|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy rosną, w nich maluchy, już jesienią będą zuchy. Mamy październikowe 201
Cytat:
)slomka, pyrtolinka to dzisiaj zobaczycie serduszka mocne
31.01 IIkreseczki 20.02 bijące serduszko Fabian 20.09.2014r Edytowane przez Natalyyya Czas edycji: 2014-02-04 o 13:44 |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy rosną, w nich maluchy, już jesienią będą zuchy. Mamy październikowe 201
Bliźniaki! Ale zazdroszczę
Mi się marzyły, ale pęcherzyk i serduszko były pojedyncze Cierpi się w ciąży podobnie, a radość podwójna My chcemy mieć 3-4 dzieci, ale jak mam tak się fatalnie czuć w ciąży, to nie wiem, czy będę taka chętna na powiększanie rodziny... A tak to by była od razu dwójeczka Powiem wam, że kapusta kiszona rządzi! Przeszły mi po niej mdłości i chyba nałożę sobie jeszcze Nigdy mi tak nie smakowała ![]() Byłam dzisiaj u mojego psychiatry. Powiedział, że leki oczywiście trzeba odstawić (już to zrobiłam) i zapisał mnie pilnie na listę do psychologa, bo stwierdził że mogę sobie nie poradzić z nerwami teraz. Miło mnie zaskoczył, bo wcisnął mnie na początek listy oczekujących (na NFZ chodzę, a tam czekać można miesiącami). Zmartwił mnie tylko tym, że nie wiadomo jak leki mogły do tego czasu wpłynąć na dziecko Już się w końcu zaczął mózg rozwijać... Nikt badań na ciężarnych nie prowadzi więc nie wiadomo jak i czy w ogóle takie leki mogą wpłynąć na rozwój płodu. Gdybym chociaż tydzień wcześniej się zorientowała, że jestem w ciąży...
|
|
|
|
#93 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
ale TŻ mówi, że jak będą dwa to damy radę, że on będzie mistrzem przewijania ) i spokojnie w weekend wracać do DE i wybierać sobie ginekologa
|
|
|
#94 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszcze, zawsze marzylam o bliźniakach---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
też chcemy mieć 3-4 dzieci a tyle ciąż i porodów średnio mi sie uśmiecha a kiszona kapusta jest meeega na mdłości, właśnie zjadłam pół worka z oliwą rzepakową i cebulką mniam mniam![]() Będzie dobrze, nie martw się dbaj o siebie---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) Zapamiętam ten sposób z kapustą na przyszłość , mnie narazie męczy zgaga ![]() Co do leków to kurde tyle się mówi ze póki nie ma wykształconego łóżyska to dziecko odżywia się z ciałka żółtego wiec chyba nie powinno nic przeniknąć do dzidzi , Nie martw się bedzie dobrze
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
zbieram się do gina... ale sie stresuje...
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana wszystko będzie dobrze!!
mocno zaciśnięte mam!!! ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- kurcze czekam tu jak na szpilkach na wiadomości od dziewczyn
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gin powiedziala, że wszystko ok zarodek ma 2,6mm, serduszka jeszcze nie widać. Przesunela mi sie owulacja i gin stwierdzila, że to 5t4d a nie 6t4d. Kolejna wizyta 17lutego
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
o prosze to ale zarodek jest więc to juz coś!! ja mam wizytę 20go i już nie mogę sie doczekać
|
#100 |
|
in the dark of night
|
Pytrolinka gratki
![]() U mnie widoczny jeden pęcherzyk, nie jest pusty ![]() Opóźnienie u lekarza dzisiaj 2 godziny Wlazłam do domu pół godziny temu a mam autobusem 10 minut do Luxmedu, gdybym wiedziała wcześniej to posiedziałabym w domu
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze się że wszystko okej ) Kiedy wracasz do dojczlandu?
|
|
#102 |
|
in the dark of night
|
W sobotę lub niedzielę, ale pewnie w niedzielę rano zapakujemy się do auta. Czekam jak na razie na TŻta aż wróci z delegacji
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny,mam nadzieje, ze pozwolicie ,ze do Was oficjalnie dołącze, termin mam na 23 wrzesnia, ale roznie to moze byc,chcialabym byc na biezaco i z mamusiami wrzesniowymi i pazdziernikowymi.
Dzis jestem po wizycie ,mój dzidziuś ma prawie 1 cm i bijace serduszko, a ja mam na imie Martyna i mam 26 lat.
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, tynka!
Który to Twój tydzien i dzień? Gratuluję udanej wizyty i zdrowego maleństwa .Ja idę jutro. Dziewczyny, ależ mam mdłości. W pracy myślałam, że nie wyrobię. Posunęłam sobie nawet śmietnik do biurka na wypadek, gdybym nie zdążyła wystrzelić do toalety. Ja piję od dawna herbę z imbirem, nie trę na tarce, kroję w plasterki. Właściwie nie wiem, czy mam większe mdłości jak jem czy jak nie jem .
|
|
|
|
#105 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko powiedzcie co mamy tam zamieścić? Bo chyba nie będziemy tak całkiem wszystkiego zżynać? Cytat:
podwójne gratulacje, już zmieniłam na liście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pozwoliłam sobie dopisać Cię w pierwszym poście,bo znalazłam wszystkie dane ![]() Ja już jutro mam wizytę. Ale się denerwuję... Ciekawe co tam zobaczę
|
||||||
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
)co do pierwszej strony to można tam wrzucić jakiś przykład wyprawki itd slomka no to jeszcze troszke posiedzisz sobie w Wrocku Masz już swojego gina w de?
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie doczytałam... roslin, GRATULACJE!!!! Musisz byćw ogromnym szoku
)))))
|
|
|
|
#108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tam samopoczucie przed wizytą?
|
||
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Agatkia wdg usg 6 t 6 dni, ostatnia @ mialam 16 grudnia, teraz mam wizyte 25 lutego, mam przyjsc z badaniami, ale gin niewiele mi zlecila, mocz, morfologie, gluzkoze, wr i toksoplazmoze ,no i bedziemy patrzec czy dzidzius rosnie.
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wasze wizyty Ja to jestem z czarnowidzacych i nie odetchne pewnie gdzies do 20 tygodnia, dopoki nie bede wiedziala, ze wszystko w porzadku.
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zobaczymy, co powie USG. A wiesz, kiedy miałaś owu?
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny jak się czujecie?? jakies nowe objawy?
Farminka o której masz wizytę?
31.01 IIkreseczki 20.02 bijące serduszko Fabian 20.09.2014r Edytowane przez Natalyyya Czas edycji: 2014-02-05 o 15:58 |
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() Agatkia nie wiem kiedy mialam owulacje, przytulanko bylo do 31 grudnia, bo pozniej chorowalismy, w sylwestra mnie brzuch pobolewal ,wiec moze wtedy mnie wychodzilo 7 t 3 , no ale moze kalkulatory internetowe inaczej licza, gin powiedziala, ze termin z usg i z miesiaczki rozni sie jednym dniem.Ja sie czuje mysle nie najgorzej , no w kazdym badz razie nie narzekam jakos bardzo, troche mnie mdli i taka rozbita i senna jestem. U mnie gotuje sie bigosik i juz nie moge sie doczekac, zeby zjesc ![]() Farminka, Agatkia kciuki mocne za wizyty!
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie. Prawdopodobnie ciąża jest troche młodsza, bo widać pęcherzyk, dobrze zagnieżdżony, ale nie widać echa zarodka. Chociaż na powiększeniu to my tam z mężem widzimy kropka... Chyba... Zrobie zdjęcie zdjęciu to Wam pokaże. Trochę się oczywiście niepokoję, bo ani serduszka ani zarodka...
ale lekarz twierdzi, że nie ma powodu do niepokoju, jak na ten tydzień to jest ok. Mam brać Jodid i Magnezin i za 3 tygodnie wizyta i lekarz obiecuje, że wtedy posłuchamy serduszka.---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Agatkia a jak u Ciebie? |
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez ciąża młodsza.
Myślałam, ze jestem w 7t1d, a okazało się, że to 6t0d. Widziałam bijące serduszko, zarodek ma 3,6mm. Termin porodu wg kalendarza 29.09., wg USG 1.10. Nie kumam tego liczenia. 6t0d to poczatek 6 tygodnia, tak? czyli jutro będzie 6t1d, tak? Za Chiny mi sięto wszystko nie zgadza. Chyba, że 6t0d oznacza, że to ostatni dzien 6 tygodnia i jutro będzie 7t1d... Nic nie rozumiem. Farminka, wszystko będzie ok. A o terminie porodu lekarz coś mówił? |
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to rozumiałam, że 6t0d to początek 7 tygodnia, a 7t1d to byłby już 8 tydzień. Ja liczyłam, że dzisiaj powinnam być 6t0dni, a lekarz coś wspominał, że do 6 tygodnia brakuje jeszcze 2 dni, więc też się zgubiłam... Nic mi o terminie nie mówił.
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) który to u Ciebie tydzień?? Cytat:
JA mam 4t3d czyli 5tydzien za serduszko ) No i 1październik wiec będziesz mamusią październikową jak MY!
|
|
#118 |
|
in the dark of night
|
Agatika gratki
![]() Mnie rozkłada senność, dziś od 13 do 16 drzemałam w łóżku, u mamy ![]() Wyskoczyłam na moment to sklepu po konfiturę wiśniową, mam ser biały to coś wrzucę na ruszt ![]() Poza tym chciałabym już zobaczyć i usłyszeć serduszko ale i tak cieszę się, że zobaczyłam bąbelka zapełnionego na usg, lekarz mówił, że owulka musiała być wcześnie, ciekawe kiedy serduszko będzie widać, ja kiepska jestem w liczeniu U mnie, wg. ostatniej @ dziś jest 4 tydzień 5 dzień czyli jestem w 5 tygodniu - Natalyyya, tak jak mówisz, 2 dni różnicy mamy Ciekawa jestem co tam u Ciebie na USG wyjdzie, to za dwa tygodnie we czwartek, prawda
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie 2 tygodnie mam wrażenie że to cała wieczność Tak mnie ginka umówiła wiec chyba będzie już coś widac;P U mnie owu też była wcześniej ) Biały ser i konfitura wisniowa mniamZazdroszcze tej pogody bo u mnie leje wieje za oknem chyba jakiś koniec świata
|
|
#120 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
TŻ pisał maila, że u nich śnieżyca, nic za oknem nie widać, lód wszędzie, chodników nie widać, zlały się z ulicami, brrr. Ale na szczęście jutro już wylatuje i może w piątek wieczorem lub w sobotę rano przyjedzie już po mnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

)

Mi się marzyły, ale pęcherzyk i serduszko były pojedyncze
My chcemy mieć 3-4 dzieci, ale jak mam tak się fatalnie czuć w ciąży, to nie wiem, czy będę taka chętna na powiększanie rodziny... A tak to by była od razu dwójeczka
Już się w końcu zaczął mózg rozwijać... Nikt badań na ciężarnych nie prowadzi więc nie wiadomo jak i czy w ogóle takie leki mogą wpłynąć na rozwój płodu. Gdybym chociaż tydzień wcześniej się zorientowała, że jestem w ciąży...
ale TŻ mówi, że jak będą dwa to damy radę, że on będzie mistrzem przewijania
) i spokojnie w weekend wracać do DE i wybierać sobie ginekologa
zazdroszcze, zawsze marzylam o bliźniakach
też chcemy mieć 3-4 dzieci a tyle ciąż i porodów średnio mi sie uśmiecha
dbaj o siebie

Wlazłam do domu pół godziny temu a mam autobusem 10 minut do Luxmedu, gdybym wiedziała wcześniej to posiedziałabym w domu

. Zobaczymy, co powie USG. A wiesz, kiedy miałaś owu?