|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do znajomych, rodziny ... ![]() __ Co do podpisywania kopert z pieniędzmi... ja na ostatnim weselu wcale nie dałam dużej kwoty (400 zł) , ale dołączyłam kartkę z życzeniami i się podpisałam. Szczytem chamstwa jest włożyć pocięte gazety lub papierki do koperty. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-04 o 20:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Serio ludzie robią wesela za 50 czy 80 tysięcy : O? Przecież to jest nie do pomyślenia, jeśli ktoś ma miliony na koncie-ok, ale dla przeciętnej rodziny takie wesele to strzał w kolano, trochę się dołoży i ma się kawalerkę (a w mniejszych miastach nie trzeba nawet dokładać), nie mówiąc już o samochodzie, wycieczcie itd. I ja nie wierzę, że taka kwota się zwróci.
I serio ktoś daje puste koperty czy pocięte gazety : O I mnie również śmieszy "Windą do nieba" jako motyw przewodni większości wesel : D I dla mnie opcja, gdy rodzina wspólnie z kucharkami robią zakupy, a potem z tego robi się jedzenia (często z pomocą rodziny) jest lepsza. Owszem jest trochę z tym zachodu, sama jako jeszcze dziecko pomagała w kuchni (czy dekoracjach), ale jest się pewnym, co do jakości jedzenia itd. A para młoda nie musi przy tym w 100% uczestniczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na weselach, na których byłam to standard. ![]() Jaką zabawę uważacie za najbardziej żenującą? ![]() Ja chyba to gdy panowie zbierają biustonosze. Chociaż wspomniane poznawanie żony po nogach też jest niczego sobie. ![]() Przypominam sobie też zawody kto pierwszy zrobi coś tam i usiądzie do miski (biorą udział dwie osoby, a tylko jedna de się może zmieścić do miski - wiecie, z krzesłem czasem wynik jest mocno dyskusyjny). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę kogoś bardzo lubić,ale jego auto uznać za paskudne,podobnie z weselem Kocham ogromnie mojego brata,pomagałam im w organizacji,ale mnie konwencja typowego wesela nie odpowiada.
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Każda zabawa źle poprowadzona jest żenująca...
ostatnio byłam na weselu była zabawa z fantami. No super, papier toaletowy czy smoczek dziecięcy, albo nie wiem, dwa okrągłe kamienie były dość zabawne ale damskie majtki ![]() Albo motyw gdy kobiety muszą pomiędzy nogami coś przenosić tzw "test dziewictwa" :facepalm: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza wspaniale jest to co jest opisane w poscie nad twoim – macanie po udach przez pana młodego ![]() Wiadomo że nie każdemu podoba się to samo. Ja tam wole słyszeć prawde a nie jakies słodkolukrowanie sobie i kółka wzajemnej adoracji . fajny standard weseleny ![]() ![]() Cytat:
![]() BTW fajny nick ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Naprawdę, kiedy słyszę jak ktoś się skarży, że był u kogoś na dennym weselu i w ogóle wszystko było do... pupy, to się zastanawiam po co tam w ogóle poszedł i mam nadzieję, że młodzi nie wiedzą jak ich ludzie obsmarowują. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z bratem owszem,szczerze gadalismy o tym co było do dupy ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię tylko sytuacji obgadywania kogoś/jego wesela itp. za jego plecami, a w bezpośrednim kontakcie sypania buziaczkami, kochaniami i skarbeczkami, brrrrr. Ciebie o to nie podejrzewam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo to jest grapefriut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hyhy, faktycznie trochę jak boczek.
Mnie ogólnie niezbyt się podobają tak podane owoce, bo pokrojone cytrusy zaraz poobsychają, banany zbrązowieją... zresztą "wygryzanie" takich plasterków też mnie nie przekonuje jakoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no tutaj raczej sie nie dowiedzą nie ma nazwisk ,zdjęć nie wiadomo o kim jest mowa .I nie chodzi o konkretne wesela a o zjawiska które się powielaja na weselach i niekoniecnzie są fajne Poza tym tak jak pisałam w pierwszym poście – często słyszałam takie narzekania na wesela , że „ to pijackie imprezy bo zabawy wulgarne ,bo muzyka” bo to bo tamto ![]() ![]() No to skoro tylu osób się to nie podoba to czemu dalej tak jest ![]() ![]() Dla mnie wesela to wspaniała okazja do świetowania, zabawy ,wyjątkowe wydarzenie i szkoda że robi się z nich czasem... szopke na którą z jednej strony młodzi się mocno zapożyczaja a z drugiej goście nie chca przychodzić ![]() Przeciez można inaczej. Z klasą. Bez niepotrzebnej szopki, bez szastania pieniedzmi, bez wulgarnych podktestów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Pewnie części młodych tak się podoba, a część się dostosowuje do oczekiwań starszej części rodziny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze: szynka
![]() ![]() Tak z ciekawosci: jakie sa fajne zabawy weselne? Bo ja takich nie widzialam.
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() A, no i nikogo nie zmuszali ani nawet nie namawiali bardzo do udziału, znaleźli się chętni. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-12-05 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie spotkałam się z tą "zabawą". Ale biustonosze uczestniczek wesela? Jak to wygląda? Mamy postanowienie, że dokładnie przedyskutujemy z "wodzirejem" (czy jak nazywa się ta osoba, która za to odpowiada), czego ma nie robić. Jak się nie dostosuje, to marny jego los- jak usłyszycie, że jakaś panna młoda wrzuciła członków orkiestry do pobliskiego stawu, to będę ja ![]() Poza tym nie wiem, czy tylko ja widzę tu pewną niezgodność: w przypadku ślubów kościelnych najpierw większość gości biegnie do kościoła i czynnie uczestniczy we mszy, duża część z nich idzie do komunii, a potem myk na wesele i obmacywać obcych ludzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
To ja może dorzucę swoją listę 'weselną', myslę, że aktualną, bo sezon ślubny u mnie w pełni, więc jest gdzie prowadzić badania
![]() 1. suknia księzniczki wyglądająca jak zrobiona z ceraty ![]() 2. fryzura którą można orzechy łupać, oczywiście burza włosów i loki ![]() 3. windą do nieba 4. cudownych rodziców mam 5. pamiątkowe książki ![]() / statuetki dla rodziców ![]() 6. Satynowe rękawiczki na jeden palec ![]() 7. Świńskie zabawy na oczepinach ![]() 8. Sesja zdjęciowa tak sztuczna, że aż szkoda to potem oglądać, ale robiona w stylu 'luz i nowoczesność' ![]() 9. Nakaz 'Bilecików ze znakiem wodnym' zamiast prezentu 10. Piękna klatka schodowa panny młodej ![]() 11. Super układ na pierwszy taniec połączony z cyrkiem i kabaretem obdarty kompletnie z magii chwili ![]() 12.Bolerko! ![]() 13. ślubne pazury ![]() 14. bryczka To tak na szybko ![]() I nie obrażać się, jak trafiłam w czyjś gust - sama niektóre elementy będę miała, to że coś jest kiczowate i śmieszne nie znaczy, że nie warto tego wykorzystać, w końcu to 'tradycja' ![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-12-05 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Albo tak jak mowiłam, dobrze poprowadzony test zgodności małżeńskiej, no coś tam by się wygrzebało O BOŻĘ ZAPOMNIALAM O BOLERKACH ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja odkrywam dzięki Wam zupełnie nowe fascynujące rzeczy: ubranka na butelki, przystrojone klatki, karoce z Kopciuszka : D I mam mdłości jak widzę, te okropne koki na które wykorzystuje się sto opakowań lakieru. A co do zapraszania mnóstwa gości, których się nie zna. Jest mnóstwo legend miejskich o ludziach, którzy stołowali się na weselach, a nikt nie orientował się że są spoza rodziny. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-12-05 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Numer 3 i 4 jeszcze jakoś w miarę mi nie przeszkadza, cóż Polacy lubują się w tzw. "wiecznie żywych" piosenkach. Numer 5 to tragedia, skojarzyło mi się z tablicą nagrobka. Numer 7 - trzeba znać granicę, akurat ja nie spotkałam się na weselach z jakimiś mega świńskimi zabawami. Numer 8 - tak sztuczne, że aż śmieszne. Przykro się to ogląda. Numer 9 - to jest już bezczelność według mnie. Numer 10 - balonom, wstążeczką mówię stanowcze NIE. Numer 11 - tutaj mi się podoba, jeśli para wymyśli coś oryginalnego. Numer 14 - nigdy! Bałabym się , że konie zrobią kupę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
A z resztą tyle zrzędzenia tutaj słyszę a potem jak "jedzie pociąg z daleka" to cała sala robi ciu ciu ; P
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- :facepalm: http://slubomania.pl/index.php/zabaw...-sprone-zabawy ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- O albo jaka to melodia :P :P sporo jest takich typowo imprezowych żeby wesele nie oklapło :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Pani Buka
|
na jednym weselu na którym byłam, była zabawa na zasadzie "pojedynku" rodzin - po kilka osób ze strony panny i pana młodego, mieli w parach wykonywać jakieś zadania na czas, ale raczej śmieszne niż żenujące - jakieś ściganie się, dmuchanie balonów i tak dalej, dokładnie nie pamiętam
![]() ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-12-05 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Kaczuchy są fajne w wykonaniu podchmielonych "wujków"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostosowuje sie do starszje częsci za to nieraz zniechęcaja młodszych ![]() Cytat:
straszny obraz si e z tego wylania -jeden kicz ![]() ![]() Te prezenty dla rodziców to wygladają jak podarek dla wroga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-05 o 22:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.