![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Invimed wrocław
goodgirl i jak wizyta?
Dziewczyny, AMH to jest badanie krwi czy coś innego? Do tego trzeba mieć skierowanie czy można samemu powiedzieć, że się chce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Danae, AMH robi się z krwi, koszt w invimedzie to 180 zł, oczywiscie mozna zrobic samemu - na pewno gdzie indziej jest taniej
![]() Mnie doktor zlecił oprocz AMH takze LH i FSH (i jeszcze estradiol, prolaktyne i tsh), przy czym "W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania." Podobno AMH bada się także z inhibiną B - ale tego mi nie zlecił, wiec nic na ten temat nie moge powiedziec. tutaj ciekawy pdf, strona 3 http://www.invicta.pl/upload/ginekol...k%203%20JD.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Dzięki za informację
![]() LH i FSH robiłam, miałam w normie. W następnym cyklu chcę znowu wszystko zbadać. Szczególnie, że to będzie cykl bez wspomagaczy. W dolmedzie AMH jest za 148 zł W lux-medzie chyba nie robią, a szkoda, bo tam będę resztę robić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
zawsze warto spytać w lux-medzie, a nuz widelec robia
![]() a dlaczego wlasciwie kolejny bez wspomagaczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Spytam skoro i tak będę. Jak nie, to Dolmed mam po drodze
![]() A bez wspomagaczy, bo jadę na wakacje i nie mogę iść na kontrolę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Ach rozumiem i zazdraszczam wakacji. Pochwal się gdzie i kiedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Teneryfa w przyszłym tygodniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Teneryyyyfaaa, ach, to zazdroszcze jeszcze bardziej
![]() ![]() ja tymczasem jutro ide na to cholerne hsg. brrr |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
To trzymaj się tam jutro! I zdaj potem relację.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Bylam, przezylam, specjalnie przed wizyta za wiele nie czytalam i dobrze bo udalo mi sie podejsc do tego na luzie.
Bylam pierwsza w kolejce wiec wyszlam juz ok 20. Oba jajowody drozne. Zakladanie cewnika nie bolalo wcale, wpuszczanie kontrastu bolalo jak mocny okres, bylo bardzo nieprzyjemne, ale trwalo bardzo krotko. Dostalismy tylko scopolan rozkurczowy. Pani polozna, ktora wspolpracuje z lekarzem, jest przemiłą kobieta, pewnie to dzieki niej jest taka mila atmosfera. Doktor tez byl bardzo uprzejmy i wlasciwie odpowiadal na moje pytania zanim zdazylam je zadac. |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
No to teraz kciuki za wizytę!
Ja oczekuję na @ i idę zrobić sobie hormony i amh. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy na pierwszą wizytę szłyście z tż czy same?
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
justka, na pierwszą wizytę powinno się iść z tżtem, lekarz robi wywiad i zadaje też panom pytania - myśmy byli we dwójkę i nam doktor zlecił wówczas powtórzenie wyników badań nasienia.
ale co ciekawe, za każdym razem jak jestem w invimedzie to ogladam w korytarzu morze par ![]() ![]() z drugiej strony ja nie mieszkam we wro, ale tam pracuje, moj maz pracuje zas w naszym malym miescie, wiec byloby to problemowe gdyby mial mi towarzyszyc za kazdym razem i przyjezdzac kiedy ja wychodze z pracy na wizyte - bo kurka zawsze w godzinach pracy musze isc :/ Danae, pamietam ze pisalas o cienkim endo, musisz wiedziec ze CLO zle wplywa na endometrium wiec warto podpytywac lekarza, zeby to monitorowal. Ja zapytalam ostatnio i potwierdzil, ze clo sprawia ze endo jest jeszcze ciensze. Ja mialam zwykle 5-6 mm po owulacji, a o dziwo w tym cyklu z clo kiedy prosilam zeby lekarz sprawdzil bo sie niepokoje przed owu mialam juz 8 mm - podejrzewam ze to moze byc efekt picia ziol ojca sroki - bo pierwszy raz w zyciu mialam takie endo ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-04-06 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
Nie pisałam nic o cienkim endo. Zawsze mi jakoś umykało ile ma moje...
justka ja też na piewszej wizycie byłam z mężem. Uważam, że niepotrzebnie, bo tam tylko siedział i nic. Lekarz się go o nic nie pytał. Badanie nasienia mamy sprzed roku, ale jeszcze nie kazał powtarzać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witam. Mam do Was dziewczyny takie pytanie. Otóż niedługo jade do klniki na pierwsza wizyte i mam wypełnic na stronie invimedu jakis formularz na pierwsza wizyte. Wiecie moze w jakim dziale znajde ten formularz bo nie moge cos znalezc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
https://rejestracja.invimed.pl/pacjent/
tu jest link, musisz wpisać login i hasło które dostałaś w trakcie rejestracji telefonicznej ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Maja a kiedy jedziesz i do jakiego lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Justka dzieki wielkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Maja, my tu chyba wszystkie od doktora ż. Napiszesz cos wiecej o sobie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
u mnie juz po wizycie,w tym miesiacu pecherzyk w prawym jajniku po clo, dostalam pregnyl, pokazalam wyniki progesteronu i hsg, doktor przyklasnal ze pieknie i nic tylko działać.
a mnie tu akurat przeziebienie rozklada, pierwszy raz od roku:/ doktor przyszedl spozniony kwadrans i weszla dziewczyna, ktora byla przede mna :/ a ze bylam tam 10 min przed wizyta, to lacznie czekalam na swoja wizyte nie 10 minut, ale ok 30. Grrrr jak jak tego nie lubię, płacisz pieniądze a oni mają taki frywolne podejscie do zegarka. I tym sposobem poltorej godziny nie bylo mnie w pracy, co oczywiscie musialam odrobic... |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
A wiec jesli chodzi o mnie to staramy sie z m. od 4 lat. Dwa lata temu miałam operacje w celu usuniecia torbieli na jajnikach, było podejrzenie torbieli endometrialnych ale okazały sie krwotocznymi. W listopadzie miałam robione hsg ktore wykazało jeden jajowod niedrozny a w okolicy drugiego jest jakas przestrzen hypoechogenna ( byc moze jest to wodniak), tak wiec tak jakby oba jajowody sa niesprawne. Raz miałam monitoring u swojego gin. , pecherzyk był, po paru dniach pekl wiec z owulacja chyba ok. No i to tak w skrocie o mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny. jestem tu nowa ale swietny watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Magdula, najpozniej dzien przed wizyta, zeby lekarz na wizycie mial to w systemie.
Pamietajcie ze jesli jesteście klientkami medicover, trzeba sie upomniec o zniżkę. Maja, to ty jestes dziewczyna po przejściach... ja tylko na CLO i monitoring, bo wyniki mam dobre. Wlasciwie nie wiem czemu przez ponad rok nie zaszalm :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Dzieki bardzo Eleo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Magdula, a jest cos, co nie pozwoliłoby sie wam zakwalifikowac? Jak to dziala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
No niby wszystko wskazuje na to ze "powinnismy" sie zakwalifikowac z tego co czytam...ale.... no własnie zawsze jest jakies ale..i oczywiscie stres czy wszystko bedzie oki. Choc jestem pozytywnej mysli
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Magdula no u nas tylko ivf wchodzi w gre, tez niby powinnismy sie zakwalifikowac do in vitro ale jak to w praktyce bedzie to sie okaze. Boje sie troche o wynik AMH ktory prawdopodobnie zleca w klinice bo zbyt niskie AMH moze sprawic ze sie nie dostaniemy. Słyszałam ze jak sie zakwalifikuje to ponoc trzeba i tak czakac z rok w kolejce no ale u mnie tez niestety prywatnie nie wchodzi w gre ze wzgledu na wysokie koszty. Eloe tez sie zawsze zastanawiałam ze skoro wiele par ma wszystkie wyniki ok a ciazy brak to gdzie jest przyczyna. Ale uda sie wkoncu , zobaczysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Dokładnie Maja ,równiez sie boje tego AMH bo czytałam ze jak wyjdzie za niski czy cos mozna sie przez to nie zakwalifikowac ...takze zawsze sie znajdzie jakies "ale"... Ale mam nadzieje ze bedzie wszystko wporzadku
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magdula221 Czas edycji: 2014-04-09 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Witam, nowe dziewczyny
![]() Wiecie co ja też myślałam, że się zakwalifikuję do programu i co dupa :/ Według regulaminu powinnam, mam jeden jajowód niedrożny i obustronne zmiany SIN, dwóch lekarzy (spoza InviM.) potwierdziło, że zostaje tylko in vitro i nawet inseminajcja nie wchodzi w gre, bo nie pomoże. A lekarz niestety, wpycha nas na inseminację - na co ja się nie zgodzę, bo dla mnie będą to pieniądze wyrzucone w błoto a nie stać nas na to. Zastanawiam się czy się nie przepisać do innego lekarza. Ale Wam oczywiście życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Evelinke. W takiej sytuacji oczywiście ze przepisać sie do innego. Mozna tez zmienic klinikę. Moze chca was naciągnąc na kase?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.