wyprowadzka od rodziców - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 13:14   #91
Majka1503
EDUkator

Dot.: wyprowadzka od rodziców

Cytat:
Napisane przez ancia95 Pokaż wiadomość
Myślisz, że to jest takie proste? Stanąć na nogi bez kogoś kto jest dla Ciebie wszystkim? I mimo, że coś się sypie, nadal jest obok i wspiera jak może?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja rozumiem, że nie.
Ale gdyby mój Tż miał piekło w domu i pozwoliłabym mu zamieszkać u siebie, a coś by się sypało, to nie pozwoliłabym mu do tego piekła wracać.
Dlatego uważam, że powinnaś coś działać i nie czekać, aż się namyśli i pozwoli Ci wrócić.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 13:43   #92
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że nie.
Ale gdyby mój Tż miał piekło w domu i pozwoliłabym mu zamieszkać u siebie, a coś by się sypało, to nie pozwoliłabym mu do tego piekła wracać.
Dlatego uważam, że powinnaś coś działać i nie czekać, aż się namyśli i pozwoli Ci wrócić.
Masz rację, przepraszam, że się uniosłam. Tylko, że ja nie wiem co robić. Czuje się taka pusta, że nie umiem już nawet myśleć. Nie mam pieniędzy, za chwilę pewnie nie będę mieć Pawła, matka mnie wykańcza, nie mam nawet chwili żeby pomyśleć spokojnie...chcę tam wrócić!!!!! Nie wytrzymam tu!!!!

ancia95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 15:38   #93
ama4
High Quality Since 2007

Stało się tak jak pisała Yin na początku i tak jak mnie się od samego początku wydawało, ale nie chciałam o tym pisać żeby nie wyszło na to, że jestem czarnowidzem a wszystko się jednak ułoży... To była od początku ciężka sytuacja. Zamieszkanie razem, gdy dziewczyna ma 19 lat, gdy jej motywacją jest ucieczka z domu, gdy zamieszkanie razem z chłopakiem oznacza też zamieszkanie z jego rodzicami, naprawdę nie jest sielanką... Autorko, trzymam kciuki żebyś stanęła na nogi. Ale sama na ten moment, bo to chyba naprawdę będzie prostsze niż angażowanie innych ludzi w ten proces.

Cytat:
Jakbyś go kochała, to pewnie tak. Ale jakby coś się wypaliło, jakby to wspólne mieszkanie było ciężkie i jakby coś było nie tak, to raczej też byś nie brała na siebie obowiązku mieszkania z kimś tylko dlatego, że ta osoba ma ciężko w domu. Autorka nie jest żoną tego chłopaka, nie jest ich rodziną. Trzeba rozumieć obie strony tej sytuacji niestety.
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 16:00   #94
Flai
Raczkowanie

Autorko, jedno pytanie: czy twój ojczym cię adoptował? Czy jego dochód z za granicy wlicza się w podatki? Jednym słowem: sprawdź czy przysługuje ci stypendium socjalne i idź na jakiekolwiek studia nawet leśnictwo, cokolwiek byle łatwo się dostać. Złóż potem wniosek o stypendium i jeśli je dostaniesz po prostu uciekaj z domu. W tym roku kiedy bd. studiować byle co znajdź pracę, popraw maturę i celuj w już wybrane studia. W innym przypadku pozostaje czekać dopóki nie znajdziesz pracy.

Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli.
Flai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 16:14   #95
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość

Jakbyś go kochała, to pewnie tak. Ale jakby coś się wypaliło, jakby to wspólne mieszkanie było ciężkie i jakby coś było nie tak, to raczej też byś nie brała na siebie obowiązku mieszkania z kimś tylko dlatego, że ta osoba ma ciężko w domu. Autorka nie jest żoną tego chłopaka, nie jest ich rodziną. Trzeba rozumieć obie strony tej sytuacji niestety.
Nie wiem jakim uczuciem darzył chłopak autorkę, ale jeśli popsułoby się między nami teraz to choćby przez wzgląd na to, co było i na to co go czeka po powrocie wolałabym, żeby spał na podłodze, na karimacie w kuchni, póki nie stanie jakoś na nogi, niż tam wracał

Szczególnie, że z tego co autorka pisze, nie powiedział jej dobitnie, że to koniec. No chyba, że po prostu odwagi brak.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Edytowane przez Majka1503
Czas edycji: 2014-05-18 o 16:18
Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 21:21   #96
stargate
Raczkowanie

Nic nie piszesz, co to za praca I za ile.Jezeli jest w innym miescie-wiekszym miescie,to moze udaloby sie wynajac pokoj I spokojnie zaczynac swoje zycie.Ja tez uwazam,ze przede wszystkim musisz liczyc na siebie, nie na rodzine Tz. Pomysl z praca na wakcje tez jest godny uwagi.Walcz-nie blagaj o litosc.
stargate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-23, 12:20   #97
Dociakowa
Zadomowienie

Daj znać jak się trzymasz.
Może warto byłoby się wybrać do opieki społecznej? Może oni są w stanie jakoś pomóc?
Jesli chodzi o studia - spróbuj się dostać na dzienne, zawsze jest akademik, stypendium socjalne lub za wyniki w nauce, a dodatkowo zawsze możesz poszukać sobie pracy na popołudnia lub weekendy. Nie czekaj aż Paweł przemyśli sprawę - działaj!

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 17:45   #98
Kocica84
Raczkowanie

O rany to masz naprawde jeszcze bardziej skomplikowaną sytuacje niz na początku Ja jak bym była na jego miejscu nie pozwoliłabym ci wrócic do matki znając twoje relacje z nią chocbym miała mysleć trzy dni i układac to w głowie Własnie też pomyslałam o tym akademiku w jakimś miescie i studiach to jest jakies wyjśćie, stypendium socjalne też by sie przydało ci napewno Mogłabyś zacząć życ na własny rachunek
Kocica84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 10:20   #99
miss_mizi
Przyczajenie

Droga autorko,

Twoj post natchnal mnie do rejestracji na forum.

Przede wszystkim zycze ci powodzenia i podziwiam za odwage.
Jesli chcesz, uda sie, wiem z doswiadczenia.

Wyprowadzilam sie z domu w wieku 20 lat i chociaz przez pierwsze lata bylo niesamowicie ciezko, bylo warto.
Do dzisiaj uwazam, ze byla to najlepsza decyzja w moim zyciu. 'Ucieklam' od toskycznych rodzicow, od srodowiska ktore wpedzalo mnie w depresje.
Tak jak u ciebie, u mnie tez wystepowaly rekoczyny za wszystko, co robilam nie tak.

Na poczatku nie wiedzialam jak sie odznalezc, lapalam sie fatalnych prac, byle tylko przetrwac.

Dzisaj, po 10 latach, mieszkam za granica, skonczylam studia poza Polska. Pracuje, mam sie dobrze.
Oczywiscie, czasem nie jest rozowo, ale udalo mi sie.

Czego zycze i tobie!
miss_mizi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 11:59   #100
ancia95
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ;*
Najpierw chciałabym Was przeprosić, że tak długo nic tu nie pisałam.
Dopiero teraz zaczęłam dochodzić do siebie po tym wszystkim. Zaczęłam staż! Dostałam na 3miesiące, ale dobre i to. We wrześniu kończę staż i wyprowadzam się do Wrocławia. Moja ciotka ma tam mieszkanie, a mieszka na stałę w Anglii, więc obiecała, że 'da' mi to mieszkanie za darmo, będę musiała robić tylko opłaty. To idealne rozwiązanie. Mam nadzieję, że wszystko się uda. Jeśli chodzi o mamę, jest różnie. Ale od jakiegoś czasu można powiedzieć, że jest nieco lepiej. Niestety historia z Pawłem ciągle do mnie powraca, ale walczę z tym. Teraz mam pracę i poprzez to wiem, że codziennie rano muszę wstać i dać z siebie wszystko.

Ściskam mocno i dziękuję za każde dobre słowo napisane tutaj kiedy mnie nie było. ;*

A.

Stary 2014-06-28, 23:18   #101
Lirriel
Zadomowienie

Powodzenia. A dalej z nim jesteś po tym, co się stało?
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 08:26   #102
ancia95
Raczkowanie

Nie, nie. Nawet się do mnie nie odzywa.

Stary 2014-06-29, 11:00   #103
Ikonka122
Raczkowanie

Przeczytałam wątek od początku i bardzo mnie poruszył. Przykro mi że musiałaś wrócić do matki i do swojego rodzinnego domu.
A długo byliście z chłopakiem razem? faktycznie szkoda że nie pozwolił Ci zostać u siebie do czasu aż znajdziesz sobie jakąś prace i lokum. Ale może nie był gotowy na taki krok.
Mam ogromną nadzieje że ciocia już się nie rozmyśli i zaczniesz swoje życie na " nowo", niezależna od kogokolwiek Trzymam kciuki żeby wszystko się udało
Ikonka122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 11:16   #104
ancia95
Raczkowanie

Paweł jest po prostu nie dojrzały, a potężny wpływ na jego decyzje ma jego mama.
Również mam nadzieję, że wszystko się uda. I dziękuję!

Stary 2014-06-29, 11:44   #105
loloona_79
Rozeznanie

Przykro mi. Pierwsza połowa watku była taka optymistyczna, że masz siłę i faktycznie robisz to co piszesz. A tu nagle taki zonk.

Trzymam kciuki byś stanęła na nogi. Dobrze ze masz perspektywę wyjazdu do Wrocławia.
Stary 2014-06-29, 12:19   #106
ancia95
Raczkowanie

Niestety. Ma mnie totalnie gdzieś...ale trudno. Postanowiłam sama sobie dać radę i osiągnąć to czego chcę. Momentami jest mi cholernie ciężko z mamą, z tym jak mnie traktuje, ale powiedziałam sobie, że już nigdy nie dam się złamać i nigdy nie będę upadać. Z każdej sytuacji jest lepsze lub gorsze wyjście, ale jest. W życiu czeka mnie jeszcze wiele trudnych sytuacji i dopiero teraz widzę, że po tych załamaniach za każdym razem jestem silniejsza. Bo gdybym się poddała to nie zrobiłabym ani kroku w przód, a jednak ciągle to robię.

Stary 2014-06-29, 14:40   #107
lelum09
Raczkowanie

Cytat:
Niestety. Ma mnie totalnie gdzieś...ale trudno. Postanowiłam sama sobie dać radę i osiągnąć to czego chcę. Momentami jest mi cholernie ciężko z mamą, z tym jak mnie traktuje, ale powiedziałam sobie, że już nigdy nie dam się złamać i nigdy nie będę upadać. Z każdej sytuacji jest lepsze lub gorsze wyjście, ale jest. W życiu czeka mnie jeszcze wiele trudnych sytuacji i dopiero teraz widzę, że po tych załamaniach za każdym razem jestem silniejsza. Bo gdybym się poddała to nie zrobiłabym ani kroku w przód, a jednak ciągle to robię.

Ale o co konkretnie poszło ? Bo chyba tak po prostu nie wyrzucił Cie z dnia na dzien.
lelum09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 22:17   #108
ancia95
Raczkowanie

Do dziś nie znam całej prawdy, od jego siostry, która jest bardzo przeciwna jego zachowaniu wiem, że jego mama kazała mu żebym się wyprowadziła. A słowa mamy są dla niego święte...tak więc posłuchał mamy, mówiąc mi, że nic do mnie nie czuje.

Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-06-30, 09:17   #109
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Do dziś nie znam całej prawdy, od jego siostry, która jest bardzo przeciwna jego zachowaniu wiem, że jego mama kazała mu żebym się wyprowadziła. A słowa mamy są dla niego święte...tak więc posłuchał mamy, mówiąc mi, że nic do mnie nie czuje.

Dlaczego przed Twoim wprowadzeniem się nie poszliście do jego matki/rodziców i nie uzgodniliście z nimi tego jak oni to widzą, czy im to pasuje i jakie mają zdanie?
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 14:23   #110
Monkaaa92
Raczkowanie

Cytat:
Jestem u Pawła, napisałam matce wczoraj długiego smsa, dzwoniła milion razy, straszyła, potem wyłączyłam telefon i poszłam spokojnie spać. Rano po włączeniu telefonu czekało na mnie 67 połączeń...Zaczęłyśmy smsować, oczywiście mówiła jaka to jestem zła i głupia, czy nie mogliśmy jej o tym powiedzieć itp. miałam mocne argumenty, więc nie udało jej się mnie zastraszyć. Właśnie jesteśmy po obiedzie, atmosfera naprawdę w porządku. Cieszę się, że tu jestem. A kiedy słyszę od bliskich Pawła, że chcą mnie w rodzinie i w ogóle to aż chce mi się żyć! Jest, będzie i musi być dobrze!!!
Tak nagle im się odwidziało?! Dziwne..

-nie palimy!

-kochamy! 12.2014

-studiujemy

-magisterkę piszemy

..o siebie dbamy!
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 17:12   #111
ancia95
Raczkowanie

Rozmawialiśmy z jego mamą. Jej zdanie było dla mnie najważniejsze..

Stary 2014-07-01, 14:07   #112
201708160922
Konto usunięte

Teraz przeczytalam caly watek. Podobnie jaak dziewczyny, nie wrozylam nic dobrego z takiej wyprowadzki, ale nie sadzilam, ze to skonczy sie tak szybko. Trzymam kciuki

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 17:42   #113
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawialiśmy z jego mamą. Jej zdanie było dla mnie najważniejsze..

Wobec tego postąpiła bardzo nieładnie nie stało się nic złego podczas Twojego pobytu tam?

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 18:40   #114
ancia95
Raczkowanie

Nie. Wszystko było wręcz idealnie...

Stary 2014-07-01, 19:58   #115
stargate
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny ;*
Najpierw chciałabym Was przeprosić, że tak długo nic tu nie pisałam.
Dopiero teraz zaczęłam dochodzić do siebie po tym wszystkim. Zaczęłam staż! Dostałam na 3miesiące, ale dobre i to. We wrześniu kończę staż i wyprowadzam się do Wrocławia. Moja ciotka ma tam mieszkanie, a mieszka na stałę w Anglii, więc obiecała, że 'da' mi to mieszkanie za darmo, będę musiała robić tylko opłaty. To idealne rozwiązanie. Mam nadzieję, że wszystko się uda. Jeśli chodzi o mamę, jest różnie. Ale od jakiegoś czasu można powiedzieć, że jest nieco lepiej. Niestety historia z Pawłem ciągle do mnie powraca, ale walczę z tym. Teraz mam pracę i poprzez to wiem, że codziennie rano muszę wstać i dać z siebie wszystko.

Ściskam mocno i dziękuję za każde dobre słowo napisane tutaj kiedy mnie nie było. ;*

A.

To jest swietna wiadomosc.Wszystko powoli sie ulozy.Masz prace,zdobywasz doswiadczenie, bedziesz miala gdzie mieszkac , a przede wszystkim nie musisz liczyc na czyjas laske Zycze powodzenia
Stary 2014-07-01, 21:41   #116
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Wszystko było wręcz idealnie...

Najważniejsze że idziesz dalej, nie ma co się przejmować, niedługo wszystko się zmieni i to tylko na lepsze. Trzymam mocno za to kciuki i za Ciebie również Bądź silna, warto jeszcze trochę wytrzymać. Każdy dzień zbliża Cię do lepszego życia w spokoju

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości