|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moje różowe wesele
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Zasada ubioru jest prosta: idąc na wesele jako gość należy unikać koloru białego i ecru, które w dniu ślubu są tylko zarezerwowane dla Pani Młodej, oraz czarnego ( choć ten kolor aż tak bardzo mi nie przeszkadza, na swoim weselu miałam kilka dziewczyn w czerni- uważam czerń za elegancki kolor), ale biel i ecru tylko dla PM. Jeśli Pani Młoda ubrana w biel, to dopuszczalne są suknie gości w kolorze ecru, nikt nie powinien być ubrany na biało, a jeśli Pani Młoda w ecru, to inne kolory poza ecru i białym. Jeśli Panna Młoda w sukni długiej to dopuszczalne są długie i krótkie suknie ( w zależności od preferencji), ale jeśli Pani Młoda ma krótką sukienkę, to ŻADNA z pań na weselu nie powinna mieć sukni długiej, niezależnie w jakim kolorze.
To są podstawowe zasady ubioru na ślub jako gościa, tak oczywiste, że nie powinno się ich nawet mówić, ale co niektórzy nie rozumieją...to tylko o ich ignorancji świadczy, a nie o wyluzowaniu (jak im się wydaje). Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-04-07 o 20:33 |
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
Ale piszesz o białym, a ona miała różową
I chyba nikomu nie mówiła.
|
|
|
|
#94 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
taaaak... A panna młoda najpierw wszystkim gościom pokazuje swoją suknię przed ślubem żeby można było wybrać odpowiednią kreację
|
|
|
|
|
#95 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#96 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Ale kolor to jeszcze mozna na czuja, ale długość? No bez jaj
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
To są ogólne zasady zgodne z savoir vivre wyczytane z pierwszej lepszej strony internetowej, daleko szukać nie trzeba
![]() Jedna jest prosta: idąc na wesele nie zakłada się sukni, czy to krótkiej czy długiej w kolorze białym czy ecru- zakładając, że to są najczęściej wybierane ślubne kolory i tyle. Osoba, która tak podstawowych zasad nie wie i nie przestrzega, to...świadczy tylko i wyłącznie o niej, niestety. Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:17 |
|
|
|
#99 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
1. http://www.kalendarzslubny.pl/pl/art...osci-weselnych
2. http://www.planowaniewesela.pl/warto...troj-na-wesele ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Nie czepiajmy się już ![]() Idąc na wesele ubieramy stroje w kolorach jakichkolwiek, poza białym i ecru. To wszystko. Był gdzieś a jakiejś gazecie artykuł, gdzie PM miała suknię długą ecru, a świadkowa założyła balową białą. Totalne faux paus for me oczywiście, no ale teraz są takie luzackie czasy i po co się czepiać szczegółów, to nic, że obie panie były mylone, fajnie było he
Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-04-07 o 21:13 |
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Ale przecież one miały różowe, nie białe.
|
|
|
|
#102 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
To skąd do jasnej Anielki mamy znać długość sukni? Serio, jeszcze nigdy przed weselem nie wiedziałam, jaką suknię będzie mieć PM (z jednym wyjątkiem, kiedy pomagałam wybierać suknię). Pewnie się okaże, że powinnam się tego dowiedzieć - a jak się nie dowiem to jestem ignorantką
|
|
|
#103 | |||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() A jak założę krótką i PM też krótką to nic tylko wyjść z płaczem z kościoła, bo jestem niekulturalna A nie daj Boże PM wymyśli inny kolor niż biały, faux paux murowany ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|||
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież nie będziemy dzwonić do PM i pytać czy ma długą, czy krótką suknię- bez przesadyzmu, to była tylko ciekawostka jaką sama wyczytałam ![]() Tak jak napisałaś w pytaniu, zgodnie z tym co wyczytałam, jeśli PM ma krótka sukienkę ślubną, to żadna z pań nie powinna mieć długiej sukni ( niezależnie od koloru), a tego też nie jesteśmy się w stanie dowiedzieć. Jedno jest pewne- nie zakładamy ani długiej, ani krótkiej sukni białej, ani ecru i to jest najbezpieczniejsze rozwiązanie. Wcale nie tak dużo ![]() |
|
|
|
|
#105 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jak PM wymyśli inny kolot niż biały czy ecru to jej problem, nie nasz. Chodzi o to by unikać bieli i ecru idąc na czyjeś wesele- czy to tak dużo? ![]() Chodziło mi o świadkową, zdublowało mi się
|
|
|
|
|
#107 |
|
na przekór do celu
|
Za to nie było pana młodego
Idźmy z duchem czasu
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem skąd ci się wziął wywód na temat białego, nikt tu o nim nie pisał
|
|
|
|
|
#109 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#111 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#112 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
To musiał być ślub dwóch pań kochających inaczej
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#113 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#114 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#115 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Pan młody stał z tyłu i robił jak pan z tego komiksu: http://lgbtlaughs.tumblr.com/post/35036416948
|
|
|
|
#117 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#118 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- W ogóle to dałabym to do podpisu ale za dużo znaków. Możesz to jakoś skrócić do niezbędnego minimum? |
|
|
|
|
#119 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

Chciałabym zaznaczyć, że nigdy pod nikogo się nie podszywałam i nie mam pojęcia o kim mówicie, a foto znalazłam na popularnym portalu z grafiką.

I chyba nikomu nie mówiła.