|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VI
Cytat:
![]() Śliczne |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o włosy, to poleciałam po całości (w końcu cały wolny dzień) ![]() Najpierw na skalp olejek Khadi, na długość orzech włoski na 3,5 godziny. Potem po umyciu włosów BD dałam Bingo z Ghassoul+spirulina na 30 minut. Na końce Marion z olejkiem arganowym. I bardzo podobają mi się po tym włosy, chociaż są jeszcze wilgotne ![]() (A inne rzeczy z mojego spa to peelingi z malin i truskawek, maseczka ze spiruliny i oleju jojoba) Dzięki spirulinie wyglądałam dzisiaj jak potwór z bagien
|
|
|
|
|
#93 | |||
|
Zakorzenienie
|
Viekki dzięki
a dobrze sie miewają rosna nadal ale z podcinaniem ofkorse... Jak masz fajna fryzjerkę, to nie dziwię sie że z fryzurami mozesz zaszaleć. Cytat:
Lubie swoej fale, ale ta walka z opanowaniem puchu zwlaszcza teraz bywa męcząca... A Ty masz nat mocne loki? A co z kondycją po ? Jak oceniasz? Cytat:
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48682462]Zastanawiam się, czy taka fryzura niepotrzebnie by cię nie postarzyła. Podobnie ma się kwestia z tzw. fryzurami a la Marylin (tu np. u Michelle Williams). A spróbowałaś włosy podpiąć do takiej długości by zobaczyć, jak ci będzie?[/QUOTE] Na pewno by postarzyla ta fryzura to moj koszmar jak po sredniej szkole scielm z dlugich. Mial być dluższy bob - a fryzjerka zrobila mi coś takiego. Nawet moj skromny w komenatarzach papa przemwoil wtedy " a co Ty sie jak babcia ściełaś"? ![]() Cytat:
Kamialh - tu widze po staremu zachwycasz jak zawsze
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Beatrix28, jak one szybko rosną
Ostatnio znalazłam genialne zdjęcie włosów Simone Simons. Jej kolor po prostu mnie powala, z resztą jak i tak wystylizowane włosy. Chyba jeszcze nie dzieliłam się z wami tym zdjęciem
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48686341]
Ostatnio znalazłam genialne zdjęcie włosów Simone Simons. Jej kolor po prostu mnie powala, z resztą jak i tak wystylizowane włosy. Chyba jeszcze nie dzieliłam się z wami tym zdjęciem [/QUOTE]Fakt, włosy mega
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Kamillah to chyba mamy wspolna idolkę ..
ale ja glownie pod wzgledem wokalnym,, oraz Katarzyne Dąbrowską ,Wiki z na dobre i na zle tez pod wzgledem wokalnym http://www.youtube.com/watch?v=cmPmmJB4_zE a wizualnie Jane Seymour )
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Konspiracja, popatrz jaka jestem nudna
![]() Ponieważ siedzę dziś w domu rodzinnym postanowiłam dorwać się do szafki z kosmetykami, które przywiozłam tu jakiś czas temu. Znalazłam jeszcze olej migdałowy, który swego czasu uwielbiałam i myślę, że nałożę odrobinkę na same końce przed myciem. Z tego co pamiętam olej migdałowy jest dla mnie leciutki. Beatrix28, włosy Dąbrowskiej też zawsze bardzo mi się podobały, choć są cieniutkie i wyglądają na bardzo delikatne
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Kamillah tez mysle ze włosy K.Dąbrowskiej są cienkie ale kamera czyni cuda.
![]() mi sie wydaje ze sie zbrazowily przez odzywkę z Isany ..zawsze to jakies urozmaicenie a tak olejuje albo robie maske,na zmiane coby wydenkować..wczoraj pierwszy raz od dluzszego czasu umylam szamponem z Loreala Brillance widocznie potrzebowaly lekkiego przyklapu..
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Beatrix28, mnie jeszcze bardzo podobają się włosy Agnieszki Dygant w "Prawie Agaty". Ładny kolor, całkiem niezła długość (chyba za zapięcie od stanika), tyle że weźmy też poprawkę na całą armię fryzjerów i stylistów
|
|
|
|
#100 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio farbowałam jakoś w połowie czerwca, ale w ogóle nie widać odrostu, kolor ładnie przechodzi. Ale jak przyłożę końce do nasady to różnica jest kolosalna! Zdjęcie na stronie jest mocno naciągane, ale zasiało w głowie ziarenko nadziei, że może faktycznie chociaż trochę przyspieszy porost ![]() Cytat:
![]() Pohennowy push-up... Aż za nim zatęskniłam... Cytat:
![]() Cytat:
A Twoje mają przepiękny kolor! I też błyszczą ![]() Ja po spirulinie roznosiłam woń potwora z bagien ![]() Bo się kręcą i są lżejsze Coś takiego chcę uzyskać cieniowaniem, ale przy zachowaniu mojej obecnej długości.Może macie jakieś propozycje, zdjęcia, które mogłabym pokazać fryzjerce? Co to za odżywka? Wrzucisz link?
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja z pytaniem o peelingi skóry głowy. Stosowała któraś z Was kwasy na skórę głowy?
Mam konkretny przychlast przez używanie szamponu Tołpy z łagodnymi detergentami, że aż musiałam wrócić do mycia codziennie. Chcę sobie zrobić peeling kawowy, żeby włosy odbić, ale żeby wzmocnić jego działanie chciałam kapnąć trochę kwasu mlekowego. Teoretycznie może odblokować pory i przy okazji działa też na porost. Tylko pytanie: ile go tam wlać i czy takie połączenie ma w ogóle sens. Może lepiej umieszać sobie tonik z kwasem i ciapać go na skórę głowy? Jeszcze znalazłam oliwkę Salicylol: 5% salicyla na bazie oleju rycynowego. Z salicylem zaprzyjaźniłam się w pielęgnacji twarzy, ale na razie nie widzę ograniczenia przetłuszczania, a nawet powiedziałabym że coś odwrotnego
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Salicylol to fajny pomysł, albo płyn Pixoderm. A co do wzmożonego przetłuszczania - prawdopodobnie pory skóry zostały odblokowane i stąd przejściowy łojotok.
|
|
#103 | |
|
Miss Pudernica
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48688942]Beatrix28, mnie jeszcze bardzo podobają się włosy Agnieszki Dygant w "Prawie Agaty". Ładny kolor, całkiem niezła długość (chyba za zapięcie od stanika), tyle że weźmy też poprawkę na całą armię fryzjerów i stylistów
[/QUOTE]Mi też się podobają po pierwsze za grzywkę, bo zawsze zazdtościłam takiej prostej, a mi nie pasuje. A po drugie za obcięciecie, niby prosta linia a wyglądają na lekko cieniowane. Mi się do tej pory nie udało uzyskać takiego efektu, zawsze cieniowanie kończy się się tym, że mam o połowę mniej włosów. Cytat:
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włosy i ciało zapewne zadowolone ![]() Cytat:
![]() Ja naturalnie mam mocno falowane włosy, dokładnie TAKIE. U mnie kondycja zdecydowanie się poprawiła bo całkowicie odstawiłam prostownicę i mocniej wzięłam się za pielęgnację, włosy były w zdecydowanie lepszym stanie niż przed zabiegiem
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś po lekturze bloga Mysi, a zwłaszcza postów Jak rozmawiać z fryzjerem oraz Rodzaje boba poszłam do salonu i powiedziałam, że chcę boba chińskiego, bez cieniowania, a i tak wyszłam z tym co zawsze: smętne, przerzedzone końce, dłuższe włoski wyglądały jak naelektryzowane. Masz na myśli peeling sodą? Samych włosów nie chcę oczyszczać, tylko skórę i te 2 cm co nad nią. Moim włosom wszelkie smalcowate maski dobrze robią, teraz mam Fibralogy, którą Melanchton nazwała Oblepialogy i jest fajnie. Problem mam od dawna tylko ze skórą. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Chciałabym się pochwalić Po pierwsze: *zrezygnowałam z mojego ombre i przyciemniłam dół włosów. Niestety użyłam do tego Castinga jakiegoś mroźnego odcienia. Kolor początkowo fajny ale szybko się wypłukuje z jasnych włosków i obawiam się zielonej poświaty . Po drogie: *zrobiłam zakupy !Zainwestowałam w olejki łopianowe z gp (z papryką i ze skrzypem). Dodatkowo gliceryna i parafina w czystej postaci, Alterra - Korperol Limette & Olive oraz Wellness & Beauty - Körperöl Mangokernöl & Papaya-Extrakt. Właśnie do tego ostatniego mam pytanie. Kupiłam go głównie do olejowania ale nie jestem dobra w czytaniu składów. Według was, nadaję się ?? skład: helianthus annuus seed oil, ricinus communis seed oil, carica papaya fruit extract, mangifera indica seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, prunus armeniaca kernel oil, tocopheryl acetate, caprylic/capric triglyceride, topopherol, parfum, linalool, limonene, butylphenyl methylpropional, citronellol, citral, geraniol Opis olejku: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...a-extrakt.html ps. Przypominam, mam włosy suche i kręcone. |
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejek nadaje się do olejowania. |
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Tak to wyglądało zaraz po farbowaniu. Dzisiaj od tego czasu umyłam głowę ze 4 razy i trochę się wypłukał.
Tak bardzo chciałabym spróbować henny ale strasznie się boje :P |
|
|
|
#109 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Nie widzę Waszych fotek na telefonie ![]() Wreszcie dogodziłam włosom. Najpierw nałożyłam olejek łopianowy ze skrzypem GP plus monoi, mycie Joanną z zieloną herbatą, a teraz siedzę z ulubionym miksem Kallosa bananowego i Natur Vital. Na koniec wetrę Seboradin Niger i dla zabezpieczenia eliksir odżywczy Elseve.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękne włosy macie dziewczyny, aż komplementów mi brakło, nie będę powtarzać starych
Cytat:
) to kupno saszetki czerwonej maseczki Marion i wymieszanie jej ze zwykłą maską. Czerwony neutralizuje zielone tony i brąz zaczyna wyglądać naturalnie. Ostatnio zachciało mi się przyciemniania do bardziej naturalnego blondu, po pierwszym myciu wylazł zgniłek Na szczęście czerwień go błyskawicznie zneutralizowała![]() Pochwalę się nowym łupem, właśnie zgosiłam do KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...l-hairtip.html Nazwa mnie rozwaliła, ale sympatia do produktów Stapiz zwyciężyła. Pachnie delikatnie, migdałowo. Po pierwszym użyciu jestem zachwycona, możliwe, że okaże się moim hitem jak HA Essence czy Acid Balance. Z początku byłam załamana, że kupiłam bubel, włosy spuszyły się niesamowicie, a nie mam skłonnośći. Po jakimś czasie zmnieniły się w śliską taflę, sypką jak lubię
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48676190]bo wśród nich mam kilka, które naprawdę dobrze się sprawdzają (Biovax do suchych, Timotei drogocenne olejki, Gliss Kur Liquid Silk)[/QUOTE]
O ktorej wersji GK piszesz? Starej czy zalewającej drogerie nowej? Stara wersja KLIK Nowa o lekko zmienionym opakowaniu Wkurza mnie niesamowicie takie grzebanie z składach jak ktoś szukał dociążającej bomby proteinowej to GK były w sam raz. Po przetestowaniu nowej formuły Oil Nutritive raczej nie sięgnę po inne wersje![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Jakbyś kiedyś szukała zamiennika Timotei z olejkami, to spróbuj kiedyś nową wersję Dove do farbowanych To ta sama rodzinka, więc baza podobna Jest trochę drozsza, ale za to bardziej treściwa/ Odżywki Timotei kojarzę jako bardzo niewydajne. Dove ma lepszą konsytencję i jest trochę bardziej dociążająca.Kiedyś chętnie capnę wersję olejową
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48686341]
Ostatnio znalazłam genialne zdjęcie włosów Simone Simons. Jej kolor po prostu mnie powala, z resztą jak i tak wystylizowane włosy. Chyba jeszcze nie dzieliłam się z wami tym zdjęciem [/QUOTE]Świetne włosy Chciałbym żeby moje tak wyglądały (no może poza kolorem, bo by mi nie pasował raczej )[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48688942]Beatrix28, mnie jeszcze bardzo podobają się włosy Agnieszki Dygant w "Prawie Agaty". Ładny kolor, całkiem niezła długość (chyba za zapięcie od stanika), tyle że weźmy też poprawkę na całą armię fryzjerów i stylistów [/QUOTE]Mnie też się podobają jej włosy |
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nieeee
Cytat:
Z reguły jest to mozliwe wlasnie tylko do pewnej dlugości wlosow i co wiele kreconowlosych zauważa - utrata skretu wraz z dlugością.Cytat:
![]() To teraz poka po prostowaniu ![]() Cytat:
![]() Nafta mi się skonczyła i jakoś nie mogę kupić - od miesiąca...
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-10-27 o 18:53 Powód: naprawa cytowania |
|||
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy po prostu pięęęękne Henny nie ma co się bać, tylko trzeba sobie dokladnie przemyśleć, bo późniejsza rezygnacja z niej bywa bardzo trudna. Po prostu uważam, że zielsko jest dla osób zdecydowanych i raczej nie lubiących co chwile zmieniać koloru. Sama jestem mu już wierna ponad 2,5 roku i bardzo sobie chwalę ![]() Tak w ogóle, to zazdroszczę pięknych paznokci - zauważyłam je obok włosów ![]() Cytat:
Potwierdzam. Niestety, ale potwierdzam. Im dłuższe tym prostsze. Mając włosy przed łopatki miałam czasami ruloniki od nasady. Mając włosy kilka cm za zapięcie stanika góra faluje i tylko na ostatnich centymetrach rulonik i to dzięki żelowi lub piance. Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-10-27 o 18:44 |
||
|
|
|
#117 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio mam problem z włosami :-/ stosowałam kallosa algowego i szampon z barwy pokrzywowy i nie były obciążone, fajna objętość była wszystko super. A teraz ciągle mam przychlast... Wczoraj tylko umylam włosy szamponem z barwy ale nic to nie dało. Zaczęłam używać ostatnio tylko seboradinu na skórę głowy a końcówki zaczęłam zabezpieczać jedną pompką serum z biowaxa... Nie wiem czy to od tego....
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
niestety ale krecone bardzo mnie odmładzały w niekorzystnym znaczeniu tuz po prostowaniu encanto, drugie- tuz po cocochoco, trzecie- 2 miesiace po cocochoco (ale ułozone przez fryzjerke)
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardziej podobałyby się dłuższe, ale to tylko moje zdanie
![]() Cytat:
Ja już jestem na końcu tej drogi, prawie 21,5 miesiąca za mną ![]() Dobrze, że zapach spiruliny nie utrzymuje się u mnie po zmyciu ![]() O tak To w dużej mierze zasługa spiruliny, muszę używać ją częściej. Całkowicie o niej zapomniałam, a szkoda. Cytat:
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-10-27 o 20:13 |
||
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
czekoladka ,jesli odmlazaja to tylko sie cieszyc jak mzona sie niekorzystnie odmlodzic? chyba ze operacja plastyczna zrobic sobie krzywde..
Kamillah lubie Age ogolnie ale jej wlosy troche mniej moze przez ten kolor wolalam jest w czystej czerni i ta grzywka ktora zaslania pol twarzy wolalam grzywki Ani Przybylskiej..jej w brazach bylo najlepiej.. Hahihehy odzywka ma rozne opinie nie wszystkim słuzy ale mi tak,sporobowalam ale innym razem chyba kupie cos innego.. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html byla chyba akurat na promocji
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

ale jak juz mam jakies pieniadze na te cele to nie moge sie zdecydowac i zostaje z niczym alo raczej z tym co wczesniej ..

.
Na szczęście czerwień go błyskawicznie zneutralizowała