|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: SGGW- Wątek zbiorczy
witamy w naszych skromych progach
Przyjdzie Marcioch to Cię dopisze ![]() Opowiadaj o swoich doświadczeniach z uczelnią
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
ja to wszystko
![]() Atmosfera, ludzie, wykładowcy, akademik. |
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
No to i ja dołączę. Witam wszystkich
![]() 1. Kandydatka. 2. Z nadzieją na leśnictwo. Ciekawe czy pojawi się ktoś, kto przymierza sie do tego kierunku Czy mi się tylko wydaje czy im bliżej końca rejestracji tym więcej osób się pojawia? Na moim kierunku od rana przybyło około 25 osób...A jak u Was to wygląda, liczba ciągle idzie w górę? |
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Wykładowcy to tak jak wszędzie: są lepsi i gorsi, na wykłady chodzi się jeśli się musi (czyt. jeśli jest sprawdzana lista, która w przyszłości pomoże w zaliczeniu przedmiotu), w I semestrze było ciężko z programowaniem, 70 osób miało komisa, ale udało się zaliczyć. Ludzie na roku są w porządku, ale nie jest się w stanie zaprzyjaźnić z tak dużą grupą osób... Ci co mieszkają w akademiku trzymają się razem, imprezują, wiadomo, że tworzą się grupki ale ja nie narzekam
Co do warunków w akademiku to są w porządku, pokoje są ułożone w segmenty: 2 pokoje dwuosobowe i 2 trzyosobowe, łączone wspólną łazienką. Ja mieszkałam w 3.os., czasami było trochę ciasno, ale pod koniec marca jedna współlokatorka się wyprowadziła do Limby (najlepszego akademika) i zostałyśmy do końca we dwie w trzyosobowym
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
o, to ja bym miała pytanie
znasz może kogoś kto studiuje na SGGW dwa kierunki - jeden stacjonarnie, a drugi zaocznie? Jeśli tak, to czy jest bardzo ciężko? Da się to jakoś pogodzić? I czy w ogóle tak można na SGGW I czy wiesz może, czy trudno się przenieść z zaocznych na dzienne? ![]() Często przejeżdżam na rowerze przez SGGw i aż miło popatrzeć jak studenci się smażą na trawie albo jak grają w siatkówkę Atmosfera wydaje się być super
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
też widziałam jak grają na dniach otwartych :d chciałam zrzucić rajstopy i do nich polecieć
![]() Ja jeśli znajdę mieszkanie do 600zł z czynszem co dziś to zrobiłam ale mi zwędzili sprzed nosa to chyba szukam mieszkanka a to nie takie trudne jak myślałam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
nie znam nikogo takiego kto studiuje zaocznie i dziennie ale znam takich co studiują dwa dziennie
wiem, że oceny z przedmiotów które się pokrywają na obydwu kierunkach można przepisać.Atmosfera jest fajna: grille, imprezy na kampusie (trzeba tylko uważać na ochronę sggw, strasznie się czepiają), gry w piłkę, opalanie na kocu..
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
oj tam. Mieszkając poza kampusem też bym się opalała skoro tam takie końskie przerwy między wykładami czasem ;d
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyno dla chcącego nic trudnego. znalazłam dziś takie mieszkanie ale nie chcieli trzymać do października. Dla mnie plus 2 koleżanki było by idealne i nie zderzałybyśmy się co kawałek. Ja mam do Wawy 100 km. Może się uda.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
a w zime lepienie bałwana
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Dla tych co są zainteresowani akademikiem: przyznają jeśli się ma ponad 50 km do miejsca zamieszkania
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybieram się na ten sam kierunek. Możesz mi trochę przybliżyć jak jest z nim na sggw? Głównie chodzi mi o poziom i, że tak to nazwę 'możliwości rozwojowe' Trochę się boję, że na sggw, jak to na uczelni raczej rolniczej, taki kierunek leży. Mam nadzieję, że to tylko moje głupie obawy Ogólnie jak Ci się studiuje na tym kierunku, może masz jakieś konkretne uwagi, opinie, będę wdzięczna za cokolwiek Nie znam nikogo kto studiuje IiE na sggw i w internecie też trudno jakieś opnie znaleźć, więc spadasz mi z nieba
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
chyba kilka osób zrezygnowało z finansów i ..., bo wczoraj było 1214 a dzisiaj już jest 1206
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ci poszła matura? ja zdawałam mat R i ang R, ale boję się, że będzie ciężko się dostać mam nadzieję, że poznamy się w październiku ![]() a te kilka osób faktycznie ubyło, pewnie przenieśli si ę na ekonomię
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
fajnie, że nam się wątek rozrasta
Żałuję, że nie ma nikogo z mojego kierunku. Heh. Można by się było umówić i razem papiery zawieźć
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Co do zawożenia papierów to ja Wam serdecznie radzę, to robić jak najwcześniej rano, bo potem są wieeeeelkie kolejki. Co prawda na SGGW nie miałam okazji stać w kolejce, ale na 3 innych uczelniach i owszem. Im późniejsza pora tym kolejki dłuższe. Zanosząc swoje papiery od 12 godziny stałam ok 3h.
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co Wy mówicie. Ja miałam 12% z rozszerzenia i chce iśc dalej itp itd
Kolega ma 82% i chce zostać w domu.... także to że komuś poszło i składa papiery to może być tylko zgrywa. W ogóle niesprawiedliwe jest to z tą opłatą rekrutacyjną. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jak napisałaś też to działa
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
zrezygnowałam z logistyki i wybieram się na bezpieczeństwo żywności, na logistykę spróbuję na zaoczne
w ogóle szkoda, że tylko matura ma wpływ na przyjęcie na studia, przecież wiadomo, że komuś się mogła noga podwinąć
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie i nikt dotąd nie umiał mi na nie odpowiedzieć. Dostałam się dajmy na to na Polibudę w Białymstoku, a niestety nie dostałam się na SGGW, ale mam duże szanse w drugiej turze. Jak zrobić,żeby nie przepadło mi miejsce na tej uczelni, na którą już się dostałam. Ale też nie może być tak,że deklaruję się tam na 100% Po prostu chcę mieć miejsce w razie, gdy nie dostanę się w drugiej turze.
Może trochę chaotycznie napisałam ,ale mam nadzieję,że któraś mnie zrozumie i wyjaśni, bo ja chyba za głupia jestem ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Czemu zrezygnowałaś? Wiesz, ja nadal mam cień nadziei,że moooże się dostanę. A ile w ogóle miałaś z matury?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Własnie między innymi przez takie przenoszenie papierów jest tak dużo tur. Edytowane przez disaster21 Czas edycji: 2013-07-04 o 10:49 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki! Dla mnie te sprawy z rekrutacjami to czarna magia. :s
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Raczej w podanych godzinach przyjmują. Po prostu przyjdź o 9 jak możesz. Wtedy kolejka jeszcze nie powinna być duża, bo w wakacje to wszyscy lubią pospać, i szybko załatwisz sprawę. Pamiętam, że ja doszłam na początek kolejki mniej więcej o godzinie o której mieli zamykać, ale było jeszcze tak dużo ludzi w kolejce, że chyba zostali po godzinach.
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() więc marniutkie szanse
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też rekrutuję na PB oraz SGGW i zastanawiam się co zrobić gdy zostanę przyjęta na PB a na SGGW w pierwszej turze mi się nie uda.
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.