Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 08:45   #91
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

dzien dobry, pogoda za oknem nie nastraja pozytywnie, ale moze ktoras skusi sie na kilka dni w szpitalu (skoro slonca i tak nie ma ). czy data 11.05 ktorejs pasuje?
za jutrzejsze porody moj tz stawia szokobąsy - pamietajcie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale ze mnie super mama. W 1h10min zalatwilam 2x zmiana pieluchy + 2x karmienie + 1x odciągnanie pokarmu w 1h10min! Szał ciał.

Oraz z życia matki polki: dziś pierwszy raz zostałam obsrana. Normalnie z siłą wodospadu majce się wymsknęło w trakcie zmiany pieluchy
niezly czas, ale czekam az dojdziesz do perfekcji i wszystkie te czynnosci bedziesz wykonywala w 5 min.
aaa i wielkie brawa dla Majci - kupka zawsze jest na szczescie!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
relację z porodu napiszę przy okazji większej ilości czasu, a narazie wstawiam fotkę ze szpitala mojego Szczęścia
kolejny slodziak! i jakie ma fajne pucki, wyglada na wiecej niz 3500gr, chociaz moze to takie wrazenie po kruszynkach Aasiowych :P i jak slodko zmarszczyl czolko aaa i Adrianek wybral sobie naprawde fajna date urodzin

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Elusiek słodki mały
Ja się zaraz zabieram za siebie. Na noc, żeby się nie męczyć łyknęłam nospę i zrobiłam sobie podwójną meliskę. Teraz znowu mam skurcze, bolą w krzyżu i w brzuchu. No nic, może coś z tego dzisiaj będzie... Proszę o kciuki za ktg...
zacisniete, daj znac jak wrocisz, zeby mi paluchy nie odpadly

zerkam na 1 strone i mamy 5 przeterminowanych mam. musimy je jakos zagrzac do walki, bo ilez mozna sie kulac z brzuszkiem? zatem: DO BOJU MAMUSKI!!! (klauda88, Dziodzio, Kinga_20, karbie1984, wynalazek23)
prosimy o nie wstrzymywanie kolejki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:46   #92
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Mysia, ślicznie wyszło!!! Piotruś może wychodzić, bo ma dokąd pójść, w przeciwieństwie do mojego... Florka chyba stanie na Florianie
za Florka mój kuzyn mieszkający w niemczech ma tak na imię ale już Ci chyba o tym pisałam

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja to chyba mam dziś jakiś kryzys albo depresje przedporodową jeśli coś takiego wogole istnieje...nic tylko siąść i beczeć.
też mam takie spadki nastroju ale trzeba myśleć pozytywnie i to odganiać

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja się waham z imieniem Paulina albo Patrycja. Właścicielki takich imion proszone o wypisanie uzywanych zdrobnień
Patrycja to wiem że Patka, Pacia ..., ale Paulina to Paulinka, Paula, Pola, coś jeszcze?
Co do Patrycji to mi najbardziej podoba się zdrobnienie Pati.
co do Pauliny- nigdy nie słyszałam żeby mówiono Pola, a Paula to chyba inne imię..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nic mi jeszcze nie mówił ale wiem, że on się często umawia na wywoływanie porodów
ooo.. mój Tż by się cieszył
ale on dalej żyje nadzieją, że w przyszłym tygodniu urodzę
zobaczymy będzie miał rację

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części. Zaraz nadrobię sobie 2 strony, chciałam tylko powiedzieć, że w momencie gdy było 5001 postów w poprzednim wątku, to wygrywał tytuł lonely i stanowczo protestuję przeciwko obecnemu tytułowi.
żeby nie było, ja głosowałam na swój tytuł ten o bliźniaczkach
co prawda już po czasie, bo wątek przekroczył 5tys. ale zdążyłam

Cytat:
Ale ze mnie super mama. W 1h10min zalatwilam 2x zmiana pieluchy + 2x karmienie + 1x odciągnanie pokarmu w 1h10min! Szał ciał.

Oraz z życia matki polki: dziś pierwszy raz zostałam obsrana. Normalnie z siłą wodospadu majce się wymsknęło w trakcie zmiany pieluchy
super Mamo nieźle się uwijasz
a co do osrania- zawsze musi być ten pierwszy raz w Twoim przypadku, musisz mieć jeszcze drugi pierwszy raz w wykonaniu Ali

Cytat:
Muszę się pochwalić na 11 dobę życia odpadł małemu kikut w nocy przewijałam go i kikut zniknął, a najlepsze że nigdzie go nie mogę znaleźć tż mówił przez sen że jak ostatnio Adiego przewijał kikut jeszcze był, więc dziś dzień poszukiwań kikutka

relację z porodu napiszę przy okazji większej ilości czasu, a narazie wstawiam fotkę ze szpitala mojego Szczęścia
za kikut
Synuś- Słodziak, czekamy na relację z porodu

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki materac lepszy :latex czy latex-kokos???[/U]
my mamy lateksowy..
ale musimy kupić jeszcze drugi żeby był w łóżeczku u teściów...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mój brzuchol się rozstępuje coraz bardziej...
ajjj... niedobrze
a nie pomagają żadne olejki ? może ten magiczny różany, októrym dziewczyny pisały ?

Mój brzuś jest tak napięty, że mam wrażenie że zaraz pęknie.. jak dotykam skóry wokół pępka to jej nie czuję.. ciągle go oglądam w lustrze czy oby jakieś rozstępy nie wyszły...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:03   #93
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A coś 2 sylabowego znasz? Takie coś krótkiego jak Patka w Patrycji?
Eh, może jednak nad tą Lidią pomyślę jeszcze
Nie no, z tym imieniem to mam gorszy dylemat niż z innymi rzeczami, masakra.
chyba nie tylko ta paula i...pałka pamietam, ze wkurzala mnie pewna polonistka, bo z uporem maniaka mowila do mnie Pa-U-li-na i to "u" musialo byc takie baaaardzo dzwieczne zaczelam sie nawet zastanawiac, czy aby na pewno "paŁlina" nie jest jakas pomylka
ooo i z anegdotek - strasznie klelam jak na technice bylo pismo techniczne! tyyyle liter do wyprodukowania, a jeszcze nazwisko dlugie - chyba dlatego szukajac imienia dla naszej malej uznalam, ze musi byc krotkie, nietypowe, ale tez nie jakies bardzo dziwaczne
ale tak biorac wszystko do kupy to swoje imie lubie i nie narzekam. zawsze moglo byc gorzej :P

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

cos jeszcze mialam napisac

Mysia - super pokoik! Piotrus bedzie malym podroznikiem od pierwszych chwil zycia
moj siostrzeniec jest wlasnie na etapie robactwa - codziennie w przedszkolu wykopuje z kolegami dzdzownice, chowa ja do chusteczki i do kieszeni...jesli nie zapomni to zakopuje u siebie w ogrodku, ale najczesciej siostra znajduje uschniete robale, kiedy juz wrzuca ciuchy do prania pamietam jak znosilam do domu slimaki...i hodowalam w skrzynkach na balkonie o etapie chomikowym to moglabym napisac naprawde duzo, cale osiedle mialo "moje" maluszki
ciekawe co moja Nelcia wymysli...cieszy mnie ta przeprowadzka, bo moge jej pokazac miejsca, gdzie spedzilam naprawde fajne chwile w dziecinstwie roznica jest jednak spora - kiedys z tych 3 blokow mozna bylo uzbierac solidna ekipe do zabawy w chowanego, ulica tetnila zyciem...teraz nowy super plac zabaw bardzo czesto jest pusty...a "sredniacy" kolo 20:00 teraz kiedy slonce swieci nie siedza na lawce - chyba wola spedzac czas na facebooku
Stary 2013-05-11, 09:06   #94
Innocence_89
Rozeznanie

Mam jeszcze jedno pytanie do mam które juz mają swoje maluszki przy sobie. W co ubieracie dzieciaczki np do lekarza albo na jakieś wyjście. W typowo bieliźniane rzeczy typu śpioszki, body, pajacyki czy może komplety: rybaczki, spodenki, bluzeczki, dresiki. Bo mam narazie jeden taki komplecik 56 i 3 rozm 62 i nie wiem ile jeszcze kupić.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:14   #95
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
za Florka mój kuzyn mieszkający w niemczech ma tak na imię ale już Ci chyba o tym pisałam
ooo wlasnie! za Florka super wybor!

Cytat:
Co do Patrycji to mi najbardziej podoba się zdrobnienie Pati.
co do Pauliny- nigdy nie słyszałam żeby mówiono Pola, a Paula to chyba inne imię..
tak, Paula to odrebne imie, ale jednak baaardzo czesto uzywane jako zdrobnienie Pauliny. zawsze mowilam, ze kojarzy mi sie z jakas wenezuelsko-brazylijska telenowela i ja jestem Paulina

Cytat:
moj oznajmil, ze jutro albo tort i prezent albo rodze no i nie wiem czy moje dziecko jest takie laskawe...

eko mamuski http://zielonyzagonek.pl/wielorazowe...e-dla-dziecka/

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...30963279_n.png

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

swiadoma mama

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...74916773_n.jpg

poznan 25.05 (Axella!!!)
torun 13.06
lublin 27.06
Stary 2013-05-11, 09:18   #96
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
1.tak, Paula to odrebne imie, ale jednak baaardzo czesto uzywane jako zdrobnienie Pauliny. zawsze mowilam, ze kojarzy mi sie z jakas wenezuelsko-brazylijska telenowela i ja jestem Paulina

2.moj oznajmil, ze jutro albo tort i prezent albo rodze no i nie wiem czy moje dziecko jest takie laskawe...
1. Z telenowelą to mi się kojarzy Paola lub Paloma
miałam w SP koleżankę o imieniu Paula i zawsze się burzyła jak ktoś do niej mówił Paulina, a większość po prostu uważała, że to to samo
2. ja ym wybrała tą drugą opcję musisz łądnie porozmawiać z Nelcią

Stary 2013-05-11, 09:20   #97
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
oj, bo z tym imieniem to jak z płytkami........ decyzja zapada, potem jednak wątpliwości, coś nie gra, zmiana! ale z Florkiem ostatnio wyskoczyłam tak nagle, powiedziałam małżowi, że mi Floruś się do brzuszka powiedziało i jakoś tak harmonijnie było... i z nazwiskiem mężowym pokopanym dobrze brzmi. no to małż powiedział, że chyba faktycznie mu się też podoba i mogę tak do brzuszka mówić
no to super

Cytat:

ja tutaj na osiedlu mam taka smieszna sasiadke, ktora rozbroila mnie mowiac "ooo gratulacje, kiedy rozwiazanie? jeszcze w tym roku?"

i zbieralam szczeke z podlogi...bo kulac sie jeszcze pol roku z brzuchem (skoro juz jest ogromny!) to bylby jakis dramat. zeby bylo smiesznie sama ma juz syna w podstawowce, wiec w temacie ciazy powinna byc bardziej zorientowana

Cytat:

Podwójne gratulacje taki chrzest bojowy miałaś
Cytat:
Hey, dziewczyny, gratuluję nowym mamom maluszków staram się nadrobić to co piszecie, ale jak to świeżo upieczonym mamom ciężko to wychodzi

Muszę się pochwalić na 11 dobę życia odpadł małemu kikut w nocy przewijałam go i kikut zniknął, a najlepsze że nigdzie go nie mogę znaleźć tż mówił przez sen że jak ostatnio Adiego przewijał kikut jeszcze był, więc dziś dzień poszukiwań kikutka

za kikuta ciekawe gdzie go znajdziecie

Adi jest uroczy

Cytat:

Tak, Paula to całkiem inne imię. Mam koleżankę Paulę, która strasznie się wkurzała jak ktoś do niej wołał Paulina
Ale wg mnie Paulinę można tak zdrabniać

Tak, Twój Tż na bank
Też chcę w przyszłym tygodniu
Cytat:
moj siostrzeniec jest wlasnie na etapie robactwa - codziennie w przedszkolu wykopuje z kolegami dzdzownice, chowa ja do chusteczki i do kieszeni...jesli nie zapomni to zakopuje u siebie w ogrodku, ale najczesciej siostra znajduje uschniete robale, kiedy juz wrzuca ciuchy do prania
oooo niieeeee!

---

dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 09:27   #98
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie do mam które juz mają swoje maluszki przy sobie. W co ubieracie dzieciaczki np do lekarza albo na jakieś wyjście. W typowo bieliźniane rzeczy typu śpioszki, body, pajacyki czy może komplety: rybaczki, spodenki, bluzeczki, dresiki. Bo mam narazie jeden taki komplecik 56 i 3 rozm 62 i nie wiem ile jeszcze kupić.
zdecydowanie pajacyki, body, śpioszki. na pewno dłuższy czas nie będę ubierać innych ciuszków, chociażby z wygody, Przemek nie lubi rozbierania i wolę mu odpiąć tylko gatki do ściągnięcia pampersa. a do tego jest ciepło, teraz na spacery chodził ubrany tylko w bodziaka
poza tym raz ubrałam mu dresik i miałam wrażenie że jest mu zwyczajnie niewygodnie. podwija się toto, ma jakąś dziwną gumkę na brzuszku .... najbardziej pasują nam pajacyki

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-11 o 09:30
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:29   #99
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
2. ja ym wybrała tą drugą opcję musisz łądnie porozmawiać z Nelcią
a myslisz, ze gadanie Twojego meza daje efekty? bo u nas to jak grochem o sciane...mloda zyje swoim zyciem i ma nas gleboko...chyba chce obzerac sie tatusiowym tortem

Cytat:
oooo niieeeee!

dzień dobry
dzien dobry,
ooo tak! wszystko przed nami
Stary 2013-05-11, 09:44   #100
Kamciatka
Rozeznanie

WItam się i ja w nowym wątku
Jak zwykle w weekend nie mam czasu na internety, ale podpatrywać będę, czy któraś rodzi
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:47   #101
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcę w przyszłym tygodniu
oooo niieeeee!

a jak Twój Tż się czuje ? już się wykurował ? bo mi umknęło

Cytat:
a myslisz, ze gadanie Twojego meza daje efekty? bo u nas to jak grochem o sciane...mloda zyje swoim zyciem i ma nas gleboko...chyba chce obzerac sie tatusiowym tortem
no i już Łobuziaki się nie słuchają
ja z moim sobie pogadankę urządzam jak mnie za mocno po żebrach kopie.. ale się nie słucha.. za to przed Tż chyba troszkę czuje respekt

Stary 2013-05-11, 09:54   #102
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

a jak Twój Tż się czuje ? już się wykurował ? bo mi umknęło
jest ok wysypka schodzi na szczęście i już prawie nie ma po niej śladu

Stary 2013-05-11, 10:04   #103
axella
Zakorzenienie

GG do axella

oto moja Zuzia-powolniaczek

śpi

jedna co w domku to domku

tż jest wspaniały,młoda też choć straszny nerwus jak cyca sie zabierze,ale jest lepiej..
powrót do domu i... płakałam jak glupia,z małą na jednej ręce,drugą trzymając szwy bo bolły od płaczu..
pokoik małej..cay w balonach,kkardach,misiach ..
nie na moje hormonki takie rzecz

jest cudnie i oby tak dalej.. śpi już godzinę

jestem bezgraniczznie zakochana w niej..jak śpi ale patrzy tyi małymi oczkami
tż też leży i poprostu patrzy nanią,trzyma za łapkę...

laski.. jestem happy...

14go przyjdą zdjąć mi szwy.. jutro ciężko będzie bo tż nie ma cały dzień ale po prostu wezme małą obok i sobie poleżymy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg powolniak.jpg (106,0 KB, 141 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:05   #104
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Hej, gnije dalej w szpitalu i ryczeć mi się chce :'( zero postępu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:10   #105
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja sie buntowalam jak ktos mowil Paula Paulina, Paulinka, Paulisia...chyba tyle. ogolnie nie lubilam skrotow hehe.
ja własnie lubie jak koleżanki mówią Paula

Cytat:

1. to fakt. na swoim stosie kartonów mam taki ciąg już do gniazdowania, chciałabym mieć wszystko przygotowane, ale nawet nie mam gdzie swoich majtek wsadzić - karton rulez! no dobra, nie jest źle... powoli bo powoli, ale się ogarniamy, a już za tydzień może i będzie sypialnia, a tym samym szafa. komoda dla Florka będzie dopiero na początku lipca...

już masz przynajmniej wizję, plan! łóżeczko do mnie jeszcze nie przyszło, ale spoko - i tak nie miałabym go gdzie postawić ja to sobie powtarzam: po nitce do kłębka! małymi kroczkami damy radę, i wy na pewno też

cholercia ja nam wróżę, że dzieciaki wyjdą dopiero, jak będą miały miejsce! (tak jak Zu Axelli czekała na brykę ). czyli każda z nas zdąży z remontem
heh mam to samo, chciałabym juz urządzać pokoik i ułożyć ubranka i kosmetyki.. my za to czekamy już ponad miesiąc na wózek bo sprowadzają materiał w kropeczki chyba z Chin.. może na przyszły tydzień będzie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja jestem z innego wątku, i żeby nie było niedomówień nie głosowałam bo uwazam, ze nie jestem "u siebie"
nie chcialabym byc taką teściową dla innych watków która wtraca sie w nie swoje sprawy

Cytat:

Cytat:

śliczności
ciekawe gdzie jest pępek ? może kot/pies zjadł

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Aaaaaa......

Mój brzuchol się rozstępuje coraz bardziej...
:glaszcze:
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Nasz Ptyś na ostatniej wizycie miał o 790g więcej niż 3 tyg wcześniej gdzie przytył ok 350g. Najważniejsze, że wszystko jest ok
kochana czyli ile Ptyś w 3 tyg przytył bo mój mózg nie ogarnia Twoich wyliczeń ? moja w 3 tyg dokładnie 700g ( jak mnie do szpitala przyjęli na początku 33tc ważyła 2000g a po równo 3 tyg czyli 35+2 -2700g )
Nie wiem jak dalej to przybywanie wagi wygląda ale teraz pewnie ze 3 kg już są.. no to moge rodzić
Stary 2013-05-11, 10:12   #106
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Normalnie super mama z Ciebie!!
JEszcze przy dwójce dzieci.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Elusiek słodki mały
Ja się zaraz zabieram za siebie. Na noc, żeby się nie męczyć łyknęłam nospę i zrobiłam sobie podwójną meliskę. Teraz znowu mam skurcze, bolą w krzyżu i w brzuchu. No nic, może coś z tego dzisiaj będzie... Proszę o kciuki za ktg...

Cytat:
też mam takie spadki nastroju ale trzeba myśleć pozytywnie i to odganiać
Nie powinnam tak pisać ale pocieszające jest to, że ktoś tez tak ma. Dziś jest lepiej, ale pogoda nie nastraja pozytywnie przynajmniej u nas. Jeszcze jutro Tż na urodziny do kuzynki idzie, a ja dalej w łóżku. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Tż obiecał, że coś wymyślimy, żeby razem spędzić czas.

Mam cichą nadzieję, że w czwartek na wizycie gin powie, ze jest choć trochę lepiej albo chociaz tak samo i wezmę się za pranie i prasowanie żeby czymś się zająć.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

śpi

tż jest wspaniały,młoda też choć straszny nerwus jak cyca sie zabierze,ale jest lepiej..
powrót do domu i... płakałam jak glupia,z małą na jednej ręce,drugą trzymając szwy bo bolły od płaczu..

laski.. jestem happy...

14go przyjdą zdjąć mi szwy.. jutro ciężko będzie bo tż nie ma cały dzień ale po prostu wezme małą obok i sobie poleżymy

ooo jak słodko śpi

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

A Ty nie miałaś wyjść na własne żądanie??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:14   #107
Paulina 87
Wtajemniczenie

apropo respektu wobec tżta hehe to wam powiem coś śmiesznego.. Nasza reaguje często na głoś tatusia tzn tak mi sie zdaje i wczoraj miała czkawke- jak codziennie zresztą (nawet 2-3 razy sie zdarza..) i mówie tż zrób coś, bo Mała znowu czka.. a tż do brzucha sie nachylił i zrobił "Buu!"" i ..cisza.. przeszło jej mówie że jak będzie miał taki dobry wpływ na córkę no to super
Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

słodka kochana dużo wytrwałości życzę
mamy taki sam smoczek z NUKa, na bezpiecznym maluchu dostałam podoba sie córce?

Cytat:

Stary 2013-05-11, 10:16   #108
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

cudna i jaka duża
Stary 2013-05-11, 10:16   #109
Paulina 87
Wtajemniczenie

no to mnie tż dobił jedzie właśnie na stacje diagnostyczną zrobić przegląd auta, mówie że chce z nim jechać a ten do mnie że lepiej nie bo samochód nie wytrzyma ciężaru i nie przejdzie przeglądu..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 10:24   #110
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
dzien dobry, pogoda za oknem nie nastraja pozytywnie, ale moze ktoras skusi sie na kilka dni w szpitalu (skoro slonca i tak nie ma ). czy data 11.05 ktorejs pasuje?
za jutrzejsze porody moj tz stawia szokobąsy - pamietajcie
Jestem za!!! ja juz chce dolaczyc do Was Mamusiek majowych

Cytat:
zerkam na 1 strone i mamy 5 przeterminowanych mam. musimy je jakos zagrzac do walki, bo ilez mozna sie kulac z brzuszkiem? zatem: DO BOJU MAMUSKI!!! (klauda88, Dziodzio, Kinga_20, karbie1984, wynalazek23)
prosimy o nie wstrzymywanie kolejki
zbierac sie Laseczki bo inaczej

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

U nas termin na 13go -poniedziałek. Póki co: badania wczorajsze super, choc balam sie zatrucia bo spuchnieta jestem nieziemsko i juz usta mi sie namietne robia od tego hihihi

Skurcze na ktg 40-60% wykazywane, ktorych przyznam sie nic a nic nie czuje. Poza KTG owszem zawsze mam w miare regularne co 30 min. ale z krzyza... Dzis w nocy po raz pierwszy doszedl nowy objaw- nie boli jedynie krzyz przy skurczu a caly kregoslup- promienieje to wszystko.

Czop juz sobie schodzi od 1,5 tyg wiec tylko czekac na zmiane czestotliwosci badz wody.

ZAZDROSZCZE MAMUSIOM, KTORE SA JUZ PO PORODZIE.... to czekanie nieziemsko mnie stresuje.
Do tego wciaz pytania z zewn. jakbym conajmniej bez tego nie dala im znac gdy cosik sie zadzieje...

Spakowana, siedze jak na bombie... spacerki juz sa mega meczace bo przy tej opuchliznie i bolu w pachwinach mozna niezle sie zalatwic.

Mam nadzieje,ze moj opis wchodzenia w I faze porodowa pomoze ktorejs naszej Mamuscie z drugiej polowy maja, czy tez czerwca, lipca... Pozniejszym mamom wspolczuje opuchlizny wakacyjnej- nie wyobrazam sobie takich upalow i mnie z nogami ciezkimi

Buziole i przesylam dalsze wiesci lada dzien
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:24   #111
happy blue
Zadomowienie

hej dziewczyny!

Goldfish- gratuluję! właśnie o Tobie myślałam parę dni temu, czy się rozpakowałaś
Barwineczek- gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Nikosia

Więcej grzechów nie pamiętam...cholera, u nas wieczna nieodróbka. mam wrażenie, że nic nie robię tylko karmię. A gdzie tu gotowanie, sprzątanie, prasowanie? Ja sobie nie wyobrażam co będzie jak tatuś wróci do pracy. Dodatkowo chce mi się spać CIĄGLE. Nie wierzyło się, że tak wygląda macierzyństwo, się myślało, że się nie jest mięczakiem...

Helena domaga się co dwie godziny cyca, na tym upale ostatnich dni to nawet co 1,5h, w nocy też je co dwie godziny. Zdarzy mi się, że nie zassie dobrze, tj nie całą brodawkę i potem walczymy z gazami. Nie mogę patrzeć jak się perełka tak zwija, skręca i grymasi. Podobno pomaga ciepło suszarki (na najniższych obrotach), nie sprawdzałam. Masuję brzuszek i plecki. Mam dietę lekkostrawną. Do dzisiaj- kupiłam pieczarki

Ash, Axella- co do karmienia...Może coś Was zainspiruje. Moja córcia też uwielbia zasypiać po pięciu minutach ssania, ale- hola hola. Tłumaczę jej, że to bar mleczny, a nie hotel i stosuję co następuje- drażnienie uszka (bezbolesne podszczypywanie), zabawa paluszkami dłoni, a w ostateczności stópkami. Położna sprzedała mi ten patent na mobilizowanie do jedzenia. W szpitalu mówiły, żeby pod żuchwą smyrać, ale zauważyłam, że to może spowodować zmianę w ułożeniu ust i zassaniu. Sposób położnej lepszy. Też mamy problem z wybudzaniem- jedyny sposób jaki znam to zmiana pampersa.
Piękna jest Wasza kruszynka Ash Trzymam kciuki za wagę Jak nam lekarka powiedziała, że wyjdziemy jak mała przybierze, to zastosowałam terror laktacyjny i przez dobę przystawiałam córkę co dwie godziny na 20 minut z zegarkiem w ręku. Podziałało. A karmisz na zmianę z obu piersi? czy obie piersi na jedno karmienie?

Axella, a zdjęcie Zuzi rudowłosowej kiedy dostaniemy?

A jeszcze mi się przypomniało co do podkładów Bella Mama- ja zużywam dziś ostatnie trzy sztuki z....siódmej paczki! Przy karmieniu naturalnym schodzi z nas więcej odchodów. W szpitalu zeszły mi 3 paczki (jedna na dzień), ale dużo leżałam.
Stary 2013-05-11, 10:25   #112
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
apropo respektu wobec tżta hehe to wam powiem coś śmiesznego.. Nasza reaguje często na głoś tatusia tzn tak mi sie zdaje i wczoraj miała czkawke- jak codziennie zresztą (nawet 2-3 razy sie zdarza..) i mówie tż zrób coś, bo Mała znowu czka.. a tż do brzucha sie nachylił i zrobił "Buu!"" i ..cisza.. przeszło jej mówie że jak będzie miał taki dobry wpływ na córkę no to super
słodka kochana dużo wytrwałości życzę
mamy taki sam smoczek z NUKa, na bezpiecznym maluchu dostałam podoba sie córce?

też dostałam na bezpiecznym maluchu a drugi ten sam model kupiłam ale niebieski.. choc smoczek juz sie znudzil,z dwa razy przy mega marudzeniu podałam ale jednak sie nie przyjął

spi już godzinę 20. wykąpałam się,ułozyłam włosy,mam makeup tylko dres i koszule do karmienia..
obiad gotowy i po śniadanku

by tak dalej

tż do pracy idzie poołudniu ale moja mama wleci.. ona mi ją zacałuje na śmierć

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-11, 10:26   #113
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
axellka- Zu jest urocza i jaka ona juz duza... Jak wspomne ile czekalismy na nia a tu prosze taka Pociecha z uroczym doleczkiem w brodce. Moja mama ma taki i zawsze mawiala, ze w spoleczenstwie krazy opowiesc,ze to szczesliwe dzieci naznaczone przez Boga...

Jakby nie patrzec- cudenko
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:26   #114
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

ale kochaniutka:l ove: dobrze ze już w domu jestescie

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:27   #115
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
cudna i jaka duża
na wypisie 4200 było co nosić

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

Goldfish- gratuluję! właśnie o Tobie myślałam parę dni temu, czy się rozpakowałaś
Barwineczek- gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Nikosia

Więcej grzechów nie pamiętam...cholera, u nas wieczna nieodróbka. mam wrażenie, że nic nie robię tylko karmię. A gdzie tu gotowanie, sprzątanie, prasowanie? Ja sobie nie wyobrażam co będzie jak tatuś wróci do pracy. Dodatkowo chce mi się spać CIĄGLE. Nie wierzyło się, że tak wygląda macierzyństwo, się myślało, że się nie jest mięczakiem...

Helena domaga się co dwie godziny cyca, na tym upale ostatnich dni to nawet co 1,5h, w nocy też je co dwie godziny. Zdarzy mi się, że nie zassie dobrze, tj nie całą brodawkę i potem walczymy z gazami. Nie mogę patrzeć jak się perełka tak zwija, skręca i grymasi. Podobno pomaga ciepło suszarki (na najniższych obrotach), nie sprawdzałam. Masuję brzuszek i plecki. Mam dietę lekkostrawną. Do dzisiaj- kupiłam pieczarki

Ash, Axella- co do karmienia...Może coś Was zainspiruje. Moja córcia też uwielbia zasypiać po pięciu minutach ssania, ale- hola hola. Tłumaczę jej, że to bar mleczny, a nie hotel i stosuję co następuje- drażnienie uszka (bezbolesne podszczypywanie), zabawa paluszkami dłoni, a w ostateczności stópkami. Położna sprzedała mi ten patent na mobilizowanie do jedzenia. W szpitalu mówiły, żeby pod żuchwą smyrać, ale zauważyłam, że to może spowodować zmianę w ułożeniu ust i zassaniu. Sposób położnej lepszy. Też mamy problem z wybudzaniem- jedyny sposób jaki znam to zmiana pampersa.
Piękna jest Wasza kruszynka Ash Trzymam kciuki za wagę Jak nam lekarka powiedziała, że wyjdziemy jak mała przybierze, to zastosowałam terror laktacyjny i przez dobę przystawiałam córkę co dwie godziny na 20 minut z zegarkiem w ręku. Podziałało. A karmisz na zmianę z obu piersi? czy obie piersi na jedno karmienie?

Axella, a zdjęcie Zuzi rudowłosowej kiedy dostaniemy?

A jeszcze mi się przypomniało co do podkładów Bella Mama- ja zużywam dziś ostatnie trzy sztuki z....siódmej paczki! Przy karmieniu naturalnym schodzi z nas więcej odchodów. W szpitalu zeszły mi 3 paczki (jedna na dzień), ale dużo leżałam.
rudowlosa jest już blond identyko jak tata

wybudza ja tak ale poiumka i znow spi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-11, 10:28   #116
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tż do pracy idzie poołudniu ale moja mama wleci.. ona mi ją zacałuje na śmierć
nie dawaj całować Zuzi

jest urocza

Stary 2013-05-11, 10:28   #117
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
jest ok wysypka schodzi na szczęście i już prawie nie ma po niej śladu
to super
czyli możesz rodzić

Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

jak miło czytać takie pozytywne informacje.. cieszę się, że w końcu u Was tak fajnie się układa i że jesteś taka szczęśliwa. Mam nadzieję, że tak już zostanie
Zuzinek jest przesłodka duża dziewczynka

Cytat:
Bidulko...
nie wyszłaś na żądanie ?
co dalej, kiedy możesz liczyć na wywołanie porodu.. ?

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nie powinnam tak pisać ale pocieszające jest to, że ktoś tez tak ma. Dziś jest lepiej, ale pogoda nie nastraja pozytywnie przynajmniej u nas. Jeszcze jutro Tż na urodziny do kuzynki idzie, a ja dalej w łóżku. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Tż obiecał, że coś wymyślimy, żeby razem spędzić czas.

Mam cichą nadzieję, że w czwartek na wizycie gin powie, ze jest choć trochę lepiej albo chociaz tak samo i wezmę się za pranie i prasowanie żeby czymś się zająć.
może to normalne, że w ciąży hormony szaleją.. dodatkowo czujemy się mało atrakcyjnie i "sprawne" czujemy wewnętrzny niepokój o przyszłość.. o to jak to będzie itp.
Mam nadzieję, że to się niedługo zmieni
i trzymam żebyś w czwartek usłyszała od gina to co chcesz

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
apropo respektu wobec tżta hehe to wam powiem coś śmiesznego.. Nasza reaguje często na głoś tatusia tzn tak mi sie zdaje i wczoraj miała czkawke- jak codziennie zresztą (nawet 2-3 razy sie zdarza..) i mówie tż zrób coś, bo Mała znowu czka.. a tż do brzucha sie nachylił i zrobił "Buu!"" i ..cisza.. przeszło jej mówie że jak będzie miał taki dobry wpływ na córkę no to super :

to u nas najczęściej jak mały mocno kopie mówię do Tż żeby powiedział Mu coś bo mi dokucza i jak przykłada swoją gorącą dłoń albo coś mówi do brzuszka to Mały się uspokaja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 10:29   #118
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

Zuzinka maly karpik superowa i wyglada juz na takiego fajnego niemowlaczka, a nie noworodka! juz sobie wyobrazam te pulchniutkie nozki i faldeczki i stopki... nie dziwie sie, ze nie mozecie sie od niej odkleic!
przez Ciebie sie pobeczalam jak pomyslalam o tych balonach i powitaniu w domu! pamietam jak bylam w Kanadzie i przed domem sasiadow staly dwie tabliczki "it's a boy, it's a girl" pelno balonikow, jakis wiatraczkow...cuuuuuudne!
wspaniale, ze juz jestescie w domu, w KOMPLECIE
Stary 2013-05-11, 10:30   #119
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
axellka- Zu jest urocza i jaka ona juz duza... Jak wspomne ile czekalismy na nia a tu prosze taka Pociecha z uroczym doleczkiem w brodce. Moja mama ma taki i zawsze mawiala, ze w spoleczenstwie krazy opowiesc,ze to szczesliwe dzieci naznaczone przez Boga...

Jakby nie patrzec- cudenko
Cytat:
ale kochaniutka:l ove: dobrze ze już w domu jestescie

a dołeczek po tacie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-11, 10:32   #120
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze troche. mysle, ze w weekend lekarzom nie chce sie pracowac i w pon na pewno pomoga Wam sie rozpakowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości