![]() |
#91 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Hej, podajê moje dzisiejsze U:
I tradycyjnie ![]() pomiêdzy posi³kami jeszcze miseczka jagód- pycha! II zupa ogórkowa "full wypas"- z ziemniakami, w³oszczyzn±, miêsem i ton± ogórków ![]() III pier¶ z kurczaka sma¿ona (2 ma³e fileciki), jaka¶ 1/3 torebki ry¿u, pomidorki koktajlowe deser: baton mars IV 1 kromka razowca z mas³em i 2 plastrami szynki, 1 kromka chleba jasnego z twarogiem i miodem, jajko na miêkko, 2 kapsu³ki tranu piwko somersby do serialu ![]() oprócz tego oczywi¶cie do picia woda. ![]() dzisiaj nie by³o nnkt, jako¶ nie mia³am w ogóle ochoty na orzechy i jako¶ tak wysz³o.... ehhhh po³owa wakacji za nami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 186
|
Cytat:
I: owsianka (5 ³y¿ek, mleko 3,2), banan, ³y¿ka wi¶ni w syropie II: jajecznica (2 jaja), 2 kromki z avocado i pomidorem III: kawa³ek ciasta ze ¶liwkami, ¶liwki IV: du¿y talerz fasolki szparagowej V: czekoladowy szejk McDonald (ma³y) VI: du¿y pomidor z jogurtem greckim VII: dwie kromki z avocado i pomidorem, pó³t³usty twaróg z d¿emem truskawkowym do picia: szklanka mleka, woda, sok malinowy, herbata wiem, ¿e tego szejka to mog³am sobie darowaæ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 110
|
Cytat:
![]() Podobnie z jaglank±, spróbujê ![]() muesli, jako¶ nie jestem przekonana. Dziekujê Co do owsianki podjrzewam, ze faktycznie to mo¿e wynikaæ z po³±czenia z owocami, ale innej owsianki nie zjem. Na s³ono nie prze³knê. Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa³oe mgo± byæ w niaedzi³e i w dszalym c±igu nie pwinono to sawrztaæ polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi co¶ 23/6 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Beatiska, owsianka na s³odko nie musi byæ z owocami
![]() ![]()
#95 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 660
|
Mój come back do w±tku po baaaaardzo d³ugim okresie czasu
![]() U pt. "mam z³aman± rêkê, wiêc nie mogê zbyt wiele æwiczyæ oraz muszê dostarczyæ organizmowi mo¿liwie du¿o wapnia" ![]() ¦niadanie: owsianka (4 ³y¿ki) z winogronami, nektarynk±, otrêbami i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem 45 minut na rowerku stacjonarnym II ¶niadanie: kilka ³y¿ek sa³atki z sma¿onej piersi kurczaka, sa³aty, pomidora, papryki ogórka i cebuli z sosem na bazie oliwy z oliwek; kromka razowca Obiad: leczo (cukinia, cebula, papryka, pomidory, kie³basa) Podwieczorek: du¿y jogo naturalny z wiórkami kokosowymi Kolacja (na mie¶cie): sa³atka z mieszanki sa³at, broku³a, jajek, pomidorów koktajlowych i pomidorów suszonych z sosem jogurtowo-czosnkowym (rewelacyjna ![]() Bêdê wdziêczna za wszystkie opinie.
#96 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 493
|
Dzisiejsze R, ca³y dzieñ w pracy= 12h na stoj±co
![]() I owsianka na budyniu waniliowym z kilkoma morelami; kawa z mlekiem II kanapka z razowca sk³adana z twarogiem i papryk± III pó³ paczki br±zowego ry¿u z duszon± zielon± i ¿ó³t± cukini± w pomidorach IV nektarynka, gar¶æ mieszanki laskowe-s³onecznik-dynia-¿urawina V serek wiejski z 3 ogórkami ma³osolnymi i po³ow± zielonej papryki Jak jest? ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Zadomowienie
|
s± wakacje to w ramach zabijania czasu wrócê sobie tu na chwile, a co
![]() ![]() ![]() I. sa³atka z pomidora, ogórka, jajka i pestek s³onecznika, arbuz zmiksowany z nektarynk± II. botwinka z jajkiem, gruszka, nalesnik (trochê ma³o, wiem, ale zasnê³am ![]() III. 3/4 puszki tuñczyka wsw, pomidory podsma¿one z przyprawami, grzanka z ³y¿eczk± mas³a z chleba razowego, taka spora kromka), oliwa z oliwek, pestki s³onecznika HIIT IV. miêso mielone z indyka podpieczone z cebulk±, brzoskwinia, bêdzie nied³ugo V. ser bia³y z odrobin± jogurtu i jak±¶ rzodkiewk±, i pewnie znowu z pestkami do picia: kawa z mlekiem (z ³y¿eczk± cukru ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 ![]() wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2013-08-02 o 22:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Cze¶æ.
Co s±dzicie? Mo¿ecie napisaæ ? ![]() godz.10 dwie parówki plus bu³ka wieloziarnista z wêdlin± plus woda przegotowana z miodem godzina 13 pier¶ z kurczaka plus kasza durum plus buraczki æwik³owe godz. 16 dwie szklanki kisielu z migdalami i rodzynkami. Na dzisiaj tyle. Wiem ,¿e dosyæ wcze¶nie ostatni posi³ek ale wa¿ê 65 kg przy 172 a wa¿y³am zawsze 57. do picia woda niegazowana |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróæ na pierwsz± stronê w±tku, przeczytaj pierwszy post, potem we¼ go sobie do serca i wróæ z nowym jad³ospisem, najlepiej po kolacji. Chyba, ¿e wolisz sobie rozwaliæ metabolizm na resztê ¿ycia i tyæ dalej, to ju¿ Twój wybór, ale w tym przypadku nie pisz tutaj i nie podno¶ zdrowym ludziom ci¶nienia ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
nie wytrzyma³am i zjad³am 3 kanapki z miodem o 20stej
![]() Chcê schudn±æ ale nie wiem jak to zrobiæ ...zaczynam czytaæ w±tek w takim razie od deski do deski... Czêsto dopada mnie wilczy g³ód i mam brzuch po tym jak w 6 miesi±cu ci±¿y |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przydaj± siê takie niby oczywiste porady ![]() postaram siê w miarê codziennie podawaæ tutaj mój jad³ospis, mo¿e mi pomo¿ecie ![]() I: owsianka (4 ³y¿ki, mleko 3,2 - ma³o, bo nie lubiê wodnistej owsianki), posypane ³y¿eczk± kakao, po³owa nektarynki (drug± po³owê zjad³am za jaki¶ czas) II: makaron pszenny z duszonym kurczakiem z broku³ami (do¶æ ma³a porcja) III: dwa nale¶niki z d¿emem wi¶niowym, ciasto ze ¶liwkami (spory kawa³ek ![]() IV: kawa³ek (po³owa) kie³basy z grilla, ketchup, po³owa kromki chleba V: dwie kromki ciemnego chleba z avocado, szynk± wieprzow±, pomidorem do picia: woda, herbata s³odzona x2 z ruchu: po III posi³ku 20 minut æwiczeñ (Mel B, albo czasem Chodakowska), miêdzy IV posi³kiem godzina na rowerze (pojechali¶my do znajomych na grilla i potem wrócili¶my - jakie¶ 15 km ³±cznie) Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2013-08-03 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U
¦niadanie: 3 nale¶niki ze szpinakiem i fet±, kawa z mlekiem 45 minut na rowerze stacjonarnym II ¶niadanie: du¿y jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi Tu pytanie w stronê ekspertek: czy wiórki kokosowe to ¼ród³o zdrowego t³uszczu? Czy mogê je je¶æ zamiast np. orzechów? Obiad: sa³atka z pieczonym ³ososiem, mieszank± sa³at, pomidorem, ogórkiem, cebul± Deser: Lody z bit± ¶mietan± i owocami Kolacja: 2 niedu¿e szasz³yki z piersi kurczaka, papryki, cukinii i cebuli; soczewica ze szczypiorkiem Jeszcze jedno pytanie: macie pomys³ na jakie¶ fajne, zdrowe dania, które mo¿na przygotowaæ ze z³aman± praw± rêk±? Wa¿ne, ¿eby ma³o by³o w nich krojenia i siekania. Z reszt± czynno¶ci kuchennych jako¶ sobie radzê ![]() ![]() ![]() Bêdê wdziêczna je¶li komu¶ przyjdzie co¶ ciekawego do g³owy!
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam pierwszy post tego w±tku, a tak¿e posty podczepione pod Dietetykê (znajdziesz je na górze strony podforum, z dopiskiem: "Od redakcji"): 10 przykazañ ¿ywieniowych, Dietetyczne FAQ, U³ó¿ w³asn± dietê. Po tej lekturze bêdziesz mog³a zacz±æ od pocz±tku, zdrowo i bez kompulsów ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
Tak wiórki kokosowe to ¼ród³o bardzo zdrowego t³uszczu mo¿esz je¶æ spokojnie, ale nie powiedzia³abym "zamiast orzechów" tylko oprócz lub wymiennie bo ka¿dy z tych produktów ma ró¿ne sk³adniki, urozmaicaj. A co do samych wiórków jeszcze to wybieraj takie które w sk³adzie nie maj± siarki, niestety w Polskich sklepach wiêkszo¶æ dostêpnych wiórek na sklepowych pók³ach jest konserwowane siark±. Mi uda³o siê znale¼æ dwa rodzaje bez siarki, a poza tym czêsto te¿ kupujê i zajadam ¶wie¿ego kokosa- polecam ![]() Co do posi³ków z wykonaniem jednej rêki to na chwilê obecn± nic mi nie wpad³o do g³owy ale mo¿e w weekend kto¶ Ci co¶ pomo¿e przygotowaæ by¶ w tygodniu mog³a sobie jedynie co¶ odgrzaæ, nie mówiê ¿e na ca³y tydzieñ bo to by nie przesz³o ale mo¿e chocia¿ na 2-3 dni. ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#106 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 406
|
Ile dodajesz tych wiórek do ma³ego jogurtu ??? £y¿kê ? Dwie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
Witam, jestem tu nowa, bardzo proszê o oceny
![]() R Wczoraj: 8:00 2 kromki razowego z mas³em, twaro¿kiem pó³t³ustym ze szczypiorkiem, pomidorem i ogórkiem zielonym, kubek herbaty zielonej 11:00 mus z 2 gruszek z cynamonem, herbata zielona 14:00 pó³ worka ry¿u z du¿± porcj± domowego leczo z kie³bas± 18:00 pasek czekolady mlecznej z bakaliami, kubek czarnej herbaty z ³y¿k± cukru i cytryn± 21:30 bu³ka pszenna z mas³em i past± jajeczn± (jajko, suszone pomidory, cebula podsma¿ana na oleju, odrobina majonezu i musztardy, sól, pieprz), kubek yerba mate Dzisiaj: 9:00 jedna kromka razowego z mas³em i past± jajeczn± (jajko, suszone pomidory, cebula podsma¿ana na oleju, odrobina majonezu i musztardy, sól, pieprz), 1 kromka razowca z mas³em, twaro¿kiem pó³t³ustym ze szczypiorkiem i pomidorem, kubek yerba mate, szklanka soku przecierowego bez cukru (jab³ko, marchew, malina) 11:45 4 ³y¿ki p³atków jêczmiennych b³yskawicznych , szklanka mleka, trochê rodzynek, tarte jab³ko, cynamon, kubek yerba mate, szklanka herbaty czarnej z jab³kiem i fig± 15:00 filet z mintaja sma¿ony na oleju rzepakowym w panierce z jajka, m±ki orkiszowej i sezamu, 3 ¶rednie ziemniaki, du¿a porcja surówki z kapusty kiszonej z jab³kiem i cebul±, zielona herbata z pigw± Planuje: 18:00 kromka chleba z ziarnami z past± jajeczn± jak wy¿ej, czarna herbata z cytryn± 21:00 puszka sardynek w oleju z kromk± chleba z mas³em, pomidorem i ogórkiem, zielona herbata |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
P
¦niadanie szklanka mleka 2% z 2³y¿kami otr±b owsianych i cynamonem 3 kromki razowca - delma/twaro¿ek pó³t³usty z czosnkiem i jogurtem (handmade) - 1,5 kromki z delm± / sa³at± / 3 plastry wêdliny z fileta insyka/ du¿o pomidora i ogórka - pó³ kromki z mas³em orzechowym posmarowane tak nie za grubo ,ale tez nie za cienko 2 ¶niadanie -du¿a miseczka kaszy jaglanej ( 5 pe³nych ³y¿ek suchejkaszy) z ca³ym bananem i jogurtem nat obiad -znowu ten sam czyli talerz zabielanej zupy ogórkowej z ziemniakami gotowanej na skrzyde³kach podwieczorek (bêdzie) - omlet cesarki z d¿emem truskawkowym popite bêdzie szklank± mleka koziego ( zakupione dzisiaj mniam) ( 1 jajko 1/4 szkl m±ki 1/4 szkl mleka 1 ma³e kwa¶ne i twarde jab³ko 1 ³y¿eczka mas³a ) kolacja (bêdzie ) 3 kanapki razowca z twaro¿kiem /szynk±/ mas³em orzechowym i du¿o ogórka i pomidorek <--lubiê jak mi warzywka spadaj± z kanapek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 319
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#111 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
Dziêki wielkie za ocenê riddle92
![]() Wczoraj te leczo wpad³o, bo od mamy dosta³am z domu i nie mog³am siê oprzeæ, na szczê¶cie ona do¶æ chudo gotuje. Wczoraj by³o te¿ tak ma³o, bo tylko co wróci³am po wielkiej jedzeniowej rozpu¶cie od mamy. Ry¿ niestety bia³y - szczerze mówi±c nie lubiê ry¿u br±zowego, bo zawsze mam problem z ugotowaniem go, po czterdziestu minutach gotowania wraz wychodzi mi twardy ![]() Dzi¶ ta rybka to te¿ tak z lenistwa zrobiona, dla T¯ robi³am w panierce i dla siebie nie chcia³o mi siê ju¿ oddzielnie kombinowaæ, ale obiecujê poprawê ![]() W³a¶nie u mnie czêsto do podwieczorków i kolacji wkrada siê monotonia, bo nie mam na nie pomys³ów i najczê¶ciej jest co¶ z jajkami. I jeszcze taka sprawa: gdy nie zjem jakiej¶ bu³ki lub chocia¿ kawa³ka chleba na kolacjê czujê siê nienajedzona, mam napady wilczego g³odu itd. Np. ja bym puszk± tuñczyka i warzywami siê nie najad³a na kolacjê albo jajecznic± bez choæby ma³ej kromki chleba. Nie wiem, walczyæ z tym? Co do æwiczeñ to niestety leñ ze mnie. Szybko siê nudzê. Bieganie u mnie odpada, monotonne æwiczenia w domu (codziennie to samo) te¿ siê koñcz± na trzech dniach æwiczeñ i na zakwasach. W czerwcu chodzi³am ca³y miesi±c na si³owniê, akurat to siê u mnie sprawdza³o, mia³am mobilizacjê, niestety teraz w wakacje jestem w rozjazdach i trochê nie op³aca mi siê kupowaæ karnetu, na jesieñ powrócê do si³owni. Mo¿e kto¶ poleci mi jakie¶ treningi z netu, tylko fajnie jakby nie by³y monotonne i bardzo ciê¿kie, bo szybko siê zniechêcê i zakwasy nie dadz± mi wstaæ z ³ó¿ka (s³aba kondycja). |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Têczowa dolinko- dziêki za komentarz. Masz racjê, chyba bêdê musia³a mêczyæ narzeczonego, ¿eby mi szykowa³ jakie¶ obiady do odgrzania czy jakie¶ pó³produkty na kolejne dni.
Wiórki wziê³am pierwsze lepsze z pó³ki w supermarkecie, wiêc na pewno maj± siarkê. Jaki jest jej negatywny wp³yw na organizm? Shilla- ja wci±gam du¿y jogurt ![]()
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój R dzisiejszy(pobudka o 13 ![]() I. Jajecznica z dwóch jajek na ³y¿eczce mas³a II. Zupa pomidorowa (z odrobin± bia³ego makaronu, bo to taka "domowa", ale gotujemy chudo, wiêc to nie taka "prawdziwa, polska zupa z mas± t³uszczu" ;d), duszona chuda polêdwica, pó¼niej ga³ka sorbetu malinowego ![]() III. (wlasnie przyrz±dzam) tuñczyk w sosie wlasnym, makaron ciemny z pesto liguryjskim(oliwa, czosnek, bazylia), wymy¶lê jeszcze jak±¶ sa³atkê tutaj planujê wieczorne bieganie, bo teraz chyba bym siê roztopi³a IV. pier¶ z kurczaka grillowana(w piekarniku, takie oszustwo ![]() V. ser bia³y z ³y¿k± jogurtu z przyprawami do picia woda, herbata zielona, i jedno wapno rozpuszczalne na alergiê
![]() |
#115 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 406
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i interwa³y/si³owy przez jaki czas, ¿eby to mia³o sens? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Moje U wczorajsze
¦niadanie: jajecznica z dwóch jajek, grahamka, dwa pomidory, kawa z mlekiem II ¶niadanie: owsianka z bananem i wiejskim III ¶niadanie: du¿y jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi Kolacja: odsma¿ane pierogi ruskie, surówka z sa³aty lodowej, papryki, pomidorów i cebuli, pomidorki z cebul± i octem Po kolacji (podjedzone przy ogl±daniu filmu): lody z malinami. Trochê bez sensu, ale pó³ dnia spêdzone nad wod±,a nic nie wziêlili¶my do jedzenia ze sob±, gapy jedne ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Na moje jad³ospisy nikt nie zwróci³ uwagi, niewa¿ne, ale mam pytanie:
Jedzenie po treningu to lu¼ne zalecenie czy konieczno¶æ? Jestem na redukcji i æwiczyæ mogê dopiero jak dzieci pójd± spaæ, zwykle wychodzi ok. 21 do 22 (40 minut na bie¿ni albo 60 minut z Tiffany). I o tej 22 naprawdê za Chiny nie chce mi siê je¶æ, zreszt± zaraz po prysznicu idê najczê¶ciej spaæ. Czy to bardzo ¼le, ¿e ostatni posi³ek jest przed æwiczeniami?
#119 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
To nie jest w±tek do zadawania pytañ tylko do wklejania i oceniania jad³ospisów, ale.... Tak to bardzo ¼le, nie wa¿ne o której æwiczysz po treningu nale¿y zje¶æ pe³nowarto¶ciowy posi³ek czyli wêgle+bia³ko+t³uszcz. ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
P
¦niadanie -szklanka mleka 2 % + 2 ³y¿ki p³atków orkiszowych b³yskawicznych -3 kromki razowca - 1 i pó³ z delm±/ twaro¿kiem z czosnkiem i jogurtem na to ogórek ma³osolny (handmade ) - 1 i pó³ z delm±/sa³at±/ 2 plastry fileta z indyka / ogórki ma³osolne i pó³ pomidora na to sos chilli - pó³ kromki chleba pszennego z delm± i twaro¿kiem na to ogórek ma³osolny i sos chilli po: ponad pó³ tabliczki toblerone mleczna ![]() ![]() 2 ¶niadanie jaglanka z cynamonem i bananem oraz ma¶lank± ( 5 ³y¿ek kaszy + ca³y duzy banan +troche ma¶lanki wla³am) obiad -pe³ny taalerz zupy kalafiorowe gêstej od klusek lanych zabielana ¶mietan± gotowana na skrzydle indyka. podwieczorek (bêdzie) -ponad pó³ woreczka kaszy gryczanej ze szklank± mleka i ³y¿eczka miodu i cynamon kolacja ( bêdzie ) - 3 kromki razowca lub 4 (Zale¿y od g³odu ) --> codziennie próbuje zwiêkszaæ posi³ki ledwo zjadam 3 kromki z delm±. tawaro¿kiem lub szynk± i du¿o warzywek (pomidor lub ogórki ) i to posmarowane sosem chilli (develey ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.