Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 11:35   #91
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Marisasia, dzięki za info odnośnie mleka
Stary 2014-10-29, 11:35   #92
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Nas raczej Młody pozarażał - Bartek od dwóch dni walczy, mnie siekło dzisiaj. Domowe sposoby raczej nie zadziałają- trza będzie się poszprycowac

Wiesz co, ale ja bym fotelika bez przymierzenia nie kupiła
A gdzie najbliżej masz sklep, w którym te - konkretnie te - foteliki będą? Może jakaś wycieczka?

Isabell
niestety nie wiem gdzie ale już u 8* doczytałam że niewielka różnica między nimi czekam na tż i wieczorem coś zadecydujemy

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
kurczaki jedne no!!!!!
ja tu siedzę a mały wtargną do łazienki i wylał cały swój płyn do kąpieli , który ktoś postawił na sedesie,
jejuuuuu !!!! kto postawił ten płyn na kiblu no , ooooch..........
łazienka do mycia, dziecko do mycia i przebrania, płynu nie ma a z dobrych to pachnie w łazience truskawkami

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

ja robiłam starszakowi też strój na jakieś przebieranki do szkoły
i tak, kupiłam w pasmanterii dwustronną termiczną taśmę do podklejania , powycinałam z różnych materiałów ( wtedy to był kosmita, ) elementy tego stworka i zaprasowałam na koszulce
fajny prosty sposób i nie drogi, taśma jest tania i ma różne szerokości

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

amelka, jeśli chodzi o brzuch to ja smarowałam tylko oliwką , robiłam masaż i poszczypywałam tak lekko skórę na brzuchu i tak prawie codziennie po prysznicu najczęściej przed telewizorem zeby nie wisieć w łazience
i na brzuchu nie mam ani jednego
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:37   #93
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej witam się w nowym wątku jestem nabieżąco, alenigdy nie mam czasu odpisać eh Maja chora. Zapalenie oskrzeli. Dzisiaj mamykontrolną wizytę. Oby było lepiej Tż wyjechał na delegacje i zostawił mnie samą zchorym dzieckiem i T ! Jak tylko Majusia wyzdrowieje to przenosze sie do mamy, a co...
Konczy sie październik, a Majabyła w żłobku w tym m-cu 6 dni. W poprzednim też 6. Jak żyć? Jak pracować? 1 grudnia wracam. Jak bardzo siecieszylamz powrotu, tak terazbardzo mi sie nie chce.chyba jesienna aura mnie tak nastraja i oczywiście strach o dziecko. Puszczacie zakatarzone do żłobka?

Maja jeszcze nie chodzi samodzielnie jakby co za jedną rękę drepta,ale sama sie boi.

Tyle u nas. Pozdrawiam
Jesli to tylko katar to bym puscila. Nie dmuchalabym i nie chuchala na dzieci az tak - i w przypadku gdy to moje ma katar i w tym kiedy ma przebywac z zakatarzonym dzieckiem.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Szczerze to mi naprawde plec jest obojetna, zalezy mi tylko na zdrowiu maluszka bo i drugi syn mnie baardzo ucieszy i coreczka rowniez
Mi tez obojetne, ale TZ ma parcie na syna, bo jak to bez potomka nazwiska?!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:44   #94
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzis pani z h&m zmiazdzyla system kompletowalam stroj dla Blanki, szukalam wiec czarnej bluzki. w h&m byl dwupak czarna z biala za 39,90. no to biore. na mailu mialam jeszcze 25% znizki z newslettera. ide do kasyi na wstepie pani mi nowi ze nie mozna z maila i trzeba miec drukowany no to sie poklocilam ze ostatnio z maila spisywala, no to wiec ok, przyjela, skasowala, zaplacilam i poszlam. w domu patrze a dziewczyna zamiast 25% obnizyc to wbila 25 zl wiec za dwie bluzki zaplacilam 14,90zl zamiast 29
farciara
Stary 2014-10-29, 11:47   #95
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej witam się w nowym wątku jestem nabieżąco, alenigdy nie mam czasu odpisać eh Maja chora. Zapalenie oskrzeli. Dzisiaj mamykontrolną wizytę. Oby było lepiej Tż wyjechał na delegacje i zostawił mnie samą zchorym dzieckiem i T ! Jak tylko Majusia wyzdrowieje to przenosze sie do mamy, a co...
Konczy sie październik, a Majabyła w żłobku w tym m-cu 6 dni. W poprzednim też 6. Jak żyć? Jak pracować? 1 grudnia wracam. Jak bardzo siecieszylamz powrotu, tak terazbardzo mi sie nie chce.chyba jesienna aura mnie tak nastraja i oczywiście strach o dziecko. Puszczacie zakatarzone do żłobka?
Z przezroczystym tak - Pani Pediatra powiedziała, że Żuk może i przez rok chodzi zakatarzony.. ząbki, lekka infekcja, zmiany temperatury
Z "kolorowym" bym była ostrożna.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzis pani z h&m zmiazdzyla system kompletowalam stroj dla Blanki, szukalam wiec czarnej bluzki. w h&m byl dwupak czarna z biala za 39,90. no to biore. na mailu mialam jeszcze 25% znizki z newslettera. ide do kasyi na wstepie pani mi nowi ze nie mozna z maila i trzeba miec drukowany no to sie poklocilam ze ostatnio z maila spisywala, no to wiec ok, przyjela, skasowala, zaplacilam i poszlam. w domu patrze a dziewczyna zamiast 25% obnizyc to wbila 25 zl wiec za dwie bluzki zaplacilam 14,90zl zamiast 29
Hah, dlaczego mi się nigdy nie mylą

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
niestety nie wiem gdzie ale już u 8* doczytałam że niewielka różnica między nimi czekam na tż i wieczorem coś zadecydujemy
Bardziej chodzi mi o to, żeby do auta wsadzic, bo np. u mnie się okazało, że fotelik który teoretycznie powinien pasowa, zdecydowanie nie pasował

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mi tez obojetne, ale TZ ma parcie na syna, bo jak to bez potomka nazwiska?!
Córka zawsze może miec podwójne i wtedy nazwisko się w kolejnym pokoleniu może zachowac

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:47   #96
ewacia85
Wtajemniczenie

sebciowi znowu tempka skoczyła....i bidulek zasypiał w łóżeczku i wołał mama żeby mipowiedzieć ze cos jest nie tak a z taką intonacja zawsze przychodzi jak zrobi kupke lub chce pokazac paluszkiem co mam mu dać
dalam nurofen i odpłynął mi na rączkach....juz zapomniałam jakie to uczucie jak dziecko zasnie na rękach ale piernik wytrzymał moze z minute i chciał byc odłożony
Stary 2014-10-29, 11:48   #97
passion80
Zakorzenienie

Ja to niech gada z córką, żeby nie zmieniała nawziska po śłubie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 11:53   #98
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Córka zawsze może miec podwójne i wtedy nazwisko się w kolejnym pokoleniu może zachowac
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ja to niech gada z córką, żeby nie zmieniała nawziska po śłubie

Obawiam sie, że takie opcje go nie satysfakcjonują
Stary 2014-10-29, 12:00   #99
MsLullaby
Zakorzenienie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:11   #100
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Byłyśmy rano u kosmetyczki, Tusia pod opieką niani tej kosmetyczki i jeszcze z jej prawie dwuletnią córeczką fajnie się bawiły. nawet nie zauważyła,że mnie nie było 1,5 godziny

a poza tym to ona ma chyba narkolepsję...wczoraj poszła spać o 17.30, chcieliśmy ją przetrzymać ale już się tragicznie darła. W nocy obudziłą się raz i...wcale nie obudziła się wcześniej, wstała po godz.7.wow.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
Uprzejmie donoszę że mój syn chodzi
dla Poli
Lula super ubranka,życzę córeczki
Misia współczuję mężowi,tyle czasu w pracy,musiał być padniety jak wrócił
Ewacia zdrówka dla Was,ktory chory?
brawo Michaś!!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kilka ze starego wątku

dla Polusi
co miałaś mi napisać? Zaintrygowałaś mnie, przypomnij sobie

ja też miałam w pierwszej przeorany brzuch, biodra i cyce, a w drugiej żaden nie wyszedł

faceci też mają, mój małż ma na plecach

i już z nowego

Michasiu

Emilka też już fajnie chodzi, normalnie się rozczulam jak to widzę Taka maleńka, ledwo odstaje od ziemi, króciutkie nóżki tak zasuwają
brawo dla Emilki
mnie też ten widok rozczula, aczkolwiek pamiętam,że na zajęciach muzycznych pierwszych po wakacjach jedna z mam skomentowała,że dziwnie to wygląda jak taki mały człowieczek tak zasuwa na dwóch nogach. no nie wiem, dla mnie słit

Cytat:
Mnie również.. Słońce poprosze! U nas pobudka o 7.20 wiec niezle jak na po zmianie czasu. Ale pierwszego dnia po zmianie było bardzo zle

Niezły jest gość

Dziekujemy
No właśnie nie pamietam.. Widać nic ważnego skoro mi tak wyleciało z głowy
Pola to dopiero 5 kroczkow maks zrobi, do dreptania jak Emilka to jej brakuje jeszcze duzo, ale nie moge sie doczekac tego widoku, bo juz wyglada mega uroczo jak z tupta te pare kroczkow i rzuca mi sie w ramiona z wielkim usmiechem. No szał

Aamelka, dla Michasia za chodzenie!
jeszcze troszkę i będzie zasuwać brawo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:25   #101
butterfly20
Zakorzenienie

Roller ja planuję robić farbki z mąki, wody i czegoś tam jeszcze z barwnikami spożywczymi. Innych bym się bała, bo moja na bank zje.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jestem załamana ta śmieszna służba zdrowia dodzwoniłam sie w końcu do tej przychodni co w pon nas odesłałi z kwitkiem i termin na grudzień ale mam nr prosto do lekarza wiec jak ułoże cos mądrego do powiedzenia to zaraz bede dzwonić. Jak sie nie zgodzi nas przyjąć to jadę do rodzinnego i zarządam skierowanie na cito. Ale nawet zwykłego dziad nie chciał wypisać poza tym co to za cito jak stało sie to w niedziele ogólnie rodzinny mówi ze to nie wymaga konsultacji ale ta dentystka mowila ze mogło cos gorszego sie porobic i trzeba sprawdzić

Kciuki za wizyte
masakra, naprawdę brak mi słów:/

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Poziomkowa ja jestem wredna p.p.a w takich sytuacjach i odmowę proszę na piśmie. Jeszcze mi nikt nie odmówił wtedy przyjecia
jest t jakiś sposób, muszę zapamiętać

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem ze praca dobrze mi robi
Jak przy Zuzi ubolewalam ze muszę wracać (miała wtedy 7mscy wiec pewnie tez inaczej), tak teraz nie robi to na mnie wrazenia ja wracam steskniona, dzieci stesknione. Dużo się przytulamy po powrocie mam kontakt z ludźmi i malo stresująca prace. Tylko zarobki mogłyby być wyższe ale nie można mieć wszystkiego
mało stresująca?co to za b.? spółdz.?

Ale szyfr

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kolezanka zamiescila na fb filmik z faktów z pogrzebów tej rodziny Kmiecików. Nie widziałam tego wcześniej i dołożyłam sobie do pieca. Nie dość, że już było kiepsko od jakiegos czasu to teraz juz wyje jak bóbr
nie mogłąbym tego oglądać...

Cytat:
misia- ze maną na porodówce tez była taka laska co miała rozstępy wszędzie ramiona, uda, łydki, brzuch, piersi, dolne partie pleców

ja nie mam skóry podatnej na rozstępy, ale parę się znajdzie

motyl
u nas na zaparcia pomagało
- ciepła przegotowana woda do picia- ale to słabo szło, więc zrobiłam kompocik z suszonych śliwek,
- sok jabłkowy
-robiłam taki deserek ścierałam jabłko, zwykłe takie dla dorosłych suszone śliwki zalewałam wrzątkiem zostawiałam na 5-10 min, miksowałam, mieszałam z jabłkiem i podawałam małemu i było mniami
- do zupek dodawałam troszkę oliwy
- robiłam rumianek do picia
- dawałam dużo świeżego jabłuszka
-unikałam ryżowych kaszek, marchwi i gotowanego jabłka
dziękuję bardzo

muszę powiedzieć,że dzisiaj lepiej

Cytat:
ja też staram się myśleć pozytywnie, tylko jakoś nie wyobrażam sobie tego rozstania
ja tak samo

Stary 2014-10-29, 12:45   #102
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
hejo
nawet nie mowie jaka mielismy noc, porazka
My juz po zakupach, Bartek w drodze powrotnej zrobil taka awanture, ze szok, ale po kiepskiej nocy jest + to byla pora drzemki wiec mnie to nie dziwi. Ale juz spi, ja odpoczywam, TZ pojechal do kolegi, a za 2h przyjdzie facet naprawiac piekarnik przyszla mi czapka z ali, czekalam nie cale 2 tygodnie! ale jeszcze nie odpakowalam, maly wstanie to obczaje
daj mi linka jak mozesz

a te rajstopki to tez na alli ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:59   #103
ja-ika
Zakorzenienie

Lula przydałyby się takie warsztaty niejednemu facetowi
Stary 2014-10-29, 13:04   #104
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Maja jeszcze nie chodzi samodzielnie jakby co za jedną rękę drepta,ale sama sie boi.

Tyle u nas. Pozdrawiam
Ja zaprowadzam, dopiero jak kaszlał to nie dawałam.
Ale tutaj 95 % dzieci zasmarkane

Stary 2014-10-29, 13:06   #105
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas pobudka o 6:20
u nas tez, przed zmiana czasu to i do 8-9 pospała... z reszta wszystkie sie budza tak wczesnie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 13:09   #106
misia332
Zakorzenienie

zeżarłam drugie pół czekolady i robię post

Stary 2014-10-29, 13:15   #107
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
daj mi linka jak mozesz

a te rajstopki to tez na alli ?
Mogę wieczorem? Wtedy będę na kompie bo nie umiem z telefonu rajstopki na eBay ale wiem ze na Ali tez są to tez ci link dam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:18   #108
gorgulek
Zakorzenienie

Motyl, ale nie każdy BS nie ma planów.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Motyl, kiedy wyniki? Miesiąc minął juz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:20   #109
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
myslicie że to przesada za używane autko....adi o takim marzy a nowe kosztuje 485zł http://allegro.pl/auta-cars-tir-mani...tml?source=mlt
fajne, wg mnie cena wysoka ale to nie plstikowe autka tylko metalowe. mam jedno takie metalowe (artur dostal Zygzaka) i jest rewelacyjny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 13:39   #110
Zakorzenienie

Lula powiedz gdzie takie warsztaty a juz rezerwuje miejsce!

Pola w żłobku. Jejku serce mi pęka ze musze ja zostawić i jednocześnie chce wrócić so pracy. Beznadziejnie sie czuje z ta sytuacja

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-10-29, 13:40   #111
gorgulek
Zakorzenienie

Ola, została bez płaczu? Ile tam dziś będzie?
Stary 2014-10-29, 13:56   #112
Zakorzenienie

Cytat:
Ola, została bez płaczu? Ile tam dziś będzie?
Plakala
Godzine. Juz jest pół. Pani mi pisze smsy z relacja. Po chwili sie ponoc uspokoila i zaczela przygladac innym dzieciom i zabawkom..
Strasznie mi zle
Stary 2014-10-29, 14:04   #113
gorgulek
Zakorzenienie

Przytulam Cie mocno bo nic więcej nie pomoge

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 14:21   #114
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Plakala
Godzine. Juz jest pół. Pani mi pisze smsy z relacja. Po chwili sie ponoc uspokoila i zaczela przygladac innym dzieciom i zabawkom..
Strasznie mi zle
Kochana ja również przytulam i współczuje Ci strasznie, że tak musicie to przechodzić. Mam nadzieję, że po dwóch, trzech tygodniach będzie lepiej.
Cytat:
Mogę wieczorem? Wtedy będę na kompie bo nie umiem z telefonu rajstopki na eBay ale wiem ze na Ali tez są to tez ci link dam
ok,
Rajstopki to wiem, że na alli są, ale myślałam, że masz może jakiegoś sprzedawce tam.

Stary 2014-10-29, 14:47   #115
butterfly20
Zakorzenienie

jeśli nie oglądałyście/czytałyście "Gwiazd naszych wina" to bardzo polecam. Dawno nie widziałam tak wzruszającego i pozytywnego filmu...

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Motyl, ale nie każdy BS nie ma planów.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Motyl, kiedy wyniki? Miesiąc minął juz
w BS to bym mogła, kuzynka mojej bratowej pracuje, zarabia sporo (podobno koło 5 kółek) i planów nie ma...ech...

początkiem listopada, ogłosili dopiero wstepne

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Plakala
Strasznie mi zle
bidulki

Stary 2014-10-29, 15:05   #116
83monia
Zakorzenienie

kinia kocha nozyczki ale dlaczego pociela zdjecie grupowe z meza III klasy...

Stary 2014-10-29, 17:54   #117
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jeśli nie oglądałyście/czytałyście "Gwiazd naszych wina" to bardzo polecam. Dawno nie widziałam tak wzruszającego i pozytywnego filmu...

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

w BS to bym mogła, kuzynka mojej bratowej pracuje, zarabia sporo (podobno koło 5 kółek) i planów nie ma...ech...

początkiem listopada, ogłosili dopiero wstepne

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

bidulki
Moja mama pracowała w BS i rzeczywiście tam dobrze zarabiają

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-29, 18:07   #118
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Witam się w nowym wątku. Staram się być na bieżąco ale niestety przeprowadzka plus chory Bartek to razem równa się brak czasu. Od niedzieli walczymy z gorączką która w nocy dochodzi do 40 stopni . Masakra. A nasz pan doktor stwierdził że to infekcja wirusowa i jak do piątku gorączka nie zejdzie to wtedy się pokazać jeszcze raz. Jutro mamy czwartek i jeżeli nie będzie poprawy to idę już jutro.

Brawa dla Poli i Emilki.
A dla chorowitków dużo zdrowia.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 18:11   #119
mariiasia
Zadomowienie

hej
Cytat:
Hej
Uprzejmie donoszę że mój syn chodzi
dla Poli
Lula super ubranka,życzę córeczki
Misia współczuję mężowi,tyle czasu w pracy,musiał być padniety jak wrócił
Ewacia zdrówka dla Was,ktory chory?

Cytat:
U nas pobudka o 6:20
u nas to samo
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Marisasia, dzięki za info odnośnie mleka

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zeżarłam drugie pół czekolady i robię post
eeeej, miałaś się podzielić!

tulinkujemy się stęsknieni z moim Skrzacikiem

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 18:13   #120
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Witam się w nowym wątku. Staram się być na bieżąco ale niestety przeprowadzka plus chory Bartek to razem równa się brak czasu. Od niedzieli walczymy z gorączką która w nocy dochodzi do 40 stopni . Masakra. A nasz pan doktor stwierdził że to infekcja wirusowa i jak do piątku gorączka nie zejdzie to wtedy się pokazać jeszcze raz. Jutro mamy czwartek i jeżeli nie będzie poprawy to idę już jutro.

Brawa dla Poli i Emilki.
A dla chorowitków dużo zdrowia.
pobierz rano mocz do badania, bo być może to jakaś bakteria
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości