MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 21:00   #91
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

A ja za to napiszę, że mały mi tak się rozpycha, mam skopane żebra, ledwo chodzę z bólu - ale mi mega smutno że to już niedługo koniec
Mimo tylu problemów od początku ciąży jestem mega szczęśliwa, że nosiłam swoje dziecko pod sercem i każdy ruch dziecka (nawet bolesny) jest dla mnie czymś pięknym.
.
No u mnie mały ulokował sobie stópke pod żebrami z prawej strony, co kilka dni czuję kłucie połączone z uciskiem i aż momentami piecze. Ból niesamowity. Skórę w tym miejscu mam aż taką cierpką.
Ale pomimo tego, też ostatnio mi się przykro zrobiło jak pomyślałam że już niedługo nie będzie mi brzusio podskakiwał nie będę wyczuwać pupki dotykając brzuszka i wogóle będzie mi smutno że nie będę już w dwupaku..
Ale coś za coś i tak będę najszczęśliwsza na świecie... Bo będę mieć maluszka w objęciach
a o brzuszek pewnie się jeszcze kiedyś postaramy...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:03   #92
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

to samo pomyślałam

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

oj tam, nigdy nie mów nigdy może jakiegoś strusia kiedyś kupisz
u nas obok stajni gdzie jeżdżę w odwiedziny mają strusie
w naszej stajni był wielbłąd

http://allegro.pl/pluszowy-galopujac...991761228.html

i taki

http://allegro.pl/lamaze-ptaszek-paw...991244568.html

podoba mi się jeszcze łoś

http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-l...987749217.html

Z zabawek te się też sprawdzają - http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...948551614.html
http://tablica.pl/oferta/interaktywn...dad5a238b;r:;s

używany ale ciut taniej zresztą łosia na tablicy też widzialam :d
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:07   #93
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam tez tak mocno wypadaja włosy ???
Ja nigdy nie miałam problemów z włosami mam gęste, zawsze podcinam, nie farbuje jeszcze, odżywka kilka razy w tygodniu a włosy mi garściami teraz wypadają
Stosujecie coś na to ???
ogólnie w ciąży powinny być mocne i nie wypadać mi przez pierwsze 5mc wypadały okrutnie teraz mało co ale z kim bym nie rozmawiała to każda młoda mama mi mówi że po ciąży wypada tyle włosów że najlepiej ściąć na krotko bo wypadają te wszystkie które powinny a nie wypadły przez te 9 mc mi się wydaje że mam o połowę mniej na głowie a po ciąży nie wyobrażam sobie ścinania na króciutko włosów bo ja zawsze długie choć i tak już w ciąży podcinałam.

A mówiłyście o farbowaniu ja farbuję na blond jakieś tam farby 3d nie znam się fryzjerka decyduje w ciąży farbowałam 2 razy nie licząc razu nie świadomej ciąży i zawsze wychodziły tak jak powinny teraz idę po 10 bo chcę później przed samym porodem tz dwa tygodnie przed ciekawe czy mi wyjdą moje plany
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:11   #94
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
ogólnie w ciąży powinny być mocne i nie wypadać mi przez pierwsze 5mc wypadały okrutnie teraz mało co ale z kim bym nie rozmawiała to każda młoda mama mi mówi że po ciąży wypada tyle włosów że najlepiej ściąć na krotko bo wypadają te wszystkie które powinny a nie wypadły przez te 9 mc mi się wydaje że mam o połowę mniej na głowie a po ciąży nie wyobrażam sobie ścinania na króciutko włosów bo ja zawsze długie choć i tak już w ciąży podcinałam.

A mówiłyście o farbowaniu ja farbuję na blond jakieś tam farby 3d nie znam się fryzjerka decyduje w ciąży farbowałam 2 razy nie licząc razu nie świadomej ciąży i zawsze wychodziły tak jak powinny teraz idę po 10 bo chcę później przed samym porodem tz dwa tygodnie przed ciekawe czy mi wyjdą moje plany
No to u mnie jest cos nie tak bo ja mam teraz wypadanie w kosmicznej ilości (dla mnie bo wcześniej jak wspomniałam nie miałam problemu z włosami a mam gęste)
jak tak dalej pójdzie to ja wyłysieje ;(
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:18   #95
achna79
Rozeznanie

Cytat:
achna79 a z jakiej miejscowości dojeżdżasz ?
ze Śremu
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:31   #96
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
i zawsze sobie obiecuję, że kupię cukierniczkę dla gości... ale potem zawsze zapominam...do następnego...
my długo kupowaliśmy cukiernicę, zmieniliśmy komplet naczyń, stary oddaliśmy moim rodzicom a cukiernica była w komplecie, więc też poszła. mieliśmy cukier w plastikowym pojemniku przez długi czas..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do aniołkowych mam to jednak rozumiem ,że nawet słowa tu nie napiszą ....też chyba bym nie zaglądała ....
mam nadzieję ,że im się jednak jakoś ułożyło .
dokładnie. sama nie zaglądałam na wątek, z którego musiałam odejść..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ew mogę ci 2 lody podrzucić coś a'la ''bambino w czekoladzie'' Krzyś dziś kupił cale opakowanie haha
aaaale bym zjadła bambino............
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:35   #97
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
ze Śremu
To bliżej pewnie byś miała do Kościana tam chyba jakiś szpital jest żeby na ktg jeździć.

Ja się zastanawiam czy do Kościana nie jeździć później z małą na basen bo mają tam zajęcia do maluchów zawsze lepsza droga niż do Poznania w korkach później w mieście.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 21:38   #98
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
to fakt, te zabawki są świetne
no boskie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
No u mnie mały ulokował sobie stópke pod żebrami z prawej strony, co kilka dni czuję kłucie połączone z uciskiem i aż momentami piecze. Ból niesamowity. Skórę w tym miejscu mam aż taką cierpką.
Ale pomimo tego, też ostatnio mi się przykro zrobiło jak pomyślałam że już niedługo nie będzie mi brzusio podskakiwał nie będę wyczuwać pupki dotykając brzuszka i wogóle będzie mi smutno że nie będę już w dwupaku..
Ale coś za coś i tak będę najszczęśliwsza na świecie... Bo będę mieć maluszka w objęciach
dokładnie tak
zazdroszczę tego starania o brzuszek, ale może kiedyś... kto to wie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
http://tablica.pl/oferta/interaktywn...dad5a238b;r:;s

używany ale ciut taniej zresztą łosia na tablicy też widzialam :d
oooo faktycznie tanio i jak nówka
nie mam konta na tablicy ;/

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
To bliżej pewnie byś miała do Kościana tam chyba jakiś szpital jest żeby na ktg jeździć.
w Kościanie byłam kiedyś na imprezie w 2003 roku w klubie haha
tak mi się skojarzyło
Stary 2013-02-02, 21:43   #99
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no boskie

dokładnie tak
zazdroszczę tego starania o brzuszek, ale może kiedyś... kto to wie

oooo faktycznie tanio i jak nówka
nie mam konta na tablicy ;/

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

w Kościanie byłam kiedyś na imprezie w 2003 roku w klubie haha
tak mi się skojarzyło
strippi to jak ogloszenie w gazecie. piszesz na maila albo dzwonisz ja też nie mam i kupiłam juz kilka rzeczy. Jak piszesz maila podajesz swojego i jak przychodzi odpowiedz to sobie klikasz.

Jedyne ryzyko że mozesz trafić na kogoś nieuczciwego ale ja odpukac tfu tfu nie trafiłam jeszcze. a mam już lezaczek, matkę, wózek, fotelik ekstra dla taty do auta i wstępnie ugadana karuzelę.
o tyle wg mnie jest to lepsze bo nie ma licytacji kwota ci odpowiada można kupić
15.10. 2011.

Stary 2013-02-02, 21:49   #100
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Ja się zastanawiam czy do Kościana nie jeździć później z małą na basen bo mają tam zajęcia do maluchów zawsze lepsza droga niż do Poznania w korkach później w mieście.

w Śremie też jest szpital ale ciekawa jestem czy pozwolą mi robić ktg w Śremie czy będę musiała jednak jeździć do Poznania. Dowiem się co i jak we wtorek

O to jak będą fajne te zajęcia to daj mi znać, może też skorzystam

A Ty skąd jesteś?
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:50   #101
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

no nic moje kochane mamusie

Lecimy z Młodym Spać ....

życzę słodkich snów do jutra

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 21:59   #102
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi to jak ogloszenie w gazecie. piszesz na maila albo dzwonisz ja też nie mam i kupiłam juz kilka rzeczy. Jak piszesz maila podajesz swojego i jak przychodzi odpowiedz to sobie klikasz.

Jedyne ryzyko że mozesz trafić na kogoś nieuczciwego ale ja odpukac tfu tfu nie trafiłam jeszcze. a mam już lezaczek, matkę, wózek, fotelik ekstra dla taty do auta i wstępnie ugadana karuzelę.
o tyle wg mnie jest to lepsze bo nie ma licytacji kwota ci odpowiada można kupić
oooo dzięki wielkie za informacje
Stary 2013-02-02, 22:05   #103
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
w Śremie też jest szpital ale ciekawa jestem czy pozwolą mi robić ktg w Śremie czy będę musiała jednak jeździć do Poznania. Dowiem się co i jak we wtorek

O to jak będą fajne te zajęcia to daj mi znać, może też skorzystam

A Ty skąd jesteś?

ja obecnie po emigracji do tż :P okolice Grodziska Wielkopolskiego i Opalenicy
Stary 2013-02-02, 22:11   #104
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

I była jakaś reakcja ?
ja zawsze to mówię jak już uciekam z autobusu albo z kolejki Więc w tym momencie jest tylko konsternacja A co potem, to nie wiem... ale mam nadzieję, że takiej osobie jest glupio, bo jednak inni ludzie którzy stoją obok tez mój komentarz słyszą
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Jaką złośliwość? Że ciąża mnie wkurza? Dla mnie to najbardziej upierdliwy okres w życiu, co do którego na szczęście jest jakiś deadline.

Chodzę do stomatologa na kontrole, w ciąży byłam już 3x i wszystko jest ok, więc jeśli o to chodzi co Cię pewnie zmartwi, to nie będę musiała się męczyć.
scarlet, ja jednej rzeczy nie mogę zrozumiec Ciągniesz się dalej za nami jak taki rzep... tylko po co? Przeciez ewidentnie ani Twoje posty niczego do tego wątku wg nas nie wnoszą - ani prawdopodobnie nasze posty w niczym Ci pomocne nie są. Nie zauważyłas jeszcze, że ten wątek przeznaczony jest dla mamuś, które z radością dowiedziały się o swojej ciąży i z utęsknieniem czekają na swoje Skarby? Więc zważywaszy na Twoje powyższe podejście - wątek ewidentnie nie jest dla Ciebie i chyba z korzyścią dla obu stron byloby gdybyś poszukała czegos bardziej stosownego - jakiegos wątku o niechcianych ciążach/niekochanych dzieciach/ rzyganiu, itp Nie ma takiego wątku? To może załóż? Na pewno znajdą się inne takie mamusie jak Ty
Stary 2013-02-02, 22:24   #105
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
A ja za to napiszę, że mały mi tak się rozpycha, mam skopane żebra, ledwo chodzę z bólu - ale mi mega smutno że to już niedługo koniec
Mimo tylu problemów od początku ciąży jestem mega szczęśliwa, że nosiłam swoje dziecko pod sercem i każdy ruch dziecka (nawet bolesny) jest dla mnie czymś pięknym.
Dodatkowo myślę dziś o naszych aniołkowych mamach, ciekawe co u nich.
Dokładnie, to jest piękny czas pomimo wszystkich dolegliwości
Ja to bym chciała na pewno mieć dwójkę dzieci - najlepiej parkę, ale jak zdrowie i warunki pozwolą to i trzeciego dzieciaczka, zobaczymy jak będzie.

Co do aniołkowych mam też ostatnio o nich myślałam... Mam nadzieję, że jakoś się trzymają!

Cytat:
no to bardzo owocny czas, a zabaweczki z lamaze są super
Własnie slyszałam, że dzieciaczki lubią te zabawki, ale cena mnie powala :/ Muszę znaleźć coś tańszego jednak, chociaż jedną zabawkę małemu trzeba kupić, widziałam ostatnio takie duże pieski za 35 zł w Tesco, ale nie z tego firmy. Fajne były, szeleszczące, z lusterkiem.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 22:46   #106
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
siema siema!!!

Ptaszysko
, ta koszulka z MUZZY - mam taką z żyrafką :P też w malinowym kolorze - bardzo fajna w dotyku... taka.. niesztuczna
Chciałam jakiś inny kolor, ale nie było, a pani mi powiedziała: niech się pani nie przejmuje - przynajmniej plam z krwi nie będzie widać Przerażona zapłaciłam i uciekłam

Cytat:
Witam się i ja w nowym wątku, no no ale nadrobiłyście Mamusie i to w weekend, jestem z Was dumna

to jakiś cukrzycowy przepis, czy nielegalny ?

.
Znaleziony w gazecie moi zjedli i mieli niski cukier, a wpałaszowali po kilka-ale my tez z tego co zauważyłam, trochę inaczej przeliczamy (Oceń sama: bułka 25 dag, bazylia świeża, szczypiorek, 8 dag maki. szpinak, cebula, czosnek - u nas marynowane, 2 jajka , 10 dag sera żółtego. Bułka do wymieszania z mąką, szpinak z cebulką i czosnkiem na patelnię- u nas na łyżeczce masła- przestudzić, Szpinak dodac do wymieszanej bułki z mają, dodać zieleninę, ser zółty i jaja. Zrobić kulki i gotować 15 minut. Zjedliśmy z pomidorkami koktajlowymi)

Cytat:

Ja mam z lamaze to:

http://www.lamazetoys.co.uk/ekmps/sh...aver-645-p.jpg

i to:

http://www.lamazetoys.co.uk/lamaze-c...-toy-688-p.asp

Mąż sucharzy, że od małego będziemy rozbudzali w nim zainteresowanie bobrami

Cytat:
Niestety nie mam. Ciężarnymi cukrzycowymi zajmuje się Polna. Ja i tak mam w sumie blisko, bo spotkałam tam babeczkę, która ma 80 km w jedną stronę. Tak się właśnie pocieszam , że inne mają jeszcze dalej

Pytał mi się np kto jest moim lekarzem prowadzącym... Mówię mu, że on, a kto. To mi się pytał potem właśnie po co ja jeżdżę do Poznania więc mu odp, że sam mnie tam skierował i musiałam mu tłumaczyć co diabetolog robi w Poznaniu. Potem jak napomknęłam o połówkowym, na które zapomniał mnie skierować spytał mi się czyja to wina, że nie poszłam na połówkowe. Powiedziałam mu, że jego, a czyja Ja jestem pierwszy raz w ciąży i skąd mam wiedzieć kiedy i jakie badania mi przysługują. I jeszcze coś tam było ale już nie pamiętam. Ogólnie na koniec tamtej wizyty miałam ochotę mu powiedzieć żeby zmienił dilera

Oby do połowy kwietnia i będę go miała z głowy
co za pajac , szkoda, że nie powiedziałaś, może by się ogarnął.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja zawsze to mówię jak już uciekam z autobusu albo z kolejki Więc w tym momencie jest tylko konsternacja A co potem, to nie wiem... ale mam nadzieję, że takiej osobie jest glupio, bo jednak inni ludzie którzy stoją obok tez mój komentarz słyszą
jakby, ktoś przy mnie powiedział to chyba wybuchłabym śmiechem- ale taktyka dobra, muszę zacząć stosować.

W krakowskiej Ikei wanienki są- nawet się połakomiłam i kupiłam- było ich mnóstwo.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 23:06   #107
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam ze z Dragusia będziesz walczyła o PODIUM I 1 MIEJSCE
no kto takie głupoty rozpowiada ??

Cytat:
Nestelle i Strippi zapraszam do mnie zrobię wam sorbet jaki chcecie truskawkowy, malinowy czy owoce leśne??
a ja?

nadrobiłam i stary i nowy wątek
i witam się chyba jako ostatnia

a teraz lece spać. dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 06:29   #108
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam się i ja w nowym wątku
podsumowanie walnę we wtorek po wizycie

po wizycie znajomych super wytrzymałam bez problemu do 1 pozwoliłam sobie na 2 szklaneczki coli i garść chipsów, jak świętować to świętować

przychodzą do Was czasem takie głupie smsy w stylu: kocham Cie... to początek wiadomości, którą ktoś zostawił dla Ciebie, wyślij smsa tu i tu żeby dowiedzieć się kto to itd albo że coś wygraliście? do mnie raz na jakiś czas to dziadostwo przychodzi a wczoraj dostałam:"w Twoim życiu pojawi się trzecia osoba" chociaż raz trafili chyba przepowiadają mi rychły poród

A! wiem co jeszcze miałam Wam opowiedzieć. Wczoraj tż się wystraszył, że wody mi odeszły robiliśmy coś przy kuchni i już nie pamiętam jak to dokładnie było ale chyba chciał postawić patelnię na największy palnik więc zabrałam czajnik żeby nie przeszkadzał i zaraz miałam go odstawić na kuchnię. tż się trochę grzebał a ja trzymałam ten czajnik, w końcu patrzy na mnie taki wystraszony, potem na podłogę i w śmiech okazało się, że w czajniku było sporo wody a ja tak sobie stałam i go przechylałam, że mu na nogi leciało nawet nie czułam że wylewam za to on tak

Cytat:

Wczoraj przyszły mi te bodziaki z tej stronki, która miała darmową wysyłkę w załączeniu fotki. Polecam Wam. Jakościowo fajne, kolory dużo ładniejsze niż na stronce. Tylko rozmiary mam wrażenie że zawyżone, naszczęście mniejszych niż 68 nie brałam.
fajne hmmm... ja wzięłam 62, mam nadzieję, że malutki w nie wejdzie mama dzwoniła, że już przyszło ale pewnie dopiero dziś zobaczę

Cytat:
Pytał mi się np kto jest moim lekarzem prowadzącym... Mówię mu, że on, a kto. To mi się pytał potem właśnie po co ja jeżdżę do Poznania więc mu odp, że sam mnie tam skierował i musiałam mu tłumaczyć co diabetolog robi w Poznaniu. Potem jak napomknęłam o połówkowym, na które zapomniał mnie skierować spytał mi się czyja to wina, że nie poszłam na połówkowe. Powiedziałam mu, że jego, a czyja Ja jestem pierwszy raz w ciąży i skąd mam wiedzieć kiedy i jakie badania mi przysługują. I jeszcze coś tam było ale już nie pamiętam. Ogólnie na koniec tamtej wizyty miałam ochotę mu powiedzieć żeby zmienił dilera
naćpany jakiś czy co?

Cytat:
Nestelle i Strippi zapraszam do mnie zrobię wam sorbet jaki chcecie truskawkowy, malinowy czy owoce leśne??
jak robisz sorbet?

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuski w nowym wątku myślałam że na stary jeszcze zdążę ale cały dzień w rozjazdach i dopiero wróciłam. Pisalyscie o chodzeniu do kina i powiem wam że w ciąży nawet raz nie byłam, a teraz to nie ma szans, jak w samochodzie głośniej muzykę puszczę to zaczyna się szaleństwo w brzuchu i wydaje mi się że maluszek się boi bo jak przycisze to od razu spokój. A w kinie w moim przypadku to by się działo dopiero.
hmmm... muszę spróbować mojej dzidzi zapuścić głośną muzykę, zobaczymy czy zareaguje, bo na razie wszystko ignoruje...

Cytat:
Ja nigdy nie miałam problemów z włosami mam gęste, zawsze podcinam, nie farbuje jeszcze, odżywka kilka razy w tygodniu a włosy mi garściami teraz wypadają
Stosujecie coś na to ???
mi przed ciążą sporo wypadało a teraz bardzo mało. Pamiętam że moja siostra tak miała, w ciąży prawie w ogóle jej nie wypadały a po porodzie garściami wyciągała... ale podobno to wypadają te które nie wypadły w ciąży więc koniec końców na to samo wychodzi jakby regularnie wylatywały

idę czytać opisy porodów styczniówek sado maso
Stary 2013-02-03, 06:57   #109
anika_s
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku i nowym - 31 tyg

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
idę czytać opisy porodów styczniówek sado maso
też je czytam
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 08:00   #110
monicca1989
Zakorzenienie

Te 2 zabawki cudne, zamówię na pewno w przyszłości

Cytat:
Stosujecie coś na to ???
Mi na początku (I trymestr) wypadały mocniej, teraz na szczęście przestały ale zobaczymy co będzie po porodzie bo podobno wtedy najbardziej wypadają.

Cytat:
Dokładnie tak samo słyszałam. Też mam długie włosy i nie wyobrażam sobie ich skracać, mam nadzieję, że az tak nie beda wypadac.

Cytat:

A jak kupowałaś? Odbierałaś osobiście czy wysyłką? Wpłacałas pieniadze wczesniej?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

przychodzą do Was czasem takie głupie smsy w stylu: kocham Cie... to początek wiadomości, którą ktoś zostawił dla Ciebie, wyślij smsa tu i tu żeby dowiedzieć się kto to itd albo że coś wygraliście? do mnie raz na jakiś czas to dziadostwo przychodzi a wczoraj dostałam:"w Twoim życiu pojawi się trzecia osoba" chociaż raz trafili chyba przepowiadają mi rychły poród
Do mnie co chwile, juz nawet nie czytam tylko od razu kasuje.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 08:05   #111
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie kochane!

Widzę, że chwila nieuwagi, a tu już nowy wątek, hehe.
Boli mnie strasznie szyja po tej nocy. Nie potrafię kręcić głową w lewo czy przyciągnąć brody do klatki piersiowej Nie wiem jak spałam...Buuuu....

Przywieźliśmy wczoraj z mężem kilka rzeczy dla małego
- wanienkę na stojaku (najzwyklejszą)
- laktator ręczny
- becik do chrztu ( naprawdę ładny)
- kilka pieluch tetrowych w spadku po moim bracie, hehe
- ubranka (parę kaftaników, śpiochów i 3 pary spodni, które mały będzie miał na pewno dobre )

Torby nie udało mi się zabrać, bo mama nie umiała jej znaleźć więc pakowanie jeszcze poczeka

Dziś mamy iść zobaczyć porodówkę do szpitala. Mam nadzieję, że się uda.

Co do włosów w ciązy, bo widziałam, że poruszałyście ten temat- mi przez pierwsze 4-5 miesięcy (nawet) wypadały straszliwie. Dosłownie garściami. Fryzjerka była zaskoczona, bo powinna miec przecież piękne Teraz się to uspokoiło. Farbowałam ostatnio (na czerwono) i jestem zadowolona. Położna mówila nam ostatnio, że jesli po okresie ciąży karmimy piersią i wracamy do normalnej, zdrowej, zróżnicowanej diety, to możemy uniknąć wypadania włosów. Jestem ciekawa jak to będzie

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-02-03 o 08:08
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 08:15   #112
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Te 2 zabawki cudne, zamówię na pewno w przyszłości

Mi na początku (I trymestr) wypadały mocniej, teraz na szczęście przestały ale zobaczymy co będzie po porodzie bo podobno wtedy najbardziej wypadają.

Dokładnie tak samo słyszałam. Też mam długie włosy i nie wyobrażam sobie ich skracać, mam nadzieję, że az tak nie beda wypadac.

A jak kupowałaś? Odbierałaś osobiście czy wysyłką? Wpłacałas pieniadze wczesniej?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Do mnie co chwile, juz nawet nie czytam tylko od razu kasuje.

no więc żadnego nie odebrałam osobiście pech chciał że wszystko za daleko ode mnie. Generalnie wyszłam z załozenia że zrobię przelew jak robię na allegro. natomiast to jest kwestia ugadania się. Mam upatrzoną karuzele pani nie wiedziala ile za wysylkę więc powiedziala ze się dowie i pytała czy chce za pobraniem. także zadzwonić/napisać.
15.10. 2011.

Stary 2013-02-03, 08:30   #113
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dzisiaj zapowiada sie chyba calkiem spokojny dzien

Moj maz wczoraj pojechal na urodziny do siostrzenicy i wroci dopiero dzisiaj okolo wieczora.. dlatego tez poranny spacer z psem musialam sama odrobic .. kto ma niekastrowanego ten wie, jak sie zachowuje zakochany kundel to nie byl spacer... to byl maraton juz dawno nie mielismy takiego tempa (a to pewnie potrwa jeszzce ze 2 tygodnie )

I wczoraj wieczorem chyba pierwszy raz doznalam skurczow BH (tak mi sie wydaje ), nawet lekko sie przerazilam, gdyz brzuch byl twardy jak skala, bardzo dziwne i nieprzyjemne uczucie..
Stary 2013-02-03, 08:30   #114
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
no więc żadnego nie odebrałam osobiście pech chciał że wszystko za daleko ode mnie. Generalnie wyszłam z załozenia że zrobię przelew jak robię na allegro. natomiast to jest kwestia ugadania się. Mam upatrzoną karuzele pani nie wiedziala ile za wysylkę więc powiedziala ze się dowie i pytała czy chce za pobraniem. także zadzwonić/napisać.
a takie buty....

heloł w niedzielne przedpołudnie

co do włosów, to mi wypadają teraz mniej ale przez pierwszy trymestr dużo- ja stosuję odżywkę WAXA- która pomogła mi po "przygodzie ze stylistą"- https://www.google.pl/search?q=wax+o...ml%3B300%3B300
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 08:31   #115
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Mój mi jeszcze żeber nie skopał, ale też się wierci, hehe.
Też ostatnio mówiłam mężowi, że cieszę się straszliwie, że wkrótce urodzę Sławka, ale tak mi szkoda, że brzuszka nie będzie, bo przywykłam, że ktoś tam mieszka, rusza się i w ogóle. Na co on "No to napompujemy znowu kotku"
Mam nadzieję, że wszystko potoczy się po naszej myśli i za 2-3 lata będę znów dwupakiem. A w sumie, czemu niby miałoby być inaczej Jestem optymistką! Moi rodzice jak najbardziej nas w tym wspierają, ale teściowie tylko nam mówią, że to koszta straszne, że ciężko, że coś. Wkurza mnie to czasami, bo u mnie pracował tylko tata, mieszkaliśmy w domu, rodzice mieli nas troje i chociaż nie miałam najmodniejszych ciuchów, to jednak niczego mi nigdy nie brakowało. I wiem, że my z mężem damy sobie radę Ale na razie będzie Sławek, a potem znów pomyślimy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 08:43   #116
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ciaza to piekny czas, ale po jeszcze piekniejszy
Cytat:
mi wlasnie przed ciaza lecialy wlosy, teraz trzymaja sie mocno.. mam nadzieje, ze jednak po ciazy nie zaczna wypadac hurtowo
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Co do aniołkowych mam też ostatnio o nich myślałam... Mam nadzieję, że jakoś się trzymają!
oby! kazda potrzebuje swojego czasu..
ah i w ktoryms watku maj czerwiec albo lipiec-sierpien mignela mi Kathe

Cytat:
A! wiem co jeszcze miałam Wam opowiedzieć. Wczoraj tż się wystraszył, że wody mi odeszły robiliśmy coś przy kuchni i już nie pamiętam jak to dokładnie było ale chyba chciał postawić patelnię na największy palnik więc zabrałam czajnik żeby nie przeszkadzał i zaraz miałam go odstawić na kuchnię. tż się trochę grzebał a ja trzymałam ten czajnik, w końcu patrzy na mnie taki wystraszony, potem na podłogę i w śmiech okazało się, że w czajniku było sporo wody a ja tak sobie stałam i go przechylałam, że mu na nogi leciało nawet nie czułam że wylewam za to on tak
hehe.. biedny chlop
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Boli mnie strasznie szyja po tej nocy. Nie potrafię kręcić głową w lewo czy przyciągnąć brody do klatki piersiowej Nie wiem jak spałam...Buuuu....
ojjj znam to, moze sprobuj cieplych okladow - sa takie poduszki z ziarenkami, ktore nagrzewa sie w mikrofalowce albo czerwona lampa
Stary 2013-02-03, 08:46   #117
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a takie buty....

co do włosów, to mi wypadają teraz mniej ale przez pierwszy trymestr dużo- ja stosuję odżywkę WAXA- która pomogła mi po "przygodzie ze stylistą"- https://www.google.pl/search?q=wax+o...ml%3B300%3B300
Tez ja mam, stosowałam w tamtym roku i byłam bardzo zadowolona, musze znów zaczac jej uzywac regularnie.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 08:47   #118
nestelle
Zakorzenienie

i ja się witam ...niewyspana .....
Cytat:
tak bo my jesteśmy CHAMSKIE .... i MYŚLMY TYLKO O SOBIE
ew mogę ci 2 lody podrzucić coś a'la ''bambino w czekoladzie'' Krzyś dziś kupił cale opakowanie haha
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja bym się wkurzyła, bo nie cierpię, jak się na coś nastawię, a potem nici z tego - szczególnie jeśli chodzi o zachcianki ciążowe.
Mam dwa opakowania lodów w lodówce
Cytat:
Nestelle i Strippi zapraszam do mnie zrobię wam sorbet jaki chcecie truskawkowy, malinowy czy owoce leśne?? Już dziś tż robiłam i samkiem musiałam się obejść bo gardło nadal boli aaa i robiłam ciastka francuskie z jabłkami ananasem i brzoskwiniami jakby któraś chętna
dzięki dziewczyny ....
no cóż dzisiaj sama sobie kupię -najbardziej czekoladowe z czekoladowych....
ale tak w sumie to mi przeszło tylko nie lubie jak ktoś decyduje za mnie ...
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
scarlet, ja jednej rzeczy nie mogę zrozumiec Ciągniesz się dalej za nami jak taki rzep... tylko po co? Przeciez ewidentnie ani Twoje posty niczego do tego wątku wg nas nie wnoszą - ani prawdopodobnie nasze posty w niczym Ci pomocne nie są. Nie zauważyłas jeszcze, że ten wątek przeznaczony jest dla mamuś, które z radością dowiedziały się o swojej ciąży i z utęsknieniem czekają na swoje Skarby? Więc zważywaszy na Twoje powyższe podejście - wątek ewidentnie nie jest dla Ciebie i chyba z korzyścią dla obu stron byloby gdybyś poszukała czegos bardziej stosownego - jakiegos wątku o niechcianych ciążach/niekochanych dzieciach/ rzyganiu, itp Nie ma takiego wątku? To może załóż? Na pewno znajdą się inne takie mamusie jak Ty
pewnie byłaby sama na wątku - katarzyny w. i inne z będzina nie maja dostępu do netu chyba ....

Cytat:
Stary 2013-02-03, 08:55   #119
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry niedzielne !

Cytat:
:
Oj kochana to pilnuj go z kartką co i jak Ci się należy w którym tygodniu, żeby nic nie przeoczył, bo jak rozumiem, z jakiś powodów nie chcesz zmieniać. Bo to jednak poważne sprawy i szkoda sobie pluć potem w brodę.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mój ojciec jutro przylatuje z kontraktu. ma cykle 6 tygodniowe. konkubent mi uświadomił, że ma szansę zobaczyć wnuka przed kolejnym wyjazdem.... aaaaaaa!!!!!!

Cytat:

Znaleziony w gazecie moi zjedli i mieli niski cukier, a wpałaszowali po kilka-ale my tez z tego co zauważyłam, trochę inaczej przeliczamy (Oceń sama: bułka 25 dag, bazylia świeża, szczypiorek, 8 dag maki. szpinak, cebula, czosnek - u nas marynowane, 2 jajka , 10 dag sera żółtego. Bułka do wymieszania z mąką, szpinak z cebulką i czosnkiem na patelnię- u nas na łyżeczce masła- przestudzić, Szpinak dodac do wymieszanej bułki z mają, dodać zieleninę, ser zółty i jaja. Zrobić kulki i gotować 15 minut. Zjedliśmy z pomidorkami koktajlowymi)
Dziękuję bardzo, podmienię produkty na pełnoziarniste i powinno być ok !

Cytat:
mi przed ciążą sporo wypadało a teraz bardzo mało. Pamiętam że moja siostra tak miała, w ciąży prawie w ogóle jej nie wypadały a po porodzie garściami wyciągała... ale podobno to wypadają te które nie wypadły w ciąży więc koniec końców na to samo wychodzi jakby regularnie wylatywały
No też tak słyszałam, że potem to bardziej złudzenie że tyle wypada, bo wypadają te co przez ciążę nie wypadały. Moje na razie książkowo nie wypadają, mam gęste jak nigdy.

Cytat:
Witam się w nowym wątku i nowym - 31 tyg[COLOR="Silver"]

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-02-03 o 08:56
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 09:06   #120
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
a takie buty....

ja sobie tą tablicę chwalę. jest mniej niż na allegro ale ceny na niektóre rzeczy lepsze bo nie ma wyścigu po karuzelę chociaz nie powiem na allegro też się da rózne fajne rzeczy upolować
15.10. 2011.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości