Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 10:30   #91
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Dotrze, po porodzie. Jak zauwazy ze jestem zmeczona odwiedzinami rodzina, itd. tak samo bylo ze slubem. Na sile chcial swoja matke zeby u nas spala obiad zrobila itd a mialam gosci z Polski i mieszkanie nie duze. Ona nie zadowolona jak nie wiem czemu, TZ chcial dobrze, a prosilam go, a po slubie powiedzial ze to byl jeden wielki blad. Wcinala sie we wszystko, zamiast pomoc, przeszkadzala. I doprowadzala wszystkich do szalu. Nawet corka Tz przyszla do mnie w tym dniu z placzem ze to nasz dom, a ona sie rzadzi i zebym jej cos powiedziala a w domu bylo co robic cala noc, bo przygotowan bylo mnostwo, robilismy skromnie wiec wszystko bylo na naszej glowie, i polozylismy sie o 4 rano. a na 10 juz mialam fryzjera.
To ma nauczkę, więc tym bardziej tym razem powinien wiedzieć, że dobrze mówisz i po drugie to Ty rodzisz synka i Ty powinnaś decydować, och oby zrozumiał jeszcze przed.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:30   #92
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Lila_17 najlepszego )

a ja to powiedzialam tz ze jak pojde na porodowke nie bede dzownila do nikogo informowac...dopiero jak urodze to wysle sie mms ze zdjeciem..bo wlasnie bedzie co chwila telefon czy juz itp..

bylam wyslac zwolnienie do pracy, przeszlam sie z psem, ledwo zyje;/emerytka jak nic

crystal i masz racje, odwrocisz sie i pojdziesz spac. Mozna tez grzeczne powiedziec ze chcesz pobyc sama i juz. Ja w szpitalu tez nie chce nikogo w odwiedzinach, ale pewnie moi i tesciowie przyjda na 2 dzien, chcoiaz u szwagra tesciowie sie nie pojawili ale nie wierze ze moja mama nie przyjdzie jak ona bez jednego tel dziennie do mnie nie daje rady ehehe;P
Ciesze sie tylko ze u nas odwiedziny trwaja od 13 do 20. A pokoje tez za duze nie sa i jedynie jeden bardzo wygodny fotel. Serio poczuje zmeczenie to poprostu wezme i usne, jesli bedzie mi ktos przesiadywal kilka godzin. Mialam nadzieje ze to bedzie TZ ale, ze on moze byc od samego rana, do pozniej, to bede miec rodzine na glowie w ciagu dnia. a gdzie moj czas na odpoczynek to nie wiem. A w domu to sie zacznie.
heh, powinny byc zabronione odwiedziny wszedzie, gora 30 minut czemu szpitale takich regulaminow nie robia

Powiem wam ze mialam nadzieje, ze wroce po klinice do domu, bedzie posprzatane spokoj, itd. a wiecie co zastane, jego siostre moja rodzine, i bedzie jeden wielki burdel..... Tyle z moich oczekiwan. I najlepiej jeszcze jak przy garach bede stac i kazdemu kolo d.... robic.....

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-23 o 10:32
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:32   #93
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
super ze Gbs ujemny

a co do porodu, mówisz i masz :

poproszę 4 sztuki na wynos

super

a mój brzuch KAMIEŃ. najbardziej na górze... skóra zaraz pęknie...
boli... ale nie jakieś skurcze tylko napiecie takie, ałć...
wzięłam, nospę i leże....
ale tak na srode po poludniu bo mam wyplate wtedy i chce rachunki poplacic na spokojnie
Stary 2015-02-23, 10:33   #94
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
DebraM w tk maxxie są ręczniki pod kolor Twojej wyprawki

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Lila_17 sto lat
Możesz w wolnej chwili dodać mi roczek na pierwszej stronie
Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Lila_17 życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
o rany ja wstaję na sikanie 4-5 razy w nocy a ty tylko raz to niesprawiedliwe

za 40 tydzień
Lila_17 polejesz nam piccolo?
Dziękuję kochane:dziekuj e:no ba proszę bardzo do upadłego:wi nko:
Stary 2015-02-23, 10:33   #95
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
To ma nauczkę, więc tym bardziej tym razem powinien wiedzieć, że dobrze mówisz i po drugie to Ty rodzisz synka i Ty powinnaś decydować, och oby zrozumiał jeszcze przed.

niestety nie zrozumie Ale ja tego tak nie zostawie.
Stary 2015-02-23, 10:33   #96
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie co do odwiedzin, to mi nie przeszkadza jak na drugi dzien po porodzie kazdy bedzie chcial mnie odwiedzic. zdecydowanie wole odwiedziny w szpitalu, niz w domu i jeszcze latanie wszystkim kolo d***
Ale sie zdenerwowalam wczoraj, bo wyjdzie na to ze jego siostra chce tez przesiadywac ze mna w klinice, a akorat najwiecej to potrzebuje mojego TZ i moja mame z ktora bede mogla porozmawiac po polsku o tym co czuje itd. a nie jego rodzine. I tak on tego nie rozumie. Nie rozumie, ze wczoraj mu powiedzialam ze zdenerwowal mnie caloksztalt, bo nie o tym marzylam. Odwiedziny to nie bar zeby siedziec nade mna kilka godzin, bo male dziecko przyszlo na swiat i kazdy chce podotykac i poogladac, gdzie tutaj moja prywatnosc, moje zmeczenie.
Zwyczajnie poleglam. Niech przyjezdza kto chce i kiedy chce. Juz mam to gdzies. Poprostu bede czula sie zmeczona, to powiem ze ide spac i tyle. na karmienie rowniez wygonie, bo jest to dla mnie cos nowego, i zbyt intymnego jak na sam poczatek.
Oczywiscie wczoraj uslyszalam tez, ze moja rodzine to ja chce, a jego to odrzucam za kazdym razem. Staralam sie jemu wytlumaczyc ze to nie tak, ze gdyby to on rodzil to naturalne ze chcialby mnie obok siebie i swoja rodzine a nie moja, zeby nam sie zwalala na glowe. Szkoda slow normalnie.
ide was nadrobic. Bo to temat rzeka, a ja sie tak zdenerwowalam, ze moglabym jeszcze ksiazke o tym napisac.
OMG a ona w tej klinice to po co tam? bedzie ci stopy masowac? Bądz stanowcza kochana,bo ci na głowe wejdą!
Stary 2015-02-23, 10:34   #97
kruszynkaa88
Rozeznanie

Aaaaa co do odwiedzin, na początku chciałam aby przez tydzień nikogo nie było, ale teraz uważam, że jak chcą to proszę bardzo Nawet w dzień wyjścia ze szpitala bardzo bym chciała moich rodziców w domu, teściów- z nimi akurat mieszkamy więc będą Bo w sumie, babcie się nacieszą małym szkrabem, a ja se odpocznę, wykąpię, wypiję delikatniutka kawkę i będę patrzeć jakie mam szczęście, że tyle osób będzie mojego synka bezwarunkowo kochać A odwiedziny przyjaciół tydzień, bądż dwa po przyjściu do domku Bo fizycznie chcę troszkę dojść do siebie, aby nie gadały, że jak wywłoka wyglądam hihihi
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:34   #98
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadaj kochana na przyda Ci się podwójnie, ale dobrze mówisz potrzebujecie spokoju, chociaż wiem, że łatwo to się mówi

ideeeeeeeeeeee z podwojnym picollo
Stary 2015-02-23, 10:35   #99
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
niestety nie zrozumie Ale ja tego tak nie zostawie.
Todla niego. Nawet nie myśl, że będziesz musiała stać po porodzie i komuś jeszcze usługiwać, co to to nie, bez przesady, jak coś olać ich i tyle.
Stary 2015-02-23, 10:35   #100
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Ciesze sie tylko ze u nas odwiedziny trwaja od 13 do 20. A pokoje tez za duze nie sa i jedynie jeden bardzo wygodny fotel. Serio poczuje zmeczenie to poprostu wezme i usne, jesli bedzie mi ktos przesiadywal kilka godzin. Mialam nadzieje ze to bedzie TZ ale, ze on moze byc od samego rana, do pozniej, to bede miec rodzine na glowie w ciagu dnia. a gdzie moj czas na odpoczynek to nie wiem. A w domu to sie zacznie.
heh, powinny byc zabronione odwiedziny wszedzie, gora 30 minut czemu szpitale takich regulaminow nie robia

Powiem wam ze mialam nadzieje, ze wroce po klinice do domu, bedzie posprzatane spokoj, itd. a wiecie co zastane, jego siostre moja rodzine, i bedzie jeden wielki burdel..... Tyle z moich oczekiwan. I najlepiej jeszcze jak przy garach bede stac i kazdemu kolo d.... robic.....
Nawet o tym nie myśl, że będziesz stała przy garach, czy nawet komukolwiek herbatkę będziesz robiła Masz się tylko i wyłącznie zająć synkiem. Mama na pewno sama się obsłuży i jeszcze Tobie poda, a jak szwagierkę olejesz to może sama się kapnie, że jest niemile widziana
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:35   #101
NinaCzenko
Przyczajenie

Co do pidżam.Komu wygodniej(mam też wygodniej bo pierwsza będzie rodzic moja kuzynka to się dowiem).Położna z mojej szkoły rodzenia tez mówiła o wietrzeniu krocza..ale ja nie wyobrażam sobie leżeć bez majtek i wkładu na łóżku żeby mi to wszystko leciało...to niehigieniczne.Kupiłam majteczki jednorazowe i wkłady poporodowe i na pewno z nich skorzystam.

(Napisane przez ojustyna :
fuuuuuuuj ogołnie jak czytam o wietrzeniu krocza to mi śmierdzi, a co dopiero jak w niektórych szpitalach po 6 babeczek leży i taka zeschnięta krew i pot i wszystko bleeeeeeeee w ciąży mam zbyt bujną wyobraźnie bo aż czuje to nosem )

Podpisuje się.Też sobie tak to wyobraziłam.Na szczęście u mnie w szpitalu leżą jak co 2 i jest izolatka.Modle się,żeby była wolna będę sama z małym,po prostu idealne warunki.
NinaCzenko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-23, 10:35   #102
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Moja mama też ma takie pomysły. Ale ja się nie daję. Nie wyobrażam sobie mieć w domu po porodzie oprócz noworodka jeszcze matkę i teściową
dobrze rzeczesz kobieto!
Stary 2015-02-23, 10:36   #103
morful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
mój TŻ pisze mi przed chwilą wiadomosć czy rodzimy dziś czy nie? I jeśli nie rodze to moze bym okna pomyła...to moze młodego wykurze....wiec mu odpisałam "oki pomyje okna ale jak nic nie podziała to niech sie szykuje psychicznie ze swoim sprzętem na wieczór "
Nic mnie nie obchodzi że ma blokade psychiczna przed lamowaniem. Zaczął ciąże to i niech ją skończy!
Cytat:
To w czwartek są imieniny Olka? Muszę mu powiedzieć, że będzie impreza i szkoda, żeby nie było solenizanta
Dobrze, że mam do toalety blisko aż swojemu TŻ'owi to podesłałam też się zapiera rękami i nogami, dziś wymyślił że lepiej niech sobie mały sam powoli drogę toruje, a nie tak 'z grubej rury' to mi łatwiej będzie urodzić :P Już mu powiedziałam, żeby się nie zdziwił jak się w nocy związany obudzi

U nas po porodzie rodzina zamierza wpaść, ale dopiero jak wrócimy do domu i też 'na chwilę' tylko się przywitać z nowym członkiem rodziny. Jedynie przyjazd kuzynki nieco mnie niepokoi, bo chce 6.03 przyjechać do nas, a z Norwegii przylatuje, więc pewnie będzie chciała też nocować. No ale jakoś przeżyję :P Może się szybko przy płaczu i pieluchach zniechęci

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans

Edytowane przez morful
Czas edycji: 2015-02-23 o 10:39
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:38   #104
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
W sumie ma rację. On może nie lubić Twojej mamy a Ty jego. I tak samo on może sobie nie życzyć Twojej mamy po porodzie. Gdyby urodziły się Tobie wnuki też pewnie chciałabyś je jak najszybciej zobaczyć, prawda?

Dlatego u mnie w szpitalu nie będzie żadnej mamuśki. Sprawiedliwie
Tez rozwazalam taka mozliwosc, ale przy dwojce dzieci watpie zeby dal sobie rade sam, zwlaszcza ze po CC moge ledwo sie ruszac. :/ moze jakos przezyje dwie mamuski.
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:38   #105
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
OMG a ona w tej klinice to po co tam? bedzie ci stopy masowac? Bądz stanowcza kochana,bo ci na głowe wejdą!

