Czy perfumy z Hebe są oryginalne? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 20:16   #91
Chocolate77
Rozeznanie

Dot.: Czy perfumy z Hebe są oryginalne?

Zauważcie, że post ten (tajemniczej pani z USA, znającej się świetnie na polityce firmy Coty Prestige) pojawia się w bardzo specyficznym czasie... tuż przed świętami, gdy masa ludzi biega po sklepach i kupuje prezenty - m.in. perfumy
W Douglasie jakichś dzikich tłumów nie widziałam, a w np. Superpharmie czy Hebe? A i owszem :P
Notabene, taka uwaga do pani z USA: Szanowna Pani, w każdym kraju, również w Polsce, sprzedaż podrabianych towarów jest niezgodna z prawem.
Czyli twierdzi Pani, że portugalska sieć Jeronimo Martins, będąca właścicielem drogerii Hebe, zaryzykowałaby wstawianiem do swoich sklepów w Polsce ... podróbek? A czy wie Pani, że fałszywe oskarżenia również mogą mieć swoje konsekwencje w formie sprawy sądowej o zniesławienie?

Edytowane przez Chocolate77
Czas edycji: 2013-12-07 o 20:17
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 11:20   #92
Zaniah
Przyczajenie

Ja kupuje w SuperPharm i nie mam zastrzeżeń. Z pewnością oryginały i ceny świetne.
Zaniah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 16:35   #93
Parabelka
Panaroja

Pewnie tajemnicza pani z USA się już nie pokaże

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 20:53   #94
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Pani bez spoufalania i z dystansem oraz z wysoką kulturą osobistą zdradziła nam tajemnicę... i tak oto tutejsze kółko wzajemnej adoracji popędzi do D. i S. kupować oryginały bo wszędzie indziej same podróby z Węgier
podobnie jak masło w biedronce albo w innym lidlu

Edytowane przez dixi
Czas edycji: 2013-12-08 o 20:57
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:54   #95
kewka
Przyczajenie

Wiem, że dyskusja dotyczy perfum dostępnych w Hebe. Bez wątpliwości jednak przerodziła się w szerszą dyskusję na temat oryginalności perfum ogólnie.
Wspomnienie firmy Coty i oryginalności produktów tego dystrybutora mnie wzburzyło i to bardzo. Moje doświadczenia dotyczą perfum Joop Femme, do których wracam i używam już od ok 15 lat. U siebie (Tarnów) mam problem z ich dostępnością. Zmuszona byłam zatem kupować przez internet i niestety trafiłam 3 razy na totalną podróbkę. I co ciekawe zawsze dystrybutorem w tym przypadku było Coty ???!!!
Teraz już wiem, że dystrybutorem oryginalnych Joop Femme (bo w końcu z powodzeniem kupiłam kilka razy oryginały) jest Lancaster Group... To tyle i tylko w temacie Joop Femme, ale z pewnością też w poruszonym tu temacie dystrybutora Coty...
kewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:57   #96
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kewka Pokaż wiadomość
Wiem, że dyskusja dotyczy perfum dostępnych w Hebe. Bez wątpliwości jednak przerodziła się w szerszą dyskusję na temat oryginalności perfum ogólnie.
Wspomnienie firmy Coty i oryginalności produktów tego dystrybutora mnie wzburzyło i to bardzo. Moje doświadczenia dotyczą perfum Joop Femme, do których wracam i używam już od ok 15 lat. U siebie (Tarnów) mam problem z ich dostępnością. Zmuszona byłam zatem kupować przez internet i niestety trafiłam 3 razy na totalną podróbkę. I co ciekawe zawsze dystrybutorem w tym przypadku było Coty ???!!!
Teraz już wiem, że dystrybutorem oryginalnych Joop Femme (bo w końcu z powodzeniem kupiłam kilka razy oryginały) jest Lancaster Group... To tyle i tylko w temacie Joop Femme, ale z pewnością też w poruszonym tu temacie dystrybutora Coty...

A słyszałaś o tajemniczym słowie "reformulacja"?
Pewnie nie a założe się, że wcale nie miałaś podróbek a właśnie perfumy po reformulacji.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-12-09 o 09:39
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 09:28   #97
Zakupowicz
Przyczajenie

Ja kilka razy kupowałam w Super Pharm i też nie miałam zastrzeżeń. Raz mi się zdarzyło dokonać zakupu w Hebe i ... zonk
Zakupowicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 09:58   #98
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zakupowicz Pokaż wiadomość
Ja kilka razy kupowałam w Super Pharm i też nie miałam zastrzeżeń. Raz mi się zdarzyło dokonać zakupu w Hebe i ... zonk
tzn? jaki zonk?
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 10:01   #99
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Zakupowicz Pokaż wiadomość
Ja kilka razy kupowałam w Super Pharm i też nie miałam zastrzeżeń. Raz mi się zdarzyło dokonać zakupu w Hebe i ... zonk:)
Pacz, ale masz pecha
Stary 2013-12-09, 10:03   #100
vancoment
Przyczajenie

A myslałam, że jestem jedyna osobą, której coś takiego sie przydarzylo...
vancoment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 10:48   #101
dominikmeller25
Zakorzenienie

ale co się przydarzyło? zapach był mniej trwały, był trochę inny? bo jak tak, to jest to łatwe do wyjaśnienia i to jednym słowem REFORMULACJA...
Stary 2013-12-09, 12:02   #102
Chocolate77
Rozeznanie

Naprawdę coraz częściej myślę, że to jest jakaś zorganizowana "akcja" przed świętami
A ja kiedyś kupiłam, drodzy zakupowicze, Noa Perle w Douglasie i ledwo pachniało, buu... czy to oznacza że oni też sprzedają podróbki?
Mam też w domu Burberry Classic - również z Douglasa, a w nim pływają wielkie czarne paprochy. I co nasi zakupowi znawcy na to?
Stary 2013-12-09, 12:03   #103
kewka
Przyczajenie

Faktycznie nie słyszałam o pojęciu "reformulacja" bardzo dziękuję za informację, bo dzięki temu mogłam czegoś się dowiedzieć
Tylko, że perfumy kupowałam w pewnej rozpiętości czasowej, i tak jak trafiłam na Joop Femme dystr. Coty 15 lat temu, tak i trafiłam niedawno ok. 2 lata temu i niestety i w tamtym czasie i teraz okazały się porażką. Natomiast Joop Femme dystr. Lancaster zarówno te 15 lat temu, jak i teraz ostatnio kupione ok. roku temu zawsze były bez zastrzeżeń. I rzecz nie dotyczy tylko zapachu, który na pierwszy rzut nosa jest prawie taki sam (ale jak wiadomo "prawie" robi ogromną różnicę oryginalny ma trwałość nawet do 12 godz. (podróbka do ok. 3 godz.). Ale rzecz dotyczy również różnic w buteleczce: jak wygięcie dna, wężyk i otworek atomizera, logo Joop...
Jak wspomniałam opisałam TYLKO moje doświadczenie z Joop Femme którego dystrybutorem było Coty a teraz czekam na zakupione i wytęsknione Joop Rococo, których dystrybutorem jest inna firma, ale boję się już pisać jaka żeby nie zostać oskarżoną o reklamę.

Edytowane przez kewka
Czas edycji: 2013-12-09 o 12:12 Powód: błąd
Stary 2013-12-09, 12:07   #104
Chocolate77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chocolate77 Pokaż wiadomość
Naprawdę coraz częściej myślę, że to jest jakaś zorganizowana "akcja" przed świętami
A ja kiedyś kupiłam, drodzy zakupowicze, Noa Perle w Douglasie i ledwo pachniało, buu... czy to oznacza że oni też sprzedają podróbki?
Mam też w domu Burberry Classic - również z Douglasa, a w nim pływają wielkie czarne paprochy. I co nasi zakupowi znawcy na to?
A co do Coty, to ja również nie przepadam za tą firmą. Za cokolwiek się wezmą, to niestety schrzanią - w tym również, zapachy przez nich produkowane prawie zawsze tracą na mocy (patrz: Calvin Klein...)
Ale to, że oni reformułują/zmieniają zapachy w dziwaczny sposób, nie ma nic wspólnego z faktem, że są one nadal oryginalne. Niektóre niestety są słabsze i "schrzanione", ale nadal oryginalne
Stary 2013-12-09, 12:25   #105
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
A co do Coty, to ja również nie przepadam za tą firmą. Za cokolwiek się wezmą, to niestety schrzanią - w tym również, zapachy przez nich produkowane prawie zawsze tracą na mocy (patrz: Calvin Klein...)
dokładnie, pamiętam stary dobry Obsession, genialny zapach, mega trwały, dzisiaj też jest trwały lecz, to nie to samo, po prostu tak jakby go pozbawili jaj, to samo z Eternity z którego zrobili zwykły odświeżacz powietrza który czuć przez krótki czas.

Cytat:
Napisane przez kewka Pokaż wiadomość
Ale rzecz dotyczy również różnic w buteleczce: jak wygięcie dna, wężyk i otworek atomizera, logo Joop.
to też się zmienia.
Stary 2013-12-09, 12:27   #106
kewka
Przyczajenie

A wracając do Hebe, czekam na promocję Miss Dior Cherie L`eau EDT Kiedyś był dostępny za chyba 169 zł (30 ml) Sprawdzałam też tam ten zapach, nie mam żadnych zastrzeżeń, więc czekam znów na promocję, wtedy przegapiłam
Będzie dla córci
Stary 2013-12-09, 12:30   #107
Chocolate77
Rozeznanie

Rzeczywiście... oni produkują już też Joopa!!! O rany... a ja tak kochałam mocnego, trwałego Joopa Femme Są też producentem m.in.: Davidoff, Guess, Jill Sander, Marc Jacobs, cała masa zapachów celebrytów... to by tłumaczyło dlaczego te wszystkie zapachy nie są zbyt trwałe
http://www.coty.pl/view/brand
Stary 2013-12-09, 12:32   #108
zania
Matka buldoga

A ja zapytam o to, o co juz dziewczyny nie raz pytaly. Skoro zakupione przez was perfumy budza wasze zastrzezenia co do oryginalnosci, uwazacie ze to podroby, zonki to czy reklamowaliscie je!!!???Jesli tak to prosze napisac jak sie ustosunkowalo do tego hebe lub inne drogerie tego typu.
Stary 2013-12-09, 13:44   #109
kewka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
A ja zapytam o to, o co juz dziewczyny nie raz pytaly. Skoro zakupione przez was perfumy budza wasze zastrzezenia co do oryginalnosci, uwazacie ze to podroby, zonki to czy reklamowaliscie je!!!???Jesli tak to prosze napisac jak sie ustosunkowalo do tego hebe lub inne drogerie tego typu.
Ja akurat kupowałam wtedy na Allegro, moje sugestie, informacje, spory nic nie dały E tam, walka z wiatrakami. Ale gdybym coś niepewnego kupiła w drogerii stacjonarnej z pewnością zareklamowałabym

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

No to już zgłupiałam
Co nie znaczy, że nie mogę nie czuć sympatii do firmy Coty
Stary 2013-12-09, 13:49   #110
Chocolate77
Rozeznanie

Ja tam moich paprochów z Douglasa nie reklamowałam, nie chciało mi się i nie przeszkadzają mi
Ale również chętnie się dowiem, jak zareagowało Hebe/Superpharm i inne drogerie, na reklamacje... w końcu to poważna sprawa!
Stary 2013-12-09, 16:49   #111
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście... oni produkują już też Joopa!!! O rany... a ja tak kochałam mocnego, trwałego Joopa Femme Są też producentem m.in.: Davidoff, Guess, Jill Sander, Marc Jacobs, cała masa zapachów celebrytów... to by tłumaczyło dlaczego te wszystkie zapachy nie są zbyt trwałe
http://www.coty.pl/view/brand
no to muszę zrobić spore zapasy zapachu Joop Homme bo jeszcze pomyślą o kolejnych zmianach i będziemy mieli kolejnego klasyka przerobionego na odświeżacz powietrza.

a swoją drogą to nawet się nie dziwię że Coty "walczy" z podróbkami, też bym walczył gdyby taka podróbka była trwalsza niż oryginał

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2013-12-09 o 16:52
Stary 2013-12-10, 14:29   #112
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
(...) i tak oto tutejsze kółko wzajemnej adoracji popędzi do D. i S. kupować oryginały bo wszędzie indziej same podróby z Węgier (...)

No przecież w Douglasie są podmienione na produkty z FM a w Sephorze ekspedientki podmieniły na tureckie podróby.

Cytat:
Ja tam moich paprochów z Douglasa nie reklamowałam, nie chciało mi się i nie przeszkadzają mi
Ale również chętnie się dowiem, jak zareagowało Hebe/Superpharm i inne drogerie, na reklamacje... w końcu to poważna sprawa!
Jak zapach jest OK, to ja sie paproszkami nie przejmuję.
W Rossmanie były zastrzeżenia: i po ekspertyzach wyszło ze to były oryginalne zapachy. (nie pamiętam niestety źródła bo to było z 10 lat temu)
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 18:00   #113
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

No przecież w Douglasie są podmienione na produkty z FM a w Sephorze ekspedientki podmieniły na tureckie podróby.
i dlatego po podmiance wynoszą orginały i testery , które jak wiadomo silniej pachną

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 08:25   #114
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
i dlatego po podmiance wynoszą orginały i testery , które jak wiadomo silniej pachną
no i sa sprzedawane na allegro gdzie nie ma oryginałów tylko same podróbki
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 13:38   #115
Krysia1983
Przyczajenie

Ja myślę, że ten wątek pewnie założył ktoś z Sephory albo Douglassa. Jak w ogóle można zakładać, że duża sięc drogeryjna mogłaby pozwolić sobie na sprzedaż podróbek (co jest nielegalne). Czasy Sephory i marży handlowych na poziomie 100% powoli się kończą...
Stary 2014-01-17, 14:03   #116
zania
Matka buldoga

Kryska, a ty przypadkiem nie jestes ich jakims pracownikiem? Bo na 2 watki 2 sa o hebe i na dodatek ten twoj podpis
Stary 2014-01-18, 20:05   #117
ru_salka
Przyczajenie

Perfumy z Hebe są jak najbardziej oryginalne a i lubię tam chodzić. Jestem molem perfumeryjnym i prawie codziennie sobie coś testuję i nie gapią się na mnie tam tak jak w Dg "o, znowu ta przyszła". Serio, czuję coś takiego jak grzebię w douglasie, trochę mi wtedy nieprzyjemnie :P.
ru_salka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 11:36   #118
Krysia1983
Przyczajenie

Zania: nie jestem ich pracownikiem, ale znam się trochę na rynku drogeryjnym. Serwis, który polecałem nie ma nic wspólnego z Jerenimo Martins. Zastanawiam się dlaczego w ogóle administratorzy pozwalają na zakładanie wątków poddających w wątpliwość legalność funkcjonowania dużej sieci drogeryjnej w tym kraju...
Stary 2015-12-18, 10:58   #119
mika000
Przyczajenie

Dot.: Czy perfumy z hebe są oryginalne?

dostawcy Douglas i Sephora nie dostarczaja zapachow do Hebe, Chanel wogle tam nie chce być. Pamietajmy ze Hebe to taki inny Rossman, zapachy mają inne stężenia i nie są to te same zapachy jakie są dostepne w perfumeriach. super nowosci tez tam nigdy nie znajdziemy tylko zapachy dlugo bedace na rynku. jezeli ktos patrzy na cene a nie na jakosc to moze w Hebe kupowac zapachy ja wole perfumerie z prawdziwego zdarzenia
mika000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 11:41   #120
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: Czy perfumy z hebe są oryginalne?

Cytat:
Napisane przez mika000 Pokaż wiadomość
dostawcy Douglas i Sephora nie dostarczaja zapachow do Hebe, Chanel wogle tam nie chce być. Pamietajmy ze Hebe to taki inny Rossman, zapachy mają inne stężenia i nie są to te same zapachy jakie są dostepne w perfumeriach. super nowosci tez tam nigdy nie znajdziemy tylko zapachy dlugo bedace na rynku. jezeli ktos patrzy na cene a nie na jakosc to moze w Hebe kupowac zapachy ja wole perfumerie z prawdziwego zdarzenia
Stek bzdur
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości