Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 09:13   #91
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Lady, nie polecam zadnej, a dlaczego? Bo nie uzywam (jak i innych produktow do stylizacji, wole pielegnacje ). Moze z 2x mi sie zdarzylo - zupelnie nieprzydatna rzecz jak dla mnie, takze sie nie wypowiadam, co by Cie w blad nie wprowadzic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:13   #92
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

http://allegro.pl/drewniane-puzzle-d...605437949.html dokładnie te w Aldim były, po 10zł, spokojnie można brać bo dobra jakość mamy kota, hipcia i ślimaka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:17   #93
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

nawijko, my nie blendujemy ani nie paćkamy widelcem, mały je normalnie, takie większe wagoniki, albo dajemy z ręki, żeby sobie sam odgryzł. Paciek nie chce za cholerę, jedynie kaszka jako tako przejdzie
A zupki jak je?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43446620]Nawijko, ja blenduję na zasadzie zupy-kremu, jeszcze nie napisałam - do zupki jako zupki daję pokruszone żółtko na wierzch, więc też nie jest to gładkie w efekcie, no a po dodaniu kaszy, ryżu itd. to w ogóle to blendowanie nie ma znaczenia. Blenduję, bo mi łatwiej nabierać na łyżeczkę. Ale np. jak daję coś co dla nas gotuję to nie blenduję. Pokroję drobniej albo rozgniotę łyżką.[/QUOTE]
Ja poki co blenduje, ale tak lekko, grudki zostaja.
Zoltko wrzucam w calosci i dziabie lyzeczka tyle, ile sie da

Banana np kroje w kosteczke albo daje z ręki w kawalkach.

Stary 2013-10-27, 09:19   #94
charlizz
Zadomowienie

Ale ciepło dziś!
Móżnaby jakąś tugeze urządzić. Laski, do czego mogę założyć granatowe rajstopy? Mama ni kupiła za całe 4 zł, piękne, grube z takim jakby wzorem? No ale nie wiem do czego je nosić, do czarnej spódnicy to chyba tak głupio. Bokeh??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:21   #95
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam, na pewno coś z tym zrobię w takim razie. Staram się jakoś jej wciskać to żółtko czy inne rzeczy, bogate w żelazo, może kiedyś zacznie jeść normalnie...

Nie chce kaszki z Bobovity? Oliwa tylko te kaszki zjada, BD niedobre, Nestle też średnio wchodzą, ale Bobovita jej smakuje. Owszem, słodka jest, ale kurczę, w momencie, gdy dziecko nic nie je, to człowiek chwyta się wszystkiego...
Nie chce

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43446475]Lady, ja się nad tym autkiem zwierzakowym namyślam. A wklep sobie w allegro w wyszukiwarkę BOIKIDO to padniesz. Mam po Agu taki pociąg drewniany, cudny jest... dostała w prezencie od matkokrzesno.

Tres, nie, nie blenduję - mam np. taki w kształcie ziarenek ryżu, albo zacierki, a jak większy to targam na mniejsze kawałki. Czasem przed blendowaniem zupki wyjmuję kartofle i kroję na drobniej, i daję po zblendowaniu.[/QUOTE]

Szaja, cudne!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:23   #96
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, co do mycia ząbków?
wiem, kiedyś było, nie zapisałam, a zazwyczaj zapisuję :P w klubowej apteczce ni ma

i - jak ogarniacie mycie? Rano i wieczorem? Tylko wieczorem? 3x dziennie?

bo jakbym miała małemu myć ząbale tak często jak sobie to bym nie wyrobiła

Nawijko, jaką piankę do włosów byś polecała? (czy nie polecasz żadnej? )
co z żąbalami?

Pietraszko nie je zupek tylko "drugie dania", szlachcic

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:27   #97
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak jest chyba najrozsadniej, bo zajechac sie mozna gotujac dwa inne dania
ale wcale nie trzeba gotoac dwoch roznych dan. no chyba ze ktos ma za duzo wolnego czasu
ja jak robie (kiedys robilam na 2 dni teraz juz hurtem na ponad tydzien - 20 obiadkow) to robie w ten sposob ze gotuje warzywka rozne i tak jak szaja pisala - robie baze glownie z ziemniakow i marchewki a potem dodaje rozne warzywka do roznych obiadkow plus do polowy miesko i w taki sposob wychodza mi rozne smaki

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:

)
my myjemy rano po sniadaniu i wieczorem po kolacji...
i nie wiem czy nie za rzadko
a czemu czesciej byc nie wyrobila?
a dlugo myjecie zabki? u nas to chwilka... powinno sie 2-3 minuty normalnie? jak to jest...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:29   #98
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ale ciepło dziś!
Móżnaby jakąś tugeze urządzić. Laski, do czego mogę założyć granatowe rajstopy? Mama ni kupiła za całe 4 zł, piękne, grube z takim jakby wzorem? No ale nie wiem do czego je nosić, do czarnej spódnicy to chyba tak głupio. Bokeh??

Ja lubie polaczenie granatu i szarosci.

Cytat:
Pietraszko nie je zupek tylko "drugie dania", szlachcic
Nie je papek wcale?

A jak drugie danie u Was wyglada?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale wcale nie trzeba gotoac dwoch roznych dan. no chyba ze ktos ma za duzo wolnego czasu
ja jak robie (kiedys robilam na 2 dni teraz juz hurtem na ponad tydzien - 20 obiadkow) to robie w ten sposob ze gotuje warzywka rozne i tak jak szaja pisala - robie baze glownie z ziemniakow i marchewki a potem dodaje rozne warzywka do roznych obiadkow plus do polowy miesko i w taki sposob wychodza mi rozne smaki
Ja gotuje na 2 dni, nie mam innej mozliwosci
Takze masa roboty jakbym chciala miec 2 rozne dania.

Stary 2013-10-27, 09:34   #99
laurka23
Zakorzenienie

Ale mi si to podoba, ale ta cena
http://www.djakdziecko.pl/product/Je...ikido/?id=2305
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:43   #100
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gotuje na 2 dni, nie mam innej mozliwosci
Takze masa roboty jakbym chciala miec 2 rozne dania.
no ja tez wczesniej gotowalam na 2 dni i nie bylo tragedii
tak jak pisalam - baza ta sama tylko potem dajesz do jednego wiecej kalafiora (wychodzi kalafiorowa) do grugiego wiecej brokulu (wychodzi brokulowa) do trzeciego wiecej czegos tam innego a do czwartego walisz wszystko po rowno i masz 4 rozne smaki
do tego jakies miesko, troche kaszy, makaron, ryz i włala

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:50   #101
s i l v e r
Zakorzenienie

U nas dziś pobudka o 5.30
Tż na siłowni, ja poćwiczyłam Daria drzemie sobie właśnie a ja biorę się za nadrabianie. Potem jedziemy do moich rodziców na obiad więc będę wieczorem.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaki robia sobie drzemki w ciagu dnmia ...
Daria ma przeważnie 2-3 drzemki po 30 minut

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

silver, już wczesniej miałam pisać, żeby się nie martwiła Darii nereczką. Trzeba wierzyć, że bedzie wszystko dobrze i się unormuje. Straszne Was "przygody" spotykały ostatnimi czasy. Mam nadzieję, że już będzie spokojniej i odsapniecie od tego stresu

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
:
mam pytanie. Kupujecie sanki na zimę ? Ostatnio czytałam opinie, że roczne dziecko jest za małe bo i tak nic z tego nie rozumie
Wydawało mi się, że jest różnica pomiędzy wózkiem a sankami i może to być frajda dla małej, ale zdurnialam...
Teść ostatnio powiedział że na mikołaja chce Darii sanki kupić. Bardzo się ucieszyłam bo miałam zamiar kupić Myślę że Daria będzie miała wieeeeelką radochę z sanek i nie wydaje mi się że będzie za mała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 09:54   #102
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć laseczki

Szajka
-trochę poczytałam to co pisałaś i powiedz mi teraz,jeśli dziecko ma refluks żołądkowo-przełykowy to utrzymuje się on cały czas? Przez cały ten czas dziecko cierpi na brak apetytu? Cały czas taka reakcja na płyny? Wnioskuje że tak-a jeśli tak to u nas by to odpadało. Oskar ma takie napady "zatykania". Czasem podczas zabawy słychać jak głośno przełyka śline i widać że ewidentnie go zatyka. Nie łapie miarowo oddechu wtedy i zaczyna się dusić,do momentu aż ten "korek" nie przejdzie. Potem jest już ok. Nie zdarza się to codziennie-podejrzewam że stwierdzony refluks nie ustępuje w ogóle.
I nie wiem o co chodzi u nas... Była jedna sytuacja kiedy Oskar miał zapalenie oskrzeli,ale wtedy to ewidentnie przyplątało się z choroby. A teraz... Tak po prostu zaczyna się dusić. Masz jakieś podejrzenia co to by mogło być? Nie mam pojęcia w jakim kierunku ewentualnie go badać.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:55   #103
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
[B]

My dzisiaj mieliśmy cudny dzień, wspólny długi spacer, Hani się strasznie podobało w nosidełku, nawet zasnęła ale poranek był straszny
stało się to, co chyba stać się musiało.
spadła mi z łóżka Tż nie było i nad ranem bunowała ze mną w łóżku, przy brzegu była poducha z lidla, mi się oko przymknęło, poduszka spadła, słysze taki bum i ryk na szczęście szybko się uspokoiła przy lustrze ja sie uspokoić nie mogłam z kolei, cała się trzęsłam ma guza, tzn miała, teraz jest siniaczek. normalna jest, bawi się, śmieje, wstaje, gada i nie wymiotuję, także mam nadzieję, że to tylko guzem się skończyło teraz śpi już, zasnęła też bez problemu.
ale takie mam wyrzuty sumienia
To widze sytuacja identyczna jak u nas tydzien temu. Ja po nocce w pracy z mala w lozku, TZ wstal to kibla i nie obczail ze na wpol przytomna jestem. Ja lookalam na mala, ale w pewnym momencie zamknelam oczy na chwilke i bam. Obudzil mnie halas i krzyk Nic sie nie stalo, ale mam sobie za zle dopuscilam do takiej sytuacji

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
O boziu, kobity, ale Wy lecicie to szok.... tydzien mnie nie było bo padł bratu komputer, myslałam, że zajoba dostane

kliknęlam dzieciowi spacerówke parasolke za szalone 120 moje sknerstwo kiedys siegnie apogeum a , dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam sobie 3pary dzinsów (nowych, zeby nie było ) za 30 zł sztuka jak ja kocham bazary a teraz lece nadrabiac poprzednią czesc - chociaz troche

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

HJE, o matkosci kochana, a cos ty mi tak zaszalała z wiekiem na stronie głownej? toż ja nawet cwiartki nie mam skonczonej
Poka jaka?

Cytat:
Ale ciepło dziś!

Ja je widze z welniana, szara spodniczka, chyba nawet w gazetce pepco ostatnio takie byly.

Nawijko pierwsze slysze o ograniczeniach dla miast z☠☠☠ali konkretnie, a juz miala nam wyjsc ladna doplata...

Laski bylismy wczoraj na tym miescie ale chujnia, wole sie wyspac w domu i posiedziec z mala Chyba jakis no-life sie ze mnie zrobil. Tz sie spil, troche go cisnelam ale slodki jest Za to wkurzyla mnie mama- kupilam jej w ramach zaplaty za opieke chlebek marcepanowy bo pamietam ze lubi. Daje jej a ona z tekstem- ale po co ja nie chcialam, odloz i glupie gadanie ;/ To jej powiedzialam, ze mozemy zabrac mala do domu nie zalezy mi. Centralnie sie na nas wyzywala pozniej dowiedzialam sie dlaczego. Bo poklocila sie z facetem... Zrobilo mi sie strasznie przykro. Dorosla kobieta a po☠☠☠☠☠☠☠ilo jej sie w glowie konkretnie.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:04   #104
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

my myjemy rano po sniadaniu i wieczorem po kolacji...
i nie wiem czy nie za rzadko
a czemu czesciej byc nie wyrobila?
a dlugo myjecie zabki? u nas to chwilka... powinno sie 2-3 minuty normalnie? jak to jest...
U nas z myciem zębów róóóóżnieeeeeee;D Przeważnie zaczynam mu myć a on wyszarpuje mi szczoteczke z ręki i wylizuje paste Samo mycie trwa może 30 sekund
Cytat:
Ale ciepło dziś!

Granatowe to chyba szarości najlepiej,chociażi pewnie można zrobić inne fajne kompozycje Ale ze mnie taka modelka jak z koziej dupy trąba
Cytat:
A zupki jak je?

Ja poki co blenduje, ale tak lekko, grudki zostaja.
Zoltko wrzucam w calosci i dziabie lyzeczka tyle, ile sie da

Banana np kroje w kosteczke albo daje z ręki w kawalkach.
Ja do tej pory robiłam Oskarowi gładziutką papke ale teraz juz grudki zostawiam i zjada.Wkońcu sie odbraził

Co do banana daje po kawałeczku od siebie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:04   #105
hje
Zakorzenienie

Hej.

Laski, nie gniewajcie się na mnie Zmieniłam już na liście wiek, bo jak już będzie 2014, to nie będzie z tym roboty, a te dwa miesiące to zlecą jak jeden strzał.

Wybaczcie Oczywiście jeśli chcecie, to Wam zmienię na wiek tegoroczny
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:04   #106
Kija80
Zadomowienie

Grześ się obudził o 8.20 na stare, przyszedł do naszego pokoju i obudził nas i młodą. Na szczęście mąż do nich wstał i pospałam jeszcze trzy godzinki Czy już mówiłam że kocham mojego męża?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:05   #107
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, a jak jej podajesz to zoltko? w jakiej postaci? grudki czy nie? bo jak grudki to moze sprobuj jej zblendowac to zoltko z obiadkiem na taka meeega papcie wtedy nie powinna go wyczuwac

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

moim zdaniem taki spiacy chlop ta nasza wina bosmy ich tak przyzwyczaily i rozpapraly
u nas to samo...
to znaczy mlody spi z nami i na szczescie do tej pory na palcach jednej reki moglabym policzyc sytuacje kiedy musialam z nim wstac z lozka i pochodzic co by sie uspokoil/zasnal itd
ale jakby rzeba bylo robic tak jak wy nieraz opisujecie to JA bym wlasnie to robila bo przeciez mama zrobi to najlepiej
poza tym jakos inaczej jak dziecko placze u mnie na rekach a jak u kogos, nawet u taty. zaraz mi sie wydaje ze dzieje mu sie NIEWYOBRAZALNA krzywda i co? biore go sama
i tak se krecimy sznur same dla siebie
no ale coz - to sie nazywa instynkt macierzynski
ja swojego rozpaprałam sama, bo kiedyś faktycznie wstawał, dawał mi go do karmienia a teraz co? Śpi sobie w salonie a ja całe noce wstaję, bujam, noszę itd itp... :/
Cytat:
Pisalam z glowy, a tu jest wiecej informacji jakbys chciala:

Zawartość żelaza w 100 gramach produktów spożywczych;
wątroba wieprzowa smażona – 20 miligramów,
drożdże piwne – 18 miligramów,
grzyby suszone – 11 miligramów,
kasza gryczana – 10,9 miligrama,
kakao – 10,7 miligrama,
soja – 8 miligramów,
morele suszone – 7,8,
żółtko jaja – 7,2 miligrama,
wątroba – 6,6 miligrama,
fasola – 6,5 miligrama,
mąka pszenna – 3,9 miligrama,
płatki owsiane – 3,9 - 4,5 miligrama,
śliwki suszone – 3,9 miligrama,
szpinak gotowany – 3 lub więcej miligramów,
szynka wędzona – 2,5 miligrama,
kura – 1,5 miligrama,
groszek zielony – 1,9 miligrama,
brokuły gotowane – 0,8 miligrama,
maliny, jeżyny, porzeczki – 0,9 miligrama,
ryż – 0,8 miligrama,
winogrona, brzoskwinie – 0,8 miligrama,
pomidory, cebula, kapusta, sałata, selery, banany, borówki – 0,6 miligrama,
ryby (średnio) – 0,7 miligramy,
mleko – 0,05 miligrama.

http://portalwiedzy.onet.pl/92667,,,,zelazo,haslo.html

Czyli najwiecej zelaza z rzeczyt, ktore mozemy dawac ma kasza gryczana (dla dzieciaczkow biala, niepalona) i morelki.
a gdzie taką kaszę kupić? Ostatnio za Twoją i Laurki radą kupiłam kaszę jaglaną, dodaję póki co zblendowaną do zupki i jest szał
a takie suszone morele? To jakie podajesz?

witam się z rana, u nas pobudka o 7

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

dziękujemy z Kubusiem za wszystkie życzenia i oczywiście dołączamy się do życzeń dla Hani, Mai, Marcinka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:07   #108
hje
Zakorzenienie

Acha, a Pola dzisiaj pobudkę miała o północy i kurde, o 5 wstała, czyli na stary czas o 6. A kurde, zazwyczaj o 7-8 wstawała
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:15   #109
calawdeszczu
Wtajemniczenie

no to my też pewnie sanie zakupimy są takie ze śpiworkiem, żeby ciepło było

nawijko, wiem, że już pisałaś pierdyliard razy, ale napisz proszę jak robisz te morele. W sensie ile tak na sztuki i przelewasz wrzątkiem i zostawiasz, czy mają się moczyć we wrzątku ? albo w ogóle z czymś innym to pomyliłam

chce jutro małej zrobić z jog. natur.

co do żółtka to ja też blenduje je na papke i

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 10:21   #110
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko pierwsze slysze o ograniczeniach dla miast z☠☠☠ali konkretnie, a juz miala nam wyjsc ladna doplata...
Chore to jest.
Jak sie slyszy w tv to super wszystko brzmi.
A jak wejdziesz w szczegoly to takie kwiatki.
Pewnie wszystko po to, zeby jak najmniej osob z tego skorzystalo...

Cytat:
no ja tez wczesniej gotowalam na 2 dni i nie bylo tragedii
tak jak pisalam - baza ta sama tylko potem dajesz do jednego wiecej kalafiora (wychodzi kalafiorowa) do grugiego wiecej brokulu (wychodzi brokulowa) do trzeciego wiecej czegos tam innego a do czwartego walisz wszystko po rowno i masz 4 rozne smaki
do tego jakies miesko, troche kaszy, makaron, ryz i włala
Dziekuje za rady

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja swojego rozpaprałam sama, bo kiedyś faktycznie wstawał, dawał mi go do karmienia a teraz co? Śpi sobie w salonie a ja całe noce wstaję, bujam, noszę itd itp... :/

a gdzie taką kaszę kupić? Ostatnio za Twoją i Laurki radą kupiłam kaszę jaglaną, dodaję póki co zblendowaną do zupki i jest szał
Rozpapranie mnie rozwalilo

Kasze gryczana niepalona kupisz na dzialach z ekozywnoscia wlasciwie w kazdym wiekszym markecie.

Super, ze udaje Ci sie przemycic jaglanke, bardzo zdrowa jest

O morelach ostatnio pisalam.
Ja kupuje te zwykle paczkowane (patrze na sklad, zeby byly bez cukru i bez E), zwykle jest tylko dopisek, ze sa konserwowane dwutlenkiem siarki.
Wtedy mocze je na noc, rano odlewam wode, plucze i przelewam wrzatkiem.

Mozesz tez kupic eko, ale jak dla mnie to za droga przyjemnosc.

Stary 2013-10-27, 10:23   #111
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej Wracam o przerwie. TŻ, Cipulec jeden cały transfer mi wykorzystał, na jakieś filmy motorowe
Dużo tugez mnie ominęło ?
a zastanawiałam się gdzie się podziewasz

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
U nas pobudka przed 7 ale wieczor okropny. Obudziła sie o 22 i zssnela po 1. Myślałam ze padne a nerwy miałam już na wykonczeniu. Do tego tz który se leżał a ja non stop wstawalam do Hani, mówiłam, bralam ja bujalam itp. A teraz co? Ja jej pilnuje w łóżku a on spi..... A ja nie mogę pozwolić sobie zasnąć jak on sie zajmuje nią bo jemu sie przysypia i wiadomo....
Skąd ja to znam

Cytat:
siostra mnie wkurzyła raz na ruski rok przyjeżdża i królową zgrywa niech się w ją mam
Co się stało???????

Cytat:
dziewczyny, co do mycia ząbków?
wiem, kiedyś było, nie zapisałam, a zazwyczaj zapisuję :P w klubowej apteczce ni ma

Hmm... a ja nawet nie myślałam jeszcze żeby jej ząbki myć
Od kiedy myjecie dzieciaczkom ząbki??? Daria ma na razie tylko dwie dolne jedyni.
Jakie macie szczoteczki dla dzieci?? I jakie pasty??

Cytat:
Wlasnie, a do kiedy mniej wiecej blendujemy zupki? Od kiedy wystarczy rozdziabac widelcem?
Ja czasem blenduję ale ostatnio coraz częściej rozgniatam tylko widelcem
Stary 2013-10-27, 10:24   #112
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mała, przykro mi bardzo, ale nie wiem przestałam temat refluksu drążyć gdy okazało się, że u Agatki nie ma.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:26   #113
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

O morelach ostatnio pisalam.
Ja kupuje te zwykle paczkowane (patrze na sklad, zeby byly bez cukru i bez E), zwykle jest tylko dopisek, ze sa konserwowane dwutlenkiem siarki.
Wtedy mocze je na noc, rano odlewam wode, plucze i przelewam wrzatkiem.

Mozesz tez kupic eko, ale jak dla mnie to za droga przyjemnosc.
dzięki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Hmm... a ja nawet nie myślałam jeszcze żeby jej ząbki myć
Od kiedy myjecie dzieciaczkom ząbki??? Daria ma na razie tylko dwie dolne jedyni.
Jakie macie szczoteczki dla dzieci?? I jakie pasty??
podłączam się pod pytanie. Jeśli kupowalyście na necie podrzućcie linkami

Stary 2013-10-27, 10:27   #114
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ciepło dziś!

Widzę ze dziewczyny już odpisaly to co ja chciałam. Widzę to z taka szarą spódnica z materiału welnianego lub welnopodobnego. Ostatnio widziałam taka w reserved. Jak znajdę na mecie to ci pokaże.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hej.

Laski, nie gniewajcie się na mnie Zmieniłam już na liście wiek, bo jak już będzie 2014, to nie będzie z tym roboty, a te dwa miesiące to zlecą jak jeden strzał.

Wybaczcie Oczywiście jeśli chcecie, to Wam zmienię na wiek tegoroczny

No trochę mi smutno :p

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-27, 10:34   #115
calawdeszczu
Wtajemniczenie

jestem na etapie wyboru bucików na zimę i zadecydowalam, że skoro mała nie chodzi to nie będę kupować ze sztywną podeszwą. Najwyżej dokupię później o ile zacznie zimą chodzić w co wątpie
A te co oglądam z miekkimi podeszwami są dosyć tanie.

podobają Wam się takie

http://allegro.pl/kozaczki-2-3-kolor...576884998.html
http://allegro.pl/bobas-buciki-niemo...619553527.html

czy nie bardzo? co myślicie?
Kupujecie ze sztywną podeszwą?

edit:

mnie chyba te http://allegro.pl/fajnebutki-cieple-...587664055.html najbardziej się podobają

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-10-27 o 10:38
Stary 2013-10-27, 10:52   #116
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

witam się z rana, u nas pobudka o 7

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

dziękujemy z Kubusiem za wszystkie życzenia i oczywiście dołączamy się do życzeń dla Hani, Mai, Marcinka
Laski gdzie kupujecie jaglanke? Laze po sklepach i znalezc nie moge

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 11:12   #117
charlizz
Zadomowienie

Mala, Bokeh, Nawijko, świetny'pomysł z ub spódnicą. A co na górę?

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Little, jaglana u mnie w każdym sklepie między ryżem, kaszą gryczana itd.
Co do upadków-mi się zdarzyło dwa razy: raz z łóżka mi Ola spadła i raz wypadła mi z wózka

Stary 2013-10-27, 11:44   #118
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Co do upadków-mi się zdarzyło dwa razy: raz z łóżka mi Ola spadła i raz wypadła mi z wózka
Z wózka? Ojej... Na ziemię? A co się stało?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 11:50   #119
charlizz
Zadomowienie

Na dywan na szczęście, to w domu było, spala w wózku w dzień, chciałam ją przypiąć tymi pasami ale się poruszyła i usłyszałam, że woda zaczyna się gotować więc poleciałam wyłączyć zanim gwizdek ją calkiem obudzi i jak już szłam do niej znowu to usłyszałam bum i płacz okrutny

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A propos wózków... jutro wyzbywam się czołgu marity i biorę od siostry nowa spacerówke sasasa ale się cieszę,ciekawe co Ola na to powie

Stary 2013-10-27, 11:55   #120
BlackSanctum
Zakorzenienie

Charlizz, ufff, najważniejsze, że nic się nie stało.

A co do wózka, to na pewno będzie Ci wygodniej, bo Marita to właśnie trochę czołg, co? Pewnie na miarę mojego. Ale mi taki był potrzebny, no bo mieszkam w małym miasteczku, gdzie zimą ciężko by było spacerować zwykłą spacerówką... Ale na wiosnę i tak kupuję małej jakąś parasolkę zgrabną i lekką.

Zabieram się za pracę na bloga. Potem sprzątanie łazienki i od razu SPA dla moich pędzelków.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości