Zerwałam tydzień przed ślubem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 22:39   #1
LadyNikt
Przyczajenie

Zerwałam tydzień przed ślubem

Na początku chciałabym pozdrowić wszystkie wizażanki. Forum to poleciła mi znajoma. Od razu zakładam temat, bo chodzi mi o pewną poradę...

Niespełna miesiąc temu miał się odbyć mój ślub. Wszystko było dopięte na ostatni guzik, a ja sama byłam bardzo szcześliwa. Po 4 latach związku bardzo tego chciałam i o niczym tak nie marzyłam jak właśnie o tym dniu. Zycie jak z bajki: własne mieszkanie, dobra praca i ten jedyny. Miałam tylko jednen warunek ŻADNYCH striptizerek na wieczorze kawalerskim. Powiedziałam o tym narzeczonemu i on zaakceptował ten warunek. Zaufałam mu. Sama swój panieński spędziłam na tańcu i piciu w jednym z klubów w moim mieście.
Wszystko było dobrze w sobotę rano i ja i mój narzeczony byliśmy już w domu po swoich imprezach. Ufałam mu, więc nie pytałam o to co się wydarzyło. On sam też szczególnie nic nie mówił. W niedzielę pożyczyłam jego aparat by zrobić zdjecie w sukni ślubnej, które chciałam wysłać koleżance (niestety nie mogła dotrzeć na mój ślub, bo mieszka bardzo daleko). Zrobiłam sobie kilka fotek i tradycyjnie chciałam je zrzucić na komputer by wysłać koleżance. Ku mojemu zdziwieniu na aparacie znajdywały się zdjecia z kawalerskiego jak każda kobieta z ciekawości zajrzałam. I zobaczyłam najgorsze: MÓJ facet w objęciach dwóch gołych, plastikowych bab, które obmacywał i całował. Gdy tylko wrócił powitały go torby wystawione za drzwi, a wesele odwołałam.
Uznałam to za zdradę, Mój eks ciagle wydzwania. Moi rodzice zrozumieli, ale jego nie.

Jak myślicie czy zrobiłam dobrze? Chce poznac opinie innych.
LadyNikt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 22:43   #2
RastaGirl89
Rozeznanie

Dot.: Zerwałam tydzień przed ślubem

Cytat:
Napisane przez LadyNikt Pokaż wiadomość
Na początku chciałabym pozdrowić wszystkie wizażanki. Forum to poleciła mi znajoma. Od razu zakładam temat, bo chodzi mi o pewną poradę...

Niespełna miesiąc temu miał się odbyć mój ślub. Wszystko było dopięte na ostatni guzik, a ja sama byłam bardzo szcześliwa. Po 4 latach związku bardzo tego chciałam i o niczym tak nie marzyłam jak właśnie o tym dniu. Zycie jak z bajki: własne mieszkanie, dobra praca i ten jedyny. Miałam tylko jednen warunek ŻADNYCH striptizerek na wieczorze kawalerskim. Powiedziałam o tym narzeczonemu i on zaakceptował ten warunek. Zaufałam mu. Sama swój panieński spędziłam na tańcu i piciu w jednym z klubów w moim mieście.
Wszystko było dobrze w sobotę rano i ja i mój narzeczony byliśmy już w domu po swoich imprezach. Ufałam mu, więc nie pytałam o to co się wydarzyło. On sam też szczególnie nic nie mówił. W niedzielę pożyczyłam jego aparat by zrobić zdjecie w sukni ślubnej, które chciałam wysłać koleżance (niestety nie mogła dotrzeć na mój ślub, bo mieszka bardzo daleko). Zrobiłam sobie kilka fotek i tradycyjnie chciałam je zrzucić na komputer by wysłać koleżance. Ku mojemu zdziwieniu na aparacie znajdywały się zdjecia z kawalerskiego jak każda kobieta z ciekawości zajrzałam. I zobaczyłam najgorsze: MÓJ facet w objęciach dwóch gołych, plastikowych bab, które obmacywał i całował. Gdy tylko wrócił powitały go torby wystawione za drzwi, a wesele odwołałam.
Uznałam to za zdradę, Mój eks ciagle wydzwania. Moi rodzice zrozumieli, ale jego nie.

