Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 13:44   #91
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
No właśnie to jest tak, że jak już zasnę to śpię jak kamień i jakbym miała się budzić na odciąganie to wyspanie bierze górę.
Doskonale rozumiem... dlatego moje dziecię śpi w naszym łóżku... Skoro już przebrana i nakarmiona to mi się nie chce odkładać, bo i tak wiem, że zaraz z powrotem będę musiała wstawać... (tak jak pisałam, nie chce spać w łóżeczku). W dzień będę próbowała.
Dzisiaj natomiast zasnęłam przy jednym karmieniu w nocy i obudziłam się z gołym cyckiem jak mała wzywała mnie na następne...

Gda leżaczek działał 25 minut. Ja do niej gadałam, ona sobie patrzyła na półkę i było ok.

Tamlin z karuzelą też już próbowałam - też chwilę działała, tak z 15 minut.

Tamlin przyszły krople. Dziękuję jeszcze raz bardzo mocno!!! : roza:
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:45   #92
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

mamuśki a jak jest z projektorami, macie jakieś ? dzieciaczki zainteresowane ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:46   #93
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Cytat:
U nas jak położna zobaczyła krostki to stwierdziła, że grzybek i kazała clotrimazol. I ja wtedy też zmieniłam pieluszki, ale nie miało to znaczenia.
A o program to chodziło mi w aparacie - na jakim robisz fotki.
Dzięki za wskazówkę.
Ja robię na półautomacie. Kolorki to wynik częściowo aparatu (canon) a częściowo obróbki

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Przemywam wodą. Chusteczki są tylko na wyjścia.

A Pampersy zwykłe u nas odparzyły dupkę. Używamy Pampers Premium białych i już w ogóle nie mamy problemów, bo wchłaniają połowe kupy
Dzięki, też się w nie chyba zaopatrzę.

Cytat:
A może chce mu się odbić...?

Bo nasz jak się tak budzi co chwilę z płaczem, to znaczy że się zapowietrzył i go to drażni

I mówię Ci też - spróbuj tego mojego sposobu z usypianiem(opisałam w poprzednim wątku)
Zawsze go podnoszę do pionu jak tak płacze. Bo właśnie on często ulewa. No muszę w razie potrzeby spróbować. Też czytam tą książkę

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Lewek
Melci na odpażenie pasował układ
- dupcia przemywana woda z fioletem (lekko zabarwionym - kolor delikatnie rozowawy)
- na to raz termentiol, a raz clotrimazolum

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Niestety nie mam pojęcia

Melci ani w głowie nynanie

normalnie..
Colds to podaję info Michaś tp. 21.10 ur 15.10 cc 3,48kg 56cm

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do pielęgnacji pupy. Na szczęście dziś jakby postęp Pupa nie jest już taka czerwona tylko różowa i widać że się goi, mam nadzieję że to nie złudzenie.

Powiedzcie mi jak zapodajecie dzieciom krople? Bo ten mój prawie zawsze wypluwa.. Jedyny sposób to z butli z mlekiem, ale mam go tak wobec tego karmić 4x dziennie??
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:49   #94
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jestem zła na siebie, czuję się dzisiaj źle i do tego nakrzyczałąm na ZUzię. Przez te pare dni byla taka kochana i grzeczna a dzisiaj jakby diabel w nia wstapil wkoncu nie wytrzymała jej buntu no i się jej dostało ale ja od ponad tygodnia nigdzie nie wychodzuiłam bez mojej dwojki psychicznie jestem wykonczona nawet godzinki nie mialam dla samej siebie.

Asiu jesteś przeęczona, porozmawiaj z Zuzią i będzie dobrze musisz odpocząć i wyjść na chwile sama chociażby na spacer

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

A ja się rozchorowałam i jadę na antybiotyku, oby moja córka nic nie podłapała
Stary 2012-11-28, 13:49   #95
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mata jak dla mnie ma za wściekłe kolory, ale ja ogólnie nie lubię rażących.
Ona na żywo nie ma takich oczoje...ych kolorów, tu zdjęcie jest mocno podrasowane. Też się nad nią zastanawialiśmy, ale ona po podniesieniu boków ma tylko 72 cm średnicy, więc dla naszego bąbla byłaby za mała.

Apropo mat - czy matę na której jest "piszczałka" mogę wyprać w pralce?
Stary 2012-11-28, 13:50   #96
Lewek
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia, Soni i Antosia!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:59   #97
maggie123
Zakorzenienie

Konczi, na wiosne planujemy zakup fotelika. na razie miesci sie w nosidle-foteliku. w kombinezonie jest ok, a bez grubej warstwy znika jeszcze w tym nosidle. niedawno dopiero wyjelam wkladke dla noworodka. w gruncie rzeczy Zuzanka malusia jest jeszcze, choc wydaje sie, ze rosnie jak na drozdzach.
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
ja pralam na programie pranie reczne i piszczy bez problemu.
w ogole wszystko w pralce piore. ostatnio zastanawialam sie czy moge wrzucic adidasy?

Lewek kocham Twoje zdjęcia!!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:05   #98
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
a mi metoda Tracy się podoba, od pierwszego dnia w domu stosuje łatwy plan i u mnie super się sprawdza, dziecko jest zadowolone i ja też.
Wiem że dokładnie o tej i o tej je, o tej śpi, mogę sobie coś zaplanować. Dziecko ładnie przesypia mi noce, budzi się tylko na jedzenie, zasypia samo bez problemu za każdym razem. Dzięki temu że po jedzeniu jest chwila aktywności dziecko nie zasypia podczas posiłku, zmienię mu pieluszkę, troche się pobawi i zaraz jest śpiący... takim sposobem przesypia do następnego posiłku o wyznaczonej porze.

nie wiem czy to zasługa planu ale u mnie się sprawdził w 100%
Myślę, że masz po prostu bezproblemowe dziecko

Mój na szczęście też przesypia noce z przerwami na jedzenie i też mamy aktywność po jedzeniu (muszę tak czy siak go odbić), ale czasem zgłodnieje po 3h a czasem po 1,5/2h... Zasypiać w ciągu dnia i wieczorem nie potrafi, bo ma wielką trudność z przełączeniem się z aktywności na spanie. Dlatego muszę się wysilić, żeby go wyciszyć (noszenie, owijanie, szum, ssanie). To bardzo szybko działa, ale sam na razie nie zaśnie.

Tracy chyba nie bierze też pod uwagę kolkowych dzieci. Z nimi to wszystko nie jest takie proste
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:07   #99
kaczuszka69
potworkowa

dla dzieciaczkow za ukończone miesiące

moja Oliwka z okazji przeniesienia się na odchowalnie przespala 11 godzin w nocy z dwiema krótkimi przerwami na jedzonko

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:20   #100
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Że co???????????????? Co za dupek, jak on śmiał? Zawinęłabym się i do innego księdza poszła z zastrzeżeniem że ten fiut ma jej nie chrzcić I na skargę do proboszcza bym poszła. No co za kretyn.
no to właśnie był proboszcz my już ze ślubem chcieliśmy od niego zaświadczenie, by wziąś gdzie indziej, bo nie chciał nam go udzielić, bo męzul nie potrafił 5przykazań kościelnych na pierwszym spotkaniu w sprawie ślubkretyn nie chciała nam dać zaświadczenia byśmy mogli wziąśc ślub gdzie indziej ale w końcu dał:/ długa historia...

teraz załatwiać chrzciny szłam sama, by mężul znów nie musiał się stresować. Szłam z nastawieniem, że do kurii zgodzę jak jakieś będzie robił problemy ale o dziwo żadnych problemów nei robił, tylko przyperdo*l się do imienia
zacisłam zęby, bo po tych stresach z małą miałam już dosc nerów

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:23   #101
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Konczi, na wiosne planujemy zakup fotelika. na razie miesci sie w nosidle-foteliku. w kombinezonie jest ok, a bez grubej warstwy znika jeszcze w tym nosidle. niedawno dopiero wyjelam wkladke dla noworodka. w gruncie rzeczy Zuzanka malusia jest jeszcze, choc wydaje sie, ze rosnie jak na drozdzach.
My tez tak planowaliśmy ale mam wrażenie że Duśka lada moment nie zmieści się w kombinezonie do nosidła ... teraz w 62 ją ubieramy ale pewnie lada moment może już nawet w święta na 68 wskoczymy ...

Cytat:

Mój na szczęście też przesypia noce z przerwami na jedzenie i też mamy aktywność po jedzeniu (muszę tak czy siak go odbić), ale czasem zgłodnieje po 3h a czasem po 1,5/2h... Zasypiać w ciągu dnia i wieczorem nie potrafi, bo ma wielką trudność z przełączeniem się z aktywności na spanie. Dlatego muszę się wysilić, żeby go wyciszyć (noszenie, owijanie, szum, ssanie). To bardzo szybko działa, ale sam na razie nie zaśnie.

Tracy chyba nie bierze też pod uwagę kolkowych dzieci. Z nimi to wszystko nie jest takie proste

właśnie, mam takie wrażenie że kategoria dzieci kolkowych nie istnieje u niej

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dla dzieciaczkow za ukończone miesiące

moja Oliwka z okazji przeniesienia się na odchowalnie przespala 11 godzin w nocy z dwiema krótkimi przerwami na jedzonko

pięknie !!!! cieszy każda taka noc
ja już czekam na takie które będą przespane w 100% i8 na tą pierwszą w pokoju Duśki ...

