Ostatnio obejrzane filmy cz. VI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 09:09   #91
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ja nie, natomiast widziałam już listę nagrodzonych To pojechali....

Co myślicie?
najbardziej jestem zawiedziona, że Leonardo nie dostał Oskara

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 10:05   #92
atsenka
Zadomowienie

Ja byłam wczoraj z TZ w kinie na filmie Non stop- ogolnie nam sie podobal, trzymal w napieciu do samego konca, jednak jest kilka niescislosci i strasznie "sztuczna" scena koncowa, nie bede wiecej pisac zeby nie zdradzic szczegolow. Daje 7/10

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:30   #93
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
najbardziej jestem zawiedziona, że Leonardo nie dostał Oskara
No biedny jest

daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 11:47   #94
pati0090
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45414026]No biedny jest

[/QUOTE]

Stary 2014-03-03, 12:15   #95
minka-80
...po prostu być.

Kiedy mu w końcu dadzą. .. naprawdę już zasłużył. Gra co raz lepiej, rozwija się. Szkoda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:20   #96
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka-80 Pokaż wiadomość
Kiedy mu w końcu dadzą. .. naprawdę już zasłużył. Gra co raz lepiej, rozwija się. Szkoda

w ogóle te Oskary to jakieś nie porozumienie. Nie wiem wg jakich kryteriów oni to oceniają ale co roku jestem zawiedziona

Stary 2014-03-03, 13:33   #97
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj z TZ w kinie na filmie Non stop- ogolnie nam sie podobal, trzymal w napieciu do samego konca, jednak jest kilka niescislosci i strasznie "sztuczna" scena koncowa, nie bede wiecej pisac zeby nie zdradzic szczegolow. Daje 7/10
Dziekuje za opinię to myśle, że warto obejrzeć a nie wiedziałam czy nie obejrze powtórki z rozywrki czyli ,,Uprowadzonej''.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 13:59   #98
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Leonardo powinien już wieki tem dostać Oscara, bo jest świetnym aktorem.

Vicky Christina Barcelona-- chyba nigdy nie przekonam się do filmów Allena. Pomimo tego, że film jest utrzymany w ciepłym klimacie, z dobrą obsadą aktorską to nie zachwycił mnie, wręcz był nudny. Można zobaczyć ze wzgędu na scenografię, 5/10
Stary 2014-03-03, 14:55   #99
201705250955
Konto usunięte

Cieszę się bardzo z Oscara dla Jareda Leto () i Lupity Nyong'o. Natomiast największym, jak dla mnie, rozczarowaniem jest oczywiście Oscar za "Zniewolonego".
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:01   #100
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez minka-80 Pokaż wiadomość
Po raz kolejny :
"Ich własna liga" wcześniej oceniłam go 8/10, ale dziś doszłam do wniosku że go uwielbiam. Może nie jest doskonały, ale mogę go oglądać za każdym razem jak mam okazję. Zmieniam na 10/10.

Też uwielbiam

Oscarów nie skomentuję

Krudowie (2013) - 8/10.
Pierwsze minuty bardzo średnie, aż miałam chęć przestać oglądać.
Ale na szczęście się rozkręca, największe plusy to rewelacyjne dialogi (dawno się tak nie uśmiałam) i cudne dziwne zwierzątka (królik! )
Stary 2014-03-03, 16:42   #101
evvelinek
Zakorzenienie

mnie Oscary w tym roku niczym nie zaskoczyły zero emocji, przewidywalność w granicach 80%. najbardziej się ciesze, że Lawrence nie dostała brak Oscara dla Leo też mnie nie zdziwił
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 16:48   #102
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
mnie Oscary w tym roku niczym nie zaskoczyły zero emocji, przewidywalność w granicach 80%. najbardziej się ciesze, że Lawrence nie dostała brak Oscara dla Leo też mnie nie zdziwił
Mam takie samo zdanie. Leonardo mimo wszystko miałam nadzieję, że w końcu go dostanie no ale cóż.. może za rok w każdym razie ściągnęłam sobie gale i kiedyś obejrzę z ciekawości.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:49   #103
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

ale co ty kręciłaś ten film, że tak bronisz jak lwica? wiem, że tak to miało hucznie, kolorowo wyglądać, po prostu nie spodobało mi się jak, można by to było zrobić w tym samym stylu lecz lepiej. Więc nie wiem o co ci chodzi no nie zmienię zdania bo ktoś napisze "tak miało być" no skąd wiesz jak miało być, może niektórym z ekipy robiącej go też coś nie pasuje ;p
yyy nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo skomentować się nie da
Stary 2014-03-03, 16:58   #104
sweet sunday
Zakorzenienie

Oscary do d... Mam od jakiegos czasu na dysku Zniewolonego,ale bronię się jak mogę,żeby tylko nie oglądać,wydaje mi się nudny,sztampowy,poprawny itd.

Zostawić Las Vegas-O mój Bożeto jest najsmutniejszy film, jaki widziałam w swoim życiu. Opowieść o zaawansowanym alkoholiku(Nicolas Cage) i prostytutce(Elizabeth Shue) i miłości skazanej z góry na przegraną. Ładnie dał po głowie,prawie nigdy nie płaczę na filmach ale tu już pod koniec nie wytrzymałam i łzy mi same ciekły. Oglądałam z TŻ-tem i po filmie obydwoje czuliśmy się fatalnie.Przez niektóre sceny naprawdę ciężko przebrnąć.Bardzo ciekawie i oryginalnie nakręcony z niezwykłymi i mega szczerymi rolami zagranymi od serca.Film nie daje żadnej nadziei. Dla mnie 10/10
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:02   #105
chwast
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45414026]No biedny jest

[/QUOTE]

lol

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
yyy nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo skomentować się nie da
nie rozumiem ciągniesz dyskusję a później kończysz niezrozumiałym dziecinnym tekstem, może po prostu nie nabijaj se postów jak nie masz nic do powiedzenia
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 17:07   #106
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

nie rozumiem ciągniesz dyskusję a później kończysz niezrozumiałym dziecinnym tekstem, może po prostu nie nabijaj se postów jak nie masz nic do powiedzenia
mam wiele do powiedzenia, ale Twoja postawa wskazuje na to, że nie ma sensu zaczynać przeczysz sama sobie, rzucasz zdawkowe odpowiedzi, a na koniec nadinterpretujesz i atakujesz bez powodu. wyluzuj a i dyskutować to ja moge - o filmach, tyle że Ty przenosisz dyskusje na zupełnie inny grunt, a to to dla mnie nie ma sensu.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2014-03-03 o 17:09
Stary 2014-03-03, 17:23   #107
Melissa86
Zakorzenienie

"Władca Pierścieni - Powrót Króla" (2003) - fantasy, przygodowy
http://www.filmweb.pl/Powrot.Krola
Moim zdaniem najsłabsza z części, co nie znaczy, że zła. W porównaniu do drugiej (moim zdaniem najlepszej), w tej zabrakło dramatyzmu i napięcia. Niby coś się działo, ale jednak nie wciągnęłam się w oglądanie tak jak przy poprzedniej części. Końcówka też taka nijaka, spodziewałam się jakiejś bardziej podniosłej. Fajny film do obejrzenia na zabicie czasu, ale jednak w przypadku tej części te 3 godziny trochę mi się dłużyły. Ale 7/10 dam.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:25   #108
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
mam wiele do powiedzenia, ale Twoja postawa wskazuje na to, że nie ma sensu zaczynać przeczysz sama sobie, rzucasz zdawkowe odpowiedzi, a na koniec nadinterpretujesz i atakujesz bez powodu. wyluzuj a i dyskutować to ja moge - o filmach, tyle że Ty przenosisz dyskusje na zupełnie inny grunt, a to to dla mnie nie ma sensu.
chyba coś ci się lekko pomyliło bo każda moja odpowiedź była o filmie, ale niechaj będzie ;d
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:36   #109
dziewczyna__Bonda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Oscary do d... Mam od jakiegos czasu na dysku Zniewolonego,ale bronię się jak mogę,żeby tylko nie oglądać,wydaje mi się nudny,sztampowy,poprawny itd.

Zostawić Las Vegas-O mój Bożeto jest najsmutniejszy film, jaki widziałam w swoim życiu. Opowieść o zaawansowanym alkoholiku(Nicolas Cage) i prostytutce(Elizabeth Shue) i miłości skazanej z góry na przegraną. Ładnie dał po głowie,prawie nigdy nie płaczę na filmach ale tu już pod koniec nie wytrzymałam i łzy mi same ciekły. Oglądałam z TŻ-tem i po filmie obydwoje czuliśmy się fatalnie.Przez niektóre sceny naprawdę ciężko przebrnąć.Bardzo ciekawie i oryginalnie nakręcony z niezwykłymi i mega szczerymi rolami zagranymi od serca.Film nie daje żadnej nadziei. Dla mnie 10/10
namówiłaś mnie na "Zostawić Las Vegas" właśnie widziałam urywek i zapowiada się ciekawie... tylko na YT nie ma całego filmu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 17:50   #110
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
w ogóle te Oskary to jakieś nie porozumienie. Nie wiem wg jakich kryteriów oni to oceniają ale co roku jestem zawiedziona
Według sympatii (jeśli chodzi o Leo)

W ogóle beka, dopiero każdy piał, że Wilk na pewno zgarnie Oscary, Scorsese też, a tu nagle teraz każdy twierdzi że nie jest zaskoczony, że wszystko przewidział, no proszę

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:06   #111
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cud purymowy - z cyklu 'święta polskie', o antysemicie który dowiaduje się, że jest Żydem. Całkiem niezły, lekki, krótki, przyjemnie się oglądało. Dobra gra aktorska Orzechowskiego i Stenki, 7/10.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:14   #112
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyna__Bonda Pokaż wiadomość
namówiłaś mnie na "Zostawić Las Vegas" właśnie widziałam urywek i zapowiada się ciekawie... tylko na YT nie ma całego filmu
Ale przygotuj się na naprawdę ciężki seans,mnie ten film będzie jeszcze długo nawiedzał.
Stary 2014-03-03, 18:17   #113
dziewczyna__Bonda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Ale przygotuj się na naprawdę ciężki seans,mnie ten film będzie jeszcze długo nawiedzał.
właśnie znalazłam.

ok
Stary 2014-03-03, 18:27   #114
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Według sympatii (jeśli chodzi o Leo)

W ogóle beka, dopiero każdy piał, że Wilk na pewno zgarnie Oscary, Scorsese też, a tu nagle teraz każdy twierdzi że nie jest zaskoczony, że wszystko przewidział, no proszę
Z miesiąc temu do TŻta się śmiałam, że tak wszyscy teraz ubolewają nad tym DiCaprio, że jeszcze Oscara nie dostał i wszyscy pieją, że ma nominację, to może wreszcie zgarnie nagrodę.
Podsumowałam to słowami, że moim zdaniem Wilk będzie największym przegranym tegorocznego rozdania i jak widać wcale się nie pomyliłam
Stary 2014-03-03, 18:34   #115
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Z miesiąc temu do TŻta się śmiałam, że tak wszyscy teraz ubolewają nad tym DiCaprio, że jeszcze Oscara nie dostał i wszyscy pieją, że ma nominację, to może wreszcie zgarnie nagrodę.
Podsumowałam to słowami, że moim zdaniem Wilk będzie największym przegranym tegorocznego rozdania i jak widać wcale się nie pomyliłam
a mi się ten film nie podobał, także tego.. jak zwykle gdy nominowany jest Leo brałam go pod uwagę na takiej samej zasadzie - może teraz sie uda, ale przekonana nigdy nie byłam i nigdy nie bede myślę że kiedyś po prostu trafi się "gorsza" konkurencja i z blaku laku dostanie, bo nie bedzie komu dać
Stary 2014-03-03, 18:46   #116
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
a mi się ten film nie podobał, także tego.. jak zwykle gdy nominowany jest Leo brałam go pod uwagę na takiej samej zasadzie - może teraz sie uda, ale przekonana nigdy nie byłam i nigdy nie bede myślę że kiedyś po prostu trafi się "gorsza" konkurencja i z blaku laku dostanie, bo nie bedzie komu dać
Mi się Matthew też podobał, moim zdaniem zasłużył, chociaż Lea żal. Ale dalej nie mogę przeżyć, że za Infiltrację nawet nominacji nie dostał - wg mnie chyba jego najlepsza (albo na pewno jedna z najlepszych) rola do tej pory

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:56   #117
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Ombligo Pokaż wiadomość
Mi się Matthew też podobał, moim zdaniem zasłużył, chociaż Lea żal. Ale dalej nie mogę przeżyć, że za Infiltrację nawet nominacji nie dostał - wg mnie chyba jego najlepsza (albo na pewno jedna z najlepszych) rola do tej pory
Co jak co, ale miał już przynajmniej z cztery-pięć bardzo dobrych ról w swojej karierze. Ogólnie mu się należy jak nic, czy za Wilka nie wiem, nie oglądałam (i jakoś mnie nie ciągnie . )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 19:01   #118
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ombligo Pokaż wiadomość
Moim zdaniem w tym roku zasłużył Matthew i piszę to jako wielka fanka DiCaprio.
Stary 2014-03-03, 19:15   #119
kaarooo
Zakorzenienie

Hmmm... ponoć istnieją aktorzy oraz reżyserzy, którzy chociaż zasłużyli na Oscara nigdy go nie dostaną, nie wiedzieć czemu. Nawet za całokształt. Widocznie Leo jest w tej kategorii ^.^

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:25   #120
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Hmmm... ponoć istnieją aktorzy oraz reżyserzy, którzy chociaż zasłużyli na Oscara nigdy go nie dostaną, nie wiedzieć czemu. Nawet za całokształt. Widocznie Leo jest w tej kategorii ^.^
właśnie wiec ma szanse, gdy uda mu sie trafić na "marną" konkurencje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości