![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Stare z nas łosie (patrz: wyżej dwudziestki)
Ale się na wspominki ...babciom wzięło
![]() Głupie pipy a co powiecie/my jak będzie 70 tka na karku? ![]() Co do stopów ,taa ,kiedys człowiek był odwazniejszy /głupszy-trza nazwać rzecz po imieniu !/ i sie jeżdziło ,w nocy sie z imprez wracało . A teraz ? Popadam w paranoje /za duzo 997/ i mam wraznie ,ze zza każdego ciemnego kąta czai się morderca i gwałciciel Acha ,co do tych stopów to kiedyś machnęłam i facet się zatrzymał ,jedziem a on rzuca tekstem - ''dobrze,ze sie nawinęłaś bo wiesz k*** właśnie chciałem sie zabić na jakimś zakręcie bo.. cos tam coś tam'' ...wymiękłam i już wiem skąd się wzieło powiedzenie -ale jazda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koncerty byly jeszcze w MDKu ''pszczolka'' i w teatrze. No i w Hadesie,jak powstal. Ba! Kruszwica, to bylo to!!! pewnie ,że jezdzilam ![]() I do Aleksandrowa kuj na kocerty, do skulska, kurde gdzie jeszcze ,heheh, juz nie pamietam tyle tego bylo... No i Jarocin. Kurde balans, ale się rozmarzylam ... rany.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie mów o 70, bo ![]() Dziwne to, jak człowiek chodził do podstawówki to ludzie mający około 30 lat wydawali się tacy starzy, teraz jakoś inaczej myślę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak bedzie 70 na karku to bedę wizaz wspominac ![]() ![]() e tam ,paranoje. kiedys też bylo zle i czaili się mordercy.tyle,że nie bylo tak naglosnione. Strach po prostu przychodzi z wiekiem i tyle. Czlowiek jest mlody to sie tak nie boi ,bo nie zdaje sprawy z tego co na niego czyha.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam w 1993 Cytat:
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
W sumie z jednej strony fajnie, że miałyście taką szaloną młodość
![]() Ja raczej nie będę mieć czego opowiadać ![]() Mam wrażenie, że teraz, gdy teoretycznie powinnam się ustatkować, czasem próbuję "nadrobić" brak szaleństw za młodu ![]() Ale z drugiej strony - jest mi teraz bardzo dobrze i niczego bym nie zmieniła. Może dzięki temu, że kiedyś byłam tak ostrożna i nieufna, nie wplątałam się w jakieś kłopoty (a niestety mam do tego talent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ani jednej foty nie mam!! kumpela sie zdenerwowała ![]() ![]() ludzie tylko nie pozwólcie mi wspominać!!! bo mi sie kadry przesuwają i sama nie wiem czy płakać -że już se newrati czy śmiać się- że w ogóle było i jest moje!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja przez 20 lat zarzekałam, że NIGDY nie zetnę włosów na krótko. I co? Gdy miałam 20,5 to ściełam się na krótko bez niczyich zachęt. A jak byłam mała i jak mama dwukrotnie ścieła włosy pod pretekstem lekkiego podcięcia końcówek to był bek, wielka rozpacz i nieodzywanie się do mamy przez kilka dni, co jest swoistym rekordem, bo nie umiem się długo gniewać (w najgorszym wypadku parę godzin).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
O stopy
![]() Raz pamietam, ze z kolezanka lapiemy (obie blondynki) i trzy auta na raz sie zatrzymaly a my moglysmy sobie przebierac, ktorym chcemy jechac ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
A propo stopu...
Nie jeździłam nim za często, choć czasami się zdarzało. Pewnej nocy, już na studiach, wracałyśmy we trzy z koleżankami z baru. Wiadomo byłyśmy po kilku piwach, humorki miałyśmy wyśmienite ![]() Ale do domu daleko, wczesna zima, mróz już powoli łapał. No więc zaczełyśmy łapać stopa. Nikt nam się nie nie chciał zatrzymać. Nagle patrzymy, a tu radiowóz jedzie, więc my tak dla hecy, zaczęłyśmy na niego machać. No i zatrzymał się, my z uśmiechami na ustach się pytamy, czy nas podwiozą. Podwieźli, po drodze zrobili wykład, że tak nie wolno, że to niebezpieczne i bla, bla bla. To był najbardziej "ekstremalny" stop jakim dane było mi jechać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na swojej własnej 18-tce złamałam nogę i na barana zanieśli mnie na pogotowie.Siedzimy na przystanku/zaraz przy szpitalu/ a te wariatki sie smieją ,że zima a ja w sandałkach / palce z gipsu mi wystawały!/ ,oczywiscie w nocy stopem przyjechalismy do domu I teraz trzeba było widzieć rano miny rodziców,którzy po miesiecznej prośbie,ze maja mi przecież chatę zwolnić /18-tka!/ przychodzą rano a córcia noga w gipsie koniec zamykam się ![]() bo moge tak bez końca dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
w wieku prawie ze 30 lat
![]() -bo już nie szaleję tak jak kiedyś -bo mam w glowie jakiś przelicznik co jest mądre a co nie, wcześniej tego nie było -Nie noszę sztruksów, flanelowych , zielonych koszul w kratkę, nie słucham już reggae, choć mam drżenie serca wciąż kiedy słyszę dobry kawałek piosenki -nie wierzę że można żyć tylko dla i z miłości, myśleć po nocach, żyć marzeniami -(cuuudownee) -nie słucham też po nocach radia, trójki i piotra Kaczkowskiego, nawet Marcina Kydryńskiego, tęsknię za rodzina Poszepszyńskich oraz za marcheweczką ciach ciach ciach ... kiedyś wypiłabym nalewkę w parku, i przeszalałam całą noc na imprezie a teraz... komputerek serialek, piżamka lulu, ewentualnie piwko. Co to sie z człowieka robi ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Super wątek
![]() Cóż ze mną było podobnie jak z Reną ![]() Cytat:
A jednak jest wiele rzeczy z których wyrosłam. Nie dla mnie juz wielgaśne swetry i koszulki, koszule flanelowe podkradane tacie, dżinsy o wybitnie nie twarzowym fasonie, które podobnie jak jedna z przedmówczyń szorowałam szczoteczką do rąk, koloru niebieskiego - który przez wiele lat nosiłam namiętnie prawie kazdego dnia, jedzenia mleka w proszku na sucho, pochłaniania ksiązek fantasy i romansideł w ilościach hurtowych, porzuciłam też chodzienie w trampkach, adidasach, czy butach jak z szafy babci na codzień i pewnie milion innych rzeczy o których juz nie pamiętam Nie wyrosłam z gustu do facetów, mojego optymizmu ani z tego, ze nadal bardzo lubie ludzi, że kiedy dobrze sie bawie czas sie dla mnie nie liczy, że uwielbiam marnowac czas ![]() Polubiłam mimo, ze wydawało mi się to nie wyobrażalne - folklor (który kiedyś wydawał mi sie szcytem obciachu), buty na szpilkach (których wynalazce kiedyś chciałam zlinczować), makijaż i o zgrozo rózowe koszulki ![]()
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2007-06-03 o 23:43 Powód: bo tak ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja majac 17 lat uprosilam rodzicow, zeby mnie puscili na sylwka do kumpla co mieszkal moze 10 km od ina. Tzn taki z niego kumpel ze coś do mnie czul (i ja do niego) , staruszkowie się zgodzili po dlugim namawianiu (i chyba dlatego,że wiedzieli,iż jak nie pozwola to wypruję sama) wszystko bylo pieknie cacy, kumpel się narąbał , zaprosil jeszcze jedną dziewczyne z ktorą jak się okazalo chodzil ![]() powybijal szyby w drzwiach od pokoi, ogolna furia. Ja wyszlam na dwor,bylo ok 24 wiec chcialam fajerwerki poogladac. Taaa... Poogladalam ,ale gębą zarytą w ziemi. ![]() Okazalo,sie,że Jerzy wyskoczyl za mną ,chcial mnie objąc, ja bylam oparta o barierkę na schodach(to byl domek jednorodzinny) no i z wys metra dwadziescia, spadlam na pysk, a Jerzy na mnie. Moj krzyk bylo chyba slychac w calej wsi ![]() Na pogotowiu zalozyli mi 5 szwow na glowie -przy czole, tak wiec mam darmowy przedzialek, i zdarte mialam polowę twarzy. Ale najlepsza byla mina moich rodzicow.... Puscili mnie na impre, wiedzieli gdzie jestem,legalnie poszlam i oczywsicie musialam znow coś odwalic. Na szzescie skonczylo sie tylko na slownym laniu.
Edytowane przez ruda7816 Czas edycji: 2007-06-04 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
uh czytam Wasze wypowiedzi i mi się smutno robi, że tak mało szalonych rzeczy w życiu robiłam
![]() "Dobre pacjenki" z Was były i są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja się najbardziej łapię za głowę, jak wspominam jak emocjonalnie czasem reagowałam na różne sprawy.
Kiedyś pokłóciłam się bardzo z rodzicami, chcieli mnie przenieść do innego liceum, spanikowałam, spakowałam w plecak kilka ubrań, drugie buty i ładowarkę do telefonu i uciekłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
No niestety...wypada się przyznać że do tychże łosiów zaliczam się i ja
![]() ![]() Ja wyrosłam z szerokich spodni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyrosłam z obwieszania pokoju plakatami ![]() ![]() ![]() Chodzę w spódniczkach- co jeszcze kilka lat temu było nie do pomyślenia. Maluję paznokcie na czerwono ![]() ![]() Chodzę w rozpuszczonych włosach, nie mam już tyle kolorowych długopisów co zawsze ![]() ![]() Ajjj... aż mi się łezka w oku zakręciła ![]()
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
hehe hehe,
rozlega się wesoły rechocik pamiętam, kiedy w wieku lat 17 zaczęłam spotykać się z moim pierwszym ukochanym "na poważnie" (w porównaniu z tzw dzisiejszą młodzieżą byłam już dinozaurem ![]() ![]() spódnice i buty na obcasach były dla mnie wtedy czystą abstrakcją. królowała- jak widzę nie tylko u mnie- flanelka, glany, oraz koszulki (broń Boże damskie bluzeczki a la Orsay) dyskotekami gardziłam, natomiast lubowałam się w imprezach pod chmurką typu "dni miasta" ![]() z rozrzewnieniem wspominam tamte "stare czasy", jednak wiem, że nie ma już do nich powrotu. przynajmniej nie do full wersji. kiedy wyjeżdżam w góry, z upodobaniem wskakuję w badziewne ciuchy. glany zamieniłam co prawda na buty na wibramie, ale i tak czuję się miło, swojsko i młodzieżowo- flejowato. ![]() na co dzień jednak jestem "ucywilizowana". zobaczymy, w którą stronę dalej poewoluuję. ![]() ![]()
![]() |
#114 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w sumie byłam grzeczna ![]() Naprawdę ![]() Nie szalałam jakoś szczególnie, uczyłam się, nie biegałam za chłopakami, nie latałam po dyskotekach, miałam swoją grupę znajomych w której czułam się dobrze i tej grupy się trzymałam... Jasne, że jakoś tam się zmieniłam... Jestem nieco bardziej pewna siebie, charakter mi się nieco wyraźniej ukształtował, jestem bardziej skłonna do walki o swoje. Skuteczniej walczę z jakimiś dołkami, stanami pseudo-depresyjnymi, nerwicą, i ogólnie ze sobą - chyba jestem silniejsza, więcej jestem w stanie znieść. Nauczyłam się, że mam większy wpływ na moje życie, niż sądziłam ![]() Pozbyłam się za dużych t-shirtów, rozciągniętych sztruksów, powyciąganych bezkształtnych bluz, takichże swetrów ![]() Nie uciekam już z krzykiem na widok spódnicy czy sukienki, ba! nawet sama je sobie kupuję! ![]() ![]() Malować się zaczęłam bardzo wcześnie, więc tu nic nie uległo zmianie... Noo, pewnie umiejętności mam większe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]() no dobra.. ja tez juz nie pije jaboli.. kiedys chcialam sie uzaleznic od opium bo dawniej pisaze tak mieli ale jakos znajomi i moj ex odwodzili mnie skutecznie.. dzis za glowe sie lapie ze moim planem na przyszlosc bylo zostac cpunka z prawdziwego zdarzenia.. nie bijcie mnie za tego posta.. mloda bylam i bardzo glupia..
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o wlasnie, pisarze.... to samo mialam prawie ,że. ![]() ja cię rozumiem,wiec nie zlinczuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Już nikt dawno tu nier pisał więc ja napiszę kilka słów.A więc całe liceum i gdzieś tak 4 lata po nim ubierałam się tak bardziej elegancko tzn. spódniczka,obciśnięta bluzka,makijaż( nie obeszłabym się bez niego) itd. A potem zmiana prawie o 180 stopni.Mam już tak od trochę ponad roku.Teraz to tylko glany,adidasy,jeansy,t0sh irty,bluzy itd. Makijaż też pojawia się czasem na mej twarzy,ale już nie przywiązuję do tego takiej uwagi.Jak go nie mam to się obędzie.Muzyka pozostała ciągle ta sama- rock,metal.Popu też posłucham,ale disco polo to już nie mogę znieść.A jestem z jednej strony zmuszona go słuchać bo koleżanki z którymi mieszkam tego suchają
![]() ![]() Faceci ciągle podobajką mi się Ci sami.Czyli długowłosi w glanach(ale nie koniecznie) ale za to lubiący kolor czarny i ubierający się tak lużnbo jak JA ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Takze wyroslam z kilku rzeczy:
*z martensow, bluz, kamizelek - w ogole zakrywania sie 'namiotem' bojac sie ze ludzie beda sie ze mnie smiac bo jestem wieksza, wiec co za tym idzie wyroslam z... *kompleksow co do mojego wygladu *z kolekcjonowania figurek porcelanowych, wszelakiej masci puzderek i obwieszania pokoju gwiazdami muzyki, koszykowki, aktorami... - do teraz pamietam plakat Kevina Garnetta zajmujacy cale drzwi *z farbowania wlosow i z wiecznie krotkich wlosow *z chodzenia bez makijazu - niestety, teraz musi byc *z lalek Barbie i z komiksow.
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Wyrosłam z:
1) glanów i sandałków jezusków; teraz mam balerinki, japonki, nawet (!) buty na obcasie i marzą mi sie kozaki ![]() 2) bezkształtnych, czarnych ciuchów; noszę kolorowe (przeważa niebieski ![]() ![]() 3) z pesymizmu, nihilizmu; nigdy nie byłam tak pozytywnie nastawiona do życia jak teraz, zbudowałam sobie całkiem przyjemny wizerunek świata i własną jego filozofię. 4) z pisania manifestów ( ![]() o tym, że skoro moje życie jest nic nie warte, należy poświęcić je sztuce, wzniosłym celom, poszukiwaniu Tajemnicy Istnienia - za Witkacym i Schopenhauerem, na których to miałam straszne jazdy. 5) z targających mną Weltschmerzów; moja tożsamość wykrystalizowała się w bólach i jest już stabilna. 6) z niechęci do spódnic/sukienek (dopiero co ![]() ciągle mam jakieś opory przed pokazywaniem nóg, ale pokazuję je. 7) z niechęci do mężczyzn (jakś czas temu ![]() w zasadzie z niechęci do ludzi w ogóle: kiedyś przemykałam pod ścianami z "mogącym zabijać" wzrokiem, fukałam i prychałam, zionęłam nienawiścią, nie odzywałam się pierwsza do nikogo, miałam jedną zaufaną przyjaciółkę; teraz ludzi lubię bardzo, fascynują mnie. 8) z niechęci do alkoholu; ![]() do 18 roku życia byłam zatwardziałą abstynentką... a potem już równia pochyła ![]() 9) z ogólnej bezpłciowości; teraz jestem kobieca, noszę kolczyki, biżuterię, zwiewne apaszki, dopasowane ciuszki, maluję się. (szoook) 10) z przesadnej emocjonalności; tu troche żałuję, bo ewidentnie spłyciło mi się odczuwanie emocji, juz nie jest tak mocne/silne jak kiedyś, już nie miewam emocjonalnych ekstaz... szkoda. 11) z przesiadywania przed radioodbiornikiem; Noc Muzycznych Pejzaży z Kosiakiem, Kaczkowski 2 razy w tygodniu obowiązkowo, kiedyś regularnie Makakofonia w Radiostacji - pamięta ktoś? ![]() Ciągle noszę natomiast czarny sznureczek na lewej ręce, który zawiązałam sobie na niej w drugiej klasie liceum (7 lat!). Wtedy cos symbolizował, dziś już w zasadzie nie znaczy dla mnie nic - tylko wartość sentymentalna. Ciągle kocham się w muzykach ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ahinsa Czas edycji: 2007-09-28 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Niezłe, niezłe...
Nie bardzo chce mi się wymieniac, szczególnie że z wielu rzeczy wyrosłam wbrew chęciom (szczególnie w biuście i biodrach ![]() A jesli chodzi o inne "zdziadzienia" to w zyciu nie pojechałabym juz na "Rawa Blues" co kiedyś namiętnie czyniłam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.