to nie KIT, od dziś jestem FIT! cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 20:29   #91
Tusia forte
Wtajemniczenie

Dot.: to nie KIT, od dziś jestem FIT! cz. II

Dokładnie, dziewczyny dobrze mówią! Wszystkie jesteśmy w podobnej sytuacji, zobacz ile czasu już razem jesteśmy i jakoś każa z nas nie czuje, że juz osiągnęła swój sukces.(mam nadzeję, że tu nikogo nie urażam). Ja też mam tendencję do tycia, co schudnę to jak sobie pofolguję, wracam do stanu poprzedniego. Pamiętaj, chudniemy na lato 2014, nie na sylwka, także do tego czasu wyrobimy się, że ho ho.

A co masz na tej playliście fajnego?

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

edytka wiesz, że ja nie czytałam żadnej części Greya? nie mogę jej w swojej bibliotece złapać, a do dalszych nie chce mi się iść.

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:31   #92
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
a ja siedzę, włączyłam sobie moją playlistę na doła i ryczę. nie mogę już, mam wrażenie, że zmarnowałam wszystko na co pracowałam (a przynajmniej starałam się) przez ostatnie 4 miesiące. i znowu muszę zaczynać od nowa. ile można?! dobrze wiem jak łatwo jest przytyć i jak beznadziejnie się wtedy czuję, a mimo to zawsze kończy się tak samo. dupa dupa dupa
[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43866960]Bee przestań, nie jesteś w tym sama, ja zamiast walczyć o to by chudnąć to walczę o to by nie przytyć calkiem. No ale cóż nie tracę nadziei że kiedyś mi się uda, nie można się poddawać bo to najgorsze co może być.

Nie ważne ile razy upadłeś, ważne ile razy się podniosłeś.[/QUOTE]

zgadzam się z dziewczynami. każda z nas jest tutaj tego przykładem.. nie ma co się załamywać, tylko trzeba próbować. mi się już brzuch podobał to poleciałam tak, że szkoda gadać. właśnie - nie tracić nadziei, że kiedyś się uda
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:32   #93
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

ja stanęłam na połowie 2 książki jakoś mnie znudziła a czytałam ją chyba z rok temu haha
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:45   #94
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

karcia grzeszysz
Stary 2013-11-24, 20:50   #95
BeeAnn
Zakorzenienie

tylko ile razy można upadać? jeszcze niedawno byłam taka szczęśliwa, mieściłam się w spodnie, które przez długi czas były za małe, miałam już takie ładne obojczyki, a teraz znowu wracam do moich 'mrocznych' czasów, kiedy nienawidzę siebie, ciągle się dołuję i nie widzę w niczym sensu.tyle imprez się szykuje w najbliższym czasie, a jak teraz sobie myślę, to najchętniej bym nigdzie nie szła, bo nie będę miała się w co ubrać i będę się beznadziejnie czuć. już teraz jak idę ulicą, to mam wrażenie, że wszyscy tylko się na mnie patrzą jaka jestem gruba. mój brzuch też mi się już podobał, a teraz ciężko mi dopiąć spodnie... i w ogóle przepraszam, że ostatnio co chwilę Wam się żalę, ale tak naprawdę nie mam o tym z kim pogadać...

bigos, no właśnie odkąd jestem w tej organizacji, to przynajmniej 2 razy w ciągu tygodnia (nie licząc weekendów) są jakieś mniejsze bądź większe imprezy. ale to chyba nawet nie tyle o same imprezy chodzi, tylko po prostu ostatnio nie potrafię nad sobą zapanować i ciągle coś wpieprzam

Tusia, wiem wiem, że wakacje to nasz cel, ale jednak chciałabym się chociaż trochę pewniej czuć w swoim ciele już teraz, a nie ciągle zakrywać się i myśleć, jaka to jestem ohydna

wszystko jest fajne! są różne utwory, typowe wyciskacze łez, trochę psychodeli, hip hop, jakieś dubstepy. wszystko to, co na mnie w jakimś tam stopniu działa i czuję tę muzykę całym ciałem, aż mi czasem serce zaczyna bardziej walić, a czacha paruje od rozmyślania

Edytowane przez BeeAnn
Czas edycji: 2013-11-24 o 20:51
BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:53   #96
Konto usunięte

Bee ja też tak mam, co uda mi się schudnąć znowu wracam do wagi wyjściowej i tak jest chyba od 2 lat więc uwierz mi jestem gorszym przypadkiem, ale nie poddaje się. Też jest mi ciężko ale wierzę że kiedyś mi się uda.

A co do imprez nie zawsze musisz pić alkohol, raz możesz odpuścić kupić sobie 2 puszeczki coli zero, przecież zabawa nie równa się alkohol.
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:03   #97
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

a może zapisz się na jakiś fitness, siłownię czy coś? znajdź sobie dużo zajęć w ciągu dnia, wtedy nie ma czasu myśleć o jedzeniu. może udaj się do dietetyka, ta akcja z naturhouse może jeszcze jest, no nie wiem. karcia ma rację, nie na każdej imprezie trzeba pić i być a jak masz się dołować to trzeba coś zdziałać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 21:05   #98
Amarax
Przyczajenie

Bee, też tak mam. Ciągle mi się nie udaje, ale grunt to się nie poddawać
Walczymy całe życie

67-66-65-64-63-62-61-60kg
Amarax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:11   #99
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
tylko ile razy można upadać? jeszcze niedawno byłam taka szczęśliwa, mieściłam się w spodnie, które przez długi czas były za małe, miałam już takie ładne obojczyki, a teraz znowu wracam do moich 'mrocznych' czasów, kiedy nienawidzę siebie, ciągle się dołuję i nie widzę w niczym sensu.tyle imprez się szykuje w najbliższym czasie, a jak teraz sobie myślę, to najchętniej bym nigdzie nie szła, bo nie będę miała się w co ubrać i będę się beznadziejnie czuć. już teraz jak idę ulicą, to mam wrażenie, że wszyscy tylko się na mnie patrzą jaka jestem gruba. mój brzuch też mi się już podobał, a teraz ciężko mi dopiąć spodnie... i w ogóle przepraszam, że ostatnio co chwilę Wam się żalę, ale tak naprawdę nie mam o tym z kim pogadać...

bigos, no właśnie odkąd jestem w tej organizacji, to przynajmniej 2 razy w ciągu tygodnia (nie licząc weekendów) są jakieś mniejsze bądź większe imprezy. ale to chyba nawet nie tyle o same imprezy chodzi, tylko po prostu ostatnio nie potrafię nad sobą zapanować i ciągle coś wpieprzam

Tusia, wiem wiem, że wakacje to nasz cel, ale jednak chciałabym się chociaż trochę pewniej czuć w swoim ciele już teraz, a nie ciągle zakrywać się i myśleć, jaka to jestem ohydna

wszystko jest fajne! są różne utwory, typowe wyciskacze łez, trochę psychodeli, hip hop, jakieś dubstepy. wszystko to, co na mnie w jakimś tam stopniu działa i czuję tę muzykę całym ciałem, aż mi czasem serce zaczyna bardziej walić, a czacha paruje od rozmyślania
Też mam takie piosenki
Rozumiem co czujesz, ja też ciągle tylko sobie mówię, że muszę schudnąć bo wtedy się będę bardziej podobać i sobie i innym, będę podziwiana itp. Mam ten kompleks i szybko się go niestety nie pozbędę, ale staram się trochę łagodniej do tego wszystkiego podchodzić, bo uwierz, że największym krytykiem jest człowiek sam dla siebie, tak naprawdę ludzie nie zwracają uwagi na to czy ważysz 70 czy 40, liczy się to co masz w sobie, a jeśli chodzisz na imprezki, czujesz się szczęśliwa, to znaczy, że jesteś otwarta i ludzie Cię lubią. To mało?

Masz mi się zaraz tutaj uśmiechnąć! Bo jak nie to wybiorę się któregoś dnia(a najlepiej my wszystkie) do Wrocka i będziemy wtedy inaczej rozmawiać

noticemysoul

Stary 2013-11-24, 21:44   #100
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

przecież wszystkie jesteśmy piękne, cudowne i w ogóle najjjj!
Stary 2013-11-24, 22:38   #101
Tusia forte
Wtajemniczenie

hahah zgadzam się w 100%

o matko, jutro na 8, jak ja wstanę a najgorzej, że jeszcze śpiąca nie jestem.

noticemysoul

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 00:02   #102
BeeAnn
Zakorzenienie

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43867596]Bee ja też tak mam, co uda mi się schudnąć znowu wracam do wagi wyjściowej i tak jest chyba od 2 lat więc uwierz mi jestem gorszym przypadkiem, ale nie poddaje się. Też jest mi ciężko ale wierzę że kiedyś mi się uda.

