![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane
Cytat:
bez pianki po 1, z pianką 2 dni.
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
bez pianki po 1, z pianką 2 dni.[/QUOTE]
Jaką pianką? Skoro wiesz że musisz myć włosy codziennie to jaki problem jest je umyć wieczorem? |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze wieczorem szykuję sobie ciuchy na następny dzień, żeby rano nie wkurzać się że nie mam co na siebie włożyć albo wybrać t-shirt bo jego prasować nie trzeba, zamiast koszuli
![]() Wstaję o 6, wychodzę z domu po 7. Biorę prysznic, piję kawę, jem śniadanie, ubieram się, myję zęby i maluję się. Nie wyobrażam sobie w pośpiechu zaczynać każdego dnia, chodziłabym wściekła ![]() ![]() Makijaż zajmuje mi ok 10 minut - podkład, róż, tusz do rzęs, kredka. Czasami maluję oczy eyelinerem, czasami cienie nakładam - zależy od humoru i od ubioru ![]() Ciuchy - zawsze świeże. Jedynie marynarki noszę ok 3 dni i dopiero wtedy lądują w praniu. Paznokcie robię hybrydowe u kosmetyczki co 2 tygodnie, włosy farbuję u fryzjera co ok 6-8 tygodni a w międzyczasie stosuję szamponetki. Nie wiem czy zasługuję na miano odpicowanej, ale uważam, że wyglądam dobrze. I czuję się dobrze. ![]() Autorko, może powinnaś po prostu wymienić zawartość swojej garderoby? Nie mówię, żeby od razu wyrzucić wszystko ale na spokojnie usiąść i przejrzeć ciuchy? Jak robisz zakupy to myślisz co z czym połączysz, czy wpada Ci bluzka w oko i bierzesz? A sorry, nie doczytałam. Tobie się nie chce. Cóż, mojej koleżance się zachciało, gdy w pracy wylądowała w polarze na zebraniu zarządu, z jakimiś zestawieniami. Edytowane przez Pia Gizela Czas edycji: 2014-05-20 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Jaką pianką? Skoro wiesz że musisz myć włosy codziennie to jaki problem jest je umyć wieczorem?[/QUOTE]
pianka loreala tecni art bez pianki i tak wyglądają marnie... są przyklapnięte, bez objętości. czasami wieczorem wyglądają jeszcze super i dlatego nie myje. a rano okazuje się że już wyglądaja kiepsko - są tłuste.
#95 |
Zakorzenienie
|
Autorko, dlaczego nie powiesz sama sobie wprost, że ci się po prostu nie chce? Nic w życiu nie przychodzi bez wysiłku, nawet takie pierdoły jak zrobienie fryzury czy makijażu. Te twoim zdaniem piękne kobiety też nie wstają z łóżka już "zrobione", muszą poświęcić czas na mycie, czesanie i malowanie. Skoro tobie się nie chce tego robić to w sumie do kogo masz pretensje? Nie chce ci się, to ci się nie chce, no trudno, to wyglądasz gorzej niż one i tyle.
#96 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Wymyslasz sobie problemy...
![]() I mowie to ja, osoba ktora nie moze umyć glowy wieczorem, bo nastepnego dnia po poludniu wygladaja juz nieswiezo. Co robie? myje glowe codziennie rano, nieważne czy jestem chora, czy spozniona, czy inne przypadki losowe- glowe zawsze umyje. Jesli chodzi o ubrania to Cie rozumiem. Rano biegam po mieszkaniu, biore pierwszy lepszy tiszert, dzinsy i wychodze. Z tym, ze mi nie przeszkadza jak wygladam. ![]() ![]() Moj makijaz to tylko podklad i tusz do rzes, zajmuje mi to z 3 minuty. Paznokci u rak nie maluje, u stop raz na jakis czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to tez brak zorganizowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myję włosy codziennie wieczorem bo inaczej też wyglądają na przyklapnięte (nie niszczą się, ponieważ używam szamponu do codziennej pielęgnacji), dodatkowo stosuję maseczki regenerujące raz na dwa tygodnie. Wieczorem zastanawiam się, w co się ubrać i potem prasuję te ciuchy, żeby rano nie tracić na to czasu. Zrobienie makijażu to jest chwila moment - dosłownie 7 minut - tusz do rzęs, podkład, trochę pudru, ostatnio maluję też brwi. Paznokci nie maluję ze względu na moją pracę - nie mogę przychodzić w pomalowanych. Ale za to wycinam sobie skórki, używam odżywek do paznokci i piłuję je pilniczkiem. Hmmm, co jeszcze. Co drugi dzień przed snem balsamuje całe ciało i wcieram krem ujędrniający. Może i trzeba na to poświęcić trochę czasu, ale wtedy czuję się dobrze sama ze sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
zgadzam się, nad tym też muszę popracować. czasami jest tak, że uczę się do 2 w nocy i jestem tak padnięta, że nie myśle o moich włosach.
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bez przesady z tym pojazdem. W niepomalowanych paznokciach trudno mi się dopatrzeć czegoś żałosnego. Autorko - spytam bez złośliwości - jak twoja mama komentuje pranie przez siebie ciuchów dwudziestokilkuletniej córki? Nie widzi, że coś tu nie gra? Bo nie chce mi się wierzyć, że to robi z pieśnią na ustach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co ma to do tego, ze Ci sie nie sce, ale bys kciala lannie wygladac, nie robiac ze soba nic? Nie rozumiem.
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
mam kochaną mamusie. zawsze mi mówi, że mam jej przywieźć te ciuchy o które sie boje ze zniszcze w praniu. nigdy nie dała mi do zrozumienia że to dla niej jakiś problem. wręcz przeciwnie. wiem, że ona robi to od serca, ale chciałabym sama umieć sobie ze wszystkim poradzić i nie angażować jej. swoje lata już mam... ale z tego co wiem to dużo moich koleżanek ze studiów tak robi, że jadą na weekend do domu i mama robi wielkie pranie bo się lepiej zna. duże dzieci hehe. no ale to w jakiś sposób nas okalecza, bo trzeba sobie zacząć radzić samemu
![]()
#106 |
Konto usunięte
|
twoja mama nie jest kochana, robi z ciebie po prostu kalekę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- jest najkochańszą mamą na świecie. i ty nie będziesz tego podważać. to ja robie źle i chcę to zmienić. amen
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poznałam jedną dziewczynę, której mama robiła pranie w domu, i było to na I roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
kobieto masz 22 lata i pytasz się jak prać ręcznie. sorry ale nie można wychwalać twojej matki pod niebiosa, można się co najwyżej popukać w głowę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
mama pierze mi tylko jakieś swetry, albo coś czego nie moge doprać, jakieś plamy itd. i przestań obwiniać moją mamę o coś takiego. mój wybór, tak ?
czemu niektóre osoby tak schodzą z tematu.........
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba nie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A jak masz naukę do 2 to się kąpiesz i szykujesz nieco wcześniej i uczysz dalej, a nie o 2 rano nieprzytomna ze zmęczenia. ![]() Nieumyte/tłuste włosy wyglądają, przepraszam za szczerość, obleśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odczep się.
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I nie przesadzajmy z brakiem czasu. Jakoś studentki medycyny, weterynarii czy pielęgniarstwa raczej mają czyste włosy także w czasie sesji, wręcz jak na niektóre patrzę (a mają np. kunsztowne fryzury, jakieś takie z warkoczykami wplecionymi) to jestem pod wrażeniem, że mając zajęcia na 7.30 były w stanie przytomnie taką wykonać. To jest kwestia chcenia, a nie czasu. Ale moja ciocia-naukowiec ma podobne podejście do Ciebie, z czym od lat walczę. Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-05-20 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
dopierdzielanie się i umoralnianie zawsze spoko
![]() |
#118 |
... choć nie Westwood
|
Rozwala mnie myślenie typu: nie chodzę w lepszych ciuchach, bo się zniszczą. I cale życie w byle jakich, a tamte leżą w szafie. No niezniszczone
![]() A prania nie skomuentuje. I masz jakąś dziwną bralkę. Ubrania niszczy, lenor arbuje... może czas zainwestować w jakąś porządną w takim razie? Moja jakoś ciuchów nie niszczy. Nie wiem jakim cudem jakikolwiek płyn do płukania mogłby coś pofarbować... W ogóle nie ogarniam prania ręcznego w XXI wieku. Że też komus się tak chce. A chodzenie z tłustymi włosami jest obrzydliwe.
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz zostały mi tylko studia dziennie i mam tyle wolnego czasu, że do tej pory nie ogarniam co mogę z nim zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
sissy that walk
|
Nie widzę powodu żeby nie prać w pralce, skoro już doszłyśmy do porozumienia, że wrzucasz wszystko jak leci na jedno pranie. Pranie ręczne jest co prawda tańsze, ale za to zajmuje więcej czasu niż nastawienie pralki, a Ty - z tego co mówisz - tego czasu nie masz. Dlatego w tym temacie według mnie powinnaś po prostu porządnie segregować pranie (kolory, materiały), bo nie ma najmniejszej możliwości żeby farbował płyn do płukania, po prostu jeśli mówisz o praniu sweterków razem z ręcznikami to znaczy że źle to robisz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.