Akorat jej najmniej tam potrzebuje, ale tz tego nie rozumie. On czuje ze ja odpycham jego rodzine, a swoja to nie. A on nie pomyslal ze z moja moge porozmawiac w moim jezyku, a nie sadze ze bede fruwac dzien po porodzie radosna pelna sil. heh.... Chca niech przychodza, zostawiam juz ten temat z TZ. Pozniej bedzie tego zalowac. A ja jak bede zmeczona to zwyczajnie to powiem, ze chcialabym odpoczac.
najbardziej to mnie wkurzyl fakt, ze ona to jemu powiedziala w weekend, on sie tak jakby zgodzil, a mnie o zdanie nikt sie nie zapytal. To zabolalo. To ja juz sie nie licze :/
On jak byl w szpitalu to jego rodzina nawet nie zadzwonila ani razu, a teraz to pierwsza bo dziecko przyjdzie na swiat.....

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-23 o 10:39
Stary 2015-02-23, 10:40   #106
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

niektórzy ludzie są bez taktu Jak byłam z mamą odwiedzić siostrę po porodzie (urodziła w środę a my byłyśmy w piątek) w szpitalu to byłyśmy tam max 20 minut i zbierałyśmy się do domu. W życiu by mi nie przyszło do głowy żeby tam siedzieć dłużej..
Stary 2015-02-23, 10:41   #107
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Aaaaa co do odwiedzin, na początku chciałam aby przez tydzień nikogo nie było, ale teraz uważam, że jak chcą to proszę bardzo Nawet w dzień wyjścia ze szpitala bardzo bym chciała moich rodziców w domu, teściów- z nimi akurat mieszkamy więc będą Bo w sumie, babcie się nacieszą małym szkrabem, a ja se odpocznę, wykąpię, wypiję delikatniutka kawkę i będę patrzeć jakie mam szczęście, że tyle osób będzie mojego synka bezwarunkowo kochać A odwiedziny przyjaciół tydzień, bądż dwa po przyjściu do domku Bo fizycznie chcę troszkę dojść do siebie, aby nie gadały, że jak wywłoka wyglądam hihihi
U mnie teściów na pewno nie będzie w szpitalu-oni raczej nie pchają się w takie miejsca Za to moi rodzice na pewno na chwilę przyjdą. Po porodzie przyjadą do nas, ale raczej tak na chwilę. Z teściami mieszkamy więc i tak będą Co do koleżanek to myślę, że ok. 4tygodnie po porodzie to jest dobry moment do pierwszych odwiedzin.
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:43   #108
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NinaCzenko Pokaż wiadomość
Co do pidżam.Komu wygodniej(mam też wygodniej bo pierwsza będzie rodzic moja kuzynka to się dowiem).Położna z mojej szkoły rodzenia tez mówiła o wietrzeniu krocza..ale ja nie wyobrażam sobie leżeć bez majtek i wkładu na łóżku żeby mi to wszystko leciało...to niehigieniczne.Kupiłam majteczki jednorazowe i wkłady poporodowe i na pewno z nich skorzystam.
.
namna SR położna wytłumaczyła tak: na łóżko kładziesz duży podkład ,siadasz na nim bez gatek i pod pośladki wkładasz podkład ala Bella ,robisz namiocik z kołderki i tak sobie siedzisz
Stary 2015-02-23, 10:46   #109
NinaCzenko
Przyczajenie

Cytat:
namna SR położna wytłumaczyła tak: na łóżko kładziesz duży podkład ,siadasz na nim bez gatek i pod pośladki wkładasz podkład ala Bella ,robisz namiocik z kołderki i tak sobie siedzisz
O kurde no widzisz,ale tego to juz nie powiedziała.Przemysle tą opcje.Dzieki
NinaCzenko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-23, 10:47   #110
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Akorat jej najmniej tam potrzebuje, ale tz tego nie rozumie. On czuje ze ja odpycham jego rodzine, a swoja to nie. A on nie pomyslal ze z moja moge porozmawiac w moim jezyku, a nie sadze ze bede fruwac dzien po porodzie radosna pelna sil. heh.... Chca niech przychodza, zostawiam juz ten temat z TZ. Pozniej bedzie tego zalowac. A ja jak bede zmeczona to zwyczajnie to powiem, ze chcialabym odpoczac.
najbardziej to mnie wkurzyl fakt, ze ona to jemu powiedziala w weekend, on sie tak jakby zgodzil, a mnie o zdanie nikt sie nie zapytal. To zabolalo. To ja juz sie nie licze :/
On jak byl w szpitalu to jego rodzina nawet nie zadzwonila ani razu, a teraz to pierwsza bo dziecko przyjdzie na swiat.....
o mamo to moze jeszzce relacja na żywo z porodu przez skype dla teściów ? Współczuje sytuacji- a moze sama pogadasz z siostrą TŻta że slyszalas że sie wybiera do kliniki i ze to chyba nie ejst najlepszy pomysł...bo bedziesz krocze wietrzyła i to raczej dla niej nie będzie fajny widok i ze jeśli chce pomóc bardzo to ty docenisz jej pomoc w ogarnięciu mieszkania
Stary 2015-02-23, 10:54   #111
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Todla niego. Nawet nie myśl, że będziesz musiała stać po porodzie i komuś jeszcze usługiwać, co to to nie, bez przesady, jak coś olać ich i tyle.
Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Nawet o tym nie myśl, że będziesz stała przy garach, czy nawet komukolwiek herbatkę będziesz robiła Masz się tylko i wyłącznie zająć synkiem. Mama na pewno sama się obsłuży i jeszcze Tobie poda, a jak szwagierkę olejesz to może sama się kapnie, że jest niemile widziana

Najgorsze jest to, ze takim glupim sposobem tz daje mi odczuc pewne rzeczy, i dochodzi do tego ze ja sie stresuje. Wolalabym jednak czuc jego wsparcie, i to ze to ja bede najwazniejsza z synkiem w tym dniu. a nie jakies spory o rodzine wychodza. Naprawde myslalam ze to czas dla matki i dziecka, na poznawanie sie, na spedzenie pierwszych chwil blisko siebie a nie w otoczeniu rodzin. Rozumiem odwiedziny itd. ale daja mi wszyscy odczuc ze chca sie tu na sile wepchnac bo dziecko bedzie, a nie byc przy nas w pierwszych momentach z synkiem, spedzic te chwile jakos milo, pomoc tez przy tym. Nie tak to sobie wyobrazalam. A ja sie czuje jakbym jeszcze miala wszystkim robic, i zeby kazdy sie dobrze czul ze do nas przyjedzie. A to ze ja rodze, ze bedzie mi ciezko o to sie juz nikt nie zapyta. Juz nikogo to nie bedzie interesowac ze bede sie stresowac zajmujac sie moim dzieckiem i bedzie mi ciezko majac nad soba cala rodzine ktora sie na nas gapi i byc moze bede miec problem z kp, czy te ciezkie dni po porodzie o ktorych czesto pisza mamusie.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
niektórzy ludzie są bez taktu Jak byłam z mamą odwiedzić siostrę po porodzie (urodziła w środę a my byłyśmy w piątek) w szpitalu to byłyśmy tam max 20 minut i zbierałyśmy się do domu. W życiu by mi nie przyszło do głowy żeby tam siedzieć dłużej..
My bylismy odwiedzic szwagierke, ktora nas nawet nie poinformowala ze urodzila, ale tata TZ sie uparl ze powinnismy odwiedzic, no to ok. I bylismy tez krotko, chwile porozmawialismy jak sie czuje itd. i do domu. a po nas przyszlo chyba z 5 osob, jej rodzice, babcia dziadek, i tesciu. Widzialam po niej jaka byla zmeczona, wiec nie wiem czy to jest takie super dla rodzacej, te odwiedziny.
Stary 2015-02-23, 10:54   #112
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Najgorsze jest to, ze takim glupim sposobem tz daje mi odczuc pewne rzeczy, i dochodzi do tego ze ja sie stresuje. Wolalabym jednak czuc jego wsparcie, i to ze to ja bede najwazniejsza z synkiem w tym dniu. a nie jakies spory o rodzine wychodza. Naprawde myslalam ze to czas dla matki i dziecka, na poznawanie sie, na spedzenie pierwszych chwil blisko siebie a nie w otoczeniu rodzin. Rozumiem odwiedziny itd. ale daja mi wszyscy odczuc ze chca sie tu na sile wepchnac bo dziecko bedzie, a nie byc przy nas w pierwszych momentach z synkiem, spedzic te chwile jakos milo, pomoc tez przy tym. Nie tak to sobie wyobrazalam. A ja sie czuje jakbym jeszcze miala wszystkim robic, i zeby kazdy sie dobrze czul ze do nas przyjedzie. A to ze ja rodze, ze bedzie mi ciezko o to sie juz nikt nie zapyta. Juz nikogo to nie bedzie interesowac ze bede sie stresowac zajmujac sie moim dzieckiem i bedzie mi ciezko majac nad soba cala rodzine ktora sie na nas gapi i byc moze bede miec problem z kp, czy te ciezkie dni po porodzie o ktorych czesto pisza mamusie.
Kochana a może powiedz mu jak to facetowi, czyli jak krowie na rowie, wszystkie te argumenty żeby je w swojej męskiej głowie odnotował??? Może do niego coś dotrze...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:57   #113
nouvelle2
Zakorzenienie

Ale mama pyszny barszcz ukraiński zrobiła
Cytat:
Możesz w wolnej chwili dodać mi roczek na pierwszej stronie

Dziękuję kochane:dziekuj e:no ba proszę bardzo do upadłego:wi nko:
Ok zmienię

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:59   #114
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
o mamo to moze jeszzce relacja na żywo z porodu przez skype dla teściów ? Współczuje sytuacji- a moze sama pogadasz z siostrą TŻta że slyszalas że sie wybiera do kliniki i ze to chyba nie ejst najlepszy pomysł...bo bedziesz krocze wietrzyła i to raczej dla niej nie będzie fajny widok i ze jeśli chce pomóc bardzo to ty docenisz jej pomoc w ogarnięciu mieszkania

wyjdzie na to ze nie bede wietrzyc, nie bede miala czasu na to. Bo co chwile ktos ze mna bedzie siedzial i w domu to samo.
ona sprzatac nie potrafi Nie to ze sie smieje, ale ma 22 lata od nie dawna mieszka sama i ma lekkie podejscie do zycia, nawet do pracy zasypia a pozniej sie dziwi ze ja wyrzucaja z pracy , no i kilka razy ja odwiedzilismy, to czysto nie bylo

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

Ok zmienię
oddaj pozycz jeszcze nic nie jadlam ;P

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Kochana a może powiedz mu jak to facetowi, czyli jak krowie na rowie, wszystkie te argumenty żeby je w swojej męskiej głowie odnotował??? Może do niego coś dotrze...
probowalam wczoraj, wyszlo na to ze ja sie za szybko denerwuje. Wiec przestalam z nim juz rozmawiac. Bo wyszlo z tego tyle ze sie klocimy. Tylko ze jak ja zaczynam temat, to czuje juz w jego glosie ze wybucha. Wiec bez sensu sie ciagnie takie rozmowy z nim.
Stary 2015-02-23, 11:00   #115
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja termin mam na 27.02, a kładą mnie do szpitala 24.02, a czy będą wywoływać od razu to nie mam pojęcia, ale najdalej do 04.03 mam urodzić

Twoja teściowa i jej koleżanki są okropne

Ooo! Tekst wspaniały Mój też to nazywa blokadą wewnętrzną Ciekawe tylko czy ja mogę jak mam rozwarcie i wątpię, że z tego czopa mi coś tam zostało
a czemu kładą Cię przed tp do szpitala? pewnie pisałaś, ale wiesz jak to jest...mi kazali się zgłosić w razie czego dopiero 10 dni po tp

Cytat:

chyba każdy ma ręcę i może coś przygotować do jedzenia, nie sądzę żeby było aż tak, że będziesz musiała wszystkim usługiwać...a jak tak, to bym na pewno coś powiedziała szczerze i dosadnie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
no ja jeszcze parę miesięcy temu byłam na nie dla wszystkich odwiedzin, a teraz już mi chyba zaczyna się zmieniać. W szpitalu na pewno będzie mąż, moja mama, a jak się będę dobrze czuć to teściowie też mogą przyjechać. A w domu jak się ogarniemy to na krótkie wizyty też będą mogli wpadać
Stary 2015-02-23, 11:00   #116
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo Oooo nowy wątek i ja jestem rok starsza więc dziś dzień telefonów i odwiedzin mnie czeka:P
A mnie wieczorem bardzo bolał brzuch tak na wysokości pępka, cały brzuch napięty i jak wstałam to szłam jak pingwin, jak puściło to ulżyło tylko moje wielkie zdziwienie, co to było?? czy to spowodowane ciążą, czy tym, że kończę dziś 26 latale tak na poważnie kurcze, czy przeforsowałam się, bo chyba skurcz to nie był, bo jakoś kojarzy mi się, że skurcze to tak niżej się odczuwa, ale może jestem w błędzie??
100 lat kochana

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki, pomogło, mąż właśnie wrócił z małą od lekarza i powiem wam jedno ci lekarze są jacyś beznadziejni, pani dr oglądając mała stwierdziła że 2 3 krostki wyglądają na ospę a co do reszty to nie jest pewna, ale chociaż powiedziała jak z małą postępować, mąż pokazał jej moje wyniki i stwierdziła że na 100% jestem odporna tzn że przechorowałam ospę ale według niej nie w wieku dziecięcym tylko później i sobie przypomniałam że 6 lat temu na ospę zachorował chłopak mojej siostry i dzieci sąsiadki a miałam z nimi bezpośredni kontakt więc pewne wtedy się zaraziłam.

Do dziewczyn które pytały o te badania to badanie nazywa się VZV IgG i VZV IgM i jest dość kosztowne bo ja płaciłam za nie coś koło 150 zł i czeka się na wynik ok 14 dni ale teraz żałuje że nie zrobiłam ich sobie wcześniej bo oszczędziło by mi to niepotrzebnego stresu, a powiem wam że wczoraj to cały wieczór przeryczałam

Martynka póki co przechodzi choróbsko łagodnie bo jest wysypana tylko we włosach i trochę na brzuchu, gorączki brak, więc może ja tak samo przeszłam i nic nie zauważyłam

Aha i mała zaraża jeszcze coś około 7 dni więc powinnam wstrzymać się jeszcze z porodem, mam nadzieję że mi się uda do TP pozostało mi 10 dni
Super wieści! I wstrzymaj się jeszcze z tym rodzeniem

Cytat:
mój TŻ pisze mi przed chwilą wiadomosć czy rodzimy dziś czy nie? I jeśli nie rodze to moze bym okna pomyła...to moze młodego wykurze....wiec mu odpisałam "oki pomyje okna ale jak nic nie podziała to niech sie szykuje psychicznie ze swoim sprzętem na wieczór "
Nic mnie nie obchodzi że ma blokade psychiczna przed lamowaniem. Zaczął ciąże to i niech ją skończy!
Genialne! Muszę to zapamiętać

Cytat:
Jak ładnie obrazowo opisane Te dwa dni damy radę, a w domu to już będzie wygodniej
Stary 2015-02-23, 11:03   #117
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Ok zmienię
Dzięki;P

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

A ja poczułam ulgę po odstawieniu luteiny nie ma swędzenia i wszystko wróciło do normy I mam wynik GBS wszystko dobrze
Magnifica

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-23, 11:06   #118
smv
Zakorzenienie

Crystal przede wszystkim myślę że się rodzina TŻ ogarnie i w końcu nie przybędą a nA pewno nie do kliniki bo to juz przesada. A ty juz kochana nie myśl o tym już, odpuść. Może temat sam ucichnie a Ty się niepotrzebnie nakręcasz. Smile kochana bo przykro myśleć ze jesteś smutna a my cie tu chcemy uśmiechnięta!

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Luzna to pewnie już mama jest
Stary 2015-02-23, 11:10   #119
nouvelle2
Zakorzenienie

Aaakarolina aż 10 dni po?? Kurcze, to ja bym już chyba psychicznie wysiadła. Ja myślałam, że maks 7 dni przetrzymuja
Cytat:
wyjdzie na to ze nie bede wietrzyc, nie bede miala czasu na to. Bo co chwile ktos ze mna bedzie siedzial i w domu to samo.
ona sprzatac nie potrafi Nie to ze sie smieje, ale ma 22 lata od nie dawna mieszka sama i ma lekkie podejscie do zycia, nawet do pracy zasypia a pozniej sie dziwi ze ja wyrzucaja z pracy , no i kilka razy ja odwiedzilismy, to czysto nie bylo

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

oddaj pozycz jeszcze nic nie jadlam ;P

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

probowalam wczoraj, wyszlo na to ze ja sie za szybko denerwuje. Wiec przestalam z nim juz rozmawiac. Bo wyszlo z tego tyle ze sie klocimy. Tylko ze jak ja zaczynam temat, to czuje juz w jego glosie ze wybucha. Wiec bez sensu sie ciagnie takie rozmowy z nim.
Zapakuje Ci i wyśle, jeszcze ciepły

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:10   #120
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
A ja poczułam ulgę po odstawieniu luteiny nie ma swędzenia i wszystko wróciło do normy I mam wynik GBS wszystko dobrze
Magnifica
Super, że wynik dobry Ja swój za tydzień odbieram

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości