![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Lady, nie polecam zadnej, a dlaczego? Bo nie uzywam (jak i innych produktow do stylizacji, wole pielegnacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
http://allegro.pl/drewniane-puzzle-d...605437949.html dokładnie te w Aldim były, po 10zł, spokojnie można brać bo dobra jakość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43446620]Nawijko, ja blenduję na zasadzie zupy-kremu, jeszcze nie napisałam - do zupki jako zupki daję pokruszone żółtko na wierzch, więc też nie jest to gładkie w efekcie, no a po dodaniu kaszy, ryżu itd. to w ogóle to blendowanie nie ma znaczenia. Blenduję, bo mi łatwiej nabierać na łyżeczkę. Ale np. jak daję coś co dla nas gotuję to nie blenduję. Pokroję drobniej albo rozgniotę łyżką.[/QUOTE] Ja poki co blenduje, ale tak lekko, grudki zostaja. Zoltko wrzucam w calosci i dziabie lyzeczka tyle, ile sie da ![]() Banana np kroje w kosteczke albo daje z ręki w kawalkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Ale ciepło dziś!
![]() Móżnaby jakąś tugeze urządzić. Laski, do czego mogę założyć granatowe rajstopy? Mama ni kupiła za całe 4 zł, piękne, grube z takim jakby wzorem? No ale nie wiem do czego je nosić, do czarnej spódnicy to chyba tak głupio. Bokeh?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43446475]Lady, ja się nad tym autkiem zwierzakowym namyślam. A wklep sobie w allegro w wyszukiwarkę BOIKIDO ![]() Tres, nie, nie blenduję - mam np. taki w kształcie ziarenek ryżu, albo zacierki, a jak większy to targam na mniejsze kawałki. Czasem przed blendowaniem zupki wyjmuję kartofle i kroję na drobniej, i daję po zblendowaniu.[/QUOTE] Szaja, cudne!
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pietraszko nie je zupek ![]() ![]()
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak robie (kiedys robilam na 2 dni teraz juz hurtem na ponad tydzien - 20 obiadkow) to robie w ten sposob ze gotuje warzywka rozne i tak jak szaja pisala - robie baze glownie z ziemniakow i marchewki a potem dodaje rozne warzywka do roznych obiadkow plus do polowy miesko i w taki sposob wychodza mi rozne smaki ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
i nie wiem czy nie za rzadko ![]() a czemu czesciej byc nie wyrobila? a dlugo myjecie zabki? u nas to chwilka... ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie je papek wcale? ![]() A jak drugie danie u Was wyglada? Cytat:
![]() Takze masa roboty jakbym chciala miec 2 rozne dania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ale mi si to podoba, ale ta cena
![]() http://www.djakdziecko.pl/product/Je...ikido/?id=2305
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak pisalam - baza ta sama tylko potem dajesz do jednego wiecej kalafiora (wychodzi kalafiorowa) do grugiego wiecej brokulu (wychodzi brokulowa) do trzeciego wiecej czegos tam innego a do czwartego walisz wszystko po rowno i masz 4 rozne smaki ![]() do tego jakies miesko, troche kaszy, makaron, ryz i włala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
![]() U nas dziś pobudka o 5.30 ![]() Tż na siłowni, ja poćwiczyłam ![]() Daria ma przeważnie 2-3 drzemki po 30 minut ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Szajka-trochę poczytałam to co pisałaś i powiedz mi teraz,jeśli dziecko ma refluks żołądkowo-przełykowy to utrzymuje się on cały czas? Przez cały ten czas dziecko cierpi na brak apetytu? Cały czas taka reakcja na płyny? Wnioskuje że tak-a jeśli tak to u nas by to odpadało. Oskar ma takie napady "zatykania". Czasem podczas zabawy słychać jak głośno przełyka śline i widać że ewidentnie go zatyka. Nie łapie miarowo oddechu wtedy i zaczyna się dusić,do momentu aż ten "korek" nie przejdzie. Potem jest już ok. Nie zdarza się to codziennie-podejrzewam że stwierdzony refluks nie ustępuje w ogóle. I nie wiem o co chodzi u nas... Była jedna sytuacja kiedy Oskar miał zapalenie oskrzeli,ale wtedy to ewidentnie przyplątało się z choroby. A teraz... Tak po prostu zaczyna się dusić. Masz jakieś podejrzenia co to by mogło być? Nie mam pojęcia w jakim kierunku ewentualnie go badać.
#103 | |||
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja je widze z welniana, szara spodniczka, chyba nawet w gazetce pepco ostatnio takie byly. Nawijko pierwsze slysze o ograniczeniach dla miast ![]() Laski bylismy wczoraj na tym miescie ale chujnia, wole sie wyspac w domu i posiedziec z mala ![]() ![]()
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do banana daje po kawałeczku od siebie ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Laski, nie gniewajcie się na mnie ![]() Wybaczcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Grześ się obudził o 8.20 na stare, przyszedł do naszego pokoju i obudził nas i młodą. Na szczęście mąż do nich wstał i pospałam jeszcze trzy godzinki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a takie suszone morele? To jakie podajesz? witam się z rana, u nas pobudka o 7 ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- dziękujemy z Kubusiem za wszystkie życzenia i oczywiście dołączamy się do życzeń dla Hani, Mai, Marcinka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Acha, a Pola dzisiaj pobudkę miała o północy i kurde, o 5 wstała, czyli na stary czas o 6. A kurde, zazwyczaj o 7-8 wstawała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
no to my też pewnie sanie zakupimy
![]() ![]() nawijko, wiem, że już pisałaś pierdyliard razy, ale napisz proszę jak robisz te morele. W sensie ile tak na sztuki i przelewasz wrzątkiem i zostawiasz, czy mają się moczyć we wrzątku ? ![]() ![]() ![]() chce jutro małej zrobić z jog. natur. ![]() co do żółtka to ja też blenduje je na papke i ![]()
![]() |
#110 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie slyszy w tv to super wszystko brzmi. A jak wejdziesz w szczegoly to takie kwiatki. Pewnie wszystko po to, zeby jak najmniej osob z tego skorzystalo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasze gryczana niepalona kupisz na dzialach z ekozywnoscia wlasciwie w kazdym wiekszym markecie. Super, ze udaje Ci sie przemycic jaglanke, bardzo zdrowa jest ![]() O morelach ostatnio pisalam. Ja kupuje te zwykle paczkowane (patrze na sklad, zeby byly bez cukru i bez E), zwykle jest tylko dopisek, ze sa konserwowane dwutlenkiem siarki. Wtedy mocze je na noc, rano odlewam wode, plucze i przelewam wrzatkiem. Mozesz tez kupic eko, ale jak dla mnie to za droga przyjemnosc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od kiedy myjecie dzieciaczkom ząbki??? Daria ma na razie tylko dwie dolne jedyni. Jakie macie szczoteczki dla dzieci?? I jakie pasty?? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Mała, przykro mi bardzo, ale nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No trochę mi smutno :p Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
jestem na etapie wyboru bucików na zimę i zadecydowalam, że skoro mała nie chodzi to nie będę kupować ze sztywną podeszwą. Najwyżej dokupię później o ile zacznie zimą chodzić w co wątpie
![]() A te co oglądam z miekkimi podeszwami są dosyć tanie. podobają Wam się takie http://allegro.pl/kozaczki-2-3-kolor...576884998.html http://allegro.pl/bobas-buciki-niemo...619553527.html czy nie bardzo? co myślicie? Kupujecie ze sztywną podeszwą? edit: mnie chyba te http://allegro.pl/fajnebutki-cieple-...587664055.html najbardziej się podobają ![]()
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-10-27 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Mala, Bokeh, Nawijko, świetny'pomysł z ub spódnicą. A co na górę?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Little, jaglana u mnie w każdym sklepie między ryżem, kaszą gryczana itd. Co do upadków-mi się zdarzyło dwa razy: raz z łóżka mi Ola spadła i raz wypadła mi z wózka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Na dywan na szczęście, to w domu było, spala w wózku w dzień, chciałam ją przypiąć tymi pasami ale się poruszyła i usłyszałam, że woda zaczyna się gotować więc poleciałam wyłączyć zanim gwizdek ją calkiem obudzi i jak już szłam do niej znowu to usłyszałam bum i płacz okrutny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- A propos wózków... jutro wyzbywam się czołgu marity i biorę od siostry nowa spacerówke sasasa ale się cieszę,ciekawe co Ola na to powie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Charlizz, ufff, najważniejsze, że nic się nie stało.
![]() A co do wózka, to na pewno będzie Ci wygodniej, bo Marita to właśnie trochę czołg, co? ![]() ![]() ![]() Zabieram się za pracę na bloga. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.