|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinien być w następnej części? | |||
| W Nowy Rok dumnie wkraczamy, na drugie urodzinki czekamy! |
|
4 | 25,00% |
| W Nowy Rok dumnie wkraczamy, tyle do zrobienia mamy! |
|
0 | 0% |
| Miesiące lecą, roczki za nami, pociechy zaskakują nowymi umiejętnościami |
|
0 | 0% |
| Odważnym krokiem w nowy rok wchodzę! Chcę świat poznawać, nudy nie znoszę! |
|
2 | 12,50% |
| Mamo, tato, chodzę sam i na minutę sto pomysłów mam! |
|
1 | 6,25% |
| W nocy zabawa, jedzenie jest beee. Usiąść na nocnik? Ja mówię nieee. |
|
8 | 50,00% |
| Odważnym krokiem stąpam po ziemi i czekam aż świat znów się zazieleni |
|
0 | 0% |
| Już rok 2014, tak szybko czas leci... witamy na świecie kolejne "nasze" dzieci |
|
1 | 6,25% |
| Głosujący: 16. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! - Mamy VII-VIII 13 cz
Cytat:
już się nie mogę doczekać chociaż trochę pakowanie mnie przeraża co tu wsiąść na tyle dni- 10. Fiazo super, że spotkałaś się z Rocky
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! - Mamy VII-VIII 13 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to chyba nie ma, dzisiaj miał na szyi jakieś uczulenie ale chyba na proszek bo przestałam prać w loveli, ale wczoraj przed kąpielą w tym mydełku też miał więc to raczej nie od tego ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
za dużo dla dziecka czy dla siebie? Bo ja najchętniej wzięłabym dużo ubrań dla małego bo on strasznie się brudzi Dzoan fajnie, że jesteś, stęskniłam się za Twoim spamem
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej dla dziecka ale przez meza w sumie i dla siebie tez
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Tak jak patrze to bedac gdzieś dłużej zawsze awaryjnie można coś wyprac i ja tak bede robić na kolejnym noclegu bo spodenki nam sie skończą piotrka, a czasami sa pralki, np tu gdzie nocujemy jest i można se wyprac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO haha no tak
rozumiem.doskonale. Też byłam zestresowana przed spotkaniem z SAMMI z ta pralka to sie upewnij ze działa. Mialam raz sytuacje ze okazało się ze pralka nie odwirowuje i nie można jej otworzyć. a kartki ze zepsuta nie było. )STOKROTKA mialo być do 10 30. No ale nie powiem..wcale nie chce mi się teraz spać. Maz juz zasnal, wiec pewnie poczytam Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku. Nikodem mi się rozchorowal
Ma goraczke, nie chce jeść. Byliśmy wczoraj u lekarza, dostał syropek, podobno wirus. Nasza pierwsza temperatura i choroba. Bardzo dziękujemy za życzenia i sorki ze tak tylko o sobie na razie. Sto lat dla Piotrusia i Kubusia. Ściskam mocno wszystkich potrzebujących i życzę dobrej nocki. |
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Nikosia, oby szybko mu przeszło Dzisiaj mój mały uderzył się w kant ściany :'( najlepsze, że stałam obok i tego nie przewidziałam. I kolejny guz do kolekcj aż się boję jak zacznie chodzić, już się puszcza i niestabilny jest
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
MYSZKA zdrówka dla Nikosia! Kiedy maz zjeżdża?
STOKROTKA ooojjj. Biedaczek. Dobrej nocki! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#101 | |||
|
Konto usunięte
|
100 lat Piankowy Kubusiu!
Kaszkę wywaliłam, kupiłam 3 nowe. Jak znowu znajdę to coś, to idę na wojnę. Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja pracowałam prawie 4 lata na umowie o pracę. Cytat:
Co do guzów.. Jak dziś widziałam dzieci na placu zabaw, to mi się tak do chodzenia Artka nie spieszy :P Poobijane, poharatane, posiniaczone. Jak jeden maluch wyrżnął z karuzeli, to ja bym chyba z takim upadkiem jechała na pogotowie :P Już to widzę, jak Artek będzie się tak bawił, no to już wtedy chyba całkiem nie będę spać ze stresu :P |
|||
|
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
MYSZKA zdrowia dla Nikosia.
STOKROTKA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Myszka zdrowka dla Nikosia. Sammi u nas tez banki to hicior . Kuba uwielbia.Stokrotka biedny Lukaszek. ja ciagle licze guzy i serce mi drzy.
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE az miesiac musisz czekac? Strasznie dlugo.
My tez juz zaliczylismy upadek rano. Nie ogarniam dwojki ruchliwych dzieci.Chyba Igorowi cos sie poprzestawialo bo dzis pobudka znowu o 7:20. MYSZKA zdrowka dla Nikosia. |
|
|
|
#105 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i "Jeden z wielu" Morawskiego.Co Igi dostał na roczek? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Perse podobno jeden, no dwa objawy wskazujące na krzywicę nie decydują o tym, że to ona. Ale wyniki badań już tak ![]() U nas noc koszmarna. Byłam na piwie, było super, wróciłam o 23.00, Kuba wykąpany, najedzony spał. O 1.00 pobudka na mleko i do 5.00 ciągle wypluwanie smoka i płacz a pomiędzy brum brum przez sen |
|||||||
|
|
|
#107 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten drugi autor to Roman Bratny Cytat:
Cytat:
no i jest to wprost proporcjonalne do liczby zderzeń i upadków. Tez mamy kolekcję guzów ![]() Perse pozostaje nam tylko puszczać dzieci na plac zabaw samopas żeby na to nie patrzeć ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Kurcze, o ile w nocy Kuba spi lepiej to w dzień jest ostatnio tragedia:/ od mniej więcej 4 dni usypianie trwa minimum godzinę, kręci się, wstaje, nie chce położyć, choć widać, że jest zmęczony strasznie:/ wszystko przez 2 weekendowe dni opóxnionego usypiania.. Widzę, że z tymi bańkami to rychło w czas wyskoczyłam, wszystkie dzieci juz poznały Skoro już temat wyjazdów, to my zdecydowaliśmy, że wyjedziemy do Władysławowa w piątek, gdy Kuba zaśnie, powinniśmy byc na miejscu ok 0.00, paczka znajomych już tam bedzie od kilku godzin. Wracamy o 13.00 w niedzielę, wyjdzie na to, że Kuba spędzi bez nas niecałe dwa dni i jedną noc. Chyba jakoś przezyje, i my też ![]() W czwartek zbiorę się do rodziców, żeby Kuba trochę sie oswoił. Elaine gdybysmy byli dłużej i z Kubą to pewnie bym proponowała jakiś meeting ale chyba teraz nie da rady ALE w sierpniu prawdopodobnie będziemy znowu i już z Kubą, także wyglądajcie wtedy na nas
|
|||
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Spiznione zyczenia dla malych solenizantow przepraszam, ale nie bede wymieniac, bo boje sie,.ze.pomine ktoregos dzieciaczka ![]() Dziekuje za mile powitanie..mialam do Was zasiasc z rana, ale laptop jeszcze w plecaku i mam lenia by go wyjac :P Poza tym Olek marudny jakis.. zapomnial, ze potrafi bawic sie i przebywac sam i mi steka jak odchodze.. U nas duchota i gorac..wymiekam.. nawet Maly zasnac nie mogl. Wczoraj porobilam z Olkiem jakies zakupy sozywcze i zajrzelismy do mieszkania rodzicow kwiatki podlac..nim na wlasciwy spacer poszlismy byla juz 19.30 :P Dzisiaj znowu jedziemy, choc jak sobie pomysle o siedzeniu w.aucie bez klimy to juz pot mnie zalewa ![]() Moon jesli dobrze rozumiem co czytam, choc na biezac nie jestem, u Was dwie kreseczki? Gratuluje ogromnie ![]() Zycze udanych wyjazdow urlopowych.. ja dopiero od dwoch.dni w.domu, a juz bym chciala wracac do Wawy czy gdziekolwiek :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Ja też wyszłam z A. na drugi spacer o 19, wracaliśmy do domu dobrze po 20, a w piaskownicy bawiły się jeszcze dzieci (niewiele starsze od A.). Kiedyś pisałam w takim wątku na wizażu i tam wiele dziewczyn mówiło, że ich dzieci chodzą spać między 19 a 20, no najpóźniej o 20. Artek chodzi spać raczej po 21, ale widzę, że nie tylko my tak "późno" chodzimy :P
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Perse u nas zazwyczaj o 20, max 20.30 Olek je kolacje, pozniej kapiel i spac.. zasypia ok. 21. Jakbym miala mu przeciegnac caly rytyal choc ciut pozniej marnie by sie.to dla nas rodzicow skonczylo :P Olek jest za bardzo zmeczony...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
U nas kąpiel jest zwykle lekko przed lub po 21, ale raczej przed. I potem do 21.30 już jest po kolacji. A kiedy uśnie to już inna sprawa
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI
PERSE różnie dzieci chodzą spać. My o 20 lub 20:30. A znam takie co o 23:00... nie ma reguły DZOAN jak się Oluś czuł się w Wawie? Non stop głodna jestem
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
.Przede wszystkim najlepszego dla Kubusia Piankowego , niestety spóźnione.Wczoraj już się nie odezwałam, nastrój kiepsko .Już sama nie wiem co z tym domem. Tż nie zgodził się na tak duży zadatek przed konkretną decyzją w sprawie kredytu z banku. Z kolei właściciele domu nie godzą się aby jeszcze troszkę poczekać, chcą juz kasę ( kółko się zamyka) . Postanowili odwiesić naszą rezerwację i wystawić dom znów na sprzedaż ! Nie rozumie tylko jednego, u nas procedura kredytowa trwa juz ponad tydzień, jeśli znajdą kolejnych klientów, czas sprzedaży im się wydłuży!? Och, dziwni ludzie.Odniosę się na spokojnie. Wybaczcie ale na tą chwilę mam kocioł w głowie. |
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
MERA ja już pewnie bym węszyła podstęp skoro tak na siłę chcą zadatek. Ale to ja. Może dobrze, że Tż się nie zgodził. Dom za okazyjną cenę i napaleni sprzedawcy? hmmm...
Chyba mam kryzys dzieciowy....
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Mamaszkrabka może jesteś przed @? Ja dzień-dwa przed mogłabym zjeść ciężarówkę czekolady.
Mera, a załatwiacie to bezpośrednio z nimi, czy przez biuro? Jak bezpośrednio, to nie dziwię się mężowi... ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- FAAAAAK Właśnie mi zaczęli wiercić nad głową :/:/:/ Pewnie zaraz usłyszę łeeeeeeeeee... ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- A teraz tak walą jakimś młotem, że mi się fotel trzęsie ![]()
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE właśnie jestem 5 dni po @.
Nie kumam... Głowa mnie zaczyna boleć. Współczuję tego wiercenia... ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Zrobiłam sobie pyszną kawę i dojadam cukierasy... mniam
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
ktos mi chyba podmienil dziecko ....
Wstal dzis o 6 to akurat w normie ale dopiero przed chwila zasnal na drzemke. Przez 1,5h byl ryk jakby sam nie wiedzial czego chce. Posmarowalam dziasla bo anuz to zab, dalam obiad wczesniej bo moze glodny ale nic. Ostatecznie siedzial w lozeczku, ja kolo niego. Nie rwagowalam, nie kladlam go i sam sie polozyl i w koncu zasnal. Ufff. Juz mialam wizje ze nie bedzie wcale spania. Kuba jest kapany ok 19:20 i o 20 juz spi. Nie wytrzymalby dluzej. Jak skads wracamy i kapie go np tylko 15 minut pozniej to jest tak zmeczony ze wychodzi mi z wanny. U nas dzieci w piasku tez sa dlugo ale starsze tak ok 2 lat bo z takimi maluchami jak nasze to nikt oprocz mnie na plac zabaw nie przychodzi. Mam okna od sypialni na plac i zawsze czycham czy sa dzieci zeby Kuba mial towarzystwo do zabawy a ja do pogadania .---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Wczoraj jak bylismy w tym centrum zabaw to nie bylo dzieci zbyt wiele wiec Kuba musial bawic sie sam. Po pewnym czasie przyszedl chlopczyk okolo 3 lat i juz przy wejsciu krzyczal do Kubusia teksty typu" nie pidchodz, nie dotykaj, nie idz do mnie, nie ruszaj". Tak mi bylo troche glupio bo jak mam wytlumaczyc roczniakowi ze chlopiec nie chce sie z nimi bawic. Kuba jak tylko widzial tego chlopca to do niego szedl ale chyba ostatecznie zrozumial ze jego towarzystwo nie jest mile widziane bo usiadl i zrobil chlopcu oj oj oj paluszkiem gadajac przy tym po swojemu ![]() Mera troche dziwne ze wlascicielowi sie tak spieszy i tak nalega na wplate. W koncu nie jest latwo znalezc klientow na dom wiec chyba powinien zrozumiec ze czekacie na decyzje. Wydaje mi sie ze spokojnie, nie ma co sie spieszyc jak chce niech wystawia dom. Bedziemy najwyzej trzymac kciuki zeby nie sprzedal nikomu innemu
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
FIAZO jesteś nie dobra. Mogłaś wpaść na kawę! Ja jestem z Rzeszowa!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- PERSE a moje dziecko ostatnio chodzi spać o 22. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Sammi fajnie macie z tym wyjazdem do Wladka i ze jedziecie sami. Odpoczniecie ze znajomymi a pogoda ma byc ladna. Zazdroszcze bo ja nie umiem jeszcze tak zostawic Kube na noc. Nie bylo wieczoru zebym to nie ja usypiala Kubusia. Mialam mozliwosc jechac na wyjazd integracyjny z pracy na 2 dni ale maz stwierdzil ze Kuba zasnie tylko przy mnie i nie pojechalam. wolalam nie jechac niz sie denerwowac. Kilka razy Kubus zostal z moja siostra ale to w dzien i to na kilka godzin. A jak bylas na tym piwie to maz byl z Kubusiem?
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
hej,
wczoraj jakieś apogeum było, dzisiaj już lepiej, może uda mi się ponadrabiać trochę ![]() dziękuję za zaproszenie do klubu, jak będę miała chwilkę to i tam się zadomowię Agrafka, brawo za kroczki i nas na razie było pół kroka Myszka, ojejku, zdrówka dla Nikosia ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47306560]100 lat Piankowy Kubusiu! Kaszkę wywaliłam, kupiłam 3 nowe. Jak znowu znajdę to coś, to idę na wojnę. [/QUOTE] chwal się jakie kupiłaś bo pamiętam że zawsze coś fajnego wyhaczysz ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() a gdzie będziecie w 3city?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

) w ręku to jakbyś na urlopie była

Ma goraczke, nie chce jeść. Byliśmy wczoraj u lekarza, dostał syropek, podobno wirus. Nasza pierwsza temperatura i choroba.
ja kupuję powoli jakies pierdoły na stół, bo będę sama dekorować. Podobno mi to wychodzi jak się przyłożę 

imprezka już była? (swoją drogą mój teściu też ma urodziny w tego dnia
a gdzie te kolejne 17 sztuk....
no i jest to wprost proporcjonalne do liczby zderzeń i upadków. Tez mamy kolekcję guzów
przepraszam, ale nie bede wymieniac, bo boje sie,.ze.pomine ktoregos dzieciaczka