Koniec kwietnia drogie panie zaczynamy więc staranie ;)) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 08:45   #91
mar_Tita
Raczkowanie

Dot.: Koniec kwietnia drogie panie zaczynamy więc staranie ;))

Cytat:
Napisane przez daga1993 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny przepraszam, ze tak dlugo mnie nie bylo.. Troche sie zmartwilam tym @ i potrzebowalam chwile czasu.. Gin mi zlecil badania na tsh, ft3 i prolaktyne.. w poniedzialek zrobilam badania i juz mam wyniki niby wszystko w normie dzis mam 6 dzien cyklu i zaczynam pic ziola ojca sroki. powinnam je pic od 1 dnia cyklu ale chyba zaryzykuje zaraz zaczynam sie brac za nadrabianie watku ;*;*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hej Daga, dobrze, że już jesteś
Przerywacie starania na czas kiedy Tż bierze leki czy możecie dalej kontynuować?
mar_Tita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 08:49   #92
daga1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
A ja robiłam dzisiaj trzeci test ciążowy i wyszły dwie grube krechy
Martwię się jeszcze tym plamieniem, tak bardzo chciałabym aby tym razem bylo wszystko dobrze...
Dziewczyny, strasznie mało się udzielacie
Gratuluje ciazy! zobaczysz, wszystko bedzie dobrze i maluszek bedzie ladnie rósł

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mar_Tita Pokaż wiadomość
Witamy serdecznie

Penelope Ciebie też witamy, długo się staracie?

Dziewczyny jak tam Wasz dzień? Mój strasznie męczący, dopiero wróciłam do domu od rana.
Co Wy na to, żeby w pierwszym poście zrobić taki początek, kto ile się stara itp? będzie łatwo można sobie przypomnieć.
Też jestem za tym,żeby zrobic pierwsza stronke z opisem nas bo coraz wiecej nas przybywa :P ale to dobrze

daga1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 08:51   #93
asiak26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Penelope93 Pokaż wiadomość
asiak26 No a ja jeszcze nie miałam świnki na swoją własność, więc też o tym myślę. A co sądzicie o śwince i króliczku miniaturce w dużej klatce? Widziałam, że u mnie w sklepie zoologicznym tak łączą i wygląda to przeuroczo ^^
o króliczku się nie wypowiem bo nigdy nie miałam a o świnkach przeczytałam chyba wszystko co istnieje i mam je od 6 lat dla 1 świniaczka potrzebna jest klatka 60 cm dla dwóch 100 cm. im większa klatka tym mniej sprzatania wbrew pozorom śwince trzeba w klatce zrobić domek do schowania i uwaga! można zrobić hamaczek :P zawiązujesz trójkąt materiału np. polaru na kratkach i ona sobie w tym hamaczku słodko śpią :P

Daga w końcu jesteś bo już troche się martwiłyśmy. te spóźnienia są cholernie ciężkie do zniesienia. a skąd takie ziółka wytrzasnęłaś
asiak26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 08:57   #94
Penelope93
Raczkowanie

asiak26
Ooo, jak słodko Na pewno o tym pomyślę Co powinnam jeszcze wiedzieć o świnkach? Też czytałam o nich, ale pewnie wielu rzeczy nie wiem ;d Mam zaplanowaną klatkę 100x55 około
Penelope93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 09:00   #95
daga1993
Raczkowanie

Cytat:
Hej Daga, dobrze, że już jesteś
Przerywacie starania na czas kiedy Tż bierze leki czy możecie dalej kontynuować?
Dalej sie staramy.. tż dostal leki ale staran nie przerywamy chociaz lekarz powiedzial, ze tak za 2 miesiace pomoga wiec w tym miesiacu nie robie testow owu ale w przyszlym juz tak mam nadzieje, ze leki nam pomoga i szybciej zobaczymy dwie kreseczki a co do zwierzatek to ja mam 2 bernenskie psy pasterskie i 3 duze koty i 4 male

Stary 2014-06-05, 09:01   #96
Penelope93
Raczkowanie

daga1993
I pieski w kotkami się przyjaźnią? : DD
Stary 2014-06-05, 09:04   #97
daga1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiak26 Pokaż wiadomość
o króliczku się nie wypowiem bo nigdy nie miałam a o świnkach przeczytałam chyba wszystko co istnieje i mam je od 6 lat dla 1 świniaczka potrzebna jest klatka 60 cm dla dwóch 100 cm. im większa klatka tym mniej sprzatania wbrew pozorom śwince trzeba w klatce zrobić domek do schowania i uwaga! można zrobić hamaczek :P zawiązujesz trójkąt materiału np. polaru na kratkach i ona sobie w tym hamaczku słodko śpią :P

Daga w końcu jesteś bo już troche się martwiłyśmy. te spóźnienia są cholernie ciężkie do zniesienia. a skąd takie ziółka wytrzasnęłaś
O tych ziolkach wyczytalam na innym forum.. Dziewczyny pisaly ze im pomogly.. szybko zaszly w ciaze i bardziej czuly owu a ja owu wcale nie czuje

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
daga1993
I pieski w kotkami się przyjaźnią? : DD
Haha to smieszne ale piesek przytula sie z kotkiem i lize go ale moj piesek w ogole jest szurniety bo je czeresnie z reszta to nie jest piesek tylko piesior

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 09:07   #98
mar_Tita
Raczkowanie

Cytat:
O tych ziolkach wyczytalam na innym forum.. Dziewczyny pisaly ze im pomogly.. szybko zaszly w ciaze i bardziej czuly owu a ja owu wcale nie czuje

Dziewczyny, a prowadzicie sobie obserwacje i mierzycie temp? To bardzo pomaga, dużo bardziej zwraca się uwagę. Mi się właśnie powoli zaczynają dni płodne, ale do owulacji jeszcze pare dni. Ja od dwóch cykli (ten jest trzeci) bardzo czuje, nie tylko owulacje, ale w ogóle dni płodne, pobolewa mnie podbrzusze i jakoś znacznie poprawił mi się śluz, może to dlatego, że już tak bardzo chcę zostać mamą
Stary 2014-06-05, 09:09   #99
Penelope93
Raczkowanie

daga1993
To musisz mieć fajnie z taką gromadką zwierzątek ^^ a co robisz na codzień?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a prowadzicie sobie obserwacje i mierzycie temp? To bardzo pomaga, dużo bardziej zwraca się uwagę. Mi się właśnie powoli zaczynają dni płodne, ale do owulacji jeszcze pare dni. Ja od dwóch cykli (ten jest trzeci) bardzo czuje, nie tylko owulacje, ale w ogóle dni płodne, pobolewa mnie podbrzusze i jakoś znacznie poprawił mi się śluz, może to dlatego, że już tak bardzo chcę zostać mamą
Ja wiem tylko kiedy mam owulację, to jest zawsze w 14 dniu. Boli mnie wtedy podbrzusze i niezbyt się czuję. Przynajmniej nie muszę robić testów owulacyjnych
Stary 2014-06-05, 09:10   #100
asiak26
Raczkowanie

Cytat:
Dalej sie staramy.. tż dostal leki ale staran nie przerywamy chociaz lekarz powiedzial, ze tak za 2 miesiace pomoga wiec w tym miesiacu nie robie testow owu ale w przyszlym juz tak mam nadzieje, ze leki nam pomoga i szybciej zobaczymy dwie kreseczki a co do zwierzatek to ja mam 2 bernenskie psy pasterskie i 3 duze koty i 4 male
to też niezłe stado ja już się stestowałam w tym miesiącu i wynik pozytywny miałam 2.06 więc jestem już po staraniach

w ogóle to chciałabym się dopytać czy też czujecie ból owulacyjny, bo czuje to bardzo wyraźnie do tego stopnia, że tych testów owulacyjnych w ogóle mogłabym nie robić.

Penelope93 no jak będziesz chciała coś wiedzieć a ja będę mogła pomóc to wal jak w dym a na razie to klateczka, trocinki i dobre jedzonko (Versele Laga, mimo że droższa to innej się nie opłaca bo będziesz wyrzucać z miseczki a tą na 100% zjedzą do ostatniego kawałka) i działaj:P jak jesteś zdecydowana oczywiście

Zanim zapytałam to już wszystkie odpowiedziałyście

Edytowane przez asiak26
Czas edycji: 2014-06-05 o 09:13
Stary 2014-06-05, 09:14   #101
daga1993
Raczkowanie

Ja wlasnie nie mam mocnego sluzui bol jajnikow zerowy..ale w zeszlym miesiacu bylam na monitoringu i byl duzy pecherzyk a potem na tescie owu dwie kreseczki ale czuc nie czuje ;( od dzis zaczynam pic te ziolka mam nadzieje tylko ze nie wydluzy mi to cyklu .. Ogolnie mam 35 a teraz mialam 37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 09:14   #102
mar_Tita
Raczkowanie

Cytat:

Ja wiem tylko kiedy mam owulację, to jest zawsze w 14 dniu. Boli mnie wtedy podbrzusze i niezbyt się czuję. Przynajmniej nie muszę robić testów owulacyjnych
To w sumie może być dzień przed,albo dzień po, ponoć owulacje można tylko na 100% na monitoringu ocenić, ale przynajmniej wiesz mniej więcej kiedy
Stary 2014-06-05, 09:16   #103
Penelope93
Raczkowanie

Cytat:
To w sumie może być dzień przed,albo dzień po, ponoć owulacje można tylko na 100% na monitoringu ocenić, ale przynajmniej wiesz mniej więcej kiedy
No i dzieki temu łatwiej mi będzie w staraniach o dzidzie Ja mam zawsze tak, że w dni płodne zawsze mi coś wypadnie i nie ma czasu na starania xD
Stary 2014-06-05, 09:17   #104
mar_Tita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiak26 Pokaż wiadomość
to też niezłe stado ja już się stestowałam w tym miesiącu i wynik pozytywny miałam 2.06 więc jestem już po staraniach
Asia to na kiedy masz teraz termin @? Który to dzień cyklu dziś?
Stary 2014-06-05, 09:18   #105
Penelope93
Raczkowanie

asiak26
Ok, będę pamiętać Zapisałam sobie nazwę. Jestem zdecydowana, jestem
Napisałaś, że wynik pozytywny miałaś 2.06, masz na myśli dwie krechy? )
Stary 2014-06-05, 09:20   #106
mar_Tita
Raczkowanie

Cytat:
asiak26
Ok, będę pamiętać Zapisałam sobie nazwę. Jestem zdecydowana, jestem
Napisałaś, że wynik pozytywny miałaś 2.06, masz na myśli dwie krechy? )
ale testem owulacyjnych chyba..
Stary 2014-06-05, 09:23   #107
Penelope93
Raczkowanie

Cytat:
ale testem owulacyjnych chyba..
Dlatego wolalam zapytac ;d
Stary 2014-06-05, 09:24   #108
mar_Tita
Raczkowanie

pierwszy post koniecznie potrzebny, wtedy będzie wszystko wiadomo, co, kto, kiedy
Spadam się uczyć dziewczyny, bo się tu z Wami rozgaduję, a egzamin za 4 godziny:/
Stary 2014-06-05, 09:27   #109
Penelope93
Raczkowanie

mar_Tita
To powodzenia życzę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 09:31   #110
daga1993
Raczkowanie

Tez jestem za tym, zeby zrobic ta pierwsza stronke zeby wiedziec kiedy spodziewamy sie @, ktora mam nadzieje, ze nie przyjdzie

Stary 2014-06-05, 10:04   #111
asiak26
Raczkowanie

oczywiście chodziło mi o pozytywny wynik testu owulacyjnego był to 14 dc, 02.06.2014 nast. dnia czułam mocny bol owulacyjny. starania też były odpowiednio intensywne planowana @ 16.06.2014 r.
powodzenia na egzaminie! szkoda że to nie egzaminy z cyklu wszystkie zdawałbyśmy na 5

Edytowane przez asiak26
Czas edycji: 2014-06-05 o 10:09
Stary 2014-06-05, 10:28   #112
Penelope93
Raczkowanie

asiak26 To miejmy nadzieję, że 16.06 nie dostaniesz @, kochana
Mi się właśnie skończyła, 15.06 najprawdopodobniej będę się starać
Stary 2014-06-05, 10:35   #113
asiak26
Raczkowanie

Cytat:
asiak26 To miejmy nadzieję, że 16.06 nie dostaniesz @, kochana
no zobaczymy

w ogóle to chyba sporo z Was ma 21 lat jeżeli dobrze nickach patrzę bardzo szybko zaczynacie, nie mówię absolutnie, że to źle. tylko ja te 5 lat temu raczej o tym nie myślałam. Czujecie to już? bo ja mam strasznie duże parcie na dziecko :P ale dopiero myślę o tym od około 2 lat, a ponad rok potrwało żebym zdecydowała się na starania

Edytowane przez asiak26
Czas edycji: 2014-06-05 o 10:38
Stary 2014-06-05, 10:48   #114
Penelope93
Raczkowanie

asiak26 Hmmm Ja bardzo chciałabym mieć dzidziusia, mój wiek mi nie przeszkadza i nie patrzę na gadki innych, że powinnam się 'wyszaleć' itp itd. Mi nie w głowie jakieś romanse, szukam stabilizacji i kochającego partnera, którego - mam nadzieję - już znalazłam. Zresztą ja nigdy nie byłam za jakimiś szaleństwami typu imprezy itp, zawsze byłam grzeczna i tak mi zostało 21 lat będę miec dopiero w listopadzie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

asiak26
A co do starań jeszcze dodam, że nie planowałam ich w ogóle, wszystko dzieje się spontanicznie. Po prostu pewnego dnia poczułam, że jestem już gotowa na to, chociaż nie powiem, jakieś wątpliwości są zawsze i lekki strach, ale myślę, że to u każdej przyszłej mamy
Stary 2014-06-05, 11:11   #115
daga1993
Raczkowanie

Cytat:
asiak26 Hmmm Ja bardzo chciałabym mieć dzidziusia, mój wiek mi nie przeszkadza i nie patrzę na gadki innych, że powinnam się 'wyszaleć' itp itd. Mi nie w głowie jakieś romanse, szukam stabilizacji i kochającego partnera, którego - mam nadzieję - już znalazłam. Zresztą ja nigdy nie byłam za jakimiś szaleństwami typu imprezy itp, zawsze byłam grzeczna i tak mi zostało 21 lat będę miec dopiero w listopadzie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

asiak26
A co do starań jeszcze dodam, że nie planowałam ich w ogóle, wszystko dzieje się spontanicznie. Po prostu pewnego dnia poczułam, że jestem już gotowa na to, chociaż nie powiem, jakieś wątpliwości są zawsze i lekki strach, ale myślę, że to u każdej przyszłej mamy
Ja tak samo.. Mam 21 lat, jestem z moim tż 5 lat, w przyszlym roku planujemy slub.. Bardzo go kocham, wiemy, ze to juz milosc do konca.. Nie patrze na to co inni mowia, mysla.. Wiem, ze jestesmy odpowiedzialni, bardzo bysmy sie troszczyli o dzieciatko i czujemy, ze to jest ten czas gdy patrze na to jak on sie stara i chce mec dziecko to jestem strasznie szczesliwa

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Tak samo jak Penelope nie krecs nas imprezki wiadomo, wyjsc raz na rok to tak ale bardziej mnie cieszy spedzenie czasu wolnego z moim chlopakiem.. Poprostu, by byc przy nim.. A jakby bylo z nami dzieciatko to juz calkiem bysmy byli szczesliwi mojego tż-ta przyjaciel spodziewa sie bobaska smiejemy sie zawsze, ze ja z jego dziewczynom bedziemy pchac wozeczki.. ale u mnie jak narazie ciazy brak ale mam nadzieje, ze sie doczekamy i bedzie malenstwo bardzo sie ciesze, ze sie przebadalismy i wiemy co jest nie tak i w tym kierunku dzialamy dziewczyny a jak byscie mogly wybrac to jaka byscie chcialy plec? bo wiadomo, ze najwazniejsze zeby bylo zdrowe ale my jak bysmy mogli wybrac to coreczke bo u mojego tż sami chlopcy w rodzinie

Stary 2014-06-05, 11:16   #116
Penelope93
Raczkowanie

daga1993
Ojej, jak slodko się czyta ^^ Tyle ze Ty masz za sobą juz 5 lat, a ja jestem krocej o wiele z moim chlopakiem Też planujemy duzo rzeczy i także czuję, ze to milosc do konca. On również bardzo chcialby miec dzidziusia

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

daga1993
U nas też imprezy to nie to Lepsze jakieś romantyczne spacerki albo wspólne spędzanie czasu w inny sposób. Ciesze się, że znalazlas sobie taki idealny zwiazek Ja bardzo chcialabym miec córeczkę ^^
Stary 2014-06-05, 11:18   #117
daga1993
Raczkowanie

Cytat:
daga1993
Ojej, jak slodko się czyta ^^ Tyle ze Ty masz za sobą juz 5 lat, a ja jestem krocej o wiele z moim chlopakiem Też planujemy duzo rzeczy i także czuję, ze to milosc do konca. On również bardzo chcialby miec dzidziusia
Najwazniejsza, jest milosc i ze sie kochacie, nie wazne ile jestescie ze soba wazne, ze wiesz, ze to ten

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

A jakie imie? bo my ciagle mowimy, ze bedzie Kasia hehe kojarzy mi sie strasznie milo, i ta dziewczyna w filmie Kogel mogel miala tak na imie:P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 11:20   #118
mar_Tita
Raczkowanie

Dziewczyny, a studiujecie czy pracujecie? Ja od dawna już czułam instynkt macierzyński, ale jestem tradycjonalistką więc najpierw ślub, mieszkanie, edukacja i powiem wam, że jestem zadowolona, że teraz się zdecydowałam jak już w miarę mam wszystko poukładana, ale wiadomo, że każdemu się życie inaczej układa. U nas Tż rodzice są w innym mieście, a moi sporo pracują więc nie mogłabym liczyć na opiekę nad dzieckiem w czasie zajęć.
Stary 2014-06-05, 11:22   #119
Penelope93
Raczkowanie

daga1993
Ja jestem bardzo szczęśliwa ^^ Za kilka dni wprowadzamy się do nowego mieszkanka, więc kolejny duży krok Będę na pewno robić wszystko, żeby było nam jak najlepiej.

Kasia to moja przyszła teściowa xD Ale bardzo sympatyczne imię, nie powiem Ja idę nieco w inną stronę i podobają mi się rzadkie imiona, a na tą chwilę na córeczki wybrałabym Laura Ale wszystko może się zmienić
Stary 2014-06-05, 11:22   #120
daga1993
Raczkowanie

Ja studiuje zaocznie, a mama mojego tż jest w domu i kiedys sie smiala kiedy bedzie u nas dzidzius wiec mysle, ze co drugi week na pare godzin na pewno by mi pomogla przypilnowac dzidzie.. a tak to juz dawno z moim tż zdecydowalismy, ze on bedzie pracowal a ja sie zajme domem i dzieckiem

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości