Usunięcie narzeczonego ze znajomych na Facebooku - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 20:04   #91
chudelatte
Zadomowienie

Dot.: Usunięcie narzeczonego ze znajomych na Facebooku

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Sama napisalas o tym, co sobie znajomi pomysla jak zobacza, ze dajesz lajka Ani w bieliznie. Wiec o co to oburzenie teraz?
oburzenie?

chudelatte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 20:08   #92
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Mozesz odpowiedz normalnie, zamiast jednym czy max kilkoma slowami? Pytalam, czy wg Ciebie taki poziom zainteresowania czyims zyciem + wyciaganie wnioskow z marnych przeslanek jest normalne.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 20:12   #93
chudelatte
Zadomowienie

Ale jaki poziom ZAINTERESOWANIA CZYIMŚ ŻYCIEM? Bo chyba sobie trochę dopowiedziałaś. Zinterpretowałaś moją wypowiedź tak, jakbym uważała, że siedzenie 24h na fejsbuku i śledzenie każdego lajka wśród znajomych jest czymś normalnym, a ja nigdzie nie pisałam o takim chorym zainteresowaniu.

Tak zaraz mi przypomnisz, że sama wspomniałam o opinii znajomych - wspomniałam, a Ty sobie rozwinęłaś jak Ci było wygodnie.

Edytowane przez chudelatte
Czas edycji: 2014-09-08 o 20:14
Stary 2014-09-08, 21:21   #94
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
Ale jaki poziom ZAINTERESOWANIA CZYIMŚ ŻYCIEM? Bo chyba sobie trochę dopowiedziałaś. Zinterpretowałaś moją wypowiedź tak, jakbym uważała, że siedzenie 24h na fejsbuku i śledzenie każdego lajka wśród znajomych jest czymś normalnym, a ja nigdzie nie pisałam o takim chorym zainteresowaniu.

Tak zaraz mi przypomnisz, że sama wspomniałam o opinii znajomych - wspomniałam, a Ty sobie rozwinęłaś jak Ci było wygodnie.
Chudelatte, wybacz, ale piszesz szalenie mętnie i ciężko to zrozumieć, stąd biorą się wątpliwości. Zwłaszcza jak odkręcasz całość półsłówkami i na dobrą sprawę nikt nie wie o czym mowa.

Sama napisałaś:

Cytat:
A w ten sposób nabiera znaczenia, że to nie jest jakaś odległa Shakira, tylko sąsiadka Ania, która za Tobą łazi i bardzo chciałaby wejść Ci do łóżka, a Ty klikasz lajk pod jej zdjęciem z połową cyców na wierzchu, więc Ania może sobie pomyśleć, że masz do niej taki sam pociąg jak ona do Ciebie, znajomi też mogą pomyśleć, że coś Cię jednak z Anią łączy skoro ona za Tobą łazi a Ty ją lajkujesz... no ale kto by się przejmował co pomyślą znajomi i co Ania pomyśli
Serio masz znajomych którzy na podstawie lajka na fb uznają, że "czują taki sam pociąg jak ona do Ciebie"? Albo znajomi... serio doszukują się związku między osobami na podstawie tego, że ktoś polubił jakieś zdjęcie?Dla ciebie takie wyciąganie wniosków jest sensowne i nie jest naciągane? Uważasz że przejmowanie się "co pomyślą ludzie, skoro polubiłam jego zdjęcie" ma sens? Jaki? Co w tej sprawie traktujesz poważnie? Jakie lajki mają znaczenie i interpretujesz i zastanawiasz się "co kto poczuje"?

Pytam poważnie, więc proszę również odpisz poważnie... bo widzę że nawet przy śladowej ilości ironii się nie dogadamy, bo uznasz wszystkich za pseudointelektualistów i tyle będzie...
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 21:28   #95
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Chudelatte, wybacz, ale piszesz szalenie mętnie i ciężko to zrozumieć, stąd biorą się wątpliwości. Zwłaszcza jak odkręcasz całość półsłówkami i na dobrą sprawę nikt nie wie o czym mowa.

Sama napisałaś:

Serio masz znajomych którzy na podstawie lajka na fb uznają, że "czują taki sam pociąg jak ona do Ciebie"? Albo znajomi... serio doszukują się związku między osobami na podstawie tego, że ktoś polubił jakieś zdjęcie?Dla ciebie takie wyciąganie wniosków jest sensowne i nie jest naciągane? Uważasz że przejmowanie się "co pomyślą ludzie, skoro polubiłam jego zdjęcie" ma sens? Jaki? Co w tej sprawie traktujesz poważnie? Jakie lajki mają znaczenie i interpretujesz i zastanawiasz się "co kto poczuje"?

Pytam poważnie, więc proszę również odpisz poważnie... bo widzę że nawet przy śladowej ilości ironii się nie dogadamy, bo uznasz wszystkich za pseudointelektualistów i tyle będzie...
Jedna wielka nadinterpretacja i przeinaczenie, ale dobrze, że chociaż piszesz bez ironii, bo z ironią to bym nic nie zrozumiała. Zupełnie jak Ty powyżej.
Skończyłam dyskusję na ten temat.

Edytowane przez chudelatte
Czas edycji: 2014-09-08 o 21:30
Stary 2014-09-08, 21:33   #96
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna wielka nadinterpretacja i przeinaczenie, ale dobrze, że chociaż piszesz bez ironii, bo z ironią to bym nic nie zrozumiała. Zupełnie jak Ty powyżej.
Skończyłam dyskusję na ten temat.
-.- Właśnie dlatego ograniczam ilość znajomych, na fb i w życiu. Z niektórymi ani na poważnie ani na żarty nie da się nawet próbować rozmawiać bo robią się z nich obrażone księżniczki nie potrafiące odpowiedzieć na żadne pytanie.
Stary 2014-09-08, 22:51   #97
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Serio masz znajomych którzy na podstawie lajka na fb uznają, że "czują taki sam pociąg jak ona do Ciebie"? Albo znajomi... serio doszukują się związku między osobami na podstawie tego, że ktoś polubił jakieś zdjęcie?Dla ciebie takie wyciąganie wniosków jest sensowne i nie jest naciągane?
a Ty z choinki się urwałaś? ile było takich przypadków tutaj na intymnym, że facet polajkował fotkę (czy coś w tym guście) i laska zaraz sobie wkręcała, że na bank jest nią zainteresowany?
nie trzeba mieć takich znajomych, żeby wiedzieć, że tacy głupi ludzie po świecie chodzą
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 23:19   #98
Hibiku
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4805948 7]a Ty z choinki się urwałaś? ile było takich przypadków tutaj na intymnym, że facet polajkował fotkę (czy coś w tym guście) i laska zaraz sobie wkręcała, że na bank jest nią zainteresowany?
nie trzeba mieć takich znajomych, żeby wiedzieć, że tacy głupi ludzie po świecie chodzą[/QUOTE]

Ano z choinki jak widać, a przynajmniej świata poza wizażem... I chyba wolę tam zostać;p
Stary 2014-09-09, 05:23   #99
Amitri
Zadomowienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4805948 7]a Ty z choinki się urwałaś? ile było takich przypadków tutaj na intymnym, że facet polajkował fotkę (czy coś w tym guście) i laska zaraz sobie wkręcała, że na bank jest nią zainteresowany?
nie trzeba mieć takich znajomych, żeby wiedzieć, że tacy głupi ludzie po świecie chodzą[/QUOTE]

Naprawdę było coś takiego? Że zaprosił do znajomych to było, ale fotę polajkował i już big love? Tego nie kojarzę (chyba moje szczęście).
Amitri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 05:28   #100
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 67eve Pokaż wiadomość
Moi znajomi pokłócili się o pewną sytuację, sama nie wiem, co o tym sądzić: on zauważył, że narzeczona "polajkowała" post kolesia, który się do niej dobierał (bezskutecznie) w czasie trwania ich związku. Jak to zobaczył, wyraził niezadowolenie (prywatnie jej to powiedział, nie pisał na Facebooku). Ona uznała, że źle się czuje z tym, że narzeczony śledzi ją na Facebooku i usunęła narzeczonego ze znajomych. On poczuł się tym bardzo urażony i uznał, że narzeczona go nie szanuje i postępuje nieracjonalnie odbierając mu dostęp do publicznej sfery, jaką jest internet (do której dostęp ma cała reszta jej znajomych). Ona twierdzi, że przesadził, bo przecież bycie w znajomych na fejsie nie jest takie ważne, skoro są parą.
A Wy co sądzicie? Poczulibyście się urażeni, gdyby narzeczona/narzeczony usunęliby Was ze znajomych?
Hahaha Jak to dobrze, że nie mam facebooka. Mogę spać spokojnie, Narzeczony mnie nie zostawi
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 07:45   #101
Karena 73
Kobieta z klasą

Lajkowanie fotki w iluś tam przypadkach było jedyną przesłanką do zadawania pytań: czy coś z tego będzie? lub jak to rozkręcić? albo jak to nie kocha, przecież NAWET polubił moje zdjęcie na fb a biedny facet nawet nie wiedział, że tym właśnie jednym kliknięciem zdobył oddaną na wieki wielbicielkę
Niestety fejsbusiowe pokolenie zaczyna mnie przerażać. Fotki przy śniadaniu, fotki w drodze po bułki, fotki po zakupie nowych kapci, fotki, fotki, fotki ... Gdybym kiedyś straciła pracę zostanę włamywaczem. W tej chwili nie musisz już obserwować godzinami mieszkania, żeby poznać zwyczaje domowników, albo dowiedzieć się kiedy wyjeżdżają na dłużej. Wystarczy profil na FB i masz wyłożone jak na tacy
Stary 2014-09-09, 11:38   #102
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Wyobraziłam to sobie:
"Hmm, ładne zdjęcie, ale jak je polubię, to Zośka pomyśli, że mi się Krzysiek podoba, i wtedy powie Ance, a ona powie Waldkowi i Waldek się ze mną nie umówi..."
Albo:
"Podoba mi się ta piosenka, dałabym lajka, ale wrzuciła ją Kryśka. Jak Jola to zobaczy, to się może na mnie obrazić, bo przecież ona Kryśki nie lubi"...

Podoba mi się zdjęcie/filmik/artykuł/cokolwiek innego -> klikam że to lubię i nie poświęcam temu żadnej dodatkowej myśli. I nie wierze że tego typu rozkminy mają ludzie, którzy wyrośli już z gimnazjum...
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 13:43   #103
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
:d serio, uwazasz za normalne chore zainteresowanie znajomych kto komu co zalajkowal i co to oznacza?
Raczej nikt nie mówi o śledzeniu, co Twoi znajomi robią na portalach, ale to się często widzi, nawet nie wnikając w temat, bo samo Ci się rzuca w oczy.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Lajkowanie fotki w iluś tam przypadkach było jedyną przesłanką do zadawania pytań: czy coś z tego będzie? lub jak to rozkręcić? albo jak to nie kocha, przecież NAWET polubił moje zdjęcie na fb a biedny facet nawet nie wiedział, że tym właśnie jednym kliknięciem zdobył oddaną na wieki wielbicielkę
Niestety fejsbusiowe pokolenie zaczyna mnie przerażać. Fotki przy śniadaniu, fotki w drodze po bułki, fotki po zakupie nowych kapci, fotki, fotki, fotki ... Gdybym kiedyś straciła pracę zostanę włamywaczem. W tej chwili nie musisz już obserwować godzinami mieszkania, żeby poznać zwyczaje domowników, albo dowiedzieć się kiedy wyjeżdżają na dłużej. Wystarczy profil na FB i masz wyłożone jak na tacy
Racja.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 14:40   #104
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Raczej nikt nie mówi o śledzeniu, co Twoi znajomi robią na portalach, ale to się często widzi, nawet nie wnikając w temat, bo samo Ci się rzuca w oczy.
A co się rzuca w oczy? Że kolega x polubił zdjęcie koleżanki y? No i?
Stary 2014-09-09, 14:51   #105
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A co się rzuca w oczy? Że kolega x polubił zdjęcie koleżanki y? No i?
Mi się np. kiedyś rzucił w oczy komentarz jednej dziewczyny pod zdjęciem kolegi TŻ. Był lekko "podejrzany", ale nic bezpośrednio z niego nie wynikało. A że mój TŻ tego chłopaka zna bardziej niż ja, a jego dziewczyną jest kto inny niż ta, co komentowała to zapytałam o to TŻ. I najpierw utrzymywał, że to nic nie znaczyło, a potem wyszło, że jednak za plecami swojej laski ten jego kolega z tamtą pisze. Taki jestem detektyw. A komentarz zobaczyłam przypadkiem, nikogo nie śledziłam.
Mi się rzucają w oczy takie rzeczy, nie na każdego zwracam uwagę, ale jak kogoś lubię, albo wyjątkowo nie lubię to tak. I wyciągam wnioski na ich temat m.in. na postawie zachowań w internecie. Na ogół są trafne.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 15:55   #106
Duszaniola
Wtajemniczenie

Bo ja wiem, czy ten problem jest taki z pupy. Chłopakowi się nie dziwię. Jakby do mojego TŻ się ktoś dobierał w trakcie trwania naszego związku, to bym nie chciała, żeby utrzymywał z nim kontakt, nieważne czy w realu, czy na internecie. I jakby mi jeszcze powiedział, że mnie wywala ze znajomych, bo spokojnie powiedziałam, że mi się coś nie podoba, to bym nabrała podejrzeń, że coś ukrywa.

I nigdy nie zrozumiem tego chwalenia się, że na fejsie nie ma się ustawione, że jest się z kimś w związku/zaręczonym. Rozumiem czepianie się, jak ktoś popada w przesadę i codziennie wrzuca TŻ posty w stylu "kocham Cię słoneczko ", ale co złego jest w zwykłym ustawieniu "w związku z...", że co wychodzi temat fejsa, to zawsze ludzie się chwalą, że nie mają tego ustawionego?

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mi się np. kiedyś rzucił w oczy komentarz jednej dziewczyny pod zdjęciem kolegi TŻ. Był lekko "podejrzany", ale nic bezpośrednio z niego nie wynikało. A że mój TŻ tego chłopaka zna bardziej niż ja, a jego dziewczyną jest kto inny niż ta, co komentowała to zapytałam o to TŻ. I najpierw utrzymywał, że to nic nie znaczyło, a potem wyszło, że jednak za plecami swojej laski ten jego kolega z tamtą pisze. Taki jestem detektyw. A komentarz zobaczyłam przypadkiem, nikogo nie śledziłam.
Mi się rzucają w oczy takie rzeczy, nie na każdego zwracam uwagę, ale jak kogoś lubię, albo wyjątkowo nie lubię to tak. I wyciągam wnioski na ich temat m.in. na postawie zachowań w internecie. Na ogół są trafne.
Mnie też się rzucają. I kilka związków po zachowaniu na fb przewidziałam. A nie, nie siedzę na fejsie dniami i nocami i nie śledzę wszystkich znajomych.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 13:02   #107
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
co złego jest w zwykłym ustawieniu "w związku z..."
Oczywiście, że nic
Też mam, na wyraźne życzenie mojego męża ( zazdrośnik ) , choć dla mnie to bez znaczenia. Na co dzień noszę obrączkę, więc to żadna tajemnica. Nie spotkałam się z tym, żeby jakoś nadmiernie moi znajomi wysyłali sobie buźki z wyznaniami, ale to może dlatego, że są dorośli. Status ustawiony, lub nie. Nie wiem czy dorośli ludzie robią o to wielkie halo? Nie spotkałam się.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Mnie też się rzucają. I kilka związków po zachowaniu na fb przewidziałam.
Dlatego ludzie powinni zwrócić większą uwagę na swoją prywatność w sieci. Komentarze, jeżeli ogólnodostępne, mogą wzbudzać czyjąś ciekawość, dlatego lepsze są prywatne wiadomości. Wtedy przeczyta ta osoba, do której jest kierowany tekst, a nie cały świat.
Kiedyś się ludzie oburzali, gdy ktoś próbował dostać się do koperty z listem. W tej chwili mam wrażenie, że już niedługo będziemy oglądać filmiki z porodu

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości