czy ktoś szuka pracy? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-15, 18:42   #91
brzoskwinia82
Zadomowienie

Dot.: czy ktoś szuka pracy?

Ej, no ja myslę że 900 zł to jest mało na nasze czasy - ale co zrobić jak pracodawcy tego nie pojmują?? A tak nawiasem mówiąc jak myślicie ile zarabia doradca klienta w banku? Pewnie też niewiele...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 22:58   #92
agulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ej, no ja myslę że 900 zł to jest mało na nasze czasy - ale co zrobić jak pracodawcy tego nie pojmują?? A tak nawiasem mówiąc jak myślicie ile zarabia doradca klienta w banku? Pewnie też niewiele...
śmiesznie mało ostatanio zaproponowali mi 900 zloty brutto wychodzi jakies 600 parę na rękę do tego trzeba jeszcze jakoś dojechać do tej pracy ..szkoda gadać
agulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 11:01   #93
brzoskwinia82
Zadomowienie

No tak... Ale z drugiej strony lepszy rydz niż nic. Tak sobei myślę, że teraz jak nie mam żadnej pracy to nawet wezmę tą za małe pieniądze - przynajmniej na jakieś rachunki będzie, a zawsze to jakiś dodatkowy punkt w życioryscie. No i szukać można dalej przecież...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 11:27   #94
cypressangel
Zakorzenienie

Ja też przyłączam się do osób poszukujących pracy. Wysłałam już multum CV i listów motywacyjnych. Niestety, odzew jest minimalny. Co miesiąc jeżdżę do UP podpisać "gotowość do podjęcia pracy", ale tam też nie mają żadnych ofert Jak już coś jest to prace fizyczne, których oczywiście nie bałabym się podjąć, ale w większości są to zajęcia dla ludzi z konkretnym wykształceniem zawodowym Czasami się zastanawiam, po co mi studia licencjackie, po co teraz studia uzupełniające skoro i tak nie mam pracy w tym zawodzie (ani w innym)...

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 12:09   #95
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Ja takze poszukujaca U mnie w miescie jest pelno ofert dla mezczyzn oraz kelnerek i kucharek a w biurach robia fikcyje rekrutacje i przyjmuja tylko osoby ze znajomosciamy.Normalnie Super ... chyba naprawde zeby sie czegos dorobic trzeba wyjechac a u mnie to odpada

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 13:39   #96
agulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Ja też przyłączam się do osób poszukujących pracy. Wysłałam już multum CV i listów motywacyjnych. Niestety, odzew jest minimalny. Co miesiąc jeżdżę do UP podpisać "gotowość do podjęcia pracy", ale tam też nie mają żadnych ofert Jak już coś jest to prace fizyczne, których oczywiście nie bałabym się podjąć, ale w większości są to zajęcia dla ludzi z konkretnym wykształceniem zawodowym Czasami się zastanawiam, po co mi studia licencjackie, po co teraz studia uzupełniające skoro i tak nie mam pracy w tym zawodzie (ani w innym)...

hmm w mojej głowie też czasami takie myśli sie pojawiają, ale jakos to będzie, jutro mam kolejna rozmowę i mam nadzieje ze w końcu coś sieruszy

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
No tak... Ale z drugiej strony lepszy rydz niż nic. Tak sobei myślę, że teraz jak nie mam żadnej pracy to nawet wezmę tą za małe pieniądze - przynajmniej na jakieś rachunki będzie, a zawsze to jakiś dodatkowy punkt w życioryscie. No i szukać można dalej przecież...
racja
agulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 14:58   #97
cypressangel
Zakorzenienie

Arrow Dot.: czy ktoś szuka pracy?

Cytat:
Napisane przez agulla Pokaż wiadomość
hmm w mojej głowie też czasami takie myśli sie pojawiają, ale jakos to będzie, jutro mam kolejna rozmowę i mam nadzieje ze w końcu coś sieruszy
Ja też mam taką nadzieję - dziś odezwała się do mnie Pani, która szuka opiekunki do 7-miesięcznego dziecka, ale tylko na 3 godzinki dziennie, więc nawet nie wiem, jakiej kasy mogę się spodziewać - jeśli macie jakąś orientację w tym temacie to dajcie znać.
Tak sobie myślę, że fajnie gdybym miała z tego chociaż część kasy na opłatę mieszkania, a z drugiej strony po odliczeniu pieniędzy na dojazd zostanie mi pewnie tylko kilka zł... No ale nic - umówiłam się z Panią na poniedziałek i wtedy wszystko będę wiedzieć.

Stary 2007-05-16, 15:55   #98
Shazney
Zakorzenienie

Moja koleżanka opiekuje się 2-letnim dzieckiem i dostaje 3zł za godzinę.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 16:18   #99
magdalenka_
Zadomowienie

dołączam do waszego grona

zapraszam na Wizażowe Społeczności - tam jest wątek dla osób poszukujących pracy
magdalenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 18:27   #100
Ashlee_
Zadomowienie

juz niedlugo dolacze do waszego grona. jak tylko skoncze kurs wczerwcu biore sie za szukanie pracy jako barmanka (w najgorszym wypadku kelnerka)

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 18:36   #101
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Moja koleżanka opiekuje się 2-letnim dzieckiem i dostaje 3zł za godzinę.
Dzięki za odpowiedź

Stary 2007-05-20, 18:12   #102
joasia65
Raczkowanie

Cytat:
a juz myslalam ze ja jdena tak mam do konca maja jestem na stażu wiec juz od 3 miesiecy szukam jakies pracy, bo wiem ze nie uda mi sie tam zalapac.
CV i LM powysylane do wielu firm ale jakos nikt nie chce odpowiedziec
Stary 2007-05-21, 12:05   #103
Flofferek
Zakorzenienie

ja jestem w trakcie poszukiwania pracy, tyle ze u mnie problem jest taki ze [studiuje dziennie], mam cholernie durny plan ze praktycznie nie mam kiedy pracowac, tzn nie tyle na ile by mnie zatrudnili najbardziej boje sie tego, ze teraz jest duzo miejsc wolnych [chociaz patrzac po ogloszeniach im blizej wakacji tym mniej], a jak przyjdzie koniec czerwca to juz nic nie zostanie, a niestety wczesniej jeszcze mam praktyki i nie dam rady, jestem wsciekla jak cholera....
czasem tez sie zastanawiam po co mi studia [jedne juz skonczylam]
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 12:12   #104
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

Cytat:
Ja też mam taką nadzieję - dziś odezwała się do mnie Pani, która szuka opiekunki do 7-miesięcznego dziecka, ale tylko na 3 godzinki dziennie, więc nawet nie wiem, jakiej kasy mogę się spodziewać - jeśli macie jakąś orientację w tym temacie to dajcie znać.
Tak sobie myślę, że fajnie gdybym miała z tego chociaż część kasy na opłatę mieszkania, a z drugiej strony po odliczeniu pieniędzy na dojazd zostanie mi pewnie tylko kilka zł... No ale nic - umówiłam się z Panią na poniedziałek i wtedy wszystko będę wiedzieć.

ja zarabiałam 7zł/h, trafiało się podwiezienie/odwiezienie raz na jakiś czas
tylko pracowałam sporo bo czasem np cały dzień (jak nad dziennych miałam akurat dobry plan)
jeśli rozpaczliwie szukasz pracy to bierz,jak nie to szkoda czasu
teraz na umowę zlecenie zarabiam 6,25 do ręki, pracując w sklepie
szczęsliwie (a może wcale nie..?) jestem jedną nogą w nowej pracy..
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 15:48   #105
ewelinusia222
Zadomowienie

GG do ewelinusia222

Hej Dziewczyny i Chłopcy !! Zapraszam każdą studentkę/studenta z Wawy i okolic do pracy w firmie h&r system!! jest to praca w charakterze Kelnerki, a co najlepsze samemu ustala sie sobie grafik kiedy chcesz i mozesz pracowac, stawka 0d 7 d0 9zl. wszystkich zainteresowanych i mających pytania zapraszam na moje gg 5436853
ewelinusia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 19:00   #106
madzioszka84
Raczkowanie

Dot.: czy ktoś szuka pacy?

Cytat:
Napisane przez czekoladka Pokaż wiadomość
A ja też szukam pracy, skonczylam studia, teraz skończę (grudzien-styczeń) drugi kierunek i nie mam pracy. Szukam - ogloszenia, PUP, przez kogoś, wysylam CV i LM przez net i nic... Poza tym brak znajomości jest w zasadzie jedyną przeszkodą w znalezieniu pracy przeze mnie. Doświadczenia nie mam, fakt, ale to nie jest wytłumaczenie dla potencjalnego pracodawcy, bo studiowalam dziennie... Szkoda słów. Powoli zaczyna mnie to wszystko wkurzać. Bylam już na wielu rozmowach (z 20?) i normalnie jaja sobie z ludzi robią - tyle powiem.
Jestem w takiej samej sytuacji. Szukam pracy od zakończenia studiów już jakieś 5 miesięcy i normalnie mi ręce opadają. Nie mam już siły i czuje się jak śmieć. A naprawdę intensywnie szukam pracy. Nie wiem co dalej robić? A PUP w moim mieście szuka mi stażu że strach, nawet jak sama załatwiłam z firmą że odbędę u nich ten staż to pani z PUP powiedziała nie w tym miesiącu panienko nie mamy pieniędzy już ZAłAMKA!!!!!!!!!!
madzioszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 20:00   #107
ann_so
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzioszka84 Pokaż wiadomość
Jestem w takiej samej sytuacji. Szukam pracy od zakończenia studiów już jakieś 5 miesięcy i normalnie mi ręce opadają. Nie mam już siły i czuje się jak śmieć. A naprawdę intensywnie szukam pracy. Nie wiem co dalej robić? A PUP w moim mieście szuka mi stażu że strach, nawet jak sama załatwiłam z firmą że odbędę u nich ten staż to pani z PUP powiedziała nie w tym miesiącu panienko nie mamy pieniędzy już ZAłAMKA!!!!!!!!!!
Widzę zatem dziewczyny, że nie jestem sama..Ja również skończyłam studia, szukam pracy i nic. I coraz częściej zaczynam żałować, że zamiast studiów dziennych nie wybrałam zaocznych, bo przynajmniej teraz miałabym jakieś konkretne doświadczenie zawodowe, albo już stałą pracę...Co z tego że w trakcie piątego roku przez 6 mcy pracowałam za darmo po to, żeby mieć co wpisać do CV po skończeniu studiów,,nic mi to jak dotąd nie dało..tytuł mgr inż. też na nikim nie robi już wrażenia. Ręce opadają i płakać się chce...
ann_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 15:06   #108
syntagma
Zakorzenienie

podbijam.

Czy sa tutaj jakies wizazanki poszukujace pracy obecnie? Zwlaszcza takie, ktore studiow jeszcze nie ukonczyly jak ja ?
Stary 2009-02-11, 23:47   #109
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

ja szukam pracy. studia jedne skończone, drugie kończę. póki co marnie mi idzie, żeby nie powiedzieć, że wcale mi nie idzie to szukanie. rezultatów żadnych.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 10:41   #110
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja szukam pracy. studia jedne skończone, drugie kończę. póki co marnie mi idzie, żeby nie powiedzieć, że wcale mi nie idzie to szukanie. rezultatów żadnych.
a ile czasu to juz tak trwa u Ciebie?

u mnie tez rezultatow zadnych, 2 miesiace juz Jestem juz coraz bardziej zalamana
Stary 2009-02-12, 11:15   #111
AsiaW**
Zakorzenienie

i ja szukam pracy,jestem an 4 roku, mam 2 letnie doświadczenie zawodowe w pracy biurowej i takiej tez pracy szukam,lub ewentualnie w sklepie odzieżowym/obuwniczym, na razie kiepsko, ztym, ze ja już 1,5roku nie pracuje (mialam problemy zdrowotne) ale moje poszukiwania pracy trwają już dość długo,dodam że mieszkam w bardzo małej miejscowości gdzie bezrobocie jest ogromne, szukam oczywiście też wsąsiednich maistach i zobaczymy jak to będzie. Powodzenia dla wszsytkich szuakjących pracy>

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 12:21   #112
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
a ile czasu to juz tak trwa u Ciebie?

u mnie tez rezultatow zadnych, 2 miesiace juz Jestem juz coraz bardziej zalamana
w czerwcu skończyłam studia, w lipcu i sierpniu pracowałam dorywczo, na umowe zlecenie, potem zaczęłam szukac pracy. nie znalazłam i poszłam na staż, ale tylko na 3 miesiace dostałam. od stycznia znowu nie mam pracy ani stażu i szukam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 19:09   #113
KobietaK
Raczkowanie

Właśnie w tym roku kończę studia, a że mam teraz dużo wolnego czasu pomyślałam, że może powinnam poszukać jakiejś pracy. Narazie na myśleniu się skończyło, ale przeglądając ogłoszenia myślę sobie, że może zamiast do liceum i na studia lepiej bym zrobiła idąc do szkoły fryzjerskiej... ogłoszeń na stanowisko fryzjera / kosmetyczki itd. jest przytłaczająca ilość :/
KobietaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 17:08   #114
lindsley
Zakorzenienie

i ja szukam pracy, od 2 miesięcy siedzę w domu Studia skończone prawie 2 lata temu. Wczoraj byłam na spotkaniu w sprawie pracy, mąż mi miał tylko towarzyszyć no ale zdecydował się wypełnić ankietę. Było ok 200 os przyjęli 8 w tym mojego TŻ . Choć jedno z nas ma pracę. Jestem z niego dumna że pokonał tyle os Kiedyś i na mnie przyjdzie pora

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-22, 13:08   #115
asienka89
Raczkowanie

ja studiuję zaocznie i próbowałam szukać pracy choć troche związanej z moimi studiami ale niestety nie udało mi sie no i w koncu poszłam pracować na magazyn :/ tak źle nie jest no ale jednak zawsze miałam wyższe ambicje niz praca na magazynie, niestety taka jest prawda ze teraz o dobrą prace ciężko dlatego może jesli nie mozecie znaleźć pracy to poszukajcie przez agencje pracy, tam chyba zawsze kogoś potrzebują do pracy tyle ze wlasnie na mazgazyn albo na produkcje a w między czasie mozna rozglądać sie za czymś lepszym, przynajmniej ja tak planuje zrobić

Blask płonących świec
odbija w oczach lustrem twoje myśli...

asienka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-22, 22:08   #116
cyvetta
Raczkowanie

studiuję zaocznie i szukam pracy - ale tu gdzie mieszkam kiepsko z jakimiś ofertami:/ jak narazie wysyłam cv wszędzie gdzie się da - a jak zaliczę sesje będę chodziła po zakładach i się pytała:/
cyvetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 22:19   #117
lindsley
Zakorzenienie

Znalazłam ogłoszenie Jutro dzwonie, bliziutko, praca biurowa, mam nadzieje że się uda. Trzymajcie kciuki

Michaś
Stary 2009-02-24, 11:01   #118
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

też jestem z tych, które szukają. właściwie szukam od października zeszłego roku, do niedawna szukałam tylko u mnie w mieście, teraz szukam dalej.

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 11:11   #119
cherrry2009
Zakorzenienie

Więc ja też niestety szukam, i nic nie mogę znaleźć Warszawa.
Stary 2009-02-24, 16:21   #120
lindsley
Zakorzenienie

Potrzebuję pomocy. Muszę napisać list motywacyjny Przez tel podpytałam co wymagają... Tak więc umiejętność obsługi programu do fakturowania i dokumentów magazynowych Ściągnęłam demo jakiegoś programu i coś bym umiała z tym zrobić ale oczywiście tylko podstawy. Nie pracowałam wcześniej z takimi programami a styczność miałam z nimi w szkole średniej w czasach kiedy na informatyce uczylismy sie tylko dos-a a dokumenty wypełnialiśmy ręcznie na druczkach. Jak napisać ten list żeby w ogóle zaprosili mnie na rozmowę:confuse d:. Zależy mi na tej pracy bo lekka i bardzo bliziutko do domku no i w ogóle praca Nie wiele takich ogłoszeń w moich stronach

Michaś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości