|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
[QUOTE=JanePanzram;4292815 7]i gdzież tam jest fragment, który mówi, że zawsze i wszędzie?/QUOTE]
Cały czas mówimy tylko o restauracji. |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś jechałam z matką pociągiem, zawalony na full, tymczasem ona miała chore kolano nachyliłam sie do faceta co siedział przy mnie i mówię: przepraszam, mamę noga boli, czy by pan ustapił a on mi na to: a mnie też nogi bolą
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przynajmniej dzisiejszy kaganek oswiaty, ktory na tym watku tak dzielnie nioslam moge sobie jako dobry uczynek policzyc |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42928203]Za dalsza dyskusje dziekuje, bo pewnie i tak zaraz bedziesz upieral sie przy swoim i zapewne sie dowiemy, ze pan Krajski sie pomylil
.[/QUOTE]Tak, będę się upierał. |
|
|
|
|
#96 |
|
jestę wieszczę
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42928242]Dalam juz sobie spokoj, bo sie wynudzilam jak mops. Wizaz jak magnes dziala na takich panow.
Przynajmniej dzisiejszy kaganek oswiaty, ktory na tym watku tak dzielnie nioslam moge sobie jako dobry uczynek policzyc Hehe cóż, ja się zastanawiam, jak nudne trzeba mieć życie, żeby robić zadymy na kobiecych forach
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
JanePanzram
Ja kiedyś jechałam z ręką zabandażowaną do kontroli, wszystkie siedzące miejsca były pozajmowane, w autobusie pół na pół kobiet i mężczyzn, i miejsca ustąpiła mi kobieta a nie facet. Albo inna sytuacja. Jadę autobusem i siedzę. Dosiadają się ludzie, miejsc brakuje, a wsiadła starsza kobieta na oko po 70tce. Jechało wtedy dużo młodych chłopaków (20-26lat) żaden nie wstał by jej ustąpić miejsca. Wstałam ja. Później mi ustąpił miejsca zupełnie inny chłopak siedzący na drugim końcu autobusu, przyszedł pode mnie i powiedział bym usiadła. Miło mi się zrobiło, podziękowałam i usiadłam. Za to te młodziki miały niezły ubaw z niego, że podrywa itp. Zero kultury z ich strony. |
|
|
|
|
#99 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Juz jego autorytet w dziedzinie drzwi upadl. Pewnie szuka nowego. Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mianowicie teraz takie tłumiszcza jeżdżą komunikacją, że przy wsiadaniu do transportu to następuje "walka o ogień": szybko wsiadać, siadać, póki jest miejsce i jak taki usiądzie, to potem mu ciężko te miejsce oddać, bo to tak rzadki skarb w autobusach kierowcy jeżdżą jak wariaci, wiec jak stoisz, to musisz się jak małpa czegoś trzymać - wiec jak taki "śpiący budda na z autobusu" wstanie to będzie musiał sie gimnastykować by nie upaść a w pociagu: jak wstanie to potem przez wiele stacji będzie musiał stać, nogi mu wejdą w zadek ![]() tak to czasami widzę bo takie jak opisałaś sytuacje to też widywałam Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-21 o 21:28 |
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42927795]Ja bardzo nie lubię takich zachowań. Nie zwalczam tego zawsze u wszsystkich, ale i tak nie lubię. U facetów średnioznajomych nawet tego nie komentuję, ale moi najbliżsi wiedzą, że mają tego nie robić
![]() Ależ to zwalczanie działa bardzo pozytywnie. U mnie w pracy faceci zaczęli mnie traktować równo dopiero wtedy, gdy zakomunikowałam im, że mają przestać czynić te śmieszne wygibasy, bo moje jajniki nie czynią mnie upośledzoną. Od tego czasu otwieramy sobie drzwi wtedy, gdy jest to konieczne, np. drzwi otwiera się osobie niosącej coś ciężkiego itp.[/QUOTE] Nie równo tylko jak faceta. ![]() Gdyby to było takie proste feministki walczyły by jedynie o możliwość samodzielnego otwierania drzwi. Nie ma w tym oczywiście nic złego ale to dziwne. Nie wiem jak bym zareagował gdym np. powiedział komuś "na zdrowie" a usłyszał że nie życzy sobie żeby tak do niej mówić, nie podawał bym reki znajomym bo boję się zarazków itd. Edytowane przez michal321 Czas edycji: 2013-09-21 o 21:34 |
|
|
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Nie wmawiaj sobie, że wiesz lepiej jak traktują mnie koledzy z roboty. Uważam, że ludzie powinni się traktowac tak samo bez względu na płeć. Ja też zachowuję się tak samo wobec facetów jak wobec kobiet. Nie uważam, że typ gonad określa z góry pożądany model zachowania wobec drugiej osoby.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TU JESTEM ![]() nie mówie niepytana,dygam na przywitanie nastawiając jednocześnie dloń do całowania. nie śmieję się głośno,nie bekam i jestem posłuszna swojemu panu,więc o co jeszcze ku***a chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że w dobrym tonie jest dbanie o poprawność językową. Osoba dobrze wychowana powinna umieć posługiwać się językiem ojczystym.
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ulegam wielkim wpływom mody,czy cudzych gustów
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-09-21 o 21:47 |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przepuszczanie w drzwiach jest jednak chyba normą. Z odsuwaniem krzesła, czy otwieraniem drzwi samochodu gorzej. Naprawdę można się nie doczekać. Zgadzam się też z Lisbeth, że w relacjach zawodowych "kobiecość" często przeszkadza niestety... I gdzie tu złoty środek? Edytowane przez 201705080934 Czas edycji: 2013-09-21 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak samo jak nie wierzę w to, że faceci budują masę mięśniową dla siebie a nie po to, by podobać się laskom. ![]() Jeśli jako kobietę miałby mnie oburzać fakt, że mężczyzna otwierając mi drzwi podkreśla różnice między płciami a ze mnie robi swoją niewolnicę (wszak bez niego nie umiałabym otworzyć drzwi), czyli ustawia mnie z góry na pewnej pozycji (gorszej od jego) to równie dobrze, mogłabym się obrazić na normy kulturowe, wg których ''dobrze jest'' mieć wydepilowanego wąsa czy smukłą powabną kibić, a nie uda czy ramiona kulturysty bo np. lubię sobie tak po męsku pochodzić na pakernię.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-09-21 o 21:53 |
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mianowicie miał on z nią podejść do auta, otworzyć jej drzwi kluczykiem by wsiadła i ta kobieta, gdy on będzie szedł do drzwi od strony kierowcy - nachyli się i mu odblokuje drzwi od wewnątrz, aby sam nie musiał otwierać ![]() teraz taki sprytny test nie ma racji bytu, bo naprawdę rzadko się spotyka takich, co otworzą ci najpierw drzwi
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-21 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i od razu się na zakocha, a na dodatek - nie trzaśnie, kretynka, drzwiami aż mu zęby zgrzytną Zupełnie nielogiczne, że tego nie czynią. |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale porównaj sobie jak ludzie noszą się po domu, a jak kiedy wychodzą, po domowemu większość ludzi lubi paradować w wygodnym dresie, koszulce, włosy związać w kitkę; rzadko która kobieta chodzi po mieszkaniu wylansowana i pobrzękując biżuterią. ;-) |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.btw: ile masz lat? Zawsze mnie to zastanawialo. Jak nie chcesz tu dokladnie podawac to chociaz jakies niewielkie widelki? |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
Wiem o co ci chodzi ,gdzie dzwony biją ale nie nazywajmy tego logiką
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

.[/QUOTE]