![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Czy powiedzieć rodzicom o niestudiowaniu?
Cytat:
Skoro ludzie mogą spiąć tyłek i brnąć do przodu, nawet z wielkimi kłodami rzucanymi pod nogi, to nie rozumiem czemu właściwie dorosła dziewczyna nie może? toć nie jedna 15-latka jest dojrzalsza od niej. I nie trzeba jej znać, zeby wywnioskować to z jej dziecinnych wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
O co Ci teraz chodzi? bo nie rozumiem Ty o czym piszesz. Jakim płaczem do mamusi? Już Ci lepiej, ulżyło trochę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Bez przesady teraz najeżdżacie, ze wraca od razu do mamusi. Prosta sprawa: może jej rodzice powiedzieli, że nie dadzą na nią ani złotówki.
A musiałaby harować nocami i dniami żeby sama się utrzymać i sama płacić za pokój/jedzenie/rozrywkę. W jej przypadku sama bym 'pobiegła do mamusi' gdzie nie musiałabym się martwić o kasę i miała codziennie dobre obiadki. Jeśli chcesz wrócić w październiku na studia to ja nie widzę ani problemu, ani niczego innego złego w tym, że na pół roku posiedzi z rodzicami. Czepianie się głupstw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Ash nazg durbatulûk
|
Pffe, dryda, nie przypominam sobie, by tematem wątku było "Czy jestem darmozjadem?", a "Czy powiedzieć rodzicom o niestudiowaniu?". Przestańcie więc robić ten niepotrzebny offtop, co? To już sprawa Autorki, nie Wasza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musisz się aż tak martwić o innych. Jeśli nie pójdzie do pracy teraz - to pójdzie za rok. Albo za dwa. Albo za piętnaście. Nie powinno Cie to obchodzić. Jeśli widzisz problem w tym, że rodzice pomagają swojemu dziecku jak tylko mogą to jest mi naprawdę przykro, bo prawdopodobnie Twoi rodzice Cię nie wspierali. Co nie zmienia faktu, że jeśli nie musi iść natychmiast do pracy to jest darmozjadem i przegrała swoje życie, lol. Jeśli rodzice jej na to pozwalają to nie ma w tym nic złego. Super, że sama się utrzymujesz już od skończenia podstawówki, ale niektórzy mogą sobie pozwolić na pracowanie dopiero pooooooooooo studiach. Edytowane przez blueon Czas edycji: 2015-02-28 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
BAN stały
|
Cytat:
I to nie jest kwestia tego, że rodzice Cię wspierają czy nie. Wspierać to jedno a utrzymywać darmozjada, którego wylali ze studiów i zamiast iść do pracy wraca do mamusi to już zupełnie inna sprawa. Pomijając już, że chciała rodziców oszukiwać i ciągnąć od nich kasę. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- To jest forum i mamy prawo sobie rozdmuchać temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
A dlaczego się nie zanosi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Ash nazg durbatulûk
|
pffe, jesteś niemożliwa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Raczej żałosna bym powiedziała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
Cóż, zwyczajnie ja wygarniam ludziom. Można to postrzegać jako chamstwo, okej.
Tak czy siak, nie boję się powiedzieć prosto w oczy prawdy. I mówiłam też na tym forum po 100 razy, że na żywo też bym to powiedziała, bez owijania w bawełnę. A wiem doskonale, że na forum nie jest się anonimowym. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Ups. Żałosna to w tym wątku jesteś tylko Ty ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Chyba, ze jak to powiedziałaś, pójdziesz na mega łatwą administrację, bo Cię podstawy matmy przerosły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Nie zamierzam isc na żadną administracje. Chce teraz się zabrać za naukę matmy, i idę na dobry kierunek
![]() ![]() Edytowane przez jestemkasia94 Czas edycji: 2015-02-28 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratuluję dobrze podjętej decyzji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale jak sobie raz nie poradziłaś z matmą, to i drugi raz sobie nie poradzisz. A to, że zamiast iść do roboty na te pół roku, lecisz na garnuszek rodziców, to jest dopiero żałosne. Już nie mówiąc o tym, jak perfidnie chciałaś ich okłamywać i brać od nich kasę. Darmozjad, level ekspert. Także jesteś taka dojrzała, taka super zdolna, wow. Nie mam kompleksów, jak mam wakacje to chodzę do pracy, nie biorę wtedy kasy od rodziców wcale. Jestem wobec nich UCZCIWA i wdzięczna, że mogę studiować. Niektórzy jak widać, nie potrafią nawet tak banalnych spraw docenić. I nie, nie mam takich kompleksów bo jak narobię głupstw to wypijam to piwo, które naważę, zawsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() P.S Nie polecam dyskusji z Pffe, bo ona jest moralizatorem tego forum i klasyczną wizażanką, która studiuje, pracuje, gotuje, sprząta, piecze, prasuje, zbawia świat swym oddaniem, daninę na biednych co zakręt oddaje, jest zawsze uczciwa, moralna, piękna i cudowna. Jestem w szoku, że jeszcze jej nie nagrodzili jakąś międzynarodowa nagrodą za jej idealność. A przynajmniej przekonanie o własnej idealności ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-02-28 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Na ziip lub technologie chemiczną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (w każdym razie tak samo nieprzyszłościowe kierunki jak wyśmiewana przez Ciebie administracja)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Haha to ciekawe co wg was jest takie przyszlosciowe, wg mnie są, wkoncu kierunki inzynierskie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
większość studentów to wie nie o tym wątek - ale radzę Ci przemyśleć te kierunki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wiesz, że wybierając studia kierujesz się zawodem, przedmiotami, branżą, a nie trzema literkami, które sobie wpiszesz przed imię i nazwisko? Inżynierów masz w kraju kilka milionów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
I zazwyczaj większość z nich ma prace. Po administracji gdzie lądują? W tesco?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Koleżanka po administracji pracuje sobie spokojnie dziennie. Ja po stosunkach międzynarodowych też na brak pracy nie narzekam. A takie z nas humany beznadziejne, co to nas nikt nie powinien chcieć zatrudnić ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-02-28 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Może i są ale trzeba mieć tez o nich pojęcie moja droga. Na Zipie matma jest całkiem trudna a jak nie dałaś rady z analizą i algebrą to bym się zastanowiła co chcesz dalej a nie szła bo to przyszłościowe.
Rażące jest to wyśmiewanie innych kierunków nietechnicznych skoro nawet nie masz do nich predyspozycji. Edytowane przez 201604220915 Czas edycji: 2015-02-28 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Także jak widzisz, to ja najszybciej na Ciebie naskoczyłam a jak widać reszta przejrzała na oczy. To nie ja mam w tym wątku kompleksy ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Mixum fixum
|
Cytat:
![]() Naprawdę znasz takich, co dali radę na studiach (jeżeli mowa tu o studiach, a nie pracy), choć w szkole było słabo? To chyba jakieś ukryte zdolności mieli i wtyki na uczelni, bo tacy nie przechodzą rekrutacyjnego sita ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Tak beznadziejne że studiujecie dalej i pracujecie, a autorka wyleciała na 1 semestrze (co jest wręcz śmieszne, bo jest to semestr z którego niechętnie wyrzucają i trzeba naprawdę sobie nie poradzić - co oznacza autorko że kierunki tego typu nie są dla Ciebie) i teraz ucieka do rodziców
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
ZIP, jak to mówi kolega z polibudy nagroda pocieszenia dla inżynierów. Ale fakt, znajomy ma po tym pracę mlekiem (niestety bez miodu) płynącą. Dosłownie. Odkręca w mleczarni kurek niebieski - leci mleko, odkręca czerwony- leci woda do ścieków. Chyba że się pomyli, ale "rozlewacz" mleka jest jak saper, myli się tylko raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.