Walka z ³ysieniem androgenowym i innymi typami przewlek³ego ³ysienia.cz III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-12-10, 08:16   #91
MM-1968
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 831
Dot.: Znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów cz.III

Ja lnianego te¿ nie prze³knê, ³ykam w kapsu³kach
Natomiast zasmakowa³am w dyniowym , a krzem pijê codziennie rano, mam te¿ ¿el do wcierania ale narazie odstawi³am wszystkie wcierki oprócz pantostinu ale tylko na czubek

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez MassieDran Poka¿ wiadomo¶æ
Czujê siê skuszona! Bêdê szukaæ tego sprayu w aptekach! Po wyp³acie...
Bardziej op³aca siê kupiæ wiêksze opakowanie bez sprayu i przelaæ sobie do buteleczki z psikaczem, bo ten spray mgie³ka to to samo co ten do picia

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielêgnacja w³osów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

Edytowane przez MM-1968
Czas edycji: 2013-12-10 o 08:15
MM-1968 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:37   #92
MassieDran
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 095

Cytat:
Napisane przez MM-1968 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja lnianego te¿ nie prze³knê, ³ykam w kapsu³kach
Natomiast zasmakowa³am w dyniowym , a krzem pijê codziennie rano, mam te¿ ¿el do wcierania ale narazie odstawi³am wszystkie wcierki oprócz pantostinu ale tylko na czubek

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Bardziej op³aca siê kupiæ wiêksze opakowanie bez sprayu i przelaæ sobie do buteleczki z psikaczem, bo ten spray mgie³ka to to samo co ten do picia

Skoro tak mówisz, to nie bêdê polemizowaæ tylko obawiam siê, ¿e nie znajdê tego cacka w mojej mie¶cinie

MassieDran jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:52   #93
amelka29
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

Cytat:
Napisane przez Sailor Star Fighter Poka¿ wiadomo¶æ
Eh co¶ Amelka szczê¶cia nie masz do tych lekarz,to wizyta prywatna by³a, za któr± zap³aci³a¶? ale rozumiem, ¿e skierowanie dosta³a¶ do szpitala na diagnostykê, tak?
Na pocieszenie powiem Ci, ¿e masa dziewczyn ma problemy, ze znalezieniem lekarza, który posiada odpowiedni± wiedzê, nie traktuje swoich pacjentek po macoszemu i przy okazji jest zrównowa¿ony psychicznie Nas³ucha³am siê trochê przez ten tydzieñ ...

Generalnie, mimo ogromnego zamieszania które panuje na oddziale i traktowaniu nas jak na ta¶mie w fabryce, pobyt tam wspominam ca³kiem fajnie
Badania robi± ka¿dej te same, standardowo oznaczaj± hormony, poziom dobowy kortyzolu i prolaktyny, krzyw± cukrow± i insulinê, biochemiê, badanie ginekologiczne i usg, oraz testy czynno¶ciowe - te które mia³y skierowanie diagnostyki PCOS dostawa³y tabletkê z deksa, a te z nadnerczami stymulacjê z ACTH.

Na wypisie nie ma najwa¿niejszych wyników, wiêc nadal nie mam postawionej diagnozy, ale .... podczas usg okaza³o siê, ¿e jednak mam drobne pêcherzyki, powy¿ej 12 sztuk w ka¿dym jajniku. Podobno na Ligocie maj± jedno z najlepszych urz±dzeñ, wiêc ca³kiem mo¿liwe, ¿e na tym w gabinecie lekarskim by³y niewidoczne. Ca³kiem mo¿liwe wiêc, ¿e to pcos przy okazji stymuluje mi androgeny nadnerczowe? Rezydent ma³o chcia³ mówiæ, bez pozosta³ych wyników badañ, po mojej 4 w ci±gu paru godzin wizycie w jego gabinecie, stwierdzi³ jedynie, ¿e podejrzewa, ¿e mo¿e tak byæ, bo ta moja nadwy¿ka androgenowa jest za niska, jak na nadnercza.

Na wypisie mam tylko estradiol, shbg - moim zdaniem oba bez sza³u i mog³yby byæ wy¿sze, fsh i lh - wyliczy³am sobie stosunek 1,025
i zastanawia mnie tylko testosteron ca³kowity, bo wyszed³ poni¿ej normy - nie wiem jak to mo¿liwe, ale nie ja jedna wysz³am z takim wynikiem - wiêc nie wiem czy interpretowaæ to jako b³±d laboratorium, czy serio mam taki niski, chocia¿ we wrze¶niu by³ ok.
Poza tym po prawie 2 miesiêcznej diecie moja glukoza wróci³a na w³a¶ciwe tory i jest idealna

Co do PP to takie dawki s± na receptê przepisywane, a dermatolog która twierdzi, ¿e to jedna z nielicznych witamin które mog± co¶ u nas z dzia³aæ jest z Katowic i mam na ni± namiar, jakby która¶ z Was chcia³a.
Ponad to ta sama babka uwa¿a³a równie¿, ¿e przy w³osach oprócz PP zadzia³a równie¿ cynk i biotebal i tyle, a z wcierek tylko Alpicort E - którego nie ³±czy siê w ¿adnym wypadku z Loxonem - ja nie chce tego wcieraæ w ogóle, ale tutaj chyba kto¶ ich wymiennie stosowa³, dlatego pisze

Co do oleju lnianego, to jak pisa³am ¿e troszkê wody, to nie mia³am na my¶li ca³ej szklanki :P
Je¶li bardzo trudno Ci to prze³kn±æ mo¿e spróbuj robiæ wg. przepisu Dr Budwig - w necie znajdziesz.
No tak kochana wiem, ¿e nie mia³a¶ na my¶li ca³ej szklanki wody ale ja naprawdê zaczyna³am od odrobiny wody a potem jak wszystko ze mnie chcia³o wróciæ to dolewa³am..a¿ skoñczy³am na ca³ej szklance i nadal g³adko nie przechodzi. Zale¿a³o mi na tym aby piæ ten olej gdy¿ mam pewno¶æ jego ¶wie¿o¶ci poniewa¿ mam olejarnie pod rêk± a codo tabletek to pewnie dzia³anie ich jest z lekka s³absze.
To teraz nie zostaje Tobie nic innego jak czekaæ za kompletem badañ i ruszyæ z nimi do "fachowca", mam nadziejê, ¿e bêdzie dobrze tak¿e czekam za info jak bêdziesz co¶ wiedzia³a. Ja tym razem nie by³am prywatnie u tego lekarza, byæ mo¿e dlatego by³am potraktowana jak powietrze, ale chocia¿ mam skierowanie na badania do szpitala, ale co dalej to nie wiem.
Te przepisy dr Budwig znalaz³am mieszankê oleju lnianego miodu i twarogu..tyle, ¿e ani nie lubiê miodu ani twarogu i oczywi¶cie oleju poza tym to pracoch³onne a ja na szybko chcê po³kn±æ beta popiæ olejem i tyle jutro kupiê sok malinowy i bêdê kombinowaæ...jak nie da rady to chyba pomy¶lê o tabl.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaya_oo Poka¿ wiadomo¶æ
amelka, mia³am ten sam problem z piciem oleju. Wypróbowa³am ró¿ne metody i najskuteczniejsze okaza³o siê dolewanie kilku kropli soku np. z malin, truskawek. Na ³y¿kê oleju, ¿eby by³o szybko, hap i ju¿ Takiego domowego soku dolewa³am i by³o do prze³kniêcia. Jednak z czasem i to sprawia³o mi trudno¶ci dlatego w drodze ostateczno¶ci przerzuci³am siê na kapsu³ki. Je¶li naprawdê nie dajesz rady to nie ma sensu siê katowaæ. Spróbuj z tym sokiem, a nu¿ pomo¿e
Dziêkujê za rady jutro pêdzê po sokale obawiam siê, ¿e nie bêdzie mimo tego lekko...w razie "w" jakie ³ykasz te kapsu³ki? i ile wtedy jednorazowo trzeba ich przyj±æ? z³a jestem na siebie bo mam dostêp do ¶wie¿utkiego oleju a piæ go nie potrafiê:/
amelka29 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:01   #94
Antuanetta
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 556

My tak tu o tych t³uszczach, znalaz³am fajny artyku³, warto siê z nim zapoznaæ
http://pokazywarka.pl/margaryna/
Antuanetta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:09   #95
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 981

Przeczyta³am artyku³ i powiem, ze sie nieco wystraszy³am. Mas³o owszem, jem, o margarynie wiem o dzieciñstwa, dlatego do ust jej nie biorê.

Pytanie co z olejem z pestek dyni, lnianym, wiesio³kiem itp. Ja biorê po jednej duzej ³y¿cze lnianego i z pestek dyni. To s± t³uszcze ro¶linne, ale pytanie czy s± dobre, no i czy te omega 3 z lnianego siê wchlaniaj±, bo wed³ug tej profesor najlepszy jest tran. Trzba sprawê obadaæ, abysmy sobie kuku nie narobi³y.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:51   #96
Gaya_oo
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 566

Cytat:
Napisane przez amelka29 Poka¿ wiadomo¶æ
No tak kochana wiem, ¿e nie mia³a¶ na my¶li ca³ej szklanki wody ale ja naprawdê zaczyna³am od odrobiny wody a potem jak wszystko ze mnie chcia³o wróciæ to dolewa³am..a¿ skoñczy³am na ca³ej szklance i nadal g³adko nie przechodzi. Zale¿a³o mi na tym aby piæ ten olej gdy¿ mam pewno¶æ jego ¶wie¿o¶ci poniewa¿ mam olejarnie pod rêk± a codo tabletek to pewnie dzia³anie ich jest z lekka s³absze.
To teraz nie zostaje Tobie nic innego jak czekaæ za kompletem badañ i ruszyæ z nimi do "fachowca", mam nadziejê, ¿e bêdzie dobrze tak¿e czekam za info jak bêdziesz co¶ wiedzia³a. Ja tym razem nie by³am prywatnie u tego lekarza, byæ mo¿e dlatego by³am potraktowana jak powietrze, ale chocia¿ mam skierowanie na badania do szpitala, ale co dalej to nie wiem.
Te przepisy dr Budwig znalaz³am mieszankê oleju lnianego miodu i twarogu..tyle, ¿e ani nie lubiê miodu ani twarogu i oczywi¶cie oleju poza tym to pracoch³onne a ja na szybko chcê po³kn±æ beta popiæ olejem i tyle jutro kupiê sok malinowy i bêdê kombinowaæ...jak nie da rady to chyba pomy¶lê o tabl.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Dziêkujê za rady jutro pêdzê po sokale obawiam siê, ¿e nie bêdzie mimo tego lekko...w razie "w" jakie ³ykasz te kapsu³ki? i ile wtedy jednorazowo trzeba ich przyj±æ? z³a jestem na siebie bo mam dostêp do ¶wie¿utkiego oleju a piæ go nie potrafiê:/
Olej z wiesio³ka Oeparol, z ogórecznika i z dyni w kapsu³kach firmy Gal. Dawkowa³am jak w rozpisce.
Gaya_oo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:45   #97
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
Przeczyta³am artyku³ i powiem, ze sie nieco wystraszy³am. Mas³o owszem, jem, o margarynie wiem o dzieciñstwa, dlatego do ust jej nie biorê.

Pytanie co z olejem z pestek dyni, lnianym, wiesio³kiem itp. Ja biorê po jednej duzej ³y¿cze lnianego i z pestek dyni. To s± t³uszcze ro¶linne, ale pytanie czy s± dobre, no i czy te omega 3 z lnianego siê wchlaniaj±, bo wed³ug tej profesor najlepszy jest tran. Trzba sprawê obadaæ, abysmy sobie kuku nie narobi³y.
A ja kupi³am 3 butelki oleju z dyni i ¶wie¿± porcjê biomegalinu zamówi³am

- ,

Edytowane przez MM-1968
Czas edycji: 2013-12-11 o 14:23

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 14:48   #98
neo999
Rozeznanie

Na pewnym blogu znalaz³em dzisiaj recenzjê ampu³ek Seboradin Forte. Na w±tku te¿ ju¿ parê razy by³a mowa o tych ampu³kach.

Aktywne sk³adniki Seboradin Forte:
witaminy z grupy B
ekstrakt z papryki i drzewa cytrusowego
ekstrakt z chmielu
ekstrakt z ¿eñ-szenia
witamina H
wyci±g z drzewa oliwnego

Podobno po tym mo¿e co¶ wykie³kowaæ.
No i tak sobie wêszê w necie i co znajdujê?
Nowo¶æ, czyli ampu³ki Seboradin Forte Men.
http://www.seboradin.pl/sklep/produk...en,p1032412314

Aktywne sk³adniki Seboradin Forte Men:
kofeina
kstrakt z guarany
ekstrakt z kory drzewa Muira Puama
ekstrakt z chmielu
wyci±g z kie³ków zielonego groszku

Mo¿e by tak sobie kupiæ na kie³kowanie?
neo999 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:49   #99
piek³o
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

MM 1968 tak wiem,¿e s± te¿ wiêksze pojemno¶ci i ¿e to to samo.Stwierdzi³am ¿e kupiê ten najmniejszy,¿eby przetestowaæ czy w ogóle warto.
MM a ty widzisz efekty stosowania tego krzemu?
Ciekawa jestem czy Wy wszystkie pij±ce olej lniany,z dyni,bior±ce antychol widzicie jakie¶ zmiany w stopniu nawil¿enia skóry?
Mam wra¿enie ¿e nawet jak bym pi³a olej litrami,jad³a ryby,orzechy to zawsze bêdê taka SUCHA
Stary 2013-12-11, 15:15   #100
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Neo dziewczyny niedawno przerabia³y tutaj te ampu³ki i pisa³y, ¿e na nie nie dzia³aj±, a wrêcz przeciwnie.
Kolego, jeste¶ nie na bie¿±co z lektur±
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:05   #101
Gaya_oo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez piek³o Poka¿ wiadomo¶æ
MM 1968 tak wiem,¿e s± te¿ wiêksze pojemno¶ci i ¿e to to samo.Stwierdzi³am ¿e kupiê ten najmniejszy,¿eby przetestowaæ czy w ogóle warto.
Ciekawa jestem czy Wy wszystkie pij±ce olej lniany,z dyni,bior±ce antychol widzicie jakie¶ zmiany w stopniu nawil¿enia skóry?
Mam wra¿enie ¿e nawet jak bym pi³a olej litrami,jad³a ryby,orzechy to zawsze bêdê taka SUCHA
piek³o, odk±d pamiêtam jestem niemi³osiernie sucha. Skóra na nogach ³uszczy siê ju¿ godzinê po balsamie. Oliwka dla niemowl±t albo olej arganowy daje komfort na kilka godzin a nastêpnego dnia rano znowu susz. To samo na rêkach. O paznokciach nie wspomnê - rozdwajaj±ce siê warstwami, skórki powysychane mimo olejków, opuszki ze sk³onno¶ci± do pêkania. No i wiecznie spierzchniête usta... Nie mam pojêcia gdzie tkwi przyczyna i czy to ma jakikolwiek zwi±zek z ³ysieniem. Robi³am badanie pierwiastkowe w³osów, czekam na wynik. Mo¿e tu znajdê jak±¶ przyczynê... Uwielbiam ryby i orzechy - tak na marginesie i jem ich du¿o. Antycholu nie biorê, mam za niski cholesterol.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 16:06   #102
piek³o
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Neo brat mojego mê¿a w³a¶nie sobie je kupi³.Na razie zu¿y³ 2 ampu³ki.Dam ci znaæ jak efekty po ca³ej kuracji

Gaya_oo niestety mam to samo
Jaki¶ koszmar. D³onie jak staruszka.Usta popêkane. Podobno przy hoshimoto tak jest ,ale diagnozowa³am siê w tym kierunku i z tarczyc± ok.

Edytowane przez piek³o
Czas edycji: 2013-12-11 o 16:10
piek³o jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 18:25   #103
Gaya_oo
Rozeznanie

Cytat:
Neo brat mojego mê¿a w³a¶nie sobie je kupi³.Na razie zu¿y³ 2 ampu³ki.Dam ci znaæ jak efekty po ca³ej kuracji

Gaya_oo niestety mam to samo
Jaki¶ koszmar. D³onie jak staruszka.Usta popêkane. Podobno przy hoshimoto tak jest ,ale diagnozowa³am siê w tym kierunku i z tarczyc± ok.
U mnie w³a¶nie te¿ ok, wszystkie badania ok ;/
Stary 2013-12-11, 20:06   #104
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Wypi³am ju¿ pó³ litra teraz spijam kolejn± butlê litrow±, ale nie mogê jednoznacznie stwierdziæ czy mi pomaga, bo biorê inne suplementy i chodzê na terapiê biorezonansow± i nie wiem po czym nast±pi³a poprawa a ewidentnie nast±pi³a.

Je¶li chodzi o nawil¿enie skóry, to nie zauwa¿y³am ¿adnej poprawy, wprawdzie nie mam a¿ tak suchej jak opisujê Gaya, ale ostatnimi czasy jest bardziej sucha ni¿ kiedy¶ dlatego te¿ niedawno odstawi³am wierzbownicê przynajmniej na jaki¶ czas

- ,

Stary 2013-12-11, 20:47   #105
amelka29
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

Cytat:
Olej z wiesio³ka Oeparol, z ogórecznika i z dyni w kapsu³kach firmy Gal. Dawkowa³am jak w rozpisce.
Muszê powiedzieæ, choæ z drugiej strony nie chcê zapeszaæ, ale jednak muszê siê pochwaliæ, ¿e dzi¶ uda³o mnie siê wypiæ olej z ma³± domieszk± soku i wszystko zosta³o wewn±trz mnie mo¿e to jaka¶ rewolucja b±d¼ z powodu przeziêbienia, które od dzisiejszego dnia mnie mêczy...wtedy moje podstawowe zmys³y ulegaj± pogorszeniu...jednak mam nadziejê, ¿e sprawdzi siê ta wersja optymistyczna
amelka29 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-12, 07:43   #106
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neo999 Poka¿ wiadomo¶æ
Na pewnym blogu znalaz³em dzisiaj recenzjê ampu³ek Seboradin Forte. Na w±tku te¿ ju¿ parê razy by³a mowa o tych ampu³kach.

Aktywne sk³adniki Seboradin Forte:
witaminy z grupy B
ekstrakt z papryki i drzewa cytrusowego
ekstrakt z chmielu
ekstrakt z ¿eñ-szenia
witamina H
wyci±g z drzewa oliwnego

Podobno po tym mo¿e co¶ wykie³kowaæ.
No i tak sobie wêszê w necie i co znajdujê?
Nowo¶æ, czyli ampu³ki Seboradin Forte Men.
http://www.seboradin.pl/sklep/produk...en,p1032412314

Aktywne sk³adniki Seboradin Forte Men:
kofeina
kstrakt z guarany
ekstrakt z kory drzewa Muira Puama
ekstrakt z chmielu
wyci±g z kie³ków zielonego groszku

Mo¿e by tak sobie kupiæ na kie³kowanie?

mia³am te ampu³ki Seboradin Forte i zu¿y³am 3 opakowania (1,5 miesi±ca) - owszem troche babyhair wykie³kowa³o, ale podczas kuracji w³osów lecia³o z g³owy 2x wiêcej... Po zaprzestaniu kuracji wypadanie wróci³o do normy [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
piek³o, odk±d pamiêtam jestem niemi³osiernie sucha. Skóra na nogach ³uszczy siê ju¿ godzinê po balsamie. Oliwka dla niemowl±t albo olej arganowy daje komfort na kilka godzin a nastêpnego dnia rano znowu susz. To samo na rêkach. O paznokciach nie wspomnê - rozdwajaj±ce siê warstwami, skórki powysychane mimo olejków, opuszki ze sk³onno¶ci± do pêkania. No i wiecznie spierzchniête usta... Nie mam pojêcia gdzie tkwi przyczyna i czy to ma jakikolwiek zwi±zek z ³ysieniem. Robi³am badanie pierwiastkowe w³osów, czekam na wynik. Mo¿e tu znajdê jak±¶ przyczynê... Uwielbiam ryby i orzechy - tak na marginesie i jem ich du¿o. Antycholu nie biorê, mam za niski cholesterol.

No objawy typowe dla niedoczynno¶ci, ale skoro sprawdza³a¶, to nie mam pojêcia czego mog± to byæ objawy

Edytowane przez MassieDran
Czas edycji: 2013-12-12 o 07:41
Stary 2013-12-12, 09:05   #107
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 709

Cytat:
Napisane przez Antuanetta Poka¿ wiadomo¶æ
My tak tu o tych t³uszczach, znalaz³am fajny artyku³, warto siê z nim zapoznaæ
http://pokazywarka.pl/margaryna/
te¿ na to wpad³am na t³ustym ¿yciu: http://www.tlustezycie.pl/2013/10/tu...-i-zbedne.html

nie potrafiê siê do tego odnie¶æ, bo to ca³kowite przeciwieñstwo tego co do tej pory my¶la³am. Narazie z ciê¿kim sercem wprowadzi³am tylko smalec domowej roboty i na nim piekê miêsa, a do sa³atek olej kokosowy - ale to ju¿ od d³u¿szego czasu mam w zwyczaju.
Wie¿ê ¿e olej lniany, kupiony w aptece jest na tyle dobry, ¿e w bilansie zysków i strat w moim przypadku pomaga, a nie szkodzi.

Jedno mnie zastanawia - przez 2 miesi±ce zlecia³ mi cholesterol ca³kowity, aktualnie jest na poziomie 152. Walczy³am o to od roku, a dopiero na diecie - trochê podpartej Paleo ruszy³ szybko w dó³. HDL mam powy¿ej normy i mocno spad³ LDL i trochê trójglicerydy.

Cytat:
Napisane przez amelka29 Poka¿ wiadomo¶æ
Muszê powiedzieæ, choæ z drugiej strony nie chcê zapeszaæ, ale jednak muszê siê pochwaliæ, ¿e dzi¶ uda³o mnie siê wypiæ olej z ma³± domieszk± soku i wszystko zosta³o wewn±trz mnie mo¿e to jaka¶ rewolucja b±d¼ z powodu przeziêbienia, które od dzisiejszego dnia mnie mêczy...wtedy moje podstawowe zmys³y ulegaj± pogorszeniu...jednak mam nadziejê, ¿e sprawdzi siê ta wersja optymistyczna

Zobaczysz, ¿e za jaki¶ czas bêdziesz popijaæ olej bez wk³adki do wszystkiego mo¿na siê przyzwyczaiæ . Te¿ mia³am odruchy w których wszystko chcia³am zwróciæ za nim tak na prawdê prze³knê³am, a teraz mog³abym go piæ z butelki

Edytowane przez Sailor Star Fighter
Czas edycji: 2013-12-12 o 09:14
Sailor Star Fighter jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:13   #108
erk
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 803

Hej dziewczyny
Mi w³osy wypada³y przez ca³y czas gar¶ciami, po myciu odp³yw zapchany a na nastêpny dzieñ co palcami przejecha³am to k³êby wypada³y. Od koñca pa¼dziernika zaczê³am braæ humavit z (kiedy¶ te¿ go bra³am). A niedawno zaczê³am siê bawiæ w robienie w³asnych kosmetyków i doda³am do szamponu farmony p³ynnej keratyny nie wiem co bardziej zadzia³a³o, ale w³osy ju¿ tak nie wypadaj±. Przejade d³oni± i nic mi w niej nie zostaje! mam nadziejê, ¿e tak ju¿ zostanie

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Oliwcia mój Anio³eczek 08.04.2016

1cs

erk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:17   #109
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erk Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny
Mi w³osy wypada³y przez ca³y czas gar¶ciami, po myciu odp³yw zapchany a na nastêpny dzieñ co palcami przejecha³am to k³êby wypada³y. Od koñca pa¼dziernika zaczê³am braæ humavit z (kiedy¶ te¿ go bra³am). A niedawno zaczê³am siê bawiæ w robienie w³asnych kosmetyków i doda³am do szamponu farmony p³ynnej keratyny nie wiem co bardziej zadzia³a³o, ale w³osy ju¿ tak nie wypadaj±. Przejade d³oni± i nic mi w niej nie zostaje! mam nadziejê, ¿e tak ju¿ zostanie

O zahamowanie wypadania "obwinia³abym" jednak Humavit - mo¿liwe ¿e mia³a¶ spore braki której¶ witaminki zawartej w Humavicie a po uzupe³nieniu niedoborów wszystko elegancko wróci³o do normy Gratuluje sukcesu!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 09:48   #110
erk
Rozeznanie

Dziêkujê, teraz tylko muszê sprawiæ, ¿eby odrasta³y moje zguby . Niestety ¿adne wcierki nie wchodz± w grê, mam bardzo wra¿liw± skórê i mnie swêdzi skalp (do tego stopnia, ¿e kiedy¶ zaczê³am siê drapaæ po jakim¶ specyfiku i doprowadzi³am do ³ojotokowego zapalenia skóry )

1cs

Stary 2013-12-12, 10:19   #111
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêkujê, teraz tylko muszê sprawiæ, ¿eby odrasta³y moje zguby . Niestety ¿adne wcierki nie wchodz± w grê, mam bardzo wra¿liw± skórê i mnie swêdzi skalp (do tego stopnia, ¿e kiedy¶ zaczê³am siê drapaæ po jakim¶ specyfiku i doprowadzi³am do ³ojotokowego zapalenia skóry )

Te¿ walczê by nadrobiæ straty po masowym linieniu sprzed roku, zanim to jeszcze zaczêli mi leczyæ biedn± tarczyce Ale bejbiki rosn± rosn± Obecnie walczê Revalidem i szamponem Biovax Med, zobaczymy co z tego wyro¶nie Ten szampon jest ³agodny wiêc mo¿e mog³abys go spróbowaæ?

Stary 2013-12-12, 11:08   #112
erk
Rozeznanie

Szampon wypróbujê, chocia¿ mia³am maskê do w³osów z tej firmy i rewelacji nie by³o
Kilka osób pisa³o o siemieniu lnianym to chyba te¿ bêdê musia³a kupiæ

1cs

Stary 2013-12-12, 11:13   #113
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Szampon wypróbujê, chocia¿ mia³am maskê do w³osów z tej firmy i rewelacji nie by³o
Kilka osób pisa³o o siemieniu lnianym to chyba te¿ bêdê musia³a kupiæ

Siemiê lniane pi³am - ju¿ po miesi±cu zaatakowa³y mnie baby hair i w³osy szybciej ros³y Teraz nie mogê siê zebraæ do picia glutka

Ten szampon o którym Ci pisa³am jest z serii Med i jest nieporównywalnie lepszy od podstawowych produktów Biovaxa Chocia¿ ja ich maski lubiê, bo mi w³osów nie obci±¿aj±

Stary 2013-12-12, 12:15   #114
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Laleczko a Ty ju¿ by³a¶ w tym szpitalu?
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:16   #115
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mastiff Poka¿ wiadomo¶æ
Laleczko a Ty ju¿ by³a¶ w tym szpitalu?
by³am stronê wcze¶niej opisa³am jak to wygl±da³o 'od kuchni'
Stary 2013-12-12, 16:47   #116
medsik
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 037
GG do medsik

Cytat:
Napisane przez MassieDran Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ walczê by nadrobiæ straty po masowym linieniu sprzed roku, zanim to jeszcze zaczêli mi leczyæ biedn± tarczyce Ale bejbiki rosn± rosn± Obecnie walczê Revalidem i szamponem Biovax Med, zobaczymy co z tego wyro¶nie Ten szampon jest ³agodny wiêc mo¿e mog³abys go spróbowaæ?
mia³am ten szampon - cholernik mi strasznie wysuszy³ skórê g³owy
medsik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-12, 19:00   #117
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medsik Poka¿ wiadomo¶æ
Naprawdê? Ja z kolei mam wra¿enie ¿e moj± nawil¿a i koi, baa nawet k³aczyska mi nawil¿a

Stary 2013-12-13, 13:45   #118
erk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medsik Poka¿ wiadomo¶æ
Kurczê, to mo¿e ja zostanê na razie przy zio³owym z keratynk±...

1cs

Stary 2013-12-13, 19:48   #119
marlena29
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 32

hej kobietki ,za mn± trzeci tydzieñ na diecie kwa¶niewskiego ,widzê ¿e i wy dokopujecie siê do tego co napisa³ chyba jakie¶ 40 lat temu.
Je¶li chodzi o wypadanie to nadal jest jednak po tym co mia³am wczesniej jestem mega zadowolona i cierpliwa. Przed diet± po myciu ka¿dego dnia wypada³o od 60-100 teraz od 10-20 .
Waga nie wzros³a, ale te¿ nie spad³a . Objêto¶ciowo jem bardzo ma³o w porównaniu z poprzednim modelem ¿ywieniowym ,czyli przede wszystkim by³y to wêglowodany. Super uczucie w pracy,dzisiaj nie mia³am czasu na jedzenie o normalnej porze a mimo to nie trzês³am siê z g³odu jak mi sie zdarza³o wcze¶niej.

Ca³y czas smarujê skórê g³owy neogenickiem ,ale za wcze¶nie ¿eby to chwaliæ, czekam cierpliwie na odrost.
marlena29 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:39   #120
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

marlena29, by³a¶ ju¿ u lekarza zapytaæ o ten progesteron?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-02-21 23:18:37

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.