![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świateczna Paczka - wspólna pomoc
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zalozcie sobie klub bedzie Wam latwiej rozmawiac.
Poza tym w kwestii lodowki rozejrzyjcie sie na Tablicy i w komisach (my mamy to juz opracowane ![]()
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jest ktoś chętny do mnie? ![]() ![]() Dzisiaj kupiłam śliczną kurteczkę w Kappahl dla chłopca za 129 zł! Cieplutka, porządna. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem jak założyć klub, jeśli któraś z Was to ogarnie będę wdzięczna ze względu na to, że w spisie życzeń jest lodówka i krzesła - koszt uzywanej pewnie ok. 500 zł - jeśli ktoś się do nas jeszcze dołączy byłoby super ja ze swej strony mogę zostać organizatorem, jeśli wyrażacie zgodę oczywiście tak czy siak, zapraszam inne krakowianki do pomocy Pani Edwardzie i zaklepuję dla niej kolor zielony |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49082887]dziewczyny, zaklepałam Panią Edwardę dla nas
![]() nie wiem jak założyć klub, jeśli któraś z Was to ogarnie będę wdzięczna ze względu na to, że w spisie życzeń jest lodówka i krzesła - koszt uzywanej pewnie ok. 500 zł - jeśli ktoś się do nas jeszcze dołączy byłoby super ja ze swej strony mogę zostać organizatorem, jeśli wyrażacie zgodę oczywiście tak czy siak, zapraszam inne krakowianki do pomocy Pani Edwardzie i zaklepuję dla niej kolor zielony [/QUOTE] Na górze masz "Kluby" i potem załóż nowy klub, zapraszasz osoby i gotowe.
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49084378]dobra, założyłam klub, ale mam kolejne idiotyczne pytanie - jak wysłać zaproszenia? nie widzę opcji "zaproś"[/QUOTE]
Wchodzisz w czekający i zaproszeni klubowicze.
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
dobra, ogarnęłam
dziewczyny, które zadeklarowały pomoc w Krakowie - wysłałam zaproszenie do klubu jeśli jeszcze ktoś chce do nas dołączyć - proszę o PW, wyslę zaproszenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
To ja też założę, może ktoś się chętny znajdzie do pomocy dla Pani Teresy z Rzeszowa
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Zapraszam ![]() Zaraz wpiszę ile czego nazbierałam i czego mi jeszcze potrzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Seonka, zaloz jeszcze watek na MzK, moze ktoras z tamtejszych dziewczyn sie dolaczy.
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Właśnie rozmawiam ze znajomą o Szlachetnej, i ona prychnęła na te opisy mówi że w tym roku to pomaga koleżance - 34 lata, mąż ją zostawił, okradł (!!!), sprawa poszła do sądu i ma być po nowym roku (o ile tego buca znajdą), ma 700 zł na miesiąc na ten moment, 200 zł płaci za żłobek, nie wiem ile opłaty za mieszkanie ale ok. 300 zł pewnie (mieszkanie to spadek po rodzicach, też się o nie sądzi z rodzeństwem które ma ją głęboko i jej sytuację), w tym czasie co jej 1,5 roczny maluch jest w żłobku dorabia sobie sprzątaniem. Z pracy w markecie chcą ją wyrzucić bo wzięła wolne jak mały chorował i był w szpitalu, jest na wylocie i kierowniczka powiedziała jej wprost że może nie wracać. Więc pracy też szuka, tylko w godzinach otarcia żłobka (sprzątanie, cokolwiek, nie ma się jej kto małym zająć). Słowa koleżanki - "ona niestety jest prostą dziewczyną, niewiele potrafi ale jest cholernie pracowita, uczciwa i dobra".
I mam pytanie - może któraś z was chciałaby pomóc? Dam kontakt na fb do mojej koleżanki. Zbierają ubrania dla niej i małego (ona rozmiar 36 - mały, ma 160 cm, dzieciaczek 1,5 roku) i jedzenie (jedzenie najważniejsze!). Kraków, więc jak ktoś jest stąd to może osobiście.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Seone chętnie pomogę
![]() Nie mogę zrozumieć dlaczego tak mało ludzi chce pomagać rodzinom z dziećmi ![]() Przecież przed tymi dziećmi jeszcze całe życie a co to ich wina, że rodzice nienormalni i nie potrafią się zabezpieczać pogarszając swoją sytuację materialną z każdym kolejnym dzieckiem:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) nie wykombinuje sobie zasiłku na 6729 dziecko b) nie pójdzie do pracy, żeby dorobić na emeryturę, na którą już ZAPRACOWAŁA, w przeciwieństwie do dumnych mamuś czekających na kolejny owoc miłości w kawalerce c) nie sprzeda rzeczy, żeby sobie kupić flaszeczkę d) jest sama na świecie, nie biegają wokół niej rumiane pociechy e) mam 90-letnią babcię i nie wyobrażam sobie, że zostałaby sama na świecie ze swoim 1200zł emerytury i koniecznością kupna kilku ton węgla na każdą zimę - po prostu czytając o tych staruszkach mam przed oczami moją babcię, która na szczęście nie jest sama na świecie
![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dlatego ja dla krakowianek też wybrałam starszą osobę - w przeciwieństwie do młodych starsza osoba mamniej możliwości/mniej poradności, oprócz biedy musi się zmagać z różnymi chorobami etc i sorry, ale już w podstawówce uczą skąd się biorą dzieci - rozumiem jedno, dwoje - jak się ma warunki to oczywiście więcej też można mieć - a nie natrzaskać dziecków i nucić sobie pod nosem "dał Bóg dzieci, da i na dzieci" to nieodpowiedzialne i ja nie mam zamiaru bezpośrednio finansować czegoś takiego - wystarczy, że są finansowani pośrednio z moich pieniędzy - zasiłki, wyprawki, zapomogi, mieszkania socjalne itp nie biorą się z powietrza tylko z naszej wspólnej kasy zwanej państwową |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Ja was proszę, nie zaczynajmy tu dyskusji dlaczego bezmyślne robienie dzieci jest głupie. Od tego jest ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788360&page=51
zuken, chcesz pomagać komuś takiemu to proszę bardzo, wybierz rodzinę ze swojego regionu i ogłoś się tutaj. Może uda ci się zebrać wystarczającą liczbę dziewczyn, żeby sprostać życzeniom rodzinki. Ale jak chcesz o tym dyskutować to nie w tym wątku. Tu się zbierają ludzie do pomagania i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ale ja tez sie zapisalam do pomagania wiec chyba moge wypowiedziec swoje zdanie
![]() Chcialam tylko napisac ze wszystko to co opisaly dziewczyny wyzej to opis matek i ojcow tych dzieci, nie ich samych... One nie sa winne, ze maja durnych rodzicow:/ Niewazne, mam nadzieje z uda sie pomoc pani Teresie tylko cos malo nas w klubie bo ze mna dwie osoby ![]() U mnie w regionie juz niestety nie ma rodzin do obdarowania wiec szukam gdzie moge zeby mimo wszystko komus pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny,
Paczka dla Pani Elżbiety już zabezpieczona. Teraz pora na paczkę dla Pani Edwardy Kod rodziny: MLP-884-410236 Pani Edwarda (85 l.) samotnie mieszka w dwupokojowym, schludnym, lecz dawno nieremontowanym mieszkaniu. Starsza Pani jest w trudnej sytuacji, ponieważ koszty żywności, leków oraz opłaty ledwo pokrywane są z niskiej emerytury. Mimo, iż pani Edwarda wychowała dwie córki, żadna z nich nie jest w stanie przygarnąć schorowanej mamy pod swój dach. Jedyną bliską osobą, której pani Edwarda ufa, jest wolontariusz, który pomaga poprzez rozmowę i robienie zakupów, co stanowi duże oparcie dla starszej kobiety. Kobieta od 4 lat porusza się tylko za pomocą balkoniku. Na dochód pani Edwardy składa się jedynie emerytura, a po odliczeniu kosztów mieszkania i leków - pozostaje jej zaledwie 450 zł na życie. Pani Edwarda jest bardzo samodzielną kobietą, która mimo starszego wieku i problemów zdrowotnych utrudniających poruszanie się, świetnie radzi sobie w domu. Codziennie gotuje obiady i z chęcią przyjmuje gości w swoje skromne progi, dzieląc się z nimi swoją pozytywną energią. Każda pomoc okazana pani Edwardzie będzie ogromnym wsparciem. Najważniejsze dla niej jest otrzymanie paczki żywnościowej, jednak nie ukrywa, że lodówka która jest bardzo stara wymaga wymiany. Nieśmiało wspomina również o krzesłach, które są już bardzo zużyte. Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Kawa, Ryż, Kasza, Makaron, Mąka, Cukier, Olej, Dżem, Konserwy mięsne, Konserwy rybne, Warzywa w puszkach Inne: Pani Edwarda pije kawę, ale tylko parzoną, uwielbia owoce na które ją nie stać. Mleko, soki, słodycze Środki czystości Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów, Mydło/żel myjący ,Inne: Krem nivea, papier toaletowy, papierowe ręczniki Wyposażenie mieszkania: Ręczniki Inne: ręcznik kąpielowy i jeden mniejszy Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: lodówka, która się ciągle psuje - stara ma 27 lat; krzesła do stołu, które mają kilkanaście lat - ostatnio jedno się rozkręciło i pani Edwarda się przewróciła Szczególne upominki: Pani Edwarda nie chce żadnych szczególnych upominków. Najważniejsze potrzeby: żywność krzesła by uniknąć kolejnego wypadku lodówka bo obecna ma 27 lat Gdyby ktoś chciał się dołączyć i pomóc, to zapraszamy do klubu - prosimy o kontakt z wizażanką mawis https://wizaz.pl/forum/member.php?u=38727 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Się wtrącę.
Cytat:
Ło, teraz sprawdziłam i w puszkach jest sporo owoców, kiwi, gruszki, wiśnie, mango mandarynki i inne cuda. Post zrobił się bez sensu, ale i tak go wyślę, bo może komuś się przyda ![]() Pomyślałam też, że może ktoś ma dużo własnych przetworów, weków, jak zwał tak zwał i może się podzielić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Ja mam domowe dżemy i soki z czereśni z własnego ogrodu, i dżem truskawkowy, myślicie, że mogę dać takie swoje, a nie kupne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Copyraptor
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Ja bym brała, cenniejsze niż kupne! <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
no wez, pani "starej daty", jakie "brzydzila", z pewnoscia zje z checia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.