![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
eh, no nie załamuję się, dietuję dalej. Wzrosła mi waga o 1kg, ale dzisiaj będę jeść tak grzecznie, że spadnie jutro, mam nadzieję ![]()
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ja dalam plame juz od rana. Dzien rozpoczelam trzeba lyzeczkami Nutelli prosto ze sloika :/ Juz dzis grzeszyc nie bede. Dzis ide na nocke. Nieznosze nocek, bo totalnie psuja moj zegar biologiczny.
Joanna, mysle ze sushi to najlepsza opcja restauracyjna. Chyba ze masz silna wole i pojdziesz do normalnej restauracji a zamowisz salatke ( u mnie to konczy sie zazwyczaj na poboznych zyczeniach ) Beato, skoro masz cukrzyce i spada Ci cukier to nie mozesz siedzeic i czekac az sam wzrosnie tylko cos malego przegryzc, a przed planowanym wysilkiem fizycznym wziac mneij insuliny ( no chyba ze jestes na tabletkach ) Porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem. Dzis na poprawe humoru zakupilam kolejna flaszke jednych z moich ulubionych zimowych perfum.
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety jestem uzależniona od wagi . Tzn od codziennego ważenia - a przecież wiem że to bez sensu. A inna sprawa że moja waga co wazenie pokazuje inny wynik ![]() Nie no zeby isć do restauracji i jesc sałatke? Marzenie ścietej głowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
No i
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najgorsze że miałam świdomość że to zły wybór ... a mimo to to zrobiłam ![]() ![]() A na wadze niezasłużona nagroda 79,7 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
A ja muszę przystopować z ćwiczeniami niestety.
![]()
![]() |
#97 | |||||
Wtajemniczenie
|
A z moją dietą wczoraj znowu nie ciekawie. W czwartek rano pożarłam snicersa a wczoraj 3 kawałki ciasta
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
W Angela zawsze warto zainwestowac, tymbardziej, ze idzie zima, a dla mnie Angel jest wlasnie na zime. Ja przeuwielbiam Estee Lauder Sensuous. Tylko nie nude ani noir ( chociaz ten noir na wieczor tez ladny ) tylko poprostu Sensuous. Uwielbiam! Takie drewniakowe na zime. Niuchnij jak bedziesz miala okazje, a najlepiej przetestuj na sobie i wyjdz na zimno. Poprostu boskie!
Z tym grzeszeniem to absolutnie sie z Toba zgadzam. Czesto na watkach dziewczyny chwala sie co zjadly i zawsze tak ladnie sie trzymaly diety. I zawsze mi bylo glupi, bo kazdech posta zaczynalam od "dzis rzucilam sie na cistka.. , "dzis zjadlam tyle i tyle lyzek Nutelli..." I zawsze sie zastanawialam co ja do cholery robie na tych watkach skoro nie ma dnia kiedy czegos bym nie przeskrobala ![]() Ja dzis sie znowu szykuje do nocki. Potem do pracy ide we wtorek na dzien. Nie ma to jak sobotnia noc na neuro traumie ![]()
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2012-12-01 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za moment zjem lekką kolację i herbatkę zieloną wypiję i na tym zakończę mój dzień( w razie kryzysu zapcham się błonnikiem w tabletkach) Myślę, że pierwszy dzień grudnia bez słodyczy można zaliczyć do udanych ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Uwaga, uwaga wiadomość z ostatniej chwili!!! Właśnie od niechcenia weszłam na wagę i co zobaczyłam? 1kg mniej ! Nie wiem czy ze zmęczenia na oczy już mi pada czy faktycznie waga ruszyła w dół...Ale numer! ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Rano może być nawet o więcej mniej
![]() ![]() Ja dziś na pytanie M jak mi idzie (nie to żeby był super spostrzegawczy ale nie chciałam jeść marcepanowych pałeczek na Weinachtsmarkcie - w ogóle nic nie zjadłam, więc zauwazył że coś jest na rzeczy ![]() ![]() A propos w ciagu 2 lat małżeństwa utyłam 15 kg . Moja połowa 5kg. Dodam że ja przynajmniej próbuje zdrowo się odżywiać - naprawde uważam, jem owoce warzywa , wiadomo jem też słodycze (jadłam ![]() ![]() No i zero ruchu - chyba że liczyć klikanie w klawiature . I co ? I ma ledwo nadwage, a ja stoje na skraju otyłości.. Gdzie sprawiedliwość? Gdzie równouprawnienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widzisz, pochwaliłaś, ale mi teraz wstyd ![]() nie wchodzę na wagę do czwartku! Mam nadzieję, że ze wzrostu już nic nie zostanie. Eh, nie można się wpędzać w kołowrotek jedzenia, bo znów ciężko przestać.
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ach no i zapomniałam dodać że właśnie skończyłam ćwiczyć ... Troche szleństwo ale stwierdziłam że albo pójde do sklepu po cos dobrego albo coś ze soba zrobie. I zrobiłam trening (mimo przewidzianego dnia wolnego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w ciągu trzech lat małżeństwa przytyłam 20 kg a mój mąż ok 10kg, ale mu było to potrzebne bo w końcu jak facet wygląda a nie skórka od śledzia ![]()
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ach pisałam już że jestem wagomaniaczka
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- No ale poza tym jednym nic ciekawego ![]() Zresztą waga mi się zepsuła, wyciągnęłam inną na której jest znowu 82!!! Eh troche bez sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Nie przejmuj się że waga pokazuje 82kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2012-12-02 o 10:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale pewnie jest to spowodowane tym, że jako nastolatek biegał w zawodach i trenował prawie codziennie. Organizm się przyzwyczaił no i potem przemiana materii została podobna, a jadł więcej, przestał trenować... Cytat:
![]() Mam wyrzuty sumienia, ale nie ma co płakać, za późno. Na śniadanie serek wiejski z łyżką dżemu 100% owoców, bez cukru + zielona herbata ![]() A na obiad planuję grillowaną rybę i jakąś sałatkę do tego.
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Nie żebym była specjalistą z zakresu dietetyki, ale śniadanie za małe będziesz później popołudniu bardzo głodna. Mama ułożyła mi kiedyś jadłospis, ale brak mi wytrwałości żeby punkt po punkcie go stosować...
#108 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny , chętnie się do was dołączę.
![]() może opowiem coś o sobie . mam 29 lat i w lutym 2011 roku urodziłam 3 córeczkę. 9 lat temu biorąc ślub ważyłam 57 kg potem jedna ciąża, druga i waga rosła. ![]() ![]() ![]() tak więc jeśli mogę to zaczynamy wspólne odchudzanie. nie wiem ile ważę bo nie mam wagi( pójdę do rodziców to się zważę i napiszę) ale podaje swoje wymiary- z resztą bardzo imponujące ![]() BIUST-106 PAS-99 BOIODRA-120 ŁYDKA-40 UDKO-63 RĘKA-38 Moim marzeniem jest schudnąć do wagi po pierwszej ciąży czyli ok65-68 kg ( bo o ślubnych 57 nawet nie mażę) przy wzroście 170. myślę że będzie do zrzucenia jakieś 30 kg. podam dokładnie jak się zważę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Damy radę ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
dzięki, ale wiesz są dziewczyny które rodzą tak jak ja i są chodzącymi szkieletorami. chociażby moja mama urodziła 4 dzieci i waży około 65 kg. w sumie z rodziny to ja jestem " najzdrowsza"
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki! no dokładnie..:P nie ma się czym chwalić:P
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Moje BMI 31,9 czyli otyłość I stopnia( 30-34,9)
![]() Mam chwilkę wolnego czasu teraz to napiszę o moich postanowieniach na ten miesiąc:
![]() Zmykam na zakupy świąteczne, bo kilka prezentów zostało mi do kupienia jeszcze. Żeby mnie nie kusiło jedzenie na mieście to activie do picia zapakuje do torebki ![]() P.S Dziewczyny napiszcie czy stosujecie jakieś suplementy, kosmetyki, domowe zabiegi odchudzające ![]() Do wieczorka dziewczynki trzymajcie dietę ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też zaczęłam od otyłości. Zabawne, bo nie liczyłam tego, a akurat moja max waga wynosiła 84 kg przy 167 cm czyli BMI 30,1. Teraz już mam "tylko nadwagę". A dążę do 69 kg, czyli BMI poniżej 25 ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Hey hey..
Mogę do Was dołączyć ? Napiszę tylko tyle że mam 17 lat, a o wadze nie bede nic mówić bo wstyd poprostu wstyd ![]() OD dzisiaj zaczęłam dietę 28 dniową, znam wiele osób które je stosowały i są teraz szczupłe.. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie myśl o tym w kategoriach wstydu. Powiedz coś więcej o tej diecie ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dieta ta trwa 28 dni, gdy stosuje się ją dokładnie i do tego chodzimy na spacery czy pobiegać można utracić w ten czas do 9kg. To akurat mogę potwierdzić na przykładzie mojego brata
![]() Jadłospis z tego znalazłam na internecie, tutaj nawet link |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przyznam szczerze, że przeczytałam tylko pierwszy post Joanki i stwierdziłam, że to wątek dla mnie. Jakoś łatwiej utożsamić się z osobą, która ma ten sam wzrost i wagę (startową). I też mam PCO i kiedyś zwalałam winę, że to mi utrudnia odchudzanie. Teraz się tego wstydzę bo wiem, że jak się chce to można. Należę do jednego wątku ale dziewczyny rzadko się odzywają a ja lubię zdawać relacje codziennie. Jak trzeba to się pochwalić a czasem wyżalić. I najważniejsze wspierać się, podziwiać nawzajem albo dawać baciki. Króciutko o mnie a później lecę nadrabiać cały wątek. Przyjmiecie mnie prawda? ![]() Wzrost 168 cm. Waga 71,5 kg. Jak widać w podpisie odchudzam się od 1 września i chyba skutecznie bo efekty są nie tylko na wadze ale przede wszystkim wizualne. Mój sposób na chudnięcie: 3 x w tyg. aerobik (2 razy step, 1 raz TBC) + bieganie w niedzielę. Do tego zdrowa dieta, bez udziwnień i katowania się. |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() brawo za to co już osiągnęłaś ![]()
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Zresztą poczytaj co pisała bodajże fatass wyżej o BMR Jest w tym sporo prawdy bo ja przy moim BMR 1500 spokojnie wytrzymuje na 1500(mieszczę się nawet z wyskokami ![]() ![]() Wiadomo że nie schudne 9 kg w 28 dni ale za to mam nadzieje ustrzec się jojo... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
REWELACJA
![]() ![]() ![]() ![]() ZWAŻYŁAM SIĘ I PRZY WZROŚCIE 170 cm DOTARŁAM DO WAGI 90 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no nic trzeba coś z tym zrobić. już dzisiaj zjadłam 3 bardzo skromne posiłki. a od jutra zaczynam na całego( muszę się obkupić w chlebki razowe itp) ![]() ![]() ![]() mam nadzieje że razem damy radę ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- a.....zapomniałam dodać że związku z tym że nie posiadam w domu wagi , ważyć się będę raz w tygodniu i na bieżąco wam podawać ![]() a może wszystkie raz w tygodniu będziemy podawać swoją wagę startową i aktualną ![]() myślę że nasze wspólne wypociny mogą być bardzo motywujące . co o tym myślicie???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.