Wzrost u faceta - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 15:11   #91
kikunga
Zadomowienie

Dot.: Wzrost u faceta

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje.

Im młodsze tym bardziej zależne od opinii innych, i tym bardziej głowa wypchana obrazem idealnego.

Nie żebym to miał jakoś krytykować - z wiekiem, gdy zobaczą, że im samym do ideału daleko, zmienią priorytety.

Przestaną się liczyć te 3 cm, a zacznie liczyć co innego.
To trochę tak jak chłopcy 18-letni. Też widzą głównie cycki, krótką kieckę itd. Później, zdecydowana większość z tego wyrasta i zaczyna cenić u kobiety (już nie dziewczynki) co innego.

Niektóre wypowiedzi tutaj baardzo zalatują niedojrzałością i podejściem jakie się ma w wieku właśnie 17, 18 lat.

Z wiekiem wszystko się zmienia. Twój wygląd, a także to jak patrzą (starsi już wtedy) rówieśnicy
Ja akurat mam 18 lat za niecałe pół roku będzie już 3 lata jak jesteśmy razem nigdy mi nie przeszkadzało to,że jest tylko ociupinę wyższy ani to,że nie jest biały.Otoczeniem się nigdy nie przejmowałam jeśli chodzi o Niego,innymi sprawami owszem ale jak miałam z 16 lat i mi uświadomił,że nie mam co się martwić tym co ktoś o mnie wygaduje to jest ok

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Z wiekiem zmieniają się priorytety i zaczyna sie zwracać uwagę na inne rzeczy niż tylko wygląd.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez Harmonija Pokaż wiadomość
Ja mam 160, moj chłopak wyższy moze o 2 cm? W butach na obcasie jestem wyższa, a jesienią/zimą noszę tylko takie.

Nie przeszkadza nam to. Jest tak wspaniałym człowiekiem z charakteru, świetnym kumplem i kochankiem, pociąga mnie fizycznie, że musialabym stracić rozum, żeby przez wzrost z niego zrezygnować. Co ciekawe, na pierwszym spotkaniu zauważyłam, że jest niski, ale już po 15 minutach rozmowy wiedziałąm, że wyjde za niego
Prawie jak u Nas tylko ja jestem niższa od Ciebie
Na studniówkę zakładam buty w których jestem trochę wyższa ale jest ok
Stary 2014-01-06, 16:39   #92
cyganeczka20
Przyczajenie

mój Tż jest ode mnie niższy i to o pół głowy. ja jestem wysoka jak na kobiete i zawsze cięzko mi było znaleźć faceta wysokiego abym mogła swobodnie przy nim szpilki założyć. ale z moim obecnym to juz nie stanowi problemu, w sumie to kwestia przyzwyczjenia . a szpilki odpadaja
cyganeczka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 17:07   #93
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Niektóre wypowiedzi tutaj baardzo zalatują niedojrzałością i podejściem jakie się ma w wieku właśnie 17, 18 lat.
Jak Ty już coś wymyślisz, to tylko usiąść i zapłakać.
Niedojrzałością jest "zmuszanie się" do związku z kimś, kto nam się nie podoba, tylko dlatego, że ma świetny charakter. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, po jakimś czasie to wychodzi i obie strony są nieszczęśliwe.

Ty serio znalazłeś korelację wieku i wymogów co do wyglądu partnera? Pewnie przeprowadzałeś żmudne testy z użyciem wariografu na dużej próbie badanej
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 17:11   #94
colinpl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Jak Ty już coś wymyślisz, to tylko usiąść i zapłakać.
Wybacz - On tego nie wymyślił - stwierdził tylko rzeczywisty fakt.
Stary 2014-01-06, 17:12   #95
Imperialista
BAN stały

Ja tam kobiety doskonale rozumiem, bo najpiękniejsze kobiety jakie znam mają wzrost w okolicach 180 cm (przynajmniej najfajniejsze nogi).
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 17:17   #96
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ja tam kobiety doskonale rozumiem, bo najpiękniejsze kobiety jakie znam mają wzrost w okolicach 180 cm (przynajmniej najfajniejsze nogi).

A to facet musi mieć zgrabne i długie nogi? Jeśli tak, to większość może nie wychodzić z domu z powodu krzywawych szkit
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 17:19   #97
Imperialista
BAN stały

Cytat:
A to facet musi mieć zgrabne i długie nogi? Jeśli tak, to większość może nie wychodzić z domu z powodu krzywawych szkit
No właśnie, to czemu kobiety wolą wysokich facetów? Ja chociaż potrafię mniej więcej powiedzieć czemu wolę wysokie kobiety.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 17:25   #98
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, to czemu kobiety wolą wysokich facetów? Ja chociaż potrafię mniej więcej powiedzieć czemu wolę wysokie kobiety.
Przy niższym facecie nie czuje tego poczucia bezpieczeństwa jak przy wyższym, bo sama odnoszę wrażenie że mam mu to bezpieczeństwo zapewniać. To chyba główny powód. Przy wyższym czuję się bardziej kobieco. Nie chciałabym wylądować w łóżku z niższym facetem, nawet nie wiem czy wywołał by u mnie jakieś podniecenie, bo najprawdopodobniej nie był by dla mnie wystarczająco męski. Z takich głupich uwielbiam stawać na palcach żeby dać buzi TŻ. Ale to tylko moje zdanie.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 17:31   #99
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:

Bo przyjęło się że wysoki facet jest bardziej męski, potrafi zapewnić swojej wybrance ochronę, niektórym niższy facet kojarzy się z dzieckiem i wywołuje uczucia macierzyńskie miast erotycznych namietności. Do tego wpaja sie dziewczynkom że facet POWINIEN być wyższy, a te pary w których kobieta przewyższa partnera to wyjątki i ewenementy. Kultura też pokazuje to że kobiety są niższe (i tacy gwiazdorzy na stołkach muszą stawać by partnerkę na planie pocałować ), panowie znani i lubiani często noszą buty na obcasach, a ich partnerki nie chodzą w szpilkach.

Cytat:
Napisane przez _Desolation Pokaż wiadomość
Przy niższym facecie nie czuje tego poczucia bezpieczeństwa jak przy wyższym, bo sama odnoszę wrażenie że mam mu to bezpieczeństwo zapewniać. To chyba główny powód. Przy wyższym czuję się bardziej kobieco. Nie chciałabym wylądować w łóżku z niższym facetem, nawet nie wiem czy wywołał by u mnie jakieś podniecenie, bo najprawdopodobniej nie był by dla mnie wystarczająco męski. Z takich głupich uwielbiam stawać na palcach żeby dać buzi TŻ. Ale to tylko moje zdanie.

Ja mam w drugą stronę, wyżsi są dla mnie mało męscy Do tego zwykle są niezgrabni i mają zbyt długie kończyny w stosunku do reszty ciała. I są za chudzi co ich zupełnie dyskwalifikuje (albo są spasieni jak tuczniki, też przegięcie)

Edytowane przez Lemmy is God
Czas edycji: 2014-01-06 o 17:34
Stary 2014-01-06, 17:32   #100
senna jesien
Raczkowanie

Bywają związki z 10cm różnicy i dobrze im się wiedzie. Wzrost nie jest bardzo istotny. Jeśli problemem będzie dla kogoś 1cm różnicy, to i tak go nie przekonasz
senna jesien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 17:33   #101
vigg
Raczkowanie

Cytat:
Po prostu, wysoki, dobrze zbudowany facet (to jest szerokie pojęcie, dla mnie nie oznacza ono mięśniaka) jest męski, daje teoretyczne poczucie bezpieczeństwa i opieki. Wysoki facet ma lepszą prezencję, proporcje i ogólnie no. Jakoś tak lepiej na nim leży wszystko. (Ale to tak samo jak w mojej opinii na wysokiej kobiecie. Nie oddałabym nawet 1 cm ze swojego wzrostu, mimo że przy większości znajomych czuję się jak żyrafa.)

A myślę, że wysokie kobiety chciałyby czasem poczuć się przy kimś drobne i małe, patrzeć na kogoś nie z góry, a pod górę.

Chociaż ja do swojego faceta jestem tak przyzwyczajona, że chyba dziwnie bym się czuła z wysokim. Co prawda mógłby być choć równy ze mną, no ale nie jest, za to ma pełno innych świetnych cech, zarówno charakteru, jak i wyglądu, które mi odpowiadają, więc te kilka centymetrów przestaje mieć dla mnie znaczenie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 17:34   #102
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez colinpl Pokaż wiadomość
pogląd na jakiś temat =/= fakt

Cytat:
Garbię się, towarzystwo wysokiego faceta działa na mnie jak "pajączek"

A tak poważniej, to ja jestem zwolenniczką przewagi fizycznej mężczyzny. Lubię czuć się delikatnym stworzeniem, a że niebiosa mnie niekoniecznie filigranową stworzyły , to chociaż tyle, że mogę się taka poczuć przy mężczyźnie
Stary 2014-01-06, 17:39   #103
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

A tak poważniej, to ja jestem zwolenniczką przewagi fizycznej mężczyzny. Lubię czuć się delikatnym stworzeniem, a że niebiosa mnie niekoniecznie filigranową stworzyły , to chociaż tyle, że mogę się taka poczuć przy mężczyźnie

Tyle że przewaga fizyczna ma niewiele wspólnego ze wzrostem to chyba kwestia też zachowania faceta i całej otoczki.
Stary 2014-01-06, 17:40   #104
Imperialista
BAN stały

Co wy macie z tym poczuciem bezpieczeństwa? Wojna się jakaś zapowiada czy chodzicie na mecze piłkarskie (albo na wyjazdy jeździcie)?
Stary 2014-01-06, 17:44   #105
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Co wy macie z tym poczuciem bezpieczeństwa? Wojna się jakaś zapowiada czy chodzicie na mecze piłkarskie (albo na wyjazdy jeździcie)?

Bo jednak fajnie jest mieć faceta przy którym nie zachodzi obawa ze w kryzysowej sytuacji to jego trzeba bronić (a miałam takiego, ciut wyższy był ode mnie i to ja ratowałam mu dupę negocjując z bandą pijanych drecholi).
Stary 2014-01-06, 17:44   #106
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Jako że mieszkam w mieście maczet, to lubię się czuć przy TŻ bezpiecznie.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 17:47   #107
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tyle że przewaga fizyczna ma niewiele wspólnego ze wzrostem to chyba kwestia też zachowania faceta i całej otoczki.
To fakt, ale akurat tak się złożyło, że przy żadnym niższym facecie nie miałam tego wrażenia bycia delikatnym dziewczątkiem, być może taki przypadek.
Zresztą z drugiej strony, dużej różnicy wzrostu nie lubię, bo kark boli

Cytat:
Bo jednak fajnie jest mieć faceta przy którym nie zachodzi obawa ze w kryzysowej sytuacji to jego trzeba bronić (a miałam takiego, ciut wyższy był ode mnie i to ja ratowałam mu dupę negocjując z bandą pijanych drecholi).
Hy hy hy, znam to
Stary 2014-01-06, 17:59   #108
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
pogląd na jakiś temat =/= fakt

Cytat:
Napisane przez colinpl Pokaż wiadomość
Wybaczę ignorancję, raz. Następnym razem będę
Swoją droga to są fakty nierzeczywiste?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 18:08   #109
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
A co Ci dają długie kobiece nogi? Będziesz kobitę po piwo ganiał czy jak?
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 18:14   #110
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Brzydko tak o kobietach mówić, ale "o gustach" się nie dyskutuje.
Stary 2014-01-06, 18:15   #111
Phoce
Flawless

No proszę, a tu już 110 post
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 18:17   #112
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ciekawe że o kobiecych gustach odnośnie męskiego wzrostu to panowie jakoś bardzo chętnie dyskutują
Stary 2014-01-06, 18:25   #113
colinpl
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe że o kobiecych gustach odnośnie męskiego wzrostu to panowie jakoś bardzo chętnie dyskutują
Podoba nam się to wasze podejście 'do tematu', dużo z tego wyniesiemy na przyszłość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 18:31   #114
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Biorąc pod uwagę mój wzrost, to niższy facet musiałby chodzić do podstawówki, więc nie. Gdybym była wysoka- 3cm to nie dramat, więc tak. Szkoda stracić szansę na fajny związek z takiego powodu.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 18:34   #115
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Ale to Ty pierwszy spytałeś po co kobietom wysoki facet. Więc wysoki facet jest w tym samym celu co długonoga kobieta.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 18:35   #116
Imperialista
BAN stały

Cytat:
No to nie wiem dlaczego mi się wysokie kobiety podobają. Nie wiem dlaczego na taką co ma mniej niż 170 cm wcale nie zwracam uwagi.
Stary 2014-01-06, 18:51   #117
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Imperialisto, strasznie roztrząsasz to że część dziewczyn by chciała mieć wyższego faceta (btw. ty sam nie należysz do straszliwych karakanów bo masz coś koło 180 cm),a sam mierzysz w dziewczyny mające ponad 170 cm. Jeśli masz zamiar tak sie zachowywać przy potencjalnej kandydatce to nie wróżę sukcesu matrymonialnego. Do tego się wstydzisz swoich poglądów co jest jak dla mnie dużym minusem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 18:52   #118
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Hahaha dobre
Nie no ale rozumiem,po prostu mogą się komuś podobać.Mi np. nie podobają się włosy innego koloru niż ciemny brąz lub czarne
Stary 2014-01-06, 19:01   #119
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Imperialisto, strasznie roztrząsasz to że część dziewczyn by chciała mieć wyższego faceta (btw. ty sam nie należysz do straszliwych karakanów bo masz coś koło 180 cm),a sam mierzysz w dziewczyny mające ponad 170 cm. Jeśli masz zamiar tak sie zachowywać przy potencjalnej kandydatce to nie wróżę sukcesu matrymonialnego. Do tego się wstydzisz swoich poglądów co jest jak dla mnie dużym minusem.
Ależ wcale tego nie rozstrząsam tylko stwierdzam, że rozumiem takie kobiety, bo sam wolę wyższe kobiety, to i one mogą woleć wyższych facetów. Z tym, że bywa to dla mnie trochę drażniące, bo czasami widzę to jako przeszkodę, bo sam jestem średniego wzrostu. Dlatego jak wzorowy hipokryta chciałbym spotkać jednocześnie wysoką i niezwracającą uwagę na wzrost u faceta (mam nadzieję, że się jasno wyraziłem).

A swoich poglądów się nie wstydzę i zawsze mam otwartą przyłbicę, tylko na początku znajomości nie mówię o nich.
Stary 2014-01-06, 19:07   #120
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w drugą stronę, wyżsi są dla mnie mało męscy Do tego zwykle są niezgrabni i mają zbyt długie kończyny w stosunku do reszty ciała. I są za chudzi co ich zupełnie dyskwalifikuje (albo są spasieni jak tuczniki, też przegięcie)
Dokładnie tak. Chociaż mi chudość w ogóle nie przeszkadza, to niezgrabność i te długie witki już tak

Cytat:
Napisane przez vigg Pokaż wiadomość
Po prostu, wysoki, dobrze zbudowany facet (to jest szerokie pojęcie, dla mnie nie oznacza ono mięśniaka) jest męski, daje teoretyczne poczucie bezpieczeństwa i opieki. Wysoki facet ma lepszą prezencję, proporcje i ogólnie no. Jakoś tak lepiej na nim leży wszystko. (Ale to tak samo jak w mojej opinii na wysokiej kobiecie. Nie oddałabym nawet 1 cm ze swojego wzrostu, mimo że przy większości znajomych czuję się jak żyrafa.)

A myślę, że wysokie kobiety chciałyby czasem poczuć się przy kimś drobne i małe, patrzeć na kogoś nie z góry, a pod górę.
Na moim 173-centymetrowym kurduplu też wszystko leży dobrze, jest męski, daje mi poczucie bezpieczeństwa (fizycznego, jak i psychicznego), opieki również, nie wiem jaki ma tutaj w ogóle związek wysoki wzrost.

Nie mam potrzeby czucia się drobna i malutka - po kiego mi to, jak czuję się dobrze ze swoim ciałem i odpowiada mi ono? , a już tym bardziej patrzeć pod górę - bolący kark Ale wiem, że jestem...hm...w miarę odosobnionym przypadkiem w tej kwestii i dobrze mi z tym, nie mam problemów z brakiem społecznej akceptacji moich poglądów, to ja jestem w tym związku

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości