|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Dzisiaj natomiast zasnęłam przy jednym karmieniu w nocy i obudziłam się z gołym cyckiem jak mała wzywała mnie na następne... Gda leżaczek działał 25 minut ![]() ![]() ![]() Tamlin z karuzelą też już próbowałam - też chwilę działała, tak z 15 minut ![]() Tamlin przyszły krople ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
mamuśki a jak jest z projektorami, macie jakieś ? dzieciaczki zainteresowane ?
![]()
#93 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Cytat:
Ja robię na półautomacie. Kolorki to wynik częściowo aparatu (canon) a częściowo obróbki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do pielęgnacji pupy. Na szczęście dziś jakby postęp ![]() Powiedzcie mi jak zapodajecie dzieciom krople? Bo ten mój prawie zawsze wypluwa.. Jedyny sposób to z butli z mlekiem, ale mam go tak wobec tego karmić 4x dziennie?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu jesteś przeęczona, porozmawiaj z Zuzią i będzie dobrze musisz odpocząć i wyjść na chwile sama chociażby na spacer ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- A ja się rozchorowałam i jadę na antybiotyku, oby moja córka nic nie podłapała ![]() ![]()
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo mat - czy matę na której jest "piszczałka" mogę wyprać w pralce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia, Soni i Antosia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Konczi, na wiosne planujemy zakup fotelika. na razie miesci sie w nosidle-foteliku. w kombinezonie jest ok, a bez grubej warstwy znika jeszcze w tym nosidle. niedawno dopiero wyjelam wkladke dla noworodka. w gruncie rzeczy Zuzanka malusia jest jeszcze, choc wydaje sie, ze rosnie jak na drozdzach.
Cytat:
w ogole wszystko w pralce piore. ostatnio zastanawialam sie czy moge wrzucic adidasy? Lewek kocham Twoje zdjęcia!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój na szczęście też przesypia noce z przerwami na jedzenie i też mamy aktywność po jedzeniu (muszę tak czy siak go odbić), ale czasem zgłodnieje po 3h a czasem po 1,5/2h... Zasypiać w ciągu dnia i wieczorem nie potrafi, bo ma wielką trudność z przełączeniem się z aktywności na spanie. Dlatego muszę się wysilić, żeby go wyciszyć (noszenie, owijanie, szum, ssanie). To bardzo szybko działa, ale sam na razie nie zaśnie. Tracy chyba nie bierze też pod uwagę kolkowych dzieci. Z nimi to wszystko nie jest takie proste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
potworkowa
|
![]() ![]() moja Oliwka z okazji przeniesienia się na odchowalnie przespala 11 godzin w nocy z dwiema krótkimi przerwami na jedzonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz załatwiać chrzciny szłam sama, by mężul znów nie musiał się stresować. Szłam z nastawieniem, że do kurii zgodzę jak jakieś będzie robił problemy ale o dziwo żadnych problemów nei robił, tylko przyperdo*l się do imienia ![]() zacisłam zęby, bo po tych stresach z małą miałam już dosc nerów
![]() |
#101 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie, mam takie wrażenie że kategoria dzieci kolkowych nie istnieje u niej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja już czekam na takie które będą przespane w 100% i8 na tą pierwszą w pokoju Duśki ... ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Dureń ! Mój mąż pewnie też by się przy przykazaniach zaciął no 10 by zaśpiewał ale w kościelnych by był problem ... ehh nas tam o nic nie pytano ... ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Iwa ja swoją prałam a jest taka kuleczka z piszczałką
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja koleżanka też urodziła dokładnie 5 tyg po mnie. Jej chłopak z moim męzulem są przyjaciółmi, tez córeczka im się urodziła. Jagódka tydzień temu poznała nową koleżankę, ale jakoś bez większej reakcji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- kochane mam dylemat, Jagódka ma jutro szczepienie, ćwiczyć ją po nim czy odpuścić? bo nie wiem ![]() ![]() a swoją drogą to wczoraj wieczorem i dzisiaj w południe tak strasznie krzyczała i płakała podczas ćwiczenia i po chyba z 5 minut, że pies zaczął piszczeć i się posikał tak jak stał, jak wzięłam ją na cyca to sunia wskoczyła mi na kolana i zączęła lizac niunię po głowie i cieszyc się strasznie, ogon to jej prawie odpałd ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-28 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko dziś interesuje się matą ![]() A wczoraj po jedzeniu wieczornym strasznie płakała. Myślałam, że mało więc dorobiłam butelkę, ale ona tego nie chciała. Znów chciała spać, tylko że musiałam ją uspokoić na ręce innej niż dotychczas. Potem ładnie w łóżeczku sama zasnęła.
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku biedna Jagódka ... ehh ale zobaczysz jak będzie po szczepieniu wtedy zdecydujesz bo moja po pierwszym miała dość intensywny płacz i gorączkę a pod drugim było już lepiej ... jakie ćwiczenia wykonujecie ? Cytat:
jaki macie ?? z karuzelą czy osobno ? Oj moja sama zasypia tylko przy smoku na naszym łóżku w wózku bądź w leżaczku lub huśtawce w łóżeczku mowy o tym nie ma
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-11-28 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Melduję się i ja na odchowalni
![]() Jejku jak ten czas leci - Julka kończy dziś dokładnie 2 miesiące. W piatek było pierwsze szczepienie - dzielna córcia była - zaplakała przy wkluciach, ale szybko się uspokoiła. A w niedzielę chrzciliśmy - mała całą msze przespała - moj aniołeczek kochany. W nagrodę kupiłam jej karuzele do łóżeczka - jest nią zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki czy Wasze dzieciaczki też ciągle rączki do buzi wpychają? moja po takim wyczynie często ulewa ale nie idzie ją tego oduczyć - co robić?
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam pediatra tez mowiła, ze do 3 miesiąca ma prawo nie przechodzic proby trakci, ale najlepiej to ocenia meurolog dzieciecy- no tylko nie taki na jakiego ja trafiłam ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy bez karuzeli, sam projektor. Dzięki niemu mogę Kamilką manipulować tak, żeby przekręcała główkę a nie miała jej tylko na jednej stronie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |||||
Zakorzenienie
|
Nasz Antek od wczoraj przechodzi wielką fascynację tapicerką naszej kanapy.
![]() ![]() ![]() A powiedzcie mi tylko, od kiedy można używać ruchomej karuzeli, aby maluszkowi nie zaszkodzić? Bo mamy taką, ale póki co tylko używam z niej melodię, bo boję się, że to jeszcze za wcześnie, aby coś mu latało przed oczami. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaką byście polecały? ![]()
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duśkę po jedzeniu przytulamy i ona zasypia wtedy ją odkładam do łóżeczka i dopiero rano z niego wychodzi ale wraca na godzinną zabawę lubi je mimo wszystko .. możesz podesłać linkiem do Twojego projektora ???
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis w ten sposob udalo mi sie nawet dywan uprac ![]() no ale czasem tez sa dni,ze caly dzien nie moge sie ruszyc nna kok,wtedy po karmieniu i odbicu w fotelik samochodowy, okryta, otwarte okno i kolysnie az zasnie ![]()
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mam go w smyku kupiła. Pewnie przepłaciła ale wiesz ..... babcia.... ![]()
![]() |
#116 | |||||||
Zadomowienie
|
Witanko!
próbuję was nadrobić po pracy jak tak dalej będziecie pędzić z postami to wymięknę ![]() bo nie dam rady ogarnąć i pracy i dziecka i was ![]() dziś mój leasingowany samochodzik stał się nasz ![]() teraz muszę go przerejestrować, więc jutro kurs po urzędach mnie czeka, bo jeszcze muszę moją Lili do Zusu zgłosić a najpierw jej pesel odebrać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
poczekamy niech więcej lasek się wypowie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcielismy ranforest kupic fishera ale używanąznależliśmy nie kompletną :/ w tej brakuje lusterka, mężulowi powidzieli w komisie, że jest ale nei było:/ oddali nam częśc kasy za to, mogliśmy jązwrócic ale nie znalazłam nigdzie takiej za 80zł hehe moje dziecko obudziło się z płaczem, cyc nie, butla nie to co? na bujaczek i robienie kupkki podczas słuchania wierszy brzechwy dla dzieci na zmianę z piosenkami ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/edisa-spiworek-do-...796176035.html mam taki, tylko w kolorze wózka. Kupiłam jednak u nas w sklepie dziecięcym za 100zł
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-28 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego naj dla dzieciaczków ![]() Sto lat Henio ![]() Cytat:
Jak słyszę o takich sytuacjach to dziękuję Bogu że wszystko jest dobrze i mam córeczkę przy sobie. Cytat:
Cały czas ma rączki w buzi,wyjmę jej a ona z powrotem i tak w kółko ![]() Jestesmy po szczepieniu,moja malutka zapłakała przy wkłuciach ale potem dość szybko się uspokoiła,spała po szczepieniu 3 godziny potem obudziła się z płaczem ale ją uspokoiłam i teraz leży w nosidełku i gaworzy ![]() Jest dzielną pacjentką,kochana moja ![]() Mierzy 58 cm i waży 5280kg ![]() Następne szczepienie za 6 tygodni. ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Jagódka właśnie rozmawia ze słonikiem
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-28 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||||
Zadomowienie
|
dziewczyny witam się na odchowalni i z tej okazji chce Wam podziękować
![]() bez Was byłoby o wiele trudniej przetrwać te 9 miesięcy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...801405300.html Cytat:
ja zawsze piorę adidasy w pralce
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.