![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: STRAJK- związki zawodowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: STRAJK- związki zawodowe
Widac ze sie na tym zupelnie nie znasz. Jak bede miala chwile podam jakies linki zeby wyjasnic o co kaman.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: STRAJK- związki zawodowe
Cytat:
![]() to, o czym piszesz, to utopia, bo nie wyżywimy ludzi z samej produkcji roślinnej, dopiero rolnictwo przemysłowe spowodowało koniec klęsk żywności w europie i obniżyło koszty żywności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
To hodowla czy rolnictwo? Bo ja pisalam o hodowli zwierzat odnosAc die do twojego cytatu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jasne, można spróbować. Tylko po podniesieniu jej realna wartość byłaby taka sama jak teraz. +bezrobocie skoczyłoby jeszcze bardziej, bo większość ludzi na początku nie byłoby w stanie zarobić na swoje pensje. Ja uważam, że z pensję minimalną i tak już wystarczająco zwiększają co roku - w tamtym roku prawie 7%. A już nie mówiąc o tym, że po zwiększeniu pensji minimalnej większość pracodawców już w ogóle nie oferowałoby umów o pracę ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Popieram całkowicie jamestown i jako ciekawostkę wrzucam filmik o związkach zawodowych i poityce socjalnej w Detroit. Polecam obejrzeć
![]() Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2013-09-14 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wredny kotecek
|
Zarabiamy jakieś 5x mniej niż w krajach zachodnich a koszty utrzymania mamy takie same... U nas ciuchy nawet tych samych marek w przeliczeniu na złotówki są o wiele droższe niż w zagranicznych sklepach! Odbierają ludziom renty ale ręka nie zadrży żeby wydać na głupie fotele do ministerstwa ponad 300 000 zł!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a przez socjal rozumiem nie tylko zasilki dla bezrobotnych ale tez chorobowe, rente w razie wypadku czy macierzynskie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieniędzy w systemie jest sporo, tylko wszędzie są idioci, którzy je marnotrawię na pierdoły. Brak słów. p.s. W zusie żrą dwie tony ciastek zamówionych za nasze pieniądze.
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
ach ten Duda i Solidarność, niby walczą o dobro Polaków, niby walczą o godne życie rodzin Polskich które pracują, a tu cały czas stoją ramię w ramię z PiSem nawołuje teraz do obalenia rządu i weź tu słuchaj takich błaznów co to kolejny dzień balują w Warszawie, zaczęli od walki o dobro pracowników a teraz to już czysta kampania wyborcza Prawa i Sprawiedliwości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że kampania Pana Dudy, któremu bycie liderem już nie wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście kennedy ma rację. Od razu mówie, ze nie jestem wege, nie lobbuję niczego, tylko stwierdzam fakty. Produkcja mięsa wymaga zużycia ogromnych ilości wody i pokarmu roślinnego dla zwierząt hodowanych na mięso i piramida energii i liczebności idealne to oddaje, tu nawet nie ma co tłumaczyć, wystarczy spojrzeć i kazdy kto potrafi logicznie myślec i wyciągać wnioski wie to. Ale na wszelki wypadek wyjaśnię: mamy jakieś pole o jakiejs powierzchni. Jesli zasiejemy na nim jakis pokarm roslinny dla człowieka, wykarmimy z tego hipotetycznie np. 200 osób, jesli pole to przeznaczymy na uprawe roslin by wykarmić np. krowy, wykarminy tym hipotetycznie np. 15 krów czym naje sie kilkadziesiat osob. To wlasnie oddaje piramida energii i nie od dziś wiadomo, ze niektóre kraje afrykańskie zmagają sie z głodem właśnie przez produkjcę pokarmu dla zwierzat na ubój, zamiast hodować produkty roslinne jadalne dla człwieka. I identycznie ma sie sprawa z wodą, zuzycie wody na wiecej pokarmu roslinnego dla czlowieka jest mniejsze, niz zuzycie jej dla mniejszej ilosci pokarmu miesnego dla człowieka. Dalej, produkcja miesa powoduje ogromne ilosci odpadów, kazdy kto przebywal niedaleko ferm komercyjnych wie o co chodzi, ale nie tylko ten. Są to zdecydowanie ogromniejsze ilosci odpadów, niz przy produkcji pokarmu roslinnego, a dające mniej pożywienia. Gazy cieplarniane to kwestia tylko produkcji mięsa. Poza tym na pastwiska lub uprawy pod pasze wycina się lasy, jest to kolejny negatywny czynnik. Także zanim sie pochwalisz, ze znasz sie w temacie, lepiej sie upewnij, czy faktycznie sie znasz, bo jesli takich my mamy mieć w przyszlosci rolników, ktorzy twierdza, ze to bzdury, czy ze zywnoscia roslinna nie wyzywi sie ludzkosci (gdzie to wlasnie produkcja miesa jest w niektorych miejscach przyczyną masowego głodu) to ja chyba przechodze na zywienie sie energia sloneczna ![]() Tak, wiem, ten post jest troche wredny, ale jak widze ze ktos mowi ze zna sie na temacie, a nie wie co to piramida liczebnosci i energii i nazywa to ''newsami z greenpeace'' to naprawde rece opadają. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-09-14 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie pisałam nigdzie, że rolnictwo intensywne ma same plusy, i zdaję sobie sprawę z jego wpływu na środowisko. chodziło mi raczej o to, że zwiększenie produkcji roślinnej a zmniejszenie zwierzęcej jest niemożliwe, głównie z tak prostego powodu jak preferencje konsumentów. w Niemczech produkcja zwierzęca to ok. 65-70% produkcji rolnej ![]() z mojej strony EOT, bo to już zbyt duży offtop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie tobie oceniać moją wiedzę i to przez wizaż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
Mam nadzieję, że ekoświry nie wprowadzą jakiejś akcyzy na mięso. Można wiele mówić złego o hodowli, ale dla większości ludzi kotlet schabowy stoi dużo wyżej niż kotlet sojowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() kazdy ustroj generuje mnostwo rpoblemow-glownie przez ludzi wiec i kazdy ustroj bedzie je generowal, ale uwazam , ze opieka socjalna jest potrzebna-oczywiscie w ramach rozsadku a nie utrzymywania pasozytow -ale ustroj rynkowy nie jest doskonaly i sytuacje gdzie ktos malo zarabia a pracuje przez 30lat i potem ma zasilek nie wystarczajacy nawet na czynsz uwazam za patologiczna-nie chce w europie sredniowiecznych slumsow albo amerykanskiego niewolnictwa z czasow kiedy przywozili sobie murzynow z afryki a bez pewnej interwencji panstwa dazylibysmy w te strone bo ludzie czesto maja jaka taka tendencje do wyzyskiwania/oszukiwania innych zamiast wspolpracy, no i niestety ale kompeltnymi niedorajdami tez trzeba sie w jakis psosob zajac, bo jak sie tego nie zrobi to stworzymy sobie tylko slumsy, przestepczosc i patologie, ale z drugiej strony uwazam,ze np kobiete co ma 13 dzieci i placze,ze panstwo jej za malo pomaga bo ona juz od 7 nie miala na jedzenie to powinno sie wykastrowac albo mocno trzepnac w lec ![]() Cytat:
i przyzwyczajenie-jesz mieso bo od dziecinstwa wpajali Ci,ze to normalne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.