![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
2. Popieram. Ja profilaktycznie ciacham 1cm końcówek co 3 miesiące a przyrost jest widoczny gołym okiem (odpukać). Wcześniej chodziłam 2 razy w roku do fryzjera i przyrost był zerowy, bo z braku właściwej pielęgnacji potwornie kruszyły mi się i rozdwajały włosy. Tutaj ratunkiem okazało się być olejowanie - od 1.5 roku nie widziałam u siebie rozdwojonej końcówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Zdecydowałam się na dosyć odważne obcięcie i teraz żałuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Nindżopesz
|
Melanchton, pytałaś o mój kolor po samej hennie, wklejałam na wątek waleczny ale tam tak spamujemy, że pewnie nie zauważyłaś
![]() Więc podsyłam link: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1277 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dzięki!
![]() ![]()
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Ale tych wątków się namnożyło
![]() Dołączam i ja ! próbuję zagęścić włosy i staram się o to by rosły jak najszybciej , ponieważ przewiduję że obetnę jakieś 10 cm a im szybciej urosną do tego czasu tym więcej ich zostanie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40786989]Witaj
![]() W żadnym przypadku nie mam czym się chwalić ![]() ![]() Na kolor proszę nie patrzeć, bo mam mleczny brąz o wiele ciemniejszy od tego na zdjęciu ![]() ![]() Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2013-05-13 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40787710]A ja tu przeczuwam naprawdę ładną gęstość po zejściu z cieniowania
![]() ![]() Spojrzałam na to zdjęcie i nie dziwię się, że wyglądają na cieniowane ale tak naprawdę nie są ![]() ![]() ![]() Ja nie cierpię swoich cienkich włosów ze względu na to, że strasznie się strączkują... Ciągle muszę się czesać i szybko tracą objętość ![]() ![]() Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2013-05-13 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
srebrna_smuga jaki to blond 7 ?
![]() Dzisiaj widziałam laskę z ombre (góra średni blond dół jaśniejszy) i wcale nie wyglądały na popalone. Na wakacje zrobię sobie ombre górę przybliżę do moich naturalnych czyli ciemnego blondu a dół jaśniejszy ale nie biały ![]() ![]() ![]() Już nie mogę się doczekać ![]() ![]() Witajcie nowe dziewczęta widzę, że większość ma swoje naturalne włosy. Cóż mogę tylko żałować, że mama namówiła mnie na pierwsze farbowanie w 6 klasie podstawówki. Niestety odrost ciemny plus siwe włosy więc czeka mnie farbowanie do końca ![]() Dzisiaj wyprostowałam włoski znów są takie mięsiste, cudowne i nie mam przyklapu ![]()
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z ciekawości - jak często prostujesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Nindżopesz
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40787710]Tylko nie wiem co Wy macie z tymi cienkimi włosami - ok, sama mam cienkie (tylko moje czasem wizualnie oszukują) i naprawdę nie wiem co jest złego w cienkich włosach?[/QUOTE]
Phi, powiem Ci w krótkich żołnierskich słowach - cienkie włosy są do d...y ![]() A na poważnie: - nie mogę sobie przerzucić części włosów na biust a części zostawić z tyłu bo jest ich za mało i żałośnie to wygląda, - nie mogę zrobić mini-warkoczyka/ów + reszty rozpuszczonych bo wyglądają licho, - ogólnie warkocz jest cieniutki, - nie chcą opadać peleryną na plecy bo jest ich za mało, - są cienkie a co za tym idzie lekkie i fruwają, - odpadają fryzury typu część podpięta, część rozpuszczona. W sumie to jeśli ma się dużo cienkich włosów problem nie istnieje, moje są i cienkie i przerzedzone na dole ale kiedyś urosną... kiedyś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aż mi się przypomniało jak porzuciłam wcierki przerażona ilością bejbików. Wcierałam na wypadanie, a wyszło jak wyszło. Teraz to ja chcę szopę jak Merida, więc niech sobie bejbiki rosną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40788811]Pogrubione - Rel, dlaczego?
![]() Z ciekawości - jak często prostujesz? ![]() Miałam swoje włosy mysie więc mama zrobiła mi pierwsze blond pasemka i od tego się zaczęło. Włosy myję tak co 3 dni. Teraz miałam 3 dni loki. Oczywiście w trzeci dzień włosy już były tak paskudne z tego żelu, że nie mogłam tego zdzierżyć. Dzisiaj rano zmywałam całonocny olej więc postanowiłam, że wyprostuje. Prostuje raz na 6 dni. Tzn. dzisiaj wyprostowałam będą się trzymać do następnego mycia potem będą 3 dni loki itd. ![]() Kiedyś musiałam prostować codziennie a nawet 2 razy dziennie ale odkąd są dłuższe i mam lepszą prostownicę wystarczy raz po myciu i włosy są cudownie miękkie ![]() Jak widać na zdjęciu nie prostuję ich aż tak dokładnie ![]() W sobotę pójdą do cieniowania końcówki i zmienię ten cholerny kolor także nie komentujcie już go ![]() PS: Aaaaa teraz widzę, że włoski mam najdłuższe w swoim życiu ![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
![]() Ja tam mam cienkie włosy, ale ponoć mam ich dużo (przynajmniej z takimi opiniami innych osób się spotkałam, więc coś w tym musi być ![]() Za to moja kumpela ze szkoły miała (ma w sumie nadal, tyle że aktualnie scięte na boba, kiedyś nosiła długie) gęste i grube włosy i zawsze mi zazdrościła, że ja to sobie moge kucyka nawet na czubku głowy zrobic i tak latac cały dzień, a ona co najwyzej nad karkiem spiąć, bo ma ciężkie włosy i wyżej spięte jej się nie trzymają - kucyk opada, albo po prostu boli skóra głowy. Edytowane przez Mrs Mysza Czas edycji: 2013-05-13 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne masz te szare ślepia ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Po powrocie ze szkoły czekała mnie miła niespodzianka. Na biurku stał ogromny karton, a jego zawartością był Jantar ( w sumie nie wiem po co pakują tak mały produkt w taki duży karton? Tylko denerwuję się niepotrzebnie przy odpakowywaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie od soboty znowu wcieram, tym razem mam ten o "ulepszonym składzie", i nadal spisuje się tak samo. Ciekawe, czy na dłuższą metę zauważę jakieś baby hair czy szybszy porost. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40790537]Mnie też Jantar nie tłuścił włosów. Za to unosił je u nasady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Jantar spowodował u mnie tylko łupież i nic więcej, dlatego dałam sobie spokój po 3 tyg
![]() z grubymi włosami to racja, że ciężko np. kucyk na cały dzień zrobić albo koczek. w dodatku latem jest tak choler.nie gorąco w głowę, że ma się ochotę wycieniować ![]() ![]() ![]() ![]() Reliable fajnie Ci w prostych i w kręconych ![]() ![]()
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy okazji pytanie teoretyczne - czy w przypadku gdzie ktoś najpierw niby wydobywa skręt ale co jakiś czas te włosy prostuje, włosy dostają cholery i ten skręt dalej sie niszczy? Pytam z ciekawości czy moje podejrzenia są słuszne ![]() Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-13 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Ja także nie mam grubych włosów. Wolałabym, by było ich więcej, no ale co poradzę
![]() U mnie Jantar niestety przyśpiesza przetłuszczanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
otóż to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.