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
no to właśnie był proboszcz my już ze ślubem chcieliśmy od niego zaświadczenie, by wziąś gdzie indziej, bo nie chciał nam go udzielić, bo męzul nie potrafił 5przykazań kościelnych na pierwszym spotkaniu w sprawie ślubkretyn nie chciała nam dać zaświadczenia byśmy mogli wziąśc ślub gdzie indziej ale w końcu dał:/ długa historia...

teraz załatwiać chrzciny szłam sama, by mężul znów nie musiał się stresować. Szłam z nastawieniem, że do kurii zgodzę jak jakieś będzie robił problemy ale o dziwo żadnych problemów nei robił, tylko przyperdo*l się do imienia
zacisłam zęby, bo po tych stresach z małą miałam już dosc nerów

Dureń ! Mój mąż pewnie też by się przy przykazaniach zaciął no 10 by zaśpiewał ale w kościelnych by był problem ... ehh nas tam o nic nie pytano ...

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:

Iwa ja swoją prałam a jest taka kuleczka z piszczałką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 14:31   #102
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Odchowalnio witaj

Alfabia Twoja Zośka straaasznieeee podobna do mojej Zochny !!!!! aż jak zdjęcia otworzyłam to niedowierzałam

Kurcze a ja chodzę cała w skowronkach, moja przyjaciółka w 6tyg ciązy!!!!!!!!! a jeszcze miesiąc temu rozmawiałyśmy i tak mi psioczyła że pewnie bezpłodna bo już pół roku się starają i jak sobie pomyślę że przy tej rozmowie już fasolka sobie w brzuszku u Emi rosła to mi się śmiać z pierdoły chce
Nawet nie wiedziałam że będę się tak cieszyć z nie mojej ciąży :P tylko biedna jest przerażona, ale wsyłałam ją do swojego osobistego ginekologa więc jestem o nich spokojna

Zośka jak zwykle o tej porze sobie dosypia więc teraz czas na mą poranną toaletę
oj no to super będziecie mieli dzieciaczki w podobnym wieku
moja koleżanka też urodziła dokładnie 5 tyg po mnie. Jej chłopak z moim męzulem są przyjaciółmi, tez córeczka im się urodziła. Jagódka tydzień temu poznała nową koleżankę, ale jakoś bez większej reakcji oprócz tego, że wsadzałą jej palce do buzi jak leżąły obok siebie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------
kochane mam dylemat, Jagódka ma jutro szczepienie, ćwiczyć ją po nim czy odpuścić? bo nie wiem bo to dla niej straszny wysiłek (nie tyle ćwiczenie, co krzyk mu towarzyszący i płacz) i nie wim czy po szczepieniu nie będzie osłabiona zbyt

a swoją drogą to wczoraj wieczorem i dzisiaj w południe tak strasznie krzyczała i płakała podczas ćwiczenia i po chyba z 5 minut, że pies zaczął piszczeć i się posikał tak jak stał, jak wzięłam ją na cyca to sunia wskoczyła mi na kolana i zączęła lizac niunię po głowie i cieszyc się strasznie, ogon to jej prawie odpałdaż bidulka się zanosiła i cała trzęsła, masakra serce mi się krajało, no ale co zrobic:/ tak jak powiedział rehabilitant jak skończą się ćwiczenia to miesiąc nie minie,a o nich zapomni. Mam nadzieję

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-11-28 o 15:29
Stary 2012-11-28, 14:33   #103
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamuśki a jak jest z projektorami, macie jakieś ? dzieciaczki zainteresowane ?
My mamy i jest zainteresowana, ale jak jest ciemno tylko Dziecka nie ma, zagląda i zagląda aż zaśnie.

Cytat:

Asiu jesteś przeęczona, porozmawiaj z Zuzią i będzie dobrze musisz odpocząć i wyjść na chwile sama chociażby na spacer

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

A ja się rozchorowałam i jadę na antybiotyku, oby moja córka nic nie podłapała
Oj no to zdrówka życzę

