![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Mój poród - mój wybór!
Cytat:
W kryzysowych- znaczy jak tętno płodu już spada? =płód już zaczyna być niedotleniony już jest za późno. Nawet jak go wyjmą to bedzie mniej inteligentny z każdą sekundą niedotlenienia giną komórki nerwowe.. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-12-14 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Podpiszę chętnie. Ja sie waham miedzy porodem w wodzie na kolanach /kucajac albo cesarką, dzieci na razie jeszcze nie planuje. Poza przerazajacymi mnie przykladami porodow trwajacych ponad dobę(moja babcia np) boje sie bolu, zwlaszcza ze mam bole od kregoslupa i przy wszelkim wysilku,napieciu miesni, parciu bola mnie cale konczyny,pewnie prog bolu mam dzieki czestym bolom stawow mam podwyzszony ale tym bardziej sie go boje bo zdarzalo mivsie budzic o 3 w nocy i plakac z bolu poki tabletki nie zaczely dzialac, bol podczas porodu podejrzewam jest duzo gorszy.(tak wiem ze naturalny boli tylko podczas-nie liczac jakichs tragicznych pekniec a cesarka boli po porodzie) Uwazam ze mam prawo sama decydowac jak chce rodzic i czym ryzykowac. Nie rozumiem natomiast czemu kobiety ktore maja za soba np jeden porod uwazaja ze wiedza co jest najlepsze dla innych kobiet?
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kolega ginekolog -endokrynolog -położnik ma 3 dzieci ze żoną swą też lekarką. Wszystkie 3 rodzone naturalnie. Więc jeden tak, drugi śmak. IMO- większość nieródek jest w stanie permanentnej histerii wywołanej przedstawianiem porodu jako procesu rodem z rzeźni i to rytualnej + histerią osób które opowiadają ze od ciąży i porodu ma się nadwagę, obwisłe cyce, rozklapiochę i te tam inne ![]() Dlatego uważam, ze o tym czy przeprowadzać operację w miejsce naturalnego procesu, powinien decydować lekarz, który jednak na ogół jest fachowcem w swojej dziedzinie a nie "konowałem z bożej łaski"
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
"Większe ryzyko śmierci matki i dziecka
Wskutek poważnych powikłań operacyjnych zgon matki i dziecka podczas porodu zdarza się 2–3 razy częściej niż przy porodzie naturalnym – tak wynika z badań. Warto je znać, pamiętając jednak, że są to wypadki bardzo, bardzo rzadkie. Amerykańscy naukowcy obliczyli, że wśród noworodków przychodzących na świat przez cesarskie cięcie notuje się 1,77 zgonów na tysiąc żywych urodzeń, podczas gdy przy narodzinach drogą naturalną wskaźnik ten wynosi 0,62 zgonów na tysiąc przypadków. Inna statystyka: w Polsce w latach 1994–2000 zgonem zakończyły się porody 204 kobiet, z czego 61 przypadków to były porody siłami natury, a 134 – cięcia cesarskie (liczba ta obejmuje wszystkie cięcia, a więc głównie te wykonywane ze wskazań medycznych). Kłopoty z płodnością i kolejną ciążą Mogą pojawić się trudności z zajściem w ciążę, jeśli wskutek zrostów doszło do niedrożności jajowodów czy endometriozy. Cesarskie cięcie zwiększa też ryzyko wystąpienia ciąży pozamacicznej. Także blizna na macicy może być przyczyną komplikacji w kolejnej ciąży (np. przyrośnięcie łożyska, przedwczesne odklejenie się łożyska, pęknięcie macicy)." zrodlo: http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-po...,153_1925.html No jak nic porod CC jest bezpieczniejszy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Ja tam podpisuje. Na różnych lekarzy można trafić w dzisiejszych czasach. Poza tym nie jest powiedziane, że kobieta ma decydować sama, ponieważ możliwe do zorganizowania są różne porady od lekarzy i to kobieta sama później licząc się z wszelkimi konsekwencjami może podjąć decyzje.
Ogrom młodych dziewczyn jedzie na porodówkę i tak naprawdę nie wie co ich czeka!!! I to jest ważny problem.
![]() |
#97 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Widzę, że i słynni amerykańscy naukowcy już się pojawili
![]() Świetny temat, ale się już pożegnam. W końcu - mnie to w ogóle nie dotyczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Taka ankieta jet bezsensu - ta, która chce mieć cc zapłaci i będzie je mieć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Tyle wiekow wstecz, nie bylo CC a patrzcie jakos nasz gatunek nie wyginal
![]() ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Wkleilam cytat moja droga. Masz tez statystyki dot. Polski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38129446]Ale co znaczy w konkretny? Bo co - mają rodzić naturalnie (do czego teoretycznie ciało kobiety jest przystosowane) a nie poprzez operację?
Nie, ja nie mam traumy że rodziłam cc, nie linczuję kobiet które tak rodzą bo muszą z powodów zdrowotnych, ale uważam, że zwyczjanie - kobieta opłacająca sobie cc bo się boi, bo coś tam - jest niepoważna i nie zdaje sobie sprawy z tego, na co się pisze. MIMO tego, że ja bardzo szybko doszłam do siebie, to teraz świadomie decyduję się na SN. Natomiast jestem za tym, by kobiety walczyły o możliwość rodzenia w takiej pozycji, w jakiej chcą, w sposób dopasowany do swoich potrzeb i do swojego poziomu bólu a nie tak, jak wygodnie położnej.[/QUOTE] Chodzi o to ze nie ufam wiekszosci lekarzy- takich ktorzy chca nabijac statystyki naturalnych porodow, odmawiajacych cesarki poniewaz jest drozsza, odmawiajacych bo za duzo roboty i gin chcialby sobie pospac na dyzurze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz, źle mi złożyli złamany staw. Raz szyli bez znieczulenia i nie zrobili RTG choć były wskazania. Raz odmówili mi jednego z podstawowych badań jak wylądowałam na SORze pod kroplówką z ciśnieniem 80/50. A to tylko kilka przykładów z wielu. I dziwo wszystkie w państwowych placówkach. A potem wydawałam krocie by prywatnie, dobry lekarz naprawiał szkody. Jeśli doradzanie porodowe wygląda w szpitalach tak, jak inne rzeczy to ja podziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Już ci droga jestem
![]() Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-12-14 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-12-14 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wybacz mi moja droga, ze nie chce mi sie specjalnie dla ciebie wycinac tychze hamerykanskich statystyk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tak, kotkę boli, ale z tego co widziałam - nie przesadnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sek w tym, z informacje o skutkach CC, są jeszcze bardziej mętne niż o porodzie naturalnym. To nie jest zabieg typu botoks, że idziesz w czasie lunchu, wstrzykujesz i wracasz do pracy, nic nie czujesz, nic nie boli, nic się nie musi zrosnąć, zagoić - jest to operacja i słodko po niej nie jest. Na moje oko, to jest o wiele gorzej niż po porodzie naturalnym + te same atrakcje połogowe.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.