Zerwałam tydzień przed ślubem - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 10:26   #91
Wesel
Rozeznanie

Dot.: Zerwałam tydzień przed ślubem

Cytat:
Napisane przez simsonka Pokaż wiadomość
Przez takie coś odwoływać ślub? Na wieczorach kawalerskich różne rzeczy się dzieją, o wielu żony już się nigdy nie dowiedzą, ale to nie znaczy, że ich małżeństwa nie są udane.
Nawet jeśli, to tamte kobiety nie wiedzą, a autorka wie, więc sytuacja trochę inna .
Wesel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 10:39   #92
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Ich małżeństwa są "udane", bo żoneczki nie wiedzą, z jakimi burakami dzielą łóżko

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Tutli Pokaż wiadomość
No niestety, ale panuje na coś takiego przyzwolenie. Przecież gdyby każdy wiedział, że po wieczorze ze striptizerkami narzeczona odwoła ślub, to popularność tego typu "atrakcji" drastycznie by się zmniejszyła. Przyzwolenie jest zresztą bardzo spójne z popularną koncepcją ślubu, mianowicie: ślub-mogiła, ślub-zrządząca i roztyta żona, ślub-koniec spotkań z kumplami, w ogóle koniec wszystkiego. Wręcz logiczną konsekwencją takiego podejścia jest "wyszumienie", zaznanie ostatnich rozrywek, szalone spuszczenie z łańcucha tuż przed Wielką Mogiłą.

Mnie tego typu informacje upewniają tylko w tym, że ludzi prymitywnych jest po prostu bardzo wielu i że mam spore szczęście nie mieć takich w kręgu dobrych znajomych.
No nie wiem, przecież chyba faceci nie są na tyle tępi żeby nie wiedzieć, że ich narzeczonym nie spodoba się fakt obściskiwania obcej gołej baby na kawalerskim, co prowadzi mnie do zastanowienia się ile żonek nie ma zielonego pojęcia, co się na takim kawalerskim działo, bo wiesz, żaden problem zataić pewne fakty, jeżeli się wie, jakie narzeczona ma poglądy na ten temat... Najpewniej z tłumaczeniem samemu sobie "Nooo bo jak już koledzy wymyślili to co, miałem wyprosić?"

Najgorsze jest to, że taką koncepcję ślubu radośnie powielają i przekazują młodszym osoby, które się pohajtały z niekoniecznie odpowiednimi osobami, czy to z powodu desperacji, ciąży, czy zwykłej głupoty, szczególnie faceci Mogę takie podejście zrozumieć jeszcze u chłopaczków ledwo dorosłych, jakich lekko pod 20-tce nawet, o ile nie są zbyt ekspansywne takie poglądy, z nadzieją na zmianę jak już pacholę dojrzeje, ale u starszych? Eeeeee... Naprawdę, jakbym od mojego TŻ przed ślubem usłyszała, że Wielka Mogiła, a Tass narzekająca i roztyta, to zdecydowanie mocno rozważyłabym czy brać z nim teraz ślub. I generalnie w ogóle czy brać.

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2014-07-30 o 10:41
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 11:49   #93
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
zgadzam sie z PrincessMadelaine!

moj maz mial kawalerski. w wynajetej willi, striptizerki tez byly. dwie. i na pewno sobie poklepal, byly tez rozne sprosne zabawy. i co ? i nic.
ja mialam panienski ze striptizerem tez sobie poklepalam to i owo.
ale to sa nasze (moje i tzta) zasady, nikt nie mial o nic pretensji. o pocalunkach ani niczym wiecej nie bylo mowy (to juz by byla zdrada, wedlug naszych zasad). i wszyscy zadowoleni.
jak facet jest gnojkiem to jest nim zawsze a jak nie jest to i dwie striptizerki nie dadza rady

ale moze my jacys specyficzni jestesmy...
A no.. jesteście
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 11:58   #94
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
zgadzam sie z PrincessMadelaine!

moj maz mial kawalerski. w wynajetej willi, striptizerki tez byly. dwie. i na pewno sobie poklepal, byly tez rozne sprosne zabawy. i co ? i nic.
ja mialam panienski ze striptizerem tez sobie poklepalam to i owo.
ale to sa nasze (moje i tzta) zasady, nikt nie mial o nic pretensji. o pocalunkach ani niczym wiecej nie bylo mowy (to juz by byla zdrada, wedlug naszych zasad). i wszyscy zadowoleni.
jak facet jest gnojkiem to jest nim zawsze a jak nie jest to i dwie striptizerki nie dadza rady

ale moze my jacys specyficzni jestesmy...

wczoraj byl tez kawalerski kolegi meza
No jesteście... Ja bym nie mogła przysięgać kobiecie/mężczyźnie, który kilka dni wcześniej klepał po dupskach i miział się o obce nagie baby/chłopów i robił z nimi "sprośne zabawy"
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 13:58   #95
patrycjamy
Raczkowanie

Bardzo współczuję, jak się trzymasz?
Wg mnie wieczory kawalerskie/panieńskie w takiej formie jak tu opisana są zwykłą głupotą lub zawoalowaną zdradą- bo w normalny wieczór narzeczony nie mógłby pójść do klubu ze striptizem a w "specjalny" wieczór "kawalerski" już ma pozwolenie?
Jak pozwalać to pozwać, a jak nie to nie, bez głupich wyjątków. Zbliżający się ślub ma być okazją do takiego wyjścia- właśnie powinien być okazją do zaprzestania takich praktyk jeśli miały miejsce.
Rozumiem wieczór kawalerski w formie wyjścia do baru narzeczonego w towarzystwie kolegów, ale nie takie akcje.
Zachowanie narzeczonego nie do przyjęcia, szkoda, że nie zrobił sobie wcześniej tego "wieczoru"- może odzyskałabyś więcej pieniędzy. Mniejsza o to.
Zarządałabym od niego zwrotu kosztów wesela- to on ośmieszył cię przed całą rodziną (twoją i jego), urządził cyrk na kilka dni przed jednym z najważniejszym dni w życiu.Możesz mieć problem z odzyskaniem pieniędzy, jego rodzice nie wyglądają na ludzi honorowych. Jego ojciec powienien przeprosić twoich rodziców i oddać im równowartość poniesionych kosztów. Strat moralnych nic ci niestety nie wyrówna.
patrycjamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 14:14   #96
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyNikt Pokaż wiadomość
Na początku chciałabym pozdrowić wszystkie wizażanki. Forum to poleciła mi znajoma. Od razu zakładam temat, bo chodzi mi o pewną poradę...

Niespełna miesiąc temu miał się odbyć mój ślub. Wszystko było dopięte na ostatni guzik, a ja sama byłam bardzo szcześliwa. Po 4 latach związku bardzo tego chciałam i o niczym tak nie marzyłam jak właśnie o tym dniu. Zycie jak z bajki: własne mieszkanie, dobra praca i ten jedyny. Miałam tylko jednen warunek ŻADNYCH striptizerek na wieczorze kawalerskim. Powiedziałam o tym narzeczonemu i on zaakceptował ten warunek. Zaufałam mu. Sama swój panieński spędziłam na tańcu i piciu w jednym z klubów w moim mieście.
Wszystko było dobrze w sobotę rano i ja i mój narzeczony byliśmy już w domu po swoich imprezach. Ufałam mu, więc nie pytałam o to co się wydarzyło. On sam też szczególnie nic nie mówił. W niedzielę pożyczyłam jego aparat by zrobić zdjecie w sukni ślubnej, które chciałam wysłać koleżance (niestety nie mogła dotrzeć na mój ślub, bo mieszka bardzo daleko). Zrobiłam sobie kilka fotek i tradycyjnie chciałam je zrzucić na komputer by wysłać koleżance. Ku mojemu zdziwieniu na aparacie znajdywały się zdjecia z kawalerskiego jak każda kobieta z ciekawości zajrzałam. I zobaczyłam najgorsze: MÓJ facet w objęciach dwóch gołych, plastikowych bab, które obmacywał i całował. Gdy tylko wrócił powitały go torby wystawione za drzwi, a wesele odwołałam.
Uznałam to za zdradę, Mój eks ciagle wydzwania. Moi rodzice zrozumieli, ale jego nie.

Jak myślicie czy zrobiłam dobrze? Chce poznac opinie innych.
Moim zdaniem dobrze zrobiłaś. Myślałam, że chodzi tylko o striptizerki, a tu był kontakt fizyczny. W sumie można powiedzieć, że szczęście w nieszczęściu, że zobaczyłaś te zdjęcia przed ślubem.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 14:55   #97
Nadzieja80
Raczkowanie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;47502069]Ale ja czegos tu nie rozumiem...przeciez kazdy normalny czlowiek, ktory jest w monogamicznym zwiazku i nie zdradza partnera/partnerki nie zmienia sie magicznie pod wplywem jednej nocy? Jezeli ja faceta od wielu lat nie zdradzam to w przedziwny sposob mam sie odmienic podczas jednej imprezy? To samo w przypadku mezczyzn. Kompletnie nie rozumiem takiego pogladu - to tzci pan, ktore pisza, ze wiekszosc tak robi, nie byli nigdy nigdzie sami? Bo wieczor kawalerski/panienski to po prostu biba a nie jakis magiczny moment, ktory zmienia charakter. Jak ktos jest gnojkiem to jest gnojkiem zawsze jak ktos ma ciagoty do zdrad to ma je na codzien a nie na kawalerskim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Nie zgodzę się. Są ludzie ułożeni i z poczuciem moralności, którzy łatwo ulegają. Pod wpływem grupy, atmosfery, otoczenia, autorytetu.
Wystarczy kolega będący w jakiejś dziedzinie autorytetem dla przyszłego/niedoszłego pana młodego. Robiono wielokrotnie eksperymenty związane z wpływem autorytetów.
Podobnie otoczenie i grupa może wpływać, gdy ludzie wczują się w określone "role". Dowód? Stanfordzki eksperyment więzienny. Ludzie nie znający realiów życia w więzieniu zachowywali się jak więźniowie lub jak brutalni strażnicy.
Podobnie może być w przypadku wieczorów kawalerskich i panieńskich.

Łatwiej jest nie organizować takiej imprezy niż oprzeć się pokusom podczas niej. Oczywiście dużo zależy od miejsca i znajomych, bo kulturalna impreza urozmaicona tańcem nie musi kończyć się obmacywaniem i seksem. Czasem od przyszłych młodych zależy bardzo mało. Trzeba być bardzo świadomym siebie, swojej psychiki, ludzkich reakcji seksualnych, ale także społecznych.

PS patrycjamy - podoba mi się Twoje praktyczne podejście do sprawy
Nadzieja80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:06   #98
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patrycjamy Pokaż wiadomość
Wg mnie wieczory kawalerskie/panieńskie w takiej formie jak tu opisana są zwykłą głupotą lub zawoalowaną zdradą- bo w normalny wieczór narzeczony nie mógłby pójść do klubu ze striptizem a w "specjalny" wieczór "kawalerski" już ma pozwolenie?
Jak pozwalać to pozwać, a jak nie to nie, bez głupich wyjątków. (...)
No dokładnie, bo co by się stało, jakby się takiej zabawy nie urządziło, albo po prostu poszło na piwo i bawiło tak, jak bawi się zwykle (zakładając, że zwykle się na seks przestawienia nie chodzi i mniej lub bardziej czynnie w nich nie uczestniczy, bo jeżeli tak, to cóż)? Nie byłoby już tak cool, ślub by się nie odbył bez czegoś takiego, to ma być jakieś osłodzenie "utraty wolności", bo małżeństwo to "niewola", "kajdany"? Jak dla mnie bezmyślne powielanie "wzorów" rodem z amerykańskich filmów. I tacy ludzie (którzy uważają, że koniecznie trzeba się nachlać, macać tancerkę / tancerza i zachowywać jak bydło) zwyczajnie ślubu brać nie powinni, bo nie rozumieją co to w ogóle znaczy.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadzieja80 Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się. Są ludzie ułożeni i z poczuciem moralności, którzy łatwo ulegają. Pod wpływem grupy, atmosfery, otoczenia, autorytetu.
Wystarczy kolega będący w jakiejś dziedzinie autorytetem dla przyszłego/niedoszłego pana młodego. Robiono wielokrotnie eksperymenty związane z wpływem autorytetów.
(...)
Jeżeli ktoś jest do tego stopnia niedojrzały, słaby, że w wieku lat +18 "ulega grupie" (gdzie przecież jest to szereg ich wyborów, bo nagle się człowiek nie znajduje ZAMKNIĘTY w jakiś klubie), ślubu brać nie powinien.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:08   #99
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś jest do tego stopnia niedojrzały, słaby, że w wieku lat +18 "ulega grupie" (gdzie przecież jest to szereg ich wyborów, bo nagle się człowiek nie znajduje ZAMKNIĘTY w jakiś klubie), ślubu brać nie powinien.
Uwielbiam takie wywody i z tyłka wyciągnięte wnioski.
Stary 2014-07-30, 15:10   #100
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
No dokładnie, bo co by się stało, jakby się takiej zabawy nie urządziło, albo po prostu poszło na piwo i bawiło tak, jak bawi się zwykle (zakładając, że zwykle się na seks przestawienia nie chodzi i mniej lub bardziej czynnie w nich nie uczestniczy, bo jeżeli tak, to cóż)? Nie byłoby już tak cool, ślub by się nie odbył bez czegoś takiego, to ma być jakieś osłodzenie "utraty wolności", bo małżeństwo to "niewola", "kajdany"? Jak dla mnie bezmyślne powielanie "wzorów" rodem z amerykańskich filmów. I tacy ludzie (którzy uważają, że koniecznie trzeba się nachlać, macać tancerkę / tancerza i zachowywać jak bydło) zwyczajnie ślubu brać nie powinni, bo nie rozumieją co to w ogóle znaczy.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:12   #101
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja80 Pokaż wiadomość
Dla mnie osoby zmieniającej zdanie jak chorągiewka "bo kolega powie" nie można nazwać ułożoną i z poczuciem moralności. Raczej niedojrzałą do podejmowania odpowiedzialnych decyzji.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 15:16   #102
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie wywody i z tyłka wyciągnięte wnioski.
Jakie z tyłka? Serio powinna brać ślub osoba, której wystarczy powiedzieć "chodź na dziwki" i ona na te "dziwki" (przepraszam w tym momencie prostytutki, bo nie one są winne) pójdzie? Ach, tak, jestem mało życiowa i nowoczesna, idę się wstydzić do kącika.
Stary 2014-07-30, 15:19   #103
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Jakie z tyłka? Serio powinna brać ślub osoba, której wystarczy powiedzieć "chodź na dziwki" i ona na te "dziwki" (przepraszam w tym momencie prostytutki, bo nie one są winne) pójdzie? Ach, tak, jestem mało życiowa i nowoczesna, idę się wstydzić do kącika.
Bardziej chodzi o to, ze faktycznie pod wplywem silnego autorytetu ludzie robia rzeczy sprzeczne ze soba i potwierdzaja to liczne eksperymenty.
Ale malo ktory facet uwaza kumpla za autorytet i martwilabym sie taka relacja.

wysłano z mojej Xperii SP

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:22   #104
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
pod wpływem morza alkoholu oraz ewentualnych innych substancji, jakby łatwiej ulec tej presji otoczenia - i presji stereotypu. A ten akurat w zakresie wieczoru kawalerskiego jest dość jasny. Oczywiście, nie znaczy to, że należy usprawiedliwiać rozmaite brewerie, jakie się wyprawia na kawalerskich, ale zanim polecimy z potępieniem, może wspomnijmy o tym, że kawalerski to impreza, którą koledzy młodego organizują dla niego, więc niektóre jego elementy mogą pojawić się zgoła wbrew zamierzeniom głównego bohatera. I jak ów bohater był już natrzepany jak meserszmit substancjami, o których nie śniło się protagonistom Las Vegas Parano, to mógł dać się podpuścić - albo za słabo opierać - w ramach przaśnych dowcipów. I tak dalej, i tym podobne.

Dlatego delikwenta należałoby przesłuchać. Ale jeśli Autorka wystawiła mu walizki nie zamieniając słowa, to myślę, że byli do siebie idealnie dopasowani w zakresie dojrzałości do związku.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:22   #105
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Bardziej chodzi o to, ze faktycznie pod wplywem silnego autorytetu ludzie robia rzeczy sprzeczne ze soba i potwierdzaja to liczne eksperymenty.
Ale malo ktory facet uwaza kumpla za autorytet i martwilabym sie taka relacja.
Nie, dorosły, dojrzały człowiek nawet po wpływem "silnego autorytetu" nie dostanie małpiego rozumu i nie poleci na gzić się ze "striptizerką". Trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi, a nie, że "kolega namówił". A jak jest się niedojrzałym i słabym, to naprawdę się nie nadaje do pewnych rzeczy, w tym brania ślubu.
Stary 2014-07-30, 15:26   #106
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, dorosły, dojrzały człowiek nawet po wpływem "silnego autorytetu" nie dostanie małpiego rozumu i nie poleci na gzić się ze "striptizerką". Trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi, a nie, że "kolega namówił". A jak jest się niedojrzałym i słabym, to naprawdę się nie nadaje do pewnych rzeczy, w tym brania ślubu.
Zgadzam się
Autorytet autorytetem, ale jeśli mój TŻ byłby wpatrzony w kumpla babiarza i uważał go za swój autorytet to nie byłby moim TŻ-em.
W ogóle środowisko dużo mówi o człowieku. I jeśli gro kumpli faceta ma jakieś chore poglądy to spore prawdopodobieństwo, że on też takie ma.
Dlatego trzeba uważać z kim się wiąże. I wtedy nie ma, że "kumpel powiedział", bo odpowiedzialny facet powie "słuchaj stary nie zgadzam się" i w najgorszym wypadku wyjdzie.

Edytowane przez Kolor Bzu
Czas edycji: 2014-07-30 o 15:27
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:35   #107
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Dla mnie osoby zmieniającej zdanie jak chorągiewka "bo kolega powie" nie można nazwać ułożoną i z poczuciem moralności.
Nie chodziło mi o osobę, która ze strachu przed wyśmianiem decyduje się na coś (jak dziecko w szkole na papierosa np), tylko idą gdzieś się rozerwać, kolega (nie żaden autorytet) opowiada jakie to fajne miejsce i ktoś sam nabiera ochoty na zasadzie "co mi szkodzi, przecież to nic złego/raz w życiu mogę wreszcie zrobić coś szalenego i nikt przez to nie umrze"
Nie umiem wam wyjaśnic co mam na myśli.

Cytat:
Jak wyżej.
Stary 2014-07-30, 15:41   #108
LadyNikt
Przyczajenie

Wiem co widziałam i nie uważam, że rozmowa była tu potrzebna. Co do psychologa to nie jest mi potrzebny- najgorsze już za mną. Rodzice "młodego" oddali moim rodzicom pieniądze za wesele w całości. Dziś nawet rozmawiałam z niedoszłą teściową, która zaczyna trzymać moją stronę. Chcą aby syneczek oddał im całe pieniądze.
LadyNikt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:46   #109
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodziło mi o osobę, która ze strachu przed wyśmianiem decyduje się na coś (jak dziecko w szkole na papierosa np), tylko idą gdzieś się rozerwać, kolega (nie żaden autorytet) opowiada jakie to fajne miejsce i ktoś sam nabiera ochoty na zasadzie "co mi szkodzi, przecież to nic złego/raz w życiu mogę wreszcie zrobić coś szalenego i nikt przez to nie umrze"
Nie umiem wam wyjaśnic co mam na myśli.
Dla mnie nadal świadczy wyłącznie o braku dojrzałości.
Wie, że takie zachowanie krzywdzi kobietę z którą za kilka dni bierze ślub, zgadza się na jej wymagania, swój związek w tym momencie powinien mieć poważnie przemyślany, ale wystarcza jeden impuls i nagle wszystko nie ma znaczenia. to nie świadczy nawet o skrawku stabilności poglądów.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyNikt Pokaż wiadomość
Wiem co widziałam i nie uważam, że rozmowa była tu potrzebna.
Nie przejmuj się W wielu sytuacjach rembertowa zaleca koniec związku bez rozmów, bo nie ma o czym rozmawiać (złamanie podstawowych zasad ustalonych przez osoby). Widać ona nie ustaliłaby takiej konkretnej zasady, więc już jest się niedojrzałym;p
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 15:48   #110
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Dla mnie nadal świadczy wyłącznie o braku dojrzałości.
Wie, że takie zachowanie krzywdzi kobietę z którą za kilka dni bierze ślub, zgadza się na jej wymagania, swój związek w tym momencie powinien mieć poważnie przemyślany, ale wystarcza jeden impuls i nagle wszystko nie ma znaczenia. to nie świadczy nawet o skrawku stabilności poglądów.
Na wizażu zawsze panuje dokładny ideał partnera "ta osoba nie powinna brać ślubu" (ale bierze przecież.. ) "Rzuć go!", "powinno być przemyślane" - ale często nie jest, albo wydaje się nam że jest ;P
Wizaż swoje a życie swoje Inaczej nie byłoby tylu wątków, ale ja wiem że łatwo wstukać "bo on nie powinien brać ślubu", też mi rada
Stary 2014-07-30, 15:51   #111
Konto usunięte

Właśnie wypowiedź Rembertowej mnie zaszokowała, facet najzwyczajniej w świecie zdradził kobietę, którą podobno kochał, z którą miał za kilka dni brać ślub i jej przysięgać, której zaufanie zdeptał, a Ty twierdzisz, że nie powinna wystawiać jego waliz za drzwi i zarzucasz autorce niedojrzałość?! Woooot, przeżyłaś jakiś szok osobowościowy?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Wizaż swoje a życie swoje
A to swoją drogą. A potem "Założyłam nowe konto, bo nie chcę być kojarzona z tym problemem"
Stary 2014-07-30, 16:01   #112
rembertowa
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47517314]Właśnie wypowiedź Rembertowej mnie zaszokowała, facet najzwyczajniej w świecie zdradził kobietę, którą podobno kochał, z którą miał za kilka dni brać ślub i jej przysięgać, której zaufanie zdeptał, a Ty twierdzisz, że nie powinna wystawiać jego waliz za drzwi i zarzucasz autorce niedojrzałość?! Woooot, przeżyłaś jakiś szok osobowościowy?[/QUOTE]
nie twierdzę, że nie powinna wystawiać - twierdzę, że powinna porozmawiać. Co wynika może z tego, że zwizytowałam wiele imprez, widziałam rozmaite brewerie po rozmaitych środkach, w tym środkach zażytych bez pełnej świadomości, z czym ich zażycie może się wiązać. Dlatego uważam, że by podjąć w tej sytuacji jakąkolwiek decyzję, należałoby przynajmniej wiedzieć, jakie substancje psychoaktywne były tam - zażyte świadomie bądź nie - w obrocie. Tego po zdjęciu się ocenić nie da.

Cytat:
W wielu sytuacjach rembertowa zaleca koniec związku bez rozmów, bo nie ma o czym rozmawiać (złamanie podstawowych zasad ustalonych przez osoby). Widać ona nie ustaliłaby takiej konkretnej zasady, więc już jest się niedojrzałym;p
no więc nie, nie mam obyczaju zalecać zakończenia długiego związku bez rozmów w sytuacjach, które tego nie wymagają. Owszem, czasem trzeba wiać bez słowa. No ale umówmy się, to nie jest tego rodzaju sytuacja. Związki powinno się zamykać, wystawienie walizek za drzwi nie jest zamknięciem. Ta sytuacja, wbrew pozorom, jest niezdrowa dla obu stron.

W tym konkretnym przypadku nie chodzi zresztą o zasady, jakie sobie ustalili. Chodzi o to, że Autorka na podstawie zdjęć nie jest w stanie ocenić, co tak naprawdę zaszło. Co uzasadniałam nieco wyżej.

Edytowane przez rembertowa
Czas edycji: 2014-07-30 o 16:03
Stary 2014-07-30, 16:06   #113
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
nie twierdzę, że nie powinna wystawiać - twierdzę, że powinna porozmawiać. Co wynika może z tego, że zwizytowałam wiele imprez, widziałam rozmaite brewerie po rozmaitych środkach, w tym środkach zażytych bez pełnej świadomości, z czym ich zażycie może się wiązać. Dlatego uważam, że by podjąć w tej sytuacji jakąkolwiek decyzję, należałoby przynajmniej wiedzieć, jakie substancje psychoaktywne były tam - zażyte świadomie bądź nie - w obrocie. Tego po zdjęciu się ocenić nie da.
No super, chłop się upije albo (o co chodzi w ogóle, za samo to bym za drzwi wystawiła) naćpa i to ma usprawiedliwić całowanie, macanie, albo i bzykanie striptizerki, jak to brzmi w ogóle Jak ktoś nie potrafi utrzymać ptaszka w gaciach, albo złączonych nóżek po alkoholu to nie powinien go spożywać. I naprawdę nie obchodziłoby mnie w takiej sytuacji zupełnie, czy przyszły-niedoszły mąż był trzeźwy, pijany, naćpany, czy zahipnotyzowany.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 16:06   #114
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:

no więc nie, nie mam obyczaju zalecać zakończenia długiego związku bez rozmów w sytuacjach, które tego nie wymagają. Owszem, czasem trzeba wiać bez słowa. No ale umówmy się, to nie jest tego rodzaju sytuacja. Związki powinno się zamykać, wystawienie walizek za drzwi nie jest zamknięciem. Ta sytuacja, wbrew pozorom, jest niezdrowa dla obu stron.

W tym konkretnym przypadku nie chodzi zresztą o zasady, jakie sobie ustalili. Chodzi o to, że Autorka na podstawie zdjęć nie jest w stanie ocenić, co tak naprawdę zaszło. Co uzasadniałam nieco wyżej.

fajnych masz znajomych co dosypuja rozne srodki nieswiadomym osobom

Ja na kazdej imprezie wiem z kim pije, a na dyskotewkach pilnuje drinkow, to chyba podstawa nie?
Stary 2014-07-30, 16:07   #115
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
nie twierdzę, że nie powinna wystawiać - twierdzę, że powinna porozmawiać. Co wynika może z tego, że zwizytowałam wiele imprez, widziałam rozmaite brewerie po rozmaitych środkach, w tym środkach zażytych bez pełnej świadomości, z czym ich zażycie może się wiązać. Dlatego uważam, że by podjąć w tej sytuacji jakąkolwiek decyzję, należałoby przynajmniej wiedzieć, jakie substancje psychoaktywne były tak - zażyte świadomie bądź nie - w obrocie. Tego po zdjęciu się ocenić nie da.

Nie mogę się z Tobą w żadnej mierze zgodzić.
1)Są rzeczy, które są niewybaczalne. Różne rzeczy dla różnych osób, niemniej dla autorki niewybaczalne jest oglądanie, a tym bardziej macanie innej panny i niedoszły młody dobrze o tym wiedział
2)Środki odurzające nie są żadym wytłumaczeniem
a)jeśli to był tylko alkohol, to pity był już tyle razy w życiu, że każdy dorosły powinien wiedzieć na ile może sobie pozwolić i jak się po nim zachowuje.
b)jeśli było to coś innego to tak szczerze na co komu facet, który się w ramach rozrywki zabawia narkotykami?
3)Rozmowa w przypadku strzaskania fundamentów związku nie daje nic. Bo nie ma czego odbudować. Koniec- finito. Wiem, że dla Ciebie akurat sprawy fizyczności z innymi to coś co jest negocjowalne, ale dla większości monogamicznych związków wyłączność cielesna jest podstawą i bez tego związek nie ma prawa istnieć.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 16:11   #116
GrumpyCat
Wredny kotecek

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47517510]No super, chłop się upije albo (o co chodzi w ogóle, za samo to bym za drzwi wystawiła) naćpa i to ma usprawiedliwić całowanie, macanie, albo i bzykanie striptizerki, jak to brzmi w ogóle Jak ktoś nie potrafi utrzymać ptaszka w gaciach, albo złączonych nóżek po alkoholu to nie powinien go spożywać. I naprawdę nie obchodziłoby mnie w takiej sytuacji zupełnie, czy przyszły-niedoszły mąż był trzeźwy, pijany, naćpany, czy zahipnotyzowany.[/QUOTE]
Nie powiedziałabym że nie powinien Jak chce niech sobie pije tylko fajnie gdyby partnerka wiedziała i mogła sama zdecydować czy chce takiego osobnika :P
Stary 2014-07-30, 16:12   #117
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patrycjamy Pokaż wiadomość

Jak pozwalać to pozwać, a jak nie to nie, bez głupich wyjątków. Zbliżający się ślub ma być okazją do takiego wyjścia- właśnie powinien być okazją do zaprzestania takich praktyk jeśli miały miejsce.

Rozumiem wieczór kawalerski w formie wyjścia do baru narzeczonego w towarzystwie kolegów, ale nie takie akcje.

Zachowanie narzeczonego nie do przyjęcia, szkoda, że nie zrobił sobie wcześniej tego "wieczoru"- może odzyskałabyś więcej pieniędzy. Mniejsza o to.

Zarządałabym od niego zwrotu kosztów wesela- to on ośmieszył cię przed całą rodziną (twoją i jego), urządził cyrk na kilka dni przed jednym z najważniejszym dni w życiu.Możesz mieć problem z odzyskaniem pieniędzy, jego rodzice nie wyglądają na ludzi honorowych. Jego ojciec powienien przeprosić twoich rodziców i oddać im równowartość poniesionych kosztów. Strat moralnych nic ci niestety nie wyrówna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 16:12   #118
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
fajnych masz znajomych co dosypuja rozne srodki nieswiadomym osobom

Ja na kazdej imprezie wiem z kim pije, a na dyskotewkach pilnuje drinkow, to chyba podstawa nie?
a czy gdzieś napisałam, że moi znajomi coś komuś dosypują? Pisałam o tym, że można nie być w pełni świadomym skutków, które środek wywoła - co nie oznacza, że ktoś Ci go dosypuje. Po prostu nie wiesz, jak zareagujesz, zresztą nigdy nie możesz tak naprawdę być pewna swojej reakcji na substancje, w tym na alkohol.
Stary 2014-07-30, 16:14   #119
Konto usunięte

Cytat:
a czy gdzieś napisałam, że moi znajomi coś komuś dosypują? Pisałam o tym, że można nie być w pełni świadomym skutków, które środek wywoła - co nie oznacza, że ktoś Ci go dosypuje. Po prostu nie wiesz, jak zareagujesz, zresztą nigdy nie możesz tak naprawdę być pewna swojej reakcji na substancje, w tym na alkohol.
Jakby mój narzeczony sobie na kawalerskim zapodał jakiekolwiek inne substancje poza alkoholem i ewentualnie odrobiną zioła, to też przestałby być moim narzeczonym. I również mało by mnie obchodziło co by po zażyciu takiej substancji robił. A jak się nie jest gówniarzem 15-letnim to się swoją odporność na alkohol i swoje po nim zachowania powinno znać. I używać mózgu. Naprawdę nie wierzę, że te wypowiedzi pochodzą od Ciebie, serio.
Stary 2014-07-30, 16:14   #120
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cos mi nawala cytowanie. Zgadzam sie z powyzszym - nie ogarniam z jakiego powodu fakt zawarcia malzenstwa w najblizszej przyszlosci ma skutkowac pojsciem na striptiz, gapieniem sie na cycki i macaniem obcych bab. Albo chodzi zawsze albo nie chodzi nigdy. Bo sie zeni to mu wolno ten jeden raz? Yyyy bo co?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości