|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Związki partnerskie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
To chyba najmądrzejsze zdanie w całym tym temacie.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, ale to nie znaczy, że trzeba ciągle ulegać zagorzałym przeciwnikom i się znimi cackać, bo nigdy nie wiadomo, czy obrzucą zwolenników aborcji/eutanazji/legalizacji związków homo/ etc jajkami czy cegłami. Błędne koło.
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2013-02-05 o 13:56 |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to za argument, żeby przystopować ze zmianami w prawdawstwie, tylko dlatego, że jakaś słuchaczka Radia Maryja, której ta sprawa bezpośrednio nie dotyka, poczuje się zgorszona i skalana złym dotykiem diabelskiego palca.
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Ja pierdykam czy ktokolwiek pokusił się o przeczytanie treści tej ustawy?
Żadnych różnic? Żadnych? Srsly? Cytat:
Pffffffffffffffffff ahahahaha Gdyby Rosa Parks nie stwierdziła "walę to" i nie odmówiła ustąpienia miejsca w autobusie białemu to możliwe, że do dziś byłaby w Ameryce segregacja rasowa. Gdyby w końcu feministki nie zażądały dla siebie równych praw to byśmy miały gówno a nie sesję na studiach. Jeśli będziemy siedzieć i mówić "to nie koncert życzeń" to NIE będziemy miały aborcji i eutanazji. Gdyby ludzie mieli się oglądać na rzucających kamieniami to NIC by się nie zmieniało, nic co nie jest wygodne dla tych co rzucają. Kupkam na rzucających. Kupkam również na tych, którzy są przeciw "bo kieeeeeeeedyś" oraz na tych co są przeciw bo sami nie wiedzą dlaczego albo bo ich to obrzydza. Nikt nie zostanie skrzywdzony przez ustawę o związkach partnerskich a wielu to pomoże. Dlatego nie uważam, że zdanie pani Krysi, której w żaden sposób to nie dotyczy miało się liczyć w tej sprawie. Zasłona dymna? Tak, ale robiona przez tych debili z opozycji i z rządzącej, którzy są przeciw. Bo przez to jest dym. Przez to nie widać innych rzeczy. Gdyby ustawa przeszła, została przyjęta to ludzie by się cieszyli, dostaliby co chcieli i nie byłoby dymu. Można byłoby zająć się sprawami, które są ważne również dla innych. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- http://www.zwiazkipartnerskie.info/_...romis_popr.pdf tekst ustawy. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
We Francji związki partnerskie funkcjonują normalnie i właśnie one są dość często przez młodych ludzi wybierane. Bo nie każdy koniecznie chce mieć żonę czy męża. Zawarcie związku partnerskiego jest znacznie łatwiejsze, jak też nie ma rozpraw rozwodowych gdyby coś nie wyszło. Ja nie rozumiem dlaczego w Polsce o związki partnerskie jest taka afera. Nie dla każdego jest małżeństwo, ale to nie znaczy, że nie tworzy się wtedy rodziny z kimś innym, a zdecydowanie związki partnerskie mogą pomóc wielu młodym ludziom.
Ponadto ze ślubem wiążą się dodatkowe koszty (wesele etc), w związkach partnerskich tego nie ma, para podpisuje i sobie żyje, mają ulgi podatkowe etc, i kto wie, może w przyszłości też ślub wezmą, ale na razie to odkładają - czy nie lepsza alternatywa związku partnerskiego od takiego życia na "kocią łapę"? |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
No to może zgódźmy się na wszystko czego chcą ludzie? Skoro znajdują się homoseksualiści to dajmy im prawa jakich chcą, skoro są osoby chcące aborcji na życzenie to już czemu nie dajmy im ją, skoro są pedofile i już mówi się o tym ze to jest coś jak orientacja seksualna to pozwólmy im legalnie krzywdzić dzieci.... I tak ze wszystkim to są przykłady, ja powiem wprost nie obchodzi mnie co kto robi w swojej sypialni ja nie obnoszę się z tym że jestem hetero, można walczyć o swoje prawa owszem, można prosić o lepsze życie, no ale jakieś zasady chyba trzeba mieć, każdy może mieć swoje zdanie... Mi nie przeszkadza chcą się homoseksualiści żenić droga wolna ale niech starają się to robić tak aby nie obrażać innych...
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Definitywne uregulowanie tej istotnej dla pewnych grup kwestii jest wskazane także z innego powodu. Dobrze byłoby w końcu odhaczyć w agendzie jeden z wielu tematów zastępczych, który ciągnie się jak zapychający papier toaletowy od 2004 roku i przejść do ważniejszych spraw, takich jak choćby od dawna spychana na margines gospodarka państwa. Ale jak znam życie, to projekt związków partnerskich naprędce wyciągnięty z szuflady jako zapychacz uwagi w obliczu nieudolnego zarządzania finansami publicznymi i niewydolności systemu ubezpieczeń społecznych rozpęta iście sarmacką wojenkę a potem z powrotem trafi do szuflady, aby znowu wypełznąć w dogodnym momencie.
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jeszcze niech zalegalizują śluby z 10-12latkami. Niech sobie je zaklepują, póki młode i dziewice. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W jaki sposób ciebie to obraża? Czy gej i gej biorący ze sobą ślub kogoś skrzywdzą? Nie. Czy kobieta usuwająca zarodek kogoś skrzywdzi? Nie. Czy pedofil molestujący kogoś skrzywdzi? Tak. Więc weź sobie te porównania i wsadź tam, gdzie ci słonko nie dochodzi. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zdaniem niektórych skrzywdzi zarodek.
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- No tak, masz rację. Ale nie wchodźmy lepiej w dyskusję kiedy zaczyna się i kiedy czuje człowiek bo to zrobi już totalną rozpierduchę. Czy rozpierducha to przekleństwo? |
|
|
|
|
|
#105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przecież oni zawsze byli tak samo jak geje... ale to też jest OTLudzie bądźcie poważni. Jeśli zostaną wprowadzone związki partnerskie to cały aparat urzędowy urośnie o rzeszę nowych urzędników których trzeba będzie gdzieś posadzić, dać im pensję a jeszcze wydać kupę kasy na szkolenia tych urzędników tylko po to by zalegalizować pary "chodzące ze sobą" żeby sobie mogły życia popróbować??? Nie jest to opcja dla ludzi żyjących ze sobą 30 lat, Ci gdyby tylko chcieli zalegalizowali by związek w USC i czerpali z tego korzyści( ) kto powiedział że obowiązkowe jest huczne weselicho i 200 gości???Nie jestem głupia i widzę jak ktoś coś przewala małymi kroczkami, najpierw śluby potem adopcje... kropla drąży skałę
|
|
|
#106 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A na resztę wypowiedzi odpowiedziałam w wątku o poprawności językowej → https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=623382
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
Ale jacy nowi urzędnicy, co ty mówisz. Urzędnik stanu cywilnego, tak samo jak teraz.
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli kiedyś dojdzie do tego, że rząd pozwoli wykorzystywać i robić wodę z mózgu kilkuletnim dzieciom- mam nadzieję, że będę z dala od tego bagna.
|
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To może trzeba pomyśleć jak ogólnie usprawnić administrację? Hm?
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem akurat przeciw;p
Sama idea i tak istnieje,wiec po co robić kolejne problemy w urzędach.. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Potem ile będzie kłopotu żeby to wycofać, i tak ludzie jak sie rozchodzą to cierpią a jeszcze bawić się np z pójściem z katem do urzędu.. W życiu ..
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam o tym bo ostatnio chyba na onecie czytałam taki artykuł iż pedofilie lekarze niektórzy uznają za orientację seksualną...
|
|
|
#114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Nie znam się ale się wypowiem" wiecznie żywe. |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh i widzisz jaki szacunek masz do zdania innych osób? Ja Cię nie obrażałam i nie sądzę abyś ty mnie musiała obrażać.
|
|
|
#116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Homoseksualizm nie krzywdzi. |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Tak niektórzy tak sądzą czy to znaczy że nie mają racji? Czy wszystko jest albo białe albo czarne, ja jestem przeciw aborcji, jestem też przeciw małżeństwom homoseksualnym ok związki partnerskie ok, jak chcą to niech o nie walczą nie moja sprawa ale pisze to co myślę, nie rozumiem czemu kogoś to wielce oburza...
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie no, jasne, nie obrażasz mnie. Porównujesz homoseksualistów do pedofilów - wcale mnie nie obrażasz. |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i git chodziło mi o coś innego, ludzie ciągle czegoś chcą i walczą o coś, dla jednych jest to dobre podoba im się innym nie, nie wiem tylko po co na siłę wciskać komuś swoje zdanie i jak ktoś broni swojego zdania jest obsmarowywany i miażdżony niemal krytyką, każdy może mieć swoje zdanie, ale nie jesteśmy dziećmi że powiemy że chcemy coś tupniemy nóżką i już jest. Trzeba czasami się zastanowić bo zazwyczaj jest tak że jak się komuś da palec to zaraz chce i rękę całą, tak zazwyczaj jest...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) kto powiedział że obowiązkowe jest huczne weselicho i 200 gości???