|
|
#1 | |
|
Przyczajenie
|
Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
Dzień dobry,
forum kobiece wydaje się być odpowiednie na takie pytanie. Kobiety, głownie te w wieku do lat 30 wiernie naśladują mężczyzn nie mając w ogóle pojęcia o dobrych manierach. Zarzucicie mi z pewnością, że jak to macie zachowywać się jak kobiety skoro nie ma prawdziwych mężczyzn dlatego pozwolę sobie zacytować z bloga pana Krajskiego. Cytat:
Zapraszam do dyskusji. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
A może to problem w facetach,że nie znają podstawowych zasad kultury, tj.przepuszczanie w drzwiach,otwieranie drzwi samochodu?
|
|
|
#3 |
|
jestę wieszczę
|
To niestety wina facetów. Jakbym miała czekać, aż mi panowie odsuniecie krzesło, to bym zapuściła korzonki i liście wypuściła
.Bardzo podoba mi się, gdy mężczyzna przepuszcza mnie w drzwiach czy otwiera mi drzwi samochodu, zawsze uprzejmie dziękuję i się uśmiecham do niego.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Co to za fala tematów z przepychankami płciowymi ostatnio?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- najazd trollów - zapłakanych chłopaczków w krótkich spodenkach, tupiących nóżkami
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja potrafię sama sobie otworzyć drzwi i odsunąć krzesło. Nie potrzebuję do tego faceta, a takie "uprzejmości", uważam za niepotrzebny przeżytek.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem. Dobrymi manierami jest czekanie, aż mężczyzna otworzy mi drzwi, przepuści i odsunie krzesło? Gdybym zaczęła się zachowywać w ten sposób, to większa część płci męskiej stwierdziłaby, że jestem jakaś nienormalna.
Po za tym sama umiem otworzyć drzwi i odsunąć krzesło, jeżeli jakiś facet to robi jest to bardzo miłe, ale stać i czekać na to?
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps jeszcze otworzyc drzwi, czy przepuscic mnie w drzwiach zdarza sie całkiem czesto, ale podsunąc krzesło to juz chyba zwyczaj zapomniany całkowicie, bo zdarzyło mi sie tego doswiadczyc zaledwie kilka razy w zyciu a poznało sie przeciez troche tych facetów.
Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2013-09-21 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
.
|
Odp: Dot.: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Co tzn. że nie potrafi się przywitać z mężczyzną? Jakiego przywitania oczekujesz od kobiety, które spełniło by Twoje wizje kobiecości? Jakie jeszcze inne zachowanie wg Ciebie świadczy o kobiecości? Proszę o konkrety.
'możesz krzyczeć na mnie, ile chcesz, pokaż, jak w żyłach szybko płynie krew, będę się uśmiechać, bo wiem, że w środku jesteś taki sam- za mocno kochasz, tak, jak ja.' Edytowane przez kcia161991 Czas edycji: 2013-09-21 o 17:10 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Przyczajenie
|
Bardzo mnie zdziwiło przyzwolenie na prostactwo wśród kobiet.
Cytat:
Gdybyś zachowała się w ten sposób to część płci męskiej zreflektowałaby się. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
Cytat:
nazywające siebie feministkami wcale nimi nie są? Kiedy mam możliwość otwieram kobietom drzwi, przysuwam krzesło. Niestety z internetu dowiedziałem się że jednak nie wszystkim się to podoba. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Podajesz pierwsza rękę, nie wstajesz kiedy ją podajesz. Pomijając oczywiście oficjalne stosunki z przełożonymi.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
To ja polecam jakaś książkę o dobrych manierach. Są to kwestie uniwersalne, nie wymagam niczego innego niż standardowych reguł grzeczności. Patrząc na Wasze wypowiedzi odnoszę wrażenie, ze prostactwo dzisiaj jest standardową regułą.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile można tego dziadostwa znieść? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
BAN stały
|
dla mnie męski facet to taki, który nie traktuje (swojej) kobiety jako specjalistki od odkurzania, prania czy prasowania; otwieranie drzwi czy odsuwanie krzesełek to tylko miły detal.
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
A ja ''wymagam'' słonia w karafce.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Serio, żeby to wiedzieć potrzebujesz forum internetowego? Ludzie niezależnie od płci nie wiedzą jak się witać, jak poprawnie jeść, jak się ubrać stosownie do okazji, etc. Nie wiem czemu zwalasz to akuray na kobiety, kiedy to bardziej wina braku czasu, który to wymusza luźne i pobieżne podejście do wszystkiego.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
skutek tego taki, że moja lista ignorów ciągle rośnie %)
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
Ja czekam aż tz otworzy xd ale u obcych nie, po co.
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
moje wrażenie po lekturze męskich wypowiedzi na tym forum (nierzadko) jest takie, że każda kobieta, która nie chce tylko obsługiwać swojego faceta, bo chce się zająć także innymi czynnościami niż prowadzenie domu i nie ma już przez to czasu ani siły, by robić za gosposię kilkorga osób (męża, dzieci), jest wojującą feministką, którą, w najlepszym razie, należałoby spacyfikować, w - najgorszym - udawać, że nie istnieje.
Bardzo często pojawia się, jako przytyk kierowany w równouprawnienie czy feminizm, ''argument'' - chcecie równouprawnienia? To same sobie noście siaty i same otwierajcie sobie drzwi? W związku z powyższym - na co kobiety mają czekać? Wniesienie siatki czy czekanie aż drzwi się magicznie otworzą męską dłonią, nie są warte tego, by dać się przez nie zapędzić do kuchni i odkurzacza full serwis, ot i cały sekret.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
nie wydaje mi się, żeby to, czy facet otworzy kobiecie drzwi czy nie było zależne od niej
raczej od jego wychowania. Dla mnie jest to bardzo ważne i nie związałabym się z facetem, który by przechodził przez drzwi pierwszy itd. Marzą mi się faceci przepuszczający w drzwiach, ustępujący miejsca w autobusie (zdarzyło mi się to raz w życiu!) i czyniący podobne temu praktyki, ale niestety - jest ich niewielu i ja, jako kobieta, nic nie moge z tym zrobić
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
-
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-21 o 19:00 |
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Czy to meskie kolko frustratow, ktore regularnie co jakis czas zaklada tu watek ma jakies odliczenia od podatkow z tytulu jojczenia na Wizazu? Nic innego nie tlumaczy tak regularnego plakusiania, "bo baby to france".
|
|
|
|
|
#26 |
|
.
|
Odp: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
No wlasnie to jest ciekawe, gdzie ci dobrze wychowani mlodziency? Jak do tramwaju wsiada starsza osoba to w pierwszej kolejnosci z miejsc zrywaja sie kobiety, zeby ustapic miejsce.
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
No ok. Wymagasz. Szukaj takiej, która Ci odpowiada zamiast pouczać baby na forum, które to nic nie obchodzi.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najświętsze słowa. Mężczyzn bardzo boli, ze stajemy się niezależne, mozemy sie rozwieść kiedy jesteśmy bite czy wykorzystywane i damy sobie radę, a oni zostaną sami wśród sterty brudnych gaci.. ojojoj |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
.
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
Cytat:
|
|
|
#30 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

.

najświętsze słowa.