Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 21:26   #91
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Sytuacja brzucha mojego Luli wygląda tak że mimo zmiany mleka było dalej bardzo źle, wróciłam do kropli colief i daje co karmienie, już po drugiej dawce zjadł pierwszy raz od trzech tygodni spokojnie 180ml i zasnął bez płaczu. Tylko mam dylemat bo tam pisze że podaje się je do 3-4 miesiąca, w internecie wyczytałam że to dlatego żeby organizm sam nauczył się trawić laktoze czy coś tam. Ale co ja zrobię że on mimo że skończył już 3 miesiące to dopiero teraz zrobiło się naprawdę źle? Nie wiem czy te 3 tygodnie mu to podawać a potem odstawić czy co. Matal ty pisałaś że ci Elenka tak płacze, to też przez kolki? I czytałam też że tylko połowie maluchów problemy z brzuchem mijają po 3 miesiącu, że niektórym to dopiero nawet po pół roku

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:28   #92
inezka92
Raczkowanie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w sumie dziwnie bo ja moze z 5 razu dala ta karte i szalu zakupowego nie bylo najbardziej mnie wkurzyli ze rabat nie obejmuje mleka ale sloiki tak.
dziwne... ja u siebie normalnie mam mleko z rabatem...

tych facetow to tylko ubic... ja dzisiaj zakonczylam swoj zwiazek i teraz siedze i wyje...
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:28   #93
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
łeee to mi pewnie upominku nie dali bo ja nadal mam 3%.
Ja dostalam jakiegos maila ze rabat nadal 3%, ale w sumie dokladnie go nie przeczytalam wiec zaraz sprawdze

Co do siurka to wszedzie pisza zeby nie ruszac wiec nie ruszalam Dzisiaj po waszych postach delikatnie odchylilam w czasie kapieli i faktycznie byla biala wydzielinka... To jak to w koncu z tym jest?

Przyszedl z podkulonym ogonem ze nie ma telefonu i zebym mu nastawila budzik na rano... Czyli pewnie zostawil go w pracy i sam jest sobie winien... Odpowiedzialam tylko "yhy" Nastawie ale dalej sie nie odzywam...
Stary 2013-12-17, 21:31   #94
MsLullaby
Zakorzenienie

Inezka

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-17, 21:31   #95
Madziuchna27
Zakorzenienie

Moje dziecko tradycyjnie rozpoczęło skok trzy dni przed czasem Bosz, jaka mała marrruda

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:33   #96
jo_asiek
Zadomowienie

Pszczoua, Twój TŻ trochę przegiął. Masz prawo być na niego zła. Mam nadzieję, że się facet szybko zreflektuje. Ja z moim mężem też dziś sprzeczkę zaliczyłam Z tym że trochę racji miał...

Misia, bezpiecznej podróży Wam życzę. Jedźcie ostrożnie.

Dziecko śpi, a ja usnąć nie mogę... Chyba ze zmęczenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:34   #97
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Moje dziecko tradycyjnie rozpoczęło skok trzy dni przed czasem Bosz, jaka mała marrruda

tak piszecie o tych skokach, a ja u swojej nie zauwazam zeby byla jakos specjalnie marudna.. mozliwe, ze przechodzi to bez tych calych cyrkow. ?
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 21:38   #98
gorgulek
Zakorzenienie

Inezka

Marysia ja Zuzi nie wywmywalam tej bialej wydzieliny bo polozna nie kazala.

I ktos pytal o siusiaka. Malz odciaga po troszku i wymywa ile sie da.

MsLulaby ja bym podawala skoro pomaga. Moja Zuzia jest przykladem ze kolki moga sie zaczac w 3 mscu.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:39   #99
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość

tych facetow to tylko ubic... ja dzisiaj zakonczylam swoj zwiazek i teraz siedze i wyje...
eh przykro mi

a u mnie na mleko nie ma, przynajmniej nic nie naliczylo, a i babka powiedziala ze na mleko nie ma

Amelka tez nie ma objawow skoku.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:40   #100
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
1. Puszka mm starcza na ok 3-4dni. Mniej więcej połowę mniej wychodzi
mam wrażenie, że niektórzy tu mają mnie za przygłupa
i zupełnie nie wiem co o tym świadczy, że taki jest odzew.
nie żebym była zła, obrażona, czy cokolwiek. po prostu nie wiem dlaczego,zastanawia mnie to co ja takiego robię/piszę, że takie sprawiam wrażenie.
Nie sprawiasz takiego wrazenia. Nie wiem czego tak myslisz
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:41   #101
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Inezka

Marysia ja Zuzi nie wywmywalam tej bialej wydzieliny bo polozna nie kazala.

I ktos pytal o siusiaka. Malz odciaga po troszku i wymywa ile sie da.

MsLulaby ja bym podawala skoro pomaga. Moja Zuzia jest przykladem ze kolki moga sie zaczac w 3 mscu.
Wy mnie zawsze dziewczyny podnosicie na duchu jak zauważe że serio pomaga to pójdę do lekarza po receptę żeby mieć za free bo jedno opakowanie starcza na 4-5 dni a to drogie jest cholerstwo

Adrianek
30.07.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 21:41   #102
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

misia kciuki*

duzi faceci myja siurka calego wiec i malemu powinnysmy myc
jakies glupott wypisuja ze nie wolno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:42   #103
danielka88
Raczkowanie

Kochane nie nadrobię Was dziś bo trzymam malutką na ręce ale chciałam się podzielić naszą nową umiejętnością
Natulka podnosi sama główkę z leżenia na plecach, a kiedy jest w wózku to chce się koniecznie podnieś i łapie się za kocyk albo boki gondolki i unosi główkę i barki . Normalnie dzis tak sie na to zawzieła ze jak tylko poczuła ze ma sie czego chwycic to główka w rych az strach pomyslec ze mi zaraz usiadzie na swieta przy stole

czy to nie za wczesnie? za tydzień konczy 3 mies.
danielka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:43   #104
MsLullaby
Zakorzenienie

Inwersja ja nigdy nie pomyślałam o tobie że jesteś głupia chyba musiałaś tu kogoś źle zrozumieć

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-17, 21:45   #105
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Kaska w co pomroziłas ta dynie i marchewke? jakie ilości? jak drobno pokroiłas, zblendowałas?
ja mam pomrożone gotowe papki z marchewki i ziemniaczka
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Melduje ze zyje, moje dziecko wazy 4580 g i mierzy 57 cm.

Przeżyło dwa kłucia w nózkę, a teraz z temperturą śpi z czopkiem w tyłku.

Jutro wyjeżdżamy o 15 do Polski, trzymajcie za nas kciuki.

bezpiecznej i bezproblemowej podróży
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
adi prawdopodobnie ma szkarlatyne juto jade z nim do lekarza po diagnoze no ale objawy się z gadzają ; gorączka , wysypka i teraz malinowy jezyk identyczny jak na fotkac w google juz mam dość
oojj biedny Adrianek trzymajcie się

Moja małpa nie chce spać mimo że wykąpany był 2,5 godziny temu i dostał jedzonko to durnyci i spać nie zamierza niech już Tż wraca

Czytam właśnie ulotkę na temat żywienia dzieci którą dostałam od położnej a tam że podać jako jeden z pierwszych smaków pietruszkę dawała któraś tak wcześnie pietruchę ?
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 21:46   #106
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
Kochane nie nadrobię Was dziś bo trzymam malutką na ręce ale chciałam się podzielić naszą nową umiejętnością
Natulka podnosi sama główkę z leżenia na plecach, a kiedy jest w wózku to chce się koniecznie podnieś i łapie się za kocyk albo boki gondolki i unosi główkę i barki . Normalnie dzis tak sie na to zawzieła ze jak tylko poczuła ze ma sie czego chwycic to główka w rych az strach pomyslec ze mi zaraz usiadzie na swieta przy stole

czy to nie za wczesnie? za tydzień konczy 3 mies.
dzieci nie siadaja z pozycji brzusznej tylko z czworacznej, czyli jak zaczynaja raczkowac to z tej pozycji zaczynaja siadac. czy za wczesnie nie wiem, moj robi tak gdzies od tygodnia, a ma 3,5 miesiaca.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-17, 21:51   #107
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Sytuacja brzucha mojego Luli wygląda tak że mimo zmiany mleka było dalej bardzo źle, wróciłam do kropli colief i daje co karmienie, już po drugiej dawce zjadł pierwszy raz od trzech tygodni spokojnie 180ml i zasnął bez płaczu. Tylko mam dylemat bo tam pisze że podaje się je do 3-4 miesiąca, w internecie wyczytałam że to dlatego żeby organizm sam nauczył się trawić laktoze czy coś tam. Ale co ja zrobię że on mimo że skończył już 3 miesiące to dopiero teraz zrobiło się naprawdę źle? Nie wiem czy te 3 tygodnie mu to podawać a potem odstawić czy co. Matal ty pisałaś że ci Elenka tak płacze, to też przez kolki? I czytałam też że tylko połowie maluchów problemy z brzuchem mijają po 3 miesiącu, że niektórym to dopiero nawet po pół roku

nie zadręczaj się tak Kochana
mój Miłoszek bez kropelek też ma kolki, a w pt kończy 3m-ce i to wcale nie przez laktozę, bo pije mm bezlaktozowe (wszystkie mm dla alergików są też bez laktozy albo z obniżoną zawartością)
to mleczko,które zmieniłaś tez zdaje się ma obniżoną zawartość laktozy choć nie tak bardzo jak np Pepti

przykładowo, przy Hipp Combiotic było cos ok 52g na 100, a przy Hipp Comfort ok 20g - juz dokladnie nie pamiętam
pewnie w tych Comfortach jest podobnie

poza tym wiele maluszków z nietolerancją laktozy dostaje mm dla alergików mimo,że alergii nie ma - gastrolog, u którego była koleżanka z córką powiedziała jej, że dla takich malców laktoza to trucizna przez, którą cierpią i nie ma sensu tak męczyć dziecka, bo ten enzym, który ją trawi wytwarza się u każdego w innym wieku
Stary 2013-12-17, 21:53   #108
bajka1807
Zakorzenienie

Vea gdzie sie podziewasz?????
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-17, 22:01   #109
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
eh przykro mi

a u mnie na mleko nie ma, przynajmniej nic nie naliczylo, a i babka powiedziala ze na mleko nie ma

Amelka tez nie ma objawow skoku.
chodzi o rabat w rossmanie?
no to jak jeszcze kupowałam normalne mm to też nie było na rabat, ale babka przy kasie powiedziała, ze nie obejmuje mm początkowych, więc może jak przejdziecie na następne to już będzie taniej
co w sumie jest logiczne, bo przeciez nigdzie nie ma tanszych mm "1"
nawet u nas refundowane jest 3x droższe niż Nutramigen 2 z refundacją co jest wg mnie chore żeby skubać rodziców dzieci z alergiami
czytałam, że w UK uznaje sie alergie za chorobe i tam w ogóle nie płaci sie za mm ani za produkty do pielęgnacji skóry, a Polska to jednak dziki kraj

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 22:04   #110
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

No mojej się kolki 3 razy ostatnio zdarzyły i dziś odpukać nie było. Wcześniej tak źle nie było, a za 3 dni będzie mieć 3 miesiące.

Eda mial kolki do 1,5 roku i dostawał Bobotic, Dicoflor i Delicol (dopóki pił mleko, a przestał bardzo wcześnie).

Ja bym dawała, jak pomaga, ew. spróbowała odstawiac stopniowo zmnoejszajac dawkę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:10   #111
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Co do siurka to wszedzie pisza zeby nie ruszac wiec nie ruszalam Dzisiaj po waszych postach delikatnie odchylilam w czasie kapieli i faktycznie byla biala wydzielinka... To jak to w koncu z tym jest?
Niby wszędzie piszą, żeby nie ruszać ale mi lekarz sam zalecił aby delikatnie odsuwać skórkę i przemywać. Czasem zbiera się tam wydzielinka więc jest na bieżąco usuwana.
W każdym razie lepiej to robić bo jak dojdzie do zakażenia to... ojjj bardzo bolesna sprawa. Teściowa mnie przestrzegła bo sama "zawaliła sprawę" jak chłopcy byli mali.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:16   #112
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
nie zadręczaj się tak Kochana
mój Miłoszek bez kropelek też ma kolki, a w pt kończy 3m-ce i to wcale nie przez laktozę, bo pije mm bezlaktozowe (wszystkie mm dla alergików są też bez laktozy albo z obniżoną zawartością)
to mleczko,które zmieniłaś tez zdaje się ma obniżoną zawartość laktozy choć nie tak bardzo jak np Pepti

przykładowo, przy Hipp Combiotic było cos ok 52g na 100, a przy Hipp Comfort ok 20g - juz dokladnie nie pamiętam
pewnie w tych Comfortach jest podobnie

poza tym wiele maluszków z nietolerancją laktozy dostaje mm dla alergików mimo,że alergii nie ma - gastrolog, u którego była koleżanka z córką powiedziała jej, że dla takich malców laktoza to trucizna przez, którą cierpią i nie ma sensu tak męczyć dziecka, bo ten enzym, który ją trawi wytwarza się u każdego w innym wieku
Tylko teraz pytanie jak ja rozpoznam że on już ten enzym się już wytworzył.
Jestem nienormalna, usypiałam i przyśniło mi się że sobie robie warkocz dobierany i zerwałam się biegiem do lustra sprawdzić czy potrafię sama go zapleść
Dobra idę spać, dobranoc

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-17, 22:17   #113
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Niby wszędzie piszą, żeby nie ruszać ale mi lekarz sam zalecił aby delikatnie odsuwać skórkę i przemywać. Czasem zbiera się tam wydzielinka więc jest na bieżąco usuwana.
W każdym razie lepiej to robić bo jak dojdzie do zakażenia to... ojjj bardzo bolesna sprawa. Teściowa mnie przestrzegła bo sama "zawaliła sprawę" jak chłopcy byli mali.
Dobrze robisz, można delikatnie naciągać, nie wolno na siłę odciągać. Tak chirurg dziecięcy rzecze!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:20   #114
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o rabat w rossmanie?
no to jak jeszcze kupowałam normalne mm to też nie było na rabat, ale babka przy kasie powiedziała, ze nie obejmuje mm początkowych, więc może jak przejdziecie na następne to już będzie taniej
co w sumie jest logiczne, bo przeciez nigdzie nie ma tanszych mm "1"
nawet u nas refundowane jest 3x droższe niż Nutramigen 2 z refundacją co jest wg mnie chore żeby skubać rodziców dzieci z alergiami
czytałam, że w UK uznaje sie alergie za chorobe i tam w ogóle nie płaci sie za mm ani za produkty do pielęgnacji skóry, a Polska to jednak dziki kraj

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

W UK każde dziecko do 13 roku życia i każda ciężarna kobieta wszystkie leki z receptą ma za darmo. Jak mały miał trądzik to maść w aptece miałam za free to samo antybiotyk. Tak samo każdy rodzaj antykoncepcji oprócz prezerwatyw jest darmowy tak jak i darmowa i legalna jest aborcja do 23 tygodnia ciąży.

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-17, 22:23   #115
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Tylko teraz pytanie jak ja rozpoznam że on już ten enzym się już wytworzył.
Jestem nienormalna, usypiałam i przyśniło mi się że sobie robie warkocz dobierany i zerwałam się biegiem do lustra sprawdzić czy potrafię sama go zapleść
Dobra idę spać, dobranoc

jedynie mozna za jakis czas spróbowac zmniejszyc dawke kropelek
ale jesli on ma normalne kupki to sądze,ze ma kolki nie przez laktozę. przy nietolerancji są brzydkie kupki ("kwaśne", śluz, strzelające, rozrzedzone itp. itd.)
Stary 2013-12-17, 22:27   #116
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
jedynie mozna za jakis czas spróbowac zmniejszyc dawke kropelek
ale jesli on ma normalne kupki to sądze,ze ma kolki nie przez laktozę. przy nietolerancji są brzydkie kupki ("kwaśne", śluz, strzelające, rozrzedzone itp. itd.)
On robi tak dziwnie bo trwa to z 10 minut i dzieli się na około 4 raty
Pierwsza zawsze dość zbita i zielona
Druga już taka normalna zielono żółta
Trzecia już żółta i normalna
Ostatnia porcja żółta i często strzelająca.
Kwaśne robił tylko jak miał biegunkę i po antybiotyku a tak to zawsze takie. Jestem na telefonie więc nie mogłam zmienić koloru tekstu wybaczcie jeśli ktoś nie chciał tego czytać
I robi tylko raz dziennie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-17, 22:27   #117
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
W UK każde dziecko do 13 roku życia i każda ciężarna kobieta wszystkie leki z receptą ma za darmo. Jak mały miał trądzik to maść w aptece miałam za free to samo antybiotyk. Tak samo każdy rodzaj antykoncepcji oprócz prezerwatyw jest darmowy tak jak i darmowa i legalna jest aborcja do 23 tygodnia ciąży.

Polska to jednak na prawdę dziki kraj...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 22:29   #118
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Polska to jednak na prawdę dziki kraj...
Po prostu biedny ale mamy za to lepsza opiekę lekarską bo tu w UK się często wszystko bagatelizuje jeśli chodzi np o małe dzieci. Zazwyczaj wszystko jest "normal".

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-17, 22:32   #119
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
On robi tak dziwnie bo trwa to z 10 minut i dzieli się na około 4 raty
Pierwsza zawsze dość zbita i zielona
Druga już taka normalna zielono żółta
Trzecia już żółta i normalna
Ostatnia porcja żółta i często strzelająca.
Kwaśne robił tylko jak miał biegunkę i po antybiotyku a tak to zawsze takie. Jestem na telefonie więc nie mogłam zmienić koloru tekstu wybaczcie jeśli ktoś nie chciał tego czytać
I robi tylko raz dziennie

kolorem sie nie przejmuj, po mm bywają zielone
po tych comfortach to zwłaszcza. jak przeszliśmy na hipp compofort to były takie zgniło zielone, że oczy mi aż wyszły

ja na prawdę mogę wysłać maila ze zdjęciami kupek, które robiło moje dziecko (a lekarze je widzieli i na bank normalne nie były, a przy alergiach i nietolerancji one wyglądają podobnie), bo wiem,że potwornie ciężko jest stwierdzić czy to jest normalne czy nie. przecież żadna z nas nie ma w tym temacie doświadczenia
względnie jak masz zdjęcia, to podeślij i moge mniej więcej porównać do tych Miłoszkowych z czasów złych
mar.wymazala@gmail.com

sorki ale jeśli którąś matkę brzydzi temat dziecięcych kupek to ja sie zastanawiam jak ona się dzieckiem zajmuje, także no stress
Stary 2013-12-17, 22:36   #120
tassia
Zakorzenienie

pszczoua witki mi opadły na Twojego tz

a co do tego co jesc to napisze ci co ja jadam na sniadania oprocz kromek z wedlina:
1) omlet z dzemem
2) omlet z pomidorem, cebulka, wedlina i pieczarkami
3) jajko w koszulce na grzance z pieczona wedlina, salata, pomidorem i kapka majonezu
4) sałatka z tunczyka (tunczyk+kukurydza+cebula +majonez)
5)pasta kurczakowa : rozgotowanego kurczaka z rosolu obieram, wrzucam na patelnie i podsmazam na wiorki takie. wrzucam do miski +ogórek kisozny w kostce, łyzeczka musztardy, łyżka majonezu
mozna zrobic tez z anasem i kukurydza
6)płatki z mlekiem sojowym
7) kleik ryzowy na wodzie lub na mleku sojowym z powidłami

na obiad ostatnio zrobiła boef strogonowa z mlekiem kokosowym (odlot!); spaghetti bolognese, zrazy zawijane; warzywa na patelnie; poledwiczki w rozmarynie; zupa krem z chipsami ziemniaczanymi; krem z batatów z chorizo; pomidorowa z ryzem ze smietana sojowa;

jakbym mogla gluten to jadłabym pierogi ; zapiekanki z ciasta francuskiego albo ciasta filo
itp itd

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości