![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
![]() ![]() objawy piersi duze i bolace, bol brzucha lekki
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ja się wybieram jutro i kalkulator internetowy mówi mi że to 7 tc, również nie mam zamiaru wyjść bez usg ;] Powiedzcie mi jak jest gdy idzie się do gina na nfz, czy płaci się za usg ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja siostra chodziła na NFZ całą drugą ciąże i nic nie płaciła wszystkie badania miała robione przez szpital. Ja z pierwszą ciążą chodziłam prywatnie a gdy mojej pani gin wydawało sie że coś jest nie tak z serduszkiem to kazała mi zrobić echo serca (koszt ok 150zl wtedy)płodu , ale powiedziała że jeżeli nie chce płącić to żebym sie zarejestrowała do przychodzi i zrobimy to przez szpital. Tak też wtedy zrobiłam a że ginekolożka fajna była to w szpitalu nie musiałam leżeć tylko na konkretne godziny sie zgłosiłam i wszystko było OK. Teraz jestem zarejestrowana do przychodni rodzinnej bo tam maja USG (oczywiście nie płatne) i chyba ze względu na prace będę chodzić teraz państwowo>godziny przyjęć są zaraz jak kończe prace< a od czasu do czasu prywatnie na dodatkowe USG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do objawow to u mnie bol piersi, wrazliwe sutki, sennosc i zmeczenie i zaparcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
ja własnie byłam na nfz na pierwszej wizycie. Ginia nawet nie zrobila mi usg mimo niepokojących objawów. powiedziala, że nfz refunduje usg dopiero w 10 - 12 tc. Dla mnie to za późno więc jutro idę prywatnie. to chora sytuacja, bo bardzo silne skurcze brzucha i 40 stopniowa gorączka są już wg mnie wskazaniem do wcześniejszego USG i innych badań. Wiem, że prywatnie to bardzo dużo kasy na to wszystko wyjdzie, ale na nfz zostałam potraktowana jak przedmiot. Na sugestie, że coś może być nie tak, ginia mówila, że mam przyjść za 1,5 mies bo jak ma się ta ciąża rozwinąć to się rozwinie i wtedy będzie już coś widać na usg. żadnych starań o podtrzymanie itp, nie mówiąc o tym, żeby wykryć co jest z ciążą nie tak. po prostu brak słów. Życze Wam dziewczyny, żebyście trafiły na lepszych lekarzy niż ja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
dlatego ja chodzilam, chodze i chodzic bede prywatnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
państwowa służba zdrowia jest rewelacyjna ;/
tam coś załatwic trzeba cudu. Ja jak szukałam ginekologa żeby potwierzil bylam w 3 osrodkach w 1 miala urlop, 2 zlikwidowali i przeniesli dopiero w 3 ktos byl ![]()
#99 |
Przyczajenie
|
Ja jutro ide do lekarza, pierwszy raz i boje sie jak nic... mam nadzieje usłyszec bijące serduszko. 5 tydz i 3 dzien. Oczywiscie opowiem jak było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Wtajemniczenie
|
wszystko zależy od lekarza i kobiet na jakie sie trafi--wiadomo;/ Nie znam tego lekarza do którego idę...jednej koleżance prowadził ciąże i była zadowolona. Rozmawiałam z panią położna i ona mi powiedziała że jeśli w trakcie ciąży będę chciała zmienić lekarza to nie ma problemu i oni wszystkie dokumenty prześlą. Zobaczymy jak będzie. Wiem czego oczekiwać po prywatnych wizytach więc będę mieć porównanie\
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
strasznie cie potraktowali !!!!! Chyba bym nie wytrzymałą i powiedziała pare słów!!! ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
a ja byłam na NFZ ale u pani gin do której chodziła prywatnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Kochane życzę wam spokojnych 9 miesięcy ktorych ja nie mialam
![]() Hmm a dopiero co mi lekarz powiedział o mojej małej fasolce, teraz ta moja mała fasolka ma prawie 7 tygodni ![]() Buziaki dla was, mama Kubusia ur. 22.11.12r. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Dzięęę kuuu jeee myyy ;P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki fajnie jest chodzic na fundusz plus dodatkowo prywatnie na najważniejsze usg
![]() . Ja przynajmniej w 2 ciazy tak robilam i lekarze u ktorych bylam prywatnie nie dali mi odczuc nic a nic że zle robie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
gratuluje ciąż i zyczę wytrwałości
![]() ![]() ![]()
#106 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa !!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja ide dzisiaj po 17 trzymajcie za mnie kciuki
![]()
#108 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki ![]() ja wlasnie dzwonilam do gina i wizyte mam dopiero 21 stycznia, ale wytrzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Serduszka jeszcze nie słyszałam ale jestem cierpliwa
![]() Strasznie długie macie te terminy , ja zadzwoniłam dzisiaj rano i o 13 byłam już u gina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
gratuluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pierwszej ciazy poszlam do lekarza w 6 tc, byl tylko pecherzyk, tydzien sie straczkowalam czy bedzie zarodek, czy pecherzyk moze nadal bedzie pusty i bedzie kupa. dlatego teraz wole sobie stresu oszczedzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też z pierwsza dzidzią byłam w 6tc i był tylko pęcherzyk a potem w 10 już mały miał 33mm i do mnie machał:P Teraz sie pośpieszyłam i nie miałam USG bo zbyt wcześnie i tez czekam do 23.01 wtedy to będzie 7,5 tyg i licze że dzidzia będzie miała z 1,5-2 cm:P ale czas ciagnie sie strasznie;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() powiem wam ze ciezko mi uwierzyc ze drugi raz jestem w ciazy, jakos to do mnie nie dociera jeszcze ![]() ![]() a ty ze swoim siedzisz w domu czy poslalas do zlobka/przedszkola? ja siedze na wychowawczym ale mala i tak chodzi na 5 godzin do klubu malucha, tylko dzis jej nei puscilam bo goraczke ma i biegunke :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps mój mały przechodzi jakąś wirusówke i strasznie gorączkuje. Dziś sie zwalniałam z pracy bo miał 39,8.....masakra i teraz też ledwo mu spadła;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Widze nie tylko ja dzis zaliczyłam lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, ja właśnie wróciłam z prywatnej wizyty. Ginia zrobiła mi usg. Niestety widać było tylko pęcherzyk. To ostatni dzien 6tc i miałam nadzieję, że już coś zobaczymy. Ginia stwierdziła, że pęcherzyk jest zbyt mały jak na swój wiek i mam przyjść na kolejne usg za 2 tyg. Teraz nie moge myśleć o niczym innym jak o tym, że z moją dzidzią jest coś nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wrocilam
![]() powiedzial, ze usg w 11 mi zrobi skoro mialam na potwierdzenie. Ale to jest niedoporownania co on mi powiedzial a co tamten co bylam potwierdzic. Okazalo sie, ze tamten dal mi skierowanie na nie wszystkie badania,. Ten zrobil mi cytologie, dal skierowanie na wszytskie badania, kazal przyjsc za 2 tyg a Usg w 11 ciazy bo wtedy mozna wykryc wady " ![]()
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja taka wirusowke przechodzila rok temu, przez trzy dni temperatura 40,4 zbijanie lekami dzialalo chwilowo, oklady nas ratowaly i letnia kapiel, a lekarz rozkladal rece i do domu wysylal :/ przeszlo w sumie samo a tempka bez zadnych innych objawow byla. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
ja bylam na wychowawczym napisalam w trakcie ciazy o przywrocenie i od razu poszlam na l4 teraz jestem na macierzynskim i pod koniec znow pisze ow ychowawczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.