocy !!!!
kolejna ''fryzjerka''
rozjasniacz na rude wlosy i oczekiwala blondu? ![]() nie wiem czy jakies plukanki Ci pomoga czy bedzie jednak potrzebna farba- zapytaj blondbunny na tym watku albo przejrzyj jej bloga(ma link w podpisie) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=691864&page=115 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 560
|
Oj wydaje mi siê, ¿e bez farby siê nie obejdzie
![]() Same p³ukanki nic nie dadz±...
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 560
|
Oj wydaje mi siê, ¿e bez farby siê nie obejdzie
![]() Same p³ukanki nic nie dadz±...
![]() |
#113 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Cytat:
http://lokikoki.pl/product-pol-3817-...ml-Artego.html kwc -->https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...or-reflex.html po co od razu nak³adaæ farbê?? A Ten produkt ma du¿o pigmentów i na dodatek ma w³a¶ciwo¶ci od¿ywcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#114 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dot.: b³agam o pomoc ! wysz³y mi rude w³osy !
no w³a¶nie mam to samo pytanie .. co zrobic?
mialam ciemno rude zdekoloryzowalam i wyszly mi rudo zó³te pofarbowalam loreal exellence creme co niby rozjasnia nawet o 3 tony a prawie nie widaæ roznicy . i teraz dalej mam troche rozja¶niaæ lorealem czy zrobiæ k±piel rozja¶niaj±c±? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dot.: Jak pozbyæ siê z³oto-rudego odcienia po rozja¶nianiu???
Dziewczyny proszê o pomoc!!!!
Moj naturalny kolor wlosow to sredni braz. Nie byly wczesniej farbowane, az do czasu, kiedy wpadlam na pomysl zeby przefarbowac je na blond. Poczatkowo uzylam farby http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...sty-blond.aspx ale nie bylo zadnego efektu wiec zdecydowalam sie uzyc farby http://www.palette.schwarzkopf.pl/co...C/PSC_11-0.png Po zmyciu wlosy byly jasniejsze ale z zolto-rudnym odcieniem. Pobieglam wiec po http://1.bp.blogspot.com/-9zphaMJhMI...0/wellaton.jpg Niestety podczas nakladania farby bylo jej nieco za malo i nie wystarczylo jej na przod. Przesylam w zalaczinku zdjecie moich wlosow teraz. Farbowane byly wczoraj. Prosze o rade co zrobic aby uzyskac taki kolor jak Kasia Tusk, albo przynajmneij pozbyc sie rudego odcieniu. http://www.makelifeeasier.pl/ Bede ogromnie wdzieczna!! ![]() [ATTACH]IMG_4133.jpg[/ATTACH] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Dot.: Jak pozbyæ siê z³oto-rudego odcienia po rozja¶nianiu???
najlepiej zamowic na allegro fioletowy szampon z joanny, lub jakikolwiek inny fryzjerski szampon lub odzywke ktora rewitalizuje kolor popielaty, a prosciej mówi±c eliminuje zolty barwnik naszych wlosow
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 63
|
![]() ![]() Zacznê od tego, ¿e zawsze nosi³am czarne w³osy na g³owie, zrobi³am sobie od nich przerwê i pomalowa³am siê na rudo rude.jpg (2 albo 3 razy farbowa³am) ale ostatecznie szybko mi siê znudzi³ i zachcia³o mi siê mieæ jasne w³osy. U¿y³am de koloryzatora i moje w³osy z rudych sta³y sie hmm..nie wiem co to za kolor pomarañczowy ? ale taki fajny pomarañcz ch³odny. Stwierdzi³am,¿e pójdê dalej i kupi³am rozja¶niacz. Hehe jak go zmy³am to siê przerazi³am mia³am kurczaka na g³owie, by³y tak ¿ó³te, ¿e a¿ razi³y w oczy .po rozjasniaczu.jpg.u¿y³am szamponu tego z fioletem i zadzia³a³o ale w dalszym ci±gu by³y ¿ó³te,mo¿e pomarañczowe takie jakie¶ ale ju¿ nie tak jaskrawe. Nastêpnie pomalowa³am w³osy Loreal Recital Preference Z2 10.21..nie wiele pomog³o prawdê mówi±c...dalej by³am zó³to pomaranczowa ale trochê mniej. Postanowi³am kupiæ nastêpn± farbê a tym razem kupi³am Color Mask 910...no i t± farbê mam teraz na g³owie...ju¿ nie s± takie ¿ó³te (chyba) ale..pojawi³y siê prze¶wity rudo¶ci.ostateczny.jpg.hmmm no i co teraz ??? Na zdjêciu tego nie widaæ no ale w rzeczywisto¶ci jak najbardziej. Dodam, ¿e wszystko robi³am w jaki¶ tam odstêpach czasu ...nie farbowa³am jedn± za drug± W³osy uwa¿am,¿e nie ucierpia³y...sama siê dziwie ale tak mi siê wydaje Wiem,¿e znowu muszê daæ w³osom odpocz±æ ale jak± pó¿niej na³o¿yæ farbê ¿eby te rudo¶ci znikne³y ? i czy w dalszym ci±gu u¿ywaæ szamponu z fioletem czy powinnam kupiæ niebieski czy jako¶ tak...tak co¶ czyta³am...nie jestem pewna dlatego Was pytam. Przede wszystkim chcê pozbyæ siê prze¶witu rudo¶ci! Zapomnia³am dodaæ, ¿e chcia³abym przez jaki¶ czas pochodziæw jasnych blond w³osach a mo¿e w ch³odnym popielatym ![]() ![]() ![]() ![]() Z góry dziêkujê za zainteresowanie moim problemem. Pozdrawiam Edytowane przez liuk07 Czas edycji: 2014-10-27 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na ¿ó³te/rude w³osy po rozja¶nianiu
¿adnych pomys³ów ?;/
![]() |
#119 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Poczytaj ten w±tek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
A wiec...przeczytalam i juz wiem, ze najlepszym sposobem na rudosci sa farby mocno popielate...ale czy ktoras z was moze mi polecic konkretna farbe tylko taka ktora Moge kupic w uk...bede baardzo wdzieczna
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.