![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Mieszkalam kiedys w domu gdzie trzeba bylo z autobusu isc prawie 2 km przez las.. Gdzie zima o 17 juz ciemno jest .. Innej dogi nie bylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
O wlasnie, taki maly ot ale powiedzcie jak Wyglada sprawa z samochodami elektrycznymi W Pl? Sa np miejsca gdIe je mizna ladowac? I ogolnie jest juz sporo tyvh aut czy jeszcze nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() Wszyscy teraz mają traumy, fobie, depresje, byli w toksycznych związkach czy też przypominają sobie jak to w wieku 5 lat mama im powiedziała że ich siostra namalowała ładniejszy obrazek ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
on tired little feet
|
jacy znowu przebierańcy
![]()
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- filmik jest ustawiony. Nagrywa aktorów przebranych za policjantów a nie policjantów na służbie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Podstawieni ludzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Ja wlasnie bym chciala sobie w przyszlosci kupic auto elektryczne, bo duzo mniejsze sa koszta, (brak oplat za drogowe, bramki, darmowe ladowanie itp). Nissan Leaf mi sie marzy :p hmm to nieciekawie jak tak jest, ale moze za kilka lat cos z tym zrobia.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że osoby z fobią starają się unikać pewnych sytuacji (jak mogę uniknąć idioty, który siedzi w krzakach i ma zamiar mnie wystraszyć? Przecież nawet go nie widać), albo po prostu obchodzą z daleka, zawracają etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jeśli skrajny psi fobik wyjdzie zza rogu i wpadnie na Twoje radośnie dyszące psy? Cholera wie przecież co może się z nim stać. Cytat:
Do czego piję w swoich wiadomościach? Przejrzyjcie listę fobii. Wg autora jest tworzona od lat '80 i każda fobia tam napisana miała miejsce w książkach, lub publikacjach medycznych. Co z tego wynika? Że codziennie każde z nas może być przyczyną czyjegoś ogromnego strachu i nawet tego nie podejrzewa. Wardęgi nie bronię, bo mi to zwisa. Natomiast jestem w 100% pewien, że nie tworzył tego dowcipu z zamysłem "ale dowalę arachnofobom". Można normalnie ładować z sieci. Albo bezpośrednio, albo poprzez adapter. Akumulatory nie starzeją się szybko. A aut jest trochę, ale nie na tyle (w Polsce), by były czymś powszechnym, czy zauważalnym.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-09-09 o 17:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie podobają mi się takie żarty. Są zabawne w bardzo powierzchowny sposób, ale jak się zastanowić, można pomyśleć ile osób faktycznie zostało poważnie wystraszonych, ile z nich miało potem zrąbany dzień, i tak dalej.
Ja jakoś bym się nie śmiała gdyby mnie ktoś nagrał w podobnej sytuacji, przerażoną, krzyczącą, uciekającą. Nigdy bym też nie naraziła swojego psa na to, że ktoś go najnormalniej skopie. Mogę się pośmiać z wkręcania ludzi bez straszenia, np. bawił mnie filmik gdzie pokazywano ludzi, którzy sądzili, ze jaką interaktywną windą aktywowaną głosem, podczas gdy to dwóch kolesi rozmawiało z ludźmi. Ale nie śmieszy mnie straszenie przypadkowych przechodniów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
on tired little feet
|
Rozumiem co znaczy "przebieraniec", chodzi mi o to że filmiki z policjantami są prawdziwe.
![]() Poczytałam sobie w necie i znalazłam takie info, że policja za to naigrywanie się założyła mu sprawę w sądzie, z tego co wiem mandatów to już sporo dostał ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
zrobił filmik żeby zaistnieć w sieci. A ewentualnych poszkodowanych miał głęboko w tyle. Jest to jego świadome, zamierzone działanie. Chce kogoś przestraszyć. A Tyene chce wyjść ze swoimi psami na spacer.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Jak we wszystkim są granice dobrego smaku. A tłumaczenie, że każdy z nas może kogoś w każdej chwili wystraszyć śmiertelnie mnie nie przekonuje, bo co innego przypadek, a co innego czyjeś celowe, zaplanowane działanie i premedytacja.
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
czyli można zaistnieć w necie nie wyrażając na to zgody. Nie sądzę żeby policjanci się na to godzili. Jeżeli policja nie może durnego filmiku zablokować to zwykły człowiek - też nie ma szansy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Marszałkini II RP
|
Wardęga reprezentuje sobą i swoimi pomysłami poziom gimbazy, ale co najgorsze zarabia na tym niezłe pieniądze. Nie, nie zazdroszczę mu, ale to kolejny przykład tego jak dobrze zarabia się na czymś debilnym. Koleś przekroczył swoim filmem o psie - pająku granicę dobrego smaku. Ja bym zawału dostała jakby mnie to spotkało i nie zdziwiłabym się jakby komuś pod wpływem paniki czy stresu rzeczywiście coś się stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Leszy, wiem, wiem. Ale osoba z fobią musi się z tym liczyć. Nie inni, tylko ona. Chodzi o działanie niezamierzone.
Przedstawię to w ten sposób: Idę ulicą, dostaję w głowę piłką. Nie zauważyłam, że dzieciaki grają w siatkówkę, ktoś odbił za mocno i stało się. Mogłabym się wystraszyć na początku, ale bez przesady. Jest to działanie, które można jakoś przewidzieć - dlatego, że to się zdarza. Bo ludzie grają w siatkę, po prostu. Więc może się tak stać. Biorę piłkę i im odrzucam. Ale teraz: idę ulicą, nagle dostaję w łeb piłką albo balonem z wodą (jeszcze lepiej), bo jakiś pajac rzucił ją we mnie ostentacyjnie z krzaków, żeby zrobić psikusa. Reaguje tak samo, ale jestem zniesmaczona. Nie życzę sobie takiego zachowania itp., biorę piłkę i z całej siły rzucam mu w twarz. No sorry. Miałabym paskudny dzień swoją drogą i odczułabym brak szacunku do swojej osoby. Oczywiście mój przykład nie nawiązywał tu do fobii, ale chodzi po prostu o różnicę między tymi zachowaniami. Chodzi o to, że nigdy nie wiesz, na kogo trafisz, więc po co ryzykować, prowokować los? Dla uciechy i nabić na youtube? Osoba z fobią nie może się czegoś takiego spodziewać, ba, może o tym nie pomyśleć ani razu w życiu. To jest działanie zamierzone. Tylko o to mi chodzi, o tą subtelną różnicę. Sytuacji w życiu nie da się przewidzieć, ale są jakieś granice normalnych zachowań, akceptowalnych w społeczeństwie. Ja rozumiem, że ktoś nie bierze pod uwagę osobę np. z taką fobią, bo pewnie wtedy by jej nie wystraszył czy nie rzucił jej w twarz pająkiem-zabawką, to oczywiste - ale wtedy nie ma rozumu, bo nigdy nie może być pewnym i może mieć pecha. Jak już napisałam wcześniej - niech straszy znajomych, mniejsze ryzyko i już. Poza tym uważam, że to niesmaczne i nie w porządku. Myślę, że o to się jedynie rozchodzi. Co innego jak ktoś trafi na nieprzyjemną sytuację, z której mogą wyniknąć jakieś problemy, ok, ale która niestety pojawić się w życiu może, a co innego jak jest się obiektem żarciku jakiegoś idioty, który się bawi kosztem innych i zwiększa ryzyko wystąpienia wspomnianych wcześniej problemów. Po co to robić, po co zwiększać ryzyko? Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam nad tym waszym "niechcący, to co innego niż z premedytacją".
Próbuję się postawić na miejscu chorej, która się boi. I wydaje mi się, że ten co przestraszy mnie niechcący, jest dla mnie gorszy. Dlaczego tak uważam? Nie oszukujmy się, nie ma olbrzymich ilości osób, które chcą kogoś z daną fobią przestraszyć. Gdyby ktoś taki mnie przestraszył, to po odpowiedniej reakcji, czyli panice, dochodzeniu do siebie itp. pocieszałbym się, że to jakiś dupek się wygłupiał. A jakby ktoś mnie przestraszył niechcący? Po objawach fobii, przyszło by rozmyślanie: że przecież on niechcący to zrobił, nie chciał mnie przestraszyć. A mimo to zrobił. I takich co niechcący mnie przestraszą jest WIĘCEJ niż takich, co czyhają na to, by mnie przerazić. I to jest jeszcze bardziej przerażające i straszne: że mogę normalnie iść ulicą i ktoś mnie niechcący przestraszy. Że nie mogę czuć się komfortowo funkcjonując normalnie w społeczeństwie. Ale to moje zdanie i luźne przemyślenia. @Daxie Rozumiem o co Ci chodzi, choć akurat przykład z piłką troszkę nietrafiony, bo rzucając piłkę wiem, że kogoś fizycznie to dotknie. Strasząc kogoś nie ma tej pewności, że odciśnie się ślad na psychice, albo że naruszy psychikę. I teraz pytanie: skoro osoby w tym wątku zabraniają straszyć, bo komuś może się coś stać, to czy same stosują się do tego, by żadnego chorego na jakąś fobie nie przerazić? Lista jest długa, czy jesteście pewne, że nigdy nikogo nie naraziłyście?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-09-09 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
To wtedy idzie się na terapię swoją drogą. A nie wini społeczeństwo, bo tak wygląda życie - klauni chodzą po ulicy, to ich praca, tak zarabiają, a to ja mam problem. Dlatego ja nie mam pretensji do ludzi, że jak jest ciemno to oni za mną idą i nie zrobią mi łaski, przechodząc na drugą stronę - absolutnie, to by było idiotyczne! A jeśli ktoś robi to "chcący", to dla mnie również brak szacunku i dlatego jest gorsze.
EDIT: Dodam, że moim zdaniem chodzi tu też o przyzwoitość osoby robiącej psikusa, a nie tylko odczucia "poszkodowanego". Po co mu to? Po co się narażać i po co w ogóle zachowywać się tak względem innych ludzi? Dla mnie taka osoba nie ma rozumu. A Ci ludzie, którzy niechcący przestraszają - właśnie jest ich więcej, można to jednak przewidzieć, bo robią czynności, które są przewidywalne na zewnątrz, więc ciężko ich winić o chorobę drugiej osoby. Robią coś, na co mają społeczne przyzwolenie. Dlatego terapia. Jeśli tak się stało, jeśli fobia zaburza codzienne funkcjonowanie, to już wtedy trzeba iść na terapię. Ale... po co narażać dodatkowo, robiąc coś "chcący"? Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
On tak zarabia na życie, ma z tego kasę.
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-09-09 o 18:18 Powód: , |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Zarabia, narażając innych, nawet nie o zdrowie innych ludzi chodzi, ale brak szacunku, brak społecznego przyzwolenia, to, że nie jest to normalne działanie, psuje innym dzień CHOCIAŻBY, a mógłby tego nie robić... Bardzo zabawne, jak mówię, niech tak wystraszy jakiegoś stereotypowego dresa, skoro tak zarabia, pora podnieść stawkę
![]() Stawiając się na jego miejscu - ja bym tak nie mogła. Staram się zachowywać względem ludzi tak, jakbym chciała, żeby oni sami mnie traktowali... Dla mnie to jedna z fajniejszych zasad. Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie trzeba mieć żadnej fobii żeby się wystraszyć.
Ja boję się pająków, przebranego psa bym się pewnie przestraszyła, a potem bym była wkurzona długi czas, czułabym się upokorzona że ktoś mój strach nagrywa. No ale to tyle. Pewnie bym to przeżyła. Ale równie dobrze mogłoby trafić na mojego dziadka, człowieka po zawale, i gdyby coś mu się stało z powodu takiego żartownisia, to bym żartownisiowi chyba łeb ukręciła przy samej dupie. A to, że on straszy kogoś celowo oczywiście działa na jego niekorzyść, co innego jak przypadkiem się kogoś wystraszy a co innego gdy się to robi celowo, z egoistycznych pobudek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Taki sobie koleś, trzepiący kasę właśnie na takich żartach. Profil na fejsie, nie-wiadomo-ile polubień, itd.
Żart miał na celu wystraszenie ludzi i sfilomowanie ich reakcji, tak mi się przynajmniej wydaje. Nie sądzę, by był w tym jakiś głębszy sens niż to, co widzimy na filmiku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Wiem, o co wam chodzi z tymi starszymi osobami, naprawdę.
Ale czy naprawdę myślicie, że on wypuściłby tego psa na osobę starszą? Bo zdrowy rozsądek podpowiada że nie, bo taka osoba może dosłownie umrzeć ze strachu. Natomiast osoba w średnim wieku, czy też młoda nie kojarzy się z milionem chorób i jest bezpieczniejszym celem. Nie znam w pełni jego twórczości, czy ktoś może pokazać mi gdzie straszy starszą osobę?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba można to porównać do gwałtu. Ktoś robi Ci coś na co nie zgadzasz się i ma z tego satysfakcję |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Właśnie, że współczucie mogą mieć, że żart ich dotknął, bo i mnie, osobę bez fobii, dotknąłby ten żart - jak napisałam, chodzi też o brak szacunku i zwykłej przyzwoitości. Tu wcale nie chodzi też, moim zdaniem, o współczucie, że komuś stała się krzywda przez żart, ale o głupotę osoby robiącej psikusa, że zaryzykowała.
Nikt normalny nie ryzykuje, wychodząc na dwór z psem robisz to, co każdy normalny człowiek posiadający psiaka. Wyskakując z psem z krzaków "dla jaj" jesteś zwykłym idiotą i nijak się tego nie da przewidzieć. Ja byłabym przerażona, a psy uwielbiam. Osoby z fobią powinny iść na terapię. Ja im współczuję choroby, bardzo, ale muszą starać się normalnie żyć, dla siebie samych. Nie powinny być jednak narażane i cierpieć, bo ktoś zrobił coś nierozsądnego specjalnie. Przecież nawet dla normalnego człowieka jest to rzecz nieprzyjemna... Ale chodzi o to, że pająk wyszedł zza rogu? No właśnie dlatego taka osoba powinna iść na terapię. By żyć normalnie. Jednak, nawet jeśli wypracuje swój problem nie oznacza to, że ktoś ma przyzwolenie na robienie z drugiej osoby idioty, wyskakując jak pajac z krzaków. A TŻ mógłby się tego spodziewać, bo to normalne, że ludzie wychodzą z psem na spacer, a miasta mają "rogi" ( ![]() To jednak wciąż nie zmienia, że ludzie mają się zachowywać jak małpy w zoo i narażać, robić pośmiewisko z kogoś. Gdybym miała gorszy dzień, bo np. rozstałabym się z TŻ, i ktoś zrobiły mi takiego psikusa, to chyba bym się rozpłakała (że ludzie już w ogóle nie mają w sobie żadnej kultury), a potem go zatłukła. Po co taka osoba naraża się na moją reakcję? Za czynami idą konsekwencje. Osoba robiąca żarty nie zastanawia się nad nimi, tylko idzie i robi. Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
No geez, przecież to czy ktoś robi coś celowo czy przypadkowo jest kluczowe w ocenie moralnej jego zachowania, a w zasadzie do tego sprowadza się ten wątek.
To uniwersalna zasada - od przeciętnego Kowalskiego, poprzez sądy, aż po Wizaż ![]() Dla mnie w ogóle żarty polegające na straszeniu kogokolwiek są słabe i dziecinne. Ale straszenie zupełnie obcych osób i jeszcze nagrywanie tego kamerą - to jest po prostu podłe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.