![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Facet z gospodarki
Cytat:
Z mojej strony to wszystko, bo nie nawyklam do dialogow z osobami, ktore slownictwo czerpia z gazetki "ja i moje gimnazjum". Pozdrawiam Ciebie i Twoja "beke". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Chyba będę oglądać to o rolnikach jak już puszczą
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Od poczatku: naprawde nie dbam o to jakiego typu rolnikiem bylby moj facet. Czy machalby sam motyka wokol domu czy mialby 5 pracownikow i maszyny. Po prostu bym sie z nim nie zwiazala bo nie. Nie rozumiem czemu ty kogokolwiek do czegokolwiek przekonujesz. Nie jestem uposledzona i poki co zdaje sobie sprawe ze rolnik rolnikowi nierowny. Ple ple ple - ale nadal nie i koniec no ludzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Drabina, widzisz? Przeznaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ja tam uważam, że każdy ma prawo wybierać i kierować się też zawodem, choć nie znaczy to, że ktoś tam jest gorszy. No ja np. nie chciałabym strażaka (bo niebezpieczna robota) albo piłkarza wyjeżdżającego ciągle na mecze, nie uważam że to tłuki niegodne mej osoby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Tak mi przyszło do głowy... Czy któraś z obecnych uczyła się może z tego podręcznika?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
I czemu nie zglosilam sie do rolnik szuka zony
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Tak farmakopea. W mojej glowie rolnik kopie ziemie rekoma i miesiacami na obiad je ziemniaki a po obiedzie jedzie na osiolku do miastapo sprawunki. Dokladnie taki obraz mam w glowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Drabi, Pustaku, przyznaj się, że z tym strażakiem to chodzi tylko i wyłącznie o mięśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Dobra przyznaje sie. Jaraja mnie dlugie sikawki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Strazak jest fajny. Jego osoba jest wazna, wiele znaczy. Niestety nie jest przez panstwo doceniany jak pozostale sluzby. A szkoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47093314]Aby dowiedziec sie jakiego kalibru rolnikiem jest/bedzie facet autorki wystarczy przeczytac jej pierwszy post i nieco sie wysilic.
Z mojej strony to wszystko, bo nie nawyklam do dialogow z osobami, ktore slownictwo czerpia z gazetki "ja i moje gimnazjum". Pozdrawiam Ciebie i Twoja "beke".[/QUOTE]Za to o Twoim poziomie bardzo dobitnie świadczy wydawanie opinii typu: "jak rolnik, to na pewno nie jest ambitny i dla wykształconej kobiety jest za głupi". Pozdrawiam, Pantegram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Boziu o 6 rano wstaje na obrone. Jak milo ze mnie tak dyskusja wciagnela bo turlalabym sie za strachu po lozku. Dawno sie tak nie usmialam.
I gdzie so moje pieniondze za las ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Jestem facetem z gospodarki, w dodatku z przepisaną już na niego gospodarką. Powiem tak, ja tą gospodarkę i ziemię traktuję jak dopust boży, widzę w jej posiadaniu same wady, ale to taka wada, jaką jestem w stanie zaakceptować.
Od samego początku związku postawiłam warunek, że ngdy nie zamieszkam w jego wsi, na jego gospodarce, przy jego ziemi. On to zaakceptował, mimo że zanim mnie poznał miał inne plany i już ustaloną przyszłość. Skończył studia, ma kwalifikacje do pracy jako nauczyciel lub trener i właśnie zaczyna szukać pracy w zawodzie, w mieście gdzie studiował (oddalonym od jego wsi 160 km) i w mieście gdzie ja studiuję. W przyszłości planuje zajmować się ziemią tylko z doskoku, tzn raz w roku pole obsiać i żniwa. Zwierząt nie będzie hodował. Gdyby nie dawał rady, gdyby wynikły jakieś poważne problemy, dopuszcza opcje oddania w dzierżawę. Ja nie zamierzam przy tej gospodarce wgl pracować. Jest ze wsi zabitej dechami, ale na szczęścia nie ma poglądów, że to kobieta powinna więcej zajmować się domem i dziećmi. Sam się garnie do sprzątania, gotowania. W związku z powyższym posiadanie gospodarki przez mojego faceta jest dla mnie do zaakceptowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47093356]Poplakalam sie ze smiechu. Wyobrazilam sobie tego osiolka
![]() Strazak jest fajny. Jego osoba jest wazna, wiele znaczy. Niestety nie jest przez panstwo doceniany jak pozostale sluzby. A szkoda.[/QUOTE] Budzi w społeczeństwie na pewno lepsze skojarzenia niż policjant czy strażnik miejski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Twoja obrona, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
[*] bogactwo czesc glowna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, rozwalacie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
Wraz z wejściem Polski do UE wieś polska zmieniła się mocno.
Osiołków nigdy nie było w Polsce, konie to już tylko w stadninach , sporadycznie w gospodarstwach. Krowy i świnie o ile są to w większych skupiskach, wielostanowiskowych oborach i chlewniach. Babcine obórki z krówką czy dwiema i świnką w chlewiku, które pamiętacie z dzieciństwa odeszły w zapomnienie, nikt już tak nie gospodarzy, przepisy zabraniają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Ja tylko na tej samej zasadzie co kiciun zaakceptowalabym takiego "rolnika" ktory nie mieszka na gospodarstwoe mnie tam nie ciagnie a pracy szuka poza rolnictwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ofc nie zauważyłaś, że w żadnym z moich postów nie zabraniam posiadania preferencji, a jedynie czepiam się wrzucania każdego rolnika do wora niewykształconego i nieambitnego tępaka-szowinisty. Głupio Ci jednak przyznać, że mam rację, i za ostro poleciałaś po stereotypach, więc wolisz odwrócić kota ogonem i próbować wmówić mi, że to ja ograniczam Twoją wolność wyboru (ciekawe gdzie), a ponadto, aby zdyskredytować moją opinię, razem z resztą loży szyderców czepiacie się np. mojej cyferówki i obrzucacie błotem wyimaginowanego oponenta. Nawet nie zauważyłyście, jak odjechałyście z tematem, dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Grubella. Wiemy. Naprawde wiemy.
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Tak pentgram wygralas te dyskusje. Masz racje. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Dobra, ide spac. Jako 40-latka potrzebuje snu a musze wstac przed 6-ta. Dobranoc wszystkim Pustakom. Legitymacje ze sztabki zlota juz gotowe do wysylki.
btw: Drabi, powodzenia jutro. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-06-29 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47093435]Dobra, ide spac. Jako 40-latka potrzebuje snu a musze wstac przed 6-ta. Dobranoc wszystkim Pustakom. Leigitymacje ze sztabki zlota juz gotowe do wysylki.
btw: Drabi, powodzenia jutro.[/QUOTE] Pamiętaj, że pustak bez dyplomu to niepełny pustak. Powodzenia ![]() Jakie spać? Rzuty karne będą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.