Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-08-02, 19:20   #91
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX

Hej, podajê moje dzisiejsze U:
I tradycyjnie owsianka z 7 ³y¿ek p³atków na mleku ry¿owym- chyba nigdy mi siê nie znudzi! miseczka borówek
pomiêdzy posi³kami jeszcze miseczka jagód- pycha!
II zupa ogórkowa "full wypas"- z ziemniakami, w³oszczyzn±, miêsem i ton± ogórków
III pier¶ z kurczaka sma¿ona (2 ma³e fileciki), jaka¶ 1/3 torebki ry¿u, pomidorki koktajlowe
deser: baton mars
IV 1 kromka razowca z mas³em i 2 plastrami szynki, 1 kromka chleba jasnego z twarogiem i miodem, jajko na miêkko, 2 kapsu³ki tranu
piwko somersby do serialu
oprócz tego oczywi¶cie do picia woda.
dzisiaj nie by³o nnkt, jako¶ nie mia³am w ogóle ochoty na orzechy i jako¶ tak wysz³o....

ehhhh po³owa wakacji za nami nie powiem ¿ebym têskni³a do szko³y zw³aszcza ¿e w tym roku czeka mnie maturaa ale przynajmniej w roku szkolnym mam jak±¶ rutynê i regularnie æwiczê, a teraz mam takiego lenia ¿e nic nie robiê ca³ymi dniami, g³ównie ¶piê
hanna_banana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-02, 19:33   #92
Reavela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 186

Cytat:
Napisane przez Reavela Poka¿ wiadomo¶æ
móg³by kto¶ oceniæ jad³ospis na R? wydaje mi siê, ¿e jem odpowiednie porcje (jak widaæ, nie unikam d¿emu czy mas³a, owoców) Odstêp miêdzy posi³kami, akurat dzi¶, to by³y zawsze 3 h

I: owsianka (5 ³y¿ek p³atków), pó³ szklanki mleka 3,2%, du¿a nektarynka, posypane kakao
II: tost z razowo-orkiszoweogo pieczywa (2 kromki), mas³o, avocado, ¿ó³ty ser
III: du¿a duszona noga z kury, dwa ma³e ziemniaczki, fasolka szparagowa
IV: ¶liwka, kiwi, jogurt grecki + 3 mniejsze ³y¿ki d¿emu truskawkowego, kromka chleba z serkiem ¶mietankowym (przed æwiczeniami 20 minutowymi)
V: kromka z twarogiem pó³ut³stym, d¿emem truskawkowym
VI: kromka z avocado, serem ¿ó³tym, ketchupem, serek wiejski z wi¶niami w cukrze, posypane kakao

do picia: kawa z mlekiem i cukrem, kompot ¶liwkowy, woda, s³odzona herbata z sokiem malinowym
podbijam +:

I: owsianka (5 ³y¿ek, mleko 3,2), banan, ³y¿ka wi¶ni w syropie
II: jajecznica (2 jaja), 2 kromki z avocado i pomidorem
III: kawa³ek ciasta ze ¶liwkami, ¶liwki
IV: du¿y talerz fasolki szparagowej
V: czekoladowy szejk McDonald (ma³y)
VI: du¿y pomidor z jogurtem greckim
VII: dwie kromki z avocado i pomidorem, pó³t³usty twaróg z d¿emem truskawkowym

do picia: szklanka mleka, woda, sok malinowy, herbata

wiem, ¿e tego szejka to mog³am sobie darowaæ ale æwiczy³am, wiêc go spali³am
Reavela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-02, 20:22   #93
beatiska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 110

Cytat:
Napisane przez dance makabre Poka¿ wiadomo¶æ
-pe³noziarniste i razowe placki, sma¿one na teflonie
-jaglanka z owocami
-domowe muesli/granola z jogurtem/serkiem homo

A co do owsianki- jeste¶ pewna, ¿e to przez p³atki? Niektórym nie s³u¿y po³±czenie owsianka + owoce, innych wzdyma tylko po owsiance na mleku, a na wodzie czy jogurcie ju¿ nie.
placki pychaaaa, kurde jak mog³am to przegapiæ, trochê czasu idzie na samo sma¿enie, ale jak sobie wieczorem przygotuje tak na dwa ¶niadania w tyg to bêdzie ok
Podobnie z jaglank±, spróbujê
muesli, jako¶ nie jestem przekonana.
Dziekujê

Co do owsianki podjrzewam, ze faktycznie to mo¿e wynikaæ z po³±czenia z owocami, ale innej owsianki nie zjem. Na s³ono nie prze³knê.

Cytat:
Napisane przez Ashira Poka¿ wiadomo¶æ
dok³adnie, ja nie mogê ³±czyæ nabia³u z owocami bo wtedy mam rewolucje na ¿o³±dku.
Mo¿esz robiæ sa³atki, czasowo tyle samo Ci zajmie co zrobienie kanapek. Ja muszê je¶æ rano wêgle z³o¿one inaczej bardzo szybko jestem g³odna.
I nie rozumiem nagonki na chleb, mo¿e jemu jest przykro?
Nie mam nagonki na chleb, ale czuje, ¿e jak jem go prawie codziennie, to nie chudnê. Dlatego chce go zast±piæ.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa³oe mgo± byæ w niaedzi³e i w dszalym c±igu nie pwinono to sawrztaæ polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi co¶

23/6
beatiska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-02, 20:54   #94
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Beatiska, owsianka na s³odko nie musi byæ z owocami mo¿e byæ z miodem, makiem, orzechami, migda³ami, wiórkami kokosowymi... moje ulubione zestawienia albo na budyniu?

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-02, 21:21   #95
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 660

Mój come back do w±tku po baaaaardzo d³ugim okresie czasu

U pt. "mam z³aman± rêkê, wiêc nie mogê zbyt wiele æwiczyæ oraz muszê dostarczyæ organizmowi mo¿liwie du¿o wapnia"

¦niadanie: owsianka (4 ³y¿ki) z winogronami, nektarynk±, otrêbami i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem
45 minut na rowerku stacjonarnym
II ¶niadanie: kilka ³y¿ek sa³atki z sma¿onej piersi kurczaka, sa³aty, pomidora, papryki ogórka i cebuli z sosem na bazie oliwy z oliwek; kromka razowca
Obiad: leczo (cukinia, cebula, papryka, pomidory, kie³basa)
Podwieczorek: du¿y jogo naturalny z wiórkami kokosowymi
Kolacja (na mie¶cie): sa³atka z mieszanki sa³at, broku³a, jajek, pomidorów koktajlowych i pomidorów suszonych z sosem jogurtowo-czosnkowym (rewelacyjna ); do tego kromka razowca.

Bêdê wdziêczna za wszystkie opinie.
Stary 2013-08-02, 22:17   #96
dance makabre
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 493

Dzisiejsze R, ca³y dzieñ w pracy= 12h na stoj±co
I owsianka na budyniu waniliowym z kilkoma morelami; kawa z mlekiem
II kanapka z razowca sk³adana z twarogiem i papryk±
III pó³ paczki br±zowego ry¿u z duszon± zielon± i ¿ó³t± cukini± w pomidorach
IV nektarynka, gar¶æ mieszanki laskowe-s³onecznik-dynia-¿urawina
V serek wiejski z 3 ogórkami ma³osolnymi i po³ow± zielonej papryki

Jak jest?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata
dance makabre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:28   #97
riddle92
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 270
GG do riddle92

s± wakacje to w ramach zabijania czasu wrócê sobie tu na chwile, a co jestem na U/R (nie chcê chudn±æ, ale mialam problemy z ¿o³±dkiem wiêc chcê "odflaczeæ" ;d, a nic lepiej nie motywuje ni¿ ten w±tek ) od razu mówiê, ¿e pó¼no siê k³adê i pó¼no chodzê spaæ z powodu tych problemów z brzuchem zrezygnowa³am te¿ prawie ca³kowicie z ry¿u br±zowego i chleba ciemnego, bo strasznie mnie po nich bola³ brzuch (mimo, ¿e to nie nietolerancja ;d) dlatego mo¿e siê zdawaæ, ¿e trochê ma³o tu wêgli
I. sa³atka z pomidora, ogórka, jajka i pestek s³onecznika, arbuz zmiksowany z nektarynk±
II. botwinka z jajkiem, gruszka, nalesnik (trochê ma³o, wiem, ale zasnê³am )
III. 3/4 puszki tuñczyka wsw, pomidory podsma¿one z przyprawami, grzanka z ³y¿eczk± mas³a z chleba razowego, taka spora kromka), oliwa z oliwek, pestki s³onecznika
HIIT
IV. miêso mielone z indyka podpieczone z cebulk±, brzoskwinia,
bêdzie nied³ugo
V. ser bia³y z odrobin± jogurtu i jak±¶ rzodkiewk±, i pewnie znowu z pestkami

do picia: kawa z mlekiem (z ³y¿eczk± cukru ), du¿o wody, i jakie¶ jedno wapno rozpuszczalne na zatkany alergi± nos

Cytat:

I: owsianka (5 ³y¿ek p³atków), pó³ szklanki mleka 3,2%, du¿a nektarynka, posypane kakao
II: tost z razowo-orkiszoweogo pieczywa (2 kromki), mas³o, avocado, ¿ó³ty ser
III: du¿a duszona noga z kury, dwa ma³e ziemniaczki, fasolka szparagowa
IV: ¶liwka, kiwi, jogurt grecki + 3 mniejsze ³y¿ki d¿emu truskawkowego, kromka chleba z serkiem ¶mietankowym (przed æwiczeniami 20 minutowymi)
V: kromka z twarogiem pó³ut³stym, d¿emem truskawkowym
VI: kromka z avocado, serem ¿ó³tym, ketchupem, serek wiejski z wi¶niami w cukrze, posypane kakao

sporo nabia³u, du¿o te¿ jako¶ d¿emu, owoców, sporo chleba - reasumuj±c, jad³abym wiêcej bia³ka z innego ¼ród³a, mniej owoców na rzecz warzyw, wywal d¿em i keczup. posi³ek przed treningiem jest nie³adny w ogóle, ale przed trening to ju¿ ca³kiem siê nie nadaje - co to za cwiczenia?

I: owsianka (5 ³y¿ek, mleko 3,2), banan, ³y¿ka wi¶ni w syropie
II: jajecznica (2 jaja), 2 kromki z avocado i pomidorem
III: kawa³ek ciasta ze ¶liwkami, ¶liwki <odpada
IV: du¿y talerz fasolki szparagowej
V: czekoladowy szejk McDonald (ma³y) <to tez, ale to wiesz ;d
VI: du¿y pomidor z jogurtem greckim
VII: dwie kromki z avocado i pomidorem, pó³t³usty twaróg z d¿emem truskawkowym
IV, V i VI to nie posi³ek, raczej przek±ska, brakuje mi jakiego¶ porz±dnego obiadu z miêsem/rybk±, znowu trochê du¿o tego nabia³u, plus za avocado, pomidory dorzucasz gdzie¶ jeszcze oliwê/jakie¶ pestki?

do picia: szklanka mleka, woda, sok malinowy, herbata

wiem, ¿e tego szejka to mog³am sobie darowaæ ale æwiczy³am, wiêc go spali³am

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka¿ wiadomo¶æ
Mój come back do w±tku po baaaaardzo d³ugim okresie czasu

U pt. "mam z³aman± rêkê, wiêc nie mogê zbyt wiele æwiczyæ oraz muszê dostarczyæ organizmowi mo¿liwie du¿o wapnia"

¦niadanie: owsianka (4 ³y¿ki) z winogronami, nektarynk±, otrêbami i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem
45 minut na rowerku stacjonarnym
II ¶niadanie: kilka ³y¿ek sa³atki z sma¿onej piersi kurczaka, sa³aty, pomidora, papryki ogórka i cebuli z sosem na bazie oliwy z oliwek; kromka razowca
Obiad: leczo (cukinia, cebula, papryka, pomidory, kie³basa)
Podwieczorek: du¿y jogo naturalny z wiórkami kokosowymi
Kolacja (na mie¶cie): sa³atka z mieszanki sa³at, broku³a, jajek, pomidorów koktajlowych i pomidorów suszonych z sosem jogurtowo-czosnkowym (rewelacyjna ); do tego kromka razowca.

Bêdê wdziêczna za wszystkie opinie.
w sumie dosyæ redukcyjnie ale smacznie

Edytowane przez riddle92
Czas edycji: 2013-08-02 o 22:38
riddle92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:43   #98
madlena_22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Cze¶æ.

Co s±dzicie?
Mo¿ecie napisaæ ?

godz.10 dwie parówki plus bu³ka wieloziarnista z wêdlin± plus woda przegotowana z miodem
godzina 13 pier¶ z kurczaka plus kasza durum plus buraczki æwik³owe
godz. 16 dwie szklanki kisielu z migdalami i rodzynkami.

Na dzisiaj tyle.

Wiem ,¿e dosyæ wcze¶nie ostatni posi³ek ale wa¿ê 65 kg przy 172 a wa¿y³am zawsze 57.

do picia woda niegazowana
madlena_22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-03, 18:32   #99
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madlena_22 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ.

Co s±dzicie?
Mo¿ecie napisaæ ?

godz.10 dwie parówki plus bu³ka wieloziarnista z wêdlin± plus woda przegotowana z miodem

Na dzisiaj tyle.

Wiem ,¿e dosyæ wcze¶nie ostatni posi³ek ale wa¿ê 65 kg przy 172 a wa¿y³am zawsze 57.

Wróæ na pierwsz± stronê w±tku, przeczytaj pierwszy post, potem we¼ go sobie do serca i wróæ z nowym jad³ospisem, najlepiej po kolacji. Chyba, ¿e wolisz sobie rozwaliæ metabolizm na resztê ¿ycia i tyæ dalej, to ju¿ Twój wybór, ale w tym przypadku nie pisz tutaj i nie podno¶ zdrowym ludziom ci¶nienia
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Stary 2013-08-03, 20:55   #100
madlena_22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

nie wytrzyma³am i zjad³am 3 kanapki z miodem o 20stej

Chcê schudn±æ ale nie wiem jak to zrobiæ ...zaczynam czytaæ w±tek w takim razie od deski do deski...

Czêsto dopada mnie wilczy g³ód i mam brzuch po tym jak w 6 miesi±cu ci±¿y
madlena_22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-03, 21:44   #101
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Poka¿ wiadomo¶æ
s± wakacje to w ramach zabijania czasu wrócê sobie tu na chwile, a co jestem na U/R (nie chcê chudn±æ, ale mialam problemy z ¿o³±dkiem wiêc chcê "odflaczeæ" ;d, a nic lepiej nie motywuje ni¿ ten w±tek ) od razu mówiê, ¿e pó¼no siê k³adê i pó¼no chodzê spaæ z powodu tych problemów z brzuchem zrezygnowa³am te¿ prawie ca³kowicie z ry¿u br±zowego i chleba ciemnego, bo strasznie mnie po nich bola³ brzuch (mimo, ¿e to nie nietolerancja ;d) dlatego mo¿e siê zdawaæ, ¿e trochê ma³o tu wêgli
I. sa³atka z pomidora, ogórka, jajka i pestek s³onecznika, arbuz zmiksowany z nektarynk±
II. botwinka z jajkiem, gruszka, nalesnik (trochê ma³o, wiem, ale zasnê³am )
III. 3/4 puszki tuñczyka wsw, pomidory podsma¿one z przyprawami, grzanka z ³y¿eczk± mas³a z chleba razowego, taka spora kromka), oliwa z oliwek, pestki s³onecznika
HIIT
IV. miêso mielone z indyka podpieczone z cebulk±, brzoskwinia,
bêdzie nied³ugo
V. ser bia³y z odrobin± jogurtu i jak±¶ rzodkiewk±, i pewnie znowu z pestkami

do picia: kawa z mlekiem (z ³y¿eczk± cukru ), du¿o wody, i jakie¶ jedno wapno rozpuszczalne na zatkany alergi± nos

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

w sumie dosyæ redukcyjnie ale smacznie
dziêkujê za ocenê
przydaj± siê takie niby oczywiste porady wprowadzi³am sobie ostatnio fory, po tym jak mia³am kompulsy, bo ju¿ nie wiem jak siê zabraæ do tego odchudzania, nic nie pomaga, kompulsy s±, wiêksze, mniejsze, waga ci±gle wysoka (zaczyna³am siê odchudzaæ od prawid³owej,a dzi¶ mam 5 kg wiêcej w tym 2 kg nadwagi...) naprawdê mo¿na oszaleæ... pestki dodajê do¶æ rzadko, oliwy prawie w ogóle nie u¿ywam, nie mogê znale¼æ bez goryczy... czasem prawdziwe mas³o z takich t³uszczy, orzechy.

postaram siê w miarê codziennie podawaæ tutaj mój jad³ospis, mo¿e mi pomo¿ecie

I: owsianka (4 ³y¿ki, mleko 3,2 - ma³o, bo nie lubiê wodnistej owsianki), posypane ³y¿eczk± kakao, po³owa nektarynki (drug± po³owê zjad³am za jaki¶ czas)
II: makaron pszenny z duszonym kurczakiem z broku³ami (do¶æ ma³a porcja)
III: dwa nale¶niki z d¿emem wi¶niowym, ciasto ze ¶liwkami (spory kawa³ek )
IV: kawa³ek (po³owa) kie³basy z grilla, ketchup, po³owa kromki chleba
V: dwie kromki ciemnego chleba z avocado, szynk± wieprzow±, pomidorem

do picia: woda, herbata s³odzona x2
z ruchu: po III posi³ku 20 minut æwiczeñ (Mel B, albo czasem Chodakowska), miêdzy IV posi³kiem godzina na rowerze (pojechali¶my do znajomych na grilla i potem wrócili¶my - jakie¶ 15 km ³±cznie)

Edytowane przez Reavela
Czas edycji: 2013-08-03 o 21:45

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 22:34   #102
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
dziêkujê za ocenê nie ma sprawy
przydaj± siê takie niby oczywiste porady wprowadzi³am sobie ostatnio fory, po tym jak mia³am kompulsy, bo ju¿ nie wiem jak siê zabraæ do tego odchudzania, nic nie pomaga, kompulsy s±, wiêksze, mniejsze, waga ci±gle wysoka (zaczyna³am siê odchudzaæ od prawid³owej,a dzi¶ mam 5 kg wiêcej w tym 2 kg nadwagi...) naprawdê mo¿na oszaleæ...
<spoko, rozumiem, takze bez obrazy jesli bede komentowac te jadlospisy za ostro ;d
pestki dodajê do¶æ rzadko, oliwy prawie w ogóle nie u¿ywam, nie mogê znale¼æ bez goryczy... czasem prawdziwe mas³o z takich t³uszczy, orzechy. < to dodawaj orzechy chociaz

postaram siê w miarê codziennie podawaæ tutaj mój jad³ospis, mo¿e mi pomo¿ecie

I: owsianka (4 ³y¿ki, mleko 3,2 - ma³o, bo nie lubiê wodnistej owsianki), posypane ³y¿eczk± kakao, po³owa nektarynki (drug± po³owê zjad³am za jaki¶ czas)
II: makaron pszenny z duszonym kurczakiem z broku³ami (do¶æ ma³a porcja)
III: dwa nale¶niki z d¿emem wi¶niowym, ciasto ze ¶liwkami (spory kawa³ek )
IV: kawa³ek (po³owa) kie³basy z grilla, ketchup, po³owa kromki chleba
V: dwie kromki ciemnego chleba z avocado, szynk± wieprzow±, pomidorem
dwa pierwsze s± okej, trzeci moim zdaniem odpada totalnie jak na redukcjê, czwarty te¿ (no chyba, ¿e to by³a jaka¶ super jako¶ciowo kie³basa, ale lepszy by³by kawa³ek rybki z grilla). pi±ty jest okej, chociaz troche malo w nim bialka (zwlaszcza, ze w III i IV tez nie ma).

do picia: woda, herbata s³odzona x2
z ruchu: po III posi³ku 20 minut æwiczeñ (Mel B, albo czasem Chodakowska), miêdzy IV posi³kiem godzina na rowerze (pojechali¶my do znajomych na grilla i potem wrócili¶my - jakie¶ 15 km ³±cznie)
<ja bym na Twoim miejscu wprowadzi³a jaki¶ konkretniejszy trening, no i pilnowala posilkow okolotreningowych bardziej tzn rower jest okej, ale 20 minut z Chodakowsk± to tyle co nic, niestety
Ja siê dzi¶ nie chwalê bo spa³am pó³ dnia a jeszcze na koniec zjad³am trochê czipsów... Przez te pogodê nie mam ochoty na normalne jedzenie ani funkcjonowanie

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Cze¶æ.

Co s±dzicie?
Mo¿ecie napisaæ ?

Na dzisiaj tyle.

Straaasznie, niestety. Nijak siê to ma do jedzenia w ogóle, a ju¿ o redukcji nie wspomnê. Pos³uchaj dance makabre i poczytaj wiêcej
Stary 2013-08-04, 04:50   #103
Limonka1987
Zakorzenienie

Wczorajsze U

¦niadanie: 3 nale¶niki ze szpinakiem i fet±, kawa z mlekiem
45 minut na rowerze stacjonarnym
II ¶niadanie: du¿y jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi

Tu pytanie w stronê ekspertek: czy wiórki kokosowe to ¼ród³o zdrowego t³uszczu? Czy mogê je je¶æ zamiast np. orzechów?

Obiad: sa³atka z pieczonym ³ososiem, mieszank± sa³at, pomidorem, ogórkiem, cebul±
Deser: Lody z bit± ¶mietan± i owocami
Kolacja: 2 niedu¿e szasz³yki z piersi kurczaka, papryki, cukinii i cebuli; soczewica ze szczypiorkiem

Jeszcze jedno pytanie: macie pomys³ na jakie¶ fajne, zdrowe dania, które mo¿na przygotowaæ ze z³aman± praw± rêk±? Wa¿ne, ¿eby ma³o by³o w nich krojenia i siekania. Z reszt± czynno¶ci kuchennych jako¶ sobie radzê W weekend nie ma problemu, bo wszyscy wokó³ mnie skacz±, ale w tygodniu moje menu opiera siê na owsiance, jogurtach, owocach, prostych kanapkach, jakiej¶ piersi z kurczaka czy rybie upieczonej, warzywnych mro¿onkach (nie trzeba ich kroiæ ). Od biedy jajecznicê usma¿ê
Bêdê wdziêczna je¶li komu¶ przyjdzie co¶ ciekawego do g³owy!
Stary 2013-08-04, 08:04   #104
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wytrzyma³am i zjad³am 3 kanapki z miodem o 20stej

Chcê schudn±æ ale nie wiem jak to zrobiæ ...zaczynam czytaæ w±tek w takim razie od deski do deski...

Czêsto dopada mnie wilczy g³ód i mam brzuch po tym jak w 6 miesi±cu ci±¿y
Nic dziwnego, skoro ostatni posi³ek jesz o 16. Niejedzenie przez 18 godzin (miêdzy 16 a 10) prowadzi do k³opotów z trawieniem, metabolizmem i w³a¶nie napadów wilczego g³odu.
Polecam pierwszy post tego w±tku, a tak¿e posty podczepione pod Dietetykê (znajdziesz je na górze strony podforum, z dopiskiem: "Od redakcji"): 10 przykazañ ¿ywieniowych, Dietetyczne FAQ, U³ó¿ w³asn± dietê. Po tej lekturze bêdziesz mog³a zacz±æ od pocz±tku, zdrowo i bez kompulsów
Stary 2013-08-04, 09:46   #105
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Wczorajsze U

¦niadanie: 3 nale¶niki ze szpinakiem i fet±, kawa z mlekiem
45 minut na rowerze stacjonarnym
II ¶niadanie: du¿y jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi

Tu pytanie w stronê ekspertek: czy wiórki kokosowe to ¼ród³o zdrowego t³uszczu? Czy mogê je je¶æ zamiast np. orzechów?

Obiad: sa³atka z pieczonym ³ososiem, mieszank± sa³at, pomidorem, ogórkiem, cebul±
Deser: Lody z bit± ¶mietan± i owocami
Kolacja: 2 niedu¿e szasz³yki z piersi kurczaka, papryki, cukinii i cebuli; soczewica ze szczypiorkiem

Jeszcze jedno pytanie: macie pomys³ na jakie¶ fajne, zdrowe dania, które mo¿na przygotowaæ ze z³aman± praw± rêk±? Wa¿ne, ¿eby ma³o by³o w nich krojenia i siekania. Z reszt± czynno¶ci kuchennych jako¶ sobie radzê W weekend nie ma problemu, bo wszyscy wokó³ mnie skacz±, ale w tygodniu moje menu opiera siê na owsiance, jogurtach, owocach, prostych kanapkach, jakiej¶ piersi z kurczaka czy rybie upieczonej, warzywnych mro¿onkach (nie trzeba ich kroiæ ). Od biedy jajecznicê usma¿ê
Bêdê wdziêczna je¶li komu¶ przyjdzie co¶ ciekawego do g³owy!

Tak wiórki kokosowe to ¼ród³o bardzo zdrowego t³uszczu mo¿esz je¶æ spokojnie, ale nie powiedzia³abym "zamiast orzechów" tylko oprócz lub wymiennie bo ka¿dy z tych produktów ma ró¿ne sk³adniki, urozmaicaj.
A co do samych wiórków jeszcze to wybieraj takie które w sk³adzie nie maj± siarki, niestety w Polskich sklepach wiêkszo¶æ dostêpnych wiórek na sklepowych pók³ach jest konserwowane siark±.
Mi uda³o siê znale¼æ dwa rodzaje bez siarki, a poza tym czêsto te¿ kupujê i zajadam ¶wie¿ego kokosa- polecam.

Co do posi³ków z wykonaniem jednej rêki to na chwilê obecn± nic mi nie wpad³o do g³owy ale mo¿e w weekend kto¶ Ci co¶ pomo¿e przygotowaæ by¶ w tygodniu mog³a sobie jedynie co¶ odgrzaæ, nie mówiê ¿e na ca³y tydzieñ bo to by nie przesz³o ale mo¿e chocia¿ na 2-3 dni.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 12:02   #106
shilla
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 406

Ile dodajesz tych wiórek do ma³ego jogurtu ??? £y¿kê ? Dwie ??
shilla jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:03   #107
Taka_tam_jedna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 250

Witam, jestem tu nowa, bardzo proszê o oceny
R
Wczoraj:
8:00 2 kromki razowego z mas³em, twaro¿kiem pó³t³ustym ze szczypiorkiem, pomidorem i ogórkiem zielonym, kubek herbaty zielonej
11:00 mus z 2 gruszek z cynamonem, herbata zielona
14:00 pó³ worka ry¿u z du¿± porcj± domowego leczo z kie³bas±
18:00 pasek czekolady mlecznej z bakaliami, kubek czarnej herbaty z ³y¿k± cukru i cytryn±
21:30 bu³ka pszenna z mas³em i past± jajeczn± (jajko, suszone pomidory, cebula podsma¿ana na oleju, odrobina majonezu i musztardy, sól, pieprz), kubek yerba mate

Dzisiaj:
9:00 jedna kromka razowego z mas³em i past± jajeczn± (jajko, suszone pomidory, cebula podsma¿ana na oleju, odrobina majonezu i musztardy, sól, pieprz), 1 kromka razowca z mas³em, twaro¿kiem pó³t³ustym ze szczypiorkiem i pomidorem, kubek yerba mate, szklanka soku przecierowego bez cukru (jab³ko, marchew, malina)
11:45 4 ³y¿ki p³atków jêczmiennych b³yskawicznych , szklanka mleka, trochê rodzynek, tarte jab³ko, cynamon, kubek yerba mate, szklanka herbaty czarnej z jab³kiem i fig±
15:00 filet z mintaja sma¿ony na oleju rzepakowym w panierce z jajka, m±ki orkiszowej i sezamu, 3 ¶rednie ziemniaki, du¿a porcja surówki z kapusty kiszonej z jab³kiem i cebul±, zielona herbata z pigw±
Planuje:
18:00 kromka chleba z ziarnami z past± jajeczn± jak wy¿ej, czarna herbata z cytryn±
21:00 puszka sardynek w oleju z kromk± chleba z mas³em, pomidorem i ogórkiem, zielona herbata
Taka_tam_jedna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:58   #108
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

P

¦niadanie

szklanka mleka 2% z 2³y¿kami otr±b owsianych i cynamonem
3 kromki razowca
- delma/twaro¿ek pó³t³usty z czosnkiem i jogurtem (handmade)
- 1,5 kromki z delm± / sa³at± / 3 plastry wêdliny z fileta insyka/ du¿o pomidora i ogórka
- pó³ kromki z mas³em orzechowym posmarowane tak nie za grubo ,ale tez nie za cienko

2 ¶niadanie

-du¿a miseczka kaszy jaglanej ( 5 pe³nych ³y¿ek suchejkaszy) z ca³ym bananem i jogurtem nat

obiad

-znowu ten sam czyli talerz zabielanej zupy ogórkowej z ziemniakami gotowanej na skrzyde³kach

podwieczorek (bêdzie)

- omlet cesarki z d¿emem truskawkowym popite bêdzie szklank± mleka koziego ( zakupione dzisiaj mniam)
( 1 jajko
1/4 szkl m±ki
1/4 szkl mleka
1 ma³e kwa¶ne i twarde jab³ko
1 ³y¿eczka mas³a )

kolacja (bêdzie )

3 kanapki razowca z twaro¿kiem /szynk±/ mas³em orzechowym i du¿o ogórka i pomidorek <--lubiê jak mi warzywka spadaj± z kanapek
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:08   #109
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 319

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
P

¦niadanie

szklanka mleka 2% z 2³y¿kami otr±b owsianych i cynamonem zamiast otr±b p³atki owsiane
3 kromki razowca
- delma/twaro¿ek pó³t³usty z czosnkiem i jogurtem (handmade) wywal margarynê i zast±p j± mas³em
- 1,5 kromki z delm± / sa³at± / 3 plastry wêdliny z fileta insyka/ du¿o pomidora i ogórka
- pó³ kromki z mas³em orzechowym posmarowane tak nie za grubo ,ale tez nie za cienko

2 ¶niadanie

-du¿a miseczka kaszy jaglanej ( 5 pe³nych ³y¿ek suchejkaszy) z ca³ym bananem i jogurtem nat

obiad

-znowu ten sam czyli talerz zabielanej zupy ogórkowej z ziemniakami gotowanej na skrzyde³kach + drugie danie

podwieczorek (bêdzie)

- omlet cesarki z d¿emem truskawkowym popite bêdzie szklank± mleka koziego ( zakupione dzisiaj mniam)
( 1 jajko
1/4 szkl m±ki
1/4 szkl mleka
1 ma³e kwa¶ne i twarde jab³ko
1 ³y¿eczka mas³a )

kolacja (bêdzie )

3 kanapki razowca z twaro¿kiem /szynk±/ mas³em orzechowym i du¿o ogórka i pomidorek <--lubiê jak mi warzywka spadaj± z kanapek
j.w.
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:25   #110
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Taka_tam_jedna Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, jestem tu nowa, bardzo proszê o oceny
R
Wczoraj:
8:00 2 kromki razowego z mas³em, twaro¿kiem pó³t³ustym ze szczypiorkiem, pomidorem i ogórkiem zielonym, kubek herbaty zielonej <du¿o tego twarogu? je¶li tak to ok
11:00 mus z 2 gruszek z cynamonem, herbata zielona <to nie posi³ek, zjedz co¶ normalnego
14:00 pó³ worka ry¿u z du¿± porcj± domowego leczo z kie³bas± <ry¿ br±zowy? leczo te¿ odpada moim zdaniem, chocia¿ nie wiem dok³adnie co to za kie³basa i jak przyrz±dzone
18:00 pasek czekolady mlecznej z bakaliami, kubek czarnej herbaty z ³y¿k± cukru i cytryn± <od paska czekolady raz na jaki¶ czas nie bêdzie tragedii, ale znowu nie ma tutaj normalnego posi³ku
21:30 bu³ka pszenna z mas³em i past± jajeczn± (jajko, suszone pomidory, cebula podsma¿ana na oleju, odrobina majonezu i musztardy, sól, pieprz), kubek yerba mate <my¶lê, ¿e bez bu³ki by³oby lepiej, o ile pasty jajecznej du¿o, chocia¿ cebulê podsma¿an± na oleju tez mo¿naby z niej wywaliæ

reasumuj±c, s± tak naprawdê 3 posi³ki a nie piêæ, ¼ród³a bia³ka dosyæ ubogie, t³uszczy zdrowych niewiele

Dzisiaj:
9:00 jedna kromka razowego z mas³em i past± jajeczn± (jajko, suszone pomidory, cebula podsma¿ana na oleju, odrobina majonezu i musztardy, sól, pieprz), 1 kromka razowca z mas³em, twaro¿kiem pó³t³ustym ze szczypiorkiem i pomidorem, kubek yerba mate, szklanka soku przecierowego bez cukru (jab³ko, marchew, malina) <fajnie, poza tym drobnym wy¿ej wymienionym detalem - cebul± na oleju - ja polecam ¶wie¿± w takiej pa¶cie, tez jest smaczna
11:45 4 ³y¿ki p³atków jêczmiennych b³yskawicznych , szklanka mleka, trochê rodzynek, tarte jab³ko, cynamon, kubek yerba mate, szklanka herbaty czarnej z jab³kiem i fig± <okej, chocia¿ ja bym to chyba zamieni³a z pierwszym ¶niadaniem
15:00 filet z mintaja sma¿ony na oleju rzepakowym w panierce z jajka, m±ki orkiszowej i sezamu, 3 ¶rednie ziemniaki, du¿a porcja surówki z kapusty kiszonej z jab³kiem i cebul±, zielona herbata z pigw± <odpu¶æ sobie panierkê, dorzuæ mo¿e jaki¶ ry¿
Planuje:
18:00 kromka chleba z ziarnami z past± jajeczn± jak wy¿ej, czarna herbata z cytryn± <ja bym zrobi³a ju¿ co¶ innego, ni¿ znowu chleb i znowu jajka
21:00 puszka sardynek w oleju z kromk± chleba z mas³em, pomidorem i ogórkiem, zielona herbata<nie wiem co to za olej ale jak znam sardynki w puszce to jaki¶ bardzo przeciêtny.znowu chleb, niepotrzebnie

tu ju¿ jest fajniej bo te posi³ki faktycznie s± posi³kami, natomiast za du¿o chleba, trochê du¿o owoców no i ja bym zrezygnowa³a z czê¶ci wêglowodanów na rzecz t³uszczy
j.w., æwiczysz cos?
Stary 2013-08-04, 15:56   #111
Taka_tam_jedna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 250

Dziêki wielkie za ocenê riddle92

Wczoraj te leczo wpad³o, bo od mamy dosta³am z domu i nie mog³am siê oprzeæ, na szczê¶cie ona do¶æ chudo gotuje. Wczoraj by³o te¿ tak ma³o, bo tylko co wróci³am po wielkiej jedzeniowej rozpu¶cie od mamy.

Ry¿ niestety bia³y - szczerze mówi±c nie lubiê ry¿u br±zowego, bo zawsze mam problem z ugotowaniem go, po czterdziestu minutach gotowania wraz wychodzi mi twardy Dlatego najczê¶ciej idê na ³atwiznê i gotujê bia³y w 15 minut. Ale postaram siê zastêpowaæ go ró¿nymi kaszami, które uwielbiam.

Dzi¶ ta rybka to te¿ tak z lenistwa zrobiona, dla T¯ robi³am w panierce i dla siebie nie chcia³o mi siê ju¿ oddzielnie kombinowaæ, ale obiecujê poprawê

W³a¶nie u mnie czêsto do podwieczorków i kolacji wkrada siê monotonia, bo nie mam na nie pomys³ów i najczê¶ciej jest co¶ z jajkami. I jeszcze taka sprawa: gdy nie zjem jakiej¶ bu³ki lub chocia¿ kawa³ka chleba na kolacjê czujê siê nienajedzona, mam napady wilczego g³odu itd. Np. ja bym puszk± tuñczyka i warzywami siê nie najad³a na kolacjê albo jajecznic± bez choæby ma³ej kromki chleba. Nie wiem, walczyæ z tym?

Co do æwiczeñ to niestety leñ ze mnie. Szybko siê nudzê. Bieganie u mnie odpada, monotonne æwiczenia w domu (codziennie to samo) te¿ siê koñcz± na trzech dniach æwiczeñ i na zakwasach. W czerwcu chodzi³am ca³y miesi±c na si³owniê, akurat to siê u mnie sprawdza³o, mia³am mobilizacjê, niestety teraz w wakacje jestem w rozjazdach i trochê nie op³aca mi siê kupowaæ karnetu, na jesieñ powrócê do si³owni. Mo¿e kto¶ poleci mi jakie¶ treningi z netu, tylko fajnie jakby nie by³y monotonne i bardzo ciê¿kie, bo szybko siê zniechêcê i zakwasy nie dadz± mi wstaæ z ³ó¿ka (s³aba kondycja).
Taka_tam_jedna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:47   #112
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Ja siê dzi¶ nie chwalê bo spa³am pó³ dnia a jeszcze na koniec zjad³am trochê czipsów... Przez te pogodê nie mam ochoty na normalne jedzenie ani funkcjonowanie

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Straaasznie, niestety. Nijak siê to ma do jedzenia w ogóle, a ju¿ o redukcji nie wspomnê. Pos³uchaj dance makabre i poczytaj wiêcej
dziêkujê a jak± aktywno¶æ fizyczn± polecasz?tzn chodzi mi o spalanie tkanki t³uszczowej, nie wyrabianie miêsni rower, bieganie? co¶ z aerobów?
Stary 2013-08-04, 17:31   #113
Limonka1987
Zakorzenienie

Têczowa dolinko- dziêki za komentarz. Masz racjê, chyba bêdê musia³a mêczyæ narzeczonego, ¿eby mi szykowa³ jakie¶ obiady do odgrzania czy jakie¶ pó³produkty na kolejne dni.
Wiórki wziê³am pierwsze lepsze z pó³ki w supermarkecie, wiêc na pewno maj± siarkê. Jaki jest jej negatywny wp³yw na organizm?

Shilla- ja wci±gam du¿y jogurt Sypiê wiórki na oko, ale pewnie ok. 3-4 ³y¿ki.
Stary 2013-08-04, 18:20   #114
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Taka_tam_jedna Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki wielkie za ocenê riddle92

Wczoraj te leczo wpad³o, bo od mamy dosta³am z domu i nie mog³am siê oprzeæ, na szczê¶cie ona do¶æ chudo gotuje. Wczoraj by³o te¿ tak ma³o, bo tylko co wróci³am po wielkiej jedzeniowej rozpu¶cie od mamy.

Ry¿ niestety bia³y - szczerze mówi±c nie lubiê ry¿u br±zowego, bo zawsze mam problem z ugotowaniem go, po czterdziestu minutach gotowania wraz wychodzi mi twardy Dlatego najczê¶ciej idê na ³atwiznê i gotujê bia³y w 15 minut. Ale postaram siê zastêpowaæ go ró¿nymi kaszami, które uwielbiam. <nie ma sensu go a¿ tak rozgotowywaæ, on z zasady nie jest taki miêkki jak bia³y je¿eli Ci taki nie smakuje (bo ja te¿ szczerze mówi±c lubiê go tylko z cynamonem i tartym jab³kiem), to rzeczywi¶cie spróbuj jakiej¶ kaszy

Dzi¶ ta rybka to te¿ tak z lenistwa zrobiona, dla T¯ robi³am w panierce i dla siebie nie chcia³o mi siê ju¿ oddzielnie kombinowaæ, ale obiecujê poprawê <no rozumiem, rozumiem, zawsze mo¿na potem zdj±æ panierkê ;d ja czasem tak robiê jak jestem zmuszona do ryby w panierce

W³a¶nie u mnie czêsto do podwieczorków i kolacji wkrada siê monotonia, bo nie mam na nie pomys³ów i najczê¶ciej jest co¶ z jajkami. I jeszcze taka sprawa: gdy nie zjem jakiej¶ bu³ki lub chocia¿ kawa³ka chleba na kolacjê czujê siê nienajedzona, mam napady wilczego g³odu itd. Np. ja bym puszk± tuñczyka i warzywami siê nie najad³a na kolacjê albo jajecznic± bez choæby ma³ej kromki chleba. Nie wiem, walczyæ z tym? <ja my¶lê, ¿e to mo¿e wynikaæ z tego, ¿e te poprzednie posi³ki by³y takie dosyæ skromne. Je¿eli bardziej przypilnujesz tego, ¿eby zje¶æ co¶ wiêcej ni¿ owoc i kawê, to byæ mo¿e bêdziesz mniej odczuwaæ g³ód. Mi szczerze mówi±c ciê¿ko powiedzieæ, bo ja jako¶ w ogóle rzadko siê czuje g³odna, no i wiadomo ¿e lepsza kromka ciemnego chleba ni¿ batoniki potem ;d Ale na Twoim miejscu skorzysta³abym z dobrodziejstwa jakim s± warzywa, my¶lê, ¿e tak± solidn± porcj± warzyw na parze z ³y¿eczk± oliwy mo¿na siê naprawdê nie¼le naje¶æ

Co do æwiczeñ to niestety leñ ze mnie. Szybko siê nudzê. Bieganie u mnie odpada, monotonne æwiczenia w domu (codziennie to samo) te¿ siê koñcz± na trzech dniach æwiczeñ i na zakwasach. W czerwcu chodzi³am ca³y miesi±c na si³owniê, akurat to siê u mnie sprawdza³o, mia³am mobilizacjê, niestety teraz w wakacje jestem w rozjazdach i trochê nie op³aca mi siê kupowaæ karnetu, na jesieñ powrócê do si³owni. Mo¿e kto¶ poleci mi jakie¶ treningi z netu, tylko fajnie jakby nie by³y monotonne i bardzo ciê¿kie, bo szybko siê zniechêcê i zakwasy nie dadz± mi wstaæ z ³ó¿ka (s³aba kondycja). <ja jednak polecam siê zmobilizowaæ, ju¿ poza wszystkimi korzy¶ciami "redukcyjnymi" to przede wszystkim dobre dla zdrowia, no i zjedzenie dwóch kostek czekolady wtedy a¿ tak nie boli próbowa³a¶ æwiczeñ si³owych w domu? ja niestety ¿adnego treningu z neta nie polecê, bo mnie to nudzi niemi³osiernie
Reavela - ja polecam trening si³owy na zmianê z treningiem interwa³owym (HIIT), i do tego dodatkowo jaki¶ rower czy tam zwyk³e bieganie. Na diecie redukcyjnej i tak te miê¶nie nie urosn± (mimo, ¿e trening si³owy mo¿e tak w³a¶nie sugerowaæ swoj± nazw± ;d), a to du¿o skuteczniejsze ni¿ same aeroby. Niemniej jednak, je¿eli kto¶ nie lubi HIITu, no to te aeroby te¿ bêd± okej ;d

Mój R dzisiejszy(pobudka o 13 ):
I. Jajecznica z dwóch jajek na ³y¿eczce mas³a
II. Zupa pomidorowa (z odrobin± bia³ego makaronu, bo to taka "domowa", ale gotujemy chudo, wiêc to nie taka "prawdziwa, polska zupa z mas± t³uszczu" ;d), duszona chuda polêdwica, pó¼niej ga³ka sorbetu malinowego , kawa z mlekiem i lyzeczka syropu
III. (wlasnie przyrz±dzam) tuñczyk w sosie wlasnym, makaron ciemny z pesto liguryjskim(oliwa, czosnek, bazylia), wymy¶lê jeszcze jak±¶ sa³atkê
tutaj planujê wieczorne bieganie, bo teraz chyba bym siê roztopi³a
IV. pier¶ z kurczaka grillowana(w piekarniku, takie oszustwo ), jakie¶ warzywa
V. ser bia³y z ³y¿k± jogurtu z przyprawami

do picia woda, herbata zielona, i jedno wapno rozpuszczalne na alergiê
Stary 2013-08-04, 18:41   #115
shilla
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 406

Cytat:

Shilla- ja wci±gam du¿y jogurt Sypiê wiórki na oko, ale pewnie ok. 3-4 ³y¿ki.
dziêki jutro spróbujê
shilla jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-04, 19:22   #116
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Reavela - ja polecam trening si³owy na zmianê z treningiem interwa³owym (HIIT), i do tego dodatkowo jaki¶ rower czy tam zwyk³e bieganie. Na diecie redukcyjnej i tak te miê¶nie nie urosn± (mimo, ¿e trening si³owy mo¿e tak w³a¶nie sugerowaæ swoj± nazw± ;d), a to du¿o skuteczniejsze ni¿ same aeroby. Niemniej jednak, je¿eli kto¶ nie lubi HIITu, no to te aeroby te¿ bêd± okej ;d

Mój R dzisiejszy(pobudka o 13 ):
I. Jajecznica z dwóch jajek na ³y¿eczce mas³a
II. Zupa pomidorowa (z odrobin± bia³ego makaronu, bo to taka "domowa", ale gotujemy chudo, wiêc to nie taka "prawdziwa, polska zupa z mas± t³uszczu" ;d), duszona chuda polêdwica, pó¼niej ga³ka sorbetu malinowego , kawa z mlekiem i lyzeczka syropu
III. (wlasnie przyrz±dzam) tuñczyk w sosie wlasnym, makaron ciemny z pesto liguryjskim(oliwa, czosnek, bazylia), wymy¶lê jeszcze jak±¶ sa³atkê
tutaj planujê wieczorne bieganie, bo teraz chyba bym siê roztopi³a
IV. pier¶ z kurczaka grillowana(w piekarniku, takie oszustwo ), jakie¶ warzywa
V. ser bia³y z ³y¿k± jogurtu z przyprawami

do picia woda, herbata zielona, i jedno wapno rozpuszczalne na alergiê
ok, dziêkujê! my¶lisz, ze bêdzie dobrze, jak u³o¿ê tak naprzemian: w jeden dzieñ si³owy, drugi bieganie, trzeci rower, czwarty interwa³y?
i interwa³y/si³owy przez jaki czas, ¿eby to mia³o sens? w ogóle muszê poczytaæ o si³owym bo nie mam pojêcia
Stary 2013-08-05, 05:44   #117
Limonka1987
Zakorzenienie

Moje U wczorajsze

¦niadanie: jajecznica z dwóch jajek, grahamka, dwa pomidory, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: owsianka z bananem i wiejskim
III ¶niadanie: du¿y jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi
Kolacja: odsma¿ane pierogi ruskie, surówka z sa³aty lodowej, papryki, pomidorów i cebuli, pomidorki z cebul± i octem
Po kolacji (podjedzone przy ogl±daniu filmu): lody z malinami.

Trochê bez sensu, ale pó³ dnia spêdzone nad wod±,a nic nie wziêlili¶my do jedzenia ze sob±, gapy jedne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 10:52   #118
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Na moje jad³ospisy nikt nie zwróci³ uwagi, niewa¿ne, ale mam pytanie:
Jedzenie po treningu to lu¼ne zalecenie czy konieczno¶æ? Jestem na redukcji i æwiczyæ mogê dopiero jak dzieci pójd± spaæ, zwykle wychodzi ok. 21 do 22 (40 minut na bie¿ni albo 60 minut z Tiffany). I o tej 22 naprawdê za Chiny nie chce mi siê je¶æ, zreszt± zaraz po prysznicu idê najczê¶ciej spaæ. Czy to bardzo ¼le, ¿e ostatni posi³ek jest przed æwiczeniami?

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:25   #119
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Na moje jad³ospisy nikt nie zwróci³ uwagi, niewa¿ne, ale mam pytanie:
Jedzenie po treningu to lu¼ne zalecenie czy konieczno¶æ? Jestem na redukcji i æwiczyæ mogê dopiero jak dzieci pójd± spaæ, zwykle wychodzi ok. 21 do 22 (40 minut na bie¿ni albo 60 minut z Tiffany). I o tej 22 naprawdê za Chiny nie chce mi siê je¶æ, zreszt± zaraz po prysznicu idê najczê¶ciej spaæ. Czy to bardzo ¼le, ¿e ostatni posi³ek jest przed æwiczeniami?

To nie jest w±tek do zadawania pytañ tylko do wklejania i oceniania jad³ospisów, ale....

Tak to bardzo ¼le, nie wa¿ne o której æwiczysz po treningu nale¿y zje¶æ pe³nowarto¶ciowy posi³ek czyli wêgle+bia³ko+t³uszcz.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:28   #120
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

P

¦niadanie

-szklanka mleka 2 % + 2 ³y¿ki p³atków orkiszowych b³yskawicznych
-3 kromki razowca
- 1 i pó³ z delm±/ twaro¿kiem z czosnkiem i jogurtem na to ogórek ma³osolny (handmade )
- 1 i pó³ z delm±/sa³at±/ 2 plastry fileta z indyka / ogórki ma³osolne i pó³ pomidora na to sos chilli
- pó³ kromki chleba pszennego z delm± i twaro¿kiem na to ogórek ma³osolny i sos chilli

po: ponad pó³ tabliczki toblerone mleczna tabliczka ma³a 50 g

2 ¶niadanie

jaglanka z cynamonem i bananem oraz ma¶lank± ( 5 ³y¿ek kaszy + ca³y duzy banan +troche ma¶lanki wla³am)

obiad

-pe³ny taalerz zupy kalafiorowe gêstej od klusek lanych zabielana ¶mietan± gotowana na skrzydle indyka.

podwieczorek (bêdzie)

-ponad pó³ woreczka kaszy gryczanej ze szklank± mleka i ³y¿eczka miodu i cynamon

kolacja ( bêdzie )

- 3 kromki razowca lub 4 (Zale¿y od g³odu ) --> codziennie próbuje zwiêkszaæ posi³ki ledwo zjadam 3 kromki

z delm±. tawaro¿kiem lub szynk± i du¿o warzywek (pomidor lub ogórki ) i to posmarowane sosem chilli (develey )
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.