Moje dziecko dziś interesuje się matą

A wczoraj po jedzeniu wieczornym strasznie płakała. Myślałam, że mało więc dorobiłam butelkę, ale ona tego nie chciała. Znów chciała spać, tylko że musiałam ją uspokoić na ręce innej niż dotychczas. Potem ładnie w łóżeczku sama zasnęła.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:39   #104
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
oj no to super będziecie mieli dzieciaczki w podobnym wieku
moja koleżanka też urodziła dokładnie 5 tyg po mnie. Jej chłopak z moim męzulem są przyjaciółmi, tez córeczka im się urodziła. Jagódka tydzień temu poznała nową koleżankę, ale jakoś bez większej reakcji oprócz tego, że wsadzałą jej palce do buzi jak leżąły obok siebie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

kochane mam dylemat, Jagódka ma jutro szczepienie, ćwiczyć ją po nim czy odpuścić? bo nie wiem bo to dla niej straszny wysiłek (nie tyle ćwiczenie, co krzyk mu towarzyszący i płacz) i nie wim czy po szczepieniu nie będzie osłabiona zbyt

a swoją drogą to wczoraj wieczorem i dzisiaj w południe tak strasznie krzyczała i płakała podczas ćwiczenia i po chyba z 5 minut, że pies zaczął piszczeć i się posikał tak jak stał, jak wzięłam ją na cyca to sunia wskoczyła mi na kolana i zączęła lizac niunię po głowie i cieszyc się strasznie, ogon to jej prawie odpałdaż bidulka się zanosiła i cała trzęsła, masakra serce mi się krajało, no ale co zrobic:/ tak jak powiedział rehabilitant jak skończą się ćwiczenia to miesiąc nie minie,a o nich zapomni. Mam nadzieję

jejku biedna Jagódka ... ehh ale zobaczysz jak będzie po szczepieniu wtedy zdecydujesz bo moja po pierwszym miała dość intensywny płacz i gorączkę a pod drugim było już lepiej ...
jakie ćwiczenia wykonujecie ?

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
My mamy i jest zainteresowana, ale jak jest ciemno tylko Dziecka nie ma, zagląda i zagląda aż zaśnie.

Oj no to zdrówka życzę

Moje dziecko dziś interesuje się matą

A wczoraj po jedzeniu wieczornym strasznie płakała. Myślałam, że mało więc dorobiłam butelkę, ale ona tego nie chciała. Znów chciała spać, tylko że musiałam ją uspokoić na ręce innej niż dotychczas. Potem ładnie w łóżeczku sama zasnęła.

jaki macie ?? z karuzelą czy osobno ?
Oj moja sama zasypia tylko przy smoku na naszym łóżku w wózku bądź w leżaczku lub huśtawce w łóżeczku mowy o tym nie ma

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-11-28 o 14:46
Stary 2012-11-28, 14:42   #105
asiejka86
Rozeznanie

Melduję się i ja na odchowalni
Jejku jak ten czas leci - Julka kończy dziś dokładnie 2 miesiące. W piatek było pierwsze szczepienie - dzielna córcia była - zaplakała przy wkluciach, ale szybko się uspokoiła. A w niedzielę chrzciliśmy - mała całą msze przespała - moj aniołeczek kochany. W nagrodę kupiłam jej karuzele do łóżeczka - jest nią zachwycona
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:43   #106
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Angel myślę, że jutro zobaczysz. Jak dzielnie zniesie szczepienie to ćwiczcie. Jak trzeba to trzeba. Nie będziesz sobie wyrzucać, że coś zaniedbałaś. A piesek też biedny

Stary 2012-11-28, 14:44   #107
Konczita
Zakorzenienie

Mamuśki czy Wasze dzieciaczki też ciągle rączki do buzi wpychają? moja po takim wyczynie często ulewa ale nie idzie ją tego oduczyć - co robić?
Stary 2012-11-28, 14:44   #108
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

tak w ogole to chcialam jeszcze nawiazac do tej proby trakcji. wasze maluch podnosza glowe? ja przynam sie probowalam raz i nic...glowa leciala w tyl, krzyk straszn. jak bylismy na szczepieniu to zapytalam pediatre o to...a ona mi powiedziala ze absolutnie dziecko nawet do 3 miesiaca nie musi tej proby umiec wykonac, ze ma czas itd...i zebym absolutnie sama nie probowala tej proby robic. no i tak troche zglupialam bo przeciez Jagódki pediatra calkiem co innego powiedziała. no i komu tu wierzyć, co lekarz to inna opinia
nam rehabilitant to samo powiedział, że do trzeciego miesiąca ma prawo jej nie trzymać idealnie ale już trochę powinna. Podniósł ją tak prawie do siadu, to w siadzie przytrzymała, ale gdy ją tylko obniżył tak pod kat 30st to jej poleciała. Sprawdzał to tez łapiąc ja za nóżki, głowa w dól-powinno dziecko po6/8 tyg życia zwisać jak cyt"sopelek", a ona odgięła główkę. Powiedział, ze "te zły nawyk" utrudnia probe trakcji i ćwiczenie, które robimy go zlikwiduje. jakbyśmy nie ćwiczyli to mała mogłaby zacząć później siadać, raczkowac i co za tym idzie-chodzic. moglo by sie to przesunac o miesiac, dwa,trzy trudno okreslic. tak wiec po co sie pozniej denerwowac. trzeba dwa tyg sie przemeczyc i cwiczyc mał
Nam pediatra tez mowiła, ze do 3 miesiąca ma prawo nie przechodzic proby trakci, ale najlepiej to ocenia meurolog dzieciecy- no tylko nie taki na jakiego ja trafiłamdobrze, ze poszlismy do drugiego

Jagódka
Stary 2012-11-28, 14:46   #109
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

jejku biedna Jagódka ... ehh ale zobaczysz jak będzie po szczepieniu wtedy zdecydujesz bo moja po pierwszym miała dość intensywny płacz i gorączkę a pod drugim było już le
piej ...
jakie ćwiczenia wykonujecie ?

jaki macie ?? z karuzelą czy osobno ?
Oj moja sama zasypia tylko przy smoku na naszym łóżku w wózku bądź w leżaczku lub huśtawce w łóżeczku mowy o tym nie ma
Złote dziecko mi się trafiło a na serio to przez dzień w swoim łóżeczku nie zaśnie. Zasypia albo na naszym albo na turystycznym u teściowej a wieczorem i całą noc spędza u siebie. Hm... dziwne

My mamy bez karuzeli, sam projektor. Dzięki niemu mogę Kamilką manipulować tak, żeby przekręcała główkę a nie miała jej tylko na jednej stronie.

Stary 2012-11-28, 14:48   #110
Dearlie
Zakorzenienie

Nasz Antek od wczoraj przechodzi wielką fascynację tapicerką naszej kanapy. Gdzieś na którymś zdjęciu była... beżowe kwiaty na brążowym tle, więc ładnie odbijają... dosłownie leży i patrzy jak zahipnotyzowany aż zasypia. Naprawdę czas pomyśleć nad jakimiś rozrywkami dla niego.

A powiedzcie mi tylko, od kiedy można używać ruchomej karuzeli, aby maluszkowi nie zaszkodzić? Bo mamy taką, ale póki co tylko używam z niej melodię, bo boję się, że to jeszcze za wcześnie, aby coś mu latało przed oczami.

Cytat:
A promocje zmieniają co 2 tygodnie, w czwartki. Mają swoje gazetki papierowe ale na stronie też mają.
Gazetka od jutra:
http://drogerienatura.pl/przyszla_gazetka_promocyjna/
Super, dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Aha... co Ci lekarze się tak upierają na ten poród naturalny?? Kolejny przykład że to jest zbyt ryzykowne. Tak bardzo im się nie chce tej cc zrobić? Przecież to ledwo godzina i po wszystkim... a o ile mniejsze ryzyko pomimo, że to operacja.
Ja zawsze chciałam rodzić naturalne, ale teraz po tej cesarce wolałabym drugie dziecko też urodzić przez cc.
Biedne dziecko... biedni rodzice.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Szpital o wiele lepiej wychodzi na porodzie naturalnym finansowo, bo przy nim jest tylko lekarz i położna, a do cc trzeba zaangażować całą ekipę, sprzęt, znieczulenie itd.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dearlie dostałam tą matę od kuzyna, ale bez zabawek. Może jakby były jakieś zabawki to by bardziej zainteresowała moje dziecko. Tak to jest przyczepiona jakaś piszcząca pszczółka i marchewka-grzechotka. Nie wiem... ja jak będe kupować to z jakimś świecąco-grającym albo ruszającym się elementem bo takie przyciągają wzrok małej. Rażących kolorów wcale nie ma. Bez rewelacji na pewno
Bardzo dziękuję za opinię!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Wczoraj też wsadziłam Jasia w fotelik i faktycznie uspokoił sie i rozglądał się po kuchni.
Ja na poczatku w kuchni używałam wózka, ale od wczoraj właśnie też zaczęłam wykorzystywać fotelik i świetnie się sprawdza. Pod choinkę kupujemy mu leżaczek, więc wówczas wymienimy fotelik na niego.

Cytat:
Ona na żywo nie ma takich oczoje...ych kolorów, tu zdjęcie jest mocno podrasowane. Też się nad nią zastanawialiśmy, ale ona po podniesieniu boków ma tylko 72 cm średnicy, więc dla naszego bąbla byłaby za mała.
Kurcze, rzeczywiście nie zwróciłam uwagi na to, że ona taka maleńka.

A jaką byście polecały?
Stary 2012-11-28, 14:48   #111
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamuśki czy Wasze dzieciaczki też ciągle rączki do buzi wpychają? moja po takim wyczynie często ulewa ale nie idzie ją tego oduczyć - co robić?
O tak, to oprócz targania się za uszy jej ulubione zajęcie A pawia też lubi po tym puścić

Stary 2012-11-28, 14:48   #112
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Złote dziecko mi się trafiło a na serio to przez dzień w swoim łóżeczku nie zaśnie. Zasypia albo na naszym albo na turystycznym u teściowej a wieczorem i całą noc spędza u siebie. Hm... dziwne

My mamy bez karuzeli, sam projektor. Dzięki niemu mogę Kamilką manipulować tak, żeby przekręcała główkę a nie miała jej tylko na jednej stronie.

Duśkę po jedzeniu przytulamy i ona zasypia wtedy ją odkładam do łóżeczka i dopiero rano z niego wychodzi ale wraca na godzinną zabawę lubi je mimo wszystko ..

możesz podesłać linkiem do Twojego projektora ???
Stary 2012-11-28, 14:49   #113
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Ja np. biorę fotelik samochodowy i stawiam na blacie w kuchni jak chcę coś zjeść, albo leżaczek-bujaczek w łazience jak chcę się umyć aaalbo na matę kładę. ?
tez tak robilam jeszcze do niedawna, teraz mała potrafi sie sama soba zajac(mata,lezaczek,karuz ela) nawet godzine, max1,5
dzis w ten sposob udalo mi sie nawet dywan uprac
no ale czasem tez sa dni,ze caly dzien nie moge sie ruszyc nna kok,wtedy po karmieniu i odbicu w fotelik samochodowy, okryta, otwarte okno i kolysnie az zasnie

Jagódka
Stary 2012-11-28, 14:50   #114
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

gda masz rację, jeżeli Piotrek miał by kolkę nie było by tak różowo, parę razy miał budziły go gazy i cały plan się sypał ale to było może ze 2-3 razy, zaczęłam podawać sab simplex i wszystko wróciło do normy. Poważne kolki na szczęście nas ominęły i faktycznie Piotrek jest bezproblemowy.
Stary 2012-11-28, 15:04   #115
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Duśkę po jedzeniu przytulamy i ona zasypia wtedy ją odkładam do łóżeczka i dopiero rano z niego wychodzi ale wraca na godzinną zabawę lubi je mimo wszystko ..

możesz podesłać linkiem do Twojego projektora ???
http://alejka.pl/tomy-projektor-swee...atek-2015.html

Moja mam go w smyku kupiła. Pewnie przepłaciła ale wiesz ..... babcia....

Stary 2012-11-28, 15:06   #116
lidka0308
Zadomowienie

Witanko!

próbuję was nadrobić po pracy
jak tak dalej będziecie pędzić z postami to wymięknę
bo nie dam rady ogarnąć i pracy i dziecka i was

dziś mój leasingowany samochodzik stał się nasz
teraz muszę go przerejestrować, więc jutro kurs po urzędach mnie czeka, bo jeszcze muszę moją Lili do Zusu zgłosić a najpierw jej pesel odebrać

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Hej, przyszłam się przywitam. Czasem coś tam naskrobie, ale czytac będę. Całusy dla dzieciaczków. Moje jutro kończy 7 tyg. Byłam dzis u pediatry i wspomniała o jakimś kremie na dupkę - ma delikatnie czerwoną. Zaczynało się na iz.... dalej nie pamiętam. Wiecie co to za nazwa?
niestety nie mam pojęcia o jaki krem może chodzić

Cytat:
Mój przesypia góra 4h... Raz się zdarzyło, że 5 i wtedy cycki przeciekały jak dziurawy kran!
ale trafne porównanie

Cytat:
Melduję się i ja

U nas wcześniej były te "serki" ale w znacznie mniejszej ilości...

Na odparzenia gorąco polecam to! U Alicji działa fenomenalnie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html

Tylko czemu czasami jest ich mniej a czasami więcej? To się potem unormuje? Czy do końca karmienia piersią tak będzie?
u nas cały czas jest różnie, raz więcej raz mniej

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
witam się i ja na odchowalni, czy "góra" wyraza zgodę na dostęp do maila przez moją osobę, bo nie mam namiaru
ja wyrażam
poczekamy niech więcej lasek się wypowie

Cytat:
A ja zimnej

Dziś niesamowity poranek! Normalnie ok. 5 się zaczynały wzdęcia i przez ostatnie kilka dni Windi szło w ruch. A dziś obudził się na karmienie o 6.20, zrobił kupkę w trakcie, odbił i puścił bączki na kolanach i dalej zasnął! (wprawdzie na moim brzuchu, ale śpi od tamtej pory )

Oby to był koniec z problemami brzuszkowymi...

A przypominam, że wczoraj sushi jadłam!
oby już wasze kolki odeszły w zapomnienie

Cytat:
Dzień dobry
Moje dziecko po butli mm spało ciurkiem 4 h w nocy a nie 2 jak zawsze.
no to wielkie brawa

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witamy z Antosiem na odchowalni.

Antek kończy dzisiaj miesiąc!!!

Z okazji swego święta marudzi od samego rana. Pewnie liczy, że dzisiaj wszystko ujdzie mu płazem.

Dzisiaj mamy jeszcze jedno małe święto, bo Tosiek od dzisiaj nosi "dorosłe gacie" ( jak to mój TŻ nazwał wczoraj ), czyli przeskoczyliśmy na Pampersy 2.
oklaski za dorosłe gaciebardzo mi się spodobało to określenie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:15   #117
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma może matę edukacyjną firmy Canpol Wesoła Farma lub może zna opinię na temat ich mat? Jedna z babć chce spezentować pod choinkę Tośkowi matę i sama nie wiem jaką kupić. A może polecacie jakąś konkretną? Z góry przepraszam, bo wiem, że temat mat był już pewnie wałkowany, ale wtedy jakoś jeszcze nie rozważałam kupna, więc nie zapamiętałam, które polecałyście.

A to mata, o którą pytam w pierwszym zdaniu:

http://allegro.pl/canpol-babies-mata...795279826.html

O widzisz, to ja zupełnie nie wiedziałam, że oni taki system mają. To co ile zmianiają te promocje? Co tydzień czy dwa? Ceny muszę przyznać, że wydają się atrakcyjne, więc muszę częściej do nich zaglądać.
my mamy mate tiny love move&play i mała jesy nia zachwycona.swiatela i melodyjki nawwet na prawie godzine potafia ja zajac. oczywiscie kupilismy uzywaną, bo nowa to ponad 200zł kosztuje. taka http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...746706176.html

chcielismy ranforest kupic fishera ale używanąznależliśmy nie kompletną :/ w tej brakuje lusterka, mężulowi powidzieli w komisie, że jest ale nei było:/ oddali nam częśc kasy za to, mogliśmy jązwrócic ale nie znalazłam nigdzie takiej za 80zł

hehe moje dziecko obudziło się z płaczem, cyc nie, butla nie to co? na bujaczek i robienie kupkki podczas słuchania wierszy brzechwy dla dzieci na zmianę z piosenkami

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
cześć na odchowalni

Uuuu... będę płakać za poczekalnią jak będę mieć czas

Dziewczynki akuratnie szukam śpiwora na zimę do wózka i nie wiem czy lepiej wybrać polarowy czy wełniany?
Jak wsadzę dziecko w kombinezonie to polarowy chyba wystarczy
moja jeżdzi jak est zimno w kombinezonei i śpiworku wełnianym ona chyba zmarzluch po mamusi jest, bo jak wyjechałam bez spiwora to był placz cały czas
http://allegro.pl/edisa-spiworek-do-...796176035.html mam taki, tylko w kolorze wózka. Kupiłam jednak u nas w sklepie dziecięcym za 100zł

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-11-28 o 15:09
Stary 2012-11-28, 15:16   #118
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
moj Kubuś i Sonia Bafi kończą dzisiaj 3 miesiące Kiedy to zleciało?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wszystkiego naj dla dzieciaczków

Cytat:
A ktoś zapomniał o moim Heniu, który kończy dziś 10 tygodni

!

Sto lat Henio

Cytat:

superwsrod moich znajomych tez albo maluszki juz sie pojawily, albo sa w drodze. moje 2 przyjaciolki sie spodziewaja malenstw. i normalnie im zazdroszcze! dobrze czytacie, ze zazdroszcze. i sama sie sobie dziwie, bo bedac w ciazy wcale nie czulam jakbym byla w blogoslawionym stanie, wkurzaly mnie ograniczenia i w ogole, sam porod tez byl niefajny delikatnie mowiac, a teraz z perspektywy czasu jakos zupelnie inaczej to pamietam i chciałabym jeszcze raz. Coś przez to macierzyństwo z głową mi porobiło i chyba mogłabym wystartować z konkursie na matkę Polkę
Jakby mi ktoś kiedys powiedział, że przyjemność będzie mi sprawiało zaszycie sie z bobasem w domu i że nie będę chciała wracać do pracy, to bym się w głowę popukała! A teraz, sama się sobie dziwię świat wywrócił sie do góry nogami i najchętniej schrupałabym i zacałowała moje maleństwo ukochane.

Mam tak samo,ubóstwiam moje dziecię i też mogę wystartować w konkursie na matkę Polkę

Muminkowi chyba chodzi o brazowego medaliste igrzysk w londynie w podnoszeniu ciezarow. jego zona miala wskazanie ku cc (ciaza blizniacza), a lekarz w szpitalu kazal jej rodzic naturalnie. z jedna coreczka wszystko dobrze. druga walczy o zycie. byla 2 razy owinieta pepowina (a dla tego konowala przyjmujacego porod to nie bylo wskazanie ku cc) , po tygodniu oddycha przez repirator, nie reaguje na bodźce. ja juz kilka dni temu sie poryczalam z tego powodu. brak mi słów na to... i Bogu dziękuję, że z moją Córi wszystko dobrze

Jak słyszę o takich sytuacjach to dziękuję Bogu że wszystko jest dobrze i mam córeczkę przy sobie.

Cytat:

Cały czas ma rączki w buzi,wyjmę jej a ona z powrotem i tak w kółko

Jestesmy po szczepieniu,moja malutka zapłakała przy wkłuciach ale potem dość szybko się uspokoiła,spała po szczepieniu 3 godziny potem obudziła się z płaczem ale ją uspokoiłam i teraz leży w nosidełku i gaworzy

Jest dzielną pacjentką,kochana moja

Mierzy 58 cm i waży 5280kg

Następne szczepienie za 6 tygodni.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:19   #119
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
dla wszystkich dzieciaczków dzisiaj świętujących .. ehhh czas leci nieubłaganie my już mamy 15 tygodni

ja z Tracy nie zgadzam się w wielu sprawach dlatego książka wylądowała w szufladzie i dajemy z Duśką radę po swojemu na matczyny instynkt ale Gda zazdroszczę czasu na czytanie ...

moja Niunia pokochała oziego swego nad życie ... i nawet nie przeszkadza jej leżenie na brzuszku kiedy ma go w zasięgu wzroku o i wczorajsza fota przed kąpcianiem

Maggie moja Niunia kocha samolocik

i pytanie mam czy przerzucacie się już na fotelik samochodowy? do tej pory nosiłyśmy i jeździłyśmy w nosidle z wózeczka ale chyba pora na coś wygodniejszego macie swoje typy by nie wydać 1000 zł na fotelik a żeby był porządny i bezpieczny ???
słodziutka a ile ma maskotek xD
a Jagódka właśnie rozmawia ze słonikiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4415.jpg (93,6 KB, 53 załadowań)

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-11-28 o 15:28
Stary 2012-11-28, 15:27   #120
m_moni
Zadomowienie

dziewczyny witam się na odchowalni i z tej okazji chce Wam podziękować
bez Was byłoby o wiele trudniej przetrwać te 9 miesięcy

Cytat:
To ja tylko powiem coś na temat Tracy Hogg - moja przyjaciółka, która została mamą rok temu, próbowała się dostosować do rad Tracy i skończyła z depresją. Nie udawało jej się z jej synkiem wprowadzić "Łatwego Planu" i uważała, że to jej wina i jest beznadziejną matką...
dlatego ja mam dystans do wszelkich rad i tego, co czytam.

Cytat:
Co za tragedia, nie słyszałam o tym. Biedni...

Brałam doumox ( raz jako Amotaks normalna dawka, później podwójna i dwa razy dłużej dawka ) nie pomogło. Clotrimazolem smarowałam i nic, z kory dębu mam płyn do higieny intymnej. Mnie boli tak w środku cewki, jakby tam coś siedziało, nawet dotknąć nie idzie.

http://drogerienatura.pl/przyszla_gazetka_promocyjna/
oby Ci jak najszybciej przeszło bidulko

Cytat:
cześć na odchowalni

Uuuu... będę płakać za poczekalnią jak będę mieć czas

Dziewczynki akuratnie szukam śpiwora na zimę do wózka i nie wiem czy lepiej wybrać polarowy czy wełniany?
Jak wsadzę dziecko w kombinezonie to polarowy chyba wystarczy
ja kupiłam taki i jestem zadowolona. z jednej strony jest lekko ocieplony, z drugiej cieplejszy

http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...801405300.html

Cytat:

ja pralam na programie pranie reczne i piszczy bez problemu.
w ogole wszystko w pralce piore. ostatnio zastanawialam sie czy moge wrzucic adidasy?

Lewek kocham Twoje zdjęcia!!!
mnie też się bardzo podobają Twoje zdjęcia Lewek!

ja zawsze piorę adidasy w pralce
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości