![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: chłopk, utrzymywanie rodziny, wyjazd :(
Rzucacie pytania na wiatr. Ale może jakieś tam ziarenko rozsądku się zasieje w jej głowie, mam nadzieję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Mineralka Wiem, że autorka nie odpisuje. Ale może chociaż to przeczyta i pójdzie po rozum do głowy. Bo co z tego, że ON wie jakie ona ma zdanie co do małżeństwa. Jak on może myśli, że ją urobi jakoś i się chajtną? Jakoś nie wierzę w jego dobre intencje...
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
No, oświadczyny na pewno musiałyby być rozpatrzone w ZUPEŁNIE innym świetle, gdyby Agraffka zaszła na przykład w ciążę
![]() Poza tym państwo opiekuńcze w Anglii działa aż nadto skutecznie w przypadku młodych matek, i taka ma prawo nie tylko do zasiłków wypłacanych czasem przez kilka lat, ale i priorytet w przyznaniu mieszkania. Ja wybiegam teraz dość daleko w przyszłość i to jest oczywiście na niczym nie oparta hipoteza, niemniej zdarzyć się może. Z wcześniejszych wypowiedzi jasno wynika, że oni jednak nie grają w warcaby, jak się spotykają.
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2014-01-19 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
To po prostu jest odmienna zupełnie kultura i moim zdaniem autorka powinna solidnie się rozeznać, z jakimi zwyczajami, normami, chce mieć na co dzień do czynienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lekkie przyciśnięcie córeczki i już wiemy kto on, co robi i jakiej jest narodowości. Potem, jako że jesteśmy starsi i teoretycznie mamy większą wiedzę o świecie niż dziecię, wiemy o co pytać, wypytujemy i tadammmm dowiadujemy się, że chłopak utrzymuje 8 osobową rodzinę. Reszta w tym momencie już nas nie interesuje, budujemy wieżę z kamienia i wsadzamy tam potomkinie ![]() Albo rodziców nie interesuje co robi córka, albo ich wiedza o świecie nie jest większa niż wiedza córki.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-01-19 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Mieszkam w UK i ze swojej strony moge powiedzieć tylko tyle: przenigdy nie wchodzilabym w związek z kims z Indii, Pakistanu, Bangladeszu itp. I nie chodzi tu o jakieś uprzedzenia co do koloru skory ale o właśnie różnice kulturowe. U mnie w pracy jest taka dziewczyna właśnie z Indii. No po prostu świetna koleżanka, bardzo sympatyczna i w ogole, ale to wszystko jest tylko w pracy. Kiedy wraca do domu to jest po prostu inny świat. Nie mowię ze zły ale po prostu inny. Ja nie potrafiłabym sie tam odnaleźć. Mam ja w znajomych na Facebooku i widziałam mnóstwo jej zdjeć w tych typowych tradycyjnych indyjskich ubraniach. Fajnie wyglada to z boku ale zupełnie inna jest rzeczywistość. Mówiła mi ze jej kultura i religia nie uznaje czegoś takiego jak mieszkanie (no i seks oczywiście) przedmałżeńskie. Jej mężem moze być tez tylko ktoś z jej kręgu kulturowego. Tak wiec wydaje mi sie Autorko, ze stałas sie tylko dobrym "łupem" dla tego chłopaka aby 1. Być kolejna żywicielką jego rodziny albo 2. Ułatwić mu pobyt w Anglii (" niechciana" ciąża no i oczywiście bez ślubu sie nie obędzie- albo z czasem tak Ci zawróci w głowie ze i bez tego sie na to zgodzisz, bo jak widać to narazie niezle mu to idzie) a wtedy to mozesz zapomnieć o normalnym "europejskim" życiu młodej dziewczyny.....
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież on w tej chwili tylko pracuje i śpi..nie mając wystarczająco kasy nawet na jedzenie. Jak w tych okolicznościach ma wyglądać związek ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-01-20 o 00:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaniepokoilo mnie jeszcze to, ze rozmawiali o slubie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.