|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 10,00% |
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
1 | 5,00% |
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
0 | 0% |
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
0 | 0% |
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
2 | 10,00% |
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
2 | 10,00% |
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
0 | 0% |
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
0 | 0% |
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
0 | 0% |
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
0 | 0% |
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
4 | 20,00% |
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
0 | 0% |
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
0 | 0% |
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
4 | 20,00% |
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
5 | 25,00% |
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Byłam dzisiaj w bibliotece i czytelni bo jeszcze trochę mi rzeczy brakowało do pracy. Myslalam, że Minio pójdzie szybko spać po kąpieli, a tu jak na złość brykal do 21:00:banghead: jak już poszedł spać to musiałam butle przygotować i ogarnąć kuchnię i salon. I teraz już nie wiem czy iść spać, czy iść pisać... ogólnie to mi się nie chce
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Aaaa, no i muszę to napisać: mój mężu zachwycił się dzisiejszym obiadem czyli rybą!!! No nie mogę!!
Jak zobaczył, że ją smaże to się skrzywił i pod nosem komentował (niby w żartach) więc mu powiedziałam, żeby sobie otworzył lodówkę i sam obiad zrobił. Zaczął jeść i zaczął chwalić, że pysznie doprawiona ryba!! Olaboga, te chłopy!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, tak czytam jak Wasze dzieciaczki raczkuja, stawiają kroczki to już mi się po nocach śni ze Nikos raczkuje siada heh a on nic. Tzn podciagnie się do siadu jak ma się czego złapać (z płaskiego). Ale sam nie usiądzie i nie raczkuje dalej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- A dzisiaj np. lezal u nas na łóżku na brzuszku i zainteresowała go jego czpeczka która tam leżała (tzn. metka) wiec ja odsunelam dalej żeby go zachęcić do działania (wiem ze na łóżku miękko ale chciałam zobaczyć chociaż reakcje) to on nie wiele się wysilajac pociągnął za narzute i juz czapeczka sama się przyblizyla do niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
SAMANTHA a jak wam się objawiała alergia na rybę?
AREMALGOS odgapiłam od Ciebie sposób na buraczki i dzisiaj ugotowałam, starłam, poporcjowałam i już się mrożą. Dzięki za pomysł ![]() Zrobiłam ostatnio Maksiowemu fajne grzechotki. Do plastikowych pojemników do mrożenia Aventu (nie miałam np. małych 0,5l. butelek po napoju) wsypałam: - do pierwszego trochę makaronu, - do drugiego pocięte słomki do napojów. Mały siedzi i super się nimi bawi ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
A co do przemieszczania się to nic mądrego nie poradzę. Wiem, ze nie powinno się porównywać ale zobacz, mój synuś pełza, wstaje jak się postara ale kompletnie nie czai o co chodzi z papa, biciem brawo, lampa to abstrakcja, książeczki na razie tylko zjada... tak więc widzisz, jeden dzieciaczek robi to a inny to- chyba tak to jest u tych naszych szkrabów ![]() Może faktycznie próbuj Nikosia "prowokować". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Myszka, a tak w ogóle to Maksiulowi zaczęły podobać się nowe zabawki chociaż bączka kręci sobie po swojemu czyli trzymając go w rączce. Ale bawi sie nimi
![]() I muszę pochwalić mojego synusia. Dzisiaj mąż budował mu wieżę z takich dość dużych "kostek" piankowych i Maksiul podpełzał i celowo ją burzył. Kurde, byłam w szoku, bo czekał aż tata zbuduje i bach rączką i miał z tego niezły ubaw więc raczej świadome to było. Ale jestem podjarana ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- a widziałaś to coś z Austrii?? bleeee |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
MISZKA może Nikosiowi w końcu znudzi się turlanie i weźmie się za raczkowanie
![]() ![]() ![]() Dobranoc i spokojnej nocki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
MELA w to nie watpilam
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#99 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze Igi jest zdrowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My chodzimy na rehab. Mysle, ze powoli powoli i sie naucza ![]() Miszkaaa- mały od ryby miał takie okropne czerwone plamy na buzi, prawie ze jakby wszedł w poison ivy ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Ja potrzebuję trochę snu!
Aaaaaa! Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#101 |
Zakorzenienie
|
Myszkaaa nie stresuje, się. Alicja skończone 9 mcy 30 kwietnia, i dopiero od pon zaczęła raczkować. Ale to tak nagle, po prostu zaczęła, jakby jej się jakiś włącznik włączył.
Temp w nocy Małgosia nie miała więc idzie ku dobremu! Alicja też jakoś w nocy się na jedzenie nie budziła. Nawet zadzwonił mi budzik ok 1 w nocy (nastawiłam, żeby sprawdzić czy Małgoś nie ma czasem temp), a mała się nie obudziła.
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet sie wyspałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oli umiejetnosci to obroty z plecow na brzuch i odwrotnie, opanowala je bardzo pozno bo jakies 3-4tyg temu, juz sie martwilam, ze z nia cos nie tak i chcialam isc do lekarza, ale w koncu zaczela sie obracac. Potrafi tez sama usiasc, nie zawsze jej wychodzi, ale trenuje ![]() ![]() ![]() a posilki to wszystkie mozliwe sloiczki, czasem sama jej cos ugotuje, mleko 2razy dziennie i kaszka na wieczor Cytat:
![]() porecz najlepsza, moja tez tak robi ![]() ![]() Cytat:
jest bardzo zdolny, juz tyle potrafi, jestem w szoku bo moja jeszcze nie wie jak zrobic papa... akcja z czapka dobra, maly cwaniak ![]() dzien dobry, Oli nie spi od 8, tylko wali nogami w szczebelki , nocka spokojna jak zawsze ![]() okropna pogoda eh, pada ![]() ![]() Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2014-05-09 o 07:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
ooo nowy watek :P
Pozdro dla starych wizazanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Zanim wyłączył mi się laptop napisałam 'dzień dobry'..jak mi się wszystko pokasowało, to teraz napiszę 'Hej'
![]() ![]() W nocy znowu 3 karmienia, pobudek więcej.. Raz miałam problemy by się podnieść i mąż mi Małego wyciągał z łóżeczka..Odkryłam, że nie mogę spać na plecach..najlepiej na boku jaśkiem pod głową i szyją i nie drętwiałam aż tak ![]() Za oknem wiosenny deszczyk (Lemurku chcesz powdychać? ![]() Wczoraj odwiedzili na teście (przesunęli wizytację z piątku). Nienawidzę karmić Olka przy rodzicach jednych czy drugich...'Asia Ty musisz uważać, bo Ci się udławi' ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2014-05-09 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() Moja ma 10 miesięcy skńczone i tylko pełza, nie potrafi raczkować, sama usiąść ani wstawać. Wg rehabilitantki i neurologa wszystko jest ok, więc czekam albo na raczkowanie albo na chodzenie ![]() Wiadomo chciałabym, że podobnie jak inne dzieci raczkowała lub chodziła, ale widać inny typ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Hej.Nocka nawet nawet.Zbudziłam sie o 1 zeby zmierzyc temp. Laurce a tam 39!!!!!!! Dałam paracetamol i spała do 8. Obudziła sie pogodna i bez gorączki.Wlasnie marudzi bo jest śpiąca wiec ubieramy sie i idziemy na ogródek pranie rozwiesic i nakarmic pieski.Ale mam tam wi-fi wiec zajrze do Was
![]()
#108 | |||||||||
Rozeznanie
|
co jadłaś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwielbiam szkolenia, a szczególnie bankieciki i te malutkie przekąski wszelkie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Także jedne dzieci szybciej nabywają umiejętności ruchowe i inne, no nie wiem jak to nazwać, intelektualne? Nie przejmowałabym się ... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaa i nie wydaje mi się żebym go za cienko ubierała. A co do jedzenia to jak u nich jesteśmy to zawsze biorę słoiczek bo nie chce mi się "na wyjeździe" młodemu gotować i widzę ten wzrok pogardy na słoiczek ![]() ![]() dzien dobry, dzień dobry u nas noc ok, wczoraj z mężem miałam romantiko wieczór ![]() ![]() Dzieć śpi, chata ogarnięta, obiad wczoraj wieczorem zrobiłam, łopatkę... tak jak wszyscy ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Cześć
u nas dzis pada, wiec siedzimy w domu ![]() Unas zbijanie temp od 38 st. Tylko nie wiem, czy dobrze robie, bo lekarka mowila, ze jak maly bedzie marudny np. Przy zabkach to tez dac paracetamol pol zalecanej dawki. Faktycznie, jak widze, ze Kube cos boli to mu czasem podam. Lemurku moj mąż tez liczy na wygrana lotto ![]() Mela brawa dla pani dr. Nie wiele osób sie tak interesuje. Dobrze, ze temp spada. Myszka: Kuba pozno zaczal raczkowac, bo mial 9,5 miesiaca. Tez nie chcial, jak go zachęclam , zeby siegnal zabawke to ciągnął koc i juz zabawka byla jego ![]() ![]() Miszka u nas tez jest wielka frajda z burzenia wiezy z klockow. Kuba czeka i dopiero jak poloze ostatni klocek to buch i wiezy nie ma ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Agrafka a co robicie na tym placu zabaw? Fifi siedzi w piasku? Kuba jakos placem zabaw nie jest zainteresowany. Jak tylko wchodzi to on krzyczy (chyba ze to ze szczęścia). Jedynie chwilke bujamy sie na huśtawce. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Heloł.
Zaczęło się... W momencie, gdy szukałam wszystkich części myszki, czy aby na pewno Art którejś nie zjadł, to cwaniak sobie ściągnął Bepanthen ze stolika i miał już całe rączki białe. Yeah ![]() Cytat:
Ja się wczoraj dowiedziałam, że za dużo wymagam od dziecka, że on jest jeszcze taki malutki, a już chcę go przekładać do lekkiej spacerówki, że go nie będę w niej widzieć i na pewno go zawieje wiatr i użądli pszczoła i zakrztusi się ciasteczkiem, a ja nie zauważę ![]() I ogólnie wszystko, co robię, jest źle i złe. Ja się już z tego normalnie śmieję, mówię do Artka: Jak Ty się uchowałeś przez te 10 miesięcy z taką złą matką?... Tak, że tego, noo.. noł koment ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moje dziecko jest mistrzem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Perse "najlepsze" sa wlasnie takie dobre rady. Wszystko robimy źle i wszyscy wiedza lepiej od nas. Raczej nie sadze, zeby Artiemu zle bylo w lekkiej spacerowce. A zakladanie z gory, ze uzadli pszczola, ja nie jestem taka pesymistka.
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Ja przy Kubie nie moge jesc i nic mu nie dac. Nawet jak jest najedzony to chce to co jemy my. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Wiesz, on już od dłuższego czasu pewnie siedzi.
Jasne, Tako to mercedes, ale latem być może będę chciała wychodzić więcej i na krócej (choćby z uwagi na upały), a jego sama nie wniosę (waży 16-17 kg - sam wózek), zawsze jestem od kogoś zależna. A taka parasolka to 9 kg, więc dam radę. Ale przecież chcę zrobić krzywdę dziecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46371949]Wiesz, on już od dłuższego czasu pewnie siedzi.
Jasne, Tako to mercedes, ale latem być może będę chciała wychodzić więcej i na krócej (choćby z uwagi na upały), a jego sama nie wniosę (waży 16-17 kg - sam wózek), zawsze jestem od kogoś zależna. A taka parasolka to 9 kg, więc dam radę. Ale przecież chcę zrobić krzywdę dziecku ![]() jaka masz parasolke ? planuje mojej kupic w przyszlym miesiacu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46371949]Wiesz, on już od dłuższego czasu pewnie siedzi.
Jasne, Tako to mercedes, ale latem być może będę chciała wychodzić więcej i na krócej (choćby z uwagi na upały), a jego sama nie wniosę (waży 16-17 kg - sam wózek), zawsze jestem od kogoś zależna. A taka parasolka to 9 kg, więc dam radę. Ale przecież chcę zrobić krzywdę dziecku ![]() Ja moją już woziłam w parasolce i nie uważam, żebym krzywdę Lili zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Mydream, dzisiaj chciałam jechać kupić, ale nie wiem, czy się uda, bo pogoda jest niepewna, a muszę wziąć Artka i go przymierzyć, nie chcę znowu wózka z pasami, które blokują dziecku rączki :/ (Tako ma je w bardzo nieszczęśliwym miejscu). Mam na oku Bomiko model L.
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Moja mama się czepia o wszystko, nawet że mam za mocne żarówki w kuchni i jak Mały leżał w gondoli, to go raziło światło. Na początku się tym wszystkim strasznie przejmowałam, ale była to prosta droga do baby bluesa, więc zaczęłam podchodzić do tego racjonalnie. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-05-09 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
MELA super ze nocka ok i Małgosia temperatury nie miała. Czyli zdecydowanie ku lepszemu idzie
MYDREAM każde dziecko ma swoje tempo i tyle ![]() MYSZKA sprytny Nikos z ta czapka ![]() ROCKY dobrze ze ranek juz dobry i pogodny ![]() ATEMALGOS z tym ubieraniem za cienko to u nas to samo. Oj te cenne rady.. Maz mi śniadanie zrobił,w nocy miły był,ale ja i tak mam kocioł w głowie. byłam z Galgankiem na kontroli, jest lepiej. Noc te, ok i zjadł na śniadanie 150ml kaszki. Jeszcze super nie jest ale mam nadzieje ze do poniedziałku z tego wyjdziemy. Udało też mi się zważyć Igiego. Ma 8700wiec wreszcie do przodu troszkę i urósł do 73,5cm Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#119 |
Zadomowienie
|
Perse ja tez mialam wozek Tako i byl dla mnie za ciezki do noszenia. Balam sie, ze kiedys z tym wozkiem i z dzieckiem spadne ze schodów. Od niecalych 2 miesiecy jezdzimy w lekkiej spacerowce i na pewno jest to korzystniejsze dla moich pleców.
Elaine ale sie maz postaral po kłótni. Juz sie nie wkurzaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Ja mam Tako Acoustic - sam wózek to ok. 17 kg, zakupy, torba i dziecko daje niemal 30
![]() Mogłam sobie na to pozwolić, bo mieszkam blisko teściowej, więc zawsze mi pomaga przy wnoszeniu (zjeżdżam czołgiem sama i lecę po A.). Ale już mam szczerze trochę dość. Poza tym to takie uzależnienie, nie opłaca mi się wyjść na pół godziny czy tam tylko do sklepu skoczyć. Więc szukam powoli lekkiej spacerówki tym bardziej, że Artek już wstaje, za chwilę będzie szlał na spacerach. A praktycznie każda spacerówka rozkłada się na płasko, więc nie widzę problemu. No ale mama widzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.