Krakowianki po raz XXIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 08:48   #91

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Bo to chyba jakiś fałszywy alarm był, albo sprytna akcja marketingowa Biedronki. Już w trzech Biedro widziałam ostatnio pełny rządek miceli.
Serio? No żesz, a ja nawet kupiłam Bourjois na promocji, bo się zastanawiałam, co będę używać, gdy skończę moje płyny W każdym razie mam zapas, kiedyś się to na pewno zużyje.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:59   #92
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Serio? Ja mam 4 w zapasie i chciałam w międzyczasie szukać jakiegoś godnego zastępcy...
Mnie też już ten micel się znudził. Zużyłam już jakieś 5-6 butelek i pora na zmianę. W ziko znalazłam 1l biodermy różowej za 61,50 i to była dobra okazja na zmianę Kończę teraz ten biedronkowy i biorę się za biodermę.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie odpowiem na to pytanie, bo nie zamierzam używać przy każdym myciu. Za dużo dobrego To świetne rozwiązanie, jeśli nie mam czasu na trzymanie maski i prostowanie. Na co dzień używam Kallos i Scandic. Często używany Sleek mnie obciąża. Chciałabym nowego Biovaxa z olejami spróbować i ciekawią mnie te rosyjskie odżywki, które Figlak chce kupić.
Rosyjskie cuda które zamawiałyśmy jakiś czas temu spisują się u mnie cudnie Byłam u fryzjerki w zeszłym tygodniu i nie mogła nadziwić, że ładne zadbane włosy, zdrowe, błyszczące i łatwo się rozczesują, tylko końcówki brzydkie były. A włosy pielęgnuję naprzemiennie różnymi kosmetykami niedrogeryjnymi.

Nowy Biovax z olejami? Jaki?

Już drugi tydzień jestem na hormonowym detoxie. Mało jem. W zeszłym tygodniu prawie w ogóle, alkohol przestał mi smakować i jak już siądę do czegoś to sączę 3x dłużej.

Wahań nastroju nie ma, chociaż podobno mam teraz jakieś melancholijne stany, a przynajmniej mówią, że tak wyglądam.

I nie wiem czy mam się martwić, czy to normalne?

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:15   #93
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Rosyjskie cuda które zamawiałyśmy jakiś czas temu spisują się u mnie cudnie Byłam u fryzjerki w zeszłym tygodniu i nie mogła nadziwić, że ładne zadbane włosy, zdrowe, błyszczące i łatwo się rozczesują, tylko końcówki brzydkie były. A włosy pielęgnuję naprzemiennie różnymi kosmetykami niedrogeryjnymi.
Dzięki za raport Które masz?
Cytat:
Nowy Biovax z olejami? Jaki?
Nowy to może on być tylko dla mnie, do tyłu jestem, bo po drogeriach i aptekach nie chodzę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-i-kokos.html
Cytat:
I nie wiem czy mam się martwić, czy to normalne?
Jak sączysz drina parę godzin, to się nie dziwię, że Cię o melancholię podejrzewają
Myślę, że to normalne. Nie masz samobójczych myśli.
Stary 2013-05-28, 09:17   #94
2016070953
Konto usunięte

w sumie to ja sie tego kołtuna obawiam przy rozczesywaniu bo wtedy wychodzi najwięcej włosów, a że mam je cienkie to każdego szkoda :P
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:24   #95
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Bo to chyba jakiś fałszywy alarm był, albo sprytna akcja marketingowa Biedronki. Już w trzech Biedro widziałam ostatnio pełny rządek miceli.

Daj znać za jakiś czas czy tyle dobrodziejstw nie obciąża Ci włosów

To akurat żaden argument nie jest. Patrzy się na składy, a nie na zasadzie ,,o ciekawe co będzie jak umyję skalp szamponem samochodowym". A wszystko, co jest do mycia zawiera w podstawowym składzie środek myjący+wodę.
muszę i ja zerknąć z ciekawości w jakiejś Biedronce - chociaż wcześniej się na micele nie rzucałam, bo jakoś nie przepadam za tą formą demakijażu.

a co do składów - nie znam się na nich super dobrze (umiem tylko rozpoznawać niektóre składniki), ale ostatnio mam wrażenie, że wszystkie rzeczy do mycia, tj. żel do higieny intymnej, żel do mycia twarzy (taki zwykły), żel pod prysznic i jakiś tani szampon mają taki sam skład i oszukują nas z tym, że one się czymś różnią i mają specjalne przeznaczenie ale może to tylko złudzenie bo tak jak pisałam, wielu skłądników po prostu nie znam.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:25   #96
ecrulo

Cytat:
1. Dzięki za raport Które masz?

2. Nowy to może on być tylko dla mnie, do tyłu jestem, bo po drogeriach i aptekach nie chodzę

3. Jak sączysz drina parę godzin, to się nie dziwię, że Cię o melancholię podejrzewają
Myślę, że to normalne. Nie masz samobójczych myśli.
1. Mam to:
- http://www.lawendowaszafa24.pl/pl/p/...-parabenow/350
- http://www.lawendowaszafa24.pl/pl/p/...-i-awokado/235
- http://www.lawendowaszafa24.pl/pl/p/...-silikonow/343

2. Też go nie widziałam jeszcze. Chętnie bym wypróbowała.

3. Wtedy zazwyczaj słyszę "Nie smakuje Ci?" Boję się, że przez to odstawienie poprzestawia mi się i wyjdę na leniwego, głupiego flegmatyka. Czy hormony mogą aż tak zmienić?

Stary 2013-05-28, 09:33   #97
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Kup glinkę, parę wzbogacaczy i DIY!
Odmładza. Jak po użyciu pójdę do pracy, to rozkładają mi leżak i dają butelkę

Cytat:
Nie o to, to jest peeling, więc już ostra broń.
Olejek, o którym tu milion razy pisałam przecież
http://mazidla.com/receptariusz/olej...rzy-2-bha.html
Oleje dowolne, zamiast rozmarynowego ekstraktu, 2 krople wit. E z kapsułki Tokovit 200 (apteka), i zamiast copaiba kilka kropli olejku eterycznego drzewko herbaciane.
Kwas salicylowy na oleju, bez alkoholu nie powoduje złuszczania w takim stężeniu, tylko reguluje pracę gruczołów łojowych, więc jest dopuszczalny latem. Ale oczywiście na wszelki wypadek odradzam jeśli planuje się plażowanie.

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Ehhh właśnie wróciłam z szybkiego, spontanicznego, 4-dniowego wypadu na moją ukochaną wyspę i witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Można się wbić? Na zachętę powiem, że już lubię sukienki, a promocje to moja słabość
Hej

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ten żółty tusz Wibo chyba wszędzie wyszedł, nawet w tych Rossmanach na uboczu kupiłam zamiast niego TEN, zobaczymy jak się sprawi.
Chyba nie, bo w 'moim' było wczoraj 7

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ale się obkupiłam w R. tylko niepotrzebnie brałam peeling morelowy Perfecty, bo mam jeszcze w zapasie YR, o którym zapomniałam...
Pochwal się co kupiłaś

Cytat:
No nie, a ja mam taki zapas

Cytat:
Nowy to może on być tylko dla mnie, do tyłu jestem, bo po drogeriach i aptekach nie chodzę
Jakie oceny! 9 recenzji, a 5 to "Mój hit"

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 10:11   #98
gg22
Zakorzenienie

współlokatorka mi się wyprowadziła i powiem Wam, że nawet mnie ścisnęło, bo tak przykro. Ale utwierdziłam się w przekonaniu, że jest społecznie upośledzona.

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
cieszę się bardzo, kartka jest piękna - przedstawia widoczek podobny tym co spotykamy na Suwalszczyźnie
będę miała okazję podziwiać te krajobrazy już w weekend oczywiście suwalskie

Cytat:
1. Ale sama widziałaś, co a propos antybiotyku napisała Malla.
2. Taki żel - http://cox-fashion-and-beauty.blogsp...l-do-brwi.html
3. Z Wibo fajny jest różowy (odkryty przeze mnie dzięki Noico).
1. z całym szacunkiem dla Malli ale nie jest ona lekarzem. Oczywiście każdy ma swoje zdanie, ale wychodzę z założenia, że każdy się w czymś specjalizuje i bardziej wierzę lekarzowi niż wujkowi google.
Gdybym po wyjęciu kleszcza nie wzięła antybiotyków czułabym, że mi mimo wszystko siedzi w środku

2. tak właśnie myslałam. używałaś go wcześniej?

3. potwierdzam ja o nim usłyszałam od OMD i z pewnością będę do niego wracać. A z ciekawości spróbowałam tego zielonego i ciężki dramat. pomijam szczoteczkę, bo akurat takich nie znoszę, ale nawet używany ze szczoteczką z różowego ma gródki, obsypuje się, rozmazuje i w ogóle jest niefajny.

Cytat:
wchodzę na konto żeby zobaczyć, czy po przelaniu kasy Ineso będę już na minusie, a tam... zwrot podatku
a jak jak nie miałam tak nie mam

Cytat:
1. Nie, nie- już, bo we wstępie było, że polubisz, a ja lubię od lat A do chłopczycy mi daleko (no chyba, że pod uwagę bierzemy to z kim się lepiej dogaduję...).

2. Pewnie ze 4! A może 3? A co u mnie słychać? Niecałe dwa lata mieszkam w Krakowie, trochę zaczyna mnie już nosić i kusić do zmiany lokalizacji. Ale stało się tak, że jeszcze jakiś czas tu pomieszkam. Tż ciągle ten sam, dzieci, obrączek brak :P A co u Ciebie?
1. określenie chłopczycy raczej kojarzy mi się z ciągłym chodzeniem w spodniach- tak mi chyba zostało z dzieciństwa
a że lepiej dogadujesz się z facetami- hm to chyba nie dziwne a raczej często spotykane

2. to tak z TŻ i dzieciakami łatwo się przenosić z miejsca na miejsce? ja mam problem mimo że jestem sama, a z taką karawaną to już w ogóle średnio to widzę

Cytat:
Ineso, Lele - wizażowe hity składowe to moje KoszmaryWC, nie dla mnie mycie odżywką czy płynem do higieny intymnej. Opinie produktu są najważniejsze. W masce Aussie do włosów długich mam nabłyszczacz, odświeżacz, wygładzacz... glikol, sól i baterię parabenów. Eukaliptus, aloes i awokado w tyle za składnikiem zapachowym. I wreszcie nie musiałam prostować włosów, bo po umyciu były zdyscyplinowane, gładkie, miękkie, błyszczące i układały się w piękne fale.
o to, to. nie da się nie zgodzić

Cytat:
S
Hard-też się nie znam w ogóle na składach kosmetyków. Czytałam o tym na wizażu, szperałam na necie ale niestety-nic z tych informacji mi nie zostaje w głowie
high five!

trafiłam dzisiaj na info, że na ul. Wawrzyńca jest knajpka palarnia kawy- googluje i googluje i średnio można znaleźć o niej info:/ no ale niestrudzenie trafiłam na FB (tak, tak!)
zaciekawiła mnie, bo przechodzę tą ulicą codziennie i jakoś jej nie zauważyłam. patrzcie na zdjęcia ogródka, nic więcej nie udało mi się znaleźć: https://www.facebook.com/media/set/?...6046268&type=1
nie trafia to do mnie... czy naprawdę ten "klimat Krakowa" to muszą być odrapane ściany, niemal pajęczyny w rogach, syf (a nieeee artystyczny nieład), krzesła pamiętające faraonów i w roli stolików stare maszyny do szycia, a ogródkiem nazywa się kawałek obmiecionego betonu z widokiem na stary mur
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:16   #99
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
3. potwierdzam ja o nim usłyszałam od OMD i z pewnością będę do niego wracać. A z ciekawości spróbowałam tego zielonego i ciężki dramat. pomijam szczoteczkę, bo akurat takich nie znoszę, ale nawet używany ze szczoteczką z różowego ma gródki, obsypuje się, rozmazuje i w ogóle jest niefajny.
Jakiego zielonego?

Ogródek okropny...

Stary 2013-05-28, 10:18   #100
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
2. to tak z TŻ i dzieciakami łatwo się przenosić z miejsca na miejsce? ja mam problem mimo że jestem sama, a z taką karawaną to już w ogóle średnio to widzę

trafiłam dzisiaj na info, że na ul. Wawrzyńca jest knajpka palarnia kawy- googluje i googluje i średnio można znaleźć o niej info:/ no ale niestrudzenie trafiłam na FB (tak, tak!)
zaciekawiła mnie, bo przechodzę tą ulicą codziennie i jakoś jej nie zauważyłam. patrzcie na zdjęcia ogródka, nic więcej nie udało mi się znaleźć: https://www.facebook.com/media/set/?...6046268&type=1
nie trafia to do mnie... czy naprawdę ten "klimat Krakowa" to muszą być odrapane ściany, niemal pajęczyny w rogach, syf (a nieeee artystyczny nieład), krzesła pamiętające faraonów i w roli stolików stare maszyny do szycia, a ogródkiem nazywa się kawałek obmiecionego betonu z widokiem na stary mur
Ja zrozumiałam, że "dzieci i obrączek brak", ale nie znam lele, więc nie wiem .

Ale ten ogródek to chyba przed remontem? Bo jak po, to masakra jakaś. Wyjeżdżam do Warszawy w takim razie .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:24   #101
2016070953
Konto usunięte

GG Ja także nie lubię odrapanych kaimienic i brudnych podwórek - działają na mnie depresyjnie. Ja tam nie uważam że jesteś społecznie upośledzona
Ja Cie lubię taką jaka jesteś -bo każdy z nas jest inny.
Denerwuje mnie jak ktoś robi uwagi do mojego tempa jedzenia/picia - jem za szybko źle, za wolno też źle Także ecrulo, ja pijesz powoli to jest to normalne dla mnie, poza tym drinki sie sączy a nie pije na raz

SdC kiedy dokładnie wyjeżdżasz??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 10:26   #102
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Chyba po remoncie:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Stary 2013-05-28, 10:28   #103
ecrulo

Cytat:

No chyba żart Jak na jakieś melinie.

Cytat:
GG Ja także nie lubię odrapanych kaimienic i brudnych podwórek - działają na mnie depresyjnie. Ja tam nie uważam że jesteś społecznie upośledzona
Denerwuje mnie jak ktoś robi uwagi do mojego tempa jedzenia/picia - jem za szybko źle, za wolno też źle Także ecrulo, ja pijesz powoli to jest to normalne dla mnie, poza tym drinki sie sączy a nie pije na raz

Dla mnie to nienormalne Zawsze piwo i drinki piłam dosyć szybko, znaczy dla mnie w normalnym tempie, oczywiście nie "hop! na raz!" tylko no normalnie.. A teraz? Współlokatorka/kolega/koleżanka wypije dwa, a ja w tym czasie jeszcze pierwszego nie skończę. To naprawdę długi proces.

Stary 2013-05-28, 10:31   #104
2016070953
Konto usunięte

ecrulo, ja też jakiś czas temu piłam szybko zarówno drinki jak i inne napoje ale to się zmieniło nie ma co się oglądać na innych bo to kwestia indywidualna. Tak jak ze sportem - jedna osoba przebiegnie 100 m i płuca wypluje a druga nawet nie poczuje że sie ruszyła.

a co do rosyjskich kosmetyków - są fajne przekonałam się do nich.

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2013-05-28 o 10:32
Stary 2013-05-28, 10:38   #105
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie nie wyjeżdżam.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:47   #106
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
żeby nie było, chcę zamówić wkład do gotowania na parze
któraś chętna: http://allegro.pl/wklad-do-gotowania...258941524.html
tylko to ma być szybka akcja więc orientować się i działamy- czas start info do jutra do wieczora
O, dzięki Ci! Oglądałam to we Flo i nie mogłam wpaść na to co to jest
Myślałam, że może jakaś wirówka do sałaty...
A właśnie - używałyście wirówki do sałaty?

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
2. Głównie broda i nie wiem jak to nazwać, ale tuż przy linii włosów w prawym i lewym górnym rogu czoła
Mam dokładnie tak samo!

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Moje ulubione to te:
O mój rozmarynie
Rota i Boże coś Polskę

A tego jak słucham to mam zawsze ciarki na plecach i takie dziwne uczucie Funeral march[COLOR="Silver"]
Też lubię Rotę A lata temu szalałam za Pierwszą Brygadą

Cytat:
Kup glinkę, parę wzbogacaczy i DIY!
Odmładza. Jak po użyciu pójdę do pracy, to rozkładają mi leżak i dają butelkę

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Ehhh właśnie wróciłam z szybkiego, spontanicznego, 4-dniowego wypadu na moją ukochaną wyspę i witam się w nowym wątku

Podobno w maju na Majorce jest najpiękniej, też chciałabym kiedyś lecieć tam wiosną

Ola to niespodziankę Ci zrobili
ja ostatnio po tygodniu zauważyłam, że dostałam wypłatę

Cytat:
współlokatorka mi się wyprowadziła i powiem Wam, że nawet mnie ścisnęło, bo tak przykro. Ale utwierdziłam się w przekonaniu, że jest społecznie upośledzona.

3. na ul. Wawrzyńca jest knajpka palarnia kawy- googluje i googluje i średnio można znaleźć o niej info:/ no ale niestrudzenie trafiłam na FB (tak, tak!)
1. Ale wiedziałaś wczesniej, że się wyprowadza?
2. Ona chyba nie ma dzieci
3. ale melina

Cytat:

Ona chyba o lokatorce pisała
Coś nam dziś umiejętności maturalne na wątku szwankują

Lele witaj
Ile kosztuje konjac w CND?
Chyba nie we wszystkich rossmanach go wyprzedają
Stary 2013-05-28, 10:50   #107
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

Mam dokładnie tak samo!
O widzisz! Mam coś takiego w szafce

Ciekawe o czym to świadczy, że pojawiają się w takich miejscach

Stary 2013-05-28, 10:53   #108
2016070953
Konto usunięte

he he bo ja zdawałam starą maturę - to może przez to a tak serio to chyba pobieżnie przeczytałam posta gg za co przepraszam :P
Stary 2013-05-28, 10:53   #109
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Chyba kiedyś rozmawiałam z Em o tym, że mieszkasz w Krakowie, a dzień później wydawało mi się, że widziałam Zetkę w autobusie. Miałam w tych dniach takie "Maturzystkowe 2008" natchnienie chyba
Ja kończę studia [I stopień], ale do zmiany lokalizacji mnie nie kusi. Po początkowej niechęci do Krakowa przeszłam na zauroczenie tym miastem. Zobaczymy, jak się to wszystko dalej potoczy.
Fajnie Cię widzieć w tym wątku
Ja Zetki bym nie poznała. Ale pewnie to złudzenie było nakierowane rozmową z Em. Ja lubię Kraków, ale jak sobie pomyślę, ile jest jeszcze fajnych miejsc, to aż przebieram nóżkami. Dzięki

Cytat:
Ineso, Lele - wizażowe hity składowe to moje KoszmaryWC, nie dla mnie mycie odżywką czy płynem do higieny intymnej. Opinie produktu są najważniejsze. W masce Aussie do włosów długich mam nabłyszczacz, odświeżacz, wygładzacz... glikol, sól i baterię parabenów. Eukaliptus, aloes i awokado w tyle za składnikiem zapachowym. I wreszcie nie musiałam prostować włosów, bo po umyciu były zdyscyplinowane, gładkie, miękkie, błyszczące i układały się w piękne fale.
Grunt, aby się sprawdzało!

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
To poczekam aż go potestujesz. Ja do twarzy mam z yr w zielonym opakowaniu i ciężko go nazwać peelingiem.

Cytat:
Hej

Cytat:
Faktycznie, postawiłam przecinek zamiast kropki, co mogło zostać odebrane w takim kontekście. Dzieci brak, ale karawana i tak spora. Niby staram się minimalizować, a i tak powiększa mi się stan posiadania. :/
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja zrozumiałam, że "dzieci i obrączek brak", ale nie znam lele, więc nie wiem .
Dokładnie tak
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:54   #110
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Skoro jakiś kosmetyk ma swoje przeznaczenie to skądś to wynika moim zdaniem. Ale skoro ktoś ma inne zdanie to ok. Szanuje to. Niech każdy używa tego co mu pasuje. Ja się wypowiedziałam tylko jak ja uważam.
Może i masz troszkę racji, ale dużą rolę odgrywa tutaj także marketing i świat, który wmawia nam, że musimy dużo kupować, bo jedno cudo nie wystarczy, trzeba mieć inne osobne do włosów, ciała etc. Era konsumpcjonizmu.

Cytat:
a co do składów - nie znam się na nich super dobrze (umiem tylko rozpoznawać niektóre składniki), ale ostatnio mam wrażenie, że wszystkie rzeczy do mycia, tj. żel do higieny intymnej, żel do mycia twarzy (taki zwykły), żel pod prysznic i jakiś tani szampon mają taki sam skład i oszukują nas z tym, że one się czymś różnią i mają specjalne przeznaczenie ale może to tylko złudzenie bo tak jak pisałam, wielu skłądników po prostu nie znam.
Dokładnie. Ostatnio powrównywałam szampon i żel pod prysznic TŻ i wyszło, że były praktycznie identyczne.

Cytat:
Chwilowo staram się uczelnie ogarnąć więc w sumie nie mam czasu na nic innego...Tak w ogóle to może ma któraś z Was jakąś pracę o restrukturyzacji?
Mam jakąś pracę na zaliczenie (właściwie wszystko przepisywane z książek) o metodyce restrukturyzacji, gdyby Cię interesowało, daj znać na PW z mailem, to podeślę.

Cytat:
w sumie to ja sie tego kołtuna obawiam przy rozczesywaniu bo wtedy wychodzi najwięcej włosów, a że mam je cienkie to każdego szkoda :P
Ja sobie z nim jakoś radzę przez delikatne rozczesanie włosów palcami jak są mokre, a jak wyschną, to po kawałeczku i cierpliwie. A Aussie w sprayu też pomogła przy tym.
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:55   #111
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Lele witaj
Ile kosztuje konjac w CND?
Chyba nie we wszystkich rossmanach go wyprzedają
8,99 Ja swoją kupowałam na kampusie UJ
Stary 2013-05-28, 10:58   #112
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dziewczyny, rzadko kupuję na allegro. Czy wybranie listu poleconego priorytetowego jest bezpieczne?
Nie jest tak, że jak zaginie paczka to jest to wina kupującego?

lele, czy dziewczyny Cię już znają? Pisałaś tu z nimi kiedyś już?

Stary 2013-05-28, 11:02   #113
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, rzadko kupuję na allegro. Czy wybranie listu poleconego priorytetowego jest bezpieczne?
Ja zwykle biorę polecony, co do priorytetu, to odpuszczam, wysyłałam tak paczki do Wizażanek z wymianki i dostawałam mnóstwo z allegro w tej samej formie (chyba, że było coś droższego). Każdy polecony musi dojść i nie zdarzyło mi się, żeby przesyłka zaginęła. A kupujesz coś o dużej wartości?
Tak w ogóle, to polecone ekonomiczne PP chodzą do 2-3 dni, jak wynika z moich obserwacji.
Stary 2013-05-28, 11:04   #114
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Ja zwykle biorę polecony, co do priorytetu, to odpuszczam, wysyłałam tak paczki do Wizażanek z wymianki i dostawałam mnóstwo z allegro w tej samej formie (chyba, że było coś droższego). Każdy polecony musi dojść i nie zdarzyło mi się, żeby przesyłka zaginęła. A kupujesz coś o dużej wartości?
Tak w ogóle, to polecone ekonomiczne PP chodzą do 2-3 dni, jak wynika z moich obserwacji.
Kupuje nam skakanki

Stary 2013-05-28, 11:07   #115
ecrulo

Cytat:

Wtedy jest wina poczty Zakładając, że wysłał i list się zgubił w drodze do Ciebie.

List polecony priorytetowy służy nadawaniu dokumentów, więc jak się zgubi i go nie znajdą, a ktoś zareklamuje i w zawartości napisze, że jakieś dobra, to reklamacja nie zostanie uznana. Tak więc to jest zawsze jakieś ryzyko.

Stary 2013-05-28, 11:09   #116
2016070953
Konto usunięte

ok, zgadzam się że marketing itp, ale trzeba też zachować zdrowy rozsądek
Stary 2013-05-28, 11:15   #117
Cara_Mel
Zadomowienie

Hard, jak we wszystkim Ja tam lubię kupować kosmetyki, to chyba moje większe zboczenie, niż ubrania ostatnio. Ale akurat jestem z tych, które myją się żelem, włosy zwykłym szamponem, czasem odżywką, a higiena intymna, to intymna. Mam za dużo kosmetyków, żeby jeszcze zmieniać ich przeznaczenie.
Chociaż w podróży bardzo cenię sobie wielofunkcyjność jak np olejki do włosów, ciała, mycia twarzy itp.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Kupuje nam skakanki
Ja bym pewnie brała list polecony prio, ale nie chciałabym być złym doradcą. Moja koleżanka zamówiła kaloszki do kostek (wiec nie takie małe) listem i też przyszła do niej sprytnie zapakowana paczuszka. w worek z nalepionym adresem i resztą.
Stary 2013-05-28, 11:39   #118
lele
Zakorzenienie

Cytat:

Tu nie Ale w innych częściach wizażu owszem
Stary 2013-05-28, 11:40   #119
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
To zorganizujemy jakiś przerzut, albo pamiętaj przy okazji spotkania właśnie ostatnio chciałam go łapnąć w realu, ale już się spieszyłam, bo pobiegłam tylko po twaróg o którym zapomniałam, a P. już był przy kasie i prawie płacił
Ok
Cytat:
czy naprawdę ten "klimat Krakowa" to muszą być odrapane ściany, niemal pajęczyny w rogach, syf (a nieeee artystyczny nieład), krzesła pamiętające faraonów i w roli stolików stare maszyny do szycia, a ogródkiem nazywa się kawałek obmiecionego betonu z widokiem na stary mur

Cytat:
Myślałam, że może jakaś wirówka do sałaty...
Tak przydatna rzecz, jak się robi większą sałatkę i dużo sałaty się naraz myje, a potem trzeba odsączyć. Przy kilku liściach szkoda zachodu i łatwiej użyć ręcznika kiedyś miałam bardzo wygodną wirówkę, ale po latach eksploatacji się cośtam nadłamało i rodzice kupili chyba ikeową, która ma bardzo niewygodny uchwyt - wyślizguje się z rąk :/ więc używam rzadziej.
Cytat:
To poczekam aż go potestujesz. Ja do twarzy mam z yr w zielonym opakowaniu i ciężko go nazwać peelingiem.
To jest moje trzecie opakowanie i bardzo go lubię chociaż zależy, co kto preferuje, bo nie jest to typowy zdzierak. Ładnie pachnie i ma trochę tych złuszczających drobinek, wygodnie się nim operuje. W sumie nie wymagam cudów i ten peeling mi pasuje

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:01   #120
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jakie oceny! 9 recenzji, a 5 to "Mój hit"
Nowe produkty często tak mają, a potem się oceny psują po pierwszym zachwycie, niemniej jednak recenzje są zachęcające.
Cytat:
1. z całym szacunkiem dla Malli ale nie jest ona lekarzem. Oczywiście każdy ma swoje zdanie, ale wychodzę z założenia, że każdy się w czymś specjalizuje i bardziej wierzę lekarzowi niż wujkowi google.
Gdybym po wyjęciu kleszcza nie wzięła antybiotyków czułabym, że mi mimo wszystko siedzi w środku
Nie jestem lekarzem, ale nie wymyślam sobie medycznych teorii Mikrobiologia wprawdzie nie jest mi obca, ale najważniejsze jest, że tak jak pisałam, mam znajomą Wizażankę, która leczy się na starą boreliozę i objechała pół kraju po różnych sławnych specjalistach. Wyedukowała mnie jesienią solidnie, byłam osobą, której narzekała, podsyłała artykuły, ulotki leków, fora dyskusyjne. Zresztą jak zajrzysz na jakiekolwiek forum medyczne, to znajdziesz takie informacje, nie widzę powodu, dla którego miałabym je sobie zmyślać i podpisywać się pod tym laleczką Tu jest bardzo dużo informacji, hipochondrykom nie polecam lektury! --> http://www.drmichalak.pl/data/borelioza2.htm

Cieszę się, że antybiotyk daje Ci komfort psychiczny, ale niestety jego łykanie przez parę dni nie uchroni przed chorobą, jeśli krętki wniknęły do organizmu. Musi być to specyficzny typ antybiotyku, bo borelka jest oporna na powszechne leki, potrafi też tworzyć formy przetrwalnikowe w makrofagach i limfocytach. Istnieje forma, która nie posiada ściany komórkowej i wymaga użycia innego rodzaju antybiotyku, więc leczenie istniejącej choroby odbywa się przy użyciu skojarzonej kombinacji masy leków, czego nikomu ze względu na skutki uboczne nie życzę. W dodatku wnika do różnych organów, sieje spustoszenie w kościach i mózgu. Straszny piczon z tej bakterii.

Ale nie o leczeniu istniejącej choroby mowa. Jeśli chodzi o profilaktykę, teoretycznie wygląda to tak, że antybiotyk jest skuteczny w momencie inwazyjnego namnażania, które mimo kilkudniowego czasu życia samej bakterii następuje cyklicznie raz na parę tygodni. W międzyczasie spora część bakterii może znajdować się w odpornej formie utajonej i leki na nią nie działają, dlatego też należy zażywać tabletki przez okres miesiąca. Absolutne minimum to 2 tygodnie, jeśli lek zostanie przyjęty prędko po ukąszeniu.
Cytat:
3. Wtedy zazwyczaj słyszę "Nie smakuje Ci?" Boję się, że przez to odstawienie poprzestawia mi się i wyjdę na leniwego, głupiego flegmatyka. Czy hormony mogą aż tak zmienić?
Dzięki za Lawendową listę

Hormony to hormony, póki nie jest Ci bardzo źle, zaciśnij zęby i przetrwaj, organizm poradzi sobie sam. A jak nie, to się pomyśli Pamiętasz, jaka byłaś przed ich braniem?
Cytat:
Jest to całkiem prawdopodobne
Cytat:
List polecony priorytetowy służy nadawaniu dokumentów, więc jak się zgubi i go nie znajdą, a ktoś zareklamuje i w zawartości napisze, że jakieś dobra, to reklamacja nie zostanie uznana. Tak więc to jest zawsze jakieś ryzyko.
Dlatego w niektórych miejscach można zamówić wysyłkę jedynie paczką.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości