Pies utrudnia mi bycie w związku - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 22:42   #91
Pestka88
Zadomowienie

Dot.: Pies utrudnia mi bycie w związku

Cytat:
Napisane przez Bali_girl Pokaż wiadomość
Dawno, żaden wątek mnie tak nie zdenerwował.
Jest takie powiedzenie "kto nie lubi zwierząt, nie jest dobrym człowiekiem". Autorko jesteś nieczułą, chorą osobą. Lecz się.
Bzdura. Moja mama nie lubi. Wychowała się bez zwierząt, boi się i brzydzi. Co nie znaczy, że jakiemukolwiek stworzeniu zrobiłaby krzywdę wręcz odwrotnie! Ale sama zwierząt mieć nie chce, bo nie lubi i już. A jest bardzo dobrym człowiekiem. Nie ma przepisu, że trzeba kochać kotki, pieski i szczurki. Można nie, o ile się im żadnej krzywdy nie robi. I nie sądzę, żeby taka postawa definiowała złego człowieka.

I wyluzuj trochę z tymi epitetami. Autorka nie jest zakochana w psie jak jej chłopak, ale nie postuluje oddania zwierzęcia, ani zrobienia mu jakiejkolwiek krzywdy. Będzie co prawda musiała nauczyć się jak to jest żyć z psem, a jej chłopak może trochę zluzować i z opiekunem psa zostawić, albo sam zadbać o to, żeby transport dla niego na wakacje był. W końcu to jego pies. To że autorkę trochę obowiązki związane z opieką nad psem irytują nie czyni z niej "nieczułej chorej osoby". Pewnie psa nie miała nigdy i sytuacja w której jest z problem z wyjazdem, bo psa nie ma z kim zostawić, jest dla niej nowa. Będzie musiała się dogadać z chłopakiem, tym bardziej, że sama mówi, że psa lubi. Nie ma potrzeby nikogo obrażać.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:43   #92
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Dawno, żaden wątek mnie tak nie zdenerwował.
Jest takie powiedzenie "kto nie lubi zwierząt, nie jest dobrym człowiekiem". Autorko jesteś nieczułą, chorą osobą. Lecz się.
2 mies na wizazu jesteś mało jeszcze widzialas. Trololololo.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:45   #93
zakonna
Naczelna Nastolatka

jeżeli koniecznie już musi jechać w egzotykę, psa można zostawić zaufanym opiekunom (pisałam już o tym). Ale jeżeli tak bardzo się mijają w podejściu do życia (ona chce egzotyki, on woli pojechać tam gdzie można psa zabrać) to nie będzie z tego dobrego związku (o tym też pisałam)
Stary 2013-12-22, 22:46   #94
_czarny_kot
Zakorzenienie

A ja akurat rozumiem Twojego chłopaka.
Mój pies też jest dla mnie na pierwszym miejscu. Z tym, że mój pies (dość duży i tak zwanej przez więkoszość groźnej rasy-35kg) jeździ ze mną wszędzie. Co roku jeżdżę na wakacje nad morze i zawsze z psem. Dla chcącego nic trudnego. Nie mogłabym jechać na wakacje zostawiając psa w hotelu z powodu swojego widzimisię (albo co gorsza z powodu humorków faceta). Szybciej pożegnałabym się z facetem niż z psem.
Chociaż było kilka krytycznych sytuacji, w których pies musiał zostać w hotelu i krzywda mu się nie stała.
I w 99% zajmuję się psem sama. Da się? Da się.

Autorko jakiego psa ma Twój chłopak, że nie mieści się do samochodu ?

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2013-12-22 o 22:51
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:48   #95
Mevianne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Napisałam wcześniej przykład o egzotycznej podróży poslubnej, jakoś żadna obronczyni psa sie nie odniosła.
Jak się ma psa, którego się nie chce zostawiać to się na takie wycieczki nie jeździ. Proste. Już któraś z dziewczyn zresztą wcześniej to napisała.
A jak się w takie miejsca lubi jeździć to się nie bierze psa, albo od małego go przyzwyczaja do kogoś z kim można zostawić.

Mevianne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:49   #96
Bali_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HebanowaWoman Pokaż wiadomość
Radzę przeczytać wszystkie moje wypowiedzi jeśli cokolwiek chcesz tu pisać. Nie jestem nieczuła, nie jestem chora. I nie będę się zniżać do Twojego poziomu, bo obrażać też potrafię, ale szkoda mi czasu. Pozdrawiam.

Aha...i nie nabijaj sobie postów, dziwnymi wywodami na temat mojej osoby. Zmień wątek, albo załóż własny.
Jesteś użytkowniczką forum niecały rok i próbujesz mi mówić co mam/czego mam nie robić? Nabijanie postów?
Twoje zachowanie jest żenujące. Mam nadzieję,że chłopak zauważy z jak nieczułą i ograniczoną umysłową jest osobą. (ograniczona umysłowo, ponieważ każda w miarę myśląca osoba, nie zakładałaby wątku o powyzszym temacie). żenada.
Bali_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:51   #97
HebanowaWoman
Raczkowanie

Póki co nie chcę egzotyki, ale jeśli los da to może chociaż podróż poślubna? Był już u mnie w domu z psem (mieszkamy od siebie 50km), byliśmy nad jeziorem. Nie szło nawet wejść do wody, bo pies od razu szczekał, bo się bał, że Pan go zostawia. To znajda, mój chłopak podejrzewa, że ma urazy, bo ktoś się nim źle zajmował. Rozmawiałam już z nim na temat środków uspokajających. Ale póki co nie chcemy go faszerować. Pies ma 4 lata.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Jesteś użytkowniczką forum niecały rok i próbujesz mi mówić co mam/czego mam nie robić? Nabijanie postów?
Twoje zachowanie jest żenujące. Mam nadzieję,że chłopak zauważy z jak nieczułą i ograniczoną umysłową jest osobą. (ograniczona umysłowo, ponieważ każda w miarę myśląca osoba, nie zakładałaby wątku o powyzszym temacie). żenada.

Jak można zgłosić takie posty do moderowania?

Ach już znalazłam.

Edytowane przez HebanowaWoman
Czas edycji: 2013-12-22 o 22:52
HebanowaWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:52   #98
zakonna
Naczelna Nastolatka

byliście razem więc na wyjeździe, kąpanie się nie jest obowiązkowe w jeziorze. Można też na zmianę, jedna osoba pływa, druga psa pilnuje. Psa lękowego można uczyć metodami pozytywnymi, a nie faszerować prochami!!! A poza tym, naprawdę zapomnij o długim związku przy takim podejściu twoim. Nikt nie będzie szczęśliwy, ani ludzi ani pies.
Stary 2013-12-22, 22:54   #99
HebanowaWoman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
byliście razem więc na wyjeździe, kąpanie się nie jest obowiązkowe w jeziorze. Można też na zmianę, jedna osoba pływa, druga psa pilnuje. Psa lękowego można uczyć metodami pozytywnymi, a nie faszerować prochami!!! A poza tym, naprawdę zapomnij o długim związku przy takim podejściu twoim. Nikt nie będzie szczęśliwy, ani ludzi ani pies.

Przecież napisałam, że póki co nie chcemy go niczym faszerować
Stary 2013-12-22, 22:54   #100
vouvray
Zadomowienie

Cytat:
Póki co nie chcę egzotyki, ale jeśli los da to może chociaż podróż poślubna? Był już u mnie w domu z psem (mieszkamy od siebie 50km), byliśmy nad jeziorem. Nie szło nawet wejść do wody, bo pies od razu szczekał, bo się bał, że Pan go zostawia. To znajda, mój chłopak podejrzewa, że ma urazy, bo ktoś się nim źle zajmował. Rozmawiałam już z nim na temat środków uspokajających. Ale póki co nie chcemy go faszerować. Pies ma 4 lata.
Autorko, ale to wytłumacz chłopakowi, że on psu takim zachowaniem wcale dobrze nie robi, bo życie jest nieprzewidywalne i może się tak stać, że np. Twój chłopak będzie leżał w szpitalu albo będzie świadkiem jakiegoś przestępstwa i jego powrót do domu się opóźni. Przykłady można mnożyć, a pies MUSI mieć jakąś alternatywę w postaci tymczasowego innego opiekuna.
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:55   #101
tyene
Zakorzenienie

Dodam, że ja w zeszłe Święta opiekowałam się psem 3 tygodnie za pieniądze. Najpierw jest wizyta zapoznawcza, wspólny spacer. Potem ustalamy warunki opieki. Potem dostaję psa z wyprawką (karma, jego ręczniczki, posłanie, zabawki). Potem pies jest u mnie, dbam o niego, wyprowadzam, bawi się z moim (wtedy miałam jedną suczkę) i oach ach. Takie osoby mają referencje i podpisują umowy w zakresie usług, jakie oferują.

Ale nie, dla niej pies w kojcu to dostateczny luksus. Ona po prostu nie rozumie potrzeb zwierzęcia. W życiu żaden odpowiedzialny właściciel nie będzie trzymał psa na podwórku i nie uzna, że kenel zastępuje spacery. Pies potrzebuje co najmniej 3 spacerów dziennie, stałego dostępu do wody, bycia w domu. Nie może być na powietrzu, gdzie ktoś go może zabrać/otruć/wypuścić, gdzie może wystraszyć się burzy i źle znosić warunki pogodowe. Pies to jest zwierzę domowe, współżyjące z człowiekiem, a nie zwierzę hodowlane podwórkowe.
Stary 2013-12-22, 22:55   #102
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
zgłoszone.

balabym się bardziej takich osob jak Ty, które niby zwierzęta kochają, ale jad i nienawiść wyrzygują.

to jest dopiero przerazajace.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:57   #103
Mevianne
Raczkowanie

Cytat:
I takiego psa chcesz zostawić w kojcu u obcych ludzi? Serio?

I jak on do Ciebie przyjechał z psem skoro nie ma jak z nim podróżować?

Mevianne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:57   #104
zakonna
Naczelna Nastolatka

póki co, jak łaskawie. Dla mnie się pogrążasz kolejnymi postami. Po pierwsze okazuje się, że jednak można gdzieś wyjechać z psem. Po drugie, wiesz, że zwierzę jest po przejściach i rozważasz opcję kojca żeby "się przemęczył" (to już jest sadyzm). Po trzecie, myślisz o pakowaniu w psa leków. Dla mnie cała postawa nie do przyjęcia.
Stary 2013-12-22, 22:57   #105
tyene
Zakorzenienie

Co do psa w Sylwestra to wygłusza się dom no i najlepiej z psem zostać, jeżeli bardzo się boi. Nie mogłabym znieść myśli, że ja się bawię, a mój pies w panice nie wie, co sie dzieje. Pies słyszy ogromne huki i instynktownie się boi. Nie wie, że to petardy. Po prostu czuje strach, a w pobliżu nie ma właściciela, którego kontakt pomaga. Pies obserwuje właściciela, widzi, że wszystko jest okej, że pan nie panikuje i przez to się też uspokaja.

Ja jak jestem z psami w Sylwestra to ostatni spacer robię około 20, zamykam wszystkie okna szczelnie, puszczam muzykę/film i jestem z nimi.
Stary 2013-12-22, 22:58   #106
Bali_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
zgłoszone.

balabym się bardziej takich osob jak Ty, które niby zwierzęta kochają, ale jad i nienawiść wyrzygują.

to jest dopiero przerazajace.
Masz rację - lecz za dużo szkód widziałam wyrządzanych zwierzętom przez ludzi. Jak czytam wątki takie jak ten to nóż mi się otwiera w kieszeni. Wielce Pani przeszkadza biedny pies. Skąd wiemy,może kiedyś wyrzucić go na bruk - bo przekroczy jej granicę cierpliwości i nie będzie mogła w końcu pojechać na te wakacje bez psa. no jak to
Stary 2013-12-22, 22:58   #107
vouvray
Zadomowienie

Cytat:
Tylko, że chłopak autorki nie mógł wejść w ogóle do wody. Mi się wydaje, że autorka chciałaby się popluskać w jeziorze razem z chłopakiem, a o czymś takim nie może być mowy.

Autorko, ja rozumiem Twoją potrzebę bycia z chłopakiem sam na sam i czuć chociaż przez godzinę, że on w 100% poświęca się Tobie, ale niestety to się w Twoim przypadku raczej nie zmieni, chyba że chłopak zdecyduje się na zaufanie komukolwiek w sprawie opieki nad psem i powierzenie mu zwierzaka od czasu do czasu na kilka godzin
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:58   #108
_Desolation
Zakorzenienie

Ja wychodzę z założenia że "psiarz"w związku, się najlepiej dogada z drugim "psiarzem". Wiem to z autopsji, widzę co było z exem który nie miał psa,w widzę co jest z TŻ który ma. Zupełnie inna bajka jeśli chodzi o ten aspekt.
A jakby mi TŻ powiedział że mój pies przeszkadza mu być ze mną w związku to bym bez mrugnięcia okiem z nim zerwała.

I co to w ogóle za pomysły wsadzanie do kojca psa który mieszka na co dzień w domu.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:59   #109
Bali_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mevianne Pokaż wiadomość

A dajcie spokój, powiecie kilka słów za dużo i Szanowna Autorka zablokuje bo nie podoba jej się to, że inni mają odmienne zdanie.
Stary 2013-12-22, 23:01   #110
HebanowaWoman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mevianne Pokaż wiadomość

Przyjechał moim samochodem. Bez szelek bezpieczeństwa czy przebywaniu w odpowiednio dużym bagażniku.
Stary 2013-12-22, 23:01   #111
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
A dajcie spokój, powiecie kilka słów za dużo i Szanowna Autorka zablokuje bo nie podoba jej się to, że inni mają odmienne zdanie.
autorce raczej nie podoba się, że rzucasz w jej stronę epitetami, a nie Twoje poglądy na sprawę

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 23:03   #112
zakonna
Naczelna Nastolatka

szelki to nie jest jakiś niesamowity problem, kupuje się i przypina w aucie.
Stary 2013-12-22, 23:03   #113
Bali_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Dodam, że ja w zeszłe Święta opiekowałam się psem 3 tygodnie za pieniądze. Najpierw jest wizyta zapoznawcza, wspólny spacer. Potem ustalamy warunki opieki. Potem dostaję psa z wyprawką (karma, jego ręczniczki, posłanie, zabawki). Potem pies jest u mnie, dbam o niego, wyprowadzam, bawi się z moim (wtedy miałam jedną suczkę) i oach ach. Takie osoby mają referencje i podpisują umowy w zakresie usług, jakie oferują.

Ale nie, dla niej pies w kojcu to dostateczny luksus. Ona po prostu nie rozumie potrzeb zwierzęcia. W życiu żaden odpowiedzialny właściciel nie będzie trzymał psa na podwórku i nie uzna, że kenel zastępuje spacery. Pies potrzebuje co najmniej 3 spacerów dziennie, stałego dostępu do wody, bycia w domu. Nie może być na powietrzu, gdzie ktoś go może zabrać/otruć/wypuścić, gdzie może wystraszyć się burzy i źle znosić warunki pogodowe. Pies to jest zwierzę domowe, współżyjące z człowiekiem, a nie zwierzę hodowlane podwórkowe.
Tyene - Ty próbujesz wytłumaczyć Autorce, jednak osoby nieczułe jak ona niestety tego nie zrozumieją. Pies,to tylko pies, przemęczyć sie te kilka dni może. Najważniejsze to wyjechać z misiaczkiem, i tak mu zająć czas (Tz-owi_ aby nie daj boże myślał co tam u psa. No jak tak.
Stary 2013-12-22, 23:03   #114
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Jak można zgłosić takie posty do moderowania?

Ach już znalazłam.
jesli pies jest znajda i zachowuje sie jak opisujesz to sugeruje ze Twoj chlopak ma psa lekowego - z takim psem pracuje sie przez cale jego zycie. z doswiadczenia wiem, ze psy takie ciezko znosza rozstania z opiekunem, czasami rozstania takie przyplacaja zyciem. kojec na dworzu jest absolutnie niedopuszczalny - pies chowany w domu w kojcu na dworzu bedzie cierpial i moze to poglebic jego leki. nie widze innej opcji jak zabieranie go na wyjazdy. w miejsca egzotyczne zwierzaki tez mozna zabierac, wystarczy na miesiac wczesniej zajac sie cala papierologia. co do dluzszych wyjsc - 10 h to bardzo dlugo.
mysle, ze musisz poprostu zaakceptowac chlopaka z psem, zwlaszcza lekowym. probujac tu cos zmienic mozesz psu zwyczajnie zaszkodzic, nie wiem na ile Twoj chlopak przepracowal z nim problemy, ale kazdy progres jest ciezki, czasochlonny i bardzo latwo pies moze sie wycofac.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 23:07   #115
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
szelki to nie jest jakiś niesamowity problem, kupuje się i przypina w aucie.
Dokładnie.

Matę ochronną też można kupić i już się nic nie zabrudzi i samochód będzie cacy.
Stary 2013-12-22, 23:07   #116
elsene
Zadomowienie

Problemem nie jest pies, a właściciel.
Skoro facet nie jest w stanie zostawić psa, "bo się obrazi" i nie szuka rozwiązania -takiego, żeby psu nie działa się krzywda i żebyście mogli spędzić razem czas, to coś jest nie tak.
Tylko, że to nie Ty, a Twój facet powinien znaleźć rozwiązanie.
Niestety, są też takie osoby, dla których zwierzę będzie zawsze na pierwszym miejscu.
elsene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 23:09   #117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elsene Pokaż wiadomość
Problemem nie jest pies, a właściciel.
Skoro facet nie jest w stanie zostawić psa, "bo się obrazi" i nie szuka rozwiązania -takiego, żeby psu nie działa się krzywda i żebyście mogli spędzić razem czas, to coś jest nie tak.
Tylko, że to nie Ty, a Twój facet powinien znaleźć rozwiązanie.
Niestety, są też takie osoby, dla których zwierzę będzie zawsze na pierwszym miejscu.
ale to nie jest kwestia widzimisie chlopaka ze nie zostawi i koniec. ma psa lekowego, takie psiaki potrafia sie przyzwyczajac do nowych ludzi na prawde dlugo.
Stary 2013-12-22, 23:11   #118
HebanowaWoman
Raczkowanie

Jest też opcja, żeby pies u mnie był zamykany w pokoju, w budynku gospodarczym. Już nawet trochę przygotowaliśmy ten pokój, wygląda całkiem schludnie. Tylko, że trzeba psa przyzwyczaić, bo jak chce do mnie przyjechać no to musi z psem. Rodzice nie chcą zwierzaka w domu, więc to ostatnia deska ratunku.
Stary 2013-12-22, 23:12   #119
tyene
Zakorzenienie

Polecam też www.podrozezpsem.pl, www.bialyjack.blogspot.com, www.3wilki.pl

Na tym ostatnim blogu młodzi ludzie uskuteczniają podróże z psem w wersji hardcore - Indie, Himalaje, Mongolia...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Jest też opcja, żeby pies u mnie był zamykany w pokoju, w budynku gospodarczym. Już nawet trochę przygotowaliśmy ten pokój, wygląda całkiem schludnie. Tylko, że trzeba psa przyzwyczaić, bo jak chce do mnie przyjechać no to musi z psem. Rodzice nie chcą zwierzaka w domu, więc to ostatnia deska ratunku.
Czy Ty nie możesz zrozumieć, że takie warunki są absolutnie niedopuszczalne dla psa?
Stary 2013-12-22, 23:12   #120
Konto usunięte

Cytat:
mysle, ze to tez jest zly pomysl - pies to zwierze stadne, zostawiony sam sobie w pomieszczeniu bedzie przechodzil ogromny stres.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości