![]() |
#91 | |
EDUkator
|
Dot.: wyprowadzka od rodziców
Cytat:
Ale gdyby mój Tż miał piekło w domu i pozwoliłabym mu zamieszkać u siebie, a coś by się sypało, to nie pozwoliłabym mu do tego piekła wracać. Dlatego uważam, że powinnaś coś działać i nie czekać, aż się namyśli i pozwoli Ci wrócić.
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
High Quality Since 2007
|
Stało się tak jak pisała Yin na początku i tak jak mnie się od samego początku wydawało, ale nie chciałam o tym pisać żeby nie wyszło na to, że jestem czarnowidzem a wszystko się jednak ułoży... To była od początku ciężka sytuacja. Zamieszkanie razem, gdy dziewczyna ma 19 lat, gdy jej motywacją jest ucieczka z domu, gdy zamieszkanie razem z chłopakiem oznacza też zamieszkanie z jego rodzicami, naprawdę nie jest sielanką... Autorko, trzymam kciuki żebyś stanęła na nogi. Ale sama na ten moment, bo to chyba naprawdę będzie prostsze niż angażowanie innych ludzi w ten proces.
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Autorko, jedno pytanie: czy twój ojczym cię adoptował? Czy jego dochód z za granicy wlicza się w podatki? Jednym słowem: sprawdź czy przysługuje ci stypendium socjalne i idź na jakiekolwiek studia nawet leśnictwo, cokolwiek byle łatwo się dostać. Złóż potem wniosek o stypendium i jeśli je dostaniesz po prostu uciekaj z domu. W tym roku kiedy bd. studiować byle co znajdź pracę, popraw maturę i celuj w już wybrane studia. W innym przypadku pozostaje czekać dopóki nie znajdziesz pracy.
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
EDUkator
|
Cytat:
![]() Szczególnie, że z tego co autorka pisze, nie powiedział jej dobitnie, że to koniec. No chyba, że po prostu odwagi brak.
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2014-05-18 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Nic nie piszesz, co to za praca I za ile.Jezeli jest w innym miescie-wiekszym miescie,to moze udaloby sie wynajac pokoj I spokojnie zaczynac swoje zycie.Ja tez uwazam,ze przede wszystkim musisz liczyc na siebie, nie na rodzine Tz. Pomysl z praca na wakcje tez jest godny uwagi.Walcz-nie blagaj o litosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Daj znać jak się trzymasz.
Może warto byłoby się wybrać do opieki społecznej? Może oni są w stanie jakoś pomóc? Jesli chodzi o studia - spróbuj się dostać na dzienne, zawsze jest akademik, stypendium socjalne lub za wyniki w nauce, a dodatkowo zawsze możesz poszukać sobie pracy na popołudnia lub weekendy. Nie czekaj aż Paweł przemyśli sprawę - działaj!
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
O rany to masz naprawde jeszcze bardziej skomplikowaną sytuacje niz na początku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Droga autorko,
Twoj post natchnal mnie do rejestracji na forum. Przede wszystkim zycze ci powodzenia i podziwiam za odwage. Jesli chcesz, uda sie, wiem z doswiadczenia. Wyprowadzilam sie z domu w wieku 20 lat i chociaz przez pierwsze lata bylo niesamowicie ciezko, bylo warto. Do dzisiaj uwazam, ze byla to najlepsza decyzja w moim zyciu. 'Ucieklam' od toskycznych rodzicow, od srodowiska ktore wpedzalo mnie w depresje. Tak jak u ciebie, u mnie tez wystepowaly rekoczyny za wszystko, co robilam nie tak. Na poczatku nie wiedzialam jak sie odznalezc, lapalam sie fatalnych prac, byle tylko przetrwac. Dzisaj, po 10 latach, mieszkam za granica, skonczylam studia poza Polska. Pracuje, mam sie dobrze. Oczywiscie, czasem nie jest rozowo, ale udalo mi sie. Czego zycze i tobie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ;*
Najpierw chciałabym Was przeprosić, że tak długo nic tu nie pisałam. Dopiero teraz zaczęłam dochodzić do siebie po tym wszystkim. Zaczęłam staż! Dostałam na 3miesiące, ale dobre i to. ![]() Ściskam mocno i dziękuję za każde dobre słowo napisane tutaj kiedy mnie nie było. ;* A. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Powodzenia. A dalej z nim jesteś po tym, co się stało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Nie, nie. Nawet się do mnie nie odzywa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam wątek od początku i bardzo mnie poruszył. Przykro mi że musiałaś wrócić do matki i do swojego rodzinnego domu.
A długo byliście z chłopakiem razem? faktycznie szkoda że nie pozwolił Ci zostać u siebie do czasu aż znajdziesz sobie jakąś prace i lokum. Ale może nie był gotowy na taki krok. Mam ogromną nadzieje że ciocia już się nie rozmyśli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Paweł jest po prostu nie dojrzały, a potężny wpływ na jego decyzje ma jego mama.
Również mam nadzieję, że wszystko się uda. I dziękuję! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Przykro mi. Pierwsza połowa watku była taka optymistyczna, że masz siłę i faktycznie robisz to co piszesz. A tu nagle taki zonk.
Trzymam kciuki byś stanęła na nogi. Dobrze ze masz perspektywę wyjazdu do Wrocławia.
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Niestety. Ma mnie totalnie gdzieś...ale trudno. Postanowiłam sama sobie dać radę i osiągnąć to czego chcę. Momentami jest mi cholernie ciężko z mamą, z tym jak mnie traktuje, ale powiedziałam sobie, że już nigdy nie dam się złamać i nigdy nie będę upadać. Z każdej sytuacji jest lepsze lub gorsze wyjście, ale jest. W życiu czeka mnie jeszcze wiele trudnych sytuacji i dopiero teraz widzę, że po tych załamaniach za każdym razem jestem silniejsza. Bo gdybym się poddała to nie zrobiłabym ani kroku w przód, a jednak ciągle to robię.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Do dziś nie znam całej prawdy, od jego siostry, która jest bardzo przeciwna jego zachowaniu wiem, że jego mama kazała mu żebym się wyprowadziła. A słowa mamy są dla niego święte...tak więc posłuchał mamy, mówiąc mi, że nic do mnie nie czuje.
Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Rozmawialiśmy z jego mamą. Jej zdanie było dla mnie najważniejsze..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Teraz przeczytalam caly watek. Podobnie jaak dziewczyny, nie wrozylam nic dobrego z takiej wyprowadzki, ale nie sadzilam, ze to skonczy sie tak szybko. Trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Nie. Wszystko było wręcz idealnie...
Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest swietna wiadomosc.Wszystko powoli sie ulozy.Masz prace,zdobywasz doswiadczenie, bedziesz miala gdzie mieszkac , a przede wszystkim nie musisz liczyc na czyjas laske ![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.