![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
![]()
Przyznaje sie - ja tez jestem maniaczka
![]() - balsamy do ciala - mam chyba z 15 sztuk i prawie wszystkie nowe - stringi - mam je chyba we wszystkich kolorach i we wszystkie mozliwe wzorki - kremy do twarzy, szczegolnie te polskiej produkcji, jak odwiedzam Polske, to wracam z kilkoma nowymi ![]() ![]() - pomadki ochronne i blyszczyki - posiadam w swojej kolekcji okolo 30 Labello i okolo 10 blyszczykow - uwielbiam tez kubki, jak tylko zobacze jakis fajny - musze go miec, chociaz mam jeden ulubiony, stary i poobdzierany i praktycznie tylko z niego pije ![]() - ostatnio zauwazylam, ze coraz czesciej kupuje lakiery do paznokci i cienie do powiek ![]() - no i perfumy, gdyby moj portfel na to pozwolil mialabym ich niezliczone ilosci ![]() Ups, troche sie tego nazbieralo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
Dot.: Mania mienia - nasze bziki.
.
Edytowane przez barbi20 Czas edycji: 2007-10-26 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Zakupy w second hand'ach
![]() ![]()
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Nałogowo kupuję:
1) Lakiery do paznokci: zajmują mi w lodówce prawie całą półkę. Za każdym razem po wizycie w drogerii przychodzę do domu z jakimś nowym. Im dziwniejszy kolor tym lepiej, a najgorsze jest to, że pazurki i tak maluję dwoma bardzo neutralnymi kolorami (róż lub jasny beż); 2) Maseczki: w tubkach, saszetkach, słoiczkach. Nawet nie wiem ile ich jest. Muszę je policzyć i zinwentaryzować. Podejrzewam, że polowa jest już do wyrzucenia ![]() Muszę jeszcze dodać jedną rzecz: książki do nauki włoskiego. No, ale taki już mój zawód.
Edytowane przez amika79 Czas edycji: 2005-09-30 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Anonimowa maniaczka
- kolczyków do różnych części ciała ![]() - torebek - butów - wszelkiego rodzaju pudrów
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Oj,torebki i podkłady
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
widzę, że dominują typowo kobiece przedmioty
![]() ja się troszkę wybiję i przyznam, że uwielbiam kupować OŁÓWKI - takie zwykle do rysowania, mam ich tyle, że mam osobną szufladę na nie ![]() i jeszcze uwielbiam kupować kremy do rąk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Rany, a ja taka minimalistka... Az glupio.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
To ja jestem chyba jakaś nienormalna, bo żadnych manii u siebie nie zaobserwowałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Mania posiadania ;-)
Moją manią są torebki (mam ich dokładnie 11-właśnie policzyłam ![]() pomadki - oriflame- 2 szt.- avon-3 szt.- nivea- 4 szt. babe- 3 szt. wszelkie odżywki, szampony, kremy do włosów - szamponów- 6 szt. odżywek- Loreal'a, fructis, avonu, oriflame, schwarzkopf-14 szt ![]() kremów- avon, oriflame, fructis- 7 szt ![]() Tak wiem... powinnam mieć włosy lepsze niż niejedna gwiazda Hollywoodu no ale tak nie jest. dlatego tyle tego ![]() co jeszcze? Lakieryyyyy do paznokci- wszelkie odżywki itede itepe ![]() Chanel- 2 szt, inglot-8 szt, porcelain- 4 szt, maybelline- 5 szt. Dalej już nie ma takiej chęci posiadania ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Ja generalnie kosmetyki kupuje w (za)dużych ilościach, ale manie taką przez duże M mam tylko jedną:
cienie do oczu czasem choć nie mam kasy, albo mam już wiele podobnych i tak kupuje następne. Mania dość kosztowna, ponieważ obejmuje tylko te górnopółkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Staram sie racjonalnie wydawac pieniadze, wiec nie szaleje z zakupami => kupuje tylko to, co wiem, ze (predzej czy pozniej
![]() ![]() ![]() Gdybym byla bardziej rozrzutna kupowalabym jeszcze majtki i skarpetki, ale mam juz tego tyle, ze nie ma sensu dokupowac - zedre to, co mam i wtedy cos kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
ja mam bzika na punkcie włosów,ich pielęgnacji,kosmetyków do włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
1. Bluzeczki
![]() 2. Majteczki ![]() 3. Opaski do włosów ![]() 4. Błyszczyki ![]() I pewnie jeszcze coś by się znalazło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
u mnie zdecydowanie manią są tusze do rzęs
któregoś razu pożyczyłam mamie maskarę i na pytanie gdzie ją poźniej odłożyć odpowiedziałam: "do pojemnika z tuszami" ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Lacze sie w obsesji z Kasiulka.Obie znamy rozmiary naszego bzika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Aż mi się dziwnie zrobiło, bo uwielbiam baletki i okrągłe noski
![]() Zastanawiam się, czy moje małe bziki można już podciągnąć pod manie? Bo niestety z braku pieniędzy moje kolekcje są tylko komputerowe - chorobliwie chomikuję zdjęcia wszystkiego, co mi wpadnie w oczy. Jeśli chodzi o kosmetyki, to powoli się leczę i dochodzę do wymarzonego minimalizmu. Jeszcze jakiś czas temu mogłabym wpisać błyszczyki, ale już mi przeszło. Za to nie chcą się ode mnie odczepić perfumy. Kocham te (niekiedy naprawdę magiczne) zapachy, zamknięte w szklanych buteleczkach ![]() Z ubraniami też cienko, no bo ileż można mieć par spodni?? ![]() Ostatnio jak głupia rzuciłam się na biżuterię, częściowo przez Lexie i wątki biżuteryjne, ale do manii jeszcze mi daleko. I powoli mnie bierze na droższą pielęgnację, głównie kremy do twarzy, kwasy, filtry. Coś mi się wydaje, że moją jedyną prawdziwą manią jest siedzenie na Wizażu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja mam niestety za drogą na mnie manię:
KOCHAM KURTKI I PŁASZCZE ![]() ![]() Po prostu nie ma takiego momentu, w którym nie potrzebowałabym jakiejś kurtki. Ograniczają mnie finanse (może to i dobrze). A teraz przechodzę kryzys, bo dwie kurtki sprzedałam na Allegro i trza je wysłać ![]() Aha i jeszcze nałogowo kupuje szminki w kolorze czerwonym złamanym brązem i/lub pomarańczą. Ciągle szukam ideału ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Mam bzika na punkcie torebek, mam ich chyba 19 . Maniakalnie kupuje tez odzywki i srodki do stylizacji włosów(cała półka jest tym zastawiona:P) No i chyba bzikiem numer jeden sa u mnie opaski do włosów..doliczyłam sie 32sztuk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
moim bzikiem są buty, nawet nie licze, bo musiałabym sie przekopać przez rozmaite szafy
![]() ![]()
![]() |
#113 |
... choć nie Westwood
|
Mam dośc sporo manii, ale największą są chyba... tusze do rzęs *wzdycha cięzko* Mam już z 25 i ostatnio zaczęłam rozdawać
![]() Poza tym to stringi (ok 60), topy (mam z 60, ale chodzę w zaledwie kilkunastu), szampony i żele/woski/gumy do włosów ![]() Pewnie i jeszcze by się coś znalazło, ale wolę nawet o tym nie myslec ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
ja nie mam środków na manie
![]() staram się rozsądnie planować wydatki a mam duuużo potrzeb ![]() ostatnio najwięcej kupuję kosmetyków do buzi - kremy nawilżające, filtry, kremy pod oczy, toniki, olejki- próbuję, testuję i prawie nic mi nie pasuje.. ale bez planowania byłoby dużo stringów i fig ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
21 stanikow (ulubionych zaznaczam innych nie liczylam)
ponad 100 lakierow ( troche wyrzucila bo sie zeschlo) 14 tanktopow i ciagle bym dokupywala raz naliczylam ok 14 balsamow i oliwek do ciala troche juz poszlo i zostalo ok5 t-shirtow nawet nie liczylam
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam manię książkową, ale tłumaczę sobie, że to taka dobra mania, a wszystko po to, aby ukryć te "złe", a mianowicia namiętność do wina (niestety kolekcje nie są zbyt trwałe) i serów - gdybym miała wybrać jeden rodzaj pożywienia do końca zycia, byłyby to właśnie sery - ubóstwiam!! Bziki, które niebezpiecznie ewoluują: torebki (na tazie mam tylko 9) i perfumy (ale tu walczę z całych sił i do listopada nie kupię następnych!). Za perfumy obwiniam forum perfumowe na Wizażu! To wszystko przez was!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
~cienie;DD chyba każdy kolorek mam
![]() ~paski !! szukam fioletowego ![]() ![]() ![]() ~kolczyki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
jedynie wszytsko co dotyczy włosów tj. szampony i odżywki, ale staram sie powstrzymywac
![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
lumpeksy.. i kupowane tam bluzeczki, sweterki, t-shirty
![]() koraliki... często leżą nietknięte, bo wenę na robienie czegokolwiek mam jak widzę je w sklepie, a potem przechodzi ![]() kolorowe magazyny.. mój pokój zarasta w cosmo, glamour, joy'a, ostatnio elle i takie inne.. i mam problem, zeby sie z tym ograniczyc.. ![]() samoprzylepne karteczki.. wszystkie mozliwe wzorki i kolorki chcialabym miec.. ![]() i ostatnio.. hehe strach się przyznać.. ale.. bzik to bzik.. odkąd się nauczyłam robić driny.. to ALKOHOLE wszelakie.. i to co potrzebne.. jakieś szklanki, kieliszki, akcesoria.. ale te ALKOHOLE.. pyszne, kolorowe, smakowe.. mniam mniam.. wizażanki robią listę perfumowych życzeń, a ja na najbliższe okazje mam spisaną listę alkoholi, jakie chcę mieć w barku.. a wbrew pozorom sama piję od okazji do okazji, ale po prostu- chcę je mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.