A co do imprez nie zawsze musisz pić alkohol, raz możesz odpuścić kupić sobie 2 puszeczki coli zero, przecież zabawa nie równa się alkohol.[/QUOTE]

u mnie od jakichś 4 lat, więc to ja chyba jestem najgorszym przypadkiem tu na wątku...

no wiem, że się nie równa, ale kurde jakoś za bardzo go lubię ale trudno, zaczynam ograniczać, bo to jednak same puste kalorie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
a może zapisz się na jakiś fitness, siłownię czy coś? znajdź sobie dużo zajęć w ciągu dnia, wtedy nie ma czasu myśleć o jedzeniu. może udaj się do dietetyka, ta akcja z naturhouse może jeszcze jest, no nie wiem. karcia ma rację, nie na każdej imprezie trzeba pić i być a jak masz się dołować to trzeba coś zdziałać.
myślałam właśnie dzisiaj nad zakupem jakiegoś karnetu. otwierają niedługo odnowioną siłownię i klub fitness w aquaparku blisko mnie, więc może będą mieć jakieś fajne oferty na początek. tylko z drugiej strony tyle kasy ostatnio przepuściłam, a niedługo już prezenty będzie trzeba kupić, że nie wiem czy mnie stać, coś kasa się mnie nie trzyma

Cytat:
Napisane przez Tusia forte Pokaż wiadomość
Też mam takie piosenki
Rozumiem co czujesz, ja też ciągle tylko sobie mówię, że muszę schudnąć bo wtedy się będę bardziej podobać i sobie i innym, będę podziwiana itp. Mam ten kompleks i szybko się go niestety nie pozbędę, ale staram się trochę łagodniej do tego wszystkiego podchodzić, bo uwierz, że największym krytykiem jest człowiek sam dla siebie, tak naprawdę ludzie nie zwracają uwagi na to czy ważysz 70 czy 40, liczy się to co masz w sobie, a jeśli chodzisz na imprezki, czujesz się szczęśliwa, to znaczy, że jesteś otwarta i ludzie Cię lubią. To mało?

Masz mi się zaraz tutaj uśmiechnąć! Bo jak nie to wybiorę się któregoś dnia(a najlepiej my wszystkie) do Wrocka i będziemy wtedy inaczej rozmawiać
ja to w ogóle jestem jednym wielkim (i tłustym) kompleksem
i może to nie mało, ale jeśli nie jestem zadowolona z siebie, to nie potrafię korzystać z życia na 100%, cały czas czuję w sobie taką pustkę i cały czas w głowie mam jedno zdanie 'ale jesteś gruba'. i po prostu się siebie wstydzę. chciałabym kiedyś siebie pokochać, ale wydaje mi się, że to niemożliwe...

uuuu, zawiało grozą ale mimo wszystko - zapraszam

Stary 2013-11-25, 08:02   #103
BeeAnn
Zakorzenienie

wszystkie jeszcze śpią?

ja właśnie piję kawę i zaraz lecę na uczelnię. spałam niecałe dwie godziny, ale mam nadzieję, że nie zasnę na zajęciach

i zaczynam od dzisiaj. z czystą kartką. z czystym sumieniem. wiem, że mówiłam to już milion razy, ale teraz musi się udać. bo dłużej już tego nie zniosę. do świąt zero słodyczy i słonych przekąsek i codzienne ćwiczenia!

miłego dnia

Stary 2013-11-25, 08:11   #104
Tusia forte
Wtajemniczenie

Ja właśnie wstałam(nie udało mi się dotrzeć na ranne zajęcia
też przy a zajęcia na 13 do 20, więc muszę sobie coś konkretnego do jedzenia wykombinować.

Bee, kciuki za dzisiaj, uda się na pewno!

noticemysoul

Stary 2013-11-25, 09:53   #105
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

uda się. a ja w nocy wstałam i zjadłam kawałek ciasta ale tego drożdżowego więc nie zaliczam go do słodyczy bo w ogóle słodkie nie było i suche. ale mam wyrzuty sumienia mówię wam! a niby tylko jeden mały kawałek ciasta ale postanowiłam, że mam trochę czasu to sama poćwiczę przed fitnessem wtedy na 100% to spale

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

jeszcze co za ironia losu, im częściej jestem zła z powodu tż to tym częściej mi się on śni

padał u Was śnieg?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Bee szczerze to coś nie chce mi się wierzyć gdybyś tak serio na 100% myślała to byś nie chodziła na te wszystkie imprezy lub nie podobało by Ci się na nich, bo myśląc, że jesteś gruba nie poznawałabyś tyle ludzi a Ty korzystasz z życia i z tego jesteś zadowolona więc nie jest jeszcze tak źle ale wszystkie w Ciebie wierzymy i razem na pewno nam się uda. wpisuj tutaj nam swoje jadłospisy, może jak będziesz miała myśl taką to do czegoś Cię powstrzyma to

Edytowane przez edyta508
Czas edycji: 2013-11-25 o 09:48

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 09:53   #106
Tusia forte
Wtajemniczenie

luuz, spalisz to na pewno

Co Ty, naszczęście nie padał. Słońce się nawet pojawiło, czuję się jak na wiosnę, ale na termometrze 0 stopni, więc wiosna to to jeszcze nie jest

noticemysoul

Stary 2013-11-25, 10:49   #107
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

u mnie szaro, a na dachach i samochodach śnieg

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

zamówiłam sobie już tą książkę w empiku, a co tam, im dłużej będę o tym myślała to bym nie zamówiła a wydam na nią 30 złotych to mam nadzieję, że jeszcze bardziej mnie zmobilizuje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

ale głupota bo myślałam, że już ją dziś odbiorę skoro mają ją na sklepie ale nie przewidziany czas to jutro
Stary 2013-11-25, 12:14   #108
natalkaa7522
Zakorzenienie

Hej Mogę się przyłączyć?
Stary 2013-11-25, 12:26   #109
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Hej Mogę się przyłączyć?
jasne powiedz nam coś o sobie

laski - w biedronce -30% na płatki - w tym owsiane jeśli jeszcze Wam się nie znudziły

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 12:32   #110
natalkaa7522
Zakorzenienie

Natalia Walczę z kilogramami które mi przybyły po głodówce. Walczę od ponad roku (teraz to 1,5 roku). W międzyczasie zgubiłam prawie 14 kg ale na początku marca przestałam ćwiczyć do lipca, potem od sierpnia do października była przerwa. Październik i listopad - niby coś ćwiczę ale nieregularnie Jako że przestałam ćwiczyć i baaardzo mało jeść robiłam akcje ratującą metabolizm podczas której przytyłam z 78 do ponad 84 Teraz jest 82 i schodzę niżej. Ćwiczyć ćwiczyłam dawniej intensywnie ale dorobiłam się problemów z kolanem i tak jak teraz - zaczęłam ćwiczyć ale kolano mi nie pozwala A od grudnia idę na siłownię i tam postaram się pod okiem specjalistów wykonywać ćwiczenia które nie obciążą mi kolana a pozwolą na spadek masy.
Stary 2013-11-25, 12:34   #111
windowS17
Zadomowienie

bee bede bila twoj tylek i to pasem. nie ma poddawania. tak jak juz tu jedna napisala nie wazne ile razy spadniesz wazne ile razy sie podniesiesz. kazda z nas ma takie momenty i co poddajemy sie? nie. bo wiemy ze w koncu bedziemy fit. poddajac sie nic nie zmienisz.
zmeczona jestem
windowS17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:37   #112
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

ojej głodówka? dlaczego tak? to nic nie jadłaś? jeśli nie chcesz o tym mówić to rozumiem
byłam kiedyś na Waszym wątku ale jak zobaczyłam jak pędzicie z postami to się wycofałam, nie miałabym czasu tyle nadrabiać

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

windows kupuj ten komputer w końcu i odpoczywaj
Stary 2013-11-25, 12:52   #113
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez windowS17 Pokaż wiadomość
bee bede bila twoj tylek i to pasem. nie ma poddawania. tak jak juz tu jedna napisala nie wazne ile razy spadniesz wazne ile razy sie podniesiesz. kazda z nas ma takie momenty i co poddajemy sie? nie. bo wiemy ze w koncu bedziemy fit. poddajac sie nic nie zmienisz.
zmeczona jestem
To do mnie?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
ojej głodówka? dlaczego tak? to nic nie jadłaś? jeśli nie chcesz o tym mówić to rozumiem
byłam kiedyś na Waszym wątku ale jak zobaczyłam jak pędzicie z postami to się wycofałam, nie miałabym czasu tyle nadrabiać

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Hmmmm bo stwierdziłam wtedy że to najlepszy sposób na schudnięcie Jadłam ok. 400 kcal dziennie. Teraz niestety walczę z tym moim przekonaniem że jem mało i pilnuję się licząc wszystko bo jak nie liczę to jem mało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 13:06   #114
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

nie nie, to było do Bee

o mamo, tyle to teraz na oko ma moje śniadanie, ale dobrze, że już zrozumiałaś swój błąd
Stary 2013-11-25, 13:09   #115
natalkaa7522
Zakorzenienie

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to bolące kolano
Stary 2013-11-25, 13:10   #116
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

a byłaś z tym u lekarza?
Stary 2013-11-25, 13:24   #117
natalkaa7522
Zakorzenienie

Wybieram się w tym tygodniu do rodzinnego po skierowanie
Stary 2013-11-25, 13:36   #118
windowS17
Zadomowienie

Cytat:

ta jasne. poki co musze nazbierac. a teraz probuje pocytowac.
to bylo do bee nie do ciebie natslia
windowS17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:21   #119
Konto usunięte

Witam nową
Ja na chwile bo zaraz korepetycje z matmy, w tym tyg próbne matury a ja jestem w

Edytka uwielbiam to zdjęcie co masz w avku
Stary 2013-11-25, 14:23   #120
natalkaa7522
Zakorzenienie

Karcia, to jesteśmy w tym samym wieku Też piszę te matury

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości