![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Podczytane u styczniówek - w Biedronce książki za 5 zł. http://www.biedronka.pl/pl/tanie-czy...zieci-od-29-05 http://www.biedronka.pl/pl/tanie-czytanie-od-29-05 Oliwka, ja tak czuję że chłopak i powiem Ci, że też wczoraj popłakałam troszkę że drugi będzie. Wiem, że najważniejsze zdrowie ale fajnie by było miec taaką małą księżniczkę. Tym bardziej, że brat bedzie miał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||||||
Rozeznanie
|
ej, nieładnie tak pisać, tu jeszcze niektóre robią jako dystrybutory
![]() a tak wogóle to ja mam jakiś dziwny syndrom w stosunku do Ciebie, pisałas ze masz antybiotyk, na wiadomo co, dzien po zaczełam tez odczuwac dolegliwości, wzielam jakąs żurawine w tabletkach, ibuprofen bo sie ogolenie też źle czułam i po 2 dniach przeszło, piszesz o zastoju i co? i cycek mnie zaczał boleć-mam nadzieje ze to zakwas bo taki prawie ból pod pachą a trochę cwiczyłam. daj zac jak bedziesz chciała zajść w ciąże to cię przestanę czytać,pliz ![]() Cytat:
funkcyjna ![]() Cytat:
![]() głowa dziś w miarę odrobinkę ćmi wiec nie ma o czym mówić, po kafce, spać mi się chce i tak, ależ dziękuję że pytasz ![]() co do czytania-jak jezdziłam autobusem to przecztałam tyle ksiazek, ze wyrabiałam średnią krajową za kilkadziesiat osób Cytat:
![]() taki wstydliwy?a jak zmieniasz pieluszkę to też? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to TY przychodzisz do tesciowej i patrzysz co sobie jeszcze nie posprzatała, nie zdazyła i nie poradziła, no nie mogę i jeszcze dokumentację sporządzasz ![]() a tak a propos to ty zasuwałąs rolete bo nie mogłaś patrzyć na swoje brudne okno?? ![]() aaa i jeszcze kapusta. ja ją uwielbiałam, jak moje piersi były gorąće, nabrzmiałe to je obkładałam kapustą, sprawiało mi to przyjemność i ulgę bo ta kapusta wyciągałą jakby to gorąco-zresztą była faktycznie ciepła. zeby na zastoje to nie wiem bo przy mlodym nie miałam praktycznie
![]() |
#93 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() I co, dał dłużej pospać? ![]() Udanego dnia ![]() Cytat:
![]() Amelie - może zrób Tżtowi szkołę życia i zostaw małą z nim chociaż na kilka godzin? Mój też nie zmienia pampersa małemu ale to tylko dlatego, że ja wolę to zrobić, bo wydaje mi się, że zrobię to lepiej ![]() No właśnie i nestelle gdzie jest? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Florek zasypia przy cycu u nas na łóżku odkładam do jego łóżeczka i przy pierwszej pobudce zabieram do naszego łóżka. za ok. miesiac się przeprowadzamy więc Florek będzie miał swój pokój i wtedy już koniec spania z nami planuje. licze że jak będzie u siebie to całą noc prześpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() haha fajne ![]() no to do roboty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze nadrabiam
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam rozne kremy dwa 50 i jeden 30 i tez ani razu nie smarowalam Hani ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-05-29 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Trolla
- posikalam sie prawie jak uczytala o syndromie-Alliw ![]() Tak TASIA miala isc do szpitala na kilka dni cos ze sterdydami an pluca Anusi czy jakos tak to mialo byc No i my zaraz na miejscu -Milus spi od 10.15 Kolezanka moja ma byc na oj 12 a po 14.30 siostry dolaczaja - wiec zapowiada sie fajna zabawa - ozywiacie basen wziety ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja leciałam szybko za kremem po tym jak pewnego dnia FLorek sie opalił na czerwono cały ![]() nadrobiłam. Florek zasnął. Czas na kości. ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś 9-10 stopni i deszcz.... brrrrr.... J. śpi w wózku na balkonie w bluzie, kurtce, długich spodniach i pod kocem, a jeszcze wczoraj w krótkim rekawku i krótkich spodenkach. pod wieczór burza była, masakra, jak waliło piorunami, ja w pracy, tż też, J. z moją mamą, ale strasznie się bał, non stop na rękach, podskakiwał przy piorunach, nie wiedział gdzie uciekać biedaczek.. w nocy spał spokojnie.
wiecie co... nie zadzwonili do mnie z tego basenu ![]() miałam pisać co u neuro było. generalnie nie jest źle, ale J. ma być stale rehabilitowany, jak nie mamy już reh (zostało jedno spotkanie) to prywatnie ma go widzieć rehabilitantka przynajmniej raz w miesiącu. ma wzmożone napięcie (nie powiem co mam ochotę zrobić neuro u której byliśmy jak J. miał ok 7 m-cy, a wtedy było przecież dużo gorzej..). wg neuro zanosi się na chodzenie, ale.... patrząc na wszystko (ciąża, poród, początki J.) trzeba mu na to dać więcej czasu, nawet do 2 roku życia u niego byłoby ok ![]() kolejna wizyta nie wiem kiedy bo nie ma terminów na za 3 m-ce, wcześniej na początku lipca poradnia rehabilitacji, później gastrologiczna, neurologiczna.. nie narzekamy na brak wizyt. nie wiem tylko co w tej sytuacji ze szczepieniem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe.. no przepisem tego nazwac sie nie da ![]() ![]() fajnie, ze tak ladnie je ![]() ja musze zaczac uwazac na karmienie w terenie (czyli na chodzaco ![]() ![]() ![]() tak, dobrze pamietasz, ale to byl taki wewnetrzny zawod, bo nastawialam sie na dziewczynke - ale tez szybko to zaakceptowalam, nie bylo placzu i lamentu - ot uczucie, ze jest inaczej, niz planowane ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
oby bylo lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez spie na brzegu lozka, ale ja malego spycham coraz bardziej na srodek, maz tez przeceiz moze sie przesunac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam probki z avene -swietnie sie uzytkuje, ale sklad wedlug mnie taki sobie, chodz najgorszy tez nie jest. Zastanawiam sie nad mieszanymi chemiczne z mienralnymi, ale jeszzce nie siedze gleboko w temacie, co jest na rynku. Mam kilka probek i na razie te zuzytkuje ![]() ![]() Cytat:
![]() eee tam, nie ma tego co rozpatrywac w formie porazki, ot inaczej, troche pod gorke ![]() Cytat:
![]() ale ja wiem, ze z czasem bedzie tego coraz mniej, bo M. je, malo, ale je, probuje przynjamniej ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, to tak do tematu spania razem z maluchem, my mamy postawione łóżeczko w nogach, tak aby mały nie spadł dołem z łóżka. Ja dziś się budzę, patrzę, a on stoi przy tym łóżeczku na łóżku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkim Magdom - radości! ![]() ![]() ![]() nie zmieniam na zewnątrz. chodzimy na 2-3 godziny. jeśli widzę, że jest potrzeba to idę do JPII, tam jest pokój matki z dzieckiem. aaaa, i cały czas zapominam napisać, że przegapiliśmy te psy w weekend ![]() ![]() T. mnie nie słucha. staram się nie wychodzić na patelnię, ale nawet do tej 11ej nie jestem w stanie przekonać go do cienia ![]() ![]() Cytat:
Florek jeszcze polubi ![]() Monika, ile jakub miał pkt? miał jakieś wskazania ze szpitala?
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chlop ma dwie lapki, wiec jak glodny może sobie cos zrobić. Cytat:
Trolla - syndrom Alliww- mejd maj dej ![]() a tak serio, ja mam sąsiada z☠☠☠a tylko za ścianą , pozostali fajni starsi ludzie. Tylko z nim się kłóce, zwracam mu uwagę a on się na mnie skarży mojemu chłopu. Pozostali sąsiedzi się go boją, wiec się cieszą jak mu zwracam uwagę
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pisze na szybko bo musze sie pakowac, bo popoludniu wyjezdzamy do Gdanska. Pani, ![]() ![]() Corka, hej hej ![]() Despa, wieczor udany, ale licze ze dzis bedzie lepszy ![]() Trolla, padlam z syndromu ![]() ![]() Hally, ja smaruje J filtrem 50, ale ostatnio lekarka mowila mi zeby smarowac tylko jak bedzie wystawiony na ostre slonce w godz 10-16 (ale oczywiscie w tych godz lepiej slonca unikac) Dragusia, czyli jednak wrzesien? ![]() A Janek mi sie dzis obudzil w nocy i nie mogl zasnac chyba z godzine (ciagle sie rozbudzal) :/ no ale pospalismy do 9. Lece. Pewnie odezwe sie w sobote. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Czy u Was dzisiaj tez dzien wolny od pracy?
![]() my sie byczymy ![]() w dodatku dzisiaj wypada dzien ojca - tausiowie biora drewniane wozki, napelniaja piwskiem i wyruszaja w droge ![]()
![]() |
#106 | |||
Zakorzenienie
|
szerokosci
![]() co porabiac bedziecie w Gdansku? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() a myslalam, ze wszystkie dzieci juz grzecznie spia w siebie ![]() (w lozeczku Marcela na razie stoja jakies nieuzywane kartony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak sie u was świętuje? To grubo!
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak mam mu zabronić czytelnictwa jak on czyta wszędzie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a na dzień matki też jest taki fajny zwyczaj????
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karty obrazkowe. Pierwsze słowa Jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka? Wspólne gry i twórcze zabawy, dzieki którym rozwiniesz jego zdolności Hipcio. Dzikie zwierzęta Dinuś na drodze Krokodyl. Dzikie zwierzęta Lew. Dzikie zwierzęta Foczka Balbinka Koziołek Fikołek Kaczuszka Wiki Dinozaury Puzzle dla maluszków Wojna grzybów Mały niedźwiedź. Dzieci zwierząt Dzikie zwierzęta. Świat zwierząt Mały lew. Dzieci zwierząt Mały słoń. Dzieci zwierząt Mała panda. Dzieci zwierząt Zwierzęta domowe. Świat zwierząt Ptaki. Świat zwierząt Owady. Świat zwierząt eh nic nie poradze, jakby mundial nie mógł być np w maju ![]()
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zupelnie niewychowawcze ![]() (maz mnie tylko czasami doprowadzi do pionu i prosi bym karmila w krzeselku ![]() ![]() nie znam tego mleczka, ale od loreala to ja sie z daleka trzymam - testy na zwierzetach ![]() ![]() ![]() ![]() no wlasnie zaden z naszych posilkow nie wyeliminowal cyca - no moze czasami podwieczorek ![]() ![]() ![]() wlasnie mowie dzisiaj mezowi, ze jak to jest : na dzien matki dzieci rysuja im laurki, spedzaja dzien wspolnie z dziekciem a na dzien ojca - tatus z piwskiem w reku ucieka w plener ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-29 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
śmiejecie się z mojego hipochondryzmu? ale mnie naprawdę swędziało...
![]() Cytat:
![]() no własnie sie zastanwialam czy odpisałas i ja przegapiłam czy olałas ![]() 14-15.06 jest wystawa psów rasowych w Krakowie, mozecie nadrobic, nas nie bedzie buuuu monika chodzenie dla normalnie rozwijających się dzieci do 18 miesiaca, wiec chyba do 2 lat to nie tragedia wydaje mi się. życzę ci z calego serca cierpliwosci i wytrwałosci w walce z polską słuzbą zdrowia, trzymam za malutkiego kciukasy, informuj o postepach nawet tych najmniejszych ![]() alliw a kysz a kysz, chyba sobie spirale załoze i to przez Ciebie ![]() Moderna ja myślałam w pierwszej chwili ze oni do tych wózków dzieci biorą i piwo. ostatnio ogladałam "Jak urodzic i nie zwariowac" moze mi sie skojarzyło źle ![]() ![]() bzinka świeta w Polsce z krata piwa;1-3 maja, weekend z Bozym ciałem, 15 sierpien, i kazdy weekend w ktory nie pada, co narzekasz? ![]() muszę isc po zakupy do apteki nakupowac tych kremow z filtrem, przeciwkokomarom, po komarach, gazików odkażających(dla niezorientowanych sa takie małe, pojedynczo opakowane, gaziki z czyms tam do odkazania ran, mozna wsadzic do torebki jak by bylo jakies konkretne bach na glebe), plastry i sama jeszcze nie wiem co generalnie my się czaimy po krzakach wiec jakoś ich nie strzaskało, nie wychodzimy w połdnie a jak juz jestesmy jeszcze to siedzimy na kocyku w cieniu i robimy piknik ![]()
![]() |
#112 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Myślałam, że randkujesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dla Milusia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I to Demeter chyba pisała.... tak to ja spuszczałam roletę ![]() ![]() I Mikołaj spał jak zwykle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Moderna super te wózki w których tatusiowie wożą piwo. Chciałabym taki ![]()
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.aptekagemini.pl/vichy-cap...f50-300ml.html Cytat:
![]() nie bardzo sobie wyobrazam biegania po placu zabaw za T-gołodupcem. a tym bardziej za T.-gołodupcem z histeriozą... przypomnisz jak będziesz pamiętać? (kalendarz w sypialni ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
az taki wojownik, a ze spodniami na kostkach też?
w następny weekend są koty, na Wiśle chyba ![]() idę coś gotowac
#116 |
Zakorzenienie
|
eeee, no co Ty
![]() ![]()
![]() |
#117 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kciuki mocne! ![]() Ze szczepienim lepiej się dopytaj.. Może można zadzwonić do tej lekarki? ![]() Zawsze chciałam móc/umieć spać 4-5 godzin dziennie i normalnie funckonować. Tyle bym czasu miała ![]() Teraz kłade się spać po 12, wstaję ok. 7 i jestem troszkę niewyspana ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wiesz, że u nas jest to samo? Prawie, bo to ja naciskam, żeby L. jadła w krzesełku, sadzam ją do każdego posiłku. A ona na ogół nie chce tam siedzieć, tylko wolałaby jeść przy stolu na stojąco, albo chodząc. CO mnie denerwuje, bo chciałabym jednak, żeby nie rozwalała wszystkiego po pokoju... A TŻ jak ją karmi (rzadko) to daje jej łyżeczkę/gryza czegoś, a ona do zabawek biegnie, potem wraca, a on następną. Tym sposobem zawsze od niego zje więcej niż ode mnie. Rozmawiałam z pediatra właśnie o tym nie-jedzeniu, a byłam na wizycie z TŻ. I pediatra znowu swoje: to dziecko tak ma, są dzieci, które siedzą grzecznie i jedzą, a są dzieci dla których jedzenie samo w sobie jest nudne i jedzą w trakcie czegoś innego - zabawy, spaceru itd. TŻ oczywiście się rozweselił (a nie mówiłem, żeby ją karmić w czasie zabawy!). Lekarka stwierdziła, że jak uważam, że je za mało i jeśli lepiej się będę czuła jak będzie jadła więcej, to żebym jej częściej podtykała jedzenie (w sensie w czasie zabawy itd.) I sama nie wiem ![]() W ogóle wczoraj na śniadanie TŻ jadł kiełbasę na gorąco. I Lilka zostawiła swoje śniadanie (a ja razem z nią jadłam owsiankę) i tylko am i am. TŻ dał jej na widelcu trochę kiełbasy i myślałam, że oszaleje z zachwytu. No kurcze, jak to jest - ja tutaj jej tak zdrowo chce jedzenie dawać, a ona kiełbasę by zjadła.... Zauważyłam, że bardzo jej mięso zaczęło smakować - wczoraj rano ta biała kiełbasa, potem kotleta schabowego trochę zjadła z obiadu (warzywa zostawiła)...
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Hmm. My mieliśmy wzmożone napięcie, asymetrie, wyszliśmy z tego. Rehabilitacja była od 3 miesiąca. Już o tym pisałam. To bardzo łatwo rozpoznać. Tomek wyginał się jak Rogal. Ja sama znalazłam objawy Poczytalam poszłam do neuro która go wybadała i potwierdziła. Dala zalecenia. Coś z ta twoja neurolog nie tak, w 7 miesiącu jak byłaś. Przecież to bardzo łatwo wygasić. Według niej co? Wszystko było ok? Masz opis z jej podpisem w książeczce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super te książeczki. ![]() ![]()
![]() |
#120 | |||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie nastawiaj się, póki co nic nie wiadomo. Mi też mówili, że chlopak będzie, bo mi się "oczy świeciły" ![]() Ja też nie mogę się doczekac, kiedy sie dowiesz ![]() Cytat:
![]() godzę się dlatego, bo nie chce kłótni, za każdym razem, kiedy proszę go o pomoc jest afera... bez. już jest ok. tylko lekki katarek został. Cytat:
![]() Cytat:
na rękach się wyrywa i pręży. Cytat:
![]() na ogół chyba często tak jest, ze dzieci lubią jeść to co akurat my mamy na talerzu... a co tam będzie sobie głowę warzywami zawracać, mięcho lepsze hehe ![]() Otworzyli tesco. Ludzie jak zwykle się rzucili... ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.