|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Trzymam mocno ![]() Dobrze, że lekarz zauważył i że będziesz pod ciągłą opieką. Ever nawet jeśli, to jesteśmy o wątek bliżej ![]() ![]() Edytowane przez mortisha84 Czas edycji: 2014-08-20 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Wtajemniczenie
|
Co do tych poduszek pod głowę, to u mnie w sr mówiła, żeby kupić tego typu (poduszka klin) http://www.babyclub.pl/product-pol-5...tZwaAsS18P8HAQ i włożyć ją w pierwszych miesiącach pod materac a nie bezpośrednio pod główkę. Co położna to inne opinie. Kogo słuchać ?
![]() ![]() Cytat:
Na razie o tym nie myślę, on wyjechał dopiero w połowie lipca i plan był taki, że wróci na początku października. Miał tylko dorobić i szukać pracy tu. Na razie nie myślę jak to będzie dalej. Ale ja nie chcę wyjeżdżać z kraju. Typowa patriotka ze mnie stety/niestety... ![]() O te skurcze się nie martw, jesteśmy w tym samym tygodniu, ja też ich nie mam/nie czuję.. Współczuję tych nieprzespanych nocy, ja narzekam na moje niespanie przez 2 godz, a Ty nie śpisz prawie wcale ![]() ![]() Cytat:
![]() Dawaj nam znać co i jak z Wami, ode mnie kciukasy i uściski dla Was ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak ma tableta/a/tam jest wifi. Juz mam obcykane to moj 3 pobyt tam w ciazy.
Szyjka 3 cm ale w 3 tyg skrocila cm, wiec zaniepokoilo to gin. I ten nacisk glowki na nia. Od ost wizyty przybylo mi 900 g to chyba faktycznie mniej sie przybiera w 3 trym. 6.5 na plusie to nie jest zle. Znykam spac. Za/duzo wrazen. A tam nie naspie...
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
in the dark of night
|
Nowa
![]() Purblanka ja mam klin ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie nie mam łóżeczka tak jak Sweet. Kupie jak synek wyrośnie z kołyski. poduszki nie nam ani klina, ale zamierzam kupić jak już będzie spał w łóżeczku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie lubię mieć takie wyhodowane przez siebie PurBlanka seba do tej pory śpi na płaskim i nie mamy problemów przez to
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
nowa: zaciskaj nogi!
![]()
#99 |
Zadomowienie
|
o rzesz ile już napisałyście..... Witam się w nowym wątku.
nowa trzymaj się mocno i nie dawaj, każdy dzień jest na wagę złota. My dziś na SR kąpaliśmy lalki, zabawnie było, ale nikt nie chciał drugi raz próbować ![]()
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mogę spać. Zasnęłam koło 22, wstałam na sikanie i się przewracałam z boku na bok. To wstałam i przeszłam do dużego pokoju. Jeszcze mnie zgaga męczy i dodatkowo utrudnia błogi sen. Myślę, że trochę się zmęczę i zasnę. Eh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękne kąciki, ze smakiem i elegancja ![]() Cytat:
Bez poduszki i kołdry, ja mam klon pod główkę jakby mały ulegał. Cytat:
Cytat:
Tak, juz nie jestem zaginiona ![]() Cytat:
O kurczę... Trzymam kciuki mega mocno i wiem ze szybko nie urodzisz, spokojnie 3 cm to duzo, ale by sie tylko wiecej nie skracała. Jak to powiedział gin u którego byłam przez przypadek, u pierwiastków żądko występuje skrócenie szyki do tego stopnia by mogło to przyspieszyć poród. Dlatego jestem dobrej myśli. Byłam dzis na wizycie, szyjka od 2 tygodni sie nie skróciła, ale nadal krótka ok. 1,5. Mały przytył 300g i wazy 1680g. Niestety gin znalazła infekcje na ktora dostałam okropne globulki i 2 maści, oby szybko przeszło. Farminka trzymamy kciuki oby w dwupakach jak najdłużej, nie dajcie sie ![]()
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
in the dark of night
|
Dzień dobryyyyyy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
![]() Idę dzisiaj do położnej, będziemy tworzyć plan porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witam się na nowym wątku
![]() Dziewczyny od kilku dni mam bóle podbrzusza w nocy zwłaszcza, nie mocne ale są. Teraz wstałam rano i też minimalnie ćmi. Nic poza tym się nie dzieje. We wtorek idę do lekarza to mu powiem o tym, w sumie czytałam że to może być normalne, więc proszę napiszcie czy też tak macie. Ogólnie mam dolegliwości: - minimalne mdłości z rana - bóle lekkie podbrzusza w nocy - skurcz raz na jakiś czas pachwiny Czy lekarz wam podaje długość tej szyjki czy po prostu mówi: że ok? Piękne macie te kąciki dla Maluszków. My mamy mieszkanie dwupoziomowe, pokój dla dzieci jest na górze, na razie bez mebli, ale póki Malutka będzie mała będziemy na dole z nią. Mamy obok kanapy kącik na łóżeczko, przewijak itp. Docelowo jak podrośnie przeniesiemy ją do góry i wtedy urządzimy pokój w mebelki i zabezpieczymy schody jak zacznie biegać ![]() My pościel kupiliśmy ale na pierwsze miesiące planujemy by Malutka spała w śpiworkach - mamy 3 bezpośrednio na materacu na prześcieradle, nic poza tym. Kusi mnie jeszcze PODUSZKA DO KARMIENIA - powiedzcie czy któraś z was używała, czy się sprawdza? Mąż przyjeżdża na weekend, ja tam planuję w przyszłym tygodniu spakować torby do szpitala, im bliżej tym bardziej chcę być spokojna, tym bardziej że w tygodniu mieszkam sama, bo Mąż zjeżdża na weekendy. To potrwa do połowy października, więc jak zacznie się akcja ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Ja co dzień trzymam kciuki za każdą z nas. ![]()
#106 | ||
Wtajemniczenie
|
I jak będziesz jej używać ? Bezpośrednio pod główkę czy pod materac ?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale w praniu wyjdzie, bo lalka jest sztywna, nie rusza się, trzeba jej podnosić nogi, ręce itp a z Dzidziolem jest inaczej ![]() Nowa daj znać co tam jak tam ! Jeszcze raz ogromne ![]() Witajcie ![]() ![]() ![]() Dziewczyny co oznacza właśnie to twardnienie brzucha, takie mocne napięcie ? Ja prawie codziennie przez jakąś chwilę, szczególnie na wieczór mam wrażenie, że mi skóra pęknie na brzuchu. Muszę się wtedy położyć bo jest to bardzo nieprzyjemne ![]()
![]() |
#107 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() ![]() I myśle że pomysł z nr telefonów zostawionymi w klubie jest bardzo dobry. Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni ![]() Klio, Rita i Farminko- nie przestaję o was myśleć i trzymam kciuki bardzo bardzo mocno- Juliuszek mi pomaga ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() OO widzisz widocznie kawa była powodem dolegliwości ![]() Co do egzaminu w listopadzie, myślę że mąż na pewno da radę ![]() ![]() ![]() A pogody współczuję.. choć u nas juz tez jesień w powietrzu, co dzień to coraz chłodniej.. Co do skurczów przepowiedających, to ja na początku tez myślałam że nie mam, bo tłumaczyłam sobie że Juliusz się wypycha, ale po jakimś czasie nauczyłam się tego odróżniać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Delikatne napinanie brzucha możesz odczuwać przez całą ciążę. Na przykład gdy zrobisz sobie dłuższy spacer, gładzisz albo masujesz brzuch. Jednak to jeszcze nie są skurcze mięśnia macicy. Skurcze przepowiadające mogą zacząć się po 20. tygodniu ciąży. Przede wszystkim zmień ułożenie ciała. Jeżeli skurcz przepowiadający złapał cię w trakcie spaceru – usiądź. Jeśli akurat leżałaś czy siedziałaś, wstań i pospaceruj przez chwilę. Skurcz powinien ustąpić. Dobrym sposobem jest też kąpiel w ciepłej wodzie (nie w gorącej). Rozluźnia, zmniejsza napięcie mięśni. ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() To mogą być skurcze B-H ale zawsze lepiej powiedzieć lekarzowi, nigdy nie wiadomo co i jak, jak mocne są, skala bólu dla każdego w sumie inna ![]() ![]() ![]() Kliooo co u Was słychać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() O matulu, na prawdę ? Skurcze przepowiadające ? A jeszcze wczoraj pisałam, że ich nie mam ![]() ![]() A Ty już 35 tydzień ? ![]() ![]() Wiecie co, poczęcie, ciąża i wszystko co się dzieje po niej to na prawdę cud...Pierworódki, (chociaż dziewczyny, które już mają starszaka mogą przecież też planować ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() Wizytę mam dopiero 9 września, ale jakby mnie niepokoiły, nie przechodziły, były mocniejsze to do niego zadzwonię ![]() ![]() A teraz lecę na śniadanie, bo zamiast dziecku dać jeść to siedzę przed laptopem ![]() ![]()
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do kolejnego dzidziolka ja bardzo bym chciała mieć ![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry, u mnie pogoda typowo jesienna, szaro, buro i ponuro.. co tu robic :/
#112 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
łaaaaa jak szybko posty produkujemy
![]() Witam się w zachmurzony czwartek, myslę co by tu dziś robić bo nie mam jakiś specjalnych planów ![]() nowa trzymamy kciukasy ![]() póki co ide nas nakarmić ![]() kupiłam wczoraj M jak Mama i tam jest reklama bransoletek Lilou... wiecie sznureczek, zawieszka w kształcie bobaska, wózka i wygrawerowane imię pociechy!! Zakochałam się ![]() ![]()
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
W tym tygodniu kolejne dziecko - chłopczyk znalezione w oknie życia we Wrocławiu
![]()
#116 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Witam się czwartkowo i nowowątkowo!
Mąż właśnie napisał smsa, że wraca z wyjazdu i będzie około 10tej, więc może uda mi się go namówić, żeby złożył łóżeczko. Chyba, ze będzie musiał pędzić dalej do pracy. Odnośnie poduszek do karmienia- dla mnie przy pierwszym dziecku, rewelacja. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym jej nie mieć. Gosiakk, uwielbiam imię Juliusz i Julian, Julek, Juleczek... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku! Nareszcie Was nadrobilam
![]() Dzisiaj ma przyjść łóżeczko ![]() Dziewczyny które są w szpitalu - mocne kciuki dla was ![]() Tyle naskrobalyscie ze jakoś nie umiem się wbić... Teraz postaram się już być częściej i pisać na bieżąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak w ogóle to dzień dobry! Klio trzymam kciukasy za siły dla Ciebie i małej Rity Nowa dla Ciebie tej kciuki i oby Majeczka jeszcze rosła sobie spokojnie w brzuszku.
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co widziałam u moich znajomych to strasznie szybko sie rysują, ale wtedy możesz iść i wymienić na nowa. Każda z nich tak robiła i wymieniali bez problemu ![]()
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.