![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosyjskie kosmetyki do włosów
Cytat:
![]() Czas na kilka małych recenzji rosyjskich kosmetyków, bo już ich wypróbowałam sporo ![]() Mam kilka perełek, ale chyba więcej niewypałów ![]() Zacznę od perełek: *Balsam planeta organica afryka z 12% olejem arganowym - wielbiłam go niedawno na blogu, cudownie dociąża, wygładza, nawilża, nie puszy, nabłyszcza ![]() *Czarna maska marokańska - zawiera m.in. olej arganowy (ale ile, to nie wiadomo), również pięknie dociąża, wygładza i dyscyplinuje. *Balsam planeta organica turecki - na początku go nie lubiłam, ale po hennie kocham, włosy gładkie, dociążone ,nawilżone, bez puchu, ale na drugi dzień już lekki przyklap. *Maska drożdżowa - na długość ładny blask, ale za lekko i nie dociążone włosy, za to na skalp cudo - nawilża, koi, goi ![]() I tu już gorzej: *Złota maska ajurwedyjska - mnie lubi spuszyć, jest za miękko, acz ładny blask, może przez olej z miodlii indyjskiej, bogaty w kwasy nasycone, których nie lubię *Odżywka planeta organica z olejem cedrowym - góra włosów śliska, błyszcząca i nawilżona, jednak dół zbyt lekki i lekko puchaty *Maska love2mix z efektem laminowania - szorstko, czasem puchato, tak matowo, oj nie ![]() *Balsamy na kwiatowym i brzozowym propolsie - za dużo ziółek, puch,przesusz, za miękko i za lekko, ale sporo prostych i niskoporowatych włosów go lubi ![]() *Ruska bania maska jajeczno-śmietankowa - puch, puch, no i jeszcze raz puch, do tego szorstko i niedociążono, nawet z olejem *Maska jajeczna - na długość puch wielki i za lekko, na skalp ok, ale nie tak cudnie, jak po drożdżowej Mam jeszcze kilka kosmetyków, to za jakiś czas o nich napiszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Muszę zakupić tę maskę drożdżową babuszki Agafii i balsam z wyciągiem z pijawek oraz tonik na porost (nalewka z papryki - w aptece takową można dostać, ale na recepte Tinctura Capsici).
Reszta jakoś mnie z tych rosyjskich kosmetyków nie kusi, na pewno nie za taką cenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Z ruskich Bań polecam różową, z jagodami i miodem, bardzo dobra. Żytniej i jajecznej nie miałam, ale wydaje mi się, że do moich włosów za dobre by nie były
![]() ![]() Balsam Fiński Planeta Organica- nie nie nie. ![]() Balsam na kwiatowym propolisie Babci Agaffi- tak tak tak! ![]() Maska czarna marokańska Planeta Organica- ten zapach ![]() ![]() Maska drożdżowa- ok, ale bez szału. Ciężko mi właściwie ją ocenić, właściwie męczę, męczę, jak zmęczę, nie wiem czy ponownie kupię. Maska z efektem laminowania love&mix organics ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do maski drożdżowej i fińskiego balsamu to są dwa kosmetyki i jedyne, które się u mnie nie sprawdziły z rosyjskich ![]() Balsam na kwiatowym propolisie jest moim marzeniem, tylko trochę muszę wykończyć to co mam ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie szampony polecacie do włosów farbowanych? Po tym jak odstawiłam szampony i balsamy z Natura Siberica to nie wiem co mam teraz kupić i co nie ma zmienionego składu (jak NS). Póki co używam Alterry, ale chciałabym wrócić do rosyjskich szamponów i balsamów
![]() ![]() Napisałam tez do jednego ze sklepów internetowych sprzedających rosyjskie kosmetyki czy oprócz NS jakieś inne firmy zmieniły skład w swoich produktach. Niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi (maila wysłałam ponad tydzień temu) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
O kurde i teraz będę miała dylemat, czy nie próbować innych balsamów.
Obczaję skład tego tybetańskiego ![]() A dziś po umyciu włosów coś mnie podkusiło i użyłam fińskiego, Po nałożeniu ok, ale już przy spłukiwaniu włosy tępe, że szok. Musiałam potem użyć odżywki bez spłukiwania, bo bym chyba włosów nie rozczesała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Testuję teraz maskę łopianową, ale nie mam zdania. Jakoś szału nie robi. Mam też szampony- dermatologiczny Pervoe Reshenie do włosów rozjaśnionych- producent w opisie obiecuje cuda, a skład słabiutki, ale prosty. Używam raz w tygodniu do oczyszczania. Na co dzień szampon nr 3 na łopianowym propolisie- fajnie oczyszcza, super pachnie , nie powoduje przyklapu, przetłuszczania ani łupieżu. A to już bardzo dużo dla moich mega wrażliwych włosów. Wpadłam ostatnio w pewien szał zakupowy- jadą do mnie m in, odzywki Natura Siberica z olejkiem rokitnikowym, mam nadzieję, że będą warte swojej ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Rosyjskie kosmetyki do włosów
Rownież mam szampon na łopianowym propolisie, użyłam raz i poleciało mi kilkanaście włosów co mnie troche przestraszyło i narazie juz nim nie myje bo mam za dużo szamponów i juz nie wiem którym myć
![]() ![]() Aha i jeszcze co do odzywki rokotnikowej to kupiłam nawilżająca i pokladam w niej duże nadzieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2014-04-30 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dorwałam w moim małym mieście w jakimś mini naturalny sklepie rosyjskie kosmetyki Babci Agafii
![]() Szampon do włosów cienkich i drożdżowa maskę. Jeszcze nie testowałam. Od dawna się śliniłam na ich widok w internecie, ale jakoś nigdy nie odważyłam się kupić. Aż żal było nie brać gdy zobaczyłam te kosmetyki na półkach. Były też kremy do twarzy babci Agafii. Ciekaweeee. A szampon pachnie mi choinką. Kojarzy mi się ze świętami i świeżą choinką ![]() Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2014-05-04 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz testuję Planeta Organica z olejem cedrowym i jest super! Pachnie jak dla mnie trochę męsko ale mi ten zapach nawet się podoba. Czuję go jeszcze po wysuszeniu! Włosy ma gładkie, nawilżone, dla mnie idealna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Ja w trakcie szału na Agafię zakupiłam drożdżową maseczkę i Rosyjską Banię i... przyznam szczerze, że bardzo zaskoczył mnie fakt, że są one takie wodniste, a Bania pachnie i wygląda jak Lenor :P
No, ale liczy się efekt :P
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja też byłam tym przy drożdżowej zaskoczona, tym bardziej, że z nazwy to maska, w większość, z jakimi miałam do czynienia, była gęściejsza od odżywek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Wiecie może co się stało z szamponami Love2mix? Wycofane?
![]() ![]() Trochę mnie tutaj nie było, opiszę kosmetyki również sprzed kilku miesięcy: Szampon Natura Siberica GZEL odżywczo-regenerujący - Świetnie się pieni, a włosy po myciu są miękkie i przyjemne w dotyku. Trochę się obawiałam tego szamponu, bo ostatni szampon tego producenta nie sprawdził się u mnie, ale jestem bardzo zadowolona. Fitocosmetic kremowa Henna BEZBARWNA wzmacniająca z kompleksem olejków - Ciężko zmyć to błotko, trzeba uważać żeby nie zachlapać łazienki. Włosy rzeczywiście są po niej grubsze i wydają się silniejsze, nie wypadło ich tyle podczas rozczesywania co zwykle, ale jednocześnie końcówki miałam strasznie napuszone i powywijanie, jak siano. Zdecydowanie nie dla mnie. Organic shop maska miód i avocado - Baaardzo treściwa i ciężka, skuteczna, ale stosuję co najwyżej raz w tygodniu bo może obciążać włosy. Minusem jest intensywny zapach. Baikal herbals - szampon odżywczy, balsam regenerujący - Plus za cudowne zapachy kwiatowo-ziołowe, ale same kosmetyki słabe jak dla mnie, balsam zbyt dużo nie robi a po szamponie nie mogłam rozczesać włosów. Planeta Organica seria Afryka- Mam maseczkę Mango, odżwykę Shea i szampon shea, moim zdaniem seria Afryka nie dorasta do pięt pozostałym produktom Planeta Organica (tym z pompką). Maska i odżywka od biedy mogą być, szampon nie jest najgorszy, ale nie zachwyciły mnie. Jestem jeszcze ciekawa serii morzee martwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, są wycofane nie wiadomo dlaczego ![]() ![]() Jedak szybko zareagowałam i zrobiłam mały zapas z tego co znalazłam jeszcze u sprzedawców... Potem najwyżej wrócę do Planety Organicii albo Natury Sibericii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dla zainteresowanych, parę produktów uchowało się jeszcze na takiej stronce: Usunięte przez moderatora więc jakby ktoś coś potrzebował to warto zajrzeć ![]() Ja już wielokrotnie w tym sklepie kupowałam i mogę szczerze polecić zakupy tam. Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2015-09-22 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Moimi hitami są szampony Planeta Organica
![]() Bardzo dobry jest też rokitnikowy peeling do skóry głowy ![]()
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdzam, że wiem już, czego szukać w rosyjskich maskach i odżywkach - służą mi głównie emolienty, dlatego uwielbiam serię planeta organica i planeta organica afryka. Muszę uważać na ziółka i ich nadmiar - te dość mocno mnie wysuszają. Hitem jest od ponad roku balsam planeta organica afryka z olejem arganowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Podbijam temat
![]() wie może któraś z Was coś może na temat kosmetyków rosyjskich a metody CG? Czy stosowała je któraś z Was zgodnie z tą metodą i może coś polecić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.