Jak myślicie czy zrobiłam dobrze? Chce poznac opinie innych.
Moim zdaniem podjęłaś dobrą decyzję. Twój eks miał za nic składane obietnice i Twoje uczucia - co to za materiał na męża?
RastaGirl89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 22:44   #3
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Jeszcze same striptizerki bym przelknela - na pewno bylabym zla, skoro mialo ich nie byc, ale slubu bym nie odwolala. Jednak skoro calowal sie z nimi... Nie dziwie Ci sie i podziwiam za sile, ja bym chyba nie umiala tak radykalnie postapic.
Wspolczuje Ci.

wysłano z mojej Xperii SP

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 22:56   #4
tworazka
Zakorzenienie

No jakbym zobaczyla ze sie caluje, to nawet chwili bym sie nie zastanawiala. Bardzo dobrze zrobilas zachowalas honor i spokoj na dalsze lata. Napewno by Cie "gryzlo" czy nadal gdzies za rogiem nie szuka okazji do rozrywki.

Badz silna
Stary 2014-07-28, 22:59   #5
Selfish Girl
Life is a drink ...

Na Twoim miejscu i w takiej sytuacji postapilabym tak samo. A rodzice bylego chyba dumni z syna jak uwazaja, ze nic sie nie stalo...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 23:02   #6
tworazka
Zakorzenienie

Przypomina mi to troche urban legend http://milosc-i-zdrada.blogspot.com/...-zdradzie.html
Stary 2014-07-28, 23:05   #7
201607131028
Konto usunięte

dobra decyzja. skoro koleś tydzień przed ślubem jest w stanie całować randomowe plastiki na imprezie, to można się domyślać, co mogłoby się zdarzyć po ślubie, a wtedy byłoby już za późno powodzenia
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 07:51   #8
pati0090
Zakorzenienie

skoro cię okłamał to postąpiłaś prawidłowo, jak raz byś wybaczyła to by ciągle tak z tobą pogrywał Dla mnie to już zdrada. niektórzy faceci mają siano zamiast mózgu niestety

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 07:52   #9
bernikula
mOLDerator

Sytuacja rzeczywiście bardzo trudna i wydawałoby się bez wyjścia. Facet dokonuje zdrady przed samym ślubem. Z drugiej jednak strony wieczór kawalerski z "panienkami" nie jest nowością i pewnie wiele dziewczyn nawet nie ma pojęcia o tym, jak ich mąż bawi się przed ślubem, po ślubie są szczęśliwym małżeństwem, a wieczór kawalerski pozostaje tajemnicą. Okrutne, ale prawdziwe. Kij ma zawsze dwa końce.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 07:58   #10
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Jeśli ta historia jest rzeczywiście prawdziwa to miałaś rację.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:12   #11
FashandRoll
Raczkowanie

Przeżyłabym patrzenie na striptizerki, ale całowanie? Żadna ilość alkoholu tego nie usprawiedliwia.
FashandRoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:20   #12
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FashandRoll Pokaż wiadomość
Przeżyłabym patrzenie na striptizerki, ale całowanie? Żadna ilość alkoholu tego nie usprawiedliwia.
zgadzam się

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:25   #13
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Sytuacja rzeczywiście bardzo trudna i wydawałoby się bez wyjścia. Facet dokonuje zdrady przed samym ślubem. Z drugiej jednak strony wieczór kawalerski z "panienkami" nie jest nowością i pewnie wiele dziewczyn nawet nie ma pojęcia o tym, jak ich mąż bawi się przed ślubem, po ślubie są szczęśliwym małżeństwem, a wieczór kawalerski pozostaje tajemnicą. Okrutne, ale prawdziwe. Kij ma zawsze dwa końce.
No cóż, nie każdy jest na tyle głupi, że robi takie zdjęcia.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:27   #14
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

N Twoim miejscu też te pocałunki, obściskiwanie odebrałabym jako oszukanie i zdradzenie mnie. To, że był to wieczór kawalerski nieczego nie usprawiedliwia. Zapewne też zakończyła bym ten związek, a przynajmniej odwołała ślub.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:31   #15
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
No cóż, nie każdy jest na tyle głupi, że robi takie zdjęcia.
Dokładnie. Prze własną głupotę facet przekreślił cały związek, może i życie sobie zmarnował, różnie może się to dla niego skończyć. Łatkę też ma już pewnie przypiętą.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:38   #16
Monian
Zakorzenienie

Dobrze zrobiłaś.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:40   #17
_ema_
Zakorzenienie

Postąpiłaś słusznie. Sama nie wiem czy miałabym na tyle jaj. Wszystko zależałoby pewnie od tego czy widziałabym po nim skruchę czy nie. Ale tak czy siak, niezależnie od tego czy związek by trwał dalej czy nie - ślub w tym momencie mijał się z celem. Nie można przysięgać komuś, do kogo w danym momencie czuje się żal i odrazę.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:44   #18
Rena
Zakorzenienie

ja na pewno nie jestem zwolenniczka wystawiania torb za drzwi i ogolnie spektaklow niczym z melodramatu. Jesli mieszkaliscie razem to rzeczy mogl sobie odebrac pozniej przeciez nie ma pospiechu i mu nie ukradniesz.

Zrozumienie jego rodzicow nie ma tu nic do rzeczy przeciez nie planujesz ani wchodzic w ich rodzine ani utrzymywac po rozstaniu kontaktu.

Za duzo w tej historii wielkich scen, duzych przedwzieziec a za malo zwyklej proby poznania sie i dania drugiej stronie swobody. Facet zachowal sie jak pies spuszczony z krotkiej smyczy. Wiec poszedl na calosc.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:50   #19
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Za duzo w tej historii wielkich scen, duzych przedwzieziec a za malo zwyklej proby poznania sie i dania drugiej stronie swobody. Facet zachowal sie jak pies spuszczony z krotkiej smyczy. Wiec poszedl na calosc.
Przecież ona miała tylko jeden warunek, na który facet przystał, więc o jakim spuszczeniu ze smyczy mówić?
Jak Ty wyczytałaś z jednego postu Autorki to, że np. było za mało prób poznania się i za mało swobody w ich związku
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 09:04   #20
201607211025
Konto usunięte

Bardzo dobrze zrobiłaś. Facet okłamał Cię i zdradził, a po ślubie takie sytuacje też mogłyby mieć miejsce.

Edytowane przez 201607211025
Czas edycji: 2014-07-29 o 09:06
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:04   #21
linaya
astro-loszka

Dobrze zrobiłaś :tak:

Btw, nie kumam idei konieczności wyprawienia wieczoru panieńskiego/kawalerskiego. Dla mnie to kalka z kultury amerykańskiej i zachodnioeuropejskiej, podobnie jak helołin
Stary 2014-07-29, 09:04   #22
201607211025
Konto usunięte

A postawa ,,przyszłych teściów" dla mnie nie do przyjęcia

Edytowane przez 201607211025
Czas edycji: 2014-07-29 o 09:06
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:11   #23
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Mam inne doświadczenia w tym temacie Taaak, nie każdy facet pije, zdradza i jest dobry tylko do ślubu Mój mąż wcale nie miał kawalerskiego, bo nie w głowie mu picie i inne panienki.
Przerażają mnie niektóre wypowiedzi... Bardzo dobre zrobiłaś autorko Zasługujesz na kogoś lepszego
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 09:27   #24
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
ja na pewno nie jestem zwolenniczka wystawiania torb za drzwi i ogolnie spektaklow niczym z melodramatu. Jesli mieszkaliscie razem to rzeczy mogl sobie odebrac pozniej przeciez nie ma pospiechu i mu nie ukradniesz.

Zrozumienie jego rodzicow nie ma tu nic do rzeczy przeciez nie planujesz ani wchodzic w ich rodzine ani utrzymywac po rozstaniu kontaktu.

Weszłaś na wyższy level psychologii wróżbiarskiej, wygrałaś medal z kartofla oraz talon na dziwki i balon
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:35   #25
AaNUsia1990
Raczkowanie

Nie mieści mi się to w głowie tym bardziej , że za rok sama mam zaplanowany ślub i na samą myśl o czymś takim jestem mega w☠☠☠☠... Tylko jak się przed tym ustrzec? Gdyby nie te zdjęcia..pewnie nic by się nie wydało..
Podziwiam Cię, bo sama nie wiem czy miałabym na tyle siły aby wszystko odwołać..ale moim zdaniem podjęłaś dobry wybór, przecież ten mężczyzna miał być na całe życie a tu takie coś.. oszukał Cię.

"walczmy o szczęście swoje, bo nie poprawne są podróbki"

On całym moim życiem
Kocham Go jak nigdy nikt!!;***

Miś;*************
AaNUsia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:37   #26
trisja
Raczkowanie

podziwiam, szczerze Cię podziwiam, że dałaś radę od tak się rozstać, nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu... skoro zgodził się na Twoje warunki (pff, co to za 'warunki') to nie dość, że w ogóle były tam te striptizerki to jeszcze tak się zachował. co do zdjęć.. striptizerki striptizerkami, ale co za palant trzyma w aparacie zdjęcia, które jasno dowodzą jego zdradzie (bo według mnie jest to zdrada i fizyczna ale emocjonalna skoro coś Ci obiecał i się nie wywiązał).
trisja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:40   #27
201803080934
Konto usunięte

aż mi niedobrze jak pomyślę, że miałabym coś takiego przeżyć

ale przynajmniej wiem, że nie będę miała się o co martwić, bo wiem jak wyglądają wieczory kawalerskie wśród naszych znajomych - przede wszystkim szanują zdanie przyszłego młodego
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:43   #28
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Myślę, że dobrze zrobiłaś. Kawalerski, czy nie, to była najnormalniejsza zdrada, nic nie usprawiedliwia, szczególnie tydzień przed ślubem. Ja tam idee takich wieczorów rozumiem i nie mam nic przeciwko przyszłym PM popijających w klubach ze znajomymi, albo robiących inne ciekawe rzeczy (np. mój TŻ wyprawia z kolegami kawalerski innemu koledze, jadą sobie na paintball, a potem pić do klubu w wynajętej sali, czy loży, żadnych gołych bab), ale striptizerzy/striptizerki, czy na panieńskich jakieś wibratory, słomki w kształcie penisów (nie żartuję, widziałam na facebooku autentyczne zdjęcia z panieńskiego dalekiej znajomej i złapałam się za głowę) to jest po prostu obrzydliwe.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:49   #29
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Nigdy nie zrozumiem, czemu niektorzy dostają malpiego rozumu na imprezie jakby nie patrzec z okazji nadchodzącego slubu z ukochaną osobą. Niepojęte. I nie chce mi sie wierzyc, ze takie osoby byly fair w trakcie związku
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:52   #30
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Nigdy nie zrozumiem, czemu niektorzy dostają malpiego rozumu na imprezie jakby nie patrzec z okazji nadchodzącego slubu z ukochaną osobą.
Ja też nie potrafię tego zrozumieć, jak uważają, że im się życie skończy to po cholerę ślub brać? Nie wiem, dla mnie takie dzikie kawalerskie (bo nie da się ukryć, że to głównie na nich takie ekscesy się zdarzają) to domena słabych samczyków, którzy nie wiadomo po co "zniżają" się do ślubu, zapewne bo baba tak chce, a ktoś obiad robić musi i skarpety prać. A potem pewnie i tak ciupciają na boku
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości