Zapuszczanie włosów cz. VI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 22:21   #91
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VI

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
Wolha the redna u mnie wlosowy fundusz powierniczy tez by sie przydal ale jak juz mam jakies pieniadze na te cele to nie moge sie zdecydowac i zostaje z niczym alo raczej z tym co wczesniej ..
Hahihehy super dlugosc i polysk
Ja tez dawno nie wstawialam i sie nie udzielalam bo nie kupowałam nic nowego czym moglabym sie pochwalic..chcę kupić jakąś fajna maskę...
wlosy ciut mokre u gory i odrobina wlosow z jednej strony powędrowala na przod..
Dobrej nocy!
Trzeba w takim razie wystartować z nowym produktem na rynku usług bankowych

Śliczne Błyszczą pięknie + kolor
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 22:22   #92
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez dawno nie wstawialam i sie nie udzielalam bo nie kupowałam nic nowego czym moglabym sie pochwalic..chcę kupić jakąś fajna maskę...
wlosy ciut mokre u gory i odrobina wlosow z jednej strony powędrowala na przod..
Dobrej nocy!
Kolejne bardzo ładne długaśne włosy

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
jakie zabiegi sprawiłaś włosom i sobie ?
Jeśli chodzi o włosy, to poleciałam po całości (w końcu cały wolny dzień)
Najpierw na skalp olejek Khadi, na długość orzech włoski na 3,5 godziny.
Potem po umyciu włosów BD dałam Bingo z Ghassoul+spirulina na 30 minut.
Na końce Marion z olejkiem arganowym. I bardzo podobają mi się po tym włosy, chociaż są jeszcze wilgotne

(A inne rzeczy z mojego spa to peelingi z malin i truskawek, maseczka ze spiruliny i oleju jojoba)

Dzięki spirulinie wyglądałam dzisiaj jak potwór z bagien

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 22:59   #93
konspiracja
Zakorzenienie

Viekki dzięki
a dobrze sie miewają rosna nadal ale z podcinaniem ofkorse...
Jak masz fajna fryzjerkę, to nie dziwię sie że z fryzurami mozesz zaszaleć.
Cytat:

Ja z prostowania jestem baaardzo zadowolona Tylko że ja jestem z tych osób które nienawidzą siebie w kręconych włosach

Ogólnie to jest dobra sprawa, ale tylko dla osób ktore są przekonane że na 100% nie chcą mieć fal/kręconych. Niby w opisie produktu jest napisane ze efekt utrzymuje się kilka miesięcy a później włosy falują się i kręcą jak przed nim, ale z własnego doświadczenia ( i z opinii dziewczyn na wątku o keratynowym prostowaniu) wiem że nie zawsze tak jest. Część moich włosów która została potraktowana encanto nadal jest prosta a jedynie odrost się faluje. Dodam że encanto osatatni raz robiłam w ubiegłym roku

Jeżeli masz wątpliwości czy spodobasz się sobie w prostych to nie ryzykuj z encanto albo ewentualnie wybierz jakiś delikatniejszy produkt np. cocochoco czy kativa, one dają słabszy efekt i też szybciej wypłukują się z włosów
Kurczę no nie jesstem w ogole pewna
Lubie swoej fale, ale ta walka z opanowaniem puchu zwlaszcza teraz bywa męcząca...
A Ty masz nat mocne loki?
A co z kondycją po ? Jak oceniasz?

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
KLIK!

Teraz ma odrobinę dłuższe, no i ja bym miała w swoim kolorze
Straszna - fryzura dla babci.

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48682462]Zastanawiam się, czy taka fryzura niepotrzebnie by cię nie postarzyła. Podobnie ma się kwestia z tzw. fryzurami a la Marylin (tu np. u Michelle Williams). A spróbowałaś włosy podpiąć do takiej długości by zobaczyć, jak ci będzie?[/QUOTE]
Na pewno by postarzyla

ta fryzura to moj koszmar jak po sredniej szkole scielm z dlugich. Mial być dluższy bob - a fryzjerka zrobila mi coś takiego. Nawet moj skromny w komenatarzach papa przemwoil wtedy " a co Ty sie jak babcia ściełaś"?

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Mówisz - masz

Obecnie stosuję kurację na porost HairBell na skórę głowy
http://harmonyplus.pl/HairBellSet

Na długość Kallos Argan, który powalił mnie zapachem gumy balonowej - cudeńko.
Dodatkowo postawiłam na silikony - odżywka w sprayu Gliss Kur, jedwab z GP + oleje
Niezbyt skomplikowana pielęgnacja, ale mam już włosy zdrowe, więc nie wymagają za wiele pracy.

Zapuszczam naturalki, wcześniej farbowałam henną, ale potrzebuję zmiany. Za miesiąc idę do fryzjera na podcięcie końców i wycieniowanie, żeby się lepiej kręciły, bo część włosów w ogóle mi się już nie kręci.

Na zdjęciu włosy czesane, więc część jest zupełnie prosta, a pod spodem wciąż się kręci, więc nie wygląda to jakoś super. Końcówki są równe, dziwnie się to na zdjęciu ułożyło.
Piekne, ale mi sie te w avku 2 razy bardziej podobają.

Kamialh - tu widze po staremu zachwycasz jak zawsze

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 23:01   #94
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Beatrix28, jak one szybko rosną

Ostatnio znalazłam genialne zdjęcie włosów Simone Simons. Jej kolor po prostu mnie powala, z resztą jak i tak wystylizowane włosy. Chyba jeszcze nie dzieliłam się z wami tym zdjęciem
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 23:04   #95
swan999
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48686341]
Ostatnio znalazłam genialne zdjęcie włosów Simone Simons. Jej kolor po prostu mnie powala, z resztą jak i tak wystylizowane włosy. Chyba jeszcze nie dzieliłam się z wami tym zdjęciem [/QUOTE]

Fakt, włosy mega a gdyby tak jeszcze były do pasa

Stary 2014-10-27, 07:29   #96
beatrix28
Zadomowienie

Kamillah to chyba mamy wspolna idolkę ..ale ja glownie pod wzgledem wokalnym,, oraz Katarzyne Dąbrowską ,Wiki z na dobre i na zle tez pod wzgledem wokalnym http://www.youtube.com/watch?v=cmPmmJB4_zE a wizualnie Jane Seymour)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jane-Seymour-jane-seymour-35011807-500-375.jpg (22,8 KB, 25 załadowań)
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:08   #97
Konto usunięte

Konspiracja, popatrz jaka jestem nudna
Ponieważ siedzę dziś w domu rodzinnym postanowiłam dorwać się do szafki z kosmetykami, które przywiozłam tu jakiś czas temu. Znalazłam jeszcze olej migdałowy, który swego czasu uwielbiałam i myślę, że nałożę odrobinkę na same końce przed myciem. Z tego co pamiętam olej migdałowy jest dla mnie leciutki.

Beatrix28, włosy Dąbrowskiej też zawsze bardzo mi się podobały, choć są cieniutkie i wyglądają na bardzo delikatne
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 09:58   #98
beatrix28
Zadomowienie

Kamillah tez mysle ze włosy K.Dąbrowskiej są cienkie ale kamera czyni cuda.
mi sie wydaje ze sie zbrazowily przez odzywkę z Isany ..zawsze to jakies urozmaiceniea tak olejuje albo robie maske,na zmiane coby wydenkować..
wczoraj pierwszy raz od dluzszego czasu umylam szamponem z Loreala Brillance widocznie potrzebowaly lekkiego przyklapu..
Stary 2014-10-27, 10:08   #99
Konto usunięte

Beatrix28, mnie jeszcze bardzo podobają się włosy Agnieszki Dygant w "Prawie Agaty". Ładny kolor, całkiem niezła długość (chyba za zapięcie od stanika), tyle że weźmy też poprawkę na całą armię fryzjerów i stylistów
Stary 2014-10-27, 10:11   #100
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Piękne i dłuuugie Od jakiego czasu już nie farbujesz?

Ciekawe jak sprawdzi się ten HairBell. Ale to zdjęcie na ich stronie to jest nieźle naciągane

Ostatnio farbowałam jakoś w połowie czerwca, ale w ogóle nie widać odrostu, kolor ładnie przechodzi. Ale jak przyłożę końce do nasady to różnica jest kolosalna!
Zdjęcie na stronie jest mocno naciągane, ale zasiało w głowie ziarenko nadziei, że może faktycznie chociaż trochę przyspieszy porost

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Jakie piękne włosy nas tu podczytują Udzielaj się i pokazuj włosy cześciej

Włosy już dawno doczyszczone z drobinek henny, wyschły sobie, a ja obserwuję pohennowy efekt push - up. Ten pozytywny
Dziękuję Z czasem ostatnio u mnie krucho, ale na pewno postaram się wrzucać częściej zdjęcia włosów
Pohennowy push-up... Aż za nim zatęskniłam...

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to już są zdecydowanie do talii, połowę pleców już na pewno przerosły
Jeszcze 5-7 cm im brakuje, żeby były do wcięcia w talii. Chyba. Chociaż może jakbym je wszystkie wyprostowała, to okazałoby się, że już maję tę długość

Cytat:
Hahihehy super dlugosc i polysk
Dobrej nocy!
Na żywo błyszczą jakieś 3 razy bardziej, ale na zdjęciu wszystko gdzieś zniknęło. Mnie też kusi jakaś nowa maska. Mam próbki regenerującej z L'Occitane to może wypróbuję i będzie mi pasować...
A Twoje mają przepiękny kolor! I też błyszczą
Cytat:
Ja po spirulinie roznosiłam woń potwora z bagien
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Piekne, ale mi sie te w avku 2 razy bardziej podobają.
Bo się kręcą i są lżejsze Coś takiego chcę uzyskać cieniowaniem, ale przy zachowaniu mojej obecnej długości.
Może macie jakieś propozycje, zdjęcia, które mogłabym pokazać fryzjerce?

Cytat:
mi sie wydaje ze sie zbrazowily przez odzywkę z Isany
Co to za odżywka? Wrzucisz link?

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:15   #101
chimay
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja z pytaniem o peelingi skóry głowy. Stosowała któraś z Was kwasy na skórę głowy?

Mam konkretny przychlast przez używanie szamponu Tołpy z łagodnymi detergentami, że aż musiałam wrócić do mycia codziennie. Chcę sobie zrobić peeling kawowy, żeby włosy odbić, ale żeby wzmocnić jego działanie chciałam kapnąć trochę kwasu mlekowego. Teoretycznie może odblokować pory i przy okazji działa też na porost. Tylko pytanie: ile go tam wlać i czy takie połączenie ma w ogóle sens. Może lepiej umieszać sobie tonik z kwasem i ciapać go na skórę głowy?

Jeszcze znalazłam oliwkę Salicylol: 5% salicyla na bazie oleju rycynowego.
Z salicylem zaprzyjaźniłam się w pielęgnacji twarzy, ale na razie nie widzę ograniczenia przetłuszczania, a nawet powiedziałabym że coś odwrotnego
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:09   #102
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z pytaniem o peelingi skóry głowy. Stosowała któraś z Was kwasy na skórę głowy?

Mam konkretny przychlast przez używanie szamponu Tołpy z łagodnymi detergentami, że aż musiałam wrócić do mycia codziennie. Chcę sobie zrobić peeling kawowy, żeby włosy odbić, ale żeby wzmocnić jego działanie chciałam kapnąć trochę kwasu mlekowego. Teoretycznie może odblokować pory i przy okazji działa też na porost. Tylko pytanie: ile go tam wlać i czy takie połączenie ma w ogóle sens. Może lepiej umieszać sobie tonik z kwasem i ciapać go na skórę głowy?

Z salicylem zaprzyjaźniłam się w pielęgnacji twarzy, ale na razie nie widzę ograniczenia przetłuszczania, a nawet powiedziałabym że coś odwrotnego
Kwas mlekowy to nie najlepszy pomysł, bo w wyższych stężeniach może powodować wypadanie (cebulki niezbyt się lubią z tym składnikiem).

Salicylol to fajny pomysł, albo płyn Pixoderm. A co do wzmożonego przetłuszczania - prawdopodobnie pory skóry zostały odblokowane i stąd przejściowy łojotok.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:21   #103
aante_e
Miss Pudernica

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48688942]Beatrix28, mnie jeszcze bardzo podobają się włosy Agnieszki Dygant w "Prawie Agaty". Ładny kolor, całkiem niezła długość (chyba za zapięcie od stanika), tyle że weźmy też poprawkę na całą armię fryzjerów i stylistów [/QUOTE]
Mi też się podobają po pierwsze za grzywkę, bo zawsze zazdtościłam takiej prostej, a mi nie pasuje. A po drugie za obcięciecie, niby prosta linia a wyglądają na lekko cieniowane. Mi się do tej pory nie udało uzyskać takiego efektu, zawsze cieniowanie kończy się się tym, że mam o połowę mniej włosów.

Cytat:

A może spróbuj sody? Ja sobie chwalę, moje niskopory dzięki niej są lekko przesuszone, maska dobrze się wchłania i łatwo zmywa. Do tego brak przychlastu na miesiąc.
Stary 2014-10-27, 12:37   #104
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejne bardzo ładne długaśne włosy

Jeśli chodzi o włosy, to poleciałam po całości (w końcu cały wolny dzień)
Najpierw na skalp olejek Khadi, na długość orzech włoski na 3,5 godziny.
Potem po umyciu włosów BD dałam Bingo z Ghassoul+spirulina na 30 minut.
Na końce Marion z olejkiem arganowym. I bardzo podobają mi się po tym włosy, chociaż są jeszcze wilgotne

(A inne rzeczy z mojego spa to peelingi z malin i truskawek, maseczka ze spiruliny i oleju jojoba)

no no całkiem porządne spa włosy i ciało zapewne zadowolone

Cytat:

Kurczę no nie jesstem w ogole pewna
Lubie swoej fale, ale ta walka z opanowaniem puchu zwlaszcza teraz bywa męcząca...
A Ty masz nat mocne loki?
A co z kondycją po ? Jak oceniasz?

Jak nie jesteś do końca przekonana to nie warto ryzykować. Albo najwyżej jakiś delikatniejszy produkt niż encanto

Ja naturalnie mam mocno falowane włosy, dokładnie TAKIE.

U mnie kondycja zdecydowanie się poprawiła bo całkowicie odstawiłam prostownicę i mocniej wzięłam się za pielęgnację, włosy były w zdecydowanie lepszym stanie niż przed zabiegiem za pierwszym razem jedynie musiałam podciąć końcówki, po kolejnych razach nawet to nie było konieczne
Stary 2014-10-27, 12:45   #105
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Kwas mlekowy to nie najlepszy pomysł, bo w wyższych stężeniach może powodować wypadanie (cebulki niezbyt się lubią z tym składnikiem).

Salicylol to fajny pomysł, albo płyn Pixoderm. A co do wzmożonego przetłuszczania - prawdopodobnie pory skóry zostały odblokowane i stąd przejściowy łojotok.
Dzięki za polecenie Pixodermu nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje, a przez moje obrzydzenie do rycyny z salicylolem byłoby ciężko.

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Mi też się podobają po pierwsze za grzywkę, bo zawsze zazdtościłam takiej prostej, a mi nie pasuje. A po drugie za obcięciecie, niby prosta linia a wyglądają na lekko cieniowane. Mi się do tej pory nie udało uzyskać takiego efektu, zawsze cieniowanie kończy się się tym, że mam o połowę mniej włosów.
U mnie jest to samo, już nie wiem, jak się powinno fryzjerom to tłumaczyć
Kiedyś po lekturze bloga Mysi, a zwłaszcza postów Jak rozmawiać z fryzjerem oraz Rodzaje boba poszłam do salonu i powiedziałam, że chcę boba chińskiego, bez cieniowania, a i tak wyszłam z tym co zawsze: smętne, przerzedzone końce, dłuższe włoski wyglądały jak naelektryzowane.

Cytat:
A może spróbuj sody? Ja sobie chwalę, moje niskopory dzięki niej są lekko przesuszone, maska dobrze się wchłania i łatwo zmywa. Do tego brak przychlastu na miesiąc.
Masz na myśli peeling sodą? Samych włosów nie chcę oczyszczać, tylko skórę i te 2 cm co nad nią. Moim włosom wszelkie smalcowate maski dobrze robią, teraz mam Fibralogy, którą Melanchton nazwała Oblepialogy i jest fajnie. Problem mam od dawna tylko ze skórą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 14:24   #106
AECoctail
Raczkowanie

Hejka

Chciałabym się pochwalić
Po pierwsze:
*zrezygnowałam z mojego ombre i przyciemniłam dół włosów. Niestety użyłam do tego Castinga jakiegoś mroźnego odcienia. Kolor początkowo fajny ale szybko się wypłukuje z jasnych włosków i obawiam się zielonej poświaty .
Po drogie:
*zrobiłam zakupy !
Zainwestowałam w olejki łopianowe z gp (z papryką i ze skrzypem). Dodatkowo gliceryna i parafina w czystej postaci, Alterra - Korperol Limette & Olive oraz Wellness & Beauty - Körperöl Mangokernöl & Papaya-Extrakt.

Właśnie do tego ostatniego mam pytanie. Kupiłam go głównie do olejowania ale nie jestem dobra w czytaniu składów. Według was, nadaję się ??

skład:
helianthus annuus seed oil, ricinus communis seed oil, carica papaya fruit extract, mangifera indica seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, prunus armeniaca kernel oil, tocopheryl acetate, caprylic/capric triglyceride, topopherol, parfum, linalool, limonene, butylphenyl methylpropional, citronellol, citral, geraniol

Opis olejku:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...a-extrakt.html

ps. Przypominam, mam włosy suche i kręcone.
AECoctail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 14:28   #107
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AECoctail Pokaż wiadomość
Hejka

Chciałabym się pochwalić
Po pierwsze:
*zrezygnowałam z mojego ombre i przyciemniłam dół włosów. Niestety użyłam do tego Castinga jakiegoś mroźnego odcienia. Kolor początkowo fajny ale szybko się wypłukuje z jasnych włosków i obawiam się zielonej poświaty .
Po drogie:
*zrobiłam zakupy !
Zainwestowałam w olejki łopianowe z gp (z papryką i ze skrzypem). Dodatkowo gliceryna i parafina w czystej postaci, Alterra - Korperol Limette & Olive oraz Wellness & Beauty - Körperöl Mangokernöl & Papaya-Extrakt.

Właśnie do tego ostatniego mam pytanie. Kupiłam go głównie do olejowania ale nie jestem dobra w czytaniu składów. Według was, nadaję się ??

skład:
helianthus annuus seed oil, ricinus communis seed oil, carica papaya fruit extract, mangifera indica seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, prunus armeniaca kernel oil, tocopheryl acetate, caprylic/capric triglyceride, topopherol, parfum, linalool, limonene, butylphenyl methylpropional, citronellol, citral, geraniol

Opis olejku:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...a-extrakt.html

ps. Przypominam, mam włosy suche i kręcone.
Pokaż fotkę
Olejek nadaje się do olejowania.
Stary 2014-10-27, 14:38   #108
AECoctail
Raczkowanie

Cytat:
Pokaż fotkę
Olejek nadaje się do olejowania.
Tak to wyglądało zaraz po farbowaniu. Dzisiaj od tego czasu umyłam głowę ze 4 razy i trochę się wypłukał.

Tak bardzo chciałabym spróbować henny ale strasznie się boje :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (122,6 KB, 54 załadowań)
AECoctail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:03   #109
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Masz na myśli peeling sodą? Samych włosów nie chcę oczyszczać, tylko skórę i te 2 cm co nad nią. Moim włosom wszelkie smalcowate maski dobrze robią, teraz mam Fibralogy, którą Melanchton nazwała Oblepialogy i jest fajnie. Problem mam od dawna tylko ze skórą.
Ja myję skalp i długość. Może na długość nałóż maskę z silikonami i umyj sam skalp?

Nie widzę Waszych fotek na telefonie

Wreszcie dogodziłam włosom. Najpierw nałożyłam olejek łopianowy ze skrzypem GP plus monoi, mycie Joanną z zieloną herbatą, a teraz siedzę z ulubionym miksem Kallosa bananowego i Natur Vital. Na koniec wetrę Seboradin Niger i dla zabezpieczenia eliksir odżywczy Elseve.
Stary 2014-10-27, 15:20   #110
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Piękne włosy macie dziewczyny, aż komplementów mi brakło, nie będę powtarzać starych

Cytat:
Tak to wyglądało zaraz po farbowaniu. Dzisiaj od tego czasu umyłam głowę ze 4 razy i trochę się wypłukał.

Niestety, glon lubi się pojawić przy przyciemnianiu blondu Jakby Ci wylazł to najtańsza i najbezpieczniejsza opcja (prócz przecieru pomidorowego) to kupno saszetki czerwonej maseczki Marion i wymieszanie jej ze zwykłą maską. Czerwony neutralizuje zielone tony i brąz zaczyna wyglądać naturalnie. Ostatnio zachciało mi się przyciemniania do bardziej naturalnego blondu, po pierwszym myciu wylazł zgniłek Na szczęście czerwień go błyskawicznie zneutralizowała

Pochwalę się nowym łupem, właśnie zgosiłam do KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...l-hairtip.html
Nazwa mnie rozwaliła, ale sympatia do produktów Stapiz zwyciężyła. Pachnie delikatnie, migdałowo. Po pierwszym użyciu jestem zachwycona, możliwe, że okaże się moim hitem jak HA Essence czy Acid Balance. Z początku byłam załamana, że kupiłam bubel, włosy spuszyły się niesamowicie, a nie mam skłonnośći. Po jakimś czasie zmnieniły się w śliską taflę, sypką jak lubię
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 17:28   #111
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48676190]bo wśród nich mam kilka, które naprawdę dobrze się sprawdzają (Biovax do suchych, Timotei drogocenne olejki, Gliss Kur Liquid Silk)[/QUOTE]
O ktorej wersji GK piszesz? Starej czy zalewającej drogerie nowej?
Stara wersja KLIK
Nowa o lekko zmienionym opakowaniu

Wkurza mnie niesamowicie takie grzebanie z składach jak ktoś szukał dociążającej bomby proteinowej to GK były w sam raz. Po przetestowaniu nowej formuły Oil Nutritive raczej nie sięgnę po inne wersje

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Jakbyś kiedyś szukała zamiennika Timotei z olejkami, to spróbuj kiedyś nową wersję Dove do farbowanych
To ta sama rodzinka, więc baza podobna Jest trochę drozsza, ale za to bardziej treściwa/ Odżywki Timotei kojarzę jako bardzo niewydajne. Dove ma lepszą konsytencję i jest trochę bardziej dociążająca.
Kiedyś chętnie capnę wersję olejową
Stary 2014-10-27, 17:29   #112
Mrs Mysza
Raczkowanie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48686341]
Ostatnio znalazłam genialne zdjęcie włosów Simone Simons. Jej kolor po prostu mnie powala, z resztą jak i tak wystylizowane włosy. Chyba jeszcze nie dzieliłam się z wami tym zdjęciem [/QUOTE]
Świetne włosy Chciałbym żeby moje tak wyglądały (no może poza kolorem, bo by mi nie pasował raczej )

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48688942]Beatrix28, mnie jeszcze bardzo podobają się włosy Agnieszki Dygant w "Prawie Agaty". Ładny kolor, całkiem niezła długość (chyba za zapięcie od stanika), tyle że weźmy też poprawkę na całą armię fryzjerów i stylistów [/QUOTE]
Mnie też się podobają jej włosy
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 17:56   #113
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myję skalp i długość. Może na długość nałóż maskę z silikonami i umyj sam skalp?
Może dodam trochę do kawy, samej się boję. Mam jeszcze korund z ZSK, też może się sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Nazwa mnie rozwaliła, ale sympatia do produktów Stapiz zwyciężyła. Pachnie delikatnie, migdałowo. Po pierwszym użyciu jestem zachwycona, możliwe, że okaże się moim hitem jak HA Essence czy Acid Balance. Z początku byłam załamana, że kupiłam bubel, włosy spuszyły się niesamowicie, a nie mam skłonnośći. Po jakimś czasie zmnieniły się w śliską taflę, sypką jak lubię
Tak podejrzewałam, że to Ty zgłosiłaś, zanim jeszcze przeczytałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 18:00   #114
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, włosy mega a gdyby tak jeszcze były do pasa
Nieeee tylko nie to, sa idelane

Cytat:

Bo się kręcą i są lżejsze Coś takiego chcę uzyskać cieniowaniem, ale przy zachowaniu mojej obecnej długości.
No to trzymam kciuki choć nie za bardzo wierzę w powodzenie Z reguły jest to mozliwe wlasnie tylko do pewnej dlugości wlosow i co wiele kreconowlosych zauważa - utrata skretu wraz z dlugością.

Cytat:

Jak nie jesteś do końca przekonana to nie warto ryzykować. Albo najwyżej jakiś delikatniejszy produkt niż encanto

Ja naturalnie mam mocno falowane włosy, dokładnie TAKIE.

U mnie kondycja zdecydowanie się poprawiła bo całkowicie odstawiłam prostownicę i mocniej wzięłam się za pielęgnację, włosy były w zdecydowanie lepszym stanie niż przed zabiegiem za pierwszym razem jedynie musiałam podciąć końcówki, po kolejnych razach nawet to nie było konieczne
No wiedze porządny skręt. Piękny
To teraz poka po prostowaniu

Cytat:
P

Niestety, glon lubi się pojawić przy przyciemnianiu blondu
A Ciebie co do tego nakłoniło?

Nafta mi się skonczyła i jakoś nie mogę kupić - od miesiąca...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-10-27 o 18:53 Powód: naprawa cytowania
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 18:11   #115
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
A Ciebie co do tego nakłoniło?

Nafta mi się skonczyła i jakoś nie mogę kupić - od miesiąca...
Chęć zmiany, jak zawsze Na szczęście użyłam nietrwałego środka. Przez poł dnia czułam się fajnie, potem paskudnie Zdecydowanie wolę siebie w "nienaturalnych" kolorach
Stary 2014-10-27, 18:42   #116
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje ładnych zakupów.

Włosy po prostu pięęęękne Moim zdaniem taki kolor idealnie im pasuje. Jak dla mnie zmiana koloru dała + 100 do ogólnego wyglądu i nawet wydają mi się zdrowsze (tak, wiem, że akurat "uzdrawianie" farbowaniem jest wieruntną bzdurą, a słowo "wydaje" jest tu kluczowe. Po prostu wyglądają tak świeżo i fale są żywsze.

Henny nie ma co się bać, tylko trzeba sobie dokladnie przemyśleć, bo późniejsza rezygnacja z niej bywa bardzo trudna. Po prostu uważam, że zielsko jest dla osób zdecydowanych i raczej nie lubiących co chwile zmieniać koloru. Sama jestem mu już wierna ponad 2,5 roku i bardzo sobie chwalę

Tak w ogóle, to zazdroszczę pięknych paznokci - zauważyłam je obok włosów

Cytat:
wiosenko Ty na prawdę powinnaś sie przemianować na "wątkowego kusiciela nr 1"

Cytat:

No to trzymam kciuki choć nie za bardzo wierzę w powodzenie Z reguły jest to mozliwe wlasnie tylko do pewnej dlugości wlosow i co wiele kreconowlosych zauważa - utrata skretu wraz z dlugością.
Potwierdzam. Niestety, ale potwierdzam. Im dłuższe tym prostsze. Mając włosy przed łopatki miałam czasami ruloniki od nasady. Mając włosy kilka cm za zapięcie stanika góra faluje i tylko na ostatnich centymetrach rulonik i to dzięki żelowi lub piance.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-10-27 o 18:44
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 19:02   #117
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Nie, ale sama myślę żeby kiedyś spróbować

Cytat:
A ja właśnie czytałam że mlekowy na skórę głowy i włosy jak najbardziej. Z tego co pamiętam to pisali też o przyśpieszeniu wzrostu. O ile mnie pamięć nie myli to takie informacje są na stronie zsk ale nie mogę teraz tego sprawdzić bo piszę z komórki

Cytat:
A powiesz jak dokładniej stosujesz sodę? Be jestem zainteresowana bardzo efektem

Ostatnio mam problem z włosami :-/ stosowałam kallosa algowego i szampon z barwy pokrzywowy i nie były obciążone, fajna objętość była wszystko super. A teraz ciągle mam przychlast... Wczoraj tylko umylam włosy szamponem z barwy ale nic to nie dało.
Zaczęłam używać ostatnio tylko seboradinu na skórę głowy a końcówki zaczęłam zabezpieczać jedną pompką serum z biowaxa... Nie wiem czy to od tego....
Stary 2014-10-27, 19:21   #118
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:

No wiedze porządny skręt. Piękny
To teraz poka po prostowaniu

dzieki niestety ale krecone bardzo mnie odmładzały w niekorzystnym znaczeniu

tuz po prostowaniu encanto, drugie- tuz po cocochoco, trzecie- 2 miesiace po cocochoco (ale ułozone przez fryzjerke)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg encanto 1 (1).jpg (103,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cocochoco sierpien 2014.jpg (110,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wrzesień 2014.jpg (106,2 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-10-27, 20:03   #119
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeee tylko nie to, sa idelane
Mnie bardziej podobałyby się dłuższe, ale to tylko moje zdanie

Cytat:

Ostatnio farbowałam jakoś w połowie czerwca, ale w ogóle nie widać odrostu, kolor ładnie przechodzi. Ale jak przyłożę końce do nasady to różnica jest kolosalna!
Zdjęcie na stronie jest mocno naciągane, ale zasiało w głowie ziarenko nadziei, że może faktycznie chociaż trochę przyspieszy porost

Ja po spirulinie roznosiłam woń potwora z bagien
Kilka pierwszych miesięcy zapuszczania naturalek jest najgorsze, ale jak kolory mają ładne przejście to jest o wiele łatwiej
Ja już jestem na końcu tej drogi, prawie 21,5 miesiąca za mną

Dobrze, że zapach spiruliny nie utrzymuje się u mnie po zmyciu

Cytat:
no no całkiem porządne spa włosy i ciało zapewne zadowolone
O tak

To w dużej mierze zasługa spiruliny, muszę używać ją częściej. Całkowicie o niej zapomniałam, a szkoda.

Cytat:

Bardzo ładnie wyszło i kolor też jest fajny

Edytowane przez swan999
Czas edycji: 2014-10-27 o 20:13
Stary 2014-10-27, 20:15   #120
beatrix28
Zadomowienie

czekoladka ,jesli odmlazaja to tylko sie cieszyc jak mzona sie niekorzystnie odmlodzic? chyba ze operacja plastyczna zrobic sobie krzywde..
Kamillah lubie Age ogolnie ale jej wlosy troche mniej moze przez ten kolor wolalam jest w czystej czerni i ta grzywka ktora zaslania pol twarzy wolalam grzywki Ani Przybylskiej..jej w brazach bylo najlepiej..
Hahihehy odzywka ma rozne opinie nie wszystkim słuzy ale mi tak,sporobowalam ale innym razem chyba kupie cos innego.. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html
byla chyba akurat na